Overzicht Cyprus rondreizen van Djoser

Rondreis Cyprus

Tijdens deze rondreis door Cyprus nemen we een duik in de rijke culturele geschiedenis van het eiland dat verdeeld is in een Turks en een Grieks deel. Natuurlijk zul je kennis kunnen maken met beide zijden van dit fascinerende land, maar we zullen vooral het Griekse deel ontdekken. We bezoeken Lefkosia, Pafos, Larnaka, Kourion en het Troödosgebergte. Cyprus biedt zowel een afwisselende natuur, prachtige stranden als steden en dorpen met verborgen schatten.

Reviews Cyprus reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,3

 • Mooie reis met vele hoogtepunten. Uitstekend verzorgt door reisbegeleidster en lokale gidsen. Wel een heel vol programma, had iets ruimer opgezet mogen worden met een aantal vrije (mid)dagen. Dit als klein verbeterpunt / suggestie.

  9,0

  Rondreis Cyprus, 8 dagen

 • Interessante en mooie reis. We hadden geen betere gids kunnen treffen dan de Cypriotische Maria die ons uitgebreid informeerde over de geschiedenis van het eiland. René hield op een fijne manier de organisatorische touwtjes in handen. Tip: iets minder bezienswaardigheden waardoor meer rustmomenten.

  9,0

  Rondreis Cyprus, 8 dagen

 • 1. De reisbegeleider was aimabel en deed ziin best om problemen op te lossen. Van een vd reizigers was haar koffer door de KLM niet verstuurd. Een paar dagen later is deze alsnog gearriveerd. 2. De lokale gids was een lopende encyclopedie voor wat de plaatsen en bezienswaardigheden betreft.

  9,0

  Rondreis Cyprus, 8 dagen

 • Het was een fijne vakantie, maar wel een heel vol programma. Er had wat meer vrije tijd in mogen zitten. Hiervoor zouden wat mij betreft wat minder kerken kunnen worden bezocht. Verder heel mooi, veel gezien dus en schitterend weer. Leuke groep en prima begeleiding.

  8,0

  Rondreis Cyprus, 8 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Cyprus

De rondreis Cyprus van Djoser brengt je naar een van de mooiste eilanden van de Middellandse Zee. Tijdens deze groepsreis krijg je de kans om samen met andere reizigers dit prachtige eiland te verkennen. Samen reizen brengt veel gezelligheid en nieuwe contacten met zich mee. In 8 dagen ga je het gehele eiland rond. Zo reis je naar leuke plaatsen als Lefkosia, Pafos en Larnaka. Onderweg is er veel aandacht voor de historische bezienswaardigheden en het indrukwekkende natuurschoon. We verblijven tijdens deze goed verzorgde groepsreis in hotels in het centrum van de steden, waardoor alle bezienswaardigheden op loopafstand liggen en er geen kostbare tijd verloren gaat. De 8-daagse rondreis wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider, die alles af weet van de bestemming en ervoor zorgt dat de reis soepel verloopt.

Landinformatie Cyprus

 • Hoofdstad: Nicosia
 • Andere bekende steden in Cyprus: Lefkosia, Pafos en Larnaka
 • Inwoners: 1,27 miljoen
 • Taal: Grieks, Turks en Engels
 • Munteenheid: euro
 • Beste reistijd: april tot oktober
 • Tijdsverschil: In Cyprus is het 1 uur later dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 9.251 km2
 • Geografie: Cyprus is een eiland in de Middellandse zee en ligt ongeveer 70 km onder de kust van Turkije. Volgens de wereldkaart zou het eiland bij Azië horen, maar het hoort nog bij Europa.

Wat is de beste reistijd voor Cyprus?

De beste reistijd voor Cyprus is van maart tot oktober.
Voor een rondreis zijn de maanden maart, april, mei, september en oktober het meest geschikt omdat de temperaturen dan rond de 25 graden zijn. Dat zijn geschikte temperaturen voor de diverse activiteiten die gepland staan tijdens deze mooie rondreis. In de maanden juli en augustus is het in Cyprus op zijn warmst. Tijdens deze maanden kunnen de temperaturen oplopen tot rond de 30 graden Celsius.


De mooiste bezienswaardigheden op Cyprus

Koningstombes

Koningstombes Pafos CyprusEen historische bezienswaardigheid in de stad Pafos zijn de koningstombes. Deze ondergrondse tombes zijn volledig uit steen gehouwen. Er werden geen koningen begraven, maar andere belangrijke personen zoals de Griekse en Romeinse adel. Het is ook mogelijk om een aantal graven in te gaan. Hier kun je een mooi stukje geschiedenis zien van Cyprus.

Venetiaanse stadsmuren

Rondom de stad Lefkosia staat een oude stadsmuur, van deze muur zijn nog vele stukken bewaard gebleven. Daarnaast is de muur verbonden aan een mooie poort die is versierd met wapenschilden.

Kerk Agios Lazaros

De stad Larnaca was vroeger een koninkrijk. De Agios Lazaros-kerk is een van de belangrijke gebouwen van die tijd. Er hangen mooie schilderijen en ook het graf van Lazarus is er te vinden.

Cyprus heeft een aantal prachtige en historische steden, enkele hiervan zijn: Pafos, Lefkosia en Larnaca. De rondreis “Het mooiste eiland van de Middellandse Zee” doet deze ook aan.

Pafos

Pafos kust CyprusPafos is een populaire plaats op het eiland. De stad bestaat uit drie delen die door hoogteverschillen een stukje uit elkaar liggen. Het eerste gedeelte is een historisch centrum wat bovenop een heuvel staat (Pano Paphos). Hier zijn een overdekte markt, museum en Turkse baden. Het tweede deel is de benedenstad (Kato Paphus) met de koningstombes en stranden. Het derde gedeelte is de nieuwe stad (Nea Paphos). Doordat de stad erg oud is en historische delen heeft, is het op de werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst.

Lefkosia

Lefkosia, ook wel Nicosia genoemd, is de hoofdstad van het eiland. De stad bestaat uit een oud en nieuw gedeelte. Het oude gedeelte is omringd door een oude stadsmuur. Er zijn veel oude gebouwen en smalle straatjes te vinden. Buiten de stadsmuur is het nieuwe gedeelte van de stad te vinden. Samen vormt het een sfeervolle hoofdstad.

Larnaca

Larnaca CyprusIn de stad Larnaca zijn historische opgravingen te vinden. Daarnaast zijn er ook oude gebouwen zoals kerken of stadsmuren. De stad was vroeger namelijk een koninkrijk op Cyprus. Langs deze stad is nog een gezellige boulevard te vinden met terrasjes en restaurants, en een lang zandstrand.

Rots van Aphrodite

De rots van Aphrodite is te vinden aan de kust van Cyprus. De naam komt van de Griekse godin Aphrodite, de legendes zeggen dat zij in het water bij deze rots is geboren en toen naar de stad is gebracht. De rots ligt op een mooie plek in de natuur, en er is een ver uitzicht over de kliffen en restaurants in de buurt.