• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3

  Thailand, Cambodja & Koh Chang 21 dagen

  Tijdens deze rondreis door Thailand en Cambodja bezoeken we de levendige metropool Bangkok. Hier kun je struinen over gezellige markten, prachtige tempels bezoeken en je eerste ritje maken in een tuk tuk. Ook bezoek je hier de drijvende markt. Je overnacht aan de oevers van River Kwai. En In het Khao Yai nationaal park, het oudste van Thailand, ga je op zoek naar wilde dieren.We steken de grens over naar Cambodja naar de imposante tempelcomplex van Angkor Wat bij Siem Reap, één van de plekken die je gezien moet hebben! Daarnaast verblijven we in het authentieke, charmante stadje Battambang, dat gelegen is in een landelijke omgeving. De reis wordt afgesloten aan een zalig palmenstrand, op het tropische eiland Koh Chang.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Bangkok
  2. aankomst Bangkok
  3. Bangkok, boottocht over klongs
  4. Bangkok - drijvende markt Damnoen Saduak - River Kwai
  5. River Kwai
  6. River Kwai - Ayutthaya
  7. Ayutthaya
  8. Ayutthaya - Khao Yai NP
  9. Khao Yai NP
  10. Khao Yai NP - Nam Rong
  11. Nam Rong - Siem Reap
  12. Siem Reap (Angkor Wat)
  13. Siem Reap (Angkor Wat)
  14. Siem Reap - Battambang
  15. Battambang
  16. Battambang - Koh Chang
  17. Koh Chang
  18. Koh Chang
  19. Koh Chang - Bangkok
  20. Bangkok - Amsterdam
  21. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Bangkok
  Dag 1 Amsterdam - Bangkok
  Dag 2 aankomst Bangkok
  Dag 3 Bangkok, boottocht over klongs

  Thailand Bangkok Tempel Family DjoserDe Thaise hoofdstad is een stad vol contrasten, zoals tussen het moderne en jachtige bestaan van de inwoners en de rust en vrede die de overal aanwezige monniken uitstralen. Langs de klongs, de kanalen die de intrigerende Thaise hoofdstad doorkruisen, speelt zich een belangrijk deel van het drukke dagelijks leven af. Voor jong en oud is de tocht per typische ‘longtailboot’ een aangename manier om kennis te maken met de stad. Je komt zo op plaatsen waar je op een andere manier niet zo snel zou komen. Trotse grootouders houden hier toezicht op hun vrolijk spelende en zwemmende kleinkinderen, terwijl de ouders, op of langs het water, druk zijn met hun dagelijkse bezigheden. Deze tocht staat de dag na aankomst in Bangkok op het programma.

  Emerald tempel Bangkok Thailand FamilyDe belangrijkste bezienswaardigheden van Bangkok zijn de kleurrijke tempel Wat Phra Kaew en het naastgelegen Grand Palace. Zeker de Wat Phra Kaew is leuk om met kinderen te doen, aangezien de tempel prachtig versierd is. Bij de ingang staan enorme beelden van poortwachters, de torens zijn van goud, overal zie je spiegeltjes, felgekleurde mozaïeken en andere versierseltjes, alsof je in een Boeddhistische fantasiewereld bent. Ook de tempel Wat Pho is de moeite waard en ligt op loopafstand van de Wat Phra Kaew. Binnenin de  tempel vind je een bijzondere liggende Boeddha gemaakt van bladgoud van maar liefst 46 meter lang en 15 meter hoog!

  Chinatown mag je ook echt niet overslaan als je in Bangkok bent. Tussen Chinese opschriften en lampionnetjes betreed je een wereld van levendige, geurige straatmarkten, winkeltjes en eethuisjes, waar jong en oud ogen tekort komen! De aan de overkant van de rivier gelegen Royal Barges (museum met prachtig versierde oude boten van de koning) en de mooie tempel Wat Arun (helemaal belegd met porselein) kun je makkelijk per boot bereiken. Het meeste vervoer (ook personen) gaat trouwens over de Chao Phraya rivier die als vervoersslagader door Bangkok slingert. Alle bezienswaardigheden in Bangkok zijn overigens makkelijk te bereiken met het openbaar verover: de stadsbus, de Chao Praya Express River Taxi, de gewone taxi of met de typische Thaise driewielertaxi: de tuk tuk. Spreek bij deze twee laatste mogelijkheden de prijs van tevoren goed af!

  In de populaire straat Khao San Road kun je diverse winkeltjes en restaurantjes vinden. 's Avonds wordt hier een gezellige markt opgezet, waar kooplustigen zeker iets van hun gading kunnen vinden. In de verschillende restaurantjes zijn Thais, maar ook westerse gerechten te verkrijgen. Op straat komen allemaal gaarkeukens tevoorschijn waar de lekkerste Thaise gerechten vers voor je worden gewokt.

  River Kwai
  Dag 4 Bangkok - drijvende markt Damnoen Saduak - River Kwai
  Dag 5 River Kwai
  Dag 6 River Kwai - Ayutthaya

  Bangkok Klong Tour Djoser FamilyWe vertrekken al vroeg per bus uit Bangkok en kunnen een bezoek brengen aan de chedi (stoepa) van Nakhon Pathom. Dit is het hoogste boeddhistische bouwwerk ter wereld en de oudste chedi van Thailand. De lokale bevolking brengt in de tempel offers aan Boeddha. Ze geven dan bloemen en rijst en laten wierookstokjes branden, zodat hun wensen met de rook naar boven stijgen en zo gehoord kunnen worden door de goden. Als je zelf ook een wierookstokje wilt branden in de tempel, mag dat. Vergeet alleen niet om je schoenen uit te trekken voordat je de tempel binnentreedt, want dat is niet netjes tegenover Boeddha.

  Damnoen Saduak drijvende markt Bangkok ThailandVervolgens rijden we naar de drijvende markt van Damnoen Saduak. Uit de verre, waterrijke omtrek komen boeren hier hun groenten, fruit, vlees en andere producten verhandelen, een kleurrijk schouwspel. De kraampjes staan hier niet op de grond, maar honderden bootjes drijven op de rivier met hun koopwaar. Je stapt zelf ook in een bootje en al snel ben je omgeven door varende kooplui met hun kleurrijke koopwaar. Let wel op dat je afdingt op elke markt, want dat is een gebruik in heel Azië!
   
  Van hieruit reizen we verder naar de River Kwai waar we aan de oevers van deze bekende rivier verblijven. Een ideale plek, zeker voor kinderen, om bij een mooie waterval een duik in het water te nemen. Je kunt hier heerlijk bijkomen van de eerste indrukken van Thailand. Ook kun je een bezoek brengen aan de Erawan watervallen. Deze indrukwekkende watervallen bestaan uit zeven trappen en liggen midden in de jungle. Na een wandeling door de jungle kom je aan bij de eerste trap, hier kun je een heerlijk verfrissende duik nemen in het blauwe water en een heerlijke ‘douche’ nemen onder de waterval. Avonturiers kunnen nog verder doorlopen naar de volgende trappen. 's Avonds kun je in je hangmat op de veranda de stilte van de omgeving ervaren en voordat je het weet zit je in dromenland.

  Khao Yai nationaal park
  Dag 7 Ayutthaya
  Dag 8 Ayutthaya - Khao Yai NP
  Dag 9 Khao Yai NP
  Dag 10 Khao Yai NP - Nam Rong

  Ayutthaya Wat Phra MahathatThailand Family DjoserOp de route naar het Khao Yai nationaal park maken verblijven we een dag in Ayutthaya, de tempelstad van Thailand, en één van de vroegere hoofdsteden van het Siamese Koninkrijk. Verspreid over de stad vind je verschillende ruïnes van tempels en boeddhistische kloosters. Zo kun je naar het tempelcomplex Wat Chai Watthanaram, gelegen aan de oever van de Chao Phraya Rivier. Het bekende Wat Phra Mahathat staat bekend om het Boeddhahoofd dat wordt vastgehouden door de wortels van een bodhiboom. De Wat Lokayasutharam is een gigantische liggende Boeddha van wel 37 meter lang. Je kunt met de fiets naar de verschillende tempels te fietsen, of je laten rijden in een tuk-tuk.

  Naast het bezichtigen van de tempels kun je ook verschillende andere activiteiten ondernemen in Ayutthaya, zo kun je een boottocht maken over de Chao Phraya Rivier, of een bezoekje brengen aan het Million Toy museum, hier staan wel 1.000.000 stuks speelgoed uitgestald.

  We vervolgen daarna de route naar het Khao Yai nationaal park. Dit is het oudste nationale park van Thailand. Hier kun je door de jungle een safari maken, op zoek naar wilde dieren. In het Khao Yai komen veel dieren voor, bijvoorbeeld olifanten, tijgers, beren, luipaarden, apen en veel verschillende soorten vogels. Je kunt natuurlijk ook de jungle te voet verkennen tijdens een jungle trekking naar een van de watervallen. Ook bestaat de mogelijkheid om het uitvliegen van zo'n miljoen vleermuizen te zien tegen zonsondergang. Wie liever wil ontspannen, kan ook lekker luieren bij onze accommodatie.

  We vervolgen onze weg richting Cambodja, want de tempels van Angkor Wat wachten op ons, maar voor we de grens over steken slapen we nog een nachtje in Thailand, in Nam Rong.

  Siem Reap (Angkor Wat)
  Dag 11 Nam Rong - Siem Reap
  Dag 12 Siem Reap
  Dag 13 Siem Reap

  Ankor Wat tempel boomwortels Cambodja Djoser FamilyWe rijden langs de oevers van het Tonle Sap meer en begeven ons naar Siem Reap, de toegangspoort tot de eeuwenoude UNESCO Werelderfgoed  tempelruïnes van Angkor. Een chauffeur brengt je graag met een tuk-tuk naar de resten van de ommuurde hoofdstad Angkor Thom met het koninklijk paleis en de mystieke tempel Bayon. Als je liever met de fiets op verkenningstocht gaat kan dat ook. In de onmiddellijke omgeving liggen de schitterende tempelcomplexen als Preah Kahn en de door bomen overgroeide mysterieuze Ta Prohm. Dit is wel een hele spannende plek om verstoppertje te spelen.

  Banteay Srei verder noordwaarts kent het mooiste reliëfwerk, maar het absolute hoogtepunt qua versiering en architectuur is natuurlijk het grootse Angkor Wat. Deze tempel is in de 12e eeuw gebouwd als mausoleum voor koning Suryavarman II en nu in gebruik als boeddhistische tempel. Het complex is omringd door een 200 meter brede gracht en wordt gedomineerd door een 50 meter hoge tempeltoren. Wie telt hier de meeste olifanten in de muurtekeningen?

  Monniken Ankor Wat CambodjaEr zijn nog tientallen andere tempels in dit bosrijke gebied te bezoeken. Sta eens vroeg op om de tempels in alle stilte te bewonderen bij zonsopkomst. Sommige tempels zijn grotendeels overwoekerd door de jungle; het is een prachtig gezicht om te zien hoe de wortels het langzaam schijnen te winnen van de stenen. Niet alleen de tempels, ook het platteland in de omgeving, de markten, de boerendorpjes geven een indruk van het prachtige Cambodja. ‘s Avonds kun je in een van de vele restaurantjes kennis maken met de heerlijke Khmer keuken, een drankje drinken of een Cambodjaanse dansvoorstelling bijwonen. Je kunt hier ook een kookworkshop doen.

  Battambang
  Dag 14 Siem Reap - Battambang
  Dag 15 Battambang

  Vertrekken vanuit Siem Reap naar de rijstschuur van Cambodja, Battambang. Ook al is Battambang één van de grootste steden van het land, het ademt nog altijd een provinciale, authentieke sfeer met koloniale architectuur en traditionele winkelpanden in schilderachtige steegjes. Je kunt hier eeuwenoude tempels bekijken. Als je geluk hebt kun je een bijzonder circus bezoeken, je vind hier geen dieren, maar talentvolle jeugd die je verbazen met hun acrobatische kunsten. Het circus is een non-profit organisatie en heeft als doel om arme jongeren een kans te geven om hun talent te ontwikkelen.

  Battambang treintje Cambodja Djoser FamilyVanuit Battambang maak je eenvoudig een uitstapje naar de omliggende dorpjes, idyllisch gelegen tussen de rijstvelden. Hier maak je kennis met het ongerepte landelijke Cambodjaanse leven. Het platteland herbergt daarnaast verschillende schilderachtige oude pagodes, ruïnes uit het Khmer tijdperk en heimelijk verscholen grotten en watervallen. Je kunt hier ook een ritje maken met een bamboe trein. Deze treintjes worden ter plaatste in elkaar gezet met wielen, een bamboe onderstel en een motortje.  Je hebt het gevoel alsof je op een vliegend tapijt door de Cambodjaanse natuur vliegt. Het is enkelspoor, de kans is dus groot dat je een tegenligger tegenkomt. Hier geldt dan de regel: de trein met de minste lading moet van de rails af, de tegenligger voorbij laten gaan, en dan kan de trein weer in elkaar gezet worden en kun je weer verder.

  Battambang betekent letterlijk 'verdwijnende stok’, afkomstig uit een legende over een krachtige staf, die kundig gehanteerd werd door de legendarische heerser Ta Dambang om macht over het gebied te verkrijgen. Er staat een imposant standbeeld van Ta Dambang en de stok aan de oostelijke ingang van de stad.

  Koh Chang
  Dag 16 Battambang - Koh Chang
  Dag 17 Koh Chang
  Dag 18 Koh Chang
  Dag 19 Koh Chang - Bangkok
  Dag 20 Bangkok - Amsterdam
  Dag 21 aankomst Amsterdam

  Strand schommel Thailand Djoser FamilyWe reizen per bus en boot naar het eiland Koh Chang. Op het strand van dit tropische eilandje in de Golf van Thailand kun je de laatste dagen uitrusten van de reis. Als je nog energie over hebt, zijn er volop mogelijkheden voor wandelingen over het eiland. Daarnaast is het de moeite waard om een boottocht te maken naar de verschillende omringende eilandjes en al snorkelend mooie koralen en kleurige vissen te bekijken.

  Na een paar relaxte dagen op dit prachtige eiland vaar je terug naar het vasteland waarna je doorreist naar Bangkok. Hier heb je nog de mogelijkheid om de laatste souvenirs aan te schaffen waarna we de volgende dag terug vliegen naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser

  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.
   

  Vertrekdata/prijs

  2019

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  13 jul - 02 aug
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 2.445,-
  € 2.245,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  20 jul - 09 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.445,-
  € 2.245,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  26 jul - 15 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.445,-
  € 2.245,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  02 aug - 22 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.445,-
  € 2.245,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer per bus
  • Hotelovernachtingen
  • 6x ontbijt
  • Bezoek aan Ayutthaya
  • Resort aan zee op tropische eiland Koh Chang
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Lokale Engelstalige gids
  • Diensten Djoser service balie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, visum, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.295,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.495,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Verlenging is mét accommodatie in Bangkok en Koh Chang bij te boeken. In Bangkok verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs in Bangkok is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 45,- per nacht.

  Op Koh Chang verblijf je in een hotel vlakbij het strand. De prijs is vanaf € 47,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 95,- per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in goede middenklasse hotels. De kamers hebben altijd eigen douche en toilet en airconditioning of beschikken over een klamboe. Vrijwel al onze hotels bieden een mogelijkheid tot zwemmen. Dit kan een mooi zwembad zijn, maar ook de zee of zoals bij de River Kwai, de rivier. Daarnaast is tegenwoordig in veel hotels, al dan niet tegen betaling, wifi aanwezig.

  In Bangkok verblijven we nabij het bruisende centrum van de stad. Vanuit het hotel wandel je in nog geen 10 minuten naar het alom bekende Khao San Road en verschillende tempels in de directe omgeving. Aan winkeltjes, stalletjes en supermarkten geen gebrek; de 7eleven zit zelfs om de hoek.

  We overnachten aan de oevers van River Kwai. Je kunt vanuit je bed een frisse duik in het water maken.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Bangkok Nuovo City Hotel
  Bangkok IBIS Styles
  River Kwai Tayan Resort
  River Kwai Baan Pha Nam Resort
  Ayutthaya Krungsri River Hotel
  Khao Yai Eco Valley Lodge
  Nam Rong Phanomrung Puri Hotel
  Siem Reap Marvel Holiday Boutique Villa
  Batambang King Fy Hotel
  Koh Chang Siam Bay Resort

  Deze selectie geeft een goed beeld van de mogelijke hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien mogelijk, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Qatar Airways

   Traject

   Amsterdam - Doha

   Vertrek

   16:15

   Aankomst

   23:35

  • Vlucht met

   Qatar Airways

   Traject

   Doha - Bangkok

   Vertrek

   02:35

   Aankomst

   05:30

  • Vlucht met

   Qatar Airways

   Traject

   Bangkok - Doha

   Vertrek

   02:35

   Aankomst

   05:30

  • Vlucht met

   Qatar Airways

   Traject

   Doha - Amsterdam

   Vertrek

   07:50

   Aankomst

   13:45


  Het tijdsverschil met Thailand en Cambodja is in de zomer vijf uur, in de winter komt daar nog een uur bij en is het dus zes uur.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.295,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.495,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Thailand en Cambodja reizen we in onze eigen, ruime bus, voorzien van airconditioning. De reisafstanden tussen de verschillende plaatsen zijn niet te groot, zodat je niet te lang in de bus hoeft te zitten. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of een leuke markt. .

  In de verschillende dorpen en steden kun je gebruik maken van een typisch lokaal transportmiddel, de tuk-tuk, een soort overdekte bromfiets. Daarnaast is het op sommige plaatsen mogelijk om op een gehuurde fiets de omgeving te verkennen als de bezienswaardigheden niet op loopafstand liggen.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • Vervoer per bus
  • Hotelovernachtingen
  • 6x ontbijt
  • Bezoek aan Ayutthaya
  • Resort aan zee op tropische eiland Koh Chang
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Lokale Engelstalige gids
  • Diensten Djoser service balie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De één wil eindeloos shoppen op de night bazaar, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een Boedhistische tempel of een klooster. Sommige reizigers willen lekker luieren op het strand, terwijl anderen liever een actieve wandeling maken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen, maar het entreegeld is exclusief.

  Tijdens de reis bezoeken we een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen:
   

  • We stoppen in Ayutthaya, een voormalige hoofdstad met prachtige tempels. Hier kun je een museum of tempel bezoeken.
  • We verblijven in een mooie lodge aan de rand van Khao Yai nationaal park. Je kunt prachtige wandelingen maken onder leiding van een ervaren natuurgids.


  Ter plaatse zijn ook veel andere excursies mogelijk. Zo zijn er in Bangkok tal van mogelijkheden, zoals een bezoek aan het indrukwekkende Grand Palace. Ook vanuit Siem Reap zijn er verschillende excursiemogelijkheden om het indrukwekkende Angkor Wat te bezoeken. Op Koh Chang kun je heerlijk snorkelen of duiken.

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Internationale reispas die bij aankomst in Thailand nog minimaal zes maanden geldig is.
  • Visum voor Cambodja, kost ongeveer US$ 35,-, wordt ter plaatse geregeld.
   

  Geldzaken

   In Thailand betaal je met de baht, in Cambodja met de Amerikaanse dollar of de plaatselijke riel. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

   
  Geld afhalen: in vrijwel alle plaatsen in Thailand en Cambodja zijn bankautomaten te vinden.
  Contant: euro’s
  Creditcards: worden in de grote steden en bij de wat luxere winkels geaccepteerd.
   
  Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.
   
  Het is in Thailand en Cambodja gebruikelijk om voor verleende diensten een fooi te geven. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.
   

  Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft geld af te halen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers. Vergeet niet om je bankkaart te activeren voor Azië. 

   

  Maaltijden

  De maaltijden zijn, met uitzondering van het ontbijt in Bangkok en River Kwai (totaal 5x), niet inbegrepen, zodat je vrij bent om zelf een keuze te maken. In de grotere plaatsen zijn er naast lokale restaurants, ook volop restaurants met een westerse keuken te vinden. De Aziatische keuken is zeer gevarieerd, al is de basis van de maaltijd veelal rijst of mie. Daarbij wordt een grote variatie aan smakelijke vlees- en groentegerechten geserveerd. De milde gerechten zullen bij jong en oud in de smaak vallen. Soms zijn gerechten scherp gekruid of op smaak gebracht met verse koriander en gember. Aan de kust wordt veel verse vis bereid. Opmerkelijk in Cambodja zijn de stokbroden en baguettes, een overblijfsel uit de tijd dat de Fransen dit gebied gekolonialiseerd hadden.

  Gezondheid

  Voor deze reizen wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A.
  • Malariatabletten


  Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Hotelverlenging

  Verlenging is mét accommodatie in Bangkok en Koh Chang bij te boeken. In Bangkok verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs in Bangkok is vanaf € 25,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 45,- per nacht.

  Op Koh Chang verblijf je in een hotel vlakbij het strand. De prijs is vanaf € 47,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 95,- per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  Thailand en Cambodja hebben beide een tropisch klimaat. De regentijd loopt van juni tot en met september. Er is dan geen langdurige regenval, maar mogelijk één of twee spectaculaire hoosbuien per dag, meestal aan het eind van de dag of 's nachts. De regen maakt de natuur in deze periode prachtig groen.

  Er zijn drie jaargetijden te onderscheiden:
   

  • Van maart tot half juni: heet en droog, temperatuur overdag ongeveer 30-35°C.
  • Midden juni tot en met september: heet en vochtig, temperatuur overdag ongeveer 28-32°C.
  • Van oktober tot en met februari: betrekkelijk koel en tamelijk droog, temperatuur overdag ongeveer 18-32°C.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  Een lokale gids vertelt uitgebreid over Thailand en Cambodja; over de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven. Samen met de reisbegeleider zorgt hij voor een soepel verloop van de reis.

  FAQ

  Hoe reizen we door Thailand en Cambodja?

  In Thailand en Cambodja reizen we in onze eigen, ruime bus, voorzien van airconditioning. De reisafstanden tussen de verschillende plaatsen zijn niet te groot, zodat je niet te lang in de bus hoeft te zitten. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of een leuke markt.

  Het eiland Koh Chang bereiken we per boot.

  Eenmaal op de plaats van bestemming laten we de bus meestal staan en gaan erop uit met lokaal vervoer. In de plaatsen die we bezoeken kun je gebruik maken van een typisch lokaal transportmiddel, de tuk-tuk. In sommige plaatsen is het mogelijk om een fiets te huren, een leuke manier om de landelijke omgeving te verkennen.

  Hoe is de begeleiding tijdens een Family reis door Thailand en Cambodja?

  De gehele reis wordt de groep bijgestaan door Nederlandse reisbegeleiding en lokale gids. Samen zorgen zij voor een goed verloop van de reis en bieden zij de meeste dagen een programma en/of excursies aan. Verder geven ze praktische tips voor het bezoeken van bezienswaardigheden, het kopen van leuke souvenirs en kennen ze de belangrijkste restaurants. Met z’n tweeën hebben ze ook meer tijd om aandacht te besteden aan de wensen van zowel de ouders als de kinderen. Er gaat geen lokale gids  mee naar Koh Chang.

  Beschikken de hotels over een zwembad?

  De meeste hotels op de Family reis door Thailand en Cambodja beschikken over een zwembad, of bieden anderzijds een mogelijkheid tot zwemmen. Bij het verblijf aan de River Kwai is geen zwembad, maar kun je een duik nemen in de rivier. Op Koh Chang verblijven we tevens aan het strand. Je loopt vanuit je bed zo de zee in. Om een indruk te krijgen van de gebruikte accommodaties kun je een kijkje nemen op de pagina over de accommodatie van deze reis.

  Hoe worden we als gezin van 3 personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen dan doen we ons uiterste best om de familie op één kamer te plaatsen. De hotels waar Djoser gebruik van maakt in Thailand beschikken echter over het algemeen niet over kamers met drie bedden. Als er geen driepersoonskamer aanwezig is, zal een extra bed worden bijgeplaatst op een tweepersoonskamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan doen we ons best twee aan elkaar grenzende kamers te reserveren.

  Wil je meer comfort kun je voor de derde persoon een éénpersoonskamer bijboeken.

  Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

  De Djoser groepen op deze reizen bestaan uit gemiddeld 16 personen. Het minimum aantal deelnemers om de reis door te laten gaan is 10. De maximale groepsgrootte is 26.

  Is het mogelijk om de reis te verlengen?

  Het is mogelijk de datum van je heen- en/of terugvlucht te wijzigen, om langer in Koh Chang of Bangkok te verblijven. Via Djoser kun je de datum voor de terugvlucht verplaatsen. Deze verlenging dienen we aan te vragen bij de luchtvaartmaatschappij en hiervoor rekenen we € 50,- per persoon plus eventuele wijzigingskosten van de luchtvaartmaatschappij. De gewijzigde vlucht is onder voorbehoud van beschikbaarheid en er kan eventueel een toeslag gelden. In het laatste geval nemen we eerst contact met u op om te overleggen.

  Indien je een verlenging boekt, vervalt de transfer terug naar het vliegveld. Deze dien je zelf te regelen, maar uiteraard kan de reisbegeleider en het agentschap hierbij assisteren.

  Ook is het mogelijk om de accommodatie in Bangkok en Koh Chang bij te boeken. In Bangkok verblijf je vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. Op Koh Chang verblijf je in een hotel vlakbij het strand.

  Heb ik een visum nodig voor deze reis?

  Ja, voor Cambodja heeft u een visum nodig, maar dit kan ter plaatse worden geregeld. U krijgt aan de grens tussen Thailand en Cambodja tegen inlevering van een pasfoto en $ 35,- in contanten, een visum in uw paspoort. In Thailand krijgt u enkel een stempeltje in uw paspoort.

  Kan ik tijdens de reis mijn mobiele telefoon gebruiken?

  Je hebt vrijwel overal in Thailand, zeker in de grote steden, een goede dekking. Je kunt je mobiele telefoon normaal gesproken gewoon gebruiken in het buitenland, maar welke tarieven daarvoor worden berekend is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider. Voor internet op je mobiele telefoon worden vaak speciale pakketten aangeboden. In de meeste hotels is ook wifi aanwezig.

  Hoe is de elektriciteitsvoorziening tijdens de reis?

  De netspanning (220 volt) en de stopcontacten zijn hetzelfde als in Nederland.

  Hoe kan ik ter plaatse betalen?

  Ja, voor Cambodja heeft u een visum nodig, maar dit kan ter plaatse worden geregeld. U krijgt aan de grens tussen Thailand en Cambodja tegen inlevering van een pasfoto en $ 20,- in contanten, een visum in uw paspoort. In Thailand krijgt u enkel een stempeltje in uw paspoort.

  Is het nodig om een klamboe mee te nemen?

  We verblijven in de meeste plaatsen in accommodaties met airconditioning en in de accommodaties waar een klamboe noodzakelijk is, is die aanwezig. U hoeft dus geen klamboe mee te nemen voor deze reis

  Djoser Foto's en Video

  Chat met Djoser
  Go to top