Zuid-India & Sri Lanka

Rondreis Zuid-India & Sri Lanka21 dagen

Deze rondreis door Zuid-India en Sri Lanka combineert twee landen die in cultureel opzicht dicht bij elkaar liggen en toch ook hun eigen karakter hebben. De reis door het minder bekende zuiden van India voert je langs kleurrijke steden als Mysore en Cochin en de natuur van Wyanad nationaal park. Ook maak je een bijzondere boottocht over de backwaters. In Sri Lanka vind je op een relatief klein oppervlakte prachtige koningssteden en grote afwisseling in natuur. Ontdek de Ceylon thee en ga op zoek naar olifanten in Udawalawe.

Van:
Aan:
Routekaart Rondreis Zuid-India & Sri Lanka, 21 dagen
 1. Amsterdam - Bangalore
 2. aankomst Bangalore
 3. Bangalore - Mysore
 4. Mysore, excursie naar Somnathpur
 5. Mysore - Wayanad nationaal park
 6. Wayanad NP
 7. Wayanad NP - Cochin
 8. Cochin, boottocht in de haven
 9. Cochin - Aleppey boottocht backwaters
 10. Boottocht backwaters - Alleppey - Kovalam
 11. Kovalam - Trivandrum - vlucht naar Colombo - Negombo
 12. Negombo - Dambulla - Habarana
 13. Habarana, optionele excursie Sigiriya en bezoek Polonnaruwa
 14. Habarana - Matale - Kandy
 15. Kandy, excursie botanische tuinen van Peradeniya en Tempel van de Tand
 16. Kandy - trein naar Nanuoya - Nuwara Eliya
 17. Nuwara Elya, optionele excursie Horton Plains - Udawalawe nationaal park
 18. Udawalawe NP - Ahangama
 19. Ahangama
 20. Ahangama - Galle - Colombo
 21. Colombo - Amsterdam

Reisbeschrijving

Bangalore
Dag 1 Amsterdam - Bangalore
Dag 2 Aankomst Bangalore
Dag 3 Bangalore - Mysore

Stiertempel Bangalore DjoserWe vliegen naar Bangalore, ook wel de ‘Silicon Valley’ van India genoemd. Het is één van de modernste steden van het land. Volgens overlevering dankt de stad zijn naam aan koning Veeraballa. Na verdwaald te zijn in het bos kwam hij moe en hongerig aan bij een hutje. Hij vroeg de bewoonster een maaltijd voor hem te maken. Zij gaf hem gebakken bonen, wat hij zo heerlijk vond, dat hij de plek Benda Kalu Ooru – plaats van gebakken bonen - noemde. Door de Engelsen werd dit verbasterd naar Bangalore.

Wil je de drukte van de stad even ontvluchten, bezoek dan één van de mooie parken. Ook kun je verschillende IT-parken bekijken. Waan je even in Engeland in Bangalore Palace, gebouwd in de stijl van Windsor Castle. De rijkversierde Stiertempel met haar weelderige tuin is een absolute must.

Mysore & Wyanad nationaal park
Dag 4 Mysore, excursie naar Somnathpur
Dag 5 Mysore - Wayanad nationaal park
Dag 6 Wayanad NP
Dag 7 Wayanad NP - Cochin

Wayanad nationaal park DjoserMysore staat bekend om haar productie van zijde, sandelhout en wierook, alsmede om de traditionele schilderingen en de Ashtanga-yogagoeroes. Op de kleurrijke Devaraja-markt kun je naast fruit ook deze producten kopen. Het paleis van de Maharadja is de blikvanger van de stad en een bezoek meer dan waard. Tijdens de excursie naar Somnathpur, bezoeken wij één van de mooiste tempels van India, de Keshawa-tempel. Dit heiligdom is zeer gedetailleerd versierd met mooie beelden en lijkt te worden gedragen door een rij olifantjes. 

We verruilen de drukte van de stad voor de rust van het mooie Wyanad nationaal park. In de omgeving kun je heerlijk wandelen. Geniet van prachtige uitzichten op groene heuvels en watervallen. Tijdens een jeepsafari kun je op zoek naar apen, olifanten en luipaarden.

Cochin
Dag 8 Cochin - boottocht in de haven
Dag 9 Cochin -  Aleppey boottocht backwaters
Dag 10 Boottocht backwaters - Aleppey - Kovalam

De havenplaats Cochin bestaat uit een schiereiland en een aantal eilanden. Het oude gedeelte Fort Kochi heeft een Europees karakter met o.a. Portugese kerken, Hollandse VOC-gebouwen en panden uit de tijd van de Engelse koloniale overheersing. De Chinese vissersnetten zijn een echte eyecatcher. In de avond maken we een boottocht door de haven.

Rijstboottocht Kerala Allepey India DjoserKerala staat bekend om een netwerk aan lagunes, kanalen en meren. Aleppey wordt ook wel het ‘Venetië van het Oosten’ genoemd. Tijdens onze boottocht over de binnenwateren -backwaters- kun je optimaal genieten van de schoonheid van de omgeving. Sla het dagelijkse leven gade vanaf  onze boot. De kok tovert tijdens de tocht heerlijke maaltijden op tafel. We sluiten ons verblijf in India af in één van de bekendste badplaatsen, Kovalam. Wandel langs het strand en zie hoe vissers hun vangst van de dag binnenhalen of geniet in één van de restaurantjes van een heerlijke vismaaltijd.

Tempels van Dambulla
Dag 11 Kovalam - Trivandrum - vlucht naar Colombo - Negombo
Dag 12 Negombo - Dambulla - Habarana
Dag 13 Habarana, optionele excursie Sigiriya en bezoek Polonnaruwa

Sri Lanka Dambulla gouden tempel Djoser We vliegen van Trivandrum naar de Sri Lankeese hoofdstad Colombo. Vandaar rijden we in ongeveer een half uur naar het kustplaatsje Negombo. De volgende dag verlaten we de kust en rijden we het binnenland in. Onderweg heb je een eerste kennismaking met het prachtige Sri Lankaanse landschap. Maar eerst bezoeken we in de ochtend de traditionele vismarkt. Na een mooie rit komen we aan in Dambulla waar we ‘s middags de gelegenheid hebben om de meest indrukwekkende rotstempel van het land te bezoeken: de Gouden Tempel.

Deze staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en bestaat uit een reeks van vijf grotten waaronder de Raja-Maha-Vihara. Het is het grootste en best bewaarde tempelcomplex van Sri Lanka en een bezoek zeer waard! We overnachten in Habarana.

De volgende dag kun je een uitstapje naar Sigirya maken waar in de 4e eeuw op een hoge rots een bijna onneembaar fort werd gebouwd. De ruïnes van deze zogenaamde Leeuwenrots zijn te bereiken via een trap langs een steile rotswand. Eenmaal boven word je beloond met een prachtig uitzicht op de omgeving.

In de namiddag bezoeken we Polonnaruwa. Deze stad nam de status van hoofdstad over van Anuradhapura in de 10e eeuw. De stad ligt aan één van de grootste tanks (kunstmatig aangelegde meren) van Sri Lanka. Deze tanks uit de 12e eeuw zijn vrij ondiepe waterreservoirs waarmee de moessonregens worden opgevangen en als irrigatieopslag wordt gebruikt. Op de beroemdste plaats van Polonnaruwa, Gal Vihara, bevinden zich vier enorme boeddhabeelden: een liggende, twee zittende en een staande. De fiets is hier de beste manier om het gebied te verkennen.

Kandy
Dag 14 Dambulla - Matale - Kandy
Dag 15 Kandy, excursie botanische tuinen van Peradeniya en Tempel van de Tand

Tempel van de tand Kandy Sri Lanka DjoserKandy, de tweede stad van Sri Lanka, was de laatste hoofdstad van de Singalese koningen en is tegenwoordig het culturele en spirituele centrum van het land. Maar voordat we daar aankomen maken we een tussenstop in Matale waar we een geurige specerijentuin met mooie kaneelbomen bezoeken. Kandy ligt rond een groot meer op een hoogte van 500 meter waardoor het er altijd, ook in de zomer, aangenaam van temperatuur is. Je kunt hier een aantal leuke wandelingen maken. In het gezellige centrum is het een drukte van belang.

Vanuit Kandy bezoek je eenvoudig de Botanische tuinen van Peradeniya. Hier kun je een idee krijgen van het groei- en verwerkingsproces van een groot aantal kruiden. Zo zie je onder andere hoe kaneel, kardemom, kruidnagel en pepers groeien.

In Kandy mag een bezoek aan de Dalada Maligawa-tempel, beter bekend als de Tempel van de Tand - vanwege de tand van Boeddha die daar wordt bewaard - niet ontbreken. Tweemaal per dag wordt de tand met veel ceremonie aan het publiek getoond. In de avond kun je een spectaculaire dansvoorstelling bezoeken.

Theeplantages, Udawalawe Nationaal Park
Dag 16 Kandy - trein naar Nanuoya - Nuwara Eliya
Dag 17 Nuwara Eliya, optionele excursie Horton Plains - Udawalawe nationaal park

Theeplantage Nuwara Eliya Sri LankaWe maken een paar uur durende afwisselende treinreis van Kandy naar Nanuoya. Onderweg zie je het landschap veranderen. Watervallen, snel stromende rivieren, valleien, theeplantages, stationnetjes en dorpjes trekken aan je voorbij. Bij aankomst wordt duidelijk waarom Nuwara Eliya ook wel 'little England' wordt genoemd. De gebouwen zorgen voor een typisch Engelse sfeer waarvan het rood geschilderde postkantoor het beste voorbeeld is. Het ligt op ruim 2000 meter hoogte en dat is te merken: het is er 's avonds, ook in de zomer, fris. De Engelsen lieten hier op de plantages Ceylon thee verbouwen en ook vandaag de dag is deze thee wereldberoemd.

Zeer de moeite waard is een wandeling in de vroege ochtend door het Horton Plains Nationaal Park naar World’s End. Je loopt eerst een tijdje over een soort heide, dan door een bos en vervolgens naar een afgrond van ongeveer 700 meter. Vanaf daar heb je een fantastisch uitzicht over het laagland van Sri Lanka. We dalen vervolgens weer af naar Udawalawe nationaal park. Hier verblijven we in comfortabele tweepersoonstenten welke zijn voorzien van een bed en sanitair. Van hieruit kun je een jeepsafari maken om olifanten, wilde zwijnen, krokodillen, apen en vogels te spotten. Het park is de thuisbasis van zo’n 500 olifanten!

Ahangama
Dag 18 Udawalawe NP - Ahangama
Dag 19 Ahangama
Dag 20 Ahangama - Galle - Colombo
Dag 21 Colombo -  Amsterdam

Sri Lanka, Colombo Galle DjoserWe vervolgen onze reis naar de kustplaats Ahangama. Het hotel aan het strand is een prima uitvalsbasis voor een walvis- of dolfijnensafari. Op weg naar Colombo bezoeken we het plaatsje Galle. Hier zijn nog veel zaken die herinneren aan de VOC-periode. In de wijk Fort zie je naast kantoorgebouwen de overblijfselen van de Nederlandse verdedigingswerken. Interessant is het Zwart Bastion maar ook de Old Gate, de Groote Kerk met schuin er tegenover het VOC-kaneelpakhuis met een Hollandse begraafplaats.
De reis eindigt in de hoofdstad van het land, Colombo.

Deze stad leent zich uitstekend voor een eigen verkenning. In de wijk Fort bevinden zich diverse bezienswaardigheden uit het Engelse koloniale tijdperk. Daarnaast zijn er ook verschillende winkelcentra en markten. Leuke souvenirs vind je op de levendige markt in Pettah. En natuurlijk laat je de laatste avond je zintuigen strelen door de heerlijke Sri Lankaanse keuken met een verrukkelijke curry. Vanuit Colombo vliegen we terug naar Amsterdam.
 

Op weg met Djoser
Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Op dit moment zijn er geen vertrekdata voor deze reis. We houden je op de hoogte van eventuele veranderingen via onze nieuwsbrief en onze Facebookpagina.

Inclusief

 • Vliegreis met Emirates
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids in Sri Lanka
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting op een rijstboot inclusief maaltijden
 • Boottocht haven Cochin
 • Excursie Somnathpur
 • Excursie rotstempels van Dambulla
 • Excursie Sigiriya
 • Fietstocht in Polonnaruwa
 • Excursie Matale Spice Garden
 • Spectaculaire treinrit door de theeplantages naar Nuwara Eliya
 • Comfortabele kampeerovernachting in compleet ingerichte tenten, inclusief diner en ontbijt nabij Udawalawe Nationaal Park
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,- en bij 2 of meer personen € 35,-.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Ahangama bij te boeken. Je verblijft in een middenklasse hotel aan het strand; de prijs is vanaf € 47,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer bedraagt € 85,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. 

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

Onze accommodaties vormen een aangenaam rustpunt in het drukke Indiase straatleven. Er wordt overnacht in centraal gelegen middenklasse hotels waar kamers gereserveerd zijn met airconditioning, douche en toilet. Vaak is er een goed restaurant aanwezig. Hetzelfde geldt voor de hotels in Sri Lanka. Dit zijn comfortabele hotels, meestal centraal gelegen. Een enkele keer ligt het hotel wat verder uit het centrum en kun je gebruik maken van een taxi om in het centrum te komen.

Op de 'Backwaters' slapen we een nacht op een rijstboot welke is omgebouwd tot een sfeervolle houseboat met 3 of 4 kamers. Douche en toilet deel je met de medereizigers.

In het natuurpark Udawalawe overnacht je midden in de jungle op een campsite. Officieel is het kamperen, maar het is wel wat comfortabeler dan in een koepeltentje op een dun rubberen matje. Zo slaap je in een safaritent die op een verhoogde vlonder staat en gebouwd is onder een rieten afdak. Ook heeft iedere tent een klein terras met een zitje. In de tent vind je een normaal bed en er is een stenen badkamer met (koud water)douche en toilet. Alle bedden hebben een klamboe. We hebben speciaal voor deze accommodatie gekozen omdat je zo midden in de natuur overnacht en Udawalawe het beste kunt ervaren. Het ontbijt en diner zijn inbegrepen bij deze accommodatie.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Bangalore HHI Select Bangaluru
Mysore Siddharta Hotel
Cochin Abad Hotel
Kovalam Neelakanta Detour Hotel
 Negombo Beacon Beach Hotel
 Kandy Casamara Hotel
 Nuwara Eliya Windsor Hotel
 Udawalawe NP Athgira River Camp
Ahangama Insight Resort
Colombo Grand Oriental Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

 • Zuid-India Sri Lanka hotel accommodatie overnachting Rondreis Djoser
 • Zuid-India Sri Lanka hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Zuid-India Sri Lanka hotel restaurant accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Zuid-India Sri Lanka hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Zuid-india Sri lanka boot vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Zuid-India Sri Lanka boot kajuit overnachting accommodatie Djoser
 • Zuid-India Sri Lanka hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Zuid-India Sri Lanka bar hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Zuid India Sri Lanka accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Zuid-India Sri Lanka accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Zuid-India Sri Lanka hotel accommodatie zwembad overnachting rondreis Djoser
 • Zuid-India Sri Lanka hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser

Vliegreis

Emirates

De vluchten worden uitgevoerd met Emirates. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:

Amsterdam - Dubai   15:20 23:59
Dubai
- Bangalore   03:20 08:55
         
Colombo - Dubai   09:55 13:00
Dubai
- Amsterdam   15:15 20:00


Tussen Amsterdam en Dubai vlieg je meestal met de Airbus A380, het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Het toestel beschikt over 2 verdiepingen.

Tijdverschil: in de zomer is het in India 3½ uur later. Gedurende onze wintertijd komt er één uur verschil bij.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €0,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen bus. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Het gehele jaar door beschikken de bussen over airconditioning.

Het traject tussen Trivandrum en Colombo vliegen we met Emirates.

Voor het stukje tussen Kandy en Nuwara Eliya reizen we met de trein, deze rit wordt geroemd vanwege de schitterende panoramische vergezichten. We reizen 2e of 3e klas, afhankelijk van de beschikbaarheid.

De steden kun je het beste te voet verkennen. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de bekende fiets- of motorriksja (India) of de tuktuk (Sri Lanka) voor de langere afstanden. Het is in enkele plaatsen mogelijk om een fiets te huren.

 • Zuid-India en Sri Lanka Emirates luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Zuid-India Sri Lanka bus vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Zuid-India Sri Lanka binnenkant bus vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Zuid-India Sri Lanka riksha vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Zuid-India Sri Lanka buitenkant bus vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Zuid-India Sri Lanka bus vervoersmiddel buitenkant rondreis Djoser
 • Zuid-India jeepsafari vervoersmiddel excursie Djoser
 • Zuid-India Sri Lanka trein vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Zuid-india Sri Lanka trein vervoersmiddel rondreis Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Emirates
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids in Sri Lanka
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • Overnachting op een rijstboot inclusief maaltijden
 • Boottocht haven Cochin
 • Excursie Somnathpur
 • Excursie rotstempels van Dambulla
 • Excursie Sigiriya
 • Fietstocht in Polonnaruwa
 • Excursie Matale Spice Garden
 • Spectaculaire treinrit door de theeplantages naar Nuwara Eliya
 • Comfortabele kampeerovernachting in compleet ingerichte tenten, inclusief diner en ontbijt nabij Udawalawe Nationaal Park
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt in Mysore op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een tempelcomplex, kruidentuin, overblijfselen uit de VOC of strijkt neer op het (dak)terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door India en Sri Lanka zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • India en Sri Lanka schoolmeisjes Djoser Backwatertocht; vanaf onze eigen rijstboot verkennen we de 'Backwaters' van Zuid-India. Al varend krijg je een beeld van het dagelijks leven dat zich hier volledig op en rondom het water afspeelt. De maaltijden zijn inbegrepen.
 • Boottocht haven Cochin. Sla het leven gade van de vissers in de haven van Cochin.
 • Excursie Somnatphur. Dit tempelcomplex is een goed voorbeeld van de Hoysala bouwstijl en rijkversierd met afbeeldingen van o.a. Vishnu, dansers, muzikanten en jagers.
 • Excursie rotstempels van Dambulla. Dit is het grootste en best bewaarde grottempelcomplex van Sri Lanka.
 • Excursie Sigiriya. Deze rots rijst loodrecht uit het landschap omhoog.
 • Fietstocht Polonnaruwa. Deze stad leent zich uitstekend voor een verkenning per fiets
 • Treinrit van Kandy naar Nuwara Eliya. Geniet van een prachtige panoramische treinrit met schitterende vergezichten.


Tijdens de reis zijn nog andere excursies mogelijk die zeker de moeite waard zijn. In Cochin kan een Kathakali dansvoorstelling worden bijgewoond. Een schitterende wandeling over Horton Plains naar World's End is ook een aanrader. Olifanten in het wild spotten doe je tijdens een safari in Udawalawe nationaal park.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Mumbai worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek. 
 • Internationale reispas die bij vertrek uit Sri Lanka nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • e-Tourist Visa India US$80,- (excl. transactiekosten). Dit is een online procedure, voor een SINGLE-ENTRY met een geldigheid van 30 dagen.
 • Visum voor Sri Lanka: US$35,-
 
Heb je een DOUBLE-ENTRY visum nodig, wil je langer dan 30 dagen naar India of het visum persoonlijk regelen bij de VFS in Antwerpen of Brussel, dan kun je voor meer informatie een e-mail sturen naar info@djoser.be.
 
Het visum voor Sri Lanka is op meerdere manieren te verkrijgen. De meest eenvoudige en voordeligste manier om het visum aan te schaffen is via internet. Via deze website vraag je eenvoudig je visum aan. De betaling gaat per creditcard. Dit kun je vanaf 90 dagen voor vertrek regelen. Je kunt er ook voor kiezen om je visum via de Sri Lankaanse ambassade aan te vragen. Meer informatie over het aanvragen van een visum ontvang je vier weken voor vertrek.
 

Geldzaken

In India wordt er betaald met de rupee, in Sri Lanka met de Sri Lankaanse Roepie (LKR). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

 
Geld afhalen: is mogelijk in vrijwel alle grote steden.
Contant: euro’s of dollars in kleine coupures (India) en roepies voor Sri Lanka.
Creditcard: bruikbaar in verschillende plaatsen.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.
 
Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.
 

Maaltijden

De maaltijden tijdens deze reis zijn niet bij de reissom inbegrepen. Het voordeel hiervan is dat je zelf, of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar keuze. Aan boord van de rijstboot zijn lunch, diner en ontbijt inbegrepen en in Udawalawe Nationaal Park zijn ontbijt en diner inclusief. Je kunt in onze hotels en andere restaurants zeer voordelig een uitstekende Indiase en Sri Lankaanse maaltijd krijgen. De reisbegeleiding kan natuurlijk tips over de leukste en smakelijkste restaurants geven.

Zuid-India Sri lanka indiase curry voedsel rondreis Djoser De Indiase keuken, met tal van verschillende curries, is wereldberoemd en overheerlijk. In Zuid-India zou je een zogenaamde thali kunnen bestellen. Thali betekent bord in het Hindi. Hierop vind je een grote verscheidenheid aan gerechten gecombineerd met rijst en brood. Een heerlijk verkoelende versnapering is de lassi, een yoghurtdrankje, dat soms gemengd is met fruit.

Het eten in Sri Lanka heeft als hoofdbestanddeel rijst. Een traditionele Singalese maaltijd bestaat daarnaast uit zogenaamde curries. Je krijgt allemaal kleine schaaltjes met zeer verschillende inhoud: van pittige 'pickles' tot hitte verzachtend kokosrasp. Er zijn zowel vis-, vlees- als vegetarische curries. Probeer zeker eenmaal zo’n uitgebreide maaltijd. De menu's in de restaurants zijn gevarieerd zodat iedereen kan eten wat hij of zij wil. Sri Lanka staat ook bekend om de heerlijke en diverse visgerechten, variërend van garnalen tot haai.

NB Veel hotels in India en Sri Lanka organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt meestal een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 30,- per persoon.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
 • malariatabletten


De hygiënische omstandigheden in beide landen zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen, neem een middel tegen darmstoornissen mee en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Ahangama bij te boeken. Je verblijft in een middenklasse hotel aan het strand; de prijs is vanaf € 47,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer bedraagt € 85,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. 

Klimaat en geografie

In Zuid-India is het eigenlijk het hele jaar door stabiel warm weer. Het is met name landinwaarts een droge warmte, die veel beter te verdragen is dan de vochtige warmte in Nederland. Aan de kuststroken is het vaak wat vochtiger. Het is verstandig om er in de ochtend en aan het eind van de middag op uit te gaan en het tussen de middag rustig aan te doen. In de winter (december en januari) is het overdag aangenaam warm, terwijl het 's avonds en 's nachts kan afkoelen. De zomer kan behoorlijk warm zijn in heel India.

De moesson valt ongeveer van juli t/m eind augustus, precies is dit niet te voorspellen.

Omdat Sri Lanka dicht bij de evenaar ligt, zijn de temperatuurverschillen tussen winter en zomer in de lager gelegen gebieden niet heel groot. Vanwege de hoge ligging koelt het in het centrale bergland in de plaatsen Kandy en Nuwara Eliya 's avonds behoorlijk af, ook in de zomer.

Tijdens een reis kunnen de temperaturen overdag uiteenlopen van bijvoorbeeld 11°C tot 35°C in respectievelijk Nuwara Eliya en Colombo. Sri Lanka kent twee regenseizoenen. In het zuiden en westen valt deze periode van mei tot september, van oktober tot januari regent het in het noorden en oosten. De regenbuien zijn kort maar krachtig en vallen meestal aan het einde van de dag. Een bui frist de lucht lekker op en zorgt voor de prachtige flora. Het regent nooit de hele dag, op Sri Lanka wordt een tropische regenbui snel afgewisseld met stralend weer. De temperatuur van het zeewater is altijd aangenaam, circa 27°C.

Vanwege het hoogteverschil vind je op het eiland Sri Lanka zeer veel verschillende soorten planten en dieren. Langs de kust bevinden zich tropische regenwouden, in het noorden vind je savannen en in het centrale hoogland wandel je op heidegronden, die doen denken aan de Engelse moors.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

In Sri Lanka vertelt een lokale gids uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Backwatertocht

In de 'Backwaters' vormen de waterwegen de voornaamste verkeersaders. We varen hier een groot deel van de dag op een ‘kettuvalam’, een traditionele rijstboot, door lagunes, meertjes, rivieren en kanalen. Je ziet hoe het dagelijks leven zich hier op en langs het water afspeelt. We brengen een nacht aan boord door, waar je de rust van dit gebied nog sterker ervaart. De scheepskok verzorgt de maaltijden, deze veelal lokale specialiteiten zijn bij de reissom inbegrepen. 

Bellen & e-mailen

Bezienswaardigheden, ligging

Bezienswaardigheden Zuid-India

Bezienswaardigheden Sri Lanka

Elektriciteitsvoorziening

Hotels

Klamboe's ja/nee

Klimaat, beste reistijd

Maaltijden

Reisbegeleiding

Treinreis Sri Lanka

Vervoer India & Sri Lanka

Visum India

Visum Sri Lanka

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Afwisselende reis met aandacht voor cultuur, natuur en strand
 • Backwatertocht op rijstboot incl. maaltijden
 • Boottocht door de haven van Cochin
 • Excursie naar tempelstad Somnathpur
 • Unesco Werelderfgoed: Dambulla, Sigirya en Kandy
 • Bijzondere treinreis door de theeplantages
 • Mogelijkheid voor een jeepsafari in Udawalawe Nationaal Park
 • Ontspannen strand afsluiting aan de Indische Oceaan
   
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol
Terug naar boven
Chat met Djoser