Colombia

Rondreis Colombia14 dagen

Een rondreis langs de hoogtepunten van het bijzondere en unieke Colombia. Naast al het natuurschoon in de Andes, de groene koffievelden, de prachtige stranden aan de Caribische kust en de jungle in Tayrona Nationaal Park, biedt Colombia ook veel cultuur. We duiken in het koloniale verleden van het land, verblijven op een oude koffieboerderij in een regio waar het landelijke leven hoogtij viert en bezoeken Bogotá en Medellín waar we ervaren dat het Colombia van vandaag de dag niet stilstaat, maar meegaat met de moderne tijd. Een wonderlijk en prachtig land dat naast alle bezienswaardigheden ook nog eens bestaat uit gastvrije mensen die de schoonheden van hun land graag delen.

Van:
Aan:
Routekaart Rondreis Colombia, 14 dagen
 1. Amsterdam - Bogotá
 2. Bogotá
 3. Bogotá - Zipaquirá - Villa de Leyva
 4. Villa de Leyva - Guatavita - Bogotá
 5. Bogotá - Quindio
 6. Quindio, optionele excursie naar Salento en Valle Cocora
 7. Quindio - Medellín
 8. Medellín
 9. Medellín, optionele excursie Peñon de Guatapé - vlucht naar Santa Marta
 10. Santa Marta, optionele excursie Tayrona NP
 11. Santa Marta - Cartagena de Indias
 12. Cartagena de Indias
 13. Cartagena de Indias - Amsterdam
 14. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Bogotá

Dag 1 Amsterdam - Bogotá
Dag 2 Bogotá

Colombia Bogota hoofdstad Djoser We beginnen onze rondreis in de indrukwekkende hoofdstad van Colombia. Bogotá is de grootste stad van Colombia en bevindt zich middenin de Andes op een hoogte van ruim 2.600 meter. Het is een moderne stad met universiteiten, theaters en bibliotheken, omgeven door hoogbouw, koloniale kerken, en ook sloppenwijken. Slenter door de koloniale straatjes en wen rustig aan de hoogte. Het Plaza de Bolivar is het hart van de oude koloniale wijk La Candelaria en wordt omringd door de belangrijkste gebouwen van de stad. Zo bevindt zich daar de kathedraal, het paleis van justitie en El Museo 20 de julio. Bezoek ook het Gouden Museum of neem de kabelbaan naar Cerro Monserrate. Op een hoogte van ruim 3000 m is een prachtige kerk en heb je een adembenemend uitzicht over de stad.

Een machtig koloniaal plein, Zout & Goud


Dag 3 Bogotá - Zipaquirá - Villa de Leyva
Dag 4 Villa de Leyva - Lake Guatavita - Bogotá.

Colombia El Catedral de Sal Djoser ’s Morgens rijden we vanuit Bogotá naar één van de belangrijkste trekpleisters van het land: El Catedral de Sal (zoutkathedraal) van Zipaquirá. Deze ondergrondse kathedraal is in een verlaten zoutmijn aangelegd. De kathedraal bestaat uit een reeks van tunnels en gaat wel tot 180 meter diep. Na Zipaquira kunnen we lunchen in bijvoorbeeld Raquira, een kleurrijk dorpje dat bekend staat om haar handgemaakte aardewerk. We rijden verder naar Villa de Leyva, één van de mooiste koloniale plaatsen van Colombia. De straatjes zijn geplaveid met kinderhoofdjes en de huisjes zijn allemaal witgeverfd. Op het grote centrale plein maken de bewoners graag een praatje.

Het Guatavita-meer is een heilige lagune voor de Muisca-indianen omdat zij daar hun rituelen uitvoerden. De Muisca-indianen wierpen gouden voorwerpen in het meer als offer aan de goden. Toen de Spanjaarden dit ritueel ontdekten, was de legende van ‘El Dorado’ geboren. De turquoise kleurende lagune ligt in een prachtige omgeving van tropisch regenwoud dat onderdak biedt aan diverse flora en fauna. We verblijven een nacht in Bogotá voordat we doorreizen naar de groene bergen en valleien van de “Triángulo del Café”, ofwel de koffiedriehoek. 

De koffiedriehoek: El Eje Cafetero

Dag 5 Bogotá - Quindio
Dag 6 Quindio, optionele excursie Valle Cocora & Salento

Colombia Quindio Djoser Vanuit Bogotá vertrekken we voor een mooie rit door de bergen naar de koffieregio in Armenia, één van de mooiste gebieden van Colombia gelegen tussen de besneeuwde bergtoppen van het nationale park Los Nevados. We overnachten in een hacienda die in het verleden functioneerde als koffieboerderij. In deze regio kun je alles leren over het maken van koffie, van het planten van het graan tot aan het werkelijke kopje koffie. Daarnaast is het een heerlijke omgeving om lekker te ontspannen. Vanuit het kleurrijke Salento kan je in jeeps naar de Valle de Cocora rijden, waar de 50-meter hoge waspalmen het bijzondere landschap van de vallei sieren. In Valle Cocora kun je kiezen voor een wandeling door het prachtige nevelwoud of de vallei vanop een paard aanschouwen. Het is werkelijk een bijzondere ervaring om je door dit surrealistische landschap van bergen en palmbomen te bewegen.

Medellin: stad van de eeuwige lente


Dag 7 Armenia - Medellin
Dag 8 Medellin
Dag 9 Medellin - optionele excursie El Peñon de Guatapé - Santa Marta

Colombia Medellin Djoser Via de prachtige bergachtige regio reizen we door naar Medellín, de op twee na grootste stad van Colombia. Medellín, met zijn eeuwig lenteklimaat, is een bruisende en moderne stad waar de lokale bevolking, de Paisas, de laatste modetrends op de voet volgen. Medellin is omgeven door een gebergte waarbij het stadscentrum in de vallei ligt. Met het openbaar vervoer is het mogelijk de omliggende bergen te bezoeken. Daarbij word je getrakteerd op een fantastisch uitzicht op de stad. In de kabelbanen naar boven zweef je hoog over een aantal wijken heen die lijken op wijken van de beroemde Pablo Escobar. Ondanks het feit dat Medellin zijn thuisbasis was, zien we niet veel tekenen van deze legendarische figuur terug in het straatbeeld. De Colombianen zijn verre van trots op dit deel van hun geschiedenis en wensen deze dan ook liever te vergeten. Op het centrale plein in het stadscentrum vinden we veel sculpturen van Fernando Botero, de andere wereldberoemde figuur die hier geboren is. We overnachten in de wijk El Poblado, een gezellige en aangename wijk vol met cafés en restaurants en heerlijk om ’s avonds te verkennen.

Na twee overnachtingen in Medellin reizen we door naar de Caribische kust. Het is mogelijk om in de ochtend een bezoek te brengen aan de bijzondere Peñon de Guatape. El Peñon is een enorme granieten rots die hier midden in het landschap oprijst en die een geweldig uitzicht biedt op een meer met vele kleine eilanden. Het is gelegen in een smalle vallei die oorspronkelijk door Aburras-indianen bewoond was.

Caribbean: Santa Marta, Tayrona NP en Cartagena de Indias

Dag 10 Santa Marta, optioneel bezoek Tayrona NP
Dag 11 Santa Marta - Cartagena de Indias
Dag 12 Cartagena de Indias
Dag 13 Cartagena de Indias - vlucht naar Bogotá - Amsterdam
Dag 14 aankomst Amsterdam

Colombia Santa Marta DjoserSanta Marta is een aangename kustplaats waar de gegoede middenklasse Colombiaan een appartement heeft voor de zomer. Er zijn veel restaurantjes en cafés en het is een perfecte uitvalsbasis om een dag door te brengen in het Tayrona National Park. Het Tayrona nationaal park is een aan de noordelijke Atlantische kust gelegen gebied dat ooit het grondgebied was van het oude Tayrona volk. Het park heeft een grote variatie aan landschappen. Zo heb je er prachtige stranden en baaien, maar ook een regenwoud dat zich op 900 meter boven de zeespiegel bevindt. Tijdens een dagtocht is het mogelijk een mooie wandeling te maken en ook nog van een van de vele stranden te genieten.

Colombia Caragena de Indjas DJoserCartagena de Indias, een kleurrijke havenstad aan de Caribische kust, is de ideale afsluiter van deze mooie reis! Het historische oude centrum is omgeven door stadsmuren en bevat prachtige koloniale architectuur, mooie straatjes, pleinen en binnenplaatsen gevuld met bloemen. Vanwege de historie en schoonheid van de stad is Cartagena uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed. We blijven hier twee nachten en hebben genoeg tijd om deze prachtige stad te leren kennen.

Bezoek in Cartagena een van de vele musea, kloosters of kerken of maak een wandeling door de mooie straatjes. Je kunt samen met een lokale gids een stadswandeling maken waarmee je onder andere een bezoek brengt aan het klooster en de kerk van La Popa. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en op het fort van San Felipe de Barajas. Dit fort is gebouwd op de heuvels van San Lázaro en verdedigde de stad tegen aanvallen van piraten.

De oude ommuurde binnenstad en de wijk Getsemani zitten vol met leuke cafeetjes, restaurants, leuke boetiekjes en ook op straat wordt muziek gemaakt en souvenirs verkocht. Het is een perfecte afsluiter van deze reis die langs de hoogtepunten van het indrukwekkende Colombia gaat. Met KLM vliegen we weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser


Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Houd er wel rekening mee, dat zich door het karakter van de reizen en de landen onvoorziene omstandigheden voor kunnen doen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
KLM

Vertrekdata 2018

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

17 mrt - 30 mrt

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

07 apr - 20 apr
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.745,-

Korting

Incl. €100,- korting

Start - einde

05 mei - 18 mei
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

21 jul - 03 aug
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

29 sep - 12 okt
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

27 okt - 09 nov
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

22 dec - 04 jan
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

26 jan - 08 feb
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

23 feb - 08 mrt
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

16 mrt - 29 mrt
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

13 apr - 26 apr
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

11 mei - 24 mei
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Voorwaarden gegarandeerd vertrek

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrek gegarandeerd' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Rechtstreekse vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Medellín - Santa Marta
 • Overnachtingen in sfeervolle en centraal gelegen accommodaties
 • Bezoek Guatavitameer
 • Excursie zoutmijn Zipaquirá
 • Nederlandssprekende Djoser reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 20,-, bij 2 of meer personen € 30,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de binnenlandse vlucht, bedraagt vanaf €1.245,-.

Houdt bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf  € 275,-.

Hotelverlenging

Verlenging of vervroeging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel in Bogotá of Cartagena de Indias is bij te boeken.

De prijs voor het hotel in Bogotá is vanaf € 35,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 60,- per nacht. In Cartagena bedraagt de meerprijs respectievelijk vanaf € 50,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 90,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze dient u zelf ter plaatse te regelen.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn overwegend Nederlands en Belgisch. Het komt soms voor dat zich ook enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep op de vertrekdatum van jouw keuze dan informeren we je graag telefonisch over bijvoorbeeld leeftijden, geslacht en samenstelling (Nederland: 071-5126400 en België: 09 2230069).

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in goede middenklasse hotels, waar nodig zijn de kamers voorzien van airconditioning. De ligging is centraal zodat je lopend naar de bezienswaardigheden kunt. De hotels hebben veelal een sfeervol en koloniaal karakter. In Quindio logeren we in een comfortabele hacienda op een voormalige koffieboerderij. De plek is werkelijk fantastisch en dit is een heerlijke plek om even bij te komen van alle indrukken van de reis. We bezoeken het Nationale Park Tayrona vanuit uitvalsbasis Santa Marta waar we in een comfortabel hotel overnachten. Het ontbijt overal is inclusief.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Bogota Hotel Dann Ave
Villa de Leyva Hotel Abahunza
Quindio Finca la Tata
Medellín Hotel Poblado Alejandría
Santa Marta Hotel BH La Sierra
Cartagena Casa Villa Colonial

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf  € 275,-.

 • Accommodatie 1
 • Accommodatie 2
 • Accommodatie 3

Vliegreis

KLM

De vluchten worden uitgevoerd met KLM. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:
 

Amsterdam - Bogota 10.05 – 14.00
   
Cartagena - Amsterdam 18.05 – 10.45*

*aankomst volgende dag


Tijdsverschil: tijdens onze zomertijd is het in Colombia 7 uur vroeger, tijdens onze wintertijd 6 uur.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de binnenlandse vlucht, bedraagt vanaf €1.245,-.

Houdt bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

We verplaatsen ons in Colombia met een comfortabele bus met airconditioning en overbruggen een traject met een binnenlandse vlucht van Medellín naar Santa Marta.

Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bussen. Enkele reisdagen zijn vrij lang. Onderweg is echter vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk.

 • Vervoer 1
 • Vervoer 2
 • Vervoer 3
 • Vervoer 4

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Medellín - Santa Marta
 • Overnachtingen in sfeervolle en centraal gelegen accommodaties
 • Bezoek Guatavitameer
 • Excursie zoutmijn Zipaquirá
 • Nederlandssprekende Djoser reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag winkelen in een van de moderne shops in Bogotá of gaat juist liever in de Candelaria op zoek naar traditionele cadeautjes. De ander wil op zijn gemak rondkijken bij het goudmuseum in Bogotá of vertoeft op het centrale plein van Medellín omringd door de voluptueuze en karakteristieke Botero beelden. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Colombia zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Oriënterende stadswandeling in Bogotá
 • Excursie naar de zoutmijn el Catedral de Sal van Zipaquirá
 • Excursie naar Guatavitameer


Daarnaast zijn er diverse optionele excursies zoals:

 • Canopy in Armenia
 • Bezoek aan Salento en de Valle de Cocora met Jeep Willys en een paardrijtocht
 • Bezoek aan de granietrots El Peñon de Guatapé
 • Bezoek aan een koffieplantage met proeverij in Armenia
 • Dagtocht Isla Rosario vanuit Cartagena


De reisbegeleider is aanwezig om tips te geven over verschillende bezienswaardigheden onderweg.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die na vertrek uit Colombia nog 6 maanden geldig is.   

  

Geldzaken

In Colombia wordt er betaald met de Colombiaanse peso. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: In de grotere plaatsen mogelijk, afhankelijk van bij welke bank je aangesloten zit. Neem contact op met uw bank.

Contant: dollars in kleine coupures.

Reischeques: in dollars.

Creditcard: worden vrijwel altijd geaccepteerd in de betere hotels, restaurants en winkels.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- persoon per week. Naast uw bankkaart raden wij u ook aan om dollars in contanten mee te nemen. 

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

Tijdens de reis kun je zelf bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken. Behalve de ontbijten zijn de maaltijden dan ook niet bij de reis inbegrepen. Het is ook leuk om op de markt een lekkere 'arepa' of 'tamales' te kopen of  's avonds een plaatselijk tentje te bezoeken. De reisbegeleiding kan je tips voor een goed restaurant of een leuk café geven.

Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'ejecutivo’ bestellen. Dit bestaat over het algemeen uit een warme lunch met een salade, desert en een flesje frisdrank. Het zijn misschien niet altijd culinaire hoogstandjes, maar het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

Per streek kan het eten variëren. Zo treft men aan de kust voornamelijk verse vis op het lunch- en avondmenu. De frisse ceviche is een absolute aanrader. In Medellín is het gerecht ‘bandeja paisa’ typisch voor de omgeving: een complete maaltijdschotel met rijst, bruine bonen, spiegelei, avocado, gehakt, chorizo en spek. Zo heeft iedere regio zijn eigen specialiteit.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

Vaccinaties tegen Gelekoorts, Hepatitis A en DTP (voor het Tayrona NP is een Gele Koorts inenting verplicht, neem uw vaccinatieboekje mee).

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Hoewel de hygiënische omstandigheden in Colombia redelijk tot goed zijn, is het raadzaam om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken.

Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Meditel. Je kunt bij Meditel gemakkelijk online een afspraak maken en ben je aanvullend verzekerd bij Zilveren Kruis of Avéro, dan dient Meditel de rekening in en hoef je niets voor te schieten. Voor andere verzekeraars krijg je een factuur achteraf en hoef je dus niet ter plaatse af te rekenen. Informeer in elk geval bij je huisarts of de plaatselijke GGD, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Meditel logo site

Hotelverlenging

Verlenging of vervroeging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel in Bogotá of Cartagena de Indias is bij te boeken.

De prijs voor het hotel in Bogotá is vanaf € 35,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 60,- per nacht. In Cartagena bedraagt de meerprijs respectievelijk vanaf € 50,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 90,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze dient u zelf ter plaatse te regelen.

Klimaat en geografie

De temperaturen in Colombia zijn dankzij de ligging bij de evenaar het gehele jaar door constant. Het klimaat is alleen afhankelijk van de hoogteverschillen van het land en daardoor komen er verschillende klimaatzones voor. In het Andesgebergte daarentegen is het veel koeler dan de lagergelegen gebieden.

Colombia kent geen echte winter en zomer, maar is gebonden aan regen- en droge seizoenen. Het droge seizoen is in het noorden van december tot maart en in het zuiden van juni tot en met augustus. Enkel aan de kust van de Grote Oceaan kan er het gehele jaar door neerslag vallen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandssprekende reisbegeleider begeleidt de reis. Onze Djoser reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Waar overnachten we in Colombia?

We overnachten in goede middenklasse hotels waarbij de kamers voorzien zijn van een douche en toilet en waar nodig van airconditioning. De ligging is meestal centraal zodat je lopend naar de bezienswaardigheden kunt. De hotels hebben veelal een sfeervol en koloniaal karakter, dit is onder andere het geval in Villa de Leyva en Cartagena de Indias. In Armenia logeren we in een traditionele hacienda die vroeger fungeerde als koffieboerderij. www.hotels.djoser.nl

Hoe is het vervoer in Colombia geregeld?

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Hoe groot zijn de groepen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Is Colombia een veilig land om door te reizen?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • De hoogtepunten van Colombia's prachtige natuur en cultuur in 2 weken
 • Excursie zoutkathedraal van Zipaquirá
 • Verblijf in het charmante Villa de Leyva
 • Medellín: verblijf in de stad van Botero en Escobar
 • Overnachting op een traditionele haciënda in koffieregio
 • Nederlandssprekende Djoser reisbegeleider
 • Tijdsbesparende binnenlandse vlucht
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol
Terug naar boven
Chat met Djoser