Marokko

Rondreis Marokko 10 dagen

Slechts de smalle zeestraat van Gibraltar scheidt Marokko van Europa. En toch kom je tijdens deze rondreis terecht in een heel andere wereld. In de drukke souks en eeuwenoude sprookjesachtige medina’s van de koningssteden van Rabat, Fez, Meknes en Marrakesh waan je je in vervlogen tijden. De verrassende diversiteit aan landschappen van palmoases, zandduinen tot besneeuwde bergen en de hartverwarmende gastvrijheid van haar inwoners maakt Marokko tot een ideale reisbestemming.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Marokko, 10 dagen
 1. Amsterdam - Casablanca
 2. Casablanca - Rabat - Volubilis - Meknes - Fes
 3. Fes
 4. Fes - Midelt - Zouala oase
 5. Zouala oase - Erfoud - Merzouga (Erg Chebbi)
 6. Merzouga - Tinghir - Todra kloof - Dades vallei
 7. Dades vallei
 8. Dades vallei - Ouarzazate - Ait Benhaddou - Marrakech
 9. Marrakech
 10. Marrakech - Amsterdam

Reisbeschrijving

Casablanca

Dag 1 Amsterdam – Casablanca

Vanuit Amsterdam vliegen we met een directe vlucht naar de havenstad Casablanca. 'Casa', zoals de Marokkanen Casablanca noemen, is geen oude stad: mooie winkelstraten, veel restaurants en grote gebouwen zijn beeldbepalend voor deze stad.

Koningssteden Rabat, Volubilis, Meknès & Fès

Dag 2 Casablanca – Rabat – Volubilis – Meknès – Fès
Dag 3 Fès

Medina Casablanca MarokkoDe volgende ochtend maken we, voordat we Casablanca verlaten, een korte fotostop bij de imposante Hassan II moskee. Het is de grootste moskee in Marokko en de op zes na grootste ter wereld. We rijden vervolgens in twee uur naar Rabat. De hoofdstad Rabat is één van de vier oude koningssteden. Hier kun je een kijkje nemen bij de markante Hassantoren en het mausoleum van Mohammed V, gebouwd ter nagedachtenis aan deze koning. Het wisselen van de wacht trekt hier altijd veel bekijks.

De Romeinse ruïnestad Volubilis lag ooit in het centrum van een vruchtbaar landbouwgebied. Vroeger werden hier koren en olijven, maar ook wilde dieren, verhandeld. In een aantal Romeinse villa’s kun je prachtige mozaïeken bewonderen. Vervolgens brengen we een bezoek aan Moulay Idriss, de heiligste plaats van Marokko. Tot 1912 was het niet-moslims niet toegestaan om deze plaats te betreden. Een houten balk over de straat laat weten waar 'christenen en lastdieren' niet verder mochten gaan.

We stoppen ook in Meknès, de volgende koningsstad en lopen even door de medina met kleurrijke souks, ofwel smalle marktstraatjes met kleine winkeltjes waar van alles te koop is. Overal word je omringd door schitterende architectuur, je kijkt je ogen uit. De kans is groot dat als je tijdens je zoektocht naar het perfecte souvenir, je een lekker kopje muntthee aangeboden krijgt. Het prachtige mausoleum van sultan Moulay Ismael is hier de belangrijkste bezienswaardigheid. Het binnenhof heeft in het midden een fontein en de wanden en vloeren zijn bedekt met prachtige mozaïeken.

Wol verven Fez MarokkoAan het einde van de dag arriveren we in Fès, de oudste koningsstad van Marokko en het religieuze centrum van het land. Het oude centrum is een kleurrijk doolhof waarin het een drukte van belang is, overal wringen volgeladen ezels, karren en sjouwende mannen zich tussen de drukte door. De wolververs geven hun wijk letterlijk een kleurrijk aanzien. Nadat de wol in enorme aardewerken kruiken geverfd is, worden de strengen te drogen gehangen in de straten. Je ziet ook houtbewerkers, koperslagers en leerlooiers aan het werk. Ze bedrijven hun ambacht op traditionele wijze, zonder moderne machines. De dierenhuiden die door de leerlooiers zijn bewerkt, liggen te drogen op de daken van huizen.

Het stinkt ontzettend, maar een muntblaadje voor je neus, moet de geur verhullen! Je kunt in Fès een wandeling met een gids door de medina maken, hij brengt je naar plaatsen waar je normaal niet komt, zoals een prachtige oude koranschool, leerlooierijen of een mooie vervallen moskee. Breng ook een bezoek aan een tannerie, een leerlooierij waar op een traditionele manier huiden worden gelooid en geverfd. Ook is er de mogelijkheid om een hammam (badhuis) te bezoeken voor een grondige schoonmaakbeurt en ontspanning.

Atlas en woestijn

Dag 4 Fès – Midelt – Zouala oase
Dag 5 Zouala – Erfoud, Erg Chebbi woestijnsafari – Merzouga, overnachting bij bedoeïenen

Woestijn MarokkoNa ons bezoek aan Fès maken we een schitterende tocht door het Atlasgebergte. Onderweg passeren we karakteristieke bergdorpjes waar de Berbers nog op traditionele manier leven. We rijden door dichte cederwouden en als je goed kijkt, spot je wellicht een berberaap. De groene heuvels maken geleidelijk aan plaats voor de woestijn. We rijden door de ‘Tunnel du Légionnaire’ richting Midelt en volgen de loop van de rivier in de Ziz-vallei. We worden na aankomst in het dorp Zouala welkom geheten door de familie van het guesthouse, waar we deze nacht verblijven. Wandel rondom het guesthouse door de oase en geniet van de prachtige palm- en fruitbomen, bezoek hier ook de kasbah Aït Issa. ’s Avonds verzorgt de familie een heerlijk Marokkaans diner.

Verder naar het zuiden bereiken we het woestijnstadje , van waaruit we een onvergetelijke woestijnsafari maken. We trekken met terreinwagens naar het oosten en rijden de ‘kleine woestijn’ Erg Chebbi bij Merzouga in waar je verrast wordt door de eerste, echte zandduinen. Na aankomst in het bedoeïenenkamp maken we een kamelentocht waarbij we de zonsondergang bekijken vanaf de hoge zandduinen. De zonsondergang en -opkomst zijn in dit gebied onvergetelijk. We overnachten in bedoeïenententen en genieten van een heerlijk diner. Bedden, lakens, toiletten en douches zijn aanwezig.

Dadèskloof

Dag 6 Merzouga – Erfoud – Tinghir – Dadèskloof
Dag 7 Dadèskloof
Dag 8 Dadèskloof – Ouarzazate – Aït Benhaddou – Marrakech

Nabij Tinghir maken we stop bij de beroemde Gorge du Todra. Het inslijtende water van een beekje heeft hier een indrukwekkende kloof gevormd. We rijden vervolgens, via El Keela en M'Gouna, bekend vanwege het jaarlijkse rozenfestival, naar een ander natuurgebied, de Dadèskloof, waar we aan het begin van de avond aankomen. De volgende dag heb je een hele dag de tijd om het ruige landschap te verkennen. In de Dadèsvallei kun je onder begeleiding prachtige wandelingen maken, onder meer naar de indrukwekkende Dadèskloof.

Aït Benhaddou MarokkoDe volgende dag verlaten we de Dadèskloof en rijden we door schitterend woestijngebied, via het woestijnstadje Ouarzazate, het ‘Hollywood van Marokko’ met een van de grootste filmstudio's ter wereld, naar de ‘versterkte stad’ Aït Benhaddou. De vele torens van deze kasba zijn versierd met ruitmotieven. De stad werd mogelijk al rond het jaar 750 gesticht door Berbers, onder leiding van Benhaddou, die volgens geruchten ergens binnen de kasba begraven ligt. Aït Benhaddou staat op de Unesco-Werelderfgoedlijst en heeft als achtergrond gediend voor talloze woestijnfilms, zoals ‘Jewel of the Nile, ‘Jezus of Nazareth’, ‘The Gladiator' en 'Lawrence of Arabia'.

Na een bezoek aan Aït Benhaddou rijden we door de Atlas over de Tizi-n-Tichkapas, het hoogste punt van het Atlas-gebergte op 2260 meter, naar Marrakech. Dit is een prachtige route met mooie vergezichten.

Marrakech

Dag 9 Marrakech
Dag 10 Marrakech - Amsterdam

Marrakech plein MarokkoMarrakech is één van de koningssteden. De stad is beroemd om zijn oude medina en het levendige Djemaa el-Fna, het grootste en bekendste plein in het hart van de stad. Het plein Djemaa el-Fna is het hart van de stad; in de middag en avond verandert het plein in een grote attractie. Goochelaars, slangenbezweerders, waarzeggers en bedelaars mengen zich tussen de verkopers en bieden een fascinerend schouwspel. Dichtbij het plein staat de Koutoubia-moskee met zijn markante vierkante minaret. Maak vooral een ritje met een paardenkoets en verken de stad relaxt vanuit zo'n caleche. De medina telt ontelbaar veel straatjes met elk een eigen specialiteit. In een straat koop je alleen maar groente en fruit en in een ander straatje zijn alleen tapijten te koop. Verder kun je in Marrakech je hart ophalen aan de prachtige bouwkunst die de 'pasja's' hebben nagelaten. De stad kent tevens enkele mooie parken zoals de Majorelle tuinen, die een oase van rust en groen in de hectische stad vormen. Vanaf de luchthaven van Marrakech vliegen we weer terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies zijn inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De gemiddelde groepsgrootte is 15 personen, de maximale groepsgrootte bedraagt 20 personen.


 

Lees de volledige beschrijving

 

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Vervoer met terreinwagens vanuit Erfoud naar oasae
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels
 • Overnachting in bedoeïenen kampement inclusief ontbijt en diner
 • Alle ontbijten
 • Diner tijdens verblijf in Zouala oase
 • Bezoek aan de opgravingen van Volubilis
 • Bezoek aan koningsstad Meknes
 • Bezoek met gids aan de souks van Fez
 • Wandeling door de palmoase Zouala met bezoek Kasbah Ait Issa
 • Kamelentocht in de zandduinen nabij Erg Chebbi
 • Bezoek aan de beroemde Gorge du Todra
 • Bezoek aan de Dadeskloof
 • Bezoek aan Tifoultout en Taouirt kasbah
 • Bezoek aan Ait Benhaddou, een beroemde filmlocatie
 • Stadwandeling door Marrakech met o.a. het beroemde Djemaa el Fnaplein
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 20,-, bij 2 of meer personen € 30,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging mét accommodatie is in Casablanca en Marrakech bij te boeken.

Het hotel in Casablanca is centraal gelegen. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

In Marokko verblijven we in sfeervolle comfortabele hotels. In de steden zijn deze veelal centraal gelegen. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en wifi is aanwezig. De meeste hotels hebben een zwembad. Overal is een douche en toilet en alle hotelkamers zijn voorzien van airconditioning. We gebruiken hotels die geselecteerd zijn op ligging, faciliteiten en bezienswaardigheden in de omgeving. Het ontbijt is inbegrepen.

In de Sahara, in Merzouga, overnachten we één nacht in een bedoeïenentent onder de sterren. Je slaapt hier in een bed, met lakens en warme dekens. Sanitaire voorzieningen zijn in de nabijheid van je tent. Tijdens dit verblijf maak je kennis met de gastvrijheid van de bedoeïen en is het diner en ontbijt inbegrepen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Casablanca Hotel Moroccan House
Fes Hotel Batha
Zouaka oase Maison d'Hote Zouala
Dades vallei Hotel Maison Amazigh
Marrakech Hotel Gomassine

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

 • Fez - hotel

  Het hotel in Fez grenst aan de souk en heeft een aangename binnenplaats.

Vliegreis

Royal Air Maroc

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

 • Vlucht met

  Royal Air Maroc

  Traject

  Amsterdam - Casablanca

  Vertrek

  18:40

  Aankomst

  21:20

 • Vlucht met

  Royal Air Maroc

  Traject

  Marrakech - Casablanca

  Vertrek

  09:55

  Aankomst

  10:45

 • Vlucht met

  Royal Air Maroc

  Traject

  Casablanca - Amsterdam

  Vertrek

  12:30

  Aankomst

  16:05


Tijdsverschil met Nederland: in de zomer twee uur vroeger, in de wintertijd een uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €0,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

We reizen met een comfortabele bus en ervaren chauffeur. Omdat we ons eigen vervoer hebben is het altijd mogelijk om onderweg te stoppen voor een foto, een markt te bezoeken of uit te stappen bij een mooi stukje natuur. In de medina’s verkennen we de wirwar van kleine straatjes te voet. Wie moe is kan makkelijk een rijtuigje aanhouden om zich terug te laten brengen naar het hotel.

Vanuit Erfoud maken we met terreinwagens een tocht door de woestijn naar een bedoeïenen kampement. Het schip van de woestijn, de kameel, brengt je hier verder de prachtige zandduinen in.

 • Bus Marokko

  Onze comfortabele bussen zijn ruim en voorzien van airconditioning

 • Busje Marokko

  Bij een kleine groepsgrootte maken we gebruik van een kleine bus.

 • Royal Air Maroc vliegtuig

  Royal Air Maroc brengt ons rechtstreeks naar Casablanca.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Vervoer met terreinwagens vanuit Erfoud naar oasae
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels
 • Overnachting in bedoeïenen kampement inclusief ontbijt en diner
 • Alle ontbijten
 • Diner tijdens verblijf in Zouala oase
 • Bezoek aan de opgravingen van Volubilis
 • Bezoek aan koningsstad Meknes
 • Bezoek met gids aan de souks van Fez
 • Wandeling door de palmoase Zouala met bezoek Kasbah Ait Issa
 • Kamelentocht in de zandduinen nabij Erg Chebbi
 • Bezoek aan de beroemde Gorge du Todra
 • Bezoek aan de Dadeskloof
 • Bezoek aan Tifoultout en Taouirt kasbah
 • Bezoek aan Ait Benhaddou, een beroemde filmlocatie
 • Stadwandeling door Marrakech met o.a. het beroemde Djemaa el Fnaplein
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de medina op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer in een van de vele theehuizen of in een parkje om het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

• Casablanca, fotostop bij de Hassan II moskee
• Rabat, bezoek aan het Mausoleum van Mohammed V en Hassan toren
• Volubilis, bezoek aan de romeinse archeologische opgravingen
• Meknes, bezoek aan de koningsstad met de Bab Mansour, Hari Souani en medina
• Fez, een bezoek met en gids aan de souks
• Zouala oase, ontvangst in bedoeïenentent met thee en wandeling door de palmoase
• Merzouga, kamelentocht in de zandduinen nabij Erg Chebbi
• Gorge du Todra, bezoek aan de kloof
• Dadeskloof, bezoek aan de kloof en wandeling in de omgeving
• Ait Benhaddou, bezoek aan de kasbah, een beroemde filmlocatie
• Marrakech, stadswandeling door de souks en bezoek aan het beroemde Djemaa el Fnaplein

Reisdocumenten

 • Paspoort, dat nog minimaal 3 maanden geldig is bij vertrek uit Marokko.
 • E-ticket: meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
   

Geldzaken

In Marokko wordt er betaald met de Dirham. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: bijna overal zijn geldautomaten.
Contant: enkele euro’s voor noodgevallen is altijd handig.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

Afdingen hoort bij het normale leven en gaat gepaard met veel humor. Heb je eenmaal een overeengekomen prijs, dan kunt je niet meer terug. Kom je niet tot een overeenkomst, dan gaat de koop niet door, maar ben je even goede vrienden!

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen en bestaat meestal uit (stok-)brood, boter en jam of honing. Tijdens het verblijf in de Zouala Oase en in het bedoeïenen kampement is tevens het diner inbegrepen. Het eten in Marokko is gevarieerd, goed en niet duur. Je betaalt tussen € 5,- en
€ 10,- voor een maaltijd.

Eten MarokkoSommige hotels hebben ook een restaurant met een gezellig terras of een binnenplaats, waar je heerlijk kunt eten. Op bijna alle plekken waar we overnachten is er een aanbod van restaurants op loopafstand. Beroemd is de Marokkaanse tajine, een stoofschotel van vlees en groente; je kunt het voor weinig geld in ieder restaurant en op ieder terras eten. Ook couscous kom je in alle variëteiten en prijsklassen tegen. Daarnaast heeft de Franse koloniale overheersing haar sporen nagelaten in het menu. Naast stokbrood bij het ontbijt wordt de 'Salade Niçoise' veel geserveerd. Typisch Arabisch zijn de vele salades, die vaak als bijgerecht geserveerd worden. Populair zijn ook spiesjes met vlees, een soort Marokkaanse saté. Het kraanwater in Marokko smaakt niet lekker. We raden dan ook aan om water uit flessen als drinkwater te gebruiken.

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aanbevolen.

De hygiënische omstandigheden in het land zijn redelijk. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging mét accommodatie is in Casablanca en Marrakech bij te boeken.

Het hotel in Casablanca is centraal gelegen. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Marokko heeft een gematigd klimaat met koele winters en warme zomers. In de bergen en aan zee verschilt de temperatuur van die in het binnenland: in de bergen is het koeler en aan zee is het klimaat zachter.

In voor- en najaar kan het in de bergen fris zijn en heb je een trui of jas nodig. De zomers in Marokko zijn warm, maar ook droog, waardoor de hitte beter te verdragen is dan de vochtige warmte in Nederland. In de bergen en aan zee is het ook in de zomer koel, waardoor je een trui nodig hebt.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

FAQ

Hoe is het vervoer in Marokko?

Tijdens de hele reis staat ons een comfortabele bus en een eigen chauffeur ter beschikking. Omdat we ons eigen vervoer hebben is het altijd mogelijk om onderweg te stoppen voor een foto, een markt te bezoeken, of uit te stappen in een mooi stukje natuur.

Waar wordt er overnacht?

Hoe is het klimaat in Marokko?

Zijn er speciale kledingsvoorschriften?

Wanneer valt de Ramadan in 2021?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Korte complete rondreis langs koningssteden, Atlasgebergte, woestijnen en oasen
 • Bezoek de koningssteden Rabat, Fes, Meknes en Marrakech
 • Wandeling door de prachtige palmoase van Zouala
 • Overnachting in bedoeïenen kampement in Erg Chebbi
 • Nederlandse enthousiaste reisbegeleiding
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol
Terug naar boven