Zuid-Afrika, Botswana & Zimbabwe

Zuid-Afrika, Botswana & Zimbabwe20 dagen

Rondreis langs de mooiste nationale parken van Zimbabwe, Zuid-Afrika en Botswana. Kano door de Okavangodelta, speur met Landrovers naar wild in Chobe nationaal park, voel de ‘spray’ van de Victoria watervallen en ontdek schilderingen van Bosjesmannen in Rhodes Matopos nationaal park. Tijdens deze safari sta je garant oog in oog met de Big Five en maak je kennis met de Afrikaanse gastvrijheid.

Van:
Aan:
Routekaart Zuid-Afrika, Botswana & Zimbabwe, 20 dagen
 1. Amsterdam - Johannesburg
 2. Johannesburg - Marakele nationaal park
 3. Marakele NP - Serowe
 4. Serowe - Maun
 5. Maun - Okavangodelta
 6. Okavangodelta - Moremi wild reservaat
 7. Moremi WR
 8. Moremi WR - Chobe nationaal park (Savuti)
 9. Chobe NP (Kasane)
 10. Chobe NP - Victoria watervallen
 11. Victoria watervallen
 12. Victoria watervallen - Hwange nationaal park
 13. Hwange NP - Rhodes Matopos NP
 14. Rhodes Matopos NP, gamedrive
 15. Rhodes Matopos NP - Masvingo, ruïnes van Groot Zimbabwe
 16. Masvingo - Mapungubwe NP
 17. Mapungubwe NP
 18. Mapungubwe NP - Bela Bela
 19. Bela Bela - Johannesburg - Amsterdam
 20. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Marakele nationaal park

Dag 1. Amsterdam - Johannesburg
Dag 2 Johannesburg - Marakele nationaal park, ‘gamedrive’
Dag 3 Marakele nationaal park - Serowe

Marakele Zuid-AfrikaEen rechtstreekse vlucht met KLM brengt ons naar Johannesburg, waar we worden opgewacht door onze safaritruck en crew. We overnachten nabij de luchthaven. De volgende ochtend reizen we naar Thabazimbi dat onze uitvalsbasis vormt voor Marakele nationaal park. Marakele, dat toevluchtsoord betekent, is het leefgebied van een aantal bedreigde diersoorten en je vindt hier onder andere de bijzondere zwarte neushoorn en wilde honden.

Tijdens je eerste ‘gamedrive’ maak je grote kans om al vast enkele leden van de Big Five te spotten. Het park bevat bovendien een aantal antilopensoorten als de Tsessebe, elanden, berg rietbokken en koedoe's, soorten die in andere parken weinig voorkomen. We kruisen de volgende dag bij Serokwe de grens met Botswana.

Okavangodelta

Dag 4 Serowe - Maun
Dag 5 Maun - Okavangodelta

Okavangodelta BotswanaIn Maun maken we kennis met onze professionele crew die ons de komende dagen met terreinwagens door de Okavangodelta, het Moremi wildreservaat en Chobe nationaal park zullen leiden. Deze mobiele kampeersafari dwars door Botswana’s mooiste wildparken vormt wellicht de spectaculairste safaribeleving van onze reis. Professionele gidsen attenderen je op grote en kleine diersoorten, vogels en andere boeiende aspecten van de Afrikaanse wildernis. Een meereizende kok bereid smakelijke maaltijden in de ‘bush’. Deze maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen. We overnachten tijdens dit deel van de reis in stevige kanvas tenten, die je zelf opzet en afbreekt.

We beginnen dit avontuur met een bezoek aan de Okvangodelta. We rijden diep de delta in om bij een plek te komen waar we overstappen in mokoro’s, kano’s van uitgeholde boomstammen. We worden geboomd door een labyrint van waterwegen waar lelies, papyrus en soms nijlpaarden de doorgang bijna versperren. Tegen de avond kamperen we in het wild op een eiland en maken vanuit hier een wandeling onder leiding van een ranger op zoek naar wild.

Moremi wild reservaat

Dag 6 Okavango delta - Moremi wild reservaat
Dag 7 Moremi wild reservaat

Leeuw Moremi wild reservaat BotswanaHet Moremi wildreservaat ligt aan de oostelijk kant van de Okavangodelta en is het enige officieel beschermde gebied in deze regio. Mopane, acacia’s en verdronken land vormen hier het leefgebied van een enorme diversiteit aan wild, dat goed wordt beschermd. We maken met onze open Landrovers hier verschillende ‘gamedrives’ waarbij we op zoek gaan naar antilopen, zebra's, giraffen, olifanten, leeuwen, neushoorns, luipaarden, buffels en (met enige geluk) wilde honden. In de avond is het goed toeven bij ons kampvuur, waarbij we onder het genot van een drankje luisteren naar de geluiden uit de omringende wildernis.

Chobe nationaal park

Dag 8 Moremi wild reservaat - Chobe nationaal park (Savuti)
Dag 9 Chobe nationaal park (Kasane)

Olifanten Chobe nationaal park BotswanaAl ‘gamedrivend’ bereiken we na een lange dag Chobe nationaal park. Dit park is vooral bekend van de natuurfilms die de National Geographic Society hier liet maken. We kamperen op de grasvlaktes rond Savuti, eens een flinke rivier die in de prehistorie een meer van water voorzag. Tegenwoordig voert de bedding in het droge seizoen naar een grasvlakte, die in het regenseizoen deels verandert in een moeras. Tijdens onze ’gamedrives’ met onze Landrovers ontmoeten we hier olifanten, zebra’s, gnoes en de roofdieren die op ze jagen. ’s Nachts klinkt vaak het gebrul van leeuwen of het gehuil van hyena’s. We breken samen ons kamp op en rijden in noordoostelijke richting verder het park in. De laatste dag in Chobe maken we een boottocht op de Choberivier waarbij je, met een drankje onder handbereik, het wild van dichtbij kunt observeren. In de lodge kunnen we het stof van de safari van ons afspoelen.

Victoria watervallen

Dag 10 Chobe nationaal park - Victoria watervallen
Dag 11 Victoria watervallen

Victoria watervallenWe kruisen de grens met Zimbabwe en overnachten in het plaatsje Victoria Falls. Niet ver van je bed stort de Zambezirivier zich over een breedte van zo’n twee kilometer in een diepe kloof en vormt zo Afrika’s machtigste waterval; de Victoria watervallen. Het lawaai van het vallende water is oorverdovend. Niet voor niets staat de waterval lokaal bekend als Mosi-oa-Tunya, 'de rook die dondert'. Je kunt vanaf de uitkijkpunten, die op loopafstand van onze accommodatie zijn, het donderend geraas aanhoren en de waterdruppels op je gezicht voelen. 

Om een goed beeld van de watervallen te krijgen kun je hier ook een rondvlucht maken, de 'Flight of the Angels'. Als je zelf wilt vliegen kan dat ook! Probeer dat eens tijdens 's werelds op één na hoogste bungeejump van de Zambezibrug!

Hwange en Rhodes Matopos nationaal park


Dag 12 Victoria watervallen - Hwange national park, ‘gamedrive’
Dag 13 Hwange nationaal park - Rhodes Matopos nationaal park
Dag 14 Rhodes Matopos nationaal park, ‘rhinotracking’

Hwange staat bekend om zijn grote verscheidenheid aan wilde diersoorten, waaronder duizenden olifanten en zeldzame antilopesoorten zoals de sabel- en Roan-antilope. We maken in dit enorme park een ‘gamedrive’ in de wildernis om zoveel mogelijk verschillende dieren te observeren.

Rhodes Matopos nationaal parkWe reizen verder naar Bulawayo, de tweede stad van het land. Bulawayo is bekend om zijn uitzonderlijk brede straten. Deze waren oorspronkelijk bedoeld om ruimte te bieden aan volledig gespannen tegemoetkomende ossenwagens. Nabij de stad ligt Rhodes Matopos nationaal park, dat naast veel diersoorten ook bijzondere grillige rotsformaties en prachtige rotsschilderingen van San Bosjesmannen kent. Hier bevindt zich ook het mooi gelegen graf van Cecil Rhodes. We maken hier een spannende ‘gamedrive’ en benaderen neushoorns te voet, onder begeleiding van een gids.

Ruïnes van Groot Zimbabwe 

Dag 15 Rhodes Matopos nationaal park - ruïnes van Groot Zimbabwe
Dag 16 Groot Zimbabwe - Mapungubwe nationaal park

Ruines Groot ZimbabweNabij Masvingo bevinden zich de ruïnes van Groot-Zimbabwe. Groot-Zimbabwe is hét nationale monument van het land en de grootste stenen stad die ooit ten zuiden van de Sahara is gebouwd. De ruïnes zijn waarschijnlijk de overblijfselen van het machtige Monomotapa-rijk. De meest opmerkelijke artefacten zijn acht stenen beelden van vogels, gesneden uit speksteen. We dwalen onder leiding van een gids rond bij deze verbazingwekkende ruïnes, voordat we overnachten in onze chalets die uitkijken op het mooie lake Kyle.

Mapungubwe nationaal park


Dag 17 Mapungubwe nationaal park
Dag 18 Mapungubwe nationaal park - Bela Bela
Dag 19 Bela Bela - Johannesburg - Amsterdam
Dag 20 Aankomst Amsterdam

We rijden zuidwaarts en passeren bij Beitbridge de drukke grens met Zuid-Afrika. Mapungubwe nationaal park bevindt zich in het noordenwesten van het land, waar de machtige Limpoporivier de scheidslijn vormt met Zimbabwe. Het prachtige park staat op de Werelderfgoedlijst vanwege het mooie landschap en culturele belang van de verschillende bijzondere archeologische vindplaatsen.

Zebra Mapungubwe nationaal park Zuid-AfrikaOp een top van een heuvel vonden hier in 1932 archeologen een graf waarin verschillende gouden voorwerpen waren meegegeven. Uit onderzoek is gebleken dat in de 8e en 9e eeuw hier een florerend koninkrijk bestond dat handel dreef met China, Egypte en India. We maken  met onze truck een ‘gamedrive’ waarbij we niet alleen uitkijken naar wild, maar ook een wandeling over plankiers door de boomtoppen kunnen maken en kunnen genieten van de zonsondergang bij de “Confluence’, het drie landenpunt waar de Shahe en Limpoporivier samenkomen. Ons bushcamp wordt frequent bezocht door olifanten.

In de ochtend nemen we de tijd om rond te kijken in Mapungubwe. Daarna nemen we de snelweg naar het zuiden. Onze prachtige safari zit er bijna op. We onderbreken de lange rit naar Johannesburg in Bela Bela. Hier kan je in de verschillende warmwater baden het stof afspoelen voordat we de volgende dag het vliegtuig terug naar Amsterdam nemen.

Lees de volledige beschrijving
KLM

Op dit moment zijn er geen vertrekdata voor deze reis. We houden je op de hoogte van eventuele veranderingen via onze nieuwsbrief en onze Facebookpagina.

Inclusief

 • Vluchten met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per safaritruck
 • Vervoer per /terreinwagens van dag 5 t/m 9
 • Lodge/hotel overnachtingen met ontbijt
 • 5 kampeerovernachtingen tijdens safari in Botswana
 • 3 maaltijden per dag tijdens kampeerovernachtingen (dag 5 t/m dag 9)
 • Entreegelden nationale parken
 • ‘Gamedrives’ volgens programma,
 •  Rhinotracking in Rhodes Matopos nationaal park
 • Engelssprekende chauffeur & engelssprekende reisbegeleider
 • Professionele wildlife gidsen tijdens kampeersafari in Botswana
 • Diensten Djoser service balie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten voornamelijk in middenklasse hotels, chalets, lodges en een keer in een tentedcamp. De contrasten tussen de accommodaties zijn soms groot. De meeste accommodaties zijn karakteristiek voor de regio en liggen veelal midden in de natuur op de mooiste plekjes. Chalets hebben meestal een eigen terras, een ingebouwde keuken en barbecuefaciliteiten buiten. Sommige accommodaties zijn voorzien van een zwembad.

In Botswana overnacht je gedurende  vier nachten in de Okavangodelta, Moremi en Chobe in ruime canvas koepeltenten die makkelijk zelf zijn op te zetten. Deze tenten zijn voorzien van muskietengaas. De driepersoonstenten, worden door maximaal twee personen benut, zodat je ruimte over hebt voor je bagage. Comfortabele matrasjes zijn aanwezig zodat je zelf slechts je slaapzak en een kussen(sloop) of klein kussentje hoeft mee te nemen. Faciliteiten op deze kampeerterreinen midden in de wildernis zijn eenvoudig.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
 

Serowe Serowe Hotel
Kasane Thebe River Lodge
Victoria Falls Explorers Villaga
Hwange nationaal park Ganda Lodge
Rhodes Matopos Farmhouse Lodge
Groot Zimbabwe Norma Jeane's Lakeview Resort
Mapungubwe nationaal park Kaoxa Bush Camp
Bela Bela Forever Resort

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

 • Accommodatie 1
 • Accommodatie 2
 • Accommodatie 3
 • Accommodatie 4
 • Accommodatie 5
 • Accommodatie 6
 • Accommodatie 7
 • Accommodatie 8
 • Accommodatie 9

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Johannesburg

  Vertrek

  10:20

  Aankomst

  21:15

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Johannesburg - Amsterdam

  Vertrek

  23:15

  Aankomst

  10:20*

* aankomst volgende dag


Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil met Zuid-Afrika maar in de wintertijd is het er één uur later.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €0,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

We maken gebruik van speciaal voor safari's uitgeruste voertuigen. Je reist per safaritruck met bergruimte voor bagage en voorraden. Wij hebben de volledige beschikking over deze voertuigen, zodat we overal kunnen stoppen waar we willen en we kunnen in de meeste parken ons voertuig gebruiken voor de ‘gamedrives’.

Vanaf dag 5 t/m dag 9 laten we de truck achter in Maun (Botswana). De komende 5 dagen wordt je vervoerd met terreinwagens voor de safari in de Okavangodelta, Moremi wildreservaat en dwars door Chobe nationaal park.
 

 • Vervoer 1
 • Vervoer 2
 • Vervoer 3
 • Vervoer 4
 • Vervoer 5
 • Vervoer 6

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per safaritruck
 • Vervoer per /terreinwagens van dag 5 t/m 9
 • Lodge/hotel overnachtingen met ontbijt
 • 5 kampeerovernachtingen tijdens safari in Botswana
 • 3 maaltijden per dag tijdens kampeerovernachtingen (dag 5 t/m dag 9)
 • Entreegelden nationale parken
 • ‘Gamedrives’ volgens programma,
 •  Rhinotracking in Rhodes Matopos nationaal park
 • Engelssprekende chauffeur & engelssprekende reisbegeleider
 • Professionele wildlife gidsen tijdens kampeersafari in Botswana
 • Diensten Djoser service balie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bezoekt op eigen gelegenheid de Victoria watervallen de ander wil op zijn gemak ergens rondkijken of strijkt neer op een terras om onder het genot van een drankje het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er  te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe zijn de volgende excursies én de entreegelden van de nationale parken in het reisprogramma inbegrepen:

 • Op dag 2 bereiken we Marakele nationaal park gelegen in het hart van de Waterbergen. We maken hier de namiddag met onze eigen safaritruck een ‘gamedrive’. We speuren hier naar bruine hyena’s, leeuwen, luipaarden, kudu, reedbuck, Tsessebe en Kaapse gieren. 
   
 • Vanuit Maun maken we een vierdaagse tocht met terreinwagens onder leiding van professionele gidsen. We rijden de Okavangodelta in waar we een tocht met kano’s maken en een ‘gamewalk’ op zoek naar wild.
   
 • Op dag 7 rijden we naar het Moremi reservaat waar we twee ‘gamedrives’ met terreinwagens maken. 
   
 • Op dag 8 rijden we uitkijkend naar wild dwars door Chobe nationaal park. We overnachten in Savuti.
 • Op dag 9 rijden we van Savuti naar Chobe nationaal park. In de namiddag bereiken we Kasane. Vanuit de lodge maken we een boottocht op  de Chobe rivier om wild gade te slaan.
   
 • In Hwange nationaal park maken we met onze eigen truck een middag ‘gamedrive’. Het park kent een enorme verscheidenheid aan wild.
   
 • Op dag 14 maken we met terreinwagens een tocht door Rhodes Matopos nationaal park. We speuren naar wild, maar stoppen ook bij schilderingen van Bosjesmannen en het spectaculair gelegen graf van Cecil Rhodes. In het park proberen we te voet neushoorns te benaderen. Een spannend avontuur!
 • De ruïnes van Groot Zimbabwe worden beschouwd als het grootste stenen bouwwerk ten zuiden van de Sahara. We maken hier onder leiding van een gids een rondleiding.
 • Mapungubwe nationaal park, geplaatst op de Wereld Erfgoed Lijst van UNESCO, is rijk aan flora en fauna en belangrijk vanwege een archeologische vindplaats en schilderingen van San Bosjesmannen. We maken hier met onze safaritruck een ‘gamedrive’ door het park. We stoppen daarbij bij het belangrijke viewpoints de “confluence’ het drielanden punt tussen Zuid-Afrika, Botswana en de Zimbabwe. 

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat na vertrek uit Zimbabwe of Zuid-Afrika nog zes maanden geldig is.
 • Voor Zimbabwe dient er ter plaatse aan de grens een single entry visum gekocht te worden. De kosten hiervoor bedragen US$ 30,- per persoon.
 • Voor kinderen onder de 18 jaar is een geboortecertificaat voor Zuid-Afrika vereist.
  Je vraagt de geboorteakte aan in de gemeente waar het kind geboren is. Het internationale uittreksel kan vaak online worden aangevraagd, bij desbetreffende gemeente. Het certificaat moet niet alleen de gegevens van het kind, maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met de gemeente voor de procedure.
   

Geldzaken

In Zuid-Afrika hanteert men de Zuid-Afrikaanse rand. In Botswana de Pula en in Zimbabwe wordt er betaald met de Amerikaanse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: mogelijk in de steden van Zuid-Afrika, Botswana & Zimbabwe
Contant: Amerikaanse dollars
Creditcards: uitsluitend bij banken te gebruiken voor geldopname en voor betaling optionele excursie bij de Victoria watervallen. Visacard is (met name in Zimbabwe) de meest geaccepteerde kaart.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 75,-.
 

Maaltijden

Het verblijf in de accommodaties is op basis van logies met ontbijt. In Botswana zijn tijdens alle kampeerovernachtingen drie maaltijden per dag, koffie en thee bij de reissom inbegrepen. Een meereizende kok stelt een helpende hand van de deelnemers op prijs. Op alle andere plekken blijft er voldoende ruimte over om de lokale keuken van Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe te ontdekken.

Bij de meeste Zimbabwanen staat er tijdens de lunch en ’s avonds maïspap, ‘sadza’ genaamd op tafel. De bonk kleverige mais gaat, afhankelijk van de portemonnee, gepaard met ‘relish’, een soort van jus met een stukje vlees of kip. Soms wordt er groente bij geserveerd of wat gemalen pinda’s, afhankelijk van wat het ‘plot’, het stukje land naast het huis, voortbrengt. Het smaakt het lekkerst wanneer je dit met je handen eet. De keuken kent door de lange Britse overheersing westerse invloeden. In Zimbabwe vind je in de meeste grote plaatsen restaurants waar westerse fastfoodmaaltijden worden gereserveerd. Friet mét veel ketchup, Engelse pies en steaks voeren de boventoon.

In Botswana zijn ook de gerechten een mengeling van de traditionele Afrikaanse keuken, waarbij maïspap de boventoon voert en de Engelse pot. Er wordt veel vlees gegeten, meestal wordt dit geroosterd op de barbecue. In de grote steden en toeristencentra als Maun en Kasane vind je goedkope fastfood en pizzarestaurants.
 

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:
 

 • Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
 • Malariatabletten


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.
 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

Het hele jaar kun je prima rondreizen door Zuid-Afrika, Botswana en Zimbabwe. Vanwege de ligging op het zuidelijk halfrond zijn de seizoenen tegengesteld aan die van Nederland. In de periode tussen april en september liggen de temperaturen tussen de 25-30 graden. Er valt in deze winterperiode nauwelijks neerslag. In wat hoger gelegen delen in Zimbabwe kunnen de nachten soms fris zijn. In onze wintermaanden van november tot eind maart reikt het kwik over de dertig graden en valt er regelmatig een verkoelende bui.

Zimbabwe bestaat grotendeels uit vruchtbare grond. Niet verwonderlijk dat Boeren uit de Kaap zich hier kwamen vestigen. De enorme landerijen zijn de laatste decennia opgedeeld onder de lokale bevolking. In het oosten en het zuiden wordt je verrast door spectaculaire rotspartijen. Soms lijkt het als of deze door mensenhanden op elkaar zijn gestapeld. Eeuwenoude baobabbomen domineren het landschap en bieden een welkome schaduwplaats voor reizigers.

Botswana bestaat grotendeels uit de immense Kalahariwoestijn. Er zijn hier nauwelijks bergen. In het noorden met de grens van Angola heeft de Okavangorivier een groene oase gecreëerd. De spectaculaire Okavangodelta kent een rijke flora en fauna en is de plek waar we ons tijdens deze reis op focussen. 
 

Reisbegeleiding en gidsen

De groep wordt begeleid door een lokale Engels/Afrikaanssprekende reisbegeleider, in dienst van ons agentschap in Zuid-Afrika. Deze wacht je bij aankomst op de luchthaven in Johannesburg op en reist de hele trip met de groep mee. Vanaf dag 5 t/m 9 begeleiden professionele gidsen de safari’s in de Okavangodelta, Moremi en Chobe nationaal park.

De reisbegeleiding verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de reis, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding terecht.
 

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Spectaculaire 5-daagse safari met terreinwagens olv. professionele gidsen in Botswana
 • Track neushoorns te voet in Matopos nationaal park
 • Dwars door Chobe nationaal park, het Moremi wildreservaat en de Okavangodelta
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Zuid-Afrika, Botswana & Zimbabwe

Het weer in Zuid-Afrika, Botswana & Zimbabwe

32°C

Terug naar boven
Chat met Djoser