Verkiezingsreis Washington

Verkiezingsreis Washington 7 dagen

Zal de zittende president Donald Trump herkozen worden dit najaar? Deze stedentrip naar Washington geeft je een goed inzicht in de verkiezingsstrijd. Een Nederlandse gids, die al decennia in de V.S. woont, neemt je mee op pad om alle hoogtepunten van Washington te laten zien. Deze 'bijna-local' weet erg veel van de Amerikaanse politiek. Samen met hem ga je op verkenning om de bezienswaardigheden van de stad te bekijken en leer je alles over de verkiezingsstrijd. Je bezoekt het Witte Huis, het Capitool, het Lincoln Memorial en de nationale begraafplaats Arlington.

Van:
Aan:


Routekaart Verkiezingsreis Washington, 7 dagen
 1. Amsterdam - Washington
 2. Washington, bezoek Capitool en Supreme court
 3. Washington, bezoek omgeving Witte Huis en Washington Monument
 4. Washington, bezoek Arlington nationale begraafplaats en Georgetown
 5. Washington
 6. Washington - Amsterdam
 7. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Het mediacircus zal neerstrijken in Washington en de boeiende ontwikkelingen en smakelijke schandalen verslaan. Alle reden om naar dit spektakel een reis te organiseren. Tijdens deze trip zal je Nederlands sprekende gids en politiek junkie je bijpraten over de laatste ontwikkelingen en roddels rond de verkiezingsstrijd. Hij zal je leiden langs de afdelingen van de Amerikaanse regering en de gebouwen waarbinnen zich dit allemaal afspeelt. Je zult onder de indruk zijn van de media die met hun rapportagewagens de stadsparken onbegaanbaar maken. Geniet van de architectuur, de historische monumenten en de verhalen die Washington tot een aantrekkelijke hoofdstad maken.

Dag 1 Amsterdam - Washington
Dag 2 Washington, bezoek Capitool en Supreme court 

washington capitool amerika DjoserJe vliegt rechtstreeks met KLM in ongeveer 9 uur van Amsterdam naar Washington DC, de hoofdstad van de Verenigde Staten. Bij aankomst word je naar het hotel gebracht. Onderweg vergaap je je aan de verlichte monumenten. In je vrije tijd of in de avonden kun je de verschillende buurten ontdekken. Adams Morgan is cultureel divers, met clubs en restaurants uit de hele wereld. Foggy Bottom, bekend van Watergate, George Washington University en het Kennedy Center. In Dupont Circle vind je musea en ambassades gehuisvest in historische gebouwen. De Mall is een autovrij gebied, dat aan de ene kant wordt geflankeerd door het Capitool en aan de andere kant door het Lincoln Memorial. Rondom zijn de meeste bezienswaardigheden te vinden.

De dag na aankomst nemen we je mee naar het Capitool en het Huis van Afgevaardigden. Het Capitool is herkenbaar aan zijn koepel en is de zetel van de volksvertegenwoordiging van de Verenigde Staten. In het Capitool zetelen zowel de Amerikaanse Senaat (vertegenwoordiging van twee senatoren per staat) als het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden (evenredige vertegenwoordiging naar grootte van de staat), samen het Congres genoemd. In het Capitool wonen we een lezing bij over het verkiezingsproces. Mocht in het congres een sessie gaande zijn, dan nemen we hier natuurlijk een kijkje. We bezoeken ook het Amerikaanse Hooggerechtshof, waar het hoogste gerecht van het land, het Supreme Court, zetelt.

Na de wandeling is de middag ter vrije besteding. Bezoek de botanische tuin of het interessante Newseum. Hier vind je een presentatie van de stroom dagelijks nieuws en de industrie hierachter.

Dag 3 Washington, bezoek omgeving van Witte Huis en Washington Monument

Monument Washington Amerika DjoserDe volgende dag nemen we je mee naar de omgeving van het Witte Huis, de verblijfplaats van de presidentiële familie en het Washington Monument. We bekijken hier een klein museum met o.a. servies van voormailge presidenten. De National Mall (ook wel alleen The Mall genoemd) is de aanduiding voor een gebied tussen het Capitool en het Washington Monument. Hier vind je tuinen, fonteinen, bomen, bloemenperkjes en monumenten die open zijn voor het publiek. Rond de Mall liggen memorials om presidenten of oorlogen te herdenken. Het Lincoln Memorial, waar Lincoln, met een ontspannen hand en een gebalde vuist uitkijkt, ligt aan de westkant. Aan de voet van dit monument word je gegrepen door de intense blikken van een regiment soldaten bij het Korea memorial.

Verderop langs het Tidal Basin, dat als decor diende voor veel historische speeches, vind je een aantal herdenkingsmonumenten waarvan het Roosevelt Memorial, een beeld van de president en zijn hond misschien wel het bekendst is.

Dag 4 Washington, bezoek Arlington nationale begraafplaats en Georgetown

Washington Arlington Amerika DjoserOp een heuvel net buiten Washington ligt Arlington National Cemetary. Hier rusten soldaten en bekende Amerikanen. De begraafplaats is verdeeld in secties waar slachtoffers van de tweede Wereld oorlog, de Vietnam en de Irak oorlog bij elkaar liggen. De meest bezochte sectie is die waar de slachtoffers van terrorisme sinds 2001 begraven worden. Wij brengen natuurlijk ook een bezoek aan het graf van John F. Kennedy waar de eeuwig brandende vlam nog steeds indruk maakt. Niet ver hier vandaan liggen ook zijn broers Robert en Edward begraven.

We vervolgen onze tocht om Georgetown te ontdekken. Deze buurt was al bekend onder Thomas Jefferson, maar raakte pas echt populair toen verschillende stafleden van Roosevelt hier hun intrek namen en een bewoner van deze buurt, John F. Kennedy, uiteindelijk tot president werd verkozen. Dit gedeelte van de stad is eigenlijk ouder dan Washington zelf en is nu één van de duurste delen van de stad met zijn historische 18de -eeuwse huizen.
 
Dag 5 Washington, vrije dag
Dag 6 Washington - Amsterdam
Dag 7 aankomst Amsterdam


washington Smithsonian DjoserOp je laatste dag in Washington ben je vrij er zelf op uit te trekken om de musea te ontdekken. De meeste musea worden door het Smithsonian Instituut beheerd. Dit is het erfgoed van James Smithson, een wetenschapper, die zijn fortuin aan het Amerikaanse volk naliet. Dit betekent niet alleen een scala aan musea, maar ook dat de entree gratis is. Het National Air en Space Museum is het meest bezochte museum. Hier word je meegevoerd in de geschiedenis van de luchtvaart. Daarnaast is een planetarium en een IMAX theater. Bekende filmset is het National Museum of Natural History met levensgrote dinosaurusskeletten. Maar er is hier meer te zien, zoals juwelen, edelstenen en ’s werelds grootste diamant.

Ernaast ligt het National Museum of American History, waar alles over de Amerikaanse geschiedenis te vinden is. Dames kunnen zich vergapen aan de baljurken van de presidentsvrouwen. Serieuzer is de materie in het United States Holocaust Memorial Museum.Met een koffer vol impressies vliegen we terug naar Amsterdam, waar we de volgende ochtend aankomen.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kunt bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Washington immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
KLM

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

21 okt - 27 okt

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Inclusief

 • Vluchten met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Excursies volgens programma
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 275,-.

Hotelverlenging

Een hotelverlenging in Washington is mogelijk, de prijzen en beschikbaarheid zijn echter op aanvraag. 

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in een middenklasse hotel, waarbij de kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. Het hotel is centraal gelegen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Washington Capitol Skyline Hotel

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 275,-.

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Washington

  Vertrek

  13:20

  Aankomst

  15:40

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Washington - Amsterdam

  Vertrek

  18:40

  Aankomst

  07:05*

* aankomst volgende dag


In Washington DC is het 6 uur vroeger dan in Nederland.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

De stad zal voornamelijk te voet ontdekt worden. Het openbaar vervoer is een goedkoop en makkelijk alternatief om je van de ene naar de andere bezienswaardigheid te verplaatsen.

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Excursies volgens programma
 • Lokale Nederlandssprekende reisbegeleiding

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Geldig internationale reispas.
 • ESTA verklaring. Dat is een toestemming om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen: via een website van de Amerikaanse overheid dien je toestemming te krijgen om zonder visum in te reizen. Deze toestemming is 2 jaar geldig en kost 14 dollar. Dit bedrag kan betaald worden met : MasterCard, VISA, American Express, Paypal and Discover. Meer informatie hierover is te vinden op deze website.

*Houd er rekening mee dat reizigers die op of na 1 maart 2011 Iran, Irak Syrië of Soedan hebben bezocht (of een tweede nationaliteit hebben van de genoemde landen), niet meer in aanmerking komen voor het online aanvragen van een ESTA. Deze reizigers moeten dan een regulier toeristenvisum aanvragen bij de Amerikaanse ambassade in Brussel.

Voor éénouder gezinnen willen wij erop attenderen dat er bij de grensformaliteiten bij vertrek uit Nederland of België, maar ook bij aankomst op de bestemming, gevraagd kan worden naar toestemming van de niet meereizende ouder.

Geldzaken

In Amerika wordt er betaald met de Amerikaanse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: is overal mogelijk
Contant: euro’s of dollars
Creditcards: worden overal in restaurants en winkels geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 400,- voor de hele reis. Het is gebruikelijk om in de Verenigde Staten voor een verleende dienst en na afloop van een reis een fooi te geven.

Maaltijden

Tijdens de reis zijn, behalve het ontbijt, de maaltijden niet inbegrepen. De stad barst van de leuke, lekkere en gezellige eetgelegenheden. In Washington kun je zelf kiezen uit de vele restaurants die de stad biedt, de reisleiding zal je  graag advies geven.

Gezondheid

Inentingen zijn voor de VS niet nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland. We raden je met klem aan om een goede (reis)verzekering af te sluiten die medische kosten vergoedt tegen kostprijs, want een opname in een Amerikaans ziekenhuis kan behoorlijk duur zijn. De gewone ziekenfondsverzekering dekt dit vaak niet voldoende.

We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. pijnstillers, een middel tegen darmstoornissen en enkele pleisters. Het is verstandig goed te letten op wat je eet.

Informeer in elk geval bij je huisarts of de plaatselijke GGD, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering www.lcr.nl.
 

Hotelverlenging

Een hotelverlenging in Washington is mogelijk, de prijzen en beschikbaarheid zijn echter op aanvraag. 

Klimaat en geografie

Washington kent koude strenge winters en warme, benauwde zomers. De ideale tijd om de stad te bezoeken is dan ook het voor- of najaar.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Hoe is het vervoer geregeld tijdens deze reis?

Tijdens deze reis verplaats je je veel met het openbaar vervoer of een taxi. Ook wordt er veel gewandeld. De ervaren gids neemt je mee op pad en weet de weg.

Waar overnachten we in Washington?

Wat moet ik meenemen op deze reis?

Is het mogelijk de reis te vervroegen of te verlengen?

Wie begeleidt de reis?

Heb ik een visum nodig voor de Verenigde Staten?

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Wat is de maximale groepsgrootte?

Kan ik mobiel bellen?

Kan ik gebruik maken van WiFi?

Wat is het voltage in de Verenigde Staten?

Wat voor weer kan ik verwachten?

Wat zijn de betaalmiddelen in de Verenigde Staten?

Wat is het tijdsverschil met Washington?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Foto's en video

Daarom Djoser

 • Bezoek alle hoogtepunten van de hoofdstad van Amerika
 • Maak het mediacircus rond de verkiezingsstrijd mee
 • Centraal gelegen hotel
 • Rechtstreekse vluchten
 • Nederlandstalige gids die veel van de stad, politiek en de verkiezingsstrijd afweet
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol
Terug naar boven