Cultuurreis Sri Lanka

Cultuurreis Sri Lanka

Thee en treinen

12 dagen

De karaktereigenschappen van de thee, zoals het uiterlijk van de bladeren en de smaak, zijn afhankelijk van de hoogte waarop de thee groeit. Theeën die op lage hoogte groeien zijn met een donkere kleur en stevig karakter zeer gewild in het Midden-Oosten en Centraal Azië, terwijl de mildere variant die middelhoog groeit erg populair is in Europa en de hoog-groeiende theeën juist weer graag in Japan geconsumeerd worden. Gedurende deze reis maken we kennis met al deze varianten, terwijl we – grotendeels per trein – de bijzonder cultuur en prachtige landschappen van Sri Lanka ontdekken.

Van:
Aan:


Routekaart Cultuurreis Sri Lanka, 12 dagen
 1. Amsterdam - Colombo
 2. aankomst Colombo
 3. Colombo - trein naar Kudugannawa - Kandy
 4. Kandy, Hanthana - Deltota (Lulkandura)
 5. Kandy - trein naar Takawakele - Nuwara Eliya
 6. Nuwara Eliya, Horton Plain - trein naar Bandarawela
 7. Bandarawela, Lipton Seat - Banda
 8. Bandarawela - Ella - Sinharaja
 9. Sinharaja - Ahangama
 10. Ahangama, bezoek aan Galle
 11. Ahangama - trein naar Colombo
 12. Colombo - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Tea Board
Dag 1 Amsterdam - Colombo
Dag 2 aankomst Colombo

We starten de reis in Colombo, de grootste stad van Sri Lanka en de belangrijkste haven en handelscentrum van het land. Al sinds 1880 is de Ceylon-thee één van de meest bekende exportproducten en sindsdien van groot belang voor de Sri Lankaanse economie. In Colombo bezoeken we de Sri Lanka Tea Board, waar de thee-industrie sinds 1976 wordt gereguleerd en waar de administratie van de productie plaatsvindt.

Spoorweg- en theemusea
Dag 3 Colombo - Kudugannawa - Kandy
Dag 4 Kandy - Hanthana - Deltota (Loolecondera) - Kandy

Tempel van de tand KandyOp het gezellige en chaotische treinstation van Pettah nemen we de trein naar Kadugannawa. Het spoornetwerk van Sri Lanka is ontzettend uitgebreid en gaat door prachtige landschappen. Het is dus de perfecte manier om het land te ontdekken! In Kadugannawa bezoeken we het Nationale Spoorwegmuseum, waar we een kijkje nemen in de ontwikkeling van de spoorwegen. We zetten de reis voort richting Kandy, een bruisende stad aan de oevers van het gelijknamige meer, tussen glooiende groene heuvels. In de avond heb je de mogelijkheid om een ceremonie bij te wonen in de Dalada Maligawa-tempel. In deze belangrijke boeddhistische tempel wordt een tand van Boeddha bewaard: iets wat elke dag talloze pelgrims trekt.

Hanthana thee museum KandyVanuit Kandy maken we een excursie naar het theemuseum van Hanthana. Hier vertelt een tentoonstelling over de geschiedenis van de theeproductie in Sri Lanka. Op de bovenste verdieping kun je onder het genot van een vers kopje thee genieten van een panoramisch uitzicht over Kandy. Met het favoriete lokale vervoersmiddel, de tuktuk, rijden we naar het nabijgelegen Delthota. In 1852 begon James Taylor hier als supervisor van de koffieplantage Loolecondera Estate. Een paar jaar later ging hij hier als eerste in Sri Lanka thee verbouwen: de oorsprong van de beroemde Ceylon-thee. Op de plantage genieten we van een picknicklunch met uitzicht op de indrukwekkende omgeving.

De mooiste treinrit en een uitzicht op het einde van de wereld
Dag 5 Kandy - Takawakele - Nuwara Eliya
Dag 6 Nuwara Eliya - Horton Plains - Bandarawela
Dag 7 Bandarawela - Lipton's Seat - Banda - Bandarawela
Dag 8 Bandarawela - Ella - Sinharaja

Nuwara Elya theeIn de vroege ochtend gaan we met de trein van Kandy naar Talawakele, een adembenemende rit. Niet voor niets staat de treinrit bekend als één van de mooiste ter wereld. Het spoor loopt langs het beroemde Tea Research Institute, waar de allernieuwste technieken rondom theeteelt ontwikkeld en getest worden. We rijden door naar Nuwara Eliya, het centrum van de theeplantages. Tussen alle statige panden ontdek je hier een klein stukje Engeland in Sri Lanka. Vooral in het prachtig aangelegde Victoria Park.

Horton Plains Sri LankaOp het bergplateau van de Horton Plains maken we een prachtige wandeling langs de Baker's Falls naar het beroemde uitzicht van World's End. We lopen door een bijzonder divers landschap, van glooiende grasvelden tot dichte nevelwouden en stukken struikgewas. Vanaf het station Nanu Oya gaan we per trein naar Bandarawela, van waaruit we een bezoek brengen aan misschien wel één van de meest indrukwekkend uitzichtpunten van Sri Lanka: Lipton’s Seat. Op heldere dagen heb je vanaf dit punt, wat het favoriete plekje was van de bekende theebaron, een prachtig uitzicht over de theevelden.

We zetten de reis voort richting de zuidkust en bezoeken in het plaatsje Ella het Uva Tea Estate. Hier ervaar je hoe het is om met de hand thee te plukken. Als je mand is gevuld wordt er kritisch gekeken naar de kwaliteit van je geplukte theebladeren. Hier ervaar je de echte theecultuur van Sri Lanka, met als afsluiter natuurlijk een heerlijke kop thee.

Natuur, stranden en Nederlandse geschiedenis
Dag 9 Sinharaja - Ahangama
Dag 10 Ahangama, bezoek aan Galle
Dag 11 Ahangama - Colombo
Dag 12 Colombo - Amsterdam

In de ochtend rijden we naar het regenwoud van Sinharaja, waar de natuur- en vogelliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Iets verderop liggen de tropische stranden van Sri Lanka, maar voor we hier naartoe gaan bezoeken we nog de Devagiri plantage, waar net boven zeeniveau een hoge kwaliteit thee wordt geteeld.

Galle Sri LankaDe tropische stranden van Ahangama lenen zich perfect voor een ontspannen afsluiting van de reis. Als je toch wat wil ondernemen, kun je een boeiend bezoek maken aan het Fort van Galle. Dit was ooit een Nederlandse vestingstad en staat nu op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Overal waar je kijkt zie je de invloed van de VOC. De Nederlanders bouwden hier een kenmerkende witte vuurtoren en in De Gereformeerde Hollandse Kerk in het centrum zie je op de vloer grafstenen met Hollandse namen. Met de trein reizen we richting de grote stad Colombo. In de middag bezoek je één van de grootste theeveilingen ter wereld: hier wordt op dinsdag en woensdag ongeveer 6,5 miljoen kilo thee geveild. Vol nieuwe kennis over thee vliegen we vanuit Colombo terug naar huis.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

08 nov - 19 nov

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

29 nov - 10 dec

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

03 jan - 14 jan

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

24 jan - 04 feb

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

14 feb - 25 feb

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Prachtige treinreizen
 • Overig vervoer per comfortabele en airconditioned bus
 • Eigen Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • 10 keer ontbijt inbegrepen
 • 3 keer lunch inbegrepen 
 • Alle genoemde stadstours
 • Bezoek aan de Sri Lanka Tea Board
 • Bezoek aan het Spoorwegmusem
 • Bezoek aan de Tempel van Kandy
 • Culturele voorstelling
 • Bezoek aan het Ceylon Theemuseum
 • Bezoek aan de Lipton Seat
 • Jeepsafari op de Horton Plains
 • Bezoek aan de theefabriek in Halpe
 • Bezoek aan het regenwoud van Sinharaja
 • Bezoek aan een theeveiling

Exclusief

Reisverzekering, visumkosten, facultatieve excursies, maaltijden, persoonlijke uitgaven, entreegelden, fooien, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 255,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Ahangama bij te boeken. Je verblijft in een middenklasse hotel aan het strand; de prijs is vanaf € 57,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer bedraagt vanaf € 86,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Verlengingskosten bij Emirates bedragen € 75,- per persoon. Dit bedrag is exclusief de standaard € 50,- wijzigingskosten per persoon.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens je reis door Sri Lanka overnacht je in comfortabele en sfeervolle hotels, waarvan de kamers zijn voorzien van douche, toilet en airco. Bij de hotels die centraal gelegen zijn, kun je gemakkelijk het centrum te voet bezoeken. Bij de hotels die wat meer afgelegen liggen, kun je gebruik maken van een tuktuk om in het centrum te komen.

In het natuurpark Udawalawe overnacht je midden in de jungle op een campsite. Officieel is het kamperen, maar het is wel wat comfortabeler dan in een koepeltentje op een dun rubberen matje. Zo slaap je in een safaritent die op een verhoogde vlonder staat en gebouwd is onder een rieten afdak. Ook heeft iedere tent een klein terras met een zitje. In de tent vind je een normaal bed en er is een stenen badkamer met (koud water)douche en toilet. Alle bedden hebben een klamboe. We hebben speciaal voor deze accommodatie gekozen, omdat je zo midden in de natuur overnacht en Udawalawe het beste kunt ervaren. Het ontbijt en diner zijn inbegrepen bij deze accommodatie. We maken gebruik van verschillende campsites, hieronder vind je een tweetal voorbeelden.
 
Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
 

Colombo Grand Oriental Hotel
Kandy Thilanka
Nuwara Eliya Windsor Hotel
Bandarwela Bandarawela Hotel
Sinharaja The Rainforest Eco Lodge
Ahangama Hotel Insight


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 255,-.

Vliegreis

Emirates


Tijdsverschil: ‘s zomers is het 3,5 uur later, in de winter 4,5 uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

De comfortabele bus die we de hele reis ter beschikking hebben is voorzien van airconditioning. Omdat de afstanden niet groot zijn kunnen we stoppen waar en wanneer we willen. Op de meeste reisdagen ben je niet meer dan vijf à zes uur onderweg, exclusief stops.

Van Colombo naar Kadugannawa van Peradeniya naar Takawakele, van Nanu Oya naar Bandarwela en van Ahangama naar Colombo reizen we per terin. De ritten in Sri Lanka worden geroemd vanwege de schitterende panoramische vergezichten. We reizen o.b.v. 3e klas.

In de verschillende dorpen en steden kun je gebruik maken van een typisch lokaal transportmiddel, de tuk-tuk, een soort overdekte bromfiets.

 • Sri Lanka bus vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Sri Lanka bus vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Sri Lanka trein vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Sri Lanka trein vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Sri Lanka Emirates luchtvaartmaatschappij Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Prachtige treinreizen
 • Overig vervoer per comfortabele en airconditioned bus
 • Eigen Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • 10 keer ontbijt inbegrepen
 • 3 keer lunch inbegrepen 
 • Alle genoemde stadstours
 • Bezoek aan de Sri Lanka Tea Board
 • Bezoek aan het Spoorwegmusem
 • Bezoek aan de Tempel van Kandy
 • Culturele voorstelling
 • Bezoek aan het Ceylon Theemuseum
 • Bezoek aan de Lipton Seat
 • Jeepsafari op de Horton Plains
 • Bezoek aan de theefabriek in Halpe
 • Bezoek aan het regenwoud van Sinharaja
 • Bezoek aan een theeveiling

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De één kan uren rondstruinen in de botanische tuinen van Peradeniya, de ander kiest voor een indrukwekkende wandeling op de Horton Plains. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies en stops onderweg die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is. Ook de kosten voor de jeeps tijdens de safari's zijn niet inbegrepen, tenzij anders aangegeven.

Tijdens deze reis door Sri Lanka zijn de volgende excursies in het reisprgramma inbegrepen: 

 • Bezoek aan de Sri Lanka Tea Board (inclusief entree)
 • Bezoek aan het Spoorwegmusem (inclusief entree)
 • Bezoek aan de Tempel van Kandy (inclusief entree)
 • Bezoek aan het Ceylon Theemuseum (inclusief entree)
 • Bezoek aan de Lipton Seat (inclusief entree)
 • Jeepsafari op de Horton Plains (inclusief entree en jeep)
 • Bezoek aan de theefabriek in Halpe (inclusief entree)
 • Wandeling door het regenwoud van Sinharaja (inclusief entree, jeep en gids)
 • Bezoek aan een theeveiling (inclusief entree)


Facultatieve excursies 
Ter plaatse zijn nog meer excursies mogelijk. Vanuit Ahangama kun je bijvoorbeeld een optionele excursie maken naar het fort van Galle. 

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Eigen internationale reispas voor alle reizigers die bij vertrek uit Sri Lanka nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Visum: je dient een visum (ETA) voor vertrek online aan te vragen via deze website. De kosten voor het online visum bij een verblijf van 30 dagen of korter bedragen USD 35,- per persoon. In de periode 01 augustus 2019 t/m 31 januari 2020 is dit gratis. 

Geldzaken

In Sri Lanka wordt er betaald met de Sri Lankaanse Roepie (LKR). De koersen fluctueren constant, dus kijk voor een actuele koers op oanda.com.

Geld afhalen: in de meeste plaatsen zijn geldautomaten.
Contant: euro's of dollars.
Creditcards: zijn op veel plaatsen te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, alle entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 50,-.

Maaltijden

Bij deze reis zijn een aantal maaltijden (10 x ontbijt, 3 x lunch) inbegrepen, verder ben je vrij om te bepalen wat, waar en wanneer je eet. De reisbegeleider kan je adviseren over gezellige restaurants, waar het eten lekker en goed is. Tijdens deze reis zijn er echter niet in alle plaatsen veel mogelijkheden om uit eten te gaan, maar alle hotels hebben een eigen restaurant.

Eten garnalen Sri LankaHet ontbijt in de hotels is goed en gevarieerd. Van toast en eieren tot een echt Sri Lankaans ontbijt met rijst. Het eten in Sri Lanka heeft als hoofdbestanddeel rijst. Een traditionele Singalese maaltijd bestaat daarnaast uit zogenaamde curries. Je krijgt allemaal kleine schaaltjes met zeer verschillende inhoud: van pittige 'pickles' tot hitte verzachtend kokosrasp. Er zijn zowel vis-, vlees- als vegetarische curries. Probeer zeker eenmaal zo’n uitgebreide maaltijd. De menu's in de restaurants zijn gevarieerd zodat iedereen kan eten wat hij of zij wil. Sri Lanka staat ook bekend om de heerlijke en diverse visgerechten, variërend van garnalen tot haai.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Ahangama bij te boeken. Je verblijft in een middenklasse hotel aan het strand; de prijs is vanaf € 57,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer bedraagt vanaf € 86,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Verlengingskosten bij Emirates bedragen € 75,- per persoon. Dit bedrag is exclusief de standaard € 50,- wijzigingskosten per persoon.

Klimaat en geografie

Omdat Sri Lanka dicht bij de evenaar ligt, zijn de temperatuurverschillen tussen winter en zomer in de lager gelegen gebieden niet heel groot. Vanwege de hoge ligging koelt het in het centrale bergland in de plaatsen Kandy en Nuwara Eliya 's avonds behoorlijk af, ook in de zomer.

Tijdens een reis kunnen de temperaturen overdag uiteenlopen van bijvoorbeeld 11° tot 35° C in respectievelijk Nuwara Eliya en Colombo. Sri Lanka kent twee regenseizoenen. In het zuiden en westen valt deze periode van mei tot september, van oktober tot januari regent het in het noorden en oosten. De regenbuien zijn kort maar krachtig en vallen meestal aan het einde van de dag. Een bui frist de lucht lekker op en zorgt voor de prachtige flora. Het regent nooit de hele dag, op Sri Lanka wordt een tropische regenbui snel afgewisseld met stralend weer. De temperatuur van het zeewater is altijd aangenaam, circa 27° C.

Vanwege het hoogteverschil vind je op het eiland Sri Lanka zeer veel verschillende soorten planten en dieren. Langs de kust bevinden zich tropische regenwouden, in het noorden vind je savannen en in het centrale hoogland wandel je op heidegronden, die doen denken aan de Engelse moors.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Daarom Djoser

 • Sri Lanka Tea Board
 • Prachtige ritten per trein
 • Bezoek aan het spoorwegmuseum
 • Bezoek aan het Hantana theemuseum
 • James Taylor's Lulkandura: de eerste plantage van Sri Lanka
 • Het thee onderzoeksinstituut van Talawakele
 • Safari op de Hortonplains
 • Bezoek aan de Lipton seat 
 • Het Uva theehuis in Halpe
 • Het regenwoud van Sinharaja
 • Bezoek aan de Devagiri plantage 
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol
Terug naar boven