Verenigde Staten muziekreis

Muziekreis Verenigde Staten

'The Musical South'

10 dagen

De geschiedenis van de Verenigde Staten, zoals wij deze vandaag de dag kennen, gaat slechts een paar honderd jaar terug in de tijd. Toch heeft dit land een ongekend grote invloed in het dagelijkse leven van velen. Een van de invloeden die we wereldwijd tegenkomen is de muziek. De hedendaagse moderne muziek vindt zijn oorsprong in het zuiden van de Verenigde Staten. Deze reis gaat op zoek naar de Roots van de Jazz, de Blues, Country & Western en de Rock & Roll muziek. New Orleans, Clarksdale, Memphis en Nashville; bij het horen van de namen zal bij menigeen het muzikale hart sneller gaan kloppen.

Van:
Aan:
Routekaart Muziekreis Verenigde Staten, 10 dagen
 1. Amsterdam - New Orleans
 2. New Orleans
 3. New Orleans
 4. New Orleans - Jackson - Clarksdale
 5. Clarksdale - Memphis
 6. Memphis
 7. Memphis - Nashville
 8. Nashville
 9. Nashville - Amsterdam
 10. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Welcome to: The Big Easy!

Dag 1. Amsterdam - New Orleans
Dag 2. New Orleans
Dag 3. New Orleans

New Orleans Verenigde StatenWe starten deze reis al direct met een van de grootste steden van de muziek wereldwijd: New Orleans, Louisiana. Tijdens deze reis komen we in iedere stad de welbekende diners tegen met de jukeboxen, gefrituurde donuts en de koffiepotten die dampend op de bar staan. Zo ook in New Orleans, welcome to the Musical South of the US of A! Of ook wel the Big Easy genoemd. We horen hier Jazz, Blues, Soul, Cajun… alle muziekstijlen uit het muzikale zuiden komen hier samen. In de 18de eeuw mocht er op Congo Square gedanst worden. Op zondagmiddag kwamen alle ritmes hier samen: de slaven mochten dansen, zingen en muziek maken. Tot op de dag van vandaag worden hier nog veel concerten gehouden. In The Mint is een doorlopende tentoonstelling over de geschiedenis van de Jazz; een bezoek zeker waard.

De bekendste namen die hun oorsprong in New Orleans vinden zijn Louis Armstrong, Fats Domino, Little Richard, Allen Tourssaint, Aaron Neville, Ellis Marsalis, ... we kunnen nog wel even doorgaan. De lijst met namen houdt eigenlijk niet op. Bourbon Street en Frenchman Street komen in de avonduren tot leven en ook op straat zijn hier volop muzikanten aanwezig. In Treme, de oudste African-American wijk van de Verenigde Staten, vind je het Backstreet museum waar memorabilia te bewonderen zijn van de Mardi Gras Indianen. De verenkostuums zijn trouw aan hun native roots en worden gedragen tijdens de Mardi Gras optochten gevierd voor de vastenperiode.

Preservation Hall New OrleansIn de Preservation Hall is iedere avond live muziek te horen van de gelijknamige band. Het is niet alleen muziek dat de klok slaat hier; ook de regio rondom de stad is de moeite waard. We vinden hier plantages waar we kunnen zien hoe het leven er hier aan toe ging. De koloniale huizen met hun pracht en praal en de eenvoudige slavenverblijven geven een indruk van hoe het leven er hier uitzag. Beelden uit de Amerikaanse miniserie North & South komen levendig naar boven. Tijdens een boottocht zien we de stad en op enkele plaatsen is de schade van orkaan Katrina nog steeds.


Clarksdale - the Cradle of Blues

Dag 4. New Orleans - Jackson - Clarksdale

Op weg van New Orleans naar Clarksdale maken we een stop in Jackson, Mississippi. Een bijzonder gebouw hier is 'The Old Capitol' dat in de eerste helft van de 19de eeuw zijn deuren opende. Het oude politieke verleden van deze regio ligt hier tentoongespreid en is een mooie aanvulling op alle muziekgeschiedenis waarin we ons begeven.

Delta Blues Museum ClarksdaleClarksdale wordt ook wel de 'Cradle of Blues' of de geboorteplaats van de Blues genoemd. Veel legendarische muzikanten zijn hier geboren zoals Ike Turner, Sam Cooke, Muddy Waters, John Lee Hooker en Big Jack Johnson. Het Delta Blues Museum is hier gevestigd waar we informatie vinden over deze stroming van muziek die is ontstaan in de katoenvelden van Mississippi. Het is niet alleen de live muziek die hier de moeite waard is. De échte jukeboxen zorgen voor een typische sfeer, helemaal “in style” met de films en 'the All American vibe' die hiermee samengaat. Ground Zero in Clarksdale is de beroemde Blues Club en de Burgers zijn hier niet te versmaden.

Memphis: Cradle of the King of Rock - Elvis Presley

Dag 5. Clarksdale - Memphis
Dag 6. Memphis

Graceland Memphis Elvis Verenigde StatenBij de woorden Memphis en Graceland denk je natuurlijk direct aan de King of Rock ’n Roll: Elvis Presley. We overnachten in Memphis en bezoeken zijn huis Graceland. Het Rock ’n Soul museum, de Memphis Music Hall of Fame en de live muziek on Beale Street maken de muziekervaring in deze stad compleet. De beroemde Sun Studio is hier ook gevestigd. Hier hebben grote namen hun albums opgenomen, zoals uiteraard Elvis Presley, maar ook Jerry Lee Lewis, Carl Perkins, Johny Cash, B.B. King, Roy Orbinson en U2. Naast muziek kan je hier ook naar het Civil Rights Museum. Dit is de plek waar Martin Luther King om het leven werd gebracht.

De muziekgeschiedenis van Memphis, ook wel Soulsville genoemd naar een van de wijken, kan hier niet los worden gezien van de maatschappelijke bewegingen en de rassendiscriminatie die hier plaatsvonden en nog -vinden. In het National Civil Rights Museum vertelt een permanente tentoonstelling over de burgerrechten van de Afro-Americans vanaf het begin van de 17de eeuw toen de eerste Britse slaven aan land kwamen tot de moord of Martin Luther King in 1968. In de soulmuziek klinken alle klanken ontstaan door het verleden van deze regio door. Op Beale Street vinden we de beste muzikanten ervaren die met regelmaat kippenvel zullen veroorzaken.

Nashville: 'Music City USA'


Dag 7. Memphis - Nashville
Dag 8. Nashville
Dag 9. Nashville - Amsterdam
Dag 10. aankomst Amsterdam

Nashville Country Music Hall fo Fame Onze laatste stop tijdens deze muzikale tijdreis is Nashville. Het Ryman auditorium en het Johnny Cash museum mogen niet ontbreken tijdens deze reis. We bezoeken in de ochtend het Country Music Hall of Fame en de historische RCA Studio waar de groten der aarde hun platen hebben opgenomen: Elvis Presley, the Everly Brother, Chet Atkins, Dolly Parton, Willie Nelson, etc, etc. Het is een bijzondere ervaring om hier te kunnen staan. In de omgeving van Nashville zijn er ook nog een aantal voormalige katoenplantages te bezoeken met hun historische herenhuizen. De Belle Meade plantation bijvoorbeeld, daterend uit het begin van de 18de eeuw. Verschillende families hebben dit hun thuis genoemd door de eeuwen en het geeft een beeld in de geschiedenis van de slavernij is deze regio en de verhoudingen hoe die destijds lagen. We eindigen onze reis met een wandeling over de Honky Tonk Highway met, hoe kan het ook anders: heel veel live muziek!

Na nog een nacht in Nashville vliegen we terug naar Amsterdam waar we de volgende dag aankomen.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je het zuiden van de Verenigde Staten immers het beste kennen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2018

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

22 sep - 01 okt
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

25 mei - 03 jun

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Voorwaarden gegarandeerd vertrek

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrek gegarandeerd' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider met passie voor muziek
 • Vervoer per minivan
 • Hotelovernachtingen
 • Stadswandeling New Orleans
 • Stadstour Nashville
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 845,-.

Hotelverlenging

Hotelverlenging is mogelijk in New Orleans en in Nashville. De prijzen voor de overnachtingen voor zowel New Orleans als Nashville zijn vanaf € 125,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 245,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 10 deelnemers, het maximum is 13.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

 We overnachten in prima middenklasse hotels en motels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De accommodaties hebben tweepersoonskamers en vaak kun je op de kamer koffie en/of thee zetten. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

New Orleans Drury Inn & Suites
Memphis Days Inn
Nashville Millennium Maxwell House

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 845,-.

 • Accommodatie 1
 • Accommodatie 2
 • Accommodatie 3
 • Accommodatie 4
 • Accommodatie 5
 • Accommodatie 6
 • Accommodatie 7

Vliegreis

United Airlines

De vluchten worden uitgevoerd met United. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:
 

Amsterdam - Washington 12:00 - 14:35
Washington - New Orleans 17:06 - 18:41
   
Nashville - Chicago 12:55 - 14:43
Chicago - Amsterdam 17:50 - 09:20*

*aankomst volgende dag

Tijdsverschil: in het midden van de VS is het acht uur vroeger dan bij ons.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen comfortabele bus, die voorzien is van airco. Onderweg is veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk.

 • Vervoer 1
 • Vervoer 2
 • Vervoer 3
 • Vervoer 4
 • Vervoer 5

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleider met passie voor muziek
 • Vervoer per minivan
 • Hotelovernachtingen
 • Stadswandeling New Orleans
 • Stadstour Nashville
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er  te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Een stadswandeling in New Orleans waarbij we de buurt verkennen en een eerste indruk krijgen van deze stad met zeer gevarieerde wijken.
 • Tijdens de stadstour door Nashville rijden we o.a. over de beroemde 'Honky Tonky Highway'.


Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma mogelijk:

 • Een tocht door de 'swamps' met een moerasboot. In deze wetlands zien we adembenemende flora en exotische dieren zoals alligators.
 • Een Plantage tour waarbij je een goed beeld krijgt van het leven van zowel de rijke kantoenbaronnen en hun slaven.
 • Als je het leuk vindt om te kijken waar Elvis Presley en Johnny Cash hun eerste nummers hebben opgenomen dan moet je in Memphis een bezoekje brengen aan Sun Studio's.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over het ticket ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een geldige internationale reispas.
 • Een ESTA-formulier: dit is een document dat toestemming geeft om zonder visum naar de Verenigde Staten te reizen (ook als je een overstap hebt in de Verenigde Staten)*. Via de website van de Amerikaanse overheid dien je dit formulier aan te vragen. Deze toestemming is 2 jaar geldig en kost US$ 14. Dit bedrag kan betaald worden met een creditcard van MasterCard, VISA, American Express of via Paypal. Ongeveer 1 week na boeking ontvang je meer gegevens over hoe je precies het formulier aan kunt vragen. Meer informatie is ook te vinden op deze website.
 
*Voor reizigers die sinds 1 maart 2011 in o.a. Iran zijn geweest, is het niet mogelijk een ESTA-verklaring aanvragen. In dat geval dient er een regulier toeristenvisum te worden aangevraagd.
 

Geldzaken

In de Verenigde Staten wordt betaald met de Amerikaanse dollar. Voor de actuele koersen kijk je bijvoorbeeld op oanda.com.

 
Geld afhalen: is bijna overal mogelijk.
Contant: euro’s of dollars 
Creditcards: kun je op heel veel plaatsen, in onder meer restaurants en winkels gebruiken.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 325,- per persoon per week.
 
Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van de chauffeur/gids.
 

Maaltijden

Het ontbijt tijdens deze reis is niet standaard inbegrepen. Dit doen wij bewust, omdat je dan zelf de keuze hebt waar je kunt gaan ontbijten. In Amerika kun je namelijk ook erg goed ‘buiten de deur’ ontbijten. Wel is het mogelijk om een ontbijt in het hotel te nemen. Enkele hotels hebben bij de receptie een klein (gratis) ontbijt klaarstaan in de vorm van muffins en bagels geserveerd met koffie, anderen hebben een heel ontbijtbuffet. Het gemiddelde Amerikaanse ontbijt is een stuk uitgebreider dan wat we in Europa gewend zijn. Zo is je bord al snel overladen met pancakes, gebakken eieren met spek, tomaten, donuts of muffins. Je kopje koffie wordt steeds weer bijgeschonken.

In de buurt van de accommodaties waar we overnachten, bevinden zich ook restaurants waar je kunt eten. Vooral in het centrum van de steden zijn de mogelijkheden te over. Je kunt hier kiezen uit verschillende keukens, van eenvoudig tot luxe. Natuurlijk zijn er ook de bekende restaurants van grote Amerikaanse ketens, zoals Denny's, Wendy's, McDonald’s, Pizzahut en Burger King. De lokale reisbegeleider zal je natuurlijk graag advies geven.

Gezondheid

Inentingen zijn voor de VS niet nodig. De hygiënische omstandigheden zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België. We raden je echter met klem aan om een goede (reis)verzekering af te sluiten die medische kosten vergoedt tegen kostprijs, want een opname in een Amerikaans ziekenhuis kan behoorlijk duur zijn. De gewone ziekenfondsverzekering dekt dit vaak niet voldoende. We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. verbandmiddelen, pijnstillers, een middel tegen darmstoornissen, een glucosezoutoplossing (ORS), een goed anti-muggenmiddel en middelen tegen insectenbeten en zonnebrand.

Hotelverlenging

Hotelverlenging is mogelijk in New Orleans en in Nashville. De prijzen voor de overnachtingen voor zowel New Orleans als Nashville zijn vanaf € 125,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 245,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het zuiden van de Verenigde Staten heeft een warm zeeklimaat dat zich kenmerkt door de koele maar zachte winterperiode en de warme zomerperiode. Tijdens de zomermaanden kan het kwik hier met gemak richting de 40 graden Celsius gaan. Een tropisch regenbuitje hoort erbij.

Reisbegeleiding en gidsen

De reisbegeleider op deze reis is een Engelssprekende, lokale reisbegeleider c.q. chauffeur die je uitgebreid vertelt over de lokale gebruiken, natuur en culturele achtergronden van de Verenigde Staten. Samen met onze lokale vertegenwoordiger is hij verantwoordelijk voor de organisatorische aspecten van de reis.

Daarom Djoser

 • Unieke muziekreis door de VS!
 • Op zoek naar de Roots van Rock 'n Roll, Jazz, Blues en Country & Western
 • Onder begeleiding van een bevlogen muzikale Amerikaanse driver/guide
 • Kleine groepen van maximaal 13 personen
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol
Terug naar boven
Chat met Djoser