• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
  Namibië Selfdrive, 21 dagen

  Namibië Selfdrive

  21 dagen

  Op avontuur met een 4x4 in de wildernis

  Je kent vast de mooie foto’s van enorme duinen in een eindeloze zandvlakte. Grote kans dat dit de beroemde duinen van de Sossuvlei in de Namib-woestijn zijn. Die ga je zeker zien tijdens deze drieweekse selfdrive kampeersafari door Namibië. Net als Etosha wildpark en Skeleton Coast, waar menig schip verging. Je rijdt in een 'eigen' terreinwagen dwars door de overweldigende landschap en passeert traditionele dorpen waar je kennis kunt maken met de lokale bevolking. Samen met je medereizigers bereid je de maaltijden en je slaapt in een daktent op de auto. De reisbegeleiders reizen met je mee en vertellen graag over het gebied. Dit is een avontuur om nooit te vergeten!

  Reisschema

  1. Amsterdam - Windhoek
  2. aankomst Windhoek
  3. Windhoek - Namib Naukluft
  4. Namib Naukluft, bezoek Sossusvlei & Deadvlei
  5. Namib Naukluft - Solitaire
  6. Solitaire - Swakopmund
  7. Swakopmund
  8. Swakopmund - Cape Cross - Brandberg
  9. Brandberg
  10. Brandberg - Palmwag
  11. Palmwag
  12. Palmwag - Kamanjab
  13. Kamanjab - Etosha nationaal park
  14. Etosha NP
  15. Etosha NP
  16. Etosha NP - Okonjima, AfriCat
  17. Okonjima, AfriCat
  18. Okonjima - Erindi wildreservaat
  19. Erindi - Windhoek
  20. Windhoek - Amsterdam
  21. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Deze indrukwekkende selfdrive kampeersafari voert je door het schitterend land Namibië. Je rijdt door woestijnen, langs de kust en door prachtige wildparken. Houd je camera paraat, want de kans is groot dat je krokodillen en nijlpaarden van heel dichtbij ziet. .Je rijdt met je eigen gezin in een terreinwagen voorzien van een daktent en volledige kampeeruitrusting. Een aantal excursies zijn bij de reis inbegrepen, maar de resterende tijd is vrij in te vullen met je reisgenoten. 

  Start van de reis: Windhoek

  Dag 1 Amsterdam - Windhoek
  Dag 2 aankomst Windhoek

  Namibie auto tent kinderen Djoser FamilyWe starten deze avontuurlijke selfdrive in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Op de luchthaven staan de begeleiders al op je te wachten. Zij brengen ons met een bus naar het verhuurbedrijf waar we onze auto’s en kampeerspullen ophalen. Daarna rijd je in je eigen auto naar het hotel.

  Die middag heb je alle tijd om het overzichtelijke centrum te verkennen. Let vooral op de opvallend mengeling van moderne en koloniale Duitse gebouwen. De Lutherse kerk aan de Peter Mullerstrasse is zeker een bezoekje waard. De kerk is een handig oriëntatiepunt bij je wandeling door de stad. Achter deze kerk tref je het Tintenpalast, waar tegenwoordig het parlement zetelt. Wandel ook eens op de Independence Avenue waar je winkels, restaurants en leuke souvenirwinkeltjes aantreft of bezoek de botanische tuinen.

  's Werelds hoogste zandduinen in de Sossusvallei

  Dag 3   Windhoek - Namib Naukluft Nationaal Park
  Dag 4   Namib Naukluft NP, bezoek Sossusvlei  & Deadvlei 

  We vertrekken vroeg richten het zuiden en maken al direct kennis met de gravelwegen van Namibië. Onze uitvalsbasis is Sesriem in het Namib Naukluft Nationaal Park, een van de grootste natuurparken ter wereld.

  Namibie Sossusvlei Djoser Family SelfdriveDe volgende ochtend staan we voor zonsopgang op en rijden we het Namib-Naukluft park in voor een bezoek aan de Sossusvlei. De Sossusvlei is een grote duinpan die wordt omringd door 's werelds hoogste zandduinen. Het uitzicht op deze zandzee is vooral 's morgensvroeg en 's avonds overweldigend. Het lijkt net of de zandzee aan je voeten opgloeit. Het kost een goede uitdaging om de 200 meter hoge duinen te beklimmen, maar het uitzicht op het onwezenlijke maanlandschap loont de moeite.

  Vergeet niet de 'Deadvlei' te bezoeken. De dode bomen op de dunne zoutkorst vormen een bijzonder contrast. Dat levert mooie plaatjes op. Je kunt op eigen gelegenheid deze bizarre omgeving in een open truck ontdekken.

  Duitse koloniale invloeden in Swakopmund

  Dag 5 Namib Naukluft  - Solitair
  Dag 6 Solitair - Swakopmund
  Dag 7 Swakopmund

  Walvisbaai Namibie Selfdrive Djoser FamilyVia Solitaire verlaten we Namib Naukluft NP en bereiken we de kust bij Walvisbaai waar we met een beetje geluk flamingo’s en pelikanen zullen spotten. In Swakopmund komen we weer in de bewoonde wereld. Hier kunnen we onze wagens vol tanken en voorraden aan vullen. Hoewel Swakopmund door de witte inwoners van Namibië beschouwd wordt als een badplaats, is het zeewater hier meestal ijzig koud. Als je over de brede Arnold Shad Promenade wandelt, zul je meer zeeleeuwen in zee zien dan zwemgasten. Swakopmund is een bizar overblijfsel uit de Duits koloniale periode. Duitse straatnamen, Duitse bierstuben en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer. In het centrum zijn enkele koloniale gebouwen te bewonderen, waarvan het voormalig treinstation zeker een aanrader is. Een bezoek aan de plaatselijke markt met houtsnijwerk is ook zeker de moeite waard. 's Avonds kun je in enkele restaurants niet alleen goed wild eten, ook de 'bratwurst' ontbreekt vaak niet op de kaart.

  Zin in actie? Je kunt hier geweldig sandboarden of een boottocht op zee maken om zeeleeuwen, pelikanen en dolfijnen te spotten. Ook is het mogelijk om een zogenoemde ‘scenic flight’ boven de Skeleton Coast te maken. Tijdens de vluht kun je enkele afgelegen scheepswrakken goed bewonderen.

  Zeerobben en wandelen naar de White Lady

  Dag 8   Swakopmund - Cape Cross - Brandberg
  Dag 9   Brandberg

  Onderweg stoppen we bij een van de scheepswrakken die deze Skeletoncoast rijk is. Daarna rijden we naar Cape Cross waar de Portugese zeevaarder Diego Cáo als eerste Europeaan voet op de Namibische kust zette. We nemen een kijkje bij het kruis dat hij hier oprichtte ter ere van de Portugese koning João. Naast een historisch belangrijke plaats is Cape Cross ook bekend door de grote kolonie zeerobben. Je treft hier naar schatting 75.000 robben aan die in zee dobberen of op de rotsachtige kust liggen te zonnebaden. Dit aanblik, het kabaal, maar vooral de overweldigende visgeur, blijven je zeker enkele dagen bij.

  Zeeleeuw Cape Cross Namibië Djoser FamilyWe rijden landinwaarts naar Brandberg, de hoogste bergketen van Namibië. Langzaamaan zie je het vlakke landschap veranderen in een heuvelachtig berglandschap. Langs de weg staan her en der stalletjes waar de lokale bewoners hun zelf gevonden edelstenen verkopen. Het is zeker de moeite waard om even te stoppen. Vanuit Brandberg maken we een mooie wandeling naar de White lady. Dit is geen echte dame maar een prachtige, eeuwenoude rotstekening. Je kunt een facultatieve gamedrive maken. Met een beetje geluk zie je de bijzonder woestijnolifant van dichtbij. Zoek vooral een mooie spot voor de zonsondergang. Want als je die gezien hebt, snap je precies waarom Brandberg Brandberg heet.

  Op zoek naar woestijnolifanten

  Dag 10 Brandberg - Palmwag
  Dag 11 Palmwag
  Dag 12 Palmwag - Kamanjab

  Namibie Selfdrive Auto Tent Camping Djoser FamilyAls we verder naar het noorden rijden, worden we verrast door de prachtige Etendekabergen en ruige omgeving van Damaraland. De Palmwag lodge waar we kamperen, ligt in het gelijknamige privéreservaat. Een ware oase in deze droge omgeving. De volgende ochtend kun je deelnemen aan een optionele ’gamedrive’ waarbij we op zoek gaan naar woestijnolifanten, neushoorns en andere dieren die zich staande weten te houden in dit desolate gebied.

  De rangers zijn ware experts om de schuwe zwarte neushoorns op te sporen en proberen je te voet dicht bij deze machtige dieren te brengen. Dit is een onvergetelijke ervaring!  Natuurlijk kun je ook een duik nemen in het zwembad. Schrik niet als een olifanten zijn dorst komt lessen.

  Himba Namibie Selfdrive Family DjoserWe komen aan in Kamanjab, het afgelegen Kaokoland waar de Himba nog op traditionele manier leven. De Himba zijn vooral bekend omdat zij hun haar, lichaam en leren omslagschorten insmeren met een mengsel van rode aarde en dierlijk vet. Schijnbaar onaangetast door westerse invloeden houden zij trots vast aan hun traditionele, nomadische manier van leven. Iedere familie woont in een kraal waarbinnen verschillende hutten staan die gemaakt zijn van takken en mest. Soms verlaten zij hun woning voor een tijdje om op zoek te gaan naar goede weidegronden voor hun vee.

  Wildspeurtochten in Etosha Nationaal Park

  Dag 13 Kamanjab - Etosha nationaal park
  Dag 14 Etosha nationaal park
  Dag 15 Etosha nationaal park
  Dag 16 Etosha NP – Okonjima

  Aan het einde van de middag kom je aan in Etosha, ongetwijfeld één van de mooiste en grootste wildparken in zuidelijk Afrika. We nemen twee dagen de tijd om gamedrives, ofwel wildspeurtochten, te houden. In het Etosha NP slaan we midden in het park ons kamp op. Vlak bij een 'waterhole'. Deze drinkplaats trekt veel dieren uit de buurt en wordt 's nachts verlicht, zodat we de dieren goed kunnen bekijken. De volgende dag kun je met je eigen auto door het park toeren. De beste tijd om wild te kijken is bij zonsopgang en in de late namiddag.
   

  Etosha Nationaal Park Namibie Selfdrive Family DjoserDe naam Etosha betekent letterlijk 'grote witte plek van droog water' en naar de uitgestrekte, oogverblindende zoutpan die een groot deel van het park beslaat. Slechts enkele dagen per jaar ligt hier een klein laagje water, waar dan flamingo's en andere watervogels op af komen. Maar het meeste wild houdt zich op in de aangrenzende graslanden en mopane-bosjes. Hier zullen we dan ook de meeste dieren aantreffen.

  In het park zijn enkele permanente drinkplaatsen gegraven waar veel dieren op afkomen. Je kunt de kuddes olifanten en zebra's die hun dorst komen lessen, al van verre zien aankomen.

  Luipaarden & cheeta's in Okonjima

  Dag 17 Okonjima, stichting Africat
  Dag 18 Okonjima - Erindi natuurreservaat
  Dag 19 Erindi – Windhoek
  Dag 20 Windhoek – Amsterdam
  Dag 21 Aankomst Amsterdam

  In Okonijma zet de organisatie Africat zich in voor het behoud van katachtigen. Je kunt hier onder leiding van een ranger, een gamedrive maken. Bezoek vooral ook het bezoekerscentrum waar je van alles komt te weten over natuurbehoud en de opvang en rehabilitatie van luipaarden en cheeta’s. 

  Het is niet ver rijden naar het Erindi wildreservaat. Het park is beroemd door het leeuwenproject van Dave Salmoni. Zijn spannende avonturen werden door Discovery Channel in verschillende documentaires, zoals ’Into the Pride’ getoond. Ook hier kun je een mooie game drive maken. Heb je je lijstje van de big five nog niet compleet? Dan heb je hier nog een kans. Houd 's avonds vooral ook de verlichte drinkwaterplaats in de gaten. Die wordt juist in de late uurtjes goed bezocht door de dieren uit de omgeving. Een mooie manier dus om je safarireis passend af te sluiten. We rijden terug  naar Windhoek om de auto’s in te leveren en weer terug te vliegen naar Amsterdam...

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

  2022

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  23 jul - 12 aug
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 3.595,-
  € 3.395,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  30 jul - 19 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.595,-
  € 3.395,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vliegreis met Lufthansa
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Lokale reisbegeleiding.
  • Meereizende campcourier, die helpt bij de inkoop van maaltijden
  • Vervoer per fourwheeldrive huurauto (inclusief) met eigen gezin, met daktent en kampeeruitrusting
  • Alle verzekeringen huurauto (ter waarde van € 400,-)
   - Volledige afkoop van het eigen risico (€ 0,- eigen risico)
   - TLW: diefstalverzekering
   - CDW: materiële schade aan de eigen huurauto
   - Ongelimiteerd aantal kilometers
  • Ontbijt, 11 x lunch en 14 x diner t.w.v. € 245-.
  • Inclusief entreegelden nationale parken en wildreservaten.
  • Overnachtingen in hotels/lodges (4 nachten) met eigen sanitair en meestal een zwembad.
  • Kampeerovernachtingen (14 nachten) incl alle maaltijden.
  • Bezoek aan de Himba's (optioneel)
  • Excursie naar een zeehondenkolonie bij Cape Cross. 
  • Gamedrive per eigen 4x4 in Etosha NP
  • Lokale heffingen & toeslagen

  Exclusief

  Overige maaltijden, visa, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, brandstof huurauto, internationaal rijbewijs, borg huurauto (R3000, op creditcard)etc.
  Reserveringskosten € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.395,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.595,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging/verlenging van je reis mét accommodatie in Windhoek is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 60,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Opmerkingen

  De prijs is gebaseerd op een bezetting van vier personen per auto. Het minimum aantal personen per auto is twee, het maximum is vier. Indien het gezin uit drie personen bestaat dan is er een toeslag van € 325,- per persoon. Bestaat het gezin uit twee personen dan is de toeslag € 925,- per persoon.

  Vluchttoeslagen (inbegrepen)

  Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  Tijdens deze kampeer/lodge reis overnachten we 4 nachten in sfeervolle hotels/lodges en 14 nachten in je eigen daktent. Afhankelijk van de gezinsgrootte krijg je een of twee tenten. De tenten zijn voorzien van een muskietengaas. Er zijn sanitaire voorzieningen op de kampeerterreinen aanwezig en soms ook een zwembad. Op een aantal campings tref je er ook een kleine kampwinkel aan.

  In Namib Naukluft  verblijven we op de Sesriem camping. De camping is prachtig gelegen midden in de woestijn met adembenemende uitzichten vanuit je daktent.  Er is een zwembad en een kleine campingwinkel aanwezig. Ook is er een tankstation en is de ingang van de Sossusvlei vlakbij.

  Ons hotel in Swakopmund ligt in het centrum en vlakbij het strand. Vanuit hier zijn er verschillende excursies mogelijke zoals oa sandboarden. We verblijven hier twee dagen zodat we ook tijd hebben om boodschappen te doen voor het vervolg van dit avontuur.

  In het Etosha NP verblijven we midden in het park en grenst aan een 'waterhole' dat 's nachts wordt verlicht zodat je hier de kans hebt dieren te spotten. De camping heeft een zwembad. Vanaf de camping kun je met je eigen 4 x 4 verschillende game drives maken.

  Bekijk reviews op Tripadvisor

  Sesriem Sesriem campsite
  Solitair  Agama River Camp
  Swakopmund Luxury Suites
  Kamanjab Oppi Koppi restcamp

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Vliegreis

  Lufthansa

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Amsterdam - Frankfurt

   Vertrek

   14:50

   Aankomst

   15:55

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Frankfurt - Windhoek

   Vertrek

   20:00

   Aankomst

   06:20*

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Windhoek - Frankfurt

   Vertrek

   18:45

   Aankomst

   05:35*

  • Vlucht met

   Lufthansa

   Traject

   Frankfurt - Amsterdam

   Vertrek

   09:10

   Aankomst

   10:25

  * aankomst volgende dag


  Namibië ligt in dezelfde tijdszone als Nederland

  Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Aan boord is een uitgebreid inflight entertainment systeem boordevol films, series en games voor het hele gezin. Uiteraard ontvang je ook een warme maaltijd en een drankje. Op intercontinentale vluchten kan voor kinderen een speciale kindermaaltijd besteld worden. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed!

  Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

  Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

  Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.395,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.595,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  We reizen in groepsverband, maar je reist met je eigen gezin in een volledig uitgeruste terreinwagen met een tent op het dak. De auto is voorzien van complete kampeeruitrusting inclusief matjes en slaapzakken. ’s Avonds klap je de daktent open en roer je onder de sterrenhemel in je pannetje. Je valt in slaap met dierengeluiden op de achtergrond. Wij regelen de campings en de hotels/lodges.

  De prijs van de reis is gebaseerd op een bezetting van vier personen per auto. Het minimum aantal personen per auto is twee, het maximum is vier. Indien het gezin uit drie personen bestaat dan is er een toeslag van € 325,- per persoon. Bestaat het gezin uit twee personen dan is de toeslag € 925,- per persoon.

  De auto is van het type Toyota Highlux of vergelijkbaar. De auto is verzekerd voor schade aan ruiten en banden. Niet te verzekeren is schade aan de onderzijde van de auto, welke niet door een aanrijding is veroorzaakt. Deze schade loop je op door te snel door drifts/dips te rijden waarbij de auto de grond raakt. Ook bij een doorwading van een rivier kan je bodemschade oplopen. Voorzichtigheid is daarom geboden. Rijd op een gravelweg nooit harder dan 80 kilometer per uur om tijdig snelheid te kunnen minderen voor gaten, bochten, dips en loslopend wild of vee.

  Onderweg kan er van bestuurder worden gewisseld. Twee bestuurders staan geregistreerd per auto. Ervaring in het rijden van off road is niet nodig. De auto is voorzien van één of twee daktenten. Dit is afhankelijk van de gezinssamenstelling.

  De reis wordt begeleid door een ervaren gids en zijn assistent. De lokale gids assisteert bij technische problemen onderweg en helpt met het  inkopen voor het eten. Uiteraard geven zij ook graag uitleg over Namibië, haar bevolking, geschiedenis en de boeiende flora en fauna. De gids en zijn assistent  rijden in hun eigen auto.

  Ter plaatse betaal je een borg van R3000,00 (geblokkeerd op je creditcard).

  Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis met Lufthansa
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Lokale reisbegeleiding.
  • Meereizende campcourier, die helpt bij de inkoop van maaltijden
  • Vervoer per fourwheeldrive huurauto (inclusief) met eigen gezin, met daktent en kampeeruitrusting
  • Alle verzekeringen huurauto (ter waarde van € 400,-)
   - Volledige afkoop van het eigen risico (€ 0,- eigen risico)
   - TLW: diefstalverzekering
   - CDW: materiële schade aan de eigen huurauto
   - Ongelimiteerd aantal kilometers
  • Ontbijt, 11 x lunch en 14 x diner t.w.v. € 245-.
  • Inclusief entreegelden nationale parken en wildreservaten.
  • Overnachtingen in hotels/lodges (4 nachten) met eigen sanitair en meestal een zwembad.
  • Kampeerovernachtingen (14 nachten) incl alle maaltijden.
  • Bezoek aan de Himba's (optioneel)
  • Excursie naar een zeehondenkolonie bij Cape Cross. 
  • Gamedrive per eigen 4x4 in Etosha NP
  • Lokale heffingen & toeslagen

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen internationale reispas voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) die na vertrek uit Namibië nog minimaal zes maanden geldig is.
  • Internationaal rijbewijs:Je kunt het internationaal rijbewijs aanvragen bij het gemeentehuis bij vertoon van een pasfoto, identiteitskaart en Belgisch rijbewijs
  • Het ministerie van Binnenlandse zaken in Namibië heeft de immigratiewetten aangescherpt. een belangrijke verandering in deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor de reizende ouders met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) om in het bezit te zijn van een originele geboorteakte OF internationale uittreksel uit het geboorteregister van hun kinderen.  U vraagt de geboorteakte aan in de gemeente waar het kind geboren is. Het internationale uittreksel kan vaak online worden aangevraagd, bij desbetreffende gemeente. Het certificaat moet niet alleen de gegevens van het kind, maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met de gemeente voor de procedure.

  Geldzaken

  In Namibië wordt er betaald met de Namibische dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Geld afhalen: alleen mogelijk in de grotere steden van Namibië zoals Windhoek en Swakopmund
  Contant: dollars/euro's
  Creditcards: bij banken te gebruiken voor geldopname

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals lunch en diner in Windhoek, Swakopmund en
  Etosha NP, overige entreegelden, brandstof voor de auto, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal
  € 150,- per persoon per week.

  De entreegelden van de nationale parken (Etosha, Sossusvlei en Cape Cross) zijn al in de reissom opgenomen. Ook zijn de maaltijden en koffie/thee tijdens de kampeerovernachtingen al in de reissom opgenomen. Als je nog andere drankjes wil drinken dien je dit nog zelf aan te schaffen. De auto’s zijn voorzien van een koelbox.

  Het is in Namibië gebruikelijk om voor verleende diensten fooien te geven. Om te voorkomen dat je steeds kleingeld aan fooien moet uitdelen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, welke wordt beheerd door een deelnemer. Hieruit worden de gezamenlijke tips voor lokale gidsen, hotelpersoneel e.a. betaald. Ook stellen de begeleiders na afloop van de reis een tip op prijs.

  Maaltijden

  Tijdens de gehele reis zijn alle ontbijten inclusief. Verder zijn alle maaltijden tijdens de safari (11 x lunch en 14 x diner) bij de prijs inbegrepen.

  Op deze reis koken we zelf onze maaltijden. De lokale reisbegeleiders doen hiervoor samen met iemand uit de groep de inkopen en geven helpen bij de bereiding. De maaltijden zijn westers georiënteerd. Daarnaast steken we regelmatig de barbecue aan, ‘braaien’ is namelijk net als in Zuid-Afrika heel populair!

  Van iedere deelnemer wordt enkele keren tijdens de reis een actieve bijdrage verwacht bij het koken, de afwas en andere huishoudelijke activiteiten. Per dag hebben vier deelnemers corvee.

  In de restaurants in de hotels/lodges waar we verblijven kun je vooral westers georiënteerde gerechten krijgen. Frites, pasta's, steaks en andere vleessoorten zijn voorhanden. De bekendste lokale snack in zuidelijk Afrika is biltong. Dit gezoute, gedroogde vlees van rund of wild wordt meestal als borrelhapje gegeten, maar kan ook als snack je ergste honger tussendoor stillen.

  Indien je een bepaald dieet volgt kan je dit bij boeking en aan het begin van de reis aan de reisbegeleider/courier kenbaar maken, die er dan zoveel mogelijk rekening mee houdt. Voor vegetariërs zijn er altijd alternatieven mogelijk.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
  • Malariatabletten

  We raden je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine, middelen tegen darmstoornissen, Nestosil (tegen muggenbeten, wondjes ed.) pleisters en een muggenwerend middel dat DEET bevat. Een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging komt zeker van pas. De begeleiding is ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Logo ThuisVaccinatie.nl


  Reizen en Covid-19

  We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

  Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

  Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging/verlenging van je reis mét accommodatie in Windhoek is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 60,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  De seizoenen zijn tegenovergesteld aan die van Nederland en België, omdat deze landen op het zuidelijk halfrond liggen. Met name geldt dat voor Namibië. De maanden juli en augustus zijn droog met gemiddelde temperaturen die schommelen tussen de 20°C en 35°C met uitzondering van Windhoek en Swakopmund waar het veel frisser is.  In de ochtend en avond kan het wel wat afkoelen, zodat warme kleding en een warme slaapzak (tot -5°C) aan te raden zijn.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste lokale Engelssprekende reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  Tevens gaat er een ‘campcourier’ die de coördinatie van de boodschappen en de maaltijden verzorgt.

  Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Hij of zij kan je alles vertellen over de omgeving, stad of excursie. De gidsen reizen niet de gehele reis mee, maar sluiten bij de groep aan. Deze gidsen vertellen vol enthousiasme over de attractie en weten alle antwoorden op je vragen. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de stad en/of omgeving groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee reist.

  Veelgestelde vragen

  Waarom met Djoser Family naar Namibië?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft op sfeervolle campings, waar je in je eigen daktent overnacht. Het is een echt avontuur om met het gezin in je eigen terreinwagen rond te reizen. Daarnaast zijn de nationale parken voor de kinderen een groot avontuur. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.
   

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  Tijdens de reis in Namibië reis je rond in je eigen volledig uitgeruste terreinwagen, waar je overnacht in je eigen daktent. De wegen bestaan voor een groot deel uit gravel, maar ervaring met het rijden off road is niet nodig. Daarnaast gaan er ook een lokale gids en assistent mee in een eigen auto die kunnen helpen met eventuele problemen onderweg.
   

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  In Namibië zijn de seizoenen tegenovergesteld van wat wij in Nederland gewend zijn. De maanden juli en augustus zijn droog met gemiddelde temperaturen die verschillen tussen de 20°C en 35°C. In Windhoek en Swakopmund is het echter een stuk frisser. ’s Avonds kan het wel flink afkoelen in het hele land.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor de reis naar Namibië heb je geen visum nodig, er is wel een paspoort benodigd dat nog minimaal zes maanden geldig is bij vertrek. Voor minderjarige kinderen is het wel belangrijk om in het bezit te zijn van het originele geboorteakte of een internationaal uittreksel uit het geboorteregister van de kinderen.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Tijdens deze reis zal er gekampeerd worden, waar op sommige locaties ook een zwembad aanwezig is.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  Op de meeste kampeerterreinen is geen Wifi aanwezig.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Voor deze reis gelden geen bijzondere kledingvoorschriften. Het is wel aan te raden om kleding mee te nemen voor verschillende weer types. Neem bijvoorbeeld een warme trui en een lange broek maar ook luchtige kleding voor overdag.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Voor deze reis is het belangrijk om een internationaal rijbewijs aan te schaffen bij een ANWB-winkel. Daarnaast is het in Namibië niet toegestaan om plastic tasjes mee te nemen naar de nationale parken. Hou hier rekening mee, want er staat een forse boete tegenover.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  9,7
  • Onder een schitterende sterrenhemel vanuit je daktent mijmeren over de machtig mooie ervaringen van de dag: verrassende ontmoetingen met de lokale bevolking, de ongelofelijke dierenwereld en de onbeschrijfelijke landschappen. Dank je Alex en Martin voor deze onvergetelijke "life-time" ervaring!

   Namibië is een ongelofelijk mooi puur Heerlijk om er met kampeerauto’s te rijden en te overnachten. Heel veel (wilde) dieren gezien. Perfecte begeleiding van Djoser. Kinderen en ouders hadden een fantastische herinneringswaardige reis! Top!

   I just returned from a trip through Namibia with a group of 16 people. Returned back home I realize the incredible importance of the guides. For me Maurice and McKenzie have made the biggest difference in shapin this adventure in a unforgettable lifte changing journey!

  • Namibië. Ik ben alleen gegaan met 2 kinderen dit is mede met dank aan de groep GEWELDIG geweest. Adembenemend landschap, met magische uitzichten, het spotten en zien van alle dieren en het slapen in de daktent op de meest fantastische plekken is voor ons een beleving geweest om nooit te vergeten!

   Prachtige reis qua landschappen en dieren. De kers op de taart is het zelf rijden in een 4x4 Toyota Hilux en uiteraard ook de gezelligheid van de groep. Vooral de tieners konden het heel goed met elkaar vinden. Heerlijk geslapen in de daktenten. Kortom deze reis naar Namibië was onvergetelijk!

   Prachtige reis, super dat je zelf kan rijden zodat je kan stoppen als je een kudde olifanten of een leeuw ziet. De reis is afwisselend en met prima reisbegeleiding heel goed voor elkaar. De 13 pubers hadden het heel gezellig met elkaar, en ook de ouders konden het goed samen vinden. Echt aanrader!!

  • Namibitastic! Met je eigen 4x4 door Namibië, geen snel-snel tick-the-box reis maar tijd om het landschap, de dieren, de mensen in je op te nemen. Het tempo wordt bepaald/aangepast aan de wensen van de groep. Een absolute aanrader voor wie van fantastische Namibië/Afrika wil proeven!

   Bekijk alle reviews
   Go to top