Oman

Rondreis Oman9 dagen

Deze 9-daagse reis laat je een compleet beeld zien van het sultanaat Oman. In de prachtige, witte hoofdstad Muscat vinden we naast sultanpaleizen ook duidelijk de resten van een koloniaal Portugees verleden. Buiten de stad wanen we ons in lang vervlogen tijden waar nomaden het land bevolkten. We rijden door de grand canyon van het Arabisch schiereiland met jeeps en bezoeken we de traditionele veemarkt in de voormalige hoofdstad Nizwa. Tijdens een overnachting in de woestijn bij de bedoeïenen ervaren we het oude traditionele leven onder een prachtige sterrenhemel.


 

Van:
Aan:
Routekaart Rondreis Oman, 9 dagen

 • 06-04-2019 Amsterdam - Muscat
 • 07-04-2019 Muscat
 • 08-04-2019 Muscat - Sur - Ras al Hadd
 • 09-04-2019 Ras al Hadd - Wadi BAni Khalid - Wahibawoestijn
 • 10-04-2019 Wahibawoestijn - Nizwa
 • 11-04-2019 Nizwa, excursie Jabreen
 • 12-04-2019 Nizwa, vrijdag veemarkt - Nakhal - Mussanah
 • 13-04-2019 Mussanah - Muscat
 • 14-04-2019 Muscat - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Muscat - Juweel van Arabië

Dag 1 Amsterdam - Muscat
Dag 2 Muscat

De 9-daagse reis naar Oman begint in de hoofdstad Muscat. Deze hoofdstad is gelegen tussen het ruige Hajargebergte en de Golf van Oman. De stad wisselt  prachtige historische gebouwen af met moderne architectonische hoogstandjes. De stad heeft de bijnaam de ‘’Witte’’ hoofdstad vanwege  haar vele witte gebouwen en staat ook wel bekend als de Juweel van Arabië.  Struin door de eeuwenoude souk en aanschouw de grootste vissen op de vismarkt of loop s’avonds langs de boulevard van Mutrah om samen met de lokale bevolking te genieten van de frisse zeelucht. 

Grote Moskee Muscat Oman Djoser Door deel te nemen aan een optionele city tour heb je de mogelijkheid om een groot aantal highlights te ontdekken van Muscat. Tijdens deze tour krijg je een goed beeld hoe uitgestrekt en veelzijdig deze stad is. Één van de hoogtepunten  van de tour is een bezoek aan de Sultan Qaboos Moskee. Deze moskee biedt plaats aan 6500 gelovigen en is de enige gebedsplaats in Oman die je kan bezoeken als niet moslim.  De sultan Qaboos heeft meerdere paleizen, tijdens de tour rijd je langs het Al Alam Paleis waar hij woonachtig is. Het Al Bustan Paleis hotel is gebouwd om andere arabische staatshoofden te ontvangen. Je kan hier genieten van een luxe koninklijk kopje koffie. Behalve een optionele stadstour is het tevens mogelijk om deel te nemen aan een dolfijnensafari. In de baai voor Muscat zwemmen veel dolfijnen en de kans is groot dat je deze slimme dieren spot tijdens deze safari.

Wahibawoestijn

Dag 3 Muscat - Wadi Shab - Sur - Ras al Hadd
Dag 4 Ras al Hadd - Wadi Bani Khalid - Wahiba woestijn

Wadi ShabNa 3 nachten Muscat vervolgen wij de reis naar Wadi Shabvallei. Deze kloof heeft minstens 7 turquoise plassen waar je in kan zwemmen en is omgeven door vele planten. Je kan hier een wandeling maken of een tocht maken met een boot. In Sur aan de kust van de Arabische Zee bezoeken we een dhowwerf. Deze traditionele houten zeilboten worden hier van oudsher geheel met de hand gebouwd en worden ook heden ten dage nog gebruikt als handelsschepen naar India en Iran. Wij overnachten in Ras al Hadd, hier heb je de kans om zeeschildpadden te zien die aan land komen. Per jaar komen hier ongeveer 20.000 zeeschildpadden aan land om hun eieren te leggen. Het beste seizoen om schildpadden te zien is maart tot september.

Vanuit Ras al Hadd bezoeken we de Wadi Bani Khalid, dat gelegen is tegen het oostelijke gedeelte van het Hajar gebergte. Deze paradijselijke wadi is omgeven door koperkleurige rotsen en is ontstaan door een Ayn, een natuurlijke bron. Hierdoor is het water drinkbaar en is het omgeven door veel planten.

Wahiba Woestijn Oman DjoserWe overnachten in een heel andere setting namelijk midden in de Wahiba woestijn. Om hier te komen rijden we met 4x4 terreinwagens door de Wahiba woestijn. Onze chauffeurs van de terreinwagens hebben een ruime ervaring met het bedwingen van deze zandverstuivingen en dit bewijzen ze ’s avonds als ze ons naar een hoge duin brengen. Hier zien we tijdens de zonsondergang de woestijn van minuut tot minuut van kleur veranderen. Zodra het donker is bekijk je vanuit het kampement naar een onvergetelijke sterrenhemel en geniet je van een heerlijk diner (inbegrepen) naast een gezellig kampvuur.


Nizwa

Dag 5 Wahibawoestijn - Nizwa
Dag 6 Nizwa, excursie Jabreen, Tanuf, Wadi Ghul, Misfat al Abrayeen, Jabal Shams
Dag 7 Nizwa, veemarkt - Nakhal - Mussanah

In de ochtend verruilen we 4x4 jeeps  Nizwa Omanvoor het comfort van een eigen bus met airconditioning en vervolgen onze reis naar Nizwa, één van Omans mooiste steden en tevens de oude hoofdstad. Je bezoekt de Souk, deze overdekte markt geeft een goed beeld hoe het dagelijks leven eruit ziet in Oman. Je vindt er ook de typische geborduurde gezichtsmaskers die de vrouwen hier dragen. Het Nizwa Fort van imam Sultan bin Saif al Ya’arubi uit 1668 is het grootste van het hele Arabisch schiereiland. Je ziet er nog de gaten waarin kokende olie werd gegoten om aanvallers af te weren. Tevens kan je in Nizwa terecht voor de beste zilverwaar van het land. 

Bilad Sayt OmanDe volgende dag vertrekken wij vanuit Nizwa naar Jabreen voor een mooie tocht door de Bergen . Het Jabreen Kasteel stamt uit de 17 eeuw. Het kasteel is nog in zeer goede staat en is een prachtig voorbeeld van een Ottomaans kasteel. Het Jabreen Kasteel is het enige kasteel in Oman dat  niet gebouwd is als gedurende een oorlog maar gebouwd is als residentie van de Sultan. Er zijn prachtige plafondschilderingen te bewonderen en mooi gesneden houtwerk. Het oude dorpje Tanuf, ooit gebombardeerd door Engelsen, is de volgende stop. We rijden door naar Wadi Ghul, dat ook bekend staat als de Grand Canyon van Oman. En dat is niet voor niks. De uitzichten boven op de wadi Ghul zijn werkelijk fenomenaal. Onderweg stoppen we in Misfat al Abreyeen of Balad Sayt waar de ruige bergen zijn omgetoverd in een groene oase. Wij eindigen op de Jebel Shams berg, de hoogste berg van het land met een piek van 3005 meter.

Op vrijdag is het tijd om een bezoek te brengen aan de beroemde Veemarkt van Nizwa. Tijdens deze markt krijg je een goed beeld hoe het dagelijks leven van de Omani eruit ziet. Zowel nu als vroeger. Vele geiten en andere dieren worden vanaf een grote pickup truck gedragen naar de markt.

Mussanah

Dag 8 Mussanah - Muscat
Dag 9 Muscat - Amsterdam

Mussannah resort OmanNa een intensief bezoek aan Nizwa en haar omgeving reizen we door naar Musannah via Nakhal. Dit dorp, gelegen op een oase dankt haar bekendheid vanwege het gelijknamige fort. Vanaf dit 17e eeuwse fort heb je een prachtig uitzicht op de rest van de omgeving. De omringende dadelplantages danken hun zoete vruchten aan de gelijknamige warmwaterbronnen die uit een breuklijn in de aardkorst opborrelen. In Mussanah genieten we nog van de zee in een aangenaam hotel voordat we terugreizen via Muscat naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaat de groep uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

06 apr - 14 apr

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Inclusief

 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Engelstalige gids in Oman
 • Vervoer per bus met airconditioning en/of Landcruisers
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Overnachting in de woestijn inclusief diner
 • Excursie Jabreen & Tanuf
 • Bezoek Wahibawoestijn en oase Wadi Bani Khalid
 • Bezoek Misfat al Abreyeen
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.345,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

Hotelverlenging

Boek je een vluchtverlenging dan kun je aanvullende hotelaccommodatie in Muscat bij boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar we met de groep verblijven, zodat je niet onnodig hoeft te verhuizen. De prijs is € 60,- per persoon per nacht op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs van een éénpersoonskamer bedraagt € 105,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Muscat. 

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €172,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

In Oman verblijven we in comfortabele, schone hotels. Alle kamers beschikken over een eigen douche en toilet en in een aantal hotels is airconditioning aanwezig. We gebruiken waar mogelijk hotels met een eigen karakter en met een centrale ligging. In de Wahibawoestijn overnachten we een nacht in een bedoeïenenkamp. Je beschikt dan over je eigen huisje met eigen badkamer.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Muscat Ramee Guest Line Hotel
Nizwa Nizwa Hotel Apartments
Mussanah Millennium Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

 • Oman en Dubai hotelkamer accommodatie Djoser
 • Oman en Dubai hotelkamer accommodatie Djoser
 • Oman en Dubai hotelkamer accommodatie Djoser
 • Oman en Dubai hotelkamer accommodatie Djoser
 • Oman tentenkamp Djoser
 • Oman en Dubai hotelkamer accommodatie Zwembad Djoser
 • Oman en Dubai accommodatie Djoser
 • Oman en Dubai hotelkamer accommodatie Djoser
 • Oman en Dubai hotelkamer accommodatie Djoser

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  12:10

  Aankomst

  17:20

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Muscat

  Vertrek

  19:55

  Aankomst

  01:45*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Muscat - Istanbul

  Vertrek

  02:40

  Aankomst

  07:20

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  08:45

  Aankomst

  10:40

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil met Nederland: In Oman is het 2 uur later (of in de wintertijd 3 uur later) dan bij ons.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.345,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

In Oman maken we hoofdzakelijk gebruik van een comfortabele airconditioned bus. Voor de tochten in de woestijn is het gebruik van terreinwagens onontbeerlijk. Omdat we ons eigen vervoer hebben is het altijd mogelijk om onderweg te stoppen voor een foto, een markt te bezoeken, of uit te stappen bij een mooi stukje natuur. In de steden gebruiken we de bus niet, hier kun je te voet de wirwar van kleine straatjes verkennen, of een taxi nemen.

 • Oman busvervoer Djoser
 • Oman Dubai Woestijn DJoser

Bij de reis inbegrepen

 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Engelstalige gids in Oman
 • Vervoer per bus met airconditioning en/of Landcruisers
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Overnachting in de woestijn inclusief diner
 • Excursie Jabreen & Tanuf
 • Bezoek Wahibawoestijn en oase Wadi Bani Khalid
 • Bezoek Misfat al Abreyeen
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de Souk in Muscat op zoek naar koopjes, de ander wil juist liever shoppen in de grote shoppingmalls aan de andere kan van de stad weer een ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen.
Bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen: 

 • Zeeschildpadden bekijken in Ras al Hadd. Het hele jaar komen de gigantische zeeschildpadden hier aan wal om eieren te leggen.
 • Excursie naar het kasteel van Jabreen en de oase van Tanuf. Het kasteel van Jabreen geldt als één van de best bewaarde Ottomaanse kastelen, met prachtige plafondschilderingen en mooi gesneden houtwerk. In Tanuf wandel je tussen de ruïnes van het dorpje dat door de Engelsen werd gebombardeerd.
 • Onderweg stoppen we in Sur, waar je kunt zien hoe de traditionele dhows worden gebouwd voor rijke oliesjeiks.
 • Eén van de mooiste oases van Oman is Wadi Bani Khalid: een perfecte plek voor een picknick, even lekker afkoelen in het water of een avontuurlijke wandeling.
 • Op weg van Nizwa naar Mussanah stoppen we in het traditionele dorpje Misfat al Abrayeen, waar je ook het irrigatiesysteem (aflaj) kunt zien dat op de UNESCO werelderfgoed lijst staat. Later stoppen we bij het fort van Nakhal.
 • In de vroegere hoofdstad van Oman, Sohar, maken we een stop. Deze plaats zou ook de geboorteplaats zijn van Sinbad de Zeeman. 


Ter plaatse zijn er nog meer excursies mogelijk. Zo kun je een dolfijnenexcursie maken in Muscat, of een city tour doen. De reisbegeleid(st)er zal je tijdens de reis hierover informeren.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die na vertrek uit Muscat nog minstens zes maanden geldig is.
 • Voor Oman is een visum vereist. Verblijf je minder dan 10 dagen in Oman dan kost dit visum 5 omr (ongeveer € 12) . Het visum kan je online regelen. Verblijf je langer dan 10 dagen dan kost het visum 20 OMR (ongeveer € 50).
 • Voor Oman geldt dat je officieel geen stempel van Israël in je paspoort mag hebben. In de praktijk blijkt dat de stempels meestal niet gecontroleerd worden, maar mocht dit wel het geval zijn dan kan je de toegang ontzegd worden bij de douane.
 
 

Geldzaken

In Oman wordt er betaald met de Omaanse rial. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

 
Geld afhalen: in verschillende plaatsen zijn geldautomaten
Contant: euro’s.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 375,- per persoon per week.
 
Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.
 
Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.
 

Maaltijden

Het ontbijt in de hotels is bij de reissom inbegrepen. Ook het diner tijdens de woestijnovernachting in Wahiba wordt verzorgd. Voor wat betreft de overige maaltijden kun je zelf kiezen waar en wat je eet. Deze maaltijden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen. Het eten in Oman  is gevarieerd en goed. Een specialiteit van Oman is shuwa, een stoofschotel die tot wel twee dagen in ondergrondse klei-ovens staat te sudderen. Bij de meeste gerechten wordt rijst, al dan niet met saffraan, geserveerd. Typisch Arabisch zijn de vele salades, die vaak als bijgerecht op tafel komen. We raden je aan om water uit flessen als drinkwater te gebruiken. Deze zijn overal te verkrijgen.
 

Gezondheid

Voor deze reis wordt aanbevolen om je te laten inenten tegen DTP en hepatitis A. 

De hygiënische omstandigheden in het land variëren van redelijk tot zeer goed. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is in het bezit van een medische kit, met daarin steriel hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Boek je een vluchtverlenging dan kun je aanvullende hotelaccommodatie in Muscat bij boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar we met de groep verblijven, zodat je niet onnodig hoeft te verhuizen. De prijs is € 60,- per persoon per nacht op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs van een éénpersoonskamer bedraagt € 105,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven in Muscat. 

Klimaat en geografie

Oman heeft aangenaam warme winters. In de zomer is het ook in het binnenland van Oman en in de berggebieden goed toeven. De zomers aan de kust zijn zeer warm.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Hoe zijn de hotels in Oman?

In de steden verblijven we in goede middenklasse hotels waar je kamer voorzien is van airconditioning, douche en toilet. In Mussanah verblijven we in een luxe resort direct aan het strand. In de Wahibawoestijn overnachten we in een bedoeïnenkamp, waar je je eigen huisje hebt met badkamer.

Zijn er maaltijden inbegrepen?

Hoe is de reisbegeleiding geregeld tijdens deze reis?

Welke excursies zijn inbegrepen?

Heb ik een visum nodig voor deze landen?

Hoe is het vervoer in Oman?

Hoe lang zijn de reisdagen?

Waar kan ik dolfijnen zien?

Waar kan ik geld wisselen?

Uit hoeveel personen bestaat de groep?

Gelden er kledingvoorschriften in Oman?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Oman?

Ik heb een stempel van Israel in mijn paspoort. Is dat een probleem?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Eigen vervoer met airconditioning
 • Spectaculaire woestijntocht met jeeps
 • Overnachting in de woestijn inclusief diner
 • Excursie Jabreen en Tanuf inclusief
 • Jonge schildpadden in Ras al-Hadd
 • Korte reisafstanden en goede infrastructuur
 • Relaxen aan de Golf van Oman in Mussanah 
 • Bezoek aan de veemarkt in Nizwa
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol
Terug naar boven
Chat met Djoser