Lanzarote & Tenerife

Rondreis Lanzarote & Tenerife 8 dagen

De Canarische eilanden zijn meer dan zon zee en strand! Je maakt kennis met het rauwe natuurgeweld van vulkanische landschappen en steile kliffen die metersdiep in de onstuimige Atlantische oceaan verdwijnen. We verkennen het ongerepte eilandje La Graciosa, per fiets, wandelend of per 4x4. We bezoeken het ruige Timanfaya nationale park en maken kennis met de door Shakespeare in de 16de eeuw zo geprezen wijnen. Je verdwaalt in het betoverende Laurierwoud in het Aganagebergte. Daarnaast beklimmen we de hoogste berg van Spanje, El Teide en bezoeken we prachtige koloniale steden. We verdiepen ons in het leven van de oorspronkelijke bewoners: de Guanches.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Lanzarote & Tenerife, 8 dagen
 1. Amsterdam - Arrecife - Timanfaya NP - La Geria - Puerto del Carmen
 2. Puerto del Carmen, excursie naar Teguise en Haría
 3. Puerto del Carmen, excursie naar La Graciosa-eiland
 4. Puerto del Carmen - Arrecife - vlucht naar Tenerife-Noord - San Cristobal, excursie Agana NP
 5. San Cristobal - Teide NP - Masca (Teno NP) - Puerto de la Cruz
 6. Puerto de la Cruz, excursie naar Garachico en Icod de los Vinos
 7. Puerto de la Cruz, excursie naar La Orotava en Tacoronte
 8. Puerto de la Cruz - Santa Cruz - Candelaria - Tenerife Sur - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Nationale parken, beroemde wijn en het prachtige Teguise

Dag 1 Amsterdam - Arrecife - Timanfaya nationaal park - La Geria - Puerto del Carmen
Dag 2 Puerto del Carmen, excursie naar Teguise en Haría - trekking  Risco de Famara

Tijdens het landen ervaar je al het contrast tussen de zwarte vulkanische landschappen en de kleine witte dorpjes. Lanzarote, anders dan de andere eilanden, heeft als beleid dat huizen niet meer dan 4 verdiepingen hoog mogen worden gebouwd. Bovendien dienen de huizen altijd wit geschilderd te worden. Dit beleid is ingevoerd door de beroemdste architect van de Canarische Eilanden: César Manrique, om harmonie in het landschap te realiseren.

Timanfaya NP TenerifeDirect na aankomst bezoeken wij het spectaculaire Timanfaya nationale park. Het nationaal park is vernoemd naar het eerste dorp dat tijdens de vulkaanuitbarstingen van 1730-1736 volledig weggevaagd werd. Momenteel is er nog steeds vulkanische activiteit in dit park. Op nog geen 2 meter diepte bedraagt de temperatuur 400 graden Celsius. In het park bevindt zich het restaurant: El Diablo. Dit unieke restaurant, ontworpen door Cesár Manrique, is gespecialiseerd in het grillen van vlees op de hitte van de vulkaan. Je hebt hier het gevoel dat je op de maan aan het lunchen bent. Na de lunch in het Timanfaya nationale park, bezoeken we el Charco Verde (het Groene meertje). Dit meertje is onderdeel van het nationale park Timanfaya en verkrijgt zijn felgroene kleur door de algensoort Ruppia Maritima, die hier veelvuldig voorkomt in combinatie met het zwavelhoudende water. In dit vulkanische gebied vind je de steensoort Olivijn. Van dit prachtig groene vulkanische gesteente worden op het eiland veel ambachtelijke sieraden vervaardigd.

Na de prachtig groene lagune bezocht te hebben is het wine o’clock! Tijd voor een wijndegustatie in la Gería. Ondanks het dorre landschap gedijt de wijnrank van de witte Malvasia druif hier uitstekend! Het lava-as absorbeert het vocht uit de lucht. Dit vocht wordt weer onttrokken uit het as door de wijnrank. Het resultaat is een heerlijke fruitige minerale wijn, die zelfs in de 16de eeuw geprezen werd door de beroemde Engelse schrijver Shakespeare!

Kerk Teguise LanzaroteNa het ontbijt vertrekken we naar het prachtige Teguise. Deze voormalige hoofdstad van Lanzarote is beroemd om zijn drukbezochte zondagsmarkt en om zijn beroemde kerk: La Iglesia de Nuestra Señora de Guadalupe. De zondagsmarkt is de perfecte plaats om alvast een paar geschenken te kopen voor het thuisfront. De toren van deze kerk is de hoogste van het eiland en is dan ook in de wijde omgeving te zien. We vervolgen onze reis richting het prachtige dorpje Haría, gelegen in het dal van de duizend palmbomen. Hier bezoeken we het museumhuis van César Marnique. César Manrique, heeft getracht om de traditionele bouwstijlen van het eiland te combineren met hedendaags comfort, met een moderne inslag. De architect heeft zelf tot aan zijn dood in 1992 in dit huis gewoond. Na de lunch gaan we een prachtige hike maken over el Risco de Famara. Vanaf deze rots heb je prachtige uitzichten over de westkust van het eiland.

Optioneel kan op de terugweg naar Playa del Carmen, Los Jameos del Agua en La Cueva de los Verdes bezocht worden. Bij deze momumenten is een lavagrottencomplex door César Marnique omgetoverd in een museum, restaurant, tuinen en een auditorium. In Puerto Del Carmen eindigen we de dag met een heerlijke avondwandeling langs het vulkanische strand.

Eilandhoppen op de Canarische Eilanden

Dag 3 Puerto del Carmen, excursie naar La Graciosa-eiland
Dag 4 Puerto del Carmen - Arrecife - vlucht naar Tenerife-Noord - San Cristobal, excursie Agana nationaal park

Playa Francesa Le Graciosa LanzaroteDe volgende dag staan wij vroeg op. In Orzola nemen we de ferry naar Caleta del Sebo om op avontuur te gaan op het eiland: La Graciosa. Dit is een van de kleinere eilanden op de Canarische archipel en is onderdeel van het natuurpark: Archipel Chinijo. Het eiland heeft enkel onverharde wegen en is het best te verkennen per mountainbike, wandelend of per 4x4! Vergeet niet een lunchpakket en voldoende water mee te nemen want enkel op Caleta del Sebo zijn winkeltjes en restaurantjes te vinden, de rest van het eiland bestaat uit ongerepte natuur. Voordat we terug gaan naar Playa del Carmen, maken we nog een stop bij het uitkijkpunt: Mirador del Rio. Dit spectaculaire bouwwerk van César Marnique is gemaakt van natuurlijke materialen en is volledig in harmonie met de natuurlijke omgeving gebouwd. Het biedt een prachtig uitzicht over la Graciosa en is de ideale plaats om de zon te zien ondergaan in de woeste Atlantische oceaan!

San Cristobal TenerifeWe vertrekken vroeg in de ochtend om de vlucht te nemen naar Tenerife-Noord. Ondanks dat deze eilanden op nog geen 260 kilometer van elkaar af liggen, kan het contrast niet groter zijn. San Cristobal de la Laguna is een prachtige koloniale stad en behoord tot het UNESCO wereld erfgoed. We bezoeken de Kerken Real Santuario del Santísmo Cristo de la Laguna en de Kathedraal van San Cristobal. De prachtig gekleurde koloniale pandjes in het centrum geven je het gevoel dat je je in Latijns Amerika bevindt. Dit is zo gek nog niet, als je je bedenkt dat de kolonisatie van de Canarische eilanden omstreeks 1402 begon, 90 jaar voor de ontdekking van Amerika. De architectuur is vergelijkbaar, maar de materialen kunnen van gebied tot gebied variëren. Na de lunch bezoeken wij het mysterieuze laurierbos in het Aganagebergte.

25 miljoen jaar geleden zagen grote delen van Europa er vergelijkbaar uit. Door de klimaatverandering zijn de Laurisilva-bossen in de rest van Europa verdwenen. Echter door het vochtige en constante klimaat op de Canarische eilanden, Madeira en de Azoren, zijn dit de laatste plaatsen op aarde waar dit oerbos nog te bewonderen is.

Onwerkelijk maanlandschap, mooie dorpjes en het groene noorden

Dag 5 Puerto de la Cruz - Teide nationaal park - Masca (Teno nationaal park)
Dag 6 Puerto de la Cruz, excursie naar Garachico en Icod de los Vinos

El Teide nationaal park TenerifeVandaag bezoeken we al vroeg het nationale park El Teide. Zodra je het nationale park bereikt, bevind je je in een onwerkelijk maanlandschap. Neem warme kleding mee want het basiskamp ligt op een hoogte van 2.356m boven de zeespiegel. El Teide is met zijn 3718m de hoogste berg van Spanje en kan per kabelbaan bezocht worden. De kabelbaan brengt je tot een hoogte van 3.555 meter. Vanuit deze hoogte heb je een spectaculair zicht over de omliggende eilanden. Activelingen kunnen ook een prachtige hike maken rond Roque de Garcia. Het maanlandschap maakt voorzichtig plaats voor dennenbossen als we richting Masca rijden. De Canarische den is een van de meest droogtetolerante dennen ter wereld en groeit zelfs op plaatsen waar minder dan 200mm regen per jaar valt.

Masca TenerifeMasca is een van de mooiste dorpjes van Tenerife. Vanuit dit pittoreske dorpje, vroeger een verstopplaats voor piraten, heb je een spectaculair uitzicht over een van de meest fascinerende landschappen van Tenerife, het bergmassief: El Teno. We vervolgen de reis via een serpentineweg over het bergmassief. De uitzichten zijn spectaculair en onderweg is er voldoende gelegenheid om de mooiste foto’s te maken. Na een enerverende reis komen we aan in het groene noorden van Tenerife. Het landschap hier is compleet verschillend van wat we tot nu toe gezien hebben. Bananenplantages worden afgewisseld door boomgaarden en wijnbouwgebieden. Het microklimaat is ook anders en neerslag komt hier veel vaker voor. We vervolgen de reis naar de tweede stad van Tenerife, Puerto de La Cruz, waar we overnachten.

Garachico TenerifeDe volgende dag beginnen we de dag vroeg met een bezoek aan de prachtige stad Garachico, vroeger een belangrijke doorvoerhaven voor suiker en andere producten naar Amerika en Europa. Na de vulkaanuitbarsting van 1706 kwam er een einde aan de handel en raakte deze handelsplaats grotendeels bedolven onder de lava. Het San Miguel fort gebouwd in 1575 heeft de uitbarsting overleeft en is volledig gerestaureerd. Na het bezoek aan Garachico is het tijd om de benen te strekken. We maken een bergwandeling bij het dropje Los Erjos in het noorden van Tenerife. De uitzichten zijn spectaculair en het is buitengewoon verrassend hoe groen deze kant van het eiland is.

Drakenboom Icod de Los Vinos TenerifeNa de wandeling brengen wij een bezoek aan de koloniale stad Icod de Los Vinos, ook wel de stad van de duizendjarige Drakenbloedboom genoemd, het symbool van Tenerife. Deze boom is een overblijfsel uit de prehistorie en komt nog zelden in het wild voor. De oorspronkelijke bewoners van de Canarische Eilanden, de Guanches, gebruikten het roodachtige hars dat vrijkomt na het insnijden van de barst als helend smeersel en om hun doden te balsemen. In Icod de los Vinos bezoeken we ook het Guanche museum, hier leer je alles over de oorspronkelijk bewoners van de Canarische eilanden. Deze bewoners leefden in een neolithische cultuur met een weinig ontwikkelde landbouw, voordat de Spanjaarden de eilanden koloniseerden. We eindigen de dag in Puerto de La Cruz, tijd om in een van de velen restaurantjes te genieten van de lokale specialiteiten. Papas arrugadas (gezouten aardappeltjes) en mojo picón (een rood of groen traditioneel sausje dat met vis of aardappelen wordt gegeten) met zwaardvis of gegrilde tonijnfilet en Ropa vieja (kikkererwten stoof), zijn enkele van de heerlijke lokale specialiteiten, die je zeker een keer geproeft moet hebben.

Koloniale geschiedenis, prachtige kerken en postmodernisme

Dag 7 Puerto de la Cruz, excursie naar La Orotava en Tacoronte
Dag 8 Puerto de la Cruz - Santa Cruz - Candelaria - Tenerife Sur - Amsterdam

La Orotava TenerifeLa Orotava is een prachtige koloniale stad en wordt ook wel de parel van Tenerife genoemd. De stad werd gesticht in het begin van de 16de eeuw en is cultureel erfgoed in architectuur, parken en tradities. Na de kolonisatie werd de vruchtbare vallei van La Orotava gebruikt voor het verbouwen van suikerriet en voor wijnbouw. We bezoeken de prachtige barokke kerk Inglesia de Nuestra Señora de la Concepción, het museumhuis La Casa de los Balcones en de botanische tuinen. In Tacoronte vormen de befaamde kerk van Santa Catalina en het klooster van Santísmo Cristo de Tacoronte de hoogtepunten.

Wijnveld TenerifeDaarnaast is er gelegenheid om ook op Tenerife een wijnproeverij bij te wonen. Intensieve wijnbouw is op de Canarische eilanden niet mogelijk, wegens het ruige en onregelmatige landschap kan de wijnbouw niet geautomatiseerd worden. De rode druiven Listán Negro en Negromoll zijn hier de autochtone druifsoorten. De wijnbouw in Tenerife is anders dan op Lanzarote. De wijnranken zijn geplant in vruchtbare aarde en vanwege de regelmatige regenbuien in het noorden, gedijen de wijnranken goed. De rijke vulkanisch aarde geeft de wijn een zachte minerale smaak. In de middag is er gelegenheid de stad Puerto de La Cruz te verkennen. Liefhebbers kunnen ook een verfrissende duik in de Atlantische Oceaan nemen.

Auditorium Santa Cruz de TenerifeOp de laatste dag, beginnen we met een korte stop in de bruisende hoofdstad, Santa Cruz de Tenerife. We bezichtigen uiteraard het spectaculaire auditorium van Santa Cruz. Dit postmodernistische gebouw doet niet onder voor het Opera House in Sydney. Na een korte stop in Santa Cruz, brengen we nog een bezoek aan Candelaria om de prachtige Basiliek van Nuestra Señora de La Candelaria te bewonderen, de beschermheilige van de Canarische Eilanden. De in 1949 gebouwde kerk is relatief jong, maar daardoor niet minder imposant. Het interieur van de basiliek bevat opvallende muurschilderingen en sculpturen van de negen Guanche-koningen van Tenerife. Vanuit de luchthaven van Tenerife Sur verlaten wij dit prachtige eiland. Het beeld van ‘zon, zee en strand’, heeft dan zeker plaats gemaakt voor ‘natuur, cultuur, geschiedenis en heerlijke wijn’!

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
Transavia

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

30 jan - 06 feb

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.095,-

Start - einde

27 feb - 06 mrt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.195,-

Start - einde

06 mrt - 13 mrt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.195,-

Start - einde

10 apr - 17 apr

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde

08 mei - 15 mei

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde

13 nov - 20 nov

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.245,-

Start - einde

11 dec - 18 dec

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.295,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

29 jan - 05 feb

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.195,-

Start - einde

26 feb - 05 mrt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.295,-

Start - einde

12 mrt - 19 mrt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.195,-

Start - einde

07 mei - 14 mei

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.295,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Binnenlandse vlucht tussen Lanzarote en Tenerife
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Overtocht per ferry naar eiland La Graciosa
 • Stadswandeling Teguise
 • Bezoek aan Haría
 • Excursie naar het Timanfaya nationaal park
 • Wijndegustatie in La Gería
 • Stadswandeling in San Cristobal de la Laguna
 • Hike in het Laurisilva oerbos in het Agana gebergte
 • Excursie naar het El Teide nationaal park 
 • Excursie door het bergmassief El Teno met bezoek aan het plaatsje Masca
 • Stadswandeling Garachico
 • Bezoek aan Icod de los Vinos
 • Excursie naar La Orotava
 • Bezoek aan Tacoronte

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 109,-.

Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Vervroeging in Playa del Carmen of verlenging in Puerto de la Cruz met hotel is bij te boeken.

De prijs in Playa del Carmen is v.a. € 65,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 90,- per nacht. De bevestiging is op aanvraag.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfers van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Op deze reis overnachten we in comfortabele, veelal centraal gelegen, hotels/appartementen. De nette tweepersoonskamers beschikken over een eigen douche en toilet, soms zelfs een keukentje. Afhankelijk van plaats of stad hebben de hotels een ander karakter en sommige van onze accommodatie liggen dicht bij zee.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Puerto del Carmen Aparthotel Costamar
Puerto de la Cruz 4Dreams hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 109,-.

Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • Hotel 4Dreams Puerto de La Cruz

  Goedverzorgde kamers

 • Hotel Costamar Puerto del Carmen

  Lobby van ons hotel in Puerto de la Cruz

 • Hotel 4Dreams Puerto de la Cruz

  Hotel beschikken over een heerlijk verkoelend zwembad

 • Aparthotel Costa Mar Lanzarote

  Ons Djoser hotel in Puerto del Carmen ligt op loopafstand van het strand

 • Aparthotel Costa Mar kamer Lanzarote

  Comfortabele kamers voor een goede nachtrust

 • Aparthotel Costa Mar zwembad Lanzarote
 • Hotel 4Dreams puerto de la Cruz

  Hotel is centraal gelegen in het bruisende centrum van Puerto de la Cruz

Vliegreis

Transavia

Het is 1 uur vroeger dan in Nederland, op de Canarische eilanden.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Tijdens de gehele reis maken we gebruik van een ruime comfortabele bus met airconditioning. De af te leggen afstanden zijn niet zo groot, zodat in het algemeen de reistijden niet langer zijn dan 1,5 uur. Zowel Lanzarote als Tenerife hebben een goed wegenstelsel, waardoor er in relatief korte tijd veel kilometers afgelegd kunnen worden. Houd er rekening mee dat de wegen op het bergmassief El Teno op Tenerife uit veel scherpe bochten bestaan.

Het gebruik van een eigen bus met chauffeur stelt ons in staat zelf te bepalen waar en hoe lang we stoppen. Omdat we onderweg regelmatig prachtige uitzichten hebben, wordt hier regelmatig gestopt. Natuurlijk maken we ook regelmatig een kleine omweg om een leuk dorp of mooi natuurgebied te bezoeken.

De overtocht van Orzola naar Caleta del Sebo geschiedt per ferry.

De doorvlucht van Lanzarote naar Tenerife maken we per binnenlandse vlucht.

 • Canaryfly
 • Transavia

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Binnenlandse vlucht tussen Lanzarote en Tenerife
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Overtocht per ferry naar eiland La Graciosa
 • Stadswandeling Teguise
 • Bezoek aan Haría
 • Excursie naar het Timanfaya nationaal park
 • Wijndegustatie in La Gería
 • Stadswandeling in San Cristobal de la Laguna
 • Hike in het Laurisilva oerbos in het Agana gebergte
 • Excursie naar het El Teide nationaal park 
 • Excursie door het bergmassief El Teno met bezoek aan het plaatsje Masca
 • Stadswandeling Garachico
 • Bezoek aan Icod de los Vinos
 • Excursie naar La Orotava
 • Bezoek aan Tacoronte

Excursies

Kabelbaan TenerifeBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. In La Graciosa gaat de een het liefst avontuurlijk op pad met mountainbike, de andere maakt liever een wandelexcurie, weer iemand anders wilt liever de omgeving verkennen per 4x4. Excursieprijzen en toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Lanzarote en Tenerife zijn de volgende excursies inbegrepen:

 • Excursie in het Timanfaya nationaal park
 • Wijnproeverij in La Geria
 • Stadswandeling door Teguise met bezoek aan onder andere de kerk: Nuestra Señora de Guadalupe en de beroemde zondagsmarkt.
 • Excursie naar het dal van de duizend palmbomen met een bezoek aan het dropje Haría.
 • Excursie per ferry naar het eiland: La Graciosa
 • Bezoek aan aan het uitzichtpunt: Mirador del Rio. Het complex is ontworpen in 1973 door César Manrique
 • Stadswandeling in San Cristobal de la Laguna met bezoek aan de kerken: Real Santuario del Santísmo Cristo en de Kathedraal van la Laguna.
 • Wandeltocht door het Laurisilva oerbos in het Agana nationaal park
 • Bezoek aan nationaal park El Teide
 • Excursie door het bergmassief el Teno, met bezoek aan het pittoreske dorpje Masca
 • Wandel tour in Noord-Tenerife
 • Wandeltocht Garachico inclusief bezoek aan San Miguel kasteel
 • Excursie Icod de los Vinos inclusief bezoek aan de duizendjarige Drakeboom en het Guanche museum
 • Stadswandeling in La Orotava inclusief bezoek aan de kerk nuestra Señora de la Concepción en de befaamde botanische tuinen
 • Stadstour Tacoronte inclusief wijndegustatie
 • Citytour Santa Cruz de Tenerife met een stop bij het emblematische auditorium in postmodernistische stijl
 • Bezoek aan de Basiliek van Nuestra Señora de la Candelaria, de beschermheilige van de Canarische eilanden


Daarnaast zijn er onder andere nog de volgende optionele excursiemogelijkheden:

 • Bezoek aan los Jameos del agua en la Cueva Verde, een lavagrotten complex dat is omgebouwd door de Architect César Manrique in een tuin, zwembad, restaurant en in en auditorium
 • Bezoek aan de Cactustuin: Jardín de Cactus, een botanische tuin gespecialiseerd in cactussen en cactusacghtige Euphorbia's. Het park is ontworpen door César Manrique
 • Mountainbike verhuur op La Graciosa
 • Excursie per 4x4 op La Graciosa
 • Beklimming el Teide per kabelbaan naar platform: La Rambleta op 3555m hoogte. Vanaf het hoogste punt is het mogelijk om bij helder weer alle 7 Canarische eilanden te zien

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een geldig paspoort of Europese identiteitskaart.

Geldzaken

In Spanje is de euro betaalmiddel.

Pinnen: met uitzondering van de kleine dorpjes zijn er vrijwel overal geldautomaten.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Op deze reis is het ontbijt inbegrepen. Voor lunch en diner kun je zelf bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten.

Het eetgedrag van de Spanjaarden wijkt enigszins af van dat van ons. Het ontbijt is meestal heel licht en bestaat uit een muffin of een croissant met koffie. De hoofdmaaltijd vindt plaats rond 14.00 uur. Bijna sommige restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu (menu del día) aan.

Je kunt verschillende gerechten bestellen en deze met andere delen (raciones) Een Ración kan tussen de € 5,- en € 12,- kosten en afhankelijk van het restaurant kun je 3, 4 raciones bestellen en met 4 personen lekker eten.

Als je in de Canarische eilanden bent ontkom je niet aan de: Papas Arrugadas en de Mojo Picón. Papas arrugadas zijn kleine gekookte aardappeltjes met zout kortje er omheen. Mojo Picón heb je zowel de rode als de groene. Dit rode wordt veel met aardappels gegeten of met brood, de groene is vooral lekker met vis. Sowieso wordt er veel vis op de eilanden gegeten. Zoals gegrilde zwaardvis, tonijn en doradas.

Een typisch gerecht op de eilanden is Gofio, dat uit de pre-spaanse tijd stamt. Het product bestaat uit geroosterde tarwe, mais of gierst dat gemalen wordt tot bloem. Je kunt het eten als pap met melk, maar het wordt ook in de warme maaltijd als bijgerecht geserveerd als een soort polenta van vissesoep. 

Gekruid en gestoofd geitenvlees en diverse kazen maken de heerlijke keuken af. In lanzarotte is de kaas meestal hard, belegen met een sterke smaak, lekker om in de rode Mojo picón te dompelen. In Tenerife is de kaas juist zacht, zacht van smaak en vergelijkbaar in consistentie met de Mozarella.

Gezondheid

Voor de Canarische eilanden worden geen vaccinaties aangeraden. Wel is het verstandig om wagenziektepilletjes mee te nemen omdat de wegen vol scherpe bochten zitten.

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Vervroeging in Playa del Carmen of verlenging in Puerto de la Cruz met hotel is bij te boeken.

De prijs in Playa del Carmen is v.a. € 65,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 90,- per nacht. De bevestiging is op aanvraag.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfers van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De Canarische eilanden kennen een sub-tropisch klimaat echter heeft ieder eiland verschillende klimaatzones waar de temperaturen sterk kunnen variëren. In het algemeen kun je zeggen dat de gemiddelde temperatuur het hele jaar rond de 24 graden schommelt, een ideaal kimaat!

Het groene noorden van Tenerife is over het algemeen iets koeler en heeft vaker regenval. De wolken blijven namelijk in dit gedeelte van de bergen hangen. De West en de Zuid-kant van Tenerife kent een droog klimaat en de temperatuur is iets hoger. Naar mate je hoger de bergen in gaat, wordt het kouder. Boven op de berg el Teide kan het behoorlijk koud zijn. De tempratuur in nationaal park el Teide ligt gemiddeld 10g.c. lager.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe lang zijn de reistijden?

De wegen in Italië zijn uiteraard van goede kwaliteit. Omdat de afstanden niet buitengewoon groot zijn nemen de verplaatsingen niet de hele dag in beslag. Hou wel rekening met heuvelachtige gebieden en derhalve bochtige wegen. We maken altijd gebruik van een eigen bus. Hierdoor zijn we vrij om onderweg te stoppen voor lunch, een drankje, een bezoek aan een leuk dorpje of interessante oudheden. De bus beschikt over airconditioning.

Hoe wordt de reis begeleid?

Hoe is de temperatuur in de in het voor- en naseizoen?

Zijn de hikes tijdes deze reis voor iedereen geschikt?

Kan ik gemakkelijk gebruik maken van mijn pinpas?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Overnachtingen in comfortabele hotels direct aan zee
 • Bezoek aan Timanfaya nationaal park
 • Avontuurlijke dagtocht op het kleine eiland La Graciosa
 • Bezoek aan de hoogste berg van Spanje: El Teide
 • Hike in het Laurisiva oerbos in het Aganagebergte
 • Bezoek aan verschillende prachtige koloniale steden
 • Proeferij van befaamde Canarische wijn
 • Alle ontbijten inclusief
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol
Terug naar boven