Sri Lanka

Rondreis Sri Lanka21 dagen

Een reis naar Sri Lanka biedt vele hoogtepunten en veel afwisseling. Het relatief onontdekte noorden van Sri Lanka is pas sinds enige jaren open voor toerisme, maar herbergt een schat aan cultuur en natuur. In kleurrijke tempels vol met Boeddhabeelden komen monniken om te mediteren en offers te brengen. Wandel door schitterende heuvellandschappen met groene theeplantages waar dames in gekleurde sari’s hun manden vullen met theebladeren en geniet van een heerlijk kopje verse Ceylonthee. De badplaatsen Trincomalee en Ahangama nodigen uit om heerlijk te luieren, de onderwaterwereld al snorkelend te verkennen, mee te gaan op een walvis- en dolfijnensafari of een frisse duik in zee te nemen.

Van:
Aan:
Routekaart Rondreis Sri Lanka, 21 dagen

 • 29-07-2018 Amsterdam - Colombo
 • 30-07-2018 aankomst Colombo - Negombo
 • 31-07-2018 Negombo - Anuradhapura, fietstocht
 • 01-08-2018 Anuradhapura, excursie Mihintale - Thanthirimale - Jaffna
 • 02-08-2018 Jaffna, eilandenexcursie per boot naar Delft Island en Nagadeepa
 • 03-08-2018 Jaffna
 • 04-08-2018 Jaffna - Nanthikadal Lagoon - Trincomalee
 • 05-08-2018 Trincomalee, excursie Hot Well Springs en Koneshwaram Tempel
 • 06-08-2018 Trincomalee, optionele excursie Pigeon Island
 • 07-08-2018 Trincomalee - Dambulla tempel - Minneriya NP - Polonnaruwa
 • 08-08-2018 Polonnaruwa, fietstocht - optionele excursie Sigiriya
 • 09-08-2018 Polonnaruwa - Wasgamuwa nationaal park
 • 10-08-2018 Wasgamuwa NP - Knuckles Mountain Range - Kandy
 • 11-08-2018 Kandy
 • 12-08-2018 Kandy - Peradeniya botanische tuinen - Nuwara Eliya
 • 13-08-2018 Nuwara Eliya - optionele excursie Horton Plains - treinrit naar Ella - Udawalawe nationaal park, kampeerovernachting
 • 14-08-2018 Udawalawe NP, kampeerovernachting
 • 15-08-2018 Udawalawe NP - Ahangama
 • 16-08-2018 Ahangama
 • 17-08-2018 Ahangama - Galle - Colombo
 • 18-08-2018 Colombo - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Negombo en Anuradhapura
Dag 1 Amsterdam - Colombo
Dag 2 aankomst Colombo - Negombo
Dag 3 Negombo - Anuradhapura
Dag 4 Anuradhapura, excursie Mihintale - Thanthirimale - Jaffna

Zodra je voet aan de grond zet op het eiland Sri Lanka word je ontvangen door een heerlijke temperatuur. In ongeveer een half uur rijden we van de luchthaven naar de kustplaats Negombo waar we onze eerste nacht in Sri Lanka zullen verblijven.

In Anuradhapura vind je tal van prachtige gedecoreerde ruïnes en gigantische stoepa’s en de heilige Sri Maha Bodhi boom. Dit is een heilige vijgenboom die gegroeid zou zijn uit een zaadje van de Bodhiboom, waaronder de Boeddha tot verlichting kwam. De boom werd in 288 v. Chr. geplant en is daarmee de oudste levende boom ter wereld gepland door mensenhanden. De fiets is het vervoersmiddel bij uitstek om de verschillende tempels en ruïnes te bezoeken.

Anuradhapura Sri Lanka Djoser De volgende dag, rijdend door het mooie binnenland langs vele kokospalmen, maken we een excursie naar Mihintale. Mihintale is het heiligdom waar Mahinda, de zoon van de legendarische Indiase keizer Ashoka, het boeddhisme verkondigde aan de koning van Anuradhapura. Bezoek de tempel of beklim de rots voor een prachtig uitzicht over de omgeving.

We vervolgen onze weg naar Jaffna. Onderweg bezoeken we het oude dorpje Thanthirmale, waar je een Boeddhistische tempel, gelegen tussen rotsen en ruines kunt bezoeken. Ook maken we een stop bij het heiligdom van 'Onze Lieve Vrouw van Madhu'. Dit is de belangrijkste religieuze plaats in Sri Lanka voor katholieken met een geschiedenis die meer dan 400 jaar teruggaat. Deze plek dient dan ook als bedevaartsoord. 

Jaffna
Dag 5 Jaffna, excursie per boot naar Delft Island en Nagadeepa Island
Dag 6 Jaffna

Jaffna heeft een roemruchte historie: tijdens de koloniale periode was deze belangrijke havenstad eerst in handen van de Portugezen, daarna van de Nederlanders en tenslotte van de Engelsen die allen hun sporen hebben nagelaten. Een bezoek aan het 'Dutch Fort' is meer dan de moeite waard. Ook maken we een excursie naar een aantal eilanden in de omgeving. De acht belangrijkste eilanden werden tijdens de koloniale periode vernoemd naar Nederlandse steden, maar inmiddels hebben ze hun inheemse naam weer terug, op Delft eiland na.

De meeste inwoners van Jaffna zijn Tamils en meestal hindoe. Er zijn dan ook tal van Hindoetempels te bezichtigen, waar onder de beroemde Nallur Kovil. Jarenlang woedde er een hevige strijd tussen de Tamils en de Singalezen en Jaffna vormde het bloedige toneel van de dertig jaar durende burgeroorlog waar in 2009 een einde aan kwam bij het slagveld nabij de Nanthikadal lagune. Sindsdien ontwikkelt het toerisme zich sterk in deze streek. En terecht! Want er is genoeg te zien en te beleven.

Trincomalee
Dag 7 Jaffna - Nanthikadal Lagune - Trincomalee
Dag 8 Trincomalee, excursie Hot Well Springs en Koneshwaram Tempel
Dag 9 Trincomalee, optionele excursie Pigeon Island

Trincomalee strand Sri Lanka DjoserIn de havenstad Trincomalee kun je prima ontspannen. Of je nu onder een palmboom een boek wilt lezen, gaat snorkelen of een stukje gaat zwemmen: de heerlijke stranden nodigen uit om tot rust te komen. Ook een bezoek aan de hete bronnen is een weldaad voor het lichaam. Voor de cultuurliefhebbers wordt er een excursie georganiseerd naar de vrolijk gekleurde Hindoeïstische Koneshwaram Tempel waar tal van Godheidbeeldjes en een gigantische gouden beeld van Shiva het heiligdom versieren.

Vanwege de unieke ligging op een Swamirots heb je een prachtig uitzicht op zee. Wie niet genoeg kan krijgen van eindeloos witte zandstranden moet zeker ook een kijkje nemen op Pigeon Eiland (mei t/m oktober). Hier waan je je in een paradijs op aarde. Ook de onderwaterwereld is hier van zeldzame schoonheid : al snorkelend of duikend kom je schitterende koraalriffen tegen, zeekomkommers en exotische vissen in alle kleuren van de regenboog. Van mei tot oktober behoort ook een dolfijnen- of walvisexcursie tot de mogelijkheden

Polonnaruwa
Dag 10 Trincomalee - Damubulla tempel - Minneriya Nationaal Park - Polonnaruwa
Dag 11 Polonnaruwa, optionele excursie Sigiriya
Dag 12 Polonnaruwa - Wasgamuwa Nationaal Park

Vanuit Trincomalee reizen we verder naar Polonnaruwa. Onderweg stoppen we bij de rotstempels van Dambulla die verscholen liggen achter een kitscherige tempel met een gigantisch gouden Boeddhabeeld. Dit is het grootste en best bewaarde grottempelcomplex van Sri Lanka. In vijf grotten bevinden zich oude Boeddhabeelden en historische kunstwerken met beeltenissen van Boeddha’s leven. Bijna elke centimeter van de rotswanden is prachtig beschilderd door ijverige monniken. Op het terrein bevindt zich ook een Boeddhistisch klooster uit de 3e en 2e eeuw v. Chr. dat nog in gebruik is. Het complex staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Sigiriya Sri Lanka Ruine Djoser Vervolgens rijden we naar het Minneriya Nationaal Park waar je een safari kunt maken om olifanten in het wild te zien. Van juli tot oktober komen hier grote troepen olifanten samen omdat het water in de andere nationale parken opraakt. Nergens anders ter wereld komen zoveel Aziatische olifanten tegelijkertijd samen als dan, maar je ziet er ook herten, apen en een gigantische hoeveelheid vogels.

Pollonaruwa is ook onderdeel van de culturele driehoek van Sri Lanka. Deze stad nam de status van hoofdstad over van Anuradhapura in de 10e eeuw. De fiets leent zich prima om het groene park te verkennen en is een lustoord voor cultuurliefhebbers waar eeuwenoude overblijfselen staan uit lang vervlogen tijden. Je vergaapt je aan de immens grote Boeddhabeelden met levensechte gezichtsuitdrukkingen die kunstig uit steen zijn uitgehouwen. De stad ligt aan één van de grootste tanks (kunstmatig aangelegde meren) van Sri Lanka. Deze tanks uit de 12e eeuw zijn vrij ondiepe waterreservoirs waarmee de moessonregens worden opgevangen en als irrigatieopslag wordt gebruikt.

Vanuit Pollonaruwa kun je een excursie maken naar Sigiriya waar een enorme rots loodrecht uit het landschap oprijst. De rots wordt omringd door kunstig aangelegde tuinen. Dit was de plaats van het verborgen koninkrijk van koning Kassapa waar nu nog enkele ruïnes, de wereldberoemde fresco’s en de spiegelmuur van over zijn. Het is een pittige wandeling omhoog, voornamelijk via trappen, maar onder andere het waanzinnige uitzicht maken het zeker de moeite waard.

Vanuit Polonnaruwa rijden we naar Wasgamuwa Nationaal Park. ’s Avonds kunnen de natuurliefhebbers weer hun hart ophalen in Wasgamuwa nationaal park. Je vindt hier een gigantische verzameling flora en fauna en een indrukwekkende populatie aan olifanten, beren, vogels en amfibieën te midden van historische bassins, tempels en ruïnes.

Kandy en Nuwara Eliya
Dag 13 Wasgamuwa Nationaal Park - Knuckles Mountain Range - Kandy
Dag 14 Kandy
Dag 15 Kandy - Nuwara Eliya

We maken een mooie wandeling door het prachtige berglandschap van de Knuckles Mountain Range. Je wandelt door dicht begroeid bos, langs kletterende watervallen, weelderige theeplantages en oogstrelende rijstterrassen alvorens we arriveren in Kandy dat idyllisch gelegen is aan een meer.

We maken een optionele excursie naar de tempel waar de tand van Boeddha ligt. Met veel ceremonie wordt twee keer dag deze tand in een glinsterend gouden relikwie tevoorschijn gehaald en getoond aan het grote publiek waar massa’s gelovigen kilo’s bloemen komen offeren. Ook maken we vanuit Kandy een uitstapje naar de koninklijke Botanische Tuinen in Peradeniya. ’s Avonds kun je een traditionele dansvoorstelling bijwonen met vuurdansers.

Thee plukker Sir lanka Djoser Op weg naar Nuwara Eliya zie je hoe het landschap drastisch verandert van tropische jungle met palmbomen naar de koele heuvelachtige hooglanden met theeplantages. Bij aankomst wordt duidelijk waarom Nuwara Eliya ook wel 'Little England' wordt genoemd: de gebouwen zorgen voor een typisch Engelse sfeer waarvan het rood geschilderde postkantoor het beste voorbeeld is. De Engelsen kwamen hier in de koloniale periode verkoeling zoeken, gelegen in bergachtig gebied op ruim 2.000 meter is het aanzienlijk frisser dan in de rest van het land. Hier werden ook de beroemde theeplantages aangelegd en tegenwoordig is Sri Lanka nog altijd één van de grootste theeproducenten ter wereld. Het schitterende heuvellandschap met groene theeplantages waar dames in gekleurde sari’s hun manden vullen met theebladeren lenen zich prima voor een mooie wandeling. Onderweg kun je stoppen bij een theefabriek waar je het hele productieproces uitgelegd krijgt en geniet je van een heerlijk kopje verse Ceylonthee.

Udawalawe Nationaal Park
Dag 16 Nuwara Eliya, treinrit naar Ella - Udawalawe Nationaal Park, kampeerovernachting
Dag 17 Udawalawe Nationaal Park, kampeerovernachting

Wie vroeg uit de veren gaat kan een wandeling maken over Horton Plains naar World’s End. Je loopt eerst een tijdje over een soort heide, dan door een bos en vervolgens naar een afgrond van ongeveer 700 meter. Hier heb je een fantastisch uitzicht over het laagland van Sri Lanka.

Olifanten Spotten Sri Lanka Djoser De treinreis naar Ella is een traktatie op panoramische vergezichten. Daarna reizen we verder naar het Udawalawe Nationaal Park waar je nog meer van Sri Lankaans nationale trots kunt zien: de Ceylon olifant. Udawalawe nationaal park in Sri Lanka is één van de beste plaatsen om olifanten te spotten. Voor ongeveer 500 olifanten is dit reservaat hun thuisbasis. Daarnaast leven er ook krokodillen, vossen, luipaarden, verschillende vogelsoorten en meer dan dertig soorten slangen. Een klein stukje Afrika in Azië, een safari is een echte aanrader!

We overnachten nabij het nationaal park in de natuur. Je slaapt hier in een tent met eigen sanitair. 's Avonds trakteert onze vriendelijke gastheer op een heerlijke maaltijd. Ook voor het ontbijt wordt gezorgd.

Dag 18 Udawalawe Nationaal Park - Ahangama
Dag 19 Ahangama
Dag 20 Ahangama - Galle - Colombo
Dag 21 Colombo - Amsterdam

We reizen verder naar de zuidkust van het eiland en verblijven in Ahangama. De voor velen lang gekoesterde wens om dolfijnen en walvissen te spotten kan hier in vervulling gaan tijdens een dolfijn- en walvissafari (december - april). Maar je kunt ook heerlijk luieren bij het zwembad van ons hotel of op het strand.

Voordat we naar Colombo rijden bezoeken we eerst Galle. De wijk Fort, die ommuurd wordt door het oude fort, is vol met leuke smalle straatjes waar gezellige koffiebarretjes, kunst- en antiekwinkeltjes zijn gevestigd. Ook kom je hier volop historisch erfgoed uit de VOC-periode tegen zoals de oude Nederlandse kerk, de specerijenwarenhuizen, een vuurtoren en het ziekenhuis.

Colombo Sri lanka Straatbeeld Djoser De reis eindigt in de hoofdstad van het land, Colombo. In moderne warenhuizen koop je voor een prikje een nieuwe garderobe en op de moderne boulevard kun je flaneren langs de luxehotels. Leuke souvenirs vind je op de levendige markt in Pettah. En natuurlijk laat je de laatste avond je zintuigen strelen door de heerlijke Sri Lankaanse keuken met een verrukkelijke curry.


Op weg met Djoser
Onze reizen kennen geen strak van dag-tot-dag gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Er is voldoende ruimte voor eigen initiatief, wanneer je er liever zelf op uittrekt. De reisbegeleiding zal je met alle plezier tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen. Hierdoor kan het gebeuren dat een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaat of aangepast wordt.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2018

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

02 sep - 22 sep

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

23 sep - 13 okt
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

7 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.245,-

Korting

Incl. €50,- korting

Start - einde

14 okt - 03 nov
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

6 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.145,-

Korting

Incl. €50,- korting

Start - einde

04 nov - 24 nov
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

25 nov - 15 dec
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

16 dec - 05 jan
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

20 jan - 09 feb
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

10 feb - 02 mrt
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.145,-

Start - einde

17 feb - 09 mrt
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.145,-

Start - einde

17 mrt - 06 apr
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

07 apr - 27 apr
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

28 apr - 18 mei
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

19 mei - 08 jun
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Voorwaarden gegarandeerd vertrek

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrek gegarandeerd' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per comfortabele en airconditioned bus
 • Eigen Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt in Jaffna, Wasgamuwa, Udawalawe en Ahangama
 • Fietsen in Anuradhapura en Polonnaruwa
 • Eilandenexcursie per boot naar Delft Island en Nagadeepa
 • Bezoek aan Nanthikadal Lagoon
 • Vervoer naar Hot Well Springs + Koneshwaram Tempel
 • Bezoek aan de rotstempels in Dambulla
 • Wandeling Knuckles Mountain Range
 • Spectaculaire treinrit door de theeplantages naar Ella
 • Twee kampeerovernachtingen inclusief diner en ontbijt nabij Udawalawe Nationaal Park
 • Bezoek aan Galle
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, visum, alle entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 20,-, bij 2 of meer personen € 30,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.
 

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Ahangama bij te boeken. Je verblijft in een middenklasse hotel aan het strand; de prijs is vanaf € 50,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer bedraagt vanaf € 85,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.  

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens je reis door Sri Lanka overnacht je in comfortabele en sfeervolle hotels, waarvan de kamers zijn voorzien van douche, toilet en airco. Bij de hotels die centraal gelegen zijn, kun je gemakkelijk het centrum te voet bezoeken. Bij de hotels die wat meer afgelegen liggen, kun je gebruik maken van een taxi om in het centrum te komen.

In het natuurpark Udawalawe overnacht je midden in de jungle op een campsite. Officieel is het kamperen, maar het is wel wat comfortabeler dan in een koepeltentje op een dun rubberen matje. Zo slaap je in een safaritent die op een verhoogde vlonder staat en gebouwd is onder een rieten afdak. Ook heeft iedere tent een klein terras met een zitje. In de tent vind je een normaal bed en er is een stenen badkamer met (koud water)douche en toilet. Alle bedden hebben een klamboe. We hebben speciaal voor deze accommodatie gekozen, omdat je zo midden in de natuur overnacht en Udawalawe het beste kunt ervaren. Het ontbijt en diner zijn inbegrepen bij deze accommodatie.
 
Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
 

Negombo Beacon Beach Hotel
Jaffna Tilko Jaffna City Hotel
Trincomalee Anantamaa Hotel
Kandy Casamara hotel
Nuwara Eliya Windsor Hotel
Udawalawe NP Athgira River Camp
Ahangama Hotel Insight
Colombo Grand Oriental Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

 • Accommodatie 1
 • Accommodatie 2
 • Accommodatie 3
 • Accommodatie 4
 • Accommodatie 5
 • Accommodatie 6
 • Accommodatie 7
 • Accommodatie 8

Vliegreis

Etihad Airways

De vluchten worden uitgevoerd met Etihad Airways. De deelnemers ontvangen ongeveer acht weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:
 

Amsterdam - Abu Dhabi 21:25 - 06:30*
Abu Dhabi - Colombo 09:40 - 15:40
   
Colombo - Abu Dhabi 04:35 - 07:45
Abu Dhabi - Amsterdam 09:15 - 14:55

*aankomst volgende dag

Tijdsverschil: ‘s zomers is het 3,5 uur later, in de winter 4,5 uur.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

De comfortabele bus die we de hele reis ter beschikking hebben is voorzien van airconditioning. Omdat de afstanden niet groot zijn kunnen we stoppen waar en wanneer we willen. Op de meeste reisdagen ben je niet meer dan vijf à zes uur onderweg, exclusief stops.

Voor het stukje tussen Nuwara Eliya en Ella reizen we met de trein, deze rit wordt geroemd vanwege de schitterende panoramische vergezichten. We reizen 2e of 3e klas, afhankelijk van de beschikbaarheid.

In de verschillende dorpen en steden kun je gebruik maken van een typisch lokaal transportmiddel, de tuk-tuk, een soort overdekte bromfiets. Daarnaast is het op sommige plaatsen (Anuradhapura en Polonnaruwa) mogelijk om op de fiets de omgeving te verkennen als de bezienswaardigheden niet op loopafstand liggen.  

 • Vervoer 1
 • Vervoer 2
 • Vervoer 3
 • Vervoer 4
 • Vervoer 5
 • Vervoer 6
 • Vervoer 7
 • Vervoer 8

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per comfortabele en airconditioned bus
 • Eigen Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Ontbijt in Jaffna, Wasgamuwa, Udawalawe en Ahangama
 • Fietsen in Anuradhapura en Polonnaruwa
 • Eilandenexcursie per boot naar Delft Island en Nagadeepa
 • Bezoek aan Nanthikadal Lagoon
 • Vervoer naar Hot Well Springs + Koneshwaram Tempel
 • Bezoek aan de rotstempels in Dambulla
 • Wandeling Knuckles Mountain Range
 • Spectaculaire treinrit door de theeplantages naar Ella
 • Twee kampeerovernachtingen inclusief diner en ontbijt nabij Udawalawe Nationaal Park
 • Bezoek aan Galle
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De één kan uren rondstruinen in de botanische tuinen van Peradeniya, de ander kiest voor een indrukwekkende wandeling op de Horton Plains. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies en stops onderweg die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is. Ook de kosten voor de jeeps tijdens de safari's zijn niet inbegrepen.

Facultatieve excursies 
Ter plaatse zijn nog meer excursies mogelijk. Vanuit Trincomalee kun je een optionele excursie maken naar Pigeon Island (mei t/m oktober), of je kunt gaan duiken of snorkelen. Vanuit Polonnaruwa kun je eenvoudig de gigantische rots Sigirya bezoeken. Olifanten in het wild spotten doe je tijdens een safari in Minneriya, Wasgamuwa en Udawalawe nationaal park. Ook kun je een dolfijnen- en walvissafari maken vanuit Trincomalee/Ahangama (december tot april).

Reisdocumenten

 •     E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer twee weken voor vertrek.
 •     Internationale reispas die bij vertrek uit Sri Lanka nog minimaal zes maanden geldig is.
 •     Visum voor Sri Lanka: US$35,-


Het visum voor Sri Lanka is op meerdere manieren te verkrijgen. De meest eenvoudige en voordeligste manier om het visum aan te schaffen is via internet. Via deze website vraag je eenvoudig je visum aan. De betaling gaat per creditcard. Dit kun je vanaf negentig dagen voor vertrek regelen. Je kunt er ook voor kiezen om je visum via de Sri Lankaanse ambassade aan te vragen. Meer informatie over het aanvragen van een visum ontvang je vier weken voor vertrek.
 

Geldzaken

In Sri Lanka wordt er betaald met de Sri Lankaanse Roepie (LKR). De koersen fluctueren constant, dus kijk voor een actuele koers op oanda.com.

Geld afhalen: in de meeste plaatsen zijn geldautomaten.
Contant: euro's of dollars.
Creditcards: zijn op veel plaatsen te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, alle entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 50,-.

 

Maaltijden

De maaltijden tijdens deze reis zijn niet inbegrepen, behalve tijdens het verblijf in het tentenkamp in het Udawalawe Nationaal Park. Hier wordt voor een heerlijk diner en ontbijt gezorgd.

Verder ben je vrij om te bepalen wat, waar en wanneer je eet. De reisbegeleider kan je adviseren over gezellige restaurants, waar het eten lekker en goed is. Tijdens deze reis zijn er echter niet in alle plaatsen veel mogelijkheden om uit eten te gaan, maar alle hotels hebben een eigen restaurant.

Het ontbijt in de hotels is goed en gevarieerd. Van toast en eieren tot een echt Sri Lankaans ontbijt met rijst. Het eten in Sri Lanka heeft als hoofdbestanddeel rijst. Een traditionele Singalese maaltijd bestaat daarnaast uit zogenaamde curries. Je krijgt allemaal kleine schaaltjes met zeer verschillende inhoud: van pittige 'pickles' tot hitte verzachtend kokosrasp. Er zijn zowel vis-, vlees- als vegetarische curries. Probeer zeker eenmaal zo’n uitgebreide maaltijd. De menu's in de restaurants zijn gevarieerd zodat iedereen kan eten wat hij of zij wil. Sri Lanka staat ook bekend om de heerlijke en diverse visgerechten, variërend van garnalen tot haai.

NB: Veel hotels in Sri Lanka organiseren op Kerst- en Oudejaarsavond een speciaal feestdiner, al dan niet met entertainment voor de hotelgasten. Hiervoor wordt ter plaatse een verplichte toeslag geheven, los van de vraag of men al dan niet deelneemt aan dit diner. De hoogte van deze toeslag kan oplopen tot € 50,- per persoon per diner.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Ahangama bij te boeken. Je verblijft in een middenklasse hotel aan het strand; de prijs is vanaf € 50,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een éénpersoonskamer bedraagt vanaf € 85,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.  

Klimaat en geografie

Omdat Sri Lanka dicht bij de evenaar ligt, zijn de temperatuurverschillen tussen winter en zomer in de lager gelegen gebieden niet heel groot. Vanwege de hoge ligging koelt het in het centrale bergland in de plaatsen Kandy en Nuwara Eliya 's avonds behoorlijk af, ook in de zomer.

Tijdens een reis kunnen de temperaturen overdag uiteenlopen van bijvoorbeeld 11° tot 35° C in respectievelijk Nuwara Eliya en Colombo. Sri Lanka kent twee regenseizoenen. In het zuiden en westen valt deze periode van mei tot september, van oktober tot januari regent het in het noorden en oosten. De regenbuien zijn kort maar krachtig en vallen meestal aan het einde van de dag. Een bui frist de lucht lekker op en zorgt voor de prachtige flora. Het regent nooit de hele dag, op Sri Lanka wordt een tropische regenbui snel afgewisseld met stralend weer. De temperatuur van het zeewater is altijd aangenaam, circa 27° C.

Vanwege het hoogteverschil vind je op het eiland Sri Lanka zeer veel verschillende soorten planten en dieren. Langs de kust bevinden zich tropische regenwouden, in het noorden vind je savannen en in het centrale hoogland wandel je op heidegronden, die doen denken aan de Engelse moors.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Hoe is het vervoer tijdens deze reis?

In Sri Lanka maken we gebruik van onze eigen, comfortabele bus met airconditioning. Dit biedt de mogelijkheid om te stoppen op de plaatsen waar we willen voor een fotostop, een mooi dorp of een sanitaire onderbreking. Door de beperkte grootte van dit eiland zijn de reisdagen relatief kort en kun je volop genieten van het mooie landschap. Met de trein leggen we een van de mooiste spoortraject af van Sri Lanka, van Nuwara Eliya naar Ella.

In de verschillende dorpen en steden kun je gebruik maken van een typisch lokaal transportmiddel, de tuk-tuk, een soort overdekte bromfiets. Daarnaast is het op sommige plaatsen mogelijk om op een gehuurde fiets de omgeving te verkennen als de bezienswaardigheden niet op loopafstand liggen.
 

Hoe zijn de accommodaties in Sri Lanka?

Is het nodig om een klamboe mee te nemen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen en mailen?

Is het wel veilig om naar het noorden van Sri Lanka te reizen?

Wat houdt een reis tijdens het Peraherafestival in?

Waarom reizen we tijdens de treinreis 2e of 3e klas?

Wat is het voltage in Sri Lanka?

Zijn er wandelmogelijkheden tijdens de reis door Sri Lanka?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Susan M.

  Prachtige reis. Mooie combi van cultuur en natuur. Heel compleet doordat ook het noorden aangedaan wordt! Zeer afwisselende accommodaties, maar allemaal erg goed! Een aanrader dus!!!

  10,0

  10,0
 • Frank G.

  Sri Lanka is een aanrader, land vol verrassingen, bevolking is wat terughoudend, maar het land op zichzelf maakt alles goed. Eten is prima te doen, helaas zijn sommige plekken zoals het snorkelen bij pigeon island veel te toeristisch. Cultuur is prachtig...

  8,0

  8,0
 • Jasmijn K.

  Sri Lanka, prachtige reis, verwonderd over natuur, wild op safari, geuren om mij heen, van camping tot hemelbed...te veel, te mooi, verbluft. als je een kans hebt.....Go en ervaar het zelf, hier krijg je geen spijt van maar het verbreed je, verrijkt je, dompel jezelf onder, gun jezelf deze wereld!

  8,0

  8,0
 • Wim W.

  Zeer mooie reis met bijzondere bezienswaardigheden zoals de Lionrock en Knuckleshead ook de natuurparken waren mooi. De reisbegeleidster en lokale gids vormden een prima team wat de reis ten goede kwam. De accommodaties waren stuk voor stuk goed te noemen. Kortom prima reis. Wij hebben genoten.

  9,0

  9,0
 • Harrie J.

  Het was een zeer gevarieerde reis met veel natuur en cultuur.

  8,0

  8,0
 • Marianne H.

  De reis was een geweldige ervaring met voldoende interessante excursies voor iedereen. De variatie van mensen in onze groep hielp zeker ook mee aan deze positieve ervaring, in mijn opinie. Sri Lanka is prachtig en haar inwoners zachtmoedig en als je nog niet geweest bent...gewoon doen!!

  9,0

  9,0
 • Ronald V.

  Een prachtige reis door Sri Lanka. Heel veel gezien. goede lokale gids.

  8,0

  8,0
 • Tineke F.

  Mooie reis, goede reisbegeleiding en een fijne groep, ik heb genoten.

  8,0

  8,0
 • Nia T.

  Een prima reis met heel veel afwisseling. We hadden een goede reisleiding, zowel Nederlands (Britt) als een Sri Lankeese (Nala). Doordat er veel optioneel is kun je zelf uitzoeken wat voor jou het beste uitkomst, en wanneer je rust wil. We hadden ook een gezellige groep.

  10,0

  10,0
 • Esther vd P.

  Het is een geweldige reis!! Je ziet echte het Sri Lanka. Gaat eten bij de lokale bevolking. De variatie is top en afwisselend. René heeft de liefde voor het land en reizen, TOP reisbegeleider. Dankzij mijn reisgenoten is dit m'n eerste grote rondreis alleen, een fantastische reis geworden met Djoser

  9,0

  9,0
 • Dick M.

  Een fantastische reis door Sri Lanka met nog veel authentieke plekken. Vooral het noorden, die kort geleden weer voor toeristen toegankelijk is. Je bent nog een beetje ontdekkingsreiziger, maar met een heel goed koppel van reisbegeleiding en plaatselijke gids: Rene en Dillip. Wat een fantastisch duo

  9,0

  9,0
 • Gerda P.

  Een afwisselende reis in een mooi land met aardige bevolking en professionele reisleiding. Een echte aanrader voor de verwende reiziger.

  8,0

  8,0
 • Ger S.

  Mooie afwisselende goed georganiseerde reis met uitstekende hotels. Met diverse (optionele) safari's, (vis)markt bezoek, varen, wandeling in de bergen etc. Een aanrader!

  9,0

  9,0
 • Johan H.

  Gevarieerde en zeer complete reis inclusief het noorden. Met Koningssteden, boeddhistische en hindoetempels, VOC-monumenten langs de kust, de Leeuwenrots (veel trappen!), oude en recente geschiedenis, drie safari's die verschillend waren, theeplantages en twee keer een paar nachten strand.

  8,0

  8,0
 • Emile C.

  Op een relatief klein eiland vindt men een schat aan cultuur en natuurschoon. De afwisseling tussen ontspannen en inspannend recreëren is uniek. Waar vind je op zo'n kleine oppervlakte een schat aan tempels en andere religieuze uitingen.

  9,0

  9,0
 • Joke van R.

  Na een geweldige reis door Sri Lanka zijn wij weer thuis. Het land heeft veel te bieden de mensen zijn zeer vriendelijk. De hotels waren goed tot zeer goed. Een aanrader.

  8,0

  8,0
 • Berry T.

  Ben dit jaar voor het eerst met Djoser op reis gegaan. Reisdoel: Sri Lanka. Samen met mijn echtgenote en 6 andere medereizigers hebben we een perfecte vakantie gehad, die ik iedereen aan kan raden. Met name de veelzijdigheid in het programma. De kleine groep was een extra prettige bijkomstigheid.

  9,0

  9,0
 • Catherina P.

  Mijn allereerste reis buiten Europa was een fantastische onvergetelijke reis die alleen maar naar meer smaakte!

  10,0

  10,0
 • Olga en Gerard

  Een fantastische reis met een uitstekende menging tussen mens, cultuur, natuur, geschiedenis en religie. Begeleiding door een goed en professioneel team verliep vlekkeloos. Veel gezien en ervaren. Olifanten, vogels, tempels, landbouw, steden en dorpen. Prima accommodaties. Kortom: perfecte reis!!!!

  9,0

  9,0
 • Johan M.

  Prachtige mooie reis en mooi land en geweldige reisleidster die ons alles heeft laten zien wat haar mogelijk is samen met de lokale gids dank hiervoor.

  10,0

  10,0
 • Marjolein B.

  Zeer afwisselende reis met fantastische hotels. Lot is een zeer ervaren relaxte reisleidster.

  8,0

  8,0
 • Marion

  Fantastisch eiland en een mooie reis. Veel afwisseling in het programma. Een echte aanrader!

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Afwisselende reis met aandacht voor cultuur, natuur en strand
 • Bezoek het ongerepte noorden: Jaffna
 • Uniek bezoek aan Trincomalee, gelegen aan de oostkust van Sri Lanka
 • Unesco Werelderfgoed: Anuradhapura, Polonnaruwa, Dambulla, Sigirya en Kandy
 • Bezoek drie nationale parken om wild te spotten: Minneriya, Wasgamuwa en Udawalawe
 • Bezoek aan de Engelse hill stations in Nuwara Eliya
 • Bijzondere treinreis door de theeplantages
 • Ontspannen strandafsluiting aan de Indische Oceaan
 • Mogelijkheid voor een dolfijnen- en walvissafari in Trincomalee
 • Eigen Nederlandssprekende reisbegeleiding en Engelssprekende gids
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Klantwaardering

8,8

Prachtige reis. Mooie combi van cultuur en natuur. Heel comp...
Prachtige reis. Mooie combi van cultuur en natuur. Heel compleet doordat ook het noorden aangedaan wordt! Zeer afwisselende accommodaties, maar allemaal erg goed! Een aanrader dus!!!

Susan M. - 10,0
Sri Lanka is een aanrader, land vol verrassingen, bevolking...
Sri Lanka is een aanrader, land vol verrassingen, bevolking is wat terughoudend, maar het land op zichzelf maakt alles goed. Eten is prima te doen, helaas zijn sommige plekken zoals het snorkelen bij pigeon island veel te toeristisch. Cultuur is prachtig...

Frank G. - 8,0
Sri Lanka, prachtige reis, verwonderd over natuur, wild op s...
Sri Lanka, prachtige reis, verwonderd over natuur, wild op safari, geuren om mij heen, van camping tot hemelbed...te veel, te mooi, verbluft. als je een kans hebt.....Go en ervaar het zelf, hier krijg je geen spijt van maar het verbreed je, verrijkt je, dompel jezelf onder, gun jezelf deze wereld!

Jasmijn K. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Sri Lanka

Het weer in Sri Lanka

30°C

Terug naar boven
Chat met Djoser