IJsland winterreis

Winterreis IJsland7 dagen

Maak kennis met het ruige uitgestrekte landschap met zijn geisers, watervallen, lavavelden en warm waterbronnen. We bezoeken het kleinschalige Laugarvatn Fontana, dat aan het Laugarvatn meer ligt en waar je heerlijk kunt ontspannen. Uiteraard gaan we naar het nationale park Thingvellir, letterlijk ‘de vlakte van het parlement’. Dit park staat sinds een aantal jaar op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het imposante gletsjermeer Jökullsarlón mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de reis. Hier drijven stukken ijs rond, die van de twintig kilometer brede Breidamerkurjokull-gletsjer zijn afgekalfd en worden afgevoerd naar zee.

Van:
Aan:
Routekaart Winterreis IJsland, 7 dagen

 • 11-03-2018 Amsterdam - Reykjavik - Selfoss
 • 12-03-2018 Selfoss, bezoek Thingvellir, Geysir, Gullfosswaterval, optionele excursie Laugarvatn Fontana
 • 13-03-2018 Selfoss - Seljalandsfoss - Skogafoss - Kirkjubæjarklausturi
 • 14-03-2018 Kirkjubæjarklausturi - Fjardargljufur, gletsjermeer Jökulsárlón - Öræfi
 • 15-03-2018 Öræfi - Skaftafell NP - Kirkjubæjarklausturi
 • 16-03-2018 Kirkjubæjarklausturi - Reykjavik
 • 17-03-2018 Reykjavik - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Houd er rekening mee dat er zich door het karakter van deze reizen onvoorziene omstandigheden kunnen voordoen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden. Weers- en ijsomstandigheden bepalen de route.

Gouden Cirkel & Fontana Laugarvatn

Dag 1 Amsterdam - Reykjavik - Selfoss
Dag 2 Selfoss, bezoek Thingvellir, Geysir, Gullfosswaterval en optionele excursie Laugarvatn Fontana

Na aankomst op Keflavik, de luchthaven van Reykjavik, rijden we meteen door naar ons hotel. 

Thingvellir IJsland DjoserDe volgende dag bezoeken we het nationale park Thingvellir, letterlijk ‘de vlakte van het parlement’. Het park staat sinds een aantal jaren op de Werelderfgoedlijst van Unesco. In deze fascinerende omgeving van lavavelden, grillige rotsformaties en bergen ligt de bekendste kloof van het eiland, Almannagjá, ontstaan door het uit elkaar drijven van de Amerikaanse- en Europese tektonische platen. In de kloof kwam ooit het parlement bijeen en werd in de openlucht vergaderd, recht gesproken en nieuws uitgewisseld. Thingvellir is nog steeds het nationale symbool van de IJslandse identiteit en onafhankelijkheid.

Gulfoss waterval IJsland DjoserWe reizen verder landinwaarts en volgen de bekende Gouden-Cirkelroute. In een geothermisch gebied ligt Geysir, de bekendste heetwaterbron ter wereld. Geysir komt nog maar enkele keren per dag tot uitbarsting, maar dit gebied telt nog meer borrelende poelen en hete bronnen. Eén ervan is de zeer actieve geiser Strokkur, die iedere tien minuten zijn kunsten vertoont. Dit levert een indrukwekkend schouwspel op. Verderop maakt de waterval Gullfoss indruk door zich in twee etappes naar beneden te storten in een nauwe kloof. In de winter is de waterval deels bevroren en levert een zeer fotogeniek plaatje op.

Daarna rijden we naar Laugarvatn. Wie wil kan hier heerlijk relaxen in het kleinschalige Laugarvatn Fontana waar al sinds 1929 IJslanders uit de buurt badderen. Het leuke geothermische bad wordt gevoed door natuurlijke warmwaterbronnen. Het ligt aan het Laugarvatn meer waar je in kunt zwemmen om af te koelen van je bezoek aan de sauna of het stoombad.Dit stoombad wordt verwarmd door ca 45 graden warme stoom die via een rooster recht uit de aarde komt. Je kunt hier ook heerlijk eten.

Skogafoss - Kirkjubæjarklausturi


Dag 3 Selfoss - Seljalandsfoss - Skogafoss - Kirkjubæjarklausturi

Waterval IJsland DjoserDe volgende dag rijden we oostwaarts, naar de watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss. De laatstgenoemde is zo’n 60 meter hoog. Beide watervallen stromen over wat eens de kliffen van de IJslandse kustlijn waren. Onderweg passeren we de actieve vulkaan Eyjafjallajokull en genieten van een mooi uitzicht op één van de enorme ijskappen van de Myrdalsjökull.

In Skogar kun je het volkenkundig museum bezoeken of deelnemen aan een spectaculaire optionele wandeling over de gletsjer Solheimajokull. Gewapend met stijgijzers, ijsbijl en helm wandel je gezekerd en onder begeleiding van een gids over het ijs. Een heel bijzondere ervaring!

Gletsjermeer Jökulsárlón - Noorderlicht

Dag 4 Kirkjubæjarklausturi, Fjardargljufur - gletsjermeer Jökulsárlón - Öræfi
Dag 5 Öræfi- Skaftafell NP - Kirkjubæjarklausturi

Ijsland Fjarda Gletsjermeer Jokullsarlon Djoser Vanuit Kirkjubæjarklausturi rijden we naar de schitterende Fjardrargljufur, waar we onder voorbehoud van weersomstandigheden een wandeling maken (niet mogelijk in december en januari). De kilometers lange kloof is uitgesleten door de rivier de Fjarda. Vervolgens rijden we naar het imposante gletsjermeer Jökullsarlón.

Hier drijven stukken ijs rond die van de twintig kilometer brede Breidamerkurjokull-gletsjer zijn afgekalfd en worden afgevoerd naar zee. We wandelen er langs de oever van het meer en overnachten nabij het nationale park Skaftafell.

Noorderlicht IJsland DjoserDit park is geliefd bij IJslanders die in de hoofdstad wonen. Bergen, diepe ravijnen gletsjers en heldere beekjes bepalen hier het landschap. De mooiste waterval van het park, de Svartifoss, stort zich vanaf een wand van basaltblokken in het diepe. In de winter vormt haar bevroren toestand een sprookjesachtig aanblik.

Ook is dit de beste plek om het noorderlicht te zien, omdat er weinig bewoning is en het noorderlicht schitterend afsteekt tegen de donkere lucht. Duimen dat je gelukt hebt !

Reykjavik

Dag 6 Kirkjubæjarklausturi - Reykjavik
Dag 7 Reykjavik - Amsterdam

Reykjavik IJsland DjoserReykjavik biedt levendige winkelstraten en moderne uitgaansgelegenheden. En als je geïnteresseerd bent in IJslandse kunst en cultuur kun je terecht in het Nationale Museum waar het ontstaan van IJsland wordt uitgebeeld. Of in het Reykjavik Art museum dat verdeeld is over drie locaties in Reykjavik. Eén ligt bij de haven, vanuit het museumcafé heb je er een mooi uitzicht op. Het is dé place to be voor jonge IJslandse artiesten.

De volgende ochtend vliegen we terug naar de Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de deelnemers en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2018

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

09 dec - 15 dec

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.845,-

Start - einde

23 dec - 29 dec
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

20 jan - 26 jan
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

10 feb - 16 feb
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

10 mrt - 16 mrt
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Voorwaarden gegarandeerd vertrek

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrek gegarandeerd' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vlucht met Icelandair
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Excursies volgens programma
 • Engelstalige chauffeur/gids
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 20,-, bij 2 of meer personen € 30,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 355,-.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Reykyavik bij te boeken. In Reykyavik verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse guesthouse. Er wordt geprobeerd om de verlenging te boeken in het hotel waar we van dag 6 op dag 7 overnachten. In dat geval zijn de prijzen vanaf € 95,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht en € 155,- voor een eenpersoonskamer, in beide gevallen met privé sanitair. Dit is helaas niet altijd mogelijk, in dat geval zijn het hotel en de prijs op aanvraag.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €155,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Ze liggen op een gunstige locatie ten opzichte van de excursies die we kunnen maken.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Selfoss Hotel Selfoss
Oraef Fosshotel Glacier Lagoon
Olfös Hotel Eldhestar
Kirkjubæjarklausturi Hotel Nupar
Skaftafell Hotel Skaftafell
Reykjavik Center Hotel Klopp
Reykjavik Hotel Klettur


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 355,-.

 • Accommodatie 1
 • Accommodatie 2
 • Accommodatie 3
 • Accommodatie 4

Vliegreis

Icelandair

De vluchten worden uitgevoerd met Icelandair. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:

Amsterdam - Reykjavik 13:20 - 15:30
   
Reykjavik - Amsterdam 07:40 - 11:40

Tijdsverschil: in de zomermaanden is het in IJsland twee uur vroeger.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Tijdens de rondreis beschikken we over een eigen bus, voorzien van ventilatie en verwarming. Onderweg is veel te zien en daarom stoppen we waar we willen om een foto te maken, een plaatsje te bezoeken of een korte wandeling te maken.

 • Vervoer 1
 • Vervoer 2
 • Vervoer 3

Bij de reis inbegrepen

 • Vlucht met Icelandair
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Excursies volgens programma
 • Engelstalige chauffeur/gids
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een bezoekt in Reykjavik graag het Nationaal museum de ander struint liever rond over de hippe winkelstraat Laugavegur. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door IJsland zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Bezoek aan de gouden cirkel: Thingvellir, Geysir, Gullfoss
 • Bezoek Laugarvatn Fontana (hoogte entree kosten vind u op de website van Laugarvatn Fontana)
 • Excursie naar de watervallen Seljalandsfoss en Skogafoss
 • Excursie naar Fjardrargljufur en het gletsjermeer Jökulsárlón*


Ter plaatse zijn er ook diverse andere excursies mogelijk.

*In december en januari is het vanwege het beperkte aantal uren daglicht niet mogelijk om beide onderdelen uit te voeren. Daarom bezoeken we deze dag alleen het Jökulsárlónmeer, de wandeling naar de Fjardrargljufur kloof komt dan te vervallen. Ook in de andere maanden in het onzeker of de kloof bezocht kan worden, bij slechte weersomstandigheden is de toegangsweg niet begaanbaar.

Reisdocumenten

 • Geldige internationale reispas of identiteitskaart. 
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 

Geldzaken

In IJsland betaald je met kronen. De koersen zijn sterk aan veranderingen onderhevig. Voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

 
Geld afhalen: in de meeste plaatsen zijn geldautomaten. 
Contant: euro’s. 
Creditcards: zijn op veel plaatsen te gebruiken (vereist voor boeking Blue Lagoon).
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 400,- per persoon per week.
 
Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 20,-.
 

Maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen. In Reykjavik is een uitgebreide keuze aan restaurants met een internationaal menu. In afgelegen gebieden ben je echter gebonden aan de eenvoudige kaart van het hotel. Echte IJslandse specialiteiten zijn voor de doorzetters het proberen waard. Wat dacht je van ‘hákarl’, rottend haaienvlees of ‘súrsadir hrútspungar’, ramtestikels? De IJslandse visgerechten hebben wereldwijd een grote reputatie en zijn een echte aanrader.

Gezondheid

De medische voorzieningen in IJsland zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België. Voor deze reis worden geen vaccinaties aangeraden. We adviseren je een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. pleisters, pijnstillers en een middel tegen darmstoornissen.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Reykyavik bij te boeken. In Reykyavik verblijf je na afloop in een centraal gelegen middenklasse guesthouse. Er wordt geprobeerd om de verlenging te boeken in het hotel waar we van dag 6 op dag 7 overnachten. In dat geval zijn de prijzen vanaf € 95,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht en € 155,- voor een eenpersoonskamer, in beide gevallen met privé sanitair. Dit is helaas niet altijd mogelijk, in dat geval zijn het hotel en de prijs op aanvraag.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het IJslandse klimaat is milder dan de noordelijke ligging doet vermoeden, in de wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur in Reykjavik rond het vriespunt, in het binnenland op -5 graden celcius. Het weer is wel onvoorspelbaar. Binnen een half uur kan een strakblauwe lucht verdrongen zijn door een flinke regen- of sneeuwbui.

Reisbegeleiding en gidsen

De reisbegeleider op deze reis door winters IJsland is een Engelssprekende reisbegeleider c.q. chauffeur die verantwoordelijk is voor de organisatorische aspecten van de reis. Hij licht graag toe wat je allemaal uit de bus ziet en bezoekt aan natuur en je kunt hem vragen naar de IJslandse gewoonten en gebruiken.

FAQ

Wat zijn de temperaturen in de winterperiode?

Het IJslandse klimaat is milder dan de noordelijke ligging doet vermoeden, maar het weer is wel erg onvoorspelbaar. Binnen een half uur kan een strakblauwe lucht verdrongen zijn door een flinke regen- of sneeuwbui. In de wintermaanden ligt de gemiddelde temperatuur in Reykjavik rond het vriespunt, in de binnenlanden rond de -5 graden celcius.

Van hoe laat tot hoe laat is het licht?

Kan ik walvissen zien tijdens deze reis naar IJsland?

Wanneer kan ik het noorderlicht zien?

Is er tijdens deze reis door IJsland mogelijkheid om te wandelen?

Hoe kan ik in IJsland betalen?

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,4

 • Renie S.

  Verpletterend mooi en zeer gevarieerd landschap! Puur en ruig. De wind en kou horen er natuurlijk bij maar ik was nog nooit zo blij met m'n thermo-ondergoed...Zeer vakkundige gids en heerlijk eten. Als je aan alle excursies wil deelnemen moet je echter wel rekenen op het dubbele zakgeldbedrag.

  9,0

  9,0
 • Alex C.

  Heel toffe reis. De week leek heel lang. Geluk gehad dat we Nederlandse chauffeur/gids hadden die land als geen andere kende en ons naar schitterende plaatsen bracht, ver van de toeristische locaties. Met het 4x4 voertuig waren de zanderige zwarte wegen er naar toe geen hindernis.

  10,0

  10,0
 • Véronique V.

  Fantastische reis - prima organisatie van begin tot einde - de gids paste vlot het reisschema aan op wens van de reiziger - veel informatie gekregen over het leven in IJsland - goede hotels

  10,0

  10,0
 • Sanne L.

  Spectaculaire reis! Veel gedaan in de dagen die we hadden, het leek wel alsof wij 2 weken weg waren! Leuke gids!

  10,0

  10,0
 • Corstiaan B.

  Prachtige reis. Erg onder de indruk van de natuur; gletsjers, geisers, watervallen en het Noorderlicht. De kerstsfeer die er in IJsland nog was, gaf extra sfeer aan deze reis.

  9,0

  9,0
 • Harry B.

  Een 7 daagse reis met even zoveel hoogtepunten. De geisers, watervallen en vooral de gletsjer wandeling maakte diepe indruk, als ook het prachtige ruige landschap. Schilderachtige plaatjes in het winterse landschap, doen denken aan een kerstkaart. Uitstekende buschauffeur, mooie accommodaties.

  8,0

  8,0
 • Ard H.

  Een geweldige reis vol mooie ervaringen door een prachtig land vol schitterende landschappen en met leuke mensen, lekker eten en drinken.

  9,0

  9,0
 • Gert-jan B.

  Toffe reis, toffe gids. Superland

  10,0

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Prima middenklasse hotels mét ontbijt
 • Een bezoek aan het kleinschalige Laugarvatn Fontana 
 • Excursie Gullfoss, Geysir en Thingvellir nationaal park
 • Enthousiaste Engelstalige gids
 • Optionele gletsjerwandeling mogelijk
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Klantwaardering

9,4

Verpletterend mooi en zeer gevarieerd landschap! Puur en rui...
Verpletterend mooi en zeer gevarieerd landschap! Puur en ruig. De wind en kou horen er natuurlijk bij maar ik was nog nooit zo blij met m'n thermo-ondergoed...Zeer vakkundige gids en heerlijk eten. Als je aan alle excursies wil deelnemen moet je echter wel rekenen op het dubbele zakgeldbedrag.

Renie S. - 9,0
Heel toffe reis. De week leek heel lang. Geluk gehad dat we...
Heel toffe reis. De week leek heel lang. Geluk gehad dat we Nederlandse chauffeur/gids hadden die land als geen andere kende en ons naar schitterende plaatsen bracht, ver van de toeristische locaties. Met het 4x4 voertuig waren de zanderige zwarte wegen er naar toe geen hindernis.

Alex C. - 10,0
Fantastische reis - prima organisatie van begin tot einde -...
Fantastische reis - prima organisatie van begin tot einde - de gids paste vlot het reisschema aan op wens van de reiziger - veel informatie gekregen over het leven in IJsland - goede hotels

Véronique V. - 10,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in IJsland

Het weer in IJsland

13°C

Terug naar boven
Chat met Djoser