Overzicht Van Delhi naar Beijing rondreizen van Djoser

Bezienswaardigheden Nepal

Nepal is net als Nederland een dichtbevolkt land, terwijl een groot gedeelte van het land word ingenomen door de hoogste bergketen ter wereld. Nepal is sinds een aantal jaar overgegaan van een koninkrijk naar een republiek. Van de ongerepte tropische wouden in het Chitwan nationaal park op de grens met India tot de sneeuwtoppen in het Annapurna massief  van de Himalaya. Nepal heeft van alles te bieden, de bezienswaardigheden die je tijdens een reis door Nepal tegenkomt lopen daardoor ook sterk uiteen van de prachtige eeuwenoude koningssteden in de Kathmanduvallei tot de unieke beleving van een trekking tussen de reusachtige bergtoppen van de Himalaya.

>/Rondreis-Nepal/

Kathmanduvallei
Hindoetempel Bhaktapur Nepal DjoserDeze vallei rond de hoofdstad Kathmandu staat vol met eeuwenoude tempelcomplexen. Het Durbarplein  in Kathmandu waar de Hindoes in prachtige gewaden offers brengen bij de tempels staat in contrast met de enorme boeddhistische stoepa’s van de Tibetaanse wijk. De wijk Thamel is de plek waar alles gebeurd op straat, loop eens door deze straten en kijk je ogen uit naar de georganiseerde chaos. De zeer bijzondere oude koningsstad Bahktapur ademt nog de middeleeuwen maar dan met mysterieuze hindoeïstische symbolen en gebouwen. In het slaperige dorpje Nagarkot kunt je al een prachtige glimp opvangen van de duizelingwekkend hoge Himalaya.

Chitwan
Neushoorn met jong Chitwan nationaal park Nepal DjoserOoit wel eens een neushoornsafari gedaan? Of zelf een olifant gewassen in de rivier? Dat kan in Chitwan, het nationaal park op de grens met India. Ook vind je daar vele apen en vogelsoorten. Ga eens raften door de jungle of ga met een gids het park in om zo veel mogelijk dieren te spotten. En kijk niet vreemd op als je ‘s morgens pootafdrukken van een neushoorn ziet rond je huisje. En als je heel veel geluk hebt zie je misschien zelfs de Bengaalse Tijger of een krokodil.

Lumbini
Monnik Lumbini Bodhi boom Nepal DjoserDe magische geboorteplek van Boeddha, het heilige Lumbini. Een bedevaartsoort voor Boeddhisten die de geboortesteen willen zien van Boeddha en de plek waar hij zij eerste bad heeft genomen. Laat je inspireren door de goddelijke Bodhi boom die bij zijn geboorteplek staat met de vele gebedsvlaggetjes die de gebeden met de wind weg doen voeren. Verder vind je rond deze heilige stad vele ambassades van alle boeddhistische landen in de meest sprookjesachtige gebouwen en tuinen. Stap op de fiets en verken het enorme park inclusief de ambassades en de eeuwige vlam van de Vreede.

Annapurna trekking
Trekking Annapurna Nepal DjoserEen onvergetelijke ervaring is de trekking in het Annapurna massief, tijdens deze trekking kom je in een totaal andere wereld en vergeet je alles waar je op dat moment niet bent. Door de overnachtingen in boerendorpjes in gasthouses ga je helemaal op in de Nepalese cultuur en gewoontes. Je wordt telkens ontvangen in de dorpen die je aandoet op de traditionele manier met een prachtige bloemenkrans en heel veel glimlachen. Je loopt tussen de duizelingwekkend hogen bergtoppen en door boeren landschappen waar de boeren met de buffels door hun terrasvormige akkers ploegen, de enorme gastvrijheid van de bergbevolking zal je verbazen.

Pokhara
Phewa meer Pokhara Nepal DjoserEven heerlijk ontspannen aan het betoverende Phewameer met uitzicht op de Himalaya, een gezellig stadje aan een prachtig meer met een echte wandelboulevard vol winkels en restaurants. Als je meer zin hebt in wat beleving of actie kunt je een boottocht maken over het idyllische meer naar het tempeleiland. De fanatiekelingen kunnen gaan paragliden op ‘s werelds mooiste paraglide locatie of een heerlijke wandeling rond het meer maken.

>/Rondreis-Nepal/

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Reizen volgens RIVM richtlijnen
 • Opvolging reisadviezen ministerie van Buitenlandse zaken
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Lees meer >

Klantwaardering

9,3

Een geweldige, indrukwekkende, bijzondere, maar ook erg verm...
Een geweldige, indrukwekkende, bijzondere, maar ook erg vermoeiende reis. Heel veel gezien, beleefd en ervaren. Verschillende volken gezien, verschillende landen ervaren. Heerlijk gegeten, met verschillende valuta leren omgaan. Leren onderhandelen en enorm genoten. Met een geweldige reisbegeleidster

Leny B. - 10,0
Terug naar boven