Bekijk de Costa Rica, 19 dagen van Djoser

Costa Rica 19 dagen

Slinger door de jungle, speur naar wild en snorkel boven prachtig koraal

Vanaf € 3.395,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Costa Rica wordt door veel reizigers wel het mooiste land van Midden-Amerika genoemd. Mooi is het zeker met een prachtige kustlijn en de groene binnenlanden met dichte regenwouden, duizenden watervallen en actieve vulkanen. Voor actieve reizigers is er heel veel te doen. Je kunt prachtig paardrijden, avontuurlijke jungletochten maken en met een reuzenswing door de bomen slingeren. We nemen zeker ook de tijd om lekker te luieren op witte stranden.

Daarom Djoser

 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Sfeervolle hotels met vaak een zwembad
 • Zeer gevarieerd programma met grote diversiteit aan nationale parken
 • Bezoek aan Manuel Antonio NP
 • Op zoek naar schildpadden
 • Combinatie van natuur, diverse activiteiten en strand
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Costa Rica, 19 dagen
 1. Amsterdam - San José
 2. San José
 3. San José - Quepos
 4. Quepos, optionele excursie nationaal park Manuel Antonio
 5. Quepos - San Gerardo Dota
 6. San Gerardo Dota - Turrialba
 7. Turrialba - Cahuita
 8. Cahuita
 9. Cahuita - Tortuguero
 10. Tortuguero
 11. Tortuguero - Sarapiqui
 12. Sarapiqui - La Fortuna
 13. La Fortuna
 14. La Fortuna - Monteverde
 15. Monteverde
 16. Monteverde - Samara
 17. Samara
 18. Samara - San José - Amsterdam
 19. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Costa Rica is een prachtig land voor de jonge ontdekkingsreiziger! Het land heet niet voor niets Rijke Kust. De groene wouden, de brede rivieren en de kristalblauwe kustlijn lijken een grote botanische tuin met veel verschillende planten en dieren. De kans is groot dat je allerlei apenfamilies, vogelsoorten en krokodillen spot. De natuur is adembenemend met actieve vulkanen, mooie kusten en mysterieuze nevelwouden. Costa Rica kent zoveel hoogtepunten dat het zeker thuishoort op je lijstje absolutely must-go!
 

De bruisende hoofdstad van Costa Rica: San José

Dag 1 Amsterdam - San José
Dag 2 San José

Costa Rica San Jose people Streetlife DjoserNa een comfortabele vlucht komen we aan in de enige metropool die Costa Rica rijk is: San José. Op een hoogte van 1150 meter is de temperatuur hier het hele jaar door aangenaam. San José is een typische Latijns-Amerikaanse stad met drukbezochte winkelstraten, levendige stadsparken, cafeetjes en fastfoodketens. We verblijven in een hotel midden in de stad. Vanaf hier kun je zo de stad in lopen en langs alle bezienswaardigheden slenteren. Op de ‘Mercado Central’ is het altijd een drukte van belang. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in één van de vele musea of in het Teatro Nacional. In de avond is er tijd voor een eerste kennismaking met culinair Costa Rica in een sfeervol restaurant waarbij de rijst en bonen met vlees of vis op tafel komen.

Het paradijselijke woud en zonnende leguanen in Manuel Antonio NP

Dag 3 San Jose - Quepos
Dag 4 Quepos - facultatieve excursie Manuel Antonio

Costa Rica Wandelende mensen DjoserVanuit San Jose zetten we koers naar Quepos aan de Stille oceaan. Direct naast Quepos ligt het nationale park Manuel Antonio, het kleinste nationale park van Costa Rica en een van de mooiste. De Costa Ricanen zijn er erg trots op. Op het strand liggen leguanen lekker te zonnebaden en hoog in de bomen slingeren verschillende aapjes van tak naar tak. De luiaards staren lui voor zich uit. Een excursie in een kano voert je door de mangrovebossen, in de richting van de zee. Misschien spot je een slang op een van de takken die uit het water steken. Je kunt ook een dagje met je eigen familie op pad gaan.

San Gerardo de Dota: thuis van de Quetzal

Dag 5 Quepos - San Gerardo de Dota
Dag 6 San Gerardo de Dota - Turrialba

Quetzal Costa Rica DjoserWe verlaten het paradijselijke Manuel Antonio en reizen door naar San Gerardo de Dota, het thuisland van de indrukwekkende Quetzal vogel met zijn prachtige rode en groenblauwe veren. Als je die wilt spotten, dan moet je goed zoeken. De quetzal is door zijn mooie schutkleuren moeilijk te vinden. Er zijn vele legendes die vertellen over deze onsterfelijke vogel die de macht afdwingt bij zijn ‘onderdanen’. Ben jij een echte vogelaar? Dan kun je je hier goed vermaken. De groene vallei in de Talamanca bergketen is namelijk de residentie voor honderden vogelsoorten.

Caribische sferen aan de stranden van Cahuita

Dag 7 Turrialba - Cahuita
Dag 8 Cahuita

 Cahuita Costa Rica Strand Djoser Na een paar dagen vogels spotten en wandelen in de natuur, reizen we door naar de oostkust van Costa Rica. Cahuita grenst aan twee stranden: een wit en een zwart strand. Het zwarte strand is van oorsprong vulkanisch gesteente. Aan de andere kant van het dorp vind je het witte strand, gelegen in het gelijknamige nationale park Cahuita. Het park grenst geheel aan de Caribische kust en het is zeker aan te raden om hier een tijdje rond te dwalen en een van de vele mooie wandelingen te maken. De kans is groot dat je verschillende apenfamilies tegenkomt. De Mantelbrulaap, Zwarthandslingeraap en de Witschoudercapucijnaap komen hier namelijk voor.

De jungle van Tortuguero: huis van kaaimannen en lederschilpadden

Dag 9 Cahuita - Tortuguero
Dag 10 Tortuguero
Dag 11 Tortuguero - Sarapiqui
 
Tortuguero Costa Rica Bootje Djoser We vervolgen de reis en na een traject over land, reizen we per boot verder naar onze lodge in het nationale park Tortuguero. Een motorboot brengt ons in ongeveer een uur naar onze accommodatie midden in de jungle. Van juli tot en met september komen groene zeeschildpadden, aan wie het park zijn naam te danken heeft, het tropische strand op om hun eieren te leggen. Van eind mei tot en met december komen de eieren uit en kun je de kleine schildpadjes bewonderen die zich een weg banen naar zee. Een geweldig indrukwekkend schouwspel! Maar Tortuguero heeft meer te bieden: brulapen hoor je van ver, en kaaimannen liggen loerend en doodstil aan de waterkant. Gouden tip: sta eens extra vroeg op voor een boottocht in de vroege ochtend. Het is geweldig om de jungle tot leven te zien en vooral te horen komen.  We overnachten een nacht in Sarapiqui waar we een ananas- of cacaoplantage kunnen bezoeken.

Het outdoorparadijs La Fortuna

Dag 12 Sarapiqui - La Fortuna
Dag 13 La Fortuna

Arenal Vulkaan Costa Rica Djoser Op enkele uren rijden, ligt de perfect puntig gevormde Arenal vulkaan en vanuit het plaatsje La Fortuna heb je prachtig zicht op deze immense vulkaan. Door de hitte aan de oppervlakte van de aarde, vind je in de omgeving verschillende warmwaterbronnen. Kijk uit als je er in stapt, want het kan echt warm zijn! La Fortuna staat bekend als de outdoor hoofdstad van Costa Rica en inderdaad, je kunt hier allerlei adrenaline verhogende activiteiten ondernemen. Maar je kunt ook kiezen voor een meer ontspannen excursie zoals de dagtocht naar het waterrijke natuurgebied Caño Negro dichtbij de Nicaraguaanse grens. Ben je een vogelliefhebber? Dan is dit je kans om tientallen verschillende watervogels te spotten. Kijk maar goed rond, want hier leven ook kaaimannen, apen, rivierschildpadden en enorme leguanen. Houd je camera paraat en probeer de perfecte foto te maken van de hagedis met de spraakmakende bijnaam de ‘Jezus Christus-hagedis’ omdat hij over het water lijkt te lopen.

Je kunt een prachtige wandeling maken naar de woeste waterval van La Fortuna. Het is ongeveer vijf kilometer lopen naar de poel waar het water zich in stort. Neem je zwemkleding mee, want na de wandeling zorgt een duik in het heldere water voor aangename verfrissing. Houd je van paardrijden, of zou je het wel een keer willen proberen? Je kunt de waterval ook te paard bezoeken.

Het is geen slecht idee om deze intensieve dag af te sluiten met een ontspannen bad in de warmwaterbronnen van El Tabacon, gelegen in een mooi park met stomende beken en watervallen. Lekker dobberend in het warme water, kijk je uit op de mooie omgeving met de 1600 meter groene vulkaan op de achtergrond.

Wandelen door het groene nevelwoud in Monteverde nationaal park

Dag 14 La Fortuna - Monteverde
Dag 15 Monteverde

Costa Rica canopy kabelbaan Djoser De bijzondere natuurervaringen houden niet op in Costa Rica! Nadat we lekker relaxt bijgekomen zijn in de warmwaterbronnen van La Fortuna vertrekken we naar de mysterieuze nevelwouden van Monteverde, leterlijke vertaald 'groene berg'. Je kunt  hier allerlei actieve uitstapjes ondernemen. In een tuigje suizen over de boomtoppen tijdens een Canopy tour bijvoorbeeld of een Sky Walk maken over de loopbruggen die 100 meter diepe valleien overbruggen. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een mooie wandeling maken in het nationaal park. Door de nevel die hier vrijwel altijd hangt, zijn de torenhoge planten en bomen bekleed met een groen laagje mos. Mocht je de quetzal vogel eerder deze reis niet gespot hebben, dan heb je hier wellicht meer geluk. Ook Monteverde is een geliefde plek van deze zeldzame en mooie vogel. 

Bijkomen van alle indrukken in tropisch Samara

Dag 16 Monteverde - Samara
Dag 17 Samara
Dag 18 Samara - San José - Amsterdam
Dag 19 aankomst Amsterdam

Costa Rica man smile Djoser We steken door naar Samara op het schiereiland Nicoya in de Stille oceaan. Al lang voordat de buitenlanders Samara ontdekten, kenden de Costa Ricanen de weg hier naartoe. Het is een heerlijk plaatsje met prachtige zandstranden, gezellige barretjes, restaurantjes en winkels. Je kunt een fiets huren en de mooie omgeving verkennen, paardrijden over het strand of een excursie maken naar één van de nationale parken in de omgeving. Ben jij een surfer of wil je het leren? Je kunt surfplank huren en de golven kunnen lekker hoog zijn. Een boottocht is een echte aanrader! De kans is groot dat er dolfijnen met je mee zwemmen. Maar je kunt natuurlijk ook lekker luieren op het strand en met je snorkelset het water in duiken. In dit gebied leven veel kleurrijke tropische vissen.

Na een paar dagen relaxen, reizen we terug naar San José om vervolgens terug naar Amsterdam te vliegen.
 

Op weg met Djoser
Bij onze Family-reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
16 jul - 04 aug
i

20-daagse reis

10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

€ 3.395,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
20 jul - 07 aug
10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

€ 3.395,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
23 jul - 11 aug
i

20-daagse reis

16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

€ 3.395,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
27 jul - 14 aug
Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

€ 3.295,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
30 jul - 18 aug
i

20-daagse reis

16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

€ 3.495,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
03 aug - 21 aug
10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
7 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

€ 3.095,- (kind t/m 11 jr)

Inclusief

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus van en naar de luchthaven
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding.
 • Vervoer per bus met airconditioning 
 • Hotelovernachtingen met eigen douche en toilet en meestal een zwembad
 • Vervoer naar Manuel Antonio NP
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt

Exclusief

Alle maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc. Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.945,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.045,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelverlenging

Een verlenging/vervroeging van je reis mét accommodatie in San Jose is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 50,- per persoon per nacht. Ook is het mogelijk een verlenging in Samara te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 65,- per persoon per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata. 

Onze reizen hebben gemiddeld 16 deelnemers; zowel twee- als eenoudergezinnen. Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal tien, het maximum aantal voor deze reis is 26.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Costa Rica, 19 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Costa Rica is een mooi land, maar wel heel toeristisch. We vonden het avontuurlijke een beetje tegenvallen - vergeleken bij onze Namibië reis. Verder natuurlijk wel een mooie vakantie gehad.

  7

 • Genoten van een heerlijke vakantie in Costa Rica! Gevarieerd programma met voldoende tijd voor eigen invulling of gewoon even niets. Alles tot in de puntjes geregeld door onze reisbegeleidster Maaike, wat een topper! Om in stijl af te sluiten: Pura Vida!

  9

 • Wij hebben een hele mooie reis gehad. Veel natuur. Hou er rekening mee dat Costa Rica niet goedkoop is. Excursie zijn duur maar ook als je gaat eten of wat drinken zijn het vaak Hollandse prijzen. Maar laat het je niet weerhouden om te gaan.

  8

 • De hele dag San Jose is denk ik overbodig. Er is zoveel moois aan natuur te zien!

  9

COSTA RICA TRAVEL GUIDE  

Download de app via: www.top10travelapps.com

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels/lodges met eigen douche en toilet op de kamer. Waar mogelijk is, hebben de hotels/lodges bijv een zwembad. De accommodaties beschikken over iets extra's als een mooie tuin met patio waar de kinderen zich lekker kunnen uitleven.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

San Jose Sleep Inn
Quepos Le Priss
Quepos/Manuel Antonio Hotel Divisamar
Quepos Kamuk
Turrialba Hotel Wagelia
Cahuita National Park Hotel
Tortuguero Caribbean Paradise
Tortuguero  La Baula Lodge
Sarapiqui Ara Ambigua Lodge
La Fortuna Arenal Rabfer
La Fortuna San Bosco INN
La Fortuna Eco Arenal
La Fortuna La Fortuna Downtown Inn
Monteverde NP Country Lodge
Monteverde Hotel Montaña Monteverde
Monteverde Heliconia

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.
Het wordt één van deze hotels of gelijkwaardig. 

Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

 • Costa Rica Panama hotel accommdoatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Costa Rica hotel accommodatie zwembad overnachting rondreis Djoser Family
 • Costa Rica Panama accommodatie lodge overnachting rondreis Djoser Family
 • Costa Rica hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Costa Rica Panama lodge overnachtinf rondreis Djoser Family
 • Costa Rica panama overnachting accommodatie Djoser Family
 • Costa Rica Panama hotel accommodatie overnachting Rondreis Djoser Family
 • Costa Rica Panama hotel zwembad accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • Costa Rica acccommodatie overnachting hotel rondreis Djoser Family
 • Costa Rica Panama accommodatie lodge overnachting rondreis Djoser Family
 • Costa Rica panama hotel accommodatie zwembad rondreis Djoser family

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  10:00 - 11:10

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - San José

  Vertrek

  13:30 - 17:35

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  San José - Frankfurt

  Vertrek

  19:35 - 14:50*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  17:20 - 18:35

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in Costa Rica is het ’s zomers 8 uur vroeger

De vluchten worden verzorg door Lufthansa of haar partner Eurowings. Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed! Eurowings is de prijs-kwaliteitsverhouding luchtvaartmaatschappij van het Lufthansa-concern en is gespecialiseerd in voordelige rechtstreekse vluchten binnen en buiten Europa.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.945,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.045,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

In Costa Rica reizen we in een bus die is voorzien van airconditioning. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of een leuke markt.

Eenmaal op de plaats van bestemming laten we de bus meestal staan en gaan erop uit met lokaal vervoer, zoals een taxi of een fiets. In sommige plaatsen is het mogelijk om deze te huren, een leuke manier om de landelijke omgeving te verkennen.

 • Costa Rica bus vervoersmiddel rondreis Djoser Family
 • Costa Rica boot vervoersmiddel rondreis Djoser Family

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus van en naar de luchthaven
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding.
 • Vervoer per bus met airconditioning 
 • Hotelovernachtingen met eigen douche en toilet en meestal een zwembad
 • Vervoer naar Manuel Antonio NP
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Iedere plek heeft zijn eigen bijzonderheden. De een wil graag als tarzan door de boomtoppen slingeren, de ander zet zijn snorkel op en gaat op zoek naar de mooiste dieren onder water. Tijdens deze reis kom je ook oog in oog te staan met een luiaard. Uiteraard kun je ook heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad.

Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen. Ter plaatse kunnen er verschillende excursies worden geregeld door de reisbegeleider of de gids. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de groep.

Tijdens deze reis door Costa Rica zijn de onderstaande excursies (excl entreegelden) in het reisprogramma inbegrepen: .

 • Manuel Antonio nationaal park (excl entree) Je kunt hier een prachtige wandeling maken over de paden en genieten van de witte stranden en de azuurblauwe oceaan. Met een beetje geluk krijg je verschillende soorten apen voor je lens, schieten leguanen voor je voeten weg en ontdek je felgekleurde vogels of een rustende luiaard tussen de bladeren.


Ter plaatse worden er nog meer excursies aangeboden door de reisbegeleider zoals bijvoorbeeld: 

 • La Fortuna; Caño Negro boottocht, tijdens deze boottocht vaar je door het moerasgebied van Caño Negro aan de grens met Nicaragua. Je kunt hier verschillende diersoorten tegenkomen zoals watervogels, kaaimannen, schildpadden, apen, vleermuizen en luiaards. 
 • Monteverde; Canopy Tour, tijdens de Canopy Tour glijdt je via de kabels van de ene boomtop naar de andere. Je overbrugt diepe valeien en ziet het nevelwoud eens vanuit een hoger perspectief. Geen excursie voor mensen met hoogtevrees! Zeer zeker een actieve excursie die de moeite waard is.
 • Monteverde; hangbruggen, o.l.v. een gids loop je, op 40 meter hoogte, over hangbruggen door het regenwoud heen op zoek naar wildlife. En lokale gids kan je over veel verschillende plantensoorten van alles vertellen. 

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die bij vertrek uit Costa Rica en Panama nog minstens 6 maanden geldig is.
 • Toestemming om zonder visum via de Verenigde Staten te reizen, de zgn ESTA-verklaring. Hierover ontvangt u ongeveer 1 week na boeking meer informatie over. Meer informatie hierover is te vinden op deze website. Bij enkele data worden de vluchten uitgevoerd door een andere luchtvaartmaatschappij waarbij er niet via de V.S. wordt gevlogen. Een ESTA-verklaring is dan niet noodzakelijk.

*Voor reizigers die sinds 1 maart 2011 in o.a. Iran zijn geweest, is het niet mogelijk een ESTA-verklaring aanvragen. In dat geval dient er een regulier toeristenvisum te worden aangevraagd.

Geldzaken

In Costa Rica wordt er betaald met de Colon en in Panama met de Balbo. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: bijna overal zijn bankautomaten.
Contant: dollars (kleine coupures van 10 en 20).
Creditcards: wordt op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.

 

Maaltijden

Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen. De overige maaltijden zijn niet bij de reis inbegrepen zodat je zelf kunt bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met (een deel van) de groep gaan eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken. De maaltijden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen. In sommige hotels kun je, naast een goed ontbijt, ook soms voor het avondeten terecht. De reisbegeleiding kan je tips geven voor een goed restaurant of een leuk café.

Costa Rica heeft haar eigen nationale keuken, die over het algemeen eenvoudig is, maar verrassend smakelijk. Als ontbijt kun je naast de traditionele 'gallo pinto' (rijst en bonen) in de meeste gelegenheden ook een westers ontbijt bestellen. Dit bestaat uit vers fruit, sap en toast met jam en eieren. Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'casado' of ‘menu del dia’ bestellen. Dit zijn maaltijden die over het algemeen uit soep, brood, een hoofdgerecht, koffie of thee en vaak een simpel nagerecht bestaan. De warme maaltijd bestaat uit tortilla's, rijst, bonen en worden in verschillende combinaties met kip of vlees geserveerd. Een gewild nagerecht is gefrituurde bananen. Aan de kust treft men voornamelijk verse vis op het avondmenu. Ook vegetarisch eten op deze reis is heel goed mogelijk. Het zijn misschien niet altijd culinaire hoogstandjes, maar het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

Gezondheid

Voor Costa Rica zijn geen inentingen verplicht, wel wordt aangeraden om vooraf vaccinaties tegen DTP en hepatitis A te nemen. Deze (algemene) richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Een verlenging/vervroeging van je reis mét accommodatie in San Jose is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 50,- per persoon per nacht. Ook is het mogelijk een verlenging in Samara te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 65,- per persoon per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

In het tropische Midden-Amerika komen de verschillen in klimaat voornamelijk voort uit de hoogteverschillen. De temperaturen wisselen op zichzelf heel weinig. In de laaggelegen gebieden is de gemiddelde dagtemperatuur 30°C en nachttemperatuur 21°C. In de berggebieden liggen de temperaturen iets lager en lijken op het Europees voorjaar. In de avonden kan het frisjes zijn. Temperaturen komen echter nauwelijks onder 15°C.

Costa Rica kent geen echte winter en zomer. De beste reistijd is van april t/m september. De temperatuur is prima, alleen heb je aan het eind van de middag kans op een regenbui.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Hij of zij kan je alles vertellen over de omgeving, stad of excursie. De gidsen reizen niet de gehele reis mee, maar sluiten bij de groep aan. Deze gidsen vertellen vol enthousiasme over de attractie en weten alle antwoorden op je vragen. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de stad en/of omgeving groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee reist.


 

 
 

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser Family naar Costa Rica?

De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die vaak over een zwembad beschikken. De reis naar Costa Rica is voor kinderen een prachtig tropisch avontuur! Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

 

Wat is de zwaarte van deze Family reis?

De afstanden die tijdens deze reis worden afgelegd zijn relatief kort en worden afgelegd in bussen met airco.

Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

Aangezien Costa Rica in de tropen ligt, is de temperatuur hier vrij constant. Vrijwel het hele jaar is het 20 tot 25 graden. Aan de kust kan het warmer zijn en in de avond koelt het iets af.
 

Hebben we een visum nodig?

Voor Costa Rica dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij vertrek uit Costa Rica nog een half jaar geldig is. Een visum is voor deze reis niet nodig.

Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

Veel hotels op deze reis beschikken over een zwembad. Daarnaast verblijf je regelmatig aan het strand en is er tijdens veel wandelingen de mogelijkheid om een verfrissende duik te nemen in een waterval.

Is er Wifi aanwezig op deze reis?

De meeste hotels tijdens deze reis beschikken over Wifi. Vaak zal de Wifi echter alleen in de lobby aanwezig zijn en soms tegen betaling. Daarnaast zijn er veel restaurantjes die beschikken over Wifi.

Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar houd er rekening mee dat het 's avonds wat kan afkoelen. Zorg voor praktische kleding en eventueel luchtige kleding met lange mouwen/pijpen tegen de muggen. Goed lopende schoenen komen van pas en ook een hoofddeksel tegen de zon is handig.

We hebben geboekt! En nu?

Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze ook de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

In verband met de muggen is het verstandig om een muggen werend middel mee te nemen. Tevens is het belangrijk om een goed zonnebrandmiddel bij je te hebben.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video