Wijnreis Zuid-Afrika

Wijnreis Zuid-Afrika

Een ontdekkingstocht door de Kaapse wijnlanden

8 dagen

Zuid-Afrika is onder wijnkenners geliefd vanwege haar wijnen. Het gunstige klimaat zorgt ervoor dat topwijnen in het zuidelijk deel van het land hun oorsprong vinden. De Nederlander Jan van Riebeeck wordt gezien als de grondlegger van de wijnbouw in Zuid-Afrika. In 1656 plantte hij als Gouverneur van de Kaap de eerste druivenstokken in dit vruchtbare stukje land van de Oost-Indische Compagnie en in 1659 was de eerste wijn een feit. Een mooie rondreis door de Kaapse Wijnlanden, speciaal voor de wijnliefhebber!

Van:
Aan:
Routekaart Wijnreis Zuid-Afrika, 8 dagen

 • 23-03-2019 Amsterdam - Kaapstad
 • 24-03-2019 Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop en Groot Constantia
 • 25-03-2019 Kaapstad - Riebeek Kasteel - Tulbagh - Worcester
 • 26-03-2019 Worcester - Ashton - Stanford - Hermanus
 • 27-03-2019 Hermanus - Hemel en Aarde Wijnroute - Stellenbosch
 • 28-03-2019 Stellenbosch, excursie Paarl en Franschhoek
 • 29-03-2019 Stellenbosch - Kaapstad - Amsterdam
 • 30-03-2019 aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Kaap de Goede Hoop en Groot Constantia

Dag 1 Amsterdam Kaapstad 
Dag 2 Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop en Groot Constantia


Kaap de goede hoop Zuid-Afrika DjoserKLM brengt ons rechtstreeks naar het mooi gelegen Kaapstad.  De volgende ochtend maken we een excursie naar het Kaaps Schiereiland en Kaap de Goede Hoop. We passeren Sea Point, Clifton en Campsbay. In Simon’s Town maken we een stop om de kolonie pinguïns te bewonderen. Kaap de Goede Hoop is een natuurreservaat met een begroeiing die typerend is voor deze streek, het zogenaamde 'fynbos'. Op het meest zuidwestelijke punt van Afrika zie je in het oosten de Indische Oceaan en westelijk de Atlantische.  

Vanaf Kaap de Goede Hoop rijden we naar het bekende wijnhuis Groot Constantia, waar we de mogelijkheid hebben tot een eerste kennismaking met de wijnen die de regio beroemd hebben gemaakt. Deze wijnboerderij dateert uit 1685 en is daarmee één van de oudste van het land. Hun 'Grand Constance' is de oudste wijn van Zuid-Afrika en werd al geprezen door grootheden en vorsten, zoals Napoleon, Frederick II van Pruisen en Charles Dickens. We keren terug naar Kaapstad waar we in stijl overnachten in het Tudor hotel, het oudste hotel in de stad.

Swartland Regio en Hermanus

Dag 3 Kaapstad – Riebeek Kasteel – Val du Charron
Paarl – Worcester
Dag 4 Worcester – Ashton – Stanford – Hermanus 

Vandaag ontdekken we de Swartland regio. De naam verwijst naar de donkere vruchtbare aarde, die kenmerken is voor deze streek . Via Malmesbury rijden we naar het pittoreske plaatsje Riebeek Kasteel, één van de oudste plaatsen in Zuid-Afrika. Hier kun je op eigen gelegenheid het stadje verkennen, met het Oude Kerk Museum, de Neder Duitse-kerk en uiteraard leuke winkeltjes, galerieën  en restaurants.

In Val du Charron genieten we van de lunch en wordt tijdens een theatervoorstelling op bijzondere wijze de geschiedenis van de Zuid-Afrikaanse wijnen verbeeld. We vervolgen de reis naar Paarl. Glooiende wijngaarden ontrollen zich onder de hemel. Naast de productie van wijn kwam Paarl ook in het wereldnieuws toen Nelson Mandela werd vrijgelaten uit de gevangenis Groot Drakenstein. Aan het einde van de middag komen we vervolgens aan in Worcester.

Wijnvelden Zuid-Afrika DjoserOver de beroemde route 62 rijden we via Robertson naar Ashton, voor een bezoek aan een eeuwenoude boerderij van de van Zylfamilie. Hier horen we meer over het proces van wijn maken en genieten we van een wijnproeverij gecombineerd met lokale streekproducten. Ervaar vervolgens het landschap en de wijngaarden vanaf een tractor.

Door de pittoreske stadjes Bonnievale en Riviersonderend rijden we naar het wijnhuis Raka voor een bezoek, ook hier kun je uiteraard proeven. Deze wijnboerderij ligt in een vallei in het Kleinrivier Gebergte. De bevlogen familie Dreyer verbouwt diverse druivensoorten en produceert vele wijnen waaronder diverse wijnen van topkwaliteit. Men begon met het verbouwen van Cabernet Sauvignon, Merlot and Shiraz; inmiddels zijn daar diverse druivensoorten bijgekomen zoals Pinotage en Petit Verdot. We komen in de middag aan in het aan de oceaan gelegen Hermanus. Hier is de middag vrij te besteden. Hermanus wordt meer en meer een bestemming voor avonturiers. Het is tevens bekend vanwege de walvissen die je hier kunt zien tussen eind juni en begin december.

Hemel en Aarde Vallei

Dag 5 Hermanus – Hemel en Aarde Wijnroute
Stellenbosch

Druiven man (internet)We volgen de wijngaarden langs via schitterende route door de mooie Hemel en Aarde Vallei, ingeklemd tussen de Babylonstoren enerzijds en het Raed-na-Gael gebergte anderzijds. In deze vallei vinden wijnen van de hoogste kwaliteit hun oorsprong. De eerste stop is bij de Newton Johnson Wine Estate, gespecialiseerd in m.n. de Pinot Noir; later bezoeken we ook Ataraxia Wine Estate. Beide wijnhuizen bieden de mogelijkheid tot een heerlijke proeverij.

Vervolgens rijden we via Caledon naar Grabouw, voor een bezoek aan Peregrine Farm Stall. Deze boerderij is gelegen in de vruchtbare Elgin vallei. Je kunt hier terecht voor lokale streekproducten, een heerlijk kopje koffie en diverse lekkernijen van eigen bodem. In de namiddag bereiken we het  wijnhuis Zevenwacht. We overnachten op de wijnboerderij in karakteristieke huisjes. Bij aankomst krijgen we een rondleiding door de wijnkelders en proeven we uiteraard van de eigen wijnen. Recent nog viel dit wijnhuis in de prijzen met hun 'Zevenwacht Sauvignon Blanc 2016'.

Stellenbosch en Kaapstad

Dag 6 Stellenbosch, excursie Franschhoek
Dag 7 Stellenbosch – Kaapstad – Amsterdam
Dag 8 aankomst Amsterdam


Vanuit Stellenbosch maken we een excursie naar Franschhoek, een historisch stadje, gesticht in 1688 door de vluchtende Franse hugenoten. In het centrum herinnert een klein monument aan de pioniers die hier de eerste wijn produceerden. Interessant is het Hugenoten museum.

Kaapstad Tafelberg uitzicht Zuid-AfrikaWe rijden terug naar Stellenbosch, een plaatsje met een rijke historie. In deze stad, in 1679 gesticht door Simon van der Stel van de VOC, herinneren de Braak, het VOC-kruithuis en de vele witte Kaap-Hollandse huizen aan de Hollandse tijd. In de middag bezoeken we Middelvlei Wine Estate, waar we na een rondleiding onze opgedane kennis in praktijk kunnen brengen tijdens een workshop wijn maken, uiteraard onder het genot van een glas wijn en typisch Afrikaans Potbrood. Als souvenir kun je na afloop een gepersonaliseerde fles met je eigen label van de winnende wijn kopen.

De laatste dag in Kaapstad is er tijd om zelf rond te kijken. De stad kent veel historisch interessante plaatsen. Wandel eens over de openluchtmarkt op Green Market Square en langs de VOC-tuinen. De oude haven met de kleurige Victoriaanse huizen, het Victoria & Alfred Waterfront, is tegenwoordig hét uitgaanscentrum van de stad. In de middag rijden we naar de Tafelberg, waar je met de kabelbaan omhoog kunt. Een mooie afsluiting van deze wijnreis, voordat we in de avond terugvliegen naar Amsterdam.

 
Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe op een aantal dagen alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
KLM

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

23 mrt - 30 mrt

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.845,-

Inclusief

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlands/Afrikaanssprekende reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Overnachtingen in comfortabele hotels en lodges, incl. ontbijt
 • Excursie Kaaps Schiereiland en Kaap de Goede Hoop
 • Bezoek aan vijf gerenommeerde wijnhuizen
 • Theatervoorstelling Val du Charron, incl. lunch
 • Bezoek Farmer Redbeard incl. proeverij en tractorrit
 • Wijnkeldertour en proeverij Zevenwacht Wine Estate
 • Workshop wijn maken bij Middelvlei Wine Estate
 • Diensten service balie Djoser in vertrekhal Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, alle entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 185,-.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in sfeervolle  middenklasse  hotels. Zo verblijf je In Kaapstad  in het statige Tudorhotel gesitueerd op de Greenmarket Square. Dit hotel is het oudste hotel van de stad. Het interieur ademt de grandeur van weleer uit.

In het door wijngaarden omgeven Worcester verblijven we in de Worcesterlodge, gelegen aan Churchstreet. Dit is ongetwijfeld het meest pittoreske deel van het stadje. De lodge heeft mooie met klassieke meubels ingerichte kamers. In de tuin is een zwembad en op de patio buiten kan worden ontbeten.

Het 120 jaar oude Windsorhotel in Hermanus is een familie gerund hotel, dat onlangs geheel is gerenoveerd. Het heeft zijn charme behouden. Het hotel ligt aan de haven op loopafstand van winkels en restaurants. Het Zevenwacht wine Estate in Stellenbosch is een operationele wijnboerderij. Het is gelegen tussen de wijngaarden en heeft charmante cottages in Kaaps hollandse stijl. Elke cottage heeft twee slaapkamers. De badkamer wordt hier gedeeld met twee andere medereizigers.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
 

Kaapstad Tudor Hotel
Worcester  Church Street Lodge
Hermanus  Windsor Hotel & Apartments
Stellenbosch  Zevenwacht Wine Estate


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 185,-.

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Kaapstad

  Vertrek

  10:00

  Aankomst

  21:20

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Kaapstad - Amsterdam

  Vertrek

  23:00

  Aankomst

  10:35*

* aankomst volgende dag


Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil met Zuid-Afrika maar in de wintertijd is het er één uur later.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.095,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

In Zuid-Afrika reizen we met een eigen bus zodat we overal kunnen stoppen waar we willen. De wegen zijn in uitstekende staat. De reisafstanden zijn relatief kort, meestal rijd je in twee tot vier uur naar de volgende plaats, maar onderweg maken we diverse stops, waardoor het programma vaak een groot deel van de dag in beslag neemt. Geniet onderweg van de uitzichten vanaf de bergpassen!

 • Vliegtuig KLM
 • Bus Zuid-Afrika Djoser
 • Busje Zuid-Afrika Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlands/Afrikaanssprekende reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Overnachtingen in comfortabele hotels en lodges, incl. ontbijt
 • Excursie Kaaps Schiereiland en Kaap de Goede Hoop
 • Bezoek aan vijf gerenommeerde wijnhuizen
 • Theatervoorstelling Val du Charron, incl. lunch
 • Bezoek Farmer Redbeard incl. proeverij en tractorrit
 • Wijnkeldertour en proeverij Zevenwacht Wine Estate
 • Workshop wijn maken bij Middelvlei Wine Estate
 • Diensten service balie Djoser in vertrekhal Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil graag de Tafelberg op en de ander gaat liever eerst naar Robbeneiland en daarna naar de Tafelberg. De een wil graag een walvissentocht maken vanuit Hermanus en de ander wil graag genieten van een heerlijke middag op een terrasje. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze wijnreis door Zuid-Afrika zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Een bezoek aan het Kaaps Schiereiland met Kaap de Goede Hoop als einddoel. Je bezoekt het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Onderweg stoppen we in Houtbaai en Simon's Town waar je bij Boulders beach een kolonie pinguins treft. We rijden via de Chapman's Peak Drive.
 • Bezoek aan Farmer Readbeard inclusief proeverij en tractorrit.
 • Val du Charron's Theatervoorstelling en lunch
 • Wijnkelder-tour en workshop wijn maken
 • Een bezoek aan Franschhoek, gesticht door de Franse Hugenoten


Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen:

 • Een bezoek aan diverse wijnhuizen in de Kaapse wijnregio: Groot Constantia, Wijnhuis Raka, Ataraxia Wine Estate, Zevenwacht en Middelvlei Wine Estate. Tweemaal is tevens een wijnproeverij inbegrepen, tijdens de andere bezoeken kunt u hier optioneel aan deelnemen.
 • Bezoek aan het plaatsje Riebeek Kasteel en het Taalmonument in Paarl

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die nog minimaal 1 maand geldig is na vertrek uit Zuid-Afrika.
 

Geldzaken

In Zuid-Afrika wordt er betaald met de Zuid-Afrikaanse rand. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

 
Geld afhalen: overal zijn geldautomaten.
Contant: euro’s.
Creditcards: veelvuldig te gebruiken.
Reischeques: op veel plaatsen in te wisselen, maar is vaak tijdrovend.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt voor deze reis minimaal € 400,- per persoon per week.
 
Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.
 

Maaltijden

De lunches en diners zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je zelf kunt bepalen waar en met wie je gaat eten. Bij enkele afgelegen overnachtingsplaatsen is er bij de accommodatie een restaurant. Dit is dan ook de enige mogelijkheid om te eten.

Veel gerechten in de Zuid-Afrikaanse keuken hebben hun oorsprong in India of Maleisië. Er staan echter ook veel typerend Afrikaanse specialiteiten op de menukaart: bobotie bijvoorbeeld, en miliepap en biltong. Bobotie is een verrukkelijk gehaktmengsel met gele rijst en kokos. Biltong wordt vooral als borrelhapje of snack tussendoor gegeten. Het is in reepjes of stukjes gedroogd vlees, dat van een grote variëteit aan dieren gemaakt wordt - van buffel tot struisvogel.

Een geliefde bezigheid van Zuid-Afrikanen is het houden van een 'braai', onze barbecue. Tijdens de overnachtingen in een chalet kun je je eigen 'braaivleis' bereiden: een barbecue ontbreekt namelijk nooit.

Fruit vind je in Zuid-Afrika in overvloed dankzij het milde klimaat. Vers fruit en vruchtensappen zijn dan ook overal te krijgen. Het ontbijt is vaak een keuze uit eieren met spek of 'boerewors', broodjes met jam of kaas en de traditionele miliepap, gemaakt van maïsmeel.

Ook typisch Afrikaans is het Potbrood. De naam komt van de manier van bereiden, in een gietijzeren 'pot', ook wel Dutch oven. Tegenwoordig worden ze ook vaak bereid op de braai. Middelvlei Wine Estate serveert dit brood tijdens je bezoek aan hun wijnhuis.

Wat betreft alcohol zijn de Zuid-Afrikaanse wijnen van bijzonder goede kwaliteit en zeer betaalbaar. Tijdens de reis kun je dit volop ervaren tijdens het bezoek aan de diverse wijnhuizen en proeven van heerlijke wijnen als Shiraz, Chardonnay, Sauvignon Blanc en vele andere soorten van Afrikaanse bodem.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP en hepatitis A

Zuid-Afrika is op medisch gebied een modern land met uitstekende voorzieningen. Het kraanwater is overal drinkbaar en restaurants zijn goed en schoon. Het blijft echter aan te bevelen om water uit flessen te drinken. Het is wel verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

Je kunt het hele jaar door goed rondreizen in Zuid-Afrika. Omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld; juli is de koudste maand, januari de warmste. Het land kent een gematigd klimaat; de winters zijn mild, de zomers warm. In de berggebieden kan het wel flink afkoelen. In de wintermaanden van juni tot augustus kan het overdag in het noorden zo'n 20°C en zonnig zijn, terwijl het in hoger gelegen gebieden als Lesotho en de Drakensbergen met name 's nachts koud kan worden.

In het zuiden langs de kust is de weerssituatie grilliger. Het ene moment is het door een bries buitengewoon fris te noemen, de dag erna kan het aangenaam weer zijn. 's Nachts daalt de temperatuur echter niet noemenswaardig. Het voor- en najaar heeft aangename temperaturen, vergelijkbaar met onze zomer. De zomer zelf is lang en heerlijk warm, met strakblauwe lucht en temperaturen die meestal variëren tussen de 25°C en 35°C. Ook in de zomerperiode kan het wel vrij fris worden in plaatsen die meer landinwaarts en hoger liggen. Er is geen duidelijke regenperiode aan te wijzen; elk gebied kent zijn eigen nattere en drogere seizoenen.

Reisbegeleiding en gidsen

De groep wordt begeleid door een lokale Nederlands/Afrikaanssprekende reisbegeleider, in dienst van ons agentschap in Zuid-Afrika. Deze wacht de groep bij aankomst op de luchthaven in Kaapstad op en gaat de gehele reis met de groep mee.

De reisbegeleiding verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de reis, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Omdat ze woonachtig zijn in Zuid-Afrika kunnen ze meer vertellen over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding terecht.

Daarom Djoser

 • Compacte rondreis door de Kaapse Wijnlanden
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Combinatie sightseeing en bezoeken aan gerenommeerde wijnhuizen
 • Inclusief twee wijnproeverijen
 • Val du Charron theatervoorstelling met lunch en wijnproeverij
 • Blend je eigen wijn tijdens een workshop
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol
Terug naar boven
Chat met Djoser