Eclipsreis Argentinië & Chili

Eclipsreis Argentinië & Chili 22 dagen

De zuidelijke punt van Zuid-Amerika, Patagonië, bestaat uit uitgestrekte pampa’s, besneeuwde bergpieken, snelstromende rivieren, meren en imposante gletsjers. In dit spectaculaire landschap word je veelvuldig verrast door mooie vergezichten en kun je prachtig wandelen in de nationale parken. Op 14 december 2020 vindt in deze regio een complete zonsverduistering plaats. Een indrukwekkende natuurreis met een volledige zonsverduistering als kers op de taart!

Van:
Aan:


Routekaart Eclipsreis Argentinië & Chili, 22 dagen
 1. Amsterdam - Buenos Aires
 2. aankomst Buenos Aires
 3. Buenos Aires
 4. Buenos Aires - nachtbus naar Las Grutas
 5. aankomst Las Grutas
 6. Las Grutas, eclipsdag
 7. Las Grutas - Bariloche
 8. Bariloche
 9. Bariloche
 10. Bariloche - vlucht naar Calafate - bus naar El Chaltén
 11. El Chaltén
 12. El Chaltén - Calafate
 13. Calafate, bezoek Perito-Moreno-gletsjer
 14. Calafate - Torres del Paine nationaal park
 15. Torres del Paine NP
 16. Torres del Paine NP - Calafate
 17. Calafate - vlucht naar Ushuaia
 18. Ushuaia, bezoek Vuurland
 19. Ushuaia - vlucht naar Buenos Aires
 20. Buenos Aires
 21. Buenos Aires - Amsterdam
 22. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Reisbeschrijving 22-daagse eclipsreis Argentinië en Chili met vertrek op 6 december 2020

Buenos Aires


Dag 1 Amsterdam - Buenos Aires
Dag 2 aankomst Buenos Aires
Dag 3 Buenos Aires

Buenos Aires ArgentiniëWe beginnen en eindigen onze rondreis in de drukke Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, de stad waar de wieg van de tango stond. Maar ook de geboortestad van Maradona en Máxima en de stad van de bekende schrijver Luis Borges. Buenos Aires, op het eerste gezicht een kosmopolitische moderne stad, heeft ook een enigszins Parijse of Madrileense uitstraling met brede boulevards, koloniale gebouwen en nog alom aanwezige oude chic.

Slenterend over de Avenida de Mayo, die het Plaza del Congreso met het bekende  Plaza de Mayo verbindt, stuit je op gebouwen die in menig Europese steden niet zouden misstaan. De Porteño’s, zoals de inwoners van Buenos Aires genoemd worden, zijn ook oprecht trots op hun stad. Je hebt zowel bij aanvang als bij het einde van je reis tijd om het stadscentrum en de uitgestrekte wijken, de barrio’s, te bezoeken.

Puerto Madryn, schiereiland Valdes

Dag 4 Buenos Aires - nachtbus naar Puerto Madryn
Dag 5 aankomst Puerto Madryn
Dag 6 Puerto Madryn, optionele excursie naar schiereiland Valdés

Pinguins Valdes ArgentinieWe reizen per comfortabele nachtbus naar Puerto Madryn, een gezellige badplaats waar veel straatnamen en tearooms nog herinneren aan de grondleggers van de stad; immigranten uit Wales. Vlakbij ligt het schiereiland Valdés, waar zich een unieke dierenwereld heeft gevormd. De stranden van Valdés zijn het paradijs voor grote aantallen zeeleeuwen en zeeolifanten die hier, zodra de zomer aanbreekt, hun jongen ter wereld brengen. Omdat er niet meer gejaagd wordt op deze dieren zijn ze makkelijk te fotograferen. Ze hebben gezelschap van pinguïns, flamingo's en vele zeevogels waaronder de koningsaalscholver.

Minder welkome gasten, voor de zeehonden althans, zijn scholen orka’s die de kusten afschuimen naar onoplettende jonge zeeleeuwen. Op open zee, niet ver van de kust, komen vele soorten walvissen voor. Met name tussen augustus en begin december komt hier de Australische walvis, ofwel Zuidkapers voor. Deze paren voor de kust en brengen hier jongen ter wereld. Volgens kenners is dit een van de beste plekken ter wereld om deze imposante zeedieren van dichtbij te zien

Esquel en Bariloche


Dag 7  Puerto Madryn - Esquel
Dag 8  Esquel - Los Alerces - Nahuel Huapi NP - Bariloche
Dag 9  Bariloche, eclipsdag
Dag10 Bariloche

We reizen met onze eigen bus naar Esquel en Bariloche. Onderweg bezoeken we het nationale park Los Alerces. Het park staat bekend om haar bomen, de imposante Patagonische cipressen, één van de langst levende boomsoorten ter wereld. Er staan hier alerces die 3000 jaar oud zijn. In het park kunnen korte wandelingen worden gemaakt die uitzicht bieden op mooie meren.

In Nahuel Huapi grenzen hoge bergtoppen aan meren en droge steppen. Bariloche ligt aan het Nahuel Huapi-meer. Deze bij Argentijnen geliefde plaats wordt zowel in de zomer als in de winter graag bezocht. Met zijn typische alpenarchitectuur krijg je het gevoel in Zwitserland te zijn beland. De vele soorten chocolade in de winkeletalages, afkomstig uit naburige chocoladefabrieken, versterken dat gevoel. En op de Plaza Independencia kun je je zelfs samen met een Sint-Bernardhond op de gevoelige plaat laten vastleggen!

Eclips ArgentiniëDe volgende dag rijden we naar een plek waar we de volledige zonsverduistering goed kunnen observeren. Gewapend met eclipsbrillen en camera’s, is dit de dag waarop we de eclips gaan kunnen aanschouwen in al zijn volledigheid! Er is uiteraard voldoende tijd om de eclips op alle zintuigen te laten inwerken.  Het is immers niet alleen het licht dat van kleur en intensiteit verandert, maar ook de gevoelstemperatuur neemt wat af, vogels stoppen bijvoorbeeld met zingen en er hangt een mysterieuze rust over de wereld.  In Argentinië vindt de complete zonsverduistering plaats aan het einde van de middag. De verduistering start rond 11:55 en de totale verduistering is rond de klok van 13:19 hr lokale tijd waar te nemen. Op de website van de NASA staat veel informatie over deze en andere eclipsen wereldwijd.

De volgende dag kun je deelnemen aan een optionele boottocht over het meer Nahuel Huapi. Nahuel Huapi wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan landschappen. Hoge bergtoppen grenzen aan meren, watervallen, droge steppen en cipressenwouden, wat een interessante mengeling van flora en fauna oplevert. Wellicht wandel je liever dan deel te nemen aan de boottocht. Bariloche is namelijk een goede uitvalsbasis voor mooie ‘hikes’ in de omgeving. De skilift naar de Cerro Cathedral biedt spectaculaire vergezichten over het omringend berggebied. In de winter is deze plaats hét ski-oord van Argentinië, waar je in Tiroler berghutten zo achter de kaasfondue kunt aanschuiven.

El Chaltén & Fitzroymassief

Dag 11 Bariloche - vlucht naar Calafate - bus naar El Chaltén
Dag 12 El Chaltén

De volgende dag vliegen we naar Calafate, al waar we vervolgens per bus doorreizen naar het 220 km verderop gelegen dorpje El Chaltén. De weg voert door eindeloze steppes en onderweg maken we kans om ñandu’s te zien, de Argentijnse variant op de struisvogel.

El Chalten Fitzroy ArgentiniëVanuit El Chaltén, aan de voet van het indrukwekkende granieten Fitzroymassief, zijn pittige of minder zware wandelingen in de omgeving mogelijk die je goede vergezichten bieden op het Fitzroygebergte en de omgeving. Voor een aantal wandelingen moet je een hele dag uittrekken. Andere wandelingen zijn eenvoudiger en kunnen in een halve dag worden gedaan. Losse stenen maken sommige paden moeilijk begaanbaar. Even buiten het dorp voert een pad je naar het uitkijkpunt op de imposante Cerro Torre.

Hiervandaan heb je bij onbewolkt weer al mooi zicht op de granietpiek van de Cerro Torre. Een andere tocht voert via de prachtige vallei van de Chorillo del Salto naar de groene Laguna de los Tres. Tijdens deze wandeling heb je mooie uitzichten op de verschillende pieken van het Fitzroy massief. Na zo’n lange dag in de frisse buitenlucht is het heerlijk moe en voldaan in slaap vallen.

Calafate & Perito Moreno

Dag 13 El Chaltén - Calafate
Dag 14 Calafate, bezoek Perito-Moreno-gletsjer
Dag 15 Calafate, Torres del Paine NP

Perito Argentinië Aangekomen in Calafate kun je een bezoek brengen aan het nationaal park Los Glaciares. Al in 1937 verklaarde de regering dit gebied tot nationaal park en Unesco vond het in 1981 een plaats waard op de lijst van werelderfgoed. In dit park liggen de grootste en indrukwekkendste gletsjers van het land. De maar liefst 50 gletsjers binnen de parkgrenzen vormen onderdeel van de grootste compacte ijsmassa op het vasteland; El Campo Hielo Sur. De ijsmassa beslaat Argentijns en Chileens Patagonië en is het grootste ijsveld ter wereld op Antarctica na.

Het spectaculairste is de wereldberoemde 'Perito Moreno', een ijsrivier van vijf kilometer breed en zo'n 60 a 70 meter hoog die uitmondt in het Argentino-meer. De gletsjer is een van de weinige gletsjers ter wereld die stabiel blijft. De zware sneeuwval op grote hoogte zorgt ervoor dat de gletsjer langzaam vooruit schuift. De ijswanden zijn echter niet bestand tegen het toenemende gewicht en regelmatig breken er dan ook onder oorverdovend gekraak metershoge stukken ijs af. Een spectaculair gezicht! Op veilige afstand kun je vanaf verschillende wandelpaden en uitkijkpunten de ijsmassa gadeslaan.

Torres del Paine nationaal park

Dag 15 Calafate, Torres del Paine nationaal park
Dag 16 Torres del Paine nationaal park
Dag 17 Torres del Paine - Calafate

Torres del Paine ChiliWe reizen met de bus naar het nationale park Torres del Paine. Dit is het bekendste park van Chileens Patagonië en door haar enorme variëteit aan planten en diersoorten door UNESCO beschreven als het mooiste park ter wereld. De gletsjers, ijsbergen, watervallen, turkooiskleurige meren, kolkende rivieren en vele hoog oprijzende besneeuwde pieken waaraan het park zijn naam ontleent, maken dit een uniek wandel- en trekkersparadijs. Bij Lago Grey is het mogelijk een pittige wandeling te maken naar het uitzichtpunt Ferrier of om een boottocht te boeken naar de Grey gletsjer.

We verblijven aan de rand van het Nationaal Park van waar we een mooi en compleet uitzicht hebben over het gehele massief. Er zijn eenvoudigere en ook zeker pittige wandelingen in het park te ondernemen. De wandelroutes in het park zijn goed aangegeven zodat je je weg makkelijk kunt vinden. Onderweg heb je mooie uitzichten op prachtig gekleurde meren, omzoomd door oerbossen en brede gletsjers en je deelt het landschap met ñandus, Patagonische hazen, vossen, de zeldzame poema, de guanacos behorend tot de lama-familie en diverse vogelsoorten, waaronder de indrukwekkende condor.

Ushuaia

Dag 18 Calafate - vlucht naar Ushuaia
Dag 19 Ushuaia, bezoek Vuurland

Een binnenlandse vlucht brengt ons naar de zuidelijkst gelegen stad ter wereld, Ushuaia. Deze winderige stad aan het Beaglekanaal, omgeven door bergen met besneeuwde toppen en een gletsjer, doet sterk denken aan Scandinavië. In het centrum herinnert een bord je eraan dat je hier zo’n 3200 kilometer van Buenos Aires verwijderd bent. In de zomermaanden leggen hier veel grote cruiseschepen aan, onder andere ook op weg naar Antarctica.

Ushuaia ArgentiniëVoor een goed uitzicht wandel je omhoog door de oplopende straten aan de rand van de stad. De vriendelijke, gekleurde huizen maken een liefelijke indruk. Toch was Ushuaia vanaf 1884 een ballingsoord voor misdadigers en nog tot halverwege de twintigste eeuw zaten de gevangenen hier onder erbarmelijke omstandigheden hun straf uit. De beruchte gevangenis Presidio de Ushuaia is tegenwoordig toegankelijk voor het publiek en zeker een bezoekje waard. Ook interessant is het museum Fin del Mundo, waar je een goed beeld krijgt van de geschiedenis van Ushuaia en de vroegere bewoners, de Yamana- en Onasbevolking.

De Portugese ontdekkingsreiziger Magelhães voer in 1520, op zoek naar een doorgang naar Indië, door de smalle zeestraat tussen Vuurland en het vasteland en noemde het gebied 'Tierra de los Fuegos', naar de vele vuren die de oorspronkelijke bewoners hier stookten. Voor ons is Ushuaia de ideale uitvalsbasis om de ruige natuur van Vuurland te verkennen in het nationale park Tierra del Fuego.

We gaan met de bus naar het park, waar verschillende wandelingen te maken zijn met prachtige uitzichten over het Beaglekanaal waar grote kolonies zeevogels broeden. Ook is het mogelijk om een boottocht op het kanaal te maken en de zeeleeuwenkolonie op het eilandje Isla de Los Lobos van dichtbij te bekijken.

Buenos Aires

Dag 20 Ushuaia - vlucht naar Buenos Aires
Dag 21 Buenos Aires - Amsterdam
Dag 22 aankomst Amsterdam

El Caminito Buenos Aires ArgentiniëVanuit Ushuaia vliegen we terug naar Buenos Aires. Een bezoek aan de Plaza de Mayo, bekend van de dwaze moeders, mag niet op je lijstje ontbreken. Aan de oostkant ligt het zalmkleurige federale regeringspaleis. Vanaf een balkon van dit Casa Rosada sprak Eva Perón, de madonna van Argentinië, de bevolking toe. Elke twee uur vindt hier de wisseling van de wacht plaats. Daarnaast is het Plaza del Congreso ook zeker de moeite waard; een enorm plein met kolossale beelden en spuitende fonteinen. Op de begraafplaats Recoleta vinden we het graf van de legendarische Evita Perrón. In de havenwijk La Boca leveren vooral de bont geschilderde huisjes en El Caminito mooie plaatjes op. Na het slenteren is het aangenaam bijkomen in een van de oudere grand cafés met hun rijk bewerkte interieurs.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Reisbeschrijving 22-daagse eclipsreis Argentinië en Chili met vertrek op 9 december 2020


Buenos Aires


Dag 1 Amsterdam - Buenos Aires
Dag 2 aankomst Buenos Aires
Dag 3 Buenos Aires

Buenos Aires ArgentiniëWe beginnen en eindigen onze rondreis in de drukke Argentijnse hoofdstad Buenos Aires, de stad waar de wieg van de tango stond. Maar ook de geboortestad van Maradona en Máxima en de stad van de bekende schrijver Luis Borges. Buenos Aires, op het eerste gezicht een kosmopolitische moderne stad, heeft ook een enigszins Parijse of Madrileense uitstraling met brede boulevards, koloniale gebouwen en nog alom aanwezige oude chic.

Slenterend over de Avenida de Mayo, die het Plaza del Congreso met het bekende  Plaza de Mayo verbindt, stuit je op gebouwen die in menig Europese steden niet zouden misstaan. De Porteño’s, zoals de inwoners van Buenos Aires genoemd worden, zijn ook oprecht trots op hun stad. Je hebt zowel bij aanvang als bij het einde van je reis tijd om het stadscentrum en de uitgestrekte wijken, de barrio’s, te bezoeken.

Las Grutas, eclips

Dag 4 Buenos Aires - nachtbus naar Las Grutas
Dag 5 aankomst Las Grutas
Dag 6 Las Grutas, eclipsdag

We reizen per comfortabele nachtbus naar Las Grutas, een populaire badplaats voor Argentijnen. Voor Patagonische begrippen is het oceaan water hier namelijk warm te noemen. Het strand is aantrekkelijk en het zeewater helder en diep blauw. Aan de boulevard vind je verschillende visrestaurantjes. Probeer eens de lokale specialiteit ‘pulpitos’ kleine octopusjes.

Eclips ArgentiniëDe volgende dag rijden we de stad uit naar een plek waar we de volledige zonsverduistering goed kunnen observeren. Gewapend met eclipsbrillen en camera’s, is dit de dag waarop we de eclips gaan kunnen aanschouwen in al zijn volledigheid! Er is uiteraard voldoende tijd om de eclips op alle zintuigen te laten inwerken.  Het is immers niet alleen het licht dat van kleur en intensiteit verandert, maar ook de gevoelstemperatuur neemt wat af, de vogels stoppen bijvoorbeeld met zingen en er hangt een mysterieuze rust over de wereld.

We bevinden ons in de 100% eclipszone. In Argentinië vindt de complete zonsverduistering plaats aan het einde van de middag. De verduistering start 14.54 en de totale verduistering is rond de klok van 16:15hr lokale tijd waar te nemen. Op de website van de NASA staat veel informatie over deze en andere eclipsen wereldwijd. Nadat we deze bijzondere gebeurtenis rustig op ons hebben in laten werken keren we terug naar Las Grutas.

Bariloche

Dag 7 Las Grutas - Bariloche
Dag 8 Bariloche
Dag 9 Bariloche

We reizen met onze eigen bus naar Bariloche. Bariloche ArgentiniëBariloche ligt aan het Nahuel Huapi-meer. Deze bij Argentijnen geliefde plaats wordt zowel in de zomer als in de winter graag bezocht. Met zijn typische alpenarchitectuur krijg je het gevoel in Zwitserland te zijn beland. De vele soorten chocolade in de winkeletalages, afkomstig uit naburige chocoladefabrieken, versterken dat gevoel. En op de Plaza Independencia kun je je zelfs samen met een Sint-Bernardhond op de gevoelige plaat laten vastleggen!

De volgende dag kun je deelnemen aan een optionele boottocht over het meer Nahuel Huapi. Nahuel Huapi wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan landschappen. Hoge bergtoppen grenzen aan meren, watervallen, droge steppen en cipressenwouden, wat een interessante mengeling van flora en fauna oplevert. In de regio die grenst aan Chili bevinden zich vele vulkanen. Een van deze reuzen die het landschap siert en met goed weer zichtbaar is, is de machtige vulkaan Tronador. In de namiddag keer je terug naar Bariloche.

Wellicht vind je de omgeving interessanter. Mooie uitzichten op het meer en de omliggende bergen heb je vanaf de Avenida 12 de Octobre. Bariloche is bovendien een goede uitvalsbasis voor mooie wandelingen in de omgeving. De skilift naar de Cerro Cathedral biedt spectaculaire vergezichten over het omringend berggebied. In de winter is deze plaats hét ski-oord van Argentinië, waar je in Tiroler berghutten zo achter de kaasfondue kunt aanschuiven.

El Chaltén & Fitzroymassief


Dag 10 Bariloche - vlucht naar Calafate - bus naar El Chaltén
Dag 11 El Chaltén

De volgende dag brengt het vliegtuig ons naar Calafate, vervolgens reizen we per bus naar het 220 km verderop gelegen dorpje El Chaltén. De weg voert door eindeloze steppes en onderweg maken we kans om ñandu’s te zien, de Argentijnse variant op de struisvogel.

El Chalten Fitzroy ArgentiniëVanuit El Chaltén, aan de voet van het indrukwekkende granieten Fitzroy massief, zijn pittige of minder zware wandelingen in de omgeving mogelijk die je goede vergezichten bieden op het Fitzroy gebergte en de omgeving. Voor een aantal wandelingen moet je een hele dag uittrekken. Andere wandelingen zijn eenvoudiger en kunnen in een halve dag worden gedaan. Losse stenen maken sommige paden moeilijk begaanbaar. Even buiten het dorp voert een pad je naar het uitkijkpunt op de imposante Cerro Torre.

Hiervandaan heb je bij onbewolkt weer al mooi zicht op de granietpiek van de Cerro Torre. Een andere tocht voert via de prachtige vallei van de Chorillo del Salto naar de groene Laguna de los Tres. Tijdens deze wandeling heb je mooie uitzichten op de verschillende pieken van het Fitzroy massief. Na zo’n lange dag in de frisse buitenlucht is het heerlijk moe en voldaan in slaap vallen.

Calafate & Perito Moreno

Dag 12 El Chaltén - Calafate
Dag 13 Calafate, bezoek Perito-Moreno-gletsjer
Dag 14 Calafate - Torres del Paine nationaal park

Perito Argentinië Aangekomen in Calafate kun je een bezoek brengen aan het nationaal park Los Glaciares. Al in 1937 verklaarde de regering dit gebied tot nationaal park en Unesco vond het in 1981 een plaats waard op de lijst van werelderfgoed. In dit park liggen de grootste en indrukwekkendste gletsjers van het land. De maar liefst 50 gletsjers binnen de parkgrenzen vormen onderdeel van de grootste compacte ijsmassa op het vasteland; El Campo Hielo Sur. De ijsmassa beslaat Argentijns en Chileens Patagonië en is het grootste ijsveld ter wereld op Antarctica na.

Het spectaculairste is de wereldberoemde 'Perito Moreno', een ijsrivier van vijf kilometer breed en zo'n 60 a 70 meter hoog die uitmondt in het Argentino-meer. De gletsjer is een van de weinige gletsjers ter wereld die stabiel blijft. De zware sneeuwval op grote hoogte zorgt ervoor dat de gletsjer langzaam vooruit schuift. De ijswanden zijn echter niet bestand tegen het toenemende gewicht en regelmatig breken er dan ook onder oorverdovend gekraak metershoge stukken ijs af. Een spectaculair gezicht!

Op veilige afstand kun je vanaf verschillende wandelpaden en uitkijkpunten de ijsmassa gadeslaan.

Torres del Paine

Dag 15 Torres del Paine nationaal park
Dag 16 Torres del Paine - Calafate

Torres del Paine ChiliWe reizen met de bus naar het nationale park Torres del Paine. Dit is het bekendste park van Chileens Patagonië en door haar enorme variëteit aan planten en diersoorten door UNESCO beschreven als het mooiste park ter wereld. De gletsjers, ijsbergen, watervallen, turkooiskleurige meren, kolkende rivieren en vele hoog oprijzende besneeuwde pieken waaraan het park zijn naam ontleent, maken dit een uniek wandel- en trekkersparadijs. Bij Lago Grey is het mogelijk een pittige wandeling te maken naar het uitzichtpunt Ferrier of om een boottocht te boeken naar de Grey gletsjer.

We verblijven aan de rand van het Nationaal Park van waar we een mooi en compleet uitzicht hebben over het gehele massief. Er zijn eenvoudigere en ook zeker pittige wandelingen in het park te ondernemen. De wandelroutes in het park zijn goed aangegeven zodat je je weg makkelijk kunt vinden. Onderweg heb je mooie uitzichten op prachtig gekleurde meren, omzoomd door oerbossen en brede gletsjers en je deelt het landschap met ñandus, Patagonische hazen, vossen, de zeldzame poema, de guanacos behorend tot de lama-familie en diverse vogelsoorten, waaronder de indrukwekkende condor.

Ushuaia

Dag 17 Calafate - vlucht naar Ushuaia
Dag 18 Ushuaia, bezoek Vuurland

Een binnenlandse vlucht brengt ons naar de zuidelijkst gelegen stad ter wereld, Ushuaia. Deze winderige stad aan het Beaglekanaal, omgeven door bergen met besneeuwde toppen en een gletsjer, doet sterk denken aan Scandinavië. In het centrum herinnert een bord je eraan dat je hier zo’n 3200 kilometer van Buenos Aires verwijderd bent. In de zomermaanden leggen hier veel grote cruiseschepen aan, onder andere ook op weg naar Antarctica.

Ushuaia ArgentiniëVoor een goed uitzicht wandel je omhoog door de oplopende straten aan de rand van de stad. De vriendelijke, gekleurde huizen maken een liefelijke indruk. Toch was Ushuaia vanaf 1884 een ballingsoord voor misdadigers en nog tot halverwege de twintigste eeuw zaten de gevangenen hier onder erbarmelijke omstandigheden hun straf uit. De beruchte gevangenis Presidio de Ushuaia is tegenwoordig toegankelijk voor het publiek en zeker een bezoekje waard. Ook interessant is het museum Fin del Mundo, waar je een goed beeld krijgt van de geschiedenis van Ushuaia en de vroegere bewoners, de Yamana- en Onasbevolking.

De Portugese ontdekkingsreiziger Magelhães voer in 1520, op zoek naar een doorgang naar Indië, door de smalle zeestraat tussen Vuurland en het vasteland en noemde het gebied 'Tierra de los Fuegos', naar de vele vuren die de oorspronkelijke bewoners hier stookten. Voor ons is Ushuaia de ideale uitvalsbasis om de ruige natuur van Vuurland te verkennen in het nationale park Tierra del Fuego.

We gaan met de bus naar het park, waar verschillende wandelingen te maken zijn met prachtige uitzichten over het Beaglekanaal waar grote kolonies zeevogels broeden. Ook is het mogelijk om een boottocht op het kanaal te maken en de zeeleeuwenkolonie op het eilandje Isla de Los Lobos van dichtbij te bekijken.

Buenos Aires

Dag 19 Ushuaia - vlucht naar Buenos Aires
Dag 20 Buenos Aires
Dag 21 Buenos Aires - Amsterdam
Dag 22 aankomst Amsterdam

El Caminito Buenos Aires ArgentiniëVanuit Ushuaia  vliegen we terug naar Buenos Aires. Een bezoek aan de Plaza de Mayo, bekend van de dwaze moeders, mag niet op je lijstje ontbreken. Aan de oostkant ligt het zalmkleurige federale regeringspaleis. Vanaf een balkon van dit Casa Rosada sprak Eva Perón, de madonna van Argentinië, de bevolking toe. Elke twee uur vindt hier de wisseling van de wacht plaats. Daarnaast is het Plaza del Congreso ook zeker de moeite waard; een enorm plein met kolossale beelden en spuitende fonteinen. Op de begraafplaats Recoleta vinden we het graf van de legendarische Evita Perrón. In de havenwijk La Boca leveren vooral de bont geschilderde huisjes en El Caminito mooie plaatjes op. Na het slenteren is het aangenaam bijkomen in een van de oudere grand cafés met hun rijk bewerkte interieurs.

Voor diegenen die graag een kijkje willen nemen buiten de stad is een bezoek aan het Uruguayaanse Colonia del Sacramento zeker aan te raden. Net binnen de landsgrenzen van Uruguay, bereik je Colonia met een ferry vanuit Buenos Aires. De kinderkopstraatjes en knusse vrolijk gekleurde huizen herinneren aan een mix van Portugees en Spaans koloniaal verleden. Het is ook leuk om de Delta bij El Tigre te bezoeken waar vijf rivieren samenkomen en richting de oceaan stromen. El Tigre is vrijwel tegen de stad Buenos Aires aangeplakt, maar ademt een heerlijk relaxte sfeer met dankzij het vele groen en de waterwegen. Een boottochtje door de kanalen hier is zeker aan te raden.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Argentinië immers het beste kennen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

06 dec - 27 dec

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 4.595,-

Start - einde

09 dec - 30 dec

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 4.495,-

Inclusief

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Drie binnenlandse vluchten
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt (behalve in Torres del Paine)
 • Excursie Perito Moreno gletsjer met Engelstalige gids
 • Excursie en verblijf in het Nationaal Park Torres del Paine
 • Excursie Tierra del Fuego Nationaal Park met Engelstalige gids
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 347,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Buenos Aires kan bijgeboekt worden. Het hotel in Buenos Aires is op loopafstand van de Plaza de Mayo. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens deze reis overnachten we in middenklasse hotels in kamers met eigen douche en toilet. In Buenos Aires verblijven we in het traditionele centraal gelegen Castelar hotel. In Bariloche en Calafate overnachten we in centraal gelegen accommodatie waar we direct de winkelstraatjes inlopen waar een ruime keuze aan gezellige restaurants en cafés te vinden zijn.

Tijdens het verblijf bij het nationale park Torres del Paine overnachten we in ruime ‘cabañas’, huisjes die elk bestaan uit twee slaapkamers met ieder twee aparte bedden, een zitje en keukentje. Sanitair wordt gedeeld met maximaal 4 reisgenoten, evenals de kamers voor de alleenreizenden. Ontbijt is hier exclusief. De ligging van deze accommodatie aan de rand van het nationaal park is mooi met prachtige panoramische uitzichten op de drie ‘torens’ van Torres del Paine.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Buenos Aires Hotel Castelar
Puerto Madryn Hotel Costanera
Bariloche Hotel Crystal
El Chaltén Posada el Barranco
Ushuaia Hotel Tierra del Fuego
Torres del Paine Lago Tyndall Hosteria


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 347,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 30 september 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • Hotel Castelar kamer Buenos Aires
 • Hotel Castelar Zwembad Buenos Aires
 • Castelar hotel Buenos Aires Argentinië

  Ons hotel met koloniale uitstraling ligt midden in het centrum van Buenos Aires

 • Posada El Barranco lobby Argentinie
 • Posada El Barranco ontbijt Argentinie
 • Rayentray hotel Tehuelche twin kamer Argentinie
 • Rayentray hotel Tehuelche kamer Argentinie
 • Hotel Tierra del Fuego Ushuaia Argentinie
 • Hotel Tierra del Fuego entree Ushuaia Argentinie
 • Hotel Tierra del Fuego kamer Ushuaia Argentinie
 • Hotel Tierra del Fuego uitzicht Ushuaia Argentinie
 • Posada El Barranco Argentinie
 • Posada El Barranco kamer Argentinie
 • Hotel Crans Montana kamer Argentinie
 • Hotel Crans Montana twin kamer Argentinie
 • Hotel Crans Montana lobby Argentinie
 • Costanera hotel kamer Puerto Madryn Argentinie
 • Costanera hotel lobby Puerto Madryn Argentinie
 • Cabanas Lago Tyndall Chili

Vliegreis

Air Europa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Air Europa

  Traject

  Amsterdam - Madrid

  Vertrek

  19:10

  Aankomst

  21:55

 • Vlucht met

  Air Europa

  Traject

  Madrid - Buenos Aires

  Vertrek

  23:55

  Aankomst

  08:50*

 • Vlucht met

  Air Europa

  Traject

  Buenos Aires - Madrid

  Vertrek

  13:25

  Aankomst

  05:10*

 • Vlucht met

  Air Europa

  Traject

  Madrid - Amsterdam

  Vertrek

  07:15

  Aankomst

  09:45

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in onze winter is het in Argentinië vier uur vroeger, in onze zomer vijf uur.
 

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Voor het vervoer over land maken we gebruik van eigen comfortabele bussen. De kwaliteit van de bussen is vergelijkbaar met die van bussen in Europa. Het traject van Buenos Aires naar Las Grutas leggen we af met een openbare nachtbus. De stoelen zijn ruim en verstelbaar zoals in een vliegtuig. De hostess voorziet je van een hapje en een drankje. Het traject van El Calafate naar El Chalten en naar Torres del Paine wordt afgelegd met een internationaal gezelschap.

De trajecten van Bariloche naar Calafate, Calafate - Ushuaia envan Ushuaia naar Buenos Aires worden met binnenlandse vluchten afgelegd. In totaal zijn drie lokale vluchten inbegrepen in deze reis.  Gezien de vaak beperkte bagageruimte in de bussen verzoeken we om de bagage te beperken tot 15 kg per persoon. Een hoger gewicht dan 15 kg is in verband met de binnenlandse vluchten niet toegestaan. We verzoeken daarnaast om een weekendtas, kleine koffer of rugzak mee te nemen. Deze zijn gemakkelijker op te bergen in de verschillende vervoermiddelen.
 

 • Air Europa Dreamliner 787
 • Bus vervoer Buenos Aires Lima Djoser
 • Bus vervoer Buenos Aires Lima Djoser
 • Bus vervoer Buenos Aires Lima

  Nachtbussen in Argentinie zijn heel comfortabel.

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Drie binnenlandse vluchten
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt (behalve in Torres del Paine)
 • Excursie Perito Moreno gletsjer met Engelstalige gids
 • Excursie en verblijf in het Nationaal Park Torres del Paine
 • Excursie Tierra del Fuego Nationaal Park met Engelstalige gids
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Je kunt er zelf of met groepsgenoten te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Dit kan al dan niet met behulp van onze reisbegeleiding die de bestemmingen zelf kent. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Argentinië zijn de volgende excursies inbegrepen:

 • Oriënterende stadswandeling door Buenos Aires
 • Excursie naar de indrukwekkende Perito Moreno gletsjer in het National Park Los Glaciares
 • Excursie naar Torres del Paine NP met wandelingen
 • Vanuit Ushuaia een excursie naar het Tierra del Fuego NP

Daarnaast zijn er de volgende optionele excursiemogelijkheden:

 • Vanuit Buenos Aires is een bezoek aan het koloniale stadje Colonia de Sacramento in Uruguay de moeite waard
 • Excursie naar Cerro Catedral voor fantastische uitzichten over het merengebied rondom Bariloche
 • Boottocht over Nahuel Huapi
 • IJstrekking op een gletsjer
 • Paardrijtocht in Torres del Paine of in het Tierra del Fuego nationaal park
 • Boottocht over het Beagle kanaal aan het einde van de wereld
 • Excursie naar een van de traditionele Estancias op Tierra del Fuego

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die na vertrek uit Buenos Aires nog minstens zes maanden geldig is
 

Geldzaken

 In Argentinië wordt er betaald met de Argentijnse peso. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: in de grote steden zijn veel geldautomaten. Belangrijk is dat je bankkaart een werelddekking heeft, controleer dit voor vertrek bij je bank. Hou daarbij rekening met het feit dat de maximumbedragen (omgerekend ca. € 125,-) die je kunt afhalen beduidend lager zijn dan in België. Daarnaast worden er vrijwel altijd transactiekosten in rekening gebracht a € 6,- per keer.
 
Contant: Euro. De lokale omwisselkoers is vrijwel gelijk aan de koers die de banken hanteren. Het is voordeliger om ter plaatse geld te wisselen dan geld af te halen, gezien het feit dat de banken extra transactiekosten berekenen én een maximumbedrag per dag hanteren. We adviseren je dan ook om een aanzienlijk deel van het richtbedrag in contanten mee te nemen.
 
Creditcards: worden bijna overal geaccepteerd. Soms is het nodig om hierbij je reispas te tonen.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 300,- per persoon per week.
 
Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt bij de reissom inbegrepen behalve in Torres del Paine. Voor de overige maaltijden kun je zelf bepalen waar en wat je wilt eten. De reisbegeleiding kan je vaak tips geven voor een goed restaurant of een leuk café.

In Argentinië is vlees het belangrijkste onderdeel van de maaltijd. Toch zijn er ook enkele vegetarische restaurants. De menukaarten lijken op de Europese, maar je ziet ook vaak lokale gerechten. De Cordero, het alom aanwezige lamsvlees, wordt op vele verschillende manieren bereid. Casuelo de cabrito in Patagonië is een geitenvleesragout, sopa is een lokaal pasteitje van maïs, eieren en kaas. De overheerlijke empanadas zijn in het zuiden maar ook in Buenos Aires te verkrijgen. Dankzij de Italiaanse immigranten is de Italiaanse keuken in Buenos Aires ook zeker de moeite waard. Het ontbijt bestaat uit toast en croissantjes.

Voor de lunch heb je vele mogelijkheden, van sandwich en salades tot een warme maaltijd. De lunch is in Latijns Amerika veelal de hoofdmaaltijd en zo ook in Argentinië en Chili. Het diner wordt vaak pas na negen uur 's avonds geserveerd. Het drinken van mate doen Argentijnen de hele dag door. Hier zit veel cafeïne in en houdt de Argentijn dan ook de hele dag goed wakker.

Gezondheid

Aangeraden vaccinaties: DTP en hepatitis A.

De hygiënische omstandigheden in Argentinië zijn vergelijkbaar met die in Europa. Uiteraard is het handig om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen en ook een zoutoplossing (ORS) tegen uitdroging kan van pas komen. Voor noodgevallen beschikt de reisbegeleiding over een medische set, met daarin steriel hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Buenos Aires kan bijgeboekt worden. Het hotel in Buenos Aires is op loopafstand van de Plaza de Mayo. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De Argentijnse landschappen vertonen grote contrasten. Van hoog oprijzende Andestoppen in het noorden, die tot bijna 7000 meter reiken, tot de desolate woestijnachtige vlaktes van Patagonië. Op deze steppen en pampa's heersen in de zomer aangename temperaturen, die uiteraard dalen naarmate je verder naar het zuiden reist. De harde en vaak frisse wind zorgt voor een lage gevoelstemperatuur.

Aan de Chileense kust ligt een landschap dat lijkt op de Noorse fjordenkust. In de zuidelijke delen regent het vaak en het hele jaar door. In deze landen, die beide op het zuidelijk halfrond liggen, zijn de seizoenen tegengesteld aan die bij ons. In onze winter is het daar zomer. Onze wintermaanden zijn daarom de beste periode om in deze regio te reizen. Zelfs in deze periode is het op sommige plaatsen in Argentinië en Chili fris, door de harde wind met name in Patagonië. Meestal daalt de temperatuur in deze maanden in de ‘s avonds tot rond het vriespunt. Overdag kan de temperatuur oplopen tot 18 graden of blijven steken op zo'n 10 graden. Het is dan ook zeer raadzaam om goed isolerende kleding mee te nemen, bij voorkeur veel (fleece)laagjes en een winddichte warme jas

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe is de accommodatie op deze reis?

Tijdens deze reis overnachten we in middenklasse hotels in kamers met eigen douche en toilet. In Buenos Aires verblijven we in het traditionele centraal gelegen Castelar hotel. Tussen Salta en Mendoza overnachten we in aangename, goed gelegen hotels voorzien van alle gemakken. Zo heeft het prachtig gelegen hotel bij het Talampaya Nationaal Park een goed restaurant en een zwembad.

Hoe is het vervoer geregeld tijdens deze eclipsreis?

Hoeveel bagage is toegestaan op de binnenlandse vluchten?

Hoe lang zijn de reistijden?

Gaat er een Nederlandse of lokale reisbegeleider mee?

Kan ik de reis vervroegen of verlengen?

Kan ik onderweg pinnen?

Hoe is de voltage in Argentinië?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,0

 • Mooie afwisselende reis met veel natuur maar ook een stukje cultuur. De lange afstanden worden vliegend overbrugd zodat je niet heel veel lange reisdagen hebt. De watervallen en de omgeving van de watervallen zijn geweldig, nog mooier dan verwacht. Maar ook het Andes gebergte is prachtig.

  8,0

  8,0

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Unieke eclips-route
 • Eclips aanschouwen in de 100% zone
 • Verschillende wandelmogelijkheden in de nationale parken.
 • Drie tijdsbesparende binnenlandse vluchten
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Klantwaardering

8,0

Mooie afwisselende reis met veel natuur maar ook een stukje...
Mooie afwisselende reis met veel natuur maar ook een stukje cultuur. De lange afstanden worden vliegend overbrugd zodat je niet heel veel lange reisdagen hebt. De watervallen en de omgeving van de watervallen zijn geweldig, nog mooier dan verwacht. Maar ook het Andes gebergte is prachtig.

Susan Z. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Argentinië en Chili

Het weer in Argentinië en Chili

17°C

Terug naar boven