Antarctisch Schiereiland

Rondreis Antarctica en de Zuid-Shetland eilanden18 dagen

Begin vorige eeuw probeerden ontdekkingsreizigers als Ernest Shackleton en Roald Amundsen het laatste onontdekte werelddeel, Antarctica, als eerste te bereiken. Ze ontdekten een ongerepte wildernis met een fascinerende fauna. Tijdens deze bijzondere expeditiecruise treed je in hun voetsporen. Vanuit Ushuaia gaan we aan boord van het MS Ushuaia. We maken dagelijks twee zodiac-excursies. Met de zodiacs - rubberboten voorzien van een buitenboordmotor - kunnen we op plaatsen komen die met het grote schip niet te bereiken zijn. Je geniet van natuurlijke ijssculpturen die met hun prachtige vormen en kleuren voor een onwerkelijk schouwspel zorgen. Antarctica is een ’must’ voor natuurliefhebbers en een paradijs voor fotografen.

Van:
Aan:
Routekaart Rondreis Antarctica en de Zuid-Shetland eilanden, 18 dagen

 • 13-03-2019 Amsterdam - vlucht naar Buenos Aires
 • 14-03-2019 Buenos Aires
 • 15-03-2019 Buenos Aires, vlucht naar Ushuaia
 • 16-03-2019 Ushuaia, optioneel bezoek Tiera del Fuego nationaal park
 • 17-03-2019 Ushuaia, vertrek MS Ushuaia - Beaglekanaal
 • 18-03-2019 Drake-passage
 • 19-03-2019 via Drake-passage naar Zuid-Shetlandeilanden
 • 20-03-2019 Zuid-Shetlandeilanden en Antarctisch schiereiland
 • 21-03-2019 Zuid-Shetlandeilanden en Antarctisch schiereiland
 • 22-03-2019 Zuid-Shetlandeilanden en Antarctisch schiereiland
 • 23-03-2019 Antarctisch schiereiland - Drake-passage
 • 24-03-2019 Drake-passage
 • 25-03-2019 Drake-passage
 • 26-03-2019 aankomst in Ushuaia
 • 27-03-2019 Ushuaia, vlucht naar Buenos Aires
 • 28-03-2019 Buenos Aires - Amsterdam
 • 29-03-2019 aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

In dit nog weinig bezochte deel van de wereld bieden we een reis aan waarin we Antarctica combineren met de zuidelijke Shetlandeilanden. Het programma en de exacte route hangt af van de weersomstandigheden en ijsgang. Elke avond vind je het programma van de volgende dag in je hut.

Buenos Aires & Ushuaia

Dag 1. Amsterdam - Buenos Aires
Dag 2. aankomst Buenos Aires
Dag 3. Buenos Aires - vlucht naar Ushuaia
Dag 4. Ushuaia, optioneel bezoek Tiera del Fuego nationaal park

KLM of haar partner Air France brengt ons rechtstreeks naar de Argentijnse hoofdstad. Je hebt tijd om deze bruisende stad te ontdekken. De miljoenenstad ademt een Europese sfeer met zijn brede boulevards en imposante pleinen. Het hart van de stad wordt gevormd door het Plaza del Congreso; een enorm plein met kolossale beelden en spuitende fonteinen. Een bezoek aan de Plaza de Mayo, bekend van de dwaze moeders, mag niet op je lijstje ontbreken. Aan de oostkant ligt het zalmkleurige federale regeringspaleis.

Vanaf een balkon van dit Casa Rosada sprak Eva Perón, de madonna van Argentinië, de bevolking toe. Elke twee uur vindt hier de wisseling van de wacht plaats. Ook het praalgraf van Evita op de begraafplaats Recoleta is een bezoek waard. In de havenwijk La Boca leveren vooral de bont geschilderde huisjes in de straat El Caminito mooie plaatjes op. Na het slenteren is het aangenaam bijkomen in een van de oudere grand cafés met hun rijk bewerkte interieurs.

De volgende dag vliegen we naar Ushuaia, de zuidelijkst gelegen stad ter wereld, die doet denken aan een vriendelijk Scandinavisch stadje. Wie wil kan de dag erna deelnemen aan een optionele excursie naar het nabijgelegen nationale park Tierra del Fuego. Er zijn verschillende wandelmogelijkheden met prachtige uitzichten over het Beaglekanaal met zijn fjorden, waar grote kolonies zeevogels broeden.

Drake-passage & Zuid-Shetlandeilanden

Dag 5. Ushuaia, vertrek MS Ushuaia - Beaglekanaal
Dag 6. Drake-passage
Dag 7. via Drake-passage naar Zuid-Shetlandeilanden

Antarctica Boeg DjoserIn de middag van dag 5 gaan we aan boord van het MS Ushuaia. Geen groot luxueus cruiseschip waar je diners in gepaste kleding dient bij te wonen, maar een klein speciaal voor expeditie cruises gebouwd schip waar aan boord een informele sfeer heerst. Je overnacht in een tweepersoons buitenhut met patrijspoort met eigen sanitair.

Het schip heeft weinig diepgang, een ijs versterkte romp en kan ook de smallere kanalen bevaren. Vanaf het bovendek kan je 360 graden rondkijken en je bent altijd welkom op de brug, waar je de enthousiaste zeer ervaren crew vindt.

Op het schip vind je al snel de weg naar de lounge met goed gevulde bibliotheek waar iedere middag thee wordt geserveerd, de eetzaal en de conferentieruimte uitgerust met de moderne multimedia apparatuur. Na een korte kennismaking met de crew en een veiligheidsinstructie, zijn we klaar om uit te varen. Terwijl stormvogels en albatrossen ons uitgeleide doen, heb je vanaf het dek mooie uitzichten op Ushuaia en omgeving. Je ziet de bergen achter de stad snel kleiner worden wanneer de MS Ushuaia zuidwaarts door het Beaglekanaal vaart.

Antarctica Pinguins DjoserNa het passeren van Kaap Hoorn zetten we koers door de bekende Drake-passage, vernoemd naar Sir Francis Drake. We beginnen nu aan onze twee daagse zeereis naar Antarctica en hebben tijd om kennis te maken met onze medereizigers. De zee in deze regio staat bekend als een van de ruigste ter wereld. In deze wateren passeren we de ‘Antarctic Convergence’ zone. Hier schuift het koude poolwater onder het warme water uit het noorden. De temperatuur kan hier binnen enkele minuten met 10 graden dalen. Dit fenomeen zorgt voor zeer voedselrijke wateren. Onderweg naar Antarctica kun je dagelijks een aantal lezingen bijwonen, bijvoorbeeld over de fauna en flora van dit continent.

Een historicus aan boord vertelt spannende verhalen over de heldhaftige eerste ontdekkingsreizigers naar dit mooie gebied, terwijl een bioloog je wijst op de verschillende vogel- en pinguïnsoorten.

Zuid-Shetlandeilanden en Antarctisch schiereiland

Dag  8.  Zuid-Shetlandeilanden en Antarctisch schiereiland
Dag  9.  Zuid-Shetlandeilanden en Antarctisch schiereiland
Dag 10. Zuid-Shetlandeilanden en Antarctisch schiereiland
Dag 11. Zuid-Shetlandeilanden en Antarctisch schiereiland

Antarctica Robben DjoserDe eerste ijsbergen zijn een teken dat we de Zuid-Shetlandeilanden hebben bereikt. De eilandengroep is een paradijs voor verschillende dieren als robben, zeeolifanten, pinguïns en vogelkolonies. Een ogenschijnlijk witte wildernis, doorsneden met fjorden en afkalvende, immense gletsjers, vormt het decor voor enorme pinguïnkolonies. De exacte route en aanlegplaatsen variëren per reis en zijn afhankelijk van weers- en andere omstandigheden.

In Whaler’s Bay bezoeken we de lugubere resten van een walvisstation en op het eiland King George liggen verschillende onderzoeksstations van landen die zijn aangesloten bij het Antarcticaverdrag voor gezamenlijk beheer van het ijscontinent. Wij bezoeken één van de onderzoeksstations, waar je kunt zien hoe de onderzoekers in dit koude klimaat leven. Op King George-eiland liggen verschillende onderzoeksstations van landen die zijn aangesloten bij het Antarcticaverdrag voor gezamenlijk beheer van het ijscontinent.

Op Antarctica leven in de zomer zo’n 3000 mensen, voornamelijk wetenschappers die hier een of twee jaar verblijven en onderzoek doen naar bijvoorbeeld de klimaatverandering. Wij bezoeken een van de onderzoeksstations, eigenlijk kleine dorpjes met huizen, een schooltje, kerk en vaak ook nog een café, waar je kunt zien hoe mensen in dit koude klimaat leven.

Op historische stations als Vernadsky en Port Lockroy wordt je paspoort gestempeld en kun je het thuisfront een kaartje sturen. We hopen (afhankelijk van de ijscondities) enkele mooie waterwegen te kunnen navigeren, zoals de Straat van Gerlach, het Neumayer- en het Lemairekanaal, waar op een heldere dag smeltende stukken ijs spiegelen in het glasheldere water.

Zodiac-excursies

Antarctica Zodiac Excursie DjoserWe maken dagelijks twee zodiac-excursies. Aangezien de weersomstandigheden en ijscondities op Antarctica onvoorspelbaar zijn, wordt ter plekke bepaald welke eilanden worden bezocht. Met de zodiacs - rubberboten voorzien van een buitenboordmotor - kunnen we op plaatsen komen die met het grote schip niet zijn te bereiken. Je geniet van natuurlijke ijssculpturen die met hun prachtige vormen en kleuren voor een onwerkelijk schouwspel zorgen.

Op ijsschotsen zie je vaak pinguïns klauteren. Ook hun grootste vijand, het zeeluipaard, zul je zeker zien, evenals krabbeneters en zeeolifanten. Tijdens de meeste excursies aan land zijn mooie wandelingen te maken, met prachtige uitzichten. Pinguïns komen hier in zeven verschillende variëteiten en in grote aantallen voor. Eén van de mooiste ervaringen van een expeditie naar Antarctica is het speuren naar walvissen. Omdat de zon in deze contreien maar enkele uren ondergaat zijn de dagen lang en vergeet je soms de tijd. De laaghangende zon zorgt voor een fantastisch schouwspel met ijsbergen die roze lijken, oranje of soms zelfs vuurrood.

Drake-passage

Dag 12. Antarctisch schiereiland - Drake-passage
Dag 13. Drake-passage
Dag 14  Drake-passage
Dag 15. aankomst in Ushuaia
Dag 16. Ushuaia - vlucht naar Buenos Aires
Dag 17. Buenos Aires - Amsterdam
Dag 18. aankomst Amsterdam

Na ons bezoek aan het Antarctisch Schiereiland koersen we noordwaarts naar Ushuaia. Langzaam verdwijnen de ijsbergen en de ijsgang en nemen de temperaturen weer toe. Na het laatste scheepsontbijt nemen we afscheid van de crew en verlaten het schip. De volgende dag vliegen we via Buenos Aires terug naar Amsterdam.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

13 mrt - 29 mrt

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 8.595,-

Start - einde

22 mrt - 07 apr

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 8.595,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM/ Air France
 • Twee binnenlandse vluchten Buenos Aires - Ushuaia en v.v.
 • Alle vluchttoeslagen
 • Veiligheidstoeslag
 • Brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse
 • Hotelovernachtingen
 • Bootreis op basis van volpension
 • Tweepersoons buitenhut met eigen sanitair en patrijspoort (type standaard Plus)
 • Zodiac-excursies
 • Lezingen
 • Engelssprekende expeditieleider tijdens bootreis
 • assistentie lokale vertegenwoordig in Argentinië

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de binnenlandse vluchten, bedraagt vanaf €7.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Aangezien deze reis individueel of in kleine groepjes wordt aangeboden is het tijdens de overnachtingen in Buenos Aires en Ushuaia (veelal) niet mogelijk ingedeeld te worden met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. De meerprijs is vanaf € 495,- per persoon.

Aan boord van het schip is het niet mogelijk om een eenpersoonshut te boeken.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Buenos Aires en Ushuaia bij te boeken. Het hotel in Buenos Aires is op loopafstand van de Plaza de Mayo. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht.

De prijs van het hotel in Ushuaia is vanaf € 65,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 135,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €280,- Het kan voorkomen dat je bij vertrek uit een bepaald land nog ter plaatse luchthavenbelasting moet betalen.

Groepssamenstelling

De Antarctica-reis wordt op individuele basis aangeboden. Over het algemeen reizen er maximaal 4 Djoser-reizigers mee met deze reis. Tijdens de reis naar Antarctica vinden alle activiteiten in internationaal groepsverband plaats.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 2 deelnemers, het maximum is 4.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 1.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens deze reis overnachten we in Buenos Aires en in Ushuaia in middenklasse hotels in kamers met eigen douche en toilet. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Buenos Aires Castelar Hotel & Spa
Ushuaia Hotel Tierra Del Fuego


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Aan boord van de MS Ushuaia beschik je op het onderste dek over een 2-persoonsbuitenhut met patrijspoort en eigen sanitair. Opwaardering naar andere hutten is op aanvraag mogelijk. Klik hier voor het aanbod van de verschillende hutten en het dekplan. Bij de de FAQ's/veel gestelde vragen vind je meer informatie over de verschillende hutten.

Om het kwetsbare milieu niet onnodig te belasten, is het schip voorzien van een hoogwaardige afvalwaterzuiveringsinstallatie. De lounge heeft een bibliotheek en er is een speciaal ingerichte zaal, voorzien van multimedia apparatuur, waar meereizende experts lezingen geven en voor af en toe een film over Antarctica.

Eenpersoonskamer

Aangezien deze reis individueel of in kleine groepjes wordt aangeboden is het tijdens de overnachtingen in Buenos Aires en Ushuaia (veelal) niet mogelijk ingedeeld te worden met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. De meerprijs is vanaf € 495,- per persoon.

Aan boord van het schip is het niet mogelijk om een eenpersoonshut te boeken.

 • Antartica overnachting accommodatie Djoser
 • Antartica overnachting accommodatie Djoser
 • Antartica overnachting accommodatie Djoser
 • Antartica overnachting Ferry boot Djoser
 • Antartica overnachting Ferry boot Djoser
 • Antartica overnachting Ferry boot Djoser

Vliegreis

Air France

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Air France

  Traject

  Amsterdam - Parijs

  Vertrek

  20:30

  Aankomst

  21:45

 • Vlucht met

  Air France

  Traject

  Parijs - Buenos Aires

  Vertrek

  23:35

  Aankomst

  09:30*

 • Vlucht met

  Air France

  Traject

  Buenos Aires - Parijs

  Vertrek

  14:50

  Aankomst

  08:00*

 • Vlucht met

  Air France

  Traject

  Parijs - Amsterdam

  Vertrek

  09:05

  Aankomst

  10:30

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in onze winter is het in Argentinië vijf uur vroeger, in onze zomer zes uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de binnenlandse vluchten, bedraagt vanaf €7.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

De reis wordt uitgevoerd door de MS Ushuaia. Dit expeditieschip is speciaal voor oceanisch onderzoek gebouwd en kan 84 passagiers vervoeren en accommoderen in mooi ingerichte, comfortabele 2-persoons hutten. Het schip kent een open-brug beleid en is voorzien van een eetzaal, een lounge, een bibliotheek, bar en zaal waar lezingen worden georganiseerd. Met zodiacs, - rubberboten -, worden dagelijks landingen uitgevoerd.


 

 • Antartica boot vervoer Djoser
 • Antartica zeeexcursie Djoser
 • Antartica zee-excursie Djoser
 • Air France Luchtvaartmaatschappij Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM/ Air France
 • Twee binnenlandse vluchten Buenos Aires - Ushuaia en v.v.
 • Alle vluchttoeslagen
 • Veiligheidstoeslag
 • Brandstoftoeslag
 • Vervoer ter plaatse
 • Hotelovernachtingen
 • Bootreis op basis van volpension
 • Tweepersoons buitenhut met eigen sanitair en patrijspoort (type standaard Plus)
 • Zodiac-excursies
 • Lezingen
 • Engelssprekende expeditieleider tijdens bootreis
 • assistentie lokale vertegenwoordig in Argentinië

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek
 • Een internationale reispas dat na vertrek uit Buenos Aires nog minstens zes maanden geldig is

Geldzaken

 In Antarctica wordt er betaald met de peso. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

 
Geld afhalen: in Buenos Aires en Ushuaia zijn geldautomaten.
Contant: Amerikaanse dollars. 
Creditcards: Visa en Mastercard worden geaccepteerd aan boord van de MS Ushuaia.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 150,- per persoon per week. 
Het kan voorkomen dat je bij vertrek uit een bepaald land nog ter plaatse luchthavenbelasting moet betalen.
 
Het is gebruikelijk om na afloop van de zeereis fooien te geven. Een tip is om in een keer na de reis € 8,- per persoon per dag fooi te geven voor de crew van de MS Ushuaia. Havengelden zijn reeds in de reissom opgenomen.

Maaltijden

Tijdens het verblijf aan boord zijn alle maaltijden inbegrepen. Drankjes aan boord zijn echter voor eigen rekening. De maaltijden voorafgaand en na afloop van de bootreis zijn niet bij de reissom inbegrepen. Je kunt dus zelf bepalen waar en wat je wilt eten.

In Argentinië is vlees het belangrijkste onderdeel van de maaltijd. Toch zijn er ook veel vegetarische restaurants. De menukaarten lijken op de Europese, maar je ziet ook vaak lokale gerechten. Casuelo de cabrito in Patagonië is een geitenvlees ragout, sopa is een indiaans pasteitje van maïs, eieren en kaas. Het ontbijt bestaat uit toast en croissantjes. Voor de lunch heb je vele mogelijkheden, van sandwich en salades tot een warme maaltijd. Het diner is de hoofdmaaltijd, maar wordt pas na negen uur geserveerd. Koffiedrinken doen Argentijnen de hele dag door. Prijzen in Ushuaia liggen over het algemeen hoger dan in de Argentijnse hoofdstad.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A.

De hygiënische omstandigheden in Argentinië en aan boord van het schip zijn vergelijkbaar met die in Europa. Uiteraard is het handig om een middel tegen darmstoornissen en zeeziekte mee te nemen. Aan boord van de MS Ushuaia is een ziekenboeg en arts aanwezig.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Buenos Aires en Ushuaia bij te boeken. Het hotel in Buenos Aires is op loopafstand van de Plaza de Mayo. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht.

De prijs van het hotel in Ushuaia is vanaf € 65,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 135,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Antarctica is één van de zeven continenten op aarde en heeft een oppervlakte van 14,2 miljoen km². Daarmee is Antarctica het vijfde grootste continent.

Antarctica bestaat uit twee delen: Oost-Antarctica en West-Antarctica die gescheiden zijn door de Transantarctic Mountains. Deze 4.800 kilometer lange bergketen bevat enkele hoge bergpieken als Kirkpatrick (4.528m) en het Vinson Masief (5.140m). Tevens zijn er verschillende vulkanen aanwezig. De bekendste en nog actieve vulkaan is de Erebus.

Hoewel het gehele continent zeer koud is, zijn er wel variaties in neerslag tussen de verschillende regio's. Het binnenland bestaat uit een groot ijsplateau, met een minimale jaarlijkse neerslag. De temperaturen komen hier in de winter niet boven de -30 graden. De kustgebieden en het Antarctisch schiereiland zijn aangenamer en milder. Tijdens onze reizen in de plaatselijke zomer (bij ons winter) ligt de temperatuur tussen de -5 en +10 graden C zijn.

De korte Antarctische zomer, van november tot eind maart, is de beste periode om dit fascinerende continent te bezoeken. KIik hier voor meer informatie over dit seizoen en activiteiten van het spectaculaire dierenleven .

Reisbegeleiding en gidsen

Bij aankomt in Buenos Aires en in Ushuaia wordt u begroet door onze lokale Engelstalige vertegenwoordiger. Hij of zij assisteert u bij de transfers van/naar hotels en de (lucht)haven.

Aan boord van het schip wordt aan de reis sturing gegeven door een gespecialiseerd team van internationale expeditie leiders en docenten, allen zeer enthousiast, kundig en behulpzaam.
 

FAQ

Wat is het minimum aantal deelnemers aan deze reis?

Voor deze reis geldt geen minimum aantal deelnemers. De reis gaat altijd door, ook al boek je alleen of met z’n tweeën!

Natuurlijk onder voorbehoud dat er nog plaatsen vrij zijn op het schip. We adviseren op deze reis ruim van te voren te boeken. Kort voor vertrek is de kans groot dat het schip inmiddels is volgeboekt. Het maximum aantal passagiers aan boord van de MS. Ushuaia is ongeveer 84.

Kan ik opwaarderen naar een andere hutcategorie?

Wat is de beste reistijd?

Is er expeditiekleding/uitrusting te huur?

Waarom met Djoser naar Antarctica?

Hoe is de begeleiding tijdens de reis?

Kan ik op de boot mijn accu’s opladen?

Welke dieren kom ik tegen tijdens deze reis?

Welke kleding en speciale bagage dien ik mee te nemen?

Is deze reis geschikt voor mij?

Kan ik na afloop de watervallen van Foz do Iguaçu bezoeken?

Kan ik na afloop van de reis langer blijven?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,8

 • Jonna K.

  Je weet dat Antarctica bijzonder zal zijn maar de verwachtingen zijn vele malen overtroffen... Ik was op Antarctica!! Ik voel me een zeer gezegend mens dat ik daar was met mijn zoon... Voor altijd blijft deze herinnering.... wauw! Mensen vragen of dit het geld waard was.... Jazeker, iedere euro....!

  10,0

  10,0
 • Rachelle O.

  Wat hebben wij genoten! Alles bij elkaar was top geregeld. Eerst een paar dagen in Argentinië en daarna met de boot door naar Antartica. Geweldig.

  9,0

  9,0
 • Michael R.

  Wat een overweldigende reis! Het was geweldig om Antarctica te zien en mee te maken. Met de boot door de Drakepassage was er een om nooit te vergeten.

  10,0

  10,0
 • Diana M.

  De reis van m'n leven, Antarctica! Ik voelde me een echte ontdekkingsreiziger, superspannend, en de beloning na een reis van 5 dagen over land en de gevaarlijkste zee ter wereld, de Drakepassage, en dan...de beloning, het allermooiste natuurlandschap, wisselende luchten, de woestheid en ongenaakbaarheid. Top.

  10,0

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Kleinschalige expeditie-cruise met MS. Ushuaia
 • Comfortabele hutten met patrijspoort en eigen sanitair
 • Verblijf aan boord op basis van volpension
 • Professionele enthousiaste crew van biologen en historici
 • Opwaardering naar andere hut categorieën mogelijk 
 • Complete reis mét KLM/AF vluchten én verblijf in Argentinië
 • Oog voor het milieu
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Klantwaardering

9,8

Je weet dat Antarctica bijzonder zal zijn maar de verwachtin...
Je weet dat Antarctica bijzonder zal zijn maar de verwachtingen zijn vele malen overtroffen... Ik was op Antarctica!! Ik voel me een zeer gezegend mens dat ik daar was met mijn zoon... Voor altijd blijft deze herinnering.... wauw! Mensen vragen of dit het geld waard was.... Jazeker, iedere euro....!

Jonna K. - 10,0
Wat hebben wij genoten! Alles bij elkaar was top geregeld. E...
Wat hebben wij genoten! Alles bij elkaar was top geregeld. Eerst een paar dagen in Argentinië en daarna met de boot door naar Antartica. Geweldig.

Rachelle O. - 9,0
Wat een overweldigende reis! Het was geweldig om Antarctica...
Wat een overweldigende reis! Het was geweldig om Antarctica te zien en mee te maken. Met de boot door de Drakepassage was er een om nooit te vergeten.

Michael R. - 10,0

Het weer in Antarctica

Het weer in Antarctica

11°C

Terug naar boven
Chat met Djoser