Papoea-Nieuw-Guinea

Rondreis Papoea-Nieuw-Guinea

De eilanden van Papoea-Nieuw-Guinea liggen in de regio Oceanië. Het grootste deel beslaat het oostelijk deel van het eiland Nieuw-Guinea. Het westelijke deel behoort tot Indonesië. Het land staat bekend om de grote culturele diversiteit en de unieke flora en fauna. Er leven meer dan 1.000 verschillende groeperingen. Ook de natuur is zeer gevarieerd, zo leven er alleen al 6.000 verschillende vlindersoorten en vele bijzondere vogels, waaronder de paradijsvogel. De vriendelijke bevolking leeft in het ruige ontoegankelijke binnenland met ondoordringbare bossen en in de tropische kuststrook waar je prachtige zandstranden vindt en mooie koraalriffen.

Lees meer

Alle Djoser rondreizen in Papoea-Nieuw-Guinea

Meer over Papoea-Nieuw-Guinea

Papoea-Nieuw-Guinea is na Groenland het grootste eiland ter wereld. Het eiland wordt op gedeeld in westelijke Indonesische deel Iryan Jaya en een oostelijk deel dat de naam. Papoea-Nieuw-Guinea draagt. De hoofdstad is Port Moresby. Het is in dit bijzondere deel waar de rondreis van Djoser zich afspeelt Naast het hoofdeiland gaat je vakantie naar enkele eilanden voor de kust als Nieuw Brittannië en Duke of York Island.
 
Het land is voor grotendeels bedekt met regenwoud en hoge bergen. Het fascinerende land kent een enorme variëteit aan planten en dieren. Er komen  maar liefst 250 soorten kleine zoogdieren voor en meer dan 10.000 plantensoorten. Daarnaast zijn er circa 6.000 verschillende soorten vlinders. Een avontuurlijke groepsreis naar deze bestemming is belevenis die zelfs ervaren reizigers kan bekoren. De contrasten tussen het moderne westen en de traditionele cultuur zijn groot. De ongekunstelde rauwe schoonheid van het landschap en oprechte vriendelijke nieuwsgierigheid van zijn bewoners hebben je al gauw in je greep.

Walindi
Voor de duikliefhebber die alles al gezien denkt te hebben is de baai van Kimbe een complete verrassing. Nergens ter wereld is de onderwaterwereld zo onaangetast als hier. Op de ongerepte riffen wemel het hier van leven. Prachtige zeldzame  koralen, die elders in de wereld nauwelijks nog voor komen, zijn hier in overvloed aanwezig. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hier verschillende spectaculaire  onderwater documentaires zijn opgenomen. Het Walindi Plantation resort, de verblijfplaats tijdens je reis, beschikt over een eigen duikschool, een eigen duikschip en heeft meer dan 30 jaar ervaring in het organiseren van duikreizen. Je verblijft hier tijdens de rondreis Papoea-Nieuw-Guinea in luxueuze sfeervolle bungalows gebouwd van donker hardhout en  met rieten daken.

Sepik
Een reis over de Sepikrivier is een onvergetelijk avontuur uit een lang vervlogen tijdperk. De ruim 1100 km lange rivier meandert door dicht ontoegankelijk oerwoud en uitgestrekte moerassen en mondt uiteindelijk uit in de Bismarckzee. In dit afgelegen gebied in Papoea-Nieuw-Guinea houden verschillende bevolkingsgroepen vast aan hun eeuwenoude tradities. Initiatieriten spelen hierbij een belangrijke  rol en spelen zich in of rond de heilige grond van de tambaran, het vooroudervereringshuis af.

Terug naar boven