Kookreis Vietnam

Kookreis Vietnam

Reis langs de vele smaken van Vietnam

15 dagen

Reizen is naast het bekijken van bezienswaardigheden ook kennismaken met lokale producten en het proeven van nieuwe gerechten. Tijdens deze reis maak je kennis met typische Vietnamese producten en gerechten. Je leert tijdens verschillende workshops enkele gerechten zelf te maken. Daarnaast is er ook genoeg tijd voor het bekijken van diverse bezienswaardigheden en te genieten van de prachtige natuur.

Van:
Aan:


Routekaart Kookreis Vietnam, 15 dagen

 • 05-02-2020 Amsterdam - Saigon
 • 06-02-2020 aankomst Saigon
 • 07-02-2020 Saigon, bezoek markt en kookles
 • 08-02-2020 Saigon - Mekong delta, fietstocht en kookles
 • 09-02-2020 Mekong delta - Saigon - vlucht naar Danang - Hoi An
 • 10-02-2020 Hoi An, kookles en fietstocht
 • 11-02-2020 Hoi An - Marble mountains - Hue
 • 12-02-2020 Hue, kookworkshop
 • 13-02-2020 Hue - vlucht naar Hanoi
 • 14-02-2020 Hanoi, kookles
 • 15-02-2020 Hanoi - Mai Chau
 • 16-02-2020 Mai Chau - Hanoi
 • 17-02-2020 Hanoi - Halong Bay, boottocht
 • 18-02-2020 Halong Bay - Hanoi - Amsterdam
 • 19-02-2020 aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Saigon

Dag 1 Amsterdam - Saigon
Dag 2 aankomst Saigon
Dag 3 Saigon, bezoek markt en kookles

Saigon markt VietnamIn de ochtend arriveren we in Saigon, de Vietnamese hoofdstad die omgedoopt is naar Ho Chi Minh city. Deze miljoenenstad heeft de afgelopen decennia een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt en is tegenwoordig een belangrijke commercieel centrum. Onze kennismaking met lokale producten begint met een bezoek aan de bekende markt van Ben Than. Onze lokale gids attendeert je op en geeft uitleg over een aantal basis producten en ingrediënten, die een essentieel onderdeel vormen van de Vietnamese keuken.

De opgedane kennis brengen we ’s middags meteen in de praktijk tijdens een kook workshop. Hier word je geïnstrueerd over de fijne kneepjes van de Vietnamese keuken en kan je zelf experimenteren met een gerecht en technieken. Na afloop proeven we onze eigen gemaakte gerechten. Daarna is er gelegenheid om Saigon zelf verder te verkennen.


Mekong delta

Dag 4 Saigon - Mekong Delta (Cai Lay)
Dag 5 Mekong delta - Saigon - vlucht naar Danang - Hoi An

Cai Lay vis VietnamDe volgende dag rijden we naar de Mekong delta. We nemen bij Hiep Duc de ferry naar Tan Pong eiland waarna we onze intrek nemen in een eenvoudige ecolodge. We worden hier door de familie gastvrij ontvangen. ’s Middags verkennen we per fiets het eiland waarbij we kennis maken met de bewoners en hun gebruiken. We gaan proberen om onze eigen vis te vangen en lokale groenten te oogsten. Terug in de lodge kan je deelnemen aan een kookklas om je eigen gevangen vis te bereiden en daarna op te eten.

De volgende ochtend maken we verder kennis met de eilandbewoners en enkele lokale specialiteiten. Een eilandbewoonster legt ons uit hoe van jackfruit cakes worden gemaakt. 


Hoi An, Marble Mountains & Hue

Dag 6 Hoi An, kookles & fietstocht
Dag 7 Hoi An - Marble Mountains - Danang - Hue
Dag 8 Hue, kookles

Hoi An Vietnam In Hoi An kun je urenlang door de leuke nauwe straatjes slenteren en de Chinese tempels en enkele historische huizen bezoeken. De 400 jaar oude Japanse overdekte brug en de Phuc Kien Assembly Hal mag je zeker niet missen. Schuif ’s avonds aan in een van de leuke restaurants om de lokale specialiteit Hoi An Chicken Rice te proeven. Een bekend gerecht voor foodies. De volgende ochtend bezoeken we de lokale markt voor onze inkopen voor de aansluitende twee uur durende kookklas. Al enigszins thuis in de Vietnamese keuken zullen we ons de zelfgemaakte gerechten na afloop goed laten smaken. ’s Middags verkennen we per fiets het platteland. Er wordt hier veel rijst verbouwd en op de velden wordt door boeren hard gewerkt.    

Danang tempel VietnamDe Marble Mountains, een vijftal bergen uit kalksteen en marmer rijzen op uit het landschap nabij Danang. In de bergen bevindt zich een labyrint van tunnels, grotten en rotstempels. Vanaf de top heb je een mooi uitzicht op My Khe Beach, waar de Amerikaanse soldaten zich konden ontspannen gedurende de oorlog. In het nabij gelegen Danang bekijken we de historische Chamtorens en het Cham museum. Hue is bekend om de Verboden Purperen Stad, maar ook om de Royal Dish, een populair gerecht dat in menig eettentje wordt geserveerd. We krijgen tijdens een workshop instructie over de bereiding ervan. Daarna is er tijd om de citadel en de ranke Thien Mu Pagode te bezoeken. 


Hanoi & Mai Chau

Dag 9 Hue - vlucht naar Hanoi
Dag 10 Hanoi, kookles
Dag 11 Hanoi - Mai Chau

Markt VietnamWe nemen in de ochtend het vliegtuig naar Hanoi, waar we s’ middags kunnen rondkijken. De volgende ochtend gaan we, onder de leiding van een echte chef, eerst naar de markt voor inkopen. Enige kennis van het Vietnamees komt hierbij goed van pas. De basiswoorden worden je bij gebracht. Na de kookles is er aandacht voor de bereiding van speciale groene thee, zoals gewaardeerd door de inwoners van Hanoi.

We verlaten de hoofdstad en volgen een mooie weg naar het noorden. De mooie vallei van Mai Chau is heerlijk rustig en wordt bewoond door Muong en de White Tai. We genieten van een lunch en de lokale gastvrijheid in een typisch Thai huis. We bekijken vervolgens enkele mooie dorpen die zijn gelegen tussen de rijstvelden. We overnachten bij een lokale familie en proeven lokale specialiteiten zoals in bamboe gekookte rijst, een salade van bananenbloemen, zoetwaterslakken en rijstwijn.


Halong Bay

Dag 12 Mai Chau - Hanoi
Dag 13 Hanoi - Halong Bay, boottocht
Dag 14 Halong Bay - Hanoi - Amsterdam
Dag 15 aankomst Amsterdam

Halong baai VietnamNa een overnachting in Hanoi reizen we verder naar Halong Bay. We eindigen hier onze culinaire reis met een boottocht langs de eilanden van de schitterende baai. We ankeren tegen de avond nabij de Bo Nau grot. Aan dek genieten we van de zonsondergang en proeven de lokale visspecialiteiten. Na een overnachting aan boord keren we terug naar de haven en rijden terug naar Hanoi voor de vlucht naar Amsterdam. 

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

17 okt - 31 okt
i
De vluchten van deze reis worden uitgevoerd door Cathay Pacific.

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

17 feb - 03 mrt
i
De vluchten van deze reis worden uitgevoerd door Cathay Pacific.

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Binnenlandse vlucht Saigon - Da Nang
 • Binnenlandse vlucht Hué - Hanoi
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Overnachting op boot in Ha Long-Bay inclusief ontbijt, lunch en visdiner
 • Bezoek aan Mekong Delta met overnachting in ecolodge inclusief alle maaltijden
 • Bijzondere homestay in Mai Chau inclusief maaltijden
 • Fietstocht in de Mekong Delta
 • Fietstocht door de rijstvelden in de omgeving van Hoi An
 • Vijf kooklessen in Saigon, Mekong, Hoi An, Hue en Ha Noi.
 • Lokale gids
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 136,5,-.

Tijdens het verblijf in de homestays in de Mekongdelta en in Mai Chau (twee nachten) is een eigen kamer niet mogelijk.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging met accommodatie is in Saigon en Hanoi bij te boeken.

De prijs van het centraal gelegen hotel in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht.

In Hanoi verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 24,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 49,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

Er zijn kamers gereserveerd in centraal gelegen en comfortabele hotels, van waaruit je makkelijk te voet, per cyclo of per fiets de stad kunt ingaan. De tweepersoonskamers zijn voorzien van eigen badkamer.  Volgens goed Vietnamees gebruik tref je vaak een thermosfles met heet water en een doosje thee op je kamer aan. In de meeste hotels kun je desgewenst je was afgeven.

In de Mekong Delta (Cai Lay) en Mai Chau overnacht je in sfeervolle homestays, bij de Vietnamezen thuis. De voorzieningen zijn eenvoudig en je slaapt met meerderen in één ruimte. Het sanitair deel je hier met je medereizigers.

In het unieke natuurgebied van Ha Long-baai slapen we een nacht op een houten schip, waar de bemanning de lekkerste gerechten voor je bereid, natuurlijk met verse vis! Geniet vanaf het dek van de mooie omgeving.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Saigon Rang Dong Hotel
Saigon A25 Hotel
Mekong delta Mekong ecolodge
Hoi An Hoi An Lantern Hotel
Hue Park View Hotel
Hanoi Thang long Espana

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 136,5,-.

Tijdens het verblijf in de homestays in de Mekongdelta en in Mai Chau (twee nachten) is een eigen kamer niet mogelijk.

 • Lantern Hotel Hoi An Gebouw Djoser kookreis Vietnam
 • Lantern Hotel Kamer Hoi An Djoser kookreis Vietnam
 • Hoi An Lantern Hotel hotelkamer Djoser kookreis Vietnam
 • Hoi An Lantern Hotel zwembad Djoser kookreis Vietnam
 • Park View Hotel Hue Djoser kookreis Vietnam
 • Park View Hotel Hue Pool Djoser kookreis Vietnam
 • Thang Long Espana Hotel exterieur Djoser kookreis Vietnam
 • Thang Long Espana Hotel kamer, Hanoi Djoser kookreis Vietnam
 • Thang Long Espana Hotel badkamer, Hanoi Djoser kookreis Vietnam
 • Thang Long Espana Hotel kamer, Hanoi Djoser kookreis Vietnam
 • Halong Bay Cruise
 • Anh Duong Cruise kamer, Halong Bay

Vliegreis

Emirates

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  22:00

  Aankomst

  07:45*

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Ho Chi Min City

  Vertrek

  09:40

  Aankomst

  19:35

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Hanoi - Dubai

  Vertrek

  00:40

  Aankomst

  05:20

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  08:10

  Aankomst

  12:40

* aankomst volgende dag


Het tijdverschil is vijf uur in de zomer en zes uur in de winter.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Tijdens de reis wordt er gereisd met een eigen bus, die is voorzien van airconditioning. De eigen bus geeft de mogelijkheid om onderweg regelmatig te stoppen: voor een wandeling, de bezichtiging van een monument of het gadeslaan van het leven van alledag.

Om lange reisdagen te voorkomen worden enkele trajecten gevlogen. Zo zijn er twee binnenlandse vluchten; van Saigon naar Danang en van Hué naar Hanoi. Vietnam bekijken we ook vanaf het water: in de Mekong Delta maken we een korte boottocht. In Ha Long-baai maken we een boottocht in de mooie baai, waarbij je overnacht op het schip. Op het platteland nabij Hoi An en in de Mekong delta pakken we de fiets om kennis te maken met het platteland en zijn bewoners.

 • Vietnam Cathay Pacific luchtvaartmaatschappij Djoser
 • Vietnam bus vervoersmiddel Djoser
 • Vietnam bus vervoersmiddel Djoser
 • Halong Bay Cruise

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Binnenlandse vlucht Saigon - Da Nang
 • Binnenlandse vlucht Hué - Hanoi
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Overnachting op boot in Ha Long-Bay inclusief ontbijt, lunch en visdiner
 • Bezoek aan Mekong Delta met overnachting in ecolodge inclusief alle maaltijden
 • Bijzondere homestay in Mai Chau inclusief maaltijden
 • Fietstocht in de Mekong Delta
 • Fietstocht door de rijstvelden in de omgeving van Hoi An
 • Vijf kooklessen in Saigon, Mekong, Hoi An, Hue en Ha Noi.
 • Lokale gids
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wandelt graag over straat op zoek naar leuke winkeltjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een tempel of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een heerlijke Vietnamese maaltijd, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je echter niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij de excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze Kookreis Vietnam zijn de volgende excursies inbegrepen, exclusief eventuele entreegelden:

 • Saigon - halve dag kookles met vooraf een bezoek aan de Ben Thanh markt. Aansluitend zelf gemaakte lunch
 • Mekong- fietstocht; vissen en lokale ingredienten oogsten, gevolgd door een kookles en nuttigen zelf gemaakt diner
 • Mekong - leren maken van de lokale delicatesse; cake van jackfruit & kennismaken enkele markante bewoners
 • Hoi An - halve dag kookles met aansluitend zelf gemaakte lunch
 • Hoi An - fietstocht in de omgeving langs mooie rijstterrassen
 • Hué - halve dag kookles met aansluitend zelfgemaakte lunch
 • Ha Noi - halve dag bezoek lokale markt en kookles van chef. Aansluitend zelfgemaakte lunch
 • In Danang heb je de mogelijkheid om het Cham museum te bezoeken (entree exclusief)
 • Bezoek aan de Marble Mountains en route naar Hue (entree exclusief) 
 • Mai Chau - wandeling en familie lunch in traditionele woning
 • Boottocht in Halong Bay met lunch en afsluitend diner

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek. 
 • Internationale reispas die bij vertrek uit Vietnam nog minstens zes maanden geldig is.
 • Visum voor Vietnam, kosten € 65,- via ambassade of 25 USD via online e-visumaanvraag.
Je kunt de visumaanvraag voor Vietnam zelf regelen bij de betreffende ambassade of het visum online aanvragen, maar je kunt dit ook laten verzorgen via Djoser en het Visumburo. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. In beide gevallen ontvang je 4 weken voor vertrek een mail met meer informatie over de aanvraag.
 

Geldzaken

In Vietnam betaal je met de Vietnamese Dong. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

 
Geld afhalen: In alle plaatsen zijn geldautomaten. 
Contant: euro’s of dollars
Creditcards: op enkele plaatsen in Vietnam kun je geld opnemen.
 
Als richtlijn voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week. 
 
Het is in Vietnam gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,- Bij kleinere groepen is dit bedrag hoger. Uiteraard kunt u altijd inzage krijgen in de besteding en wordt het eventueel overgebleven geld teruggegeven.
 

Maaltijden

Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Meestal is er een buffet met vers stokbrood, boter, jam, ei of smeerkaas, maar ook kun je kiezen voor een echt Vietnamees ontbijt van rijst en noedels. De overige maaltijden zijn gedurende de reis niet inbegrepen, zodat je vrij bent om zelf een keuze te maken waar en wanneer je gaat eten. Tijdens de kookcursussen leer je allerlei verschillende gerechten klaar maken en natuurlijk kan je deze daarna zelf opeten.

Op de dagen dat er geen kookcursussen zijn, is er voldoende gelegenheid om bij lokale restaurans te genieten van lokale gerechten.

Tijdens het verblijf in de Mekong, in Mai Chau en op de boot in Ha Long-baai wordt er een heerlijke lunch en diner geserveerd. De kosten hiervoor zijn bij de reissom inbegrepen.

Vietnam etenEr zijn bijna 500 traditionele gerechten te vinden in de Vietnamese keuken. Tijdens deze culinaire reis ga je met de meeste kennis maken. Geliefd en bekend zijn de kleine loempia's met verschillende vullingen. Als hoofdmaaltijd kun je kiezen uit rijst met groente en vlees of vis. De 'pho', de populaire soep met noedels, groenten en vaak vlees of vis, wordt eigenlijk de gehele dag, maar vooral 's ochtends vroeg gegeten. Daarnaast zijn er ook Chinese restaurantjes en hier en daar tref je Europese gerechten op de kaart aan. De prijs van een maaltijd ligt, afhankelijk van wat en waar je eet, tussen twee en vijf euro.

Vietnamese restaurantjes zien er over het algemeen weliswaar uiterst eenvoudig en wat rommelig uit, maar het eten is er heerlijk en doorgaans betrouwbaar. Ten slotte: men is gewend om met stokjes te eten, bestek krijg je niet overal vanzelfsprekend. Thee wordt algemeen gedronken, koffie is ook overal verkrijgbaar, evenals bronwater en frisdranken.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

Vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. paracetamol en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging met accommodatie is in Saigon en Hanoi bij te boeken.

De prijs van het centraal gelegen hotel in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht.

In Hanoi verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 24,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 49,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Door de langgerektheid van Vietnam en de hoogteverschillen zijn er verschillende klimaatzones. Er is dan ook niet echt sprake van goede of slechte seizoenen om dit land te bezoeken. Is een regio in een bepaalde tijd wat koeler en vochtiger, dan is een andere regio in dezelfde tijd juist heerlijk zonnig en droog of omgekeerd. In het noorden heerst een subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters. De temperatuur in Hanoi bijvoorbeeld ligt tussen 17° en 29°C. Het zuiden en midden van Vietnam kennen een warm tropisch klimaat met temperaturen tussen 20° en 35°C.

Er zijn twee verschillende vochtige perioden te onderscheiden. Tussen oktober en april is er een relatief vochtige tijd in het noordelijk deel van Vietnam, ongeveer tot het centraal gelegen Da Nang. Van mei tot oktober is het in het zuiden warm, vochtig weer. In de regenperiode valt er regelmatig een forse bui, meestal aan het eind van de middag en 's nachts. De hoeveelheid regen verschilt evenwel sterk per plaats en regio.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Hoe reizen we door Vietnam?

We maken voornamelijk gebruik van een eigen, comfortabele bus met airconditioning. Zo kunnen we stoppen waar we willen, bijvoorbeeld om een dorpje te bezoeken of voor een mooi uitzicht onderweg. Van Saigon naar Danang en van Hué naar Hanoi reizen we per binnenlandse vlucht.

Waar overnachten we?

Kan ik pinnen in Vietnam?

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Heb ik een visum nodig voor deze reis naar Vietnam?

Hoe ziet het visumformulier van Vietnam er uit?

Hoe groot zijn de groepen?

Moet ik voor Vietnam malariapillen slikken?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Vietnam?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Vietnam, een prachtig land met een indrukwekkende geschiedenis, vriendelijke mensen en heerlijk eten. Tijdens de reis krijg je kookworkshops waarbij jezelf flink aan de slag moet. Daarna smullen. Een extra dag in Hoi An zou fijn zijn want het is een druk programma. De begeleiding en gids waren top!!

  9,0

  9,0
 • Het is een heerlijke culinaire reis. Wel een druk programma. Hier en daar zou een rustplek opgenomen kunnen worden. We trokken op in een groep van 11 deelnemers met een begeleidster en een gids. Dat ging fantastisch, mede door de inzet van de begeleiding en de gids.

  9,0

  9,0

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Kennismaking met de keuken van Vietnam én aandacht voor cultuur en natuur
 • Kookworkshops in Saigon, Cai Lay, Hoi An, Hanoi & Hue inbegrepen
 • Verblijf in Mekong ecolodge; maak kennis met de gemeenschap
 • Twee tijdbesparende binnenlandse vluchten
 • Homestay bij bergvolkeren in Mai Chau
 • Inclusief een fietstocht op het platteland
 • Afsluitende boottocht in de Halong Bay met diner
   
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Klantwaardering

9,0

Vietnam, een prachtig land met een indrukwekkende geschieden...
Vietnam, een prachtig land met een indrukwekkende geschiedenis, vriendelijke mensen en heerlijk eten. Tijdens de reis krijg je kookworkshops waarbij jezelf flink aan de slag moet. Daarna smullen. Een extra dag in Hoi An zou fijn zijn want het is een druk programma. De begeleiding en gids waren top!!

Else R. - 9,0
Het is een heerlijke culinaire reis. Wel een druk programma....
Het is een heerlijke culinaire reis. Wel een druk programma. Hier en daar zou een rustplek opgenomen kunnen worden. We trokken op in een groep van 11 deelnemers met een begeleidster en een gids. Dat ging fantastisch, mede door de inzet van de begeleiding en de gids.

Cees V. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Terug naar boven