Indonesië

Rondreis Indonesië

Java, Sumatra, Lombok en Bali, de belangrijkste van de duizenden eilanden van Indonesië, worden bezocht tijdens de rondreizen van Djoser. In Bali reizen we tussen de terras rijstvelden. In Java kun je het gezellige Yogjakarta ontdekken en de boeddhistische tempels in Borobodur. Wanneer je naar Sumatra reist maak je kennis met de traditionele culturen.

Ook als je graag met het hele gezin op vakantie gaat, kun je terecht bij Djoser. Met Djoser Junior reizen we naar Java & Bali.

Als je deze landen liever op een sportieve manier wilt ontdekken, kun je kiezen voor de Wandel & Fietsreis door Bali & Lombok.

Lees meer

Alle Djoser rondreizen in Indonesië

Meer over Indonesië

Hoogtepunten Indonesië

Ontdek de hoogtepunten van Indonesië

Ontdek de hoogtepunten van Indonesië met een rondreis van Djoser. Wij bieden je goed verzorgde groepsreizen, waarmee je op een ontspannen manier langs verschillende prachtige gebieden van Indonesië reist. Ieder eiland heeft zo zijn eigen karakter. Bij Djoser is een groepsreis een ongedwongen manier van reizen: natuurlijk is er een programma, maar je krijgt veel individuele vrijheid om je rondreis zo in te richten als jij wil. Verken Indonesië op jouw manier en vier je vakantie met een rondreis van Djoser!

De rondreizen die Djoser naar Indonesië aanbiedt combineren de belangrijkste van de duizenden eilanden van de archipel: Java, Bali, Sumatra en Lombok. Bezoek de boeddhistische tempel Borobodur en het gezellige Yogjakarta op Java. Reis langs de beroemde rijstterrassen van Bali of maak kennis met de traditionele culturen op Sumatra. Met Djoser kies jij zelf welke hoogtepunten jij wil ontdekken van de ruim 17.000 eilanden die Indonesië rijk is.

Grote keuze in Indonesië-rondreizen
Wil je een rondreis in Indonesië gaan maken, maar weet je nog niet welke eilanden je wil gaan bezoeken? Laat je dan inspireren door het aanbod rondreizen van Djoser. In verschillende samenstellingen laten we je met een groepsreis de mooiste plekjes van Indonesië zien. Zo kun je kiezen voor een rondreis langs het mooiste van Java en Bali, maar kun je je reis ook uitbreiden met eilanden als Sumatra of Lombok. Of maak een rondreis over Sulawesi, ook wel bekend als Celebes.

Bijzondere rondreizen in Indonesië
Bij Djoser kun je terecht voor ieder type reis naar Indonesië. Alle reizen hebben een actieve insteek, maar voor de echte actievelingen hebben we ook een rondreis die je het mooiste van Bali en Lombok per fiets laat ontdekken. Kan het jou niet actief genoeg zijn en houd je van fietsen? Bekijk dan eens de Fietsreis Bali en Lombok!

Op reis met de kinderen? Met Djoser Junior kies je voor leuke rondreizen die ook geschikt zijn voor gezinnen met kinderen. Djoser Junior heeft twee prachtige rondreizen waar je de hoogtepunten van Java en Bali of Sumatra, Java en Bali samen met de kinderen verkent!

Jouw favoriete Indonesië-rondreis gevonden?
Boek dan vandaag nog je reis naar Indonesië online bij Djoser. Je ziet direct de beschikbare vertrekdata en vindt er informatie over andere deelnemers die zich al aangemeld hebben. Zo weet je dus ook met wat voor gezelschap je op reis gaat. Binnen enkele minuten is je rondreis naar Indonesië geboekt en kan het grote avontuur beginnen!

Terug naar boven

Landinformatie Indonesië

Landinformatie Indonesië

  • Hoofdstad: Jakarta
  • Andere bekende steden in Indonesië: Bandung, Medan, Soerabaja, Denpasar en Yogyakarta
  • Inwoners: 256 miljoen
  • Taal: Bahasa
  • Munteenheid: Roepia
  • Tijdsverschil: In de zomer is het op Sumatra en Java 5 uur later en op Bali, Lombok, Sulawesi en de Kleine Sunda eilanden 6 uur later. Gedurende onze wintertijd komt er een uur bij.
  • Oppervlakte: 1.910.931 km2
  • Geografie: Indonesië is gelegen in Zuidoost-Azië. Het land bestaat uit een archipel van 17.508 eilanden en is daarmee 's werelds grootste eilandstaat. Slechts een zesde van de eilanden is bewoond. De bekendste eilanden zijn Sumatra, Java en Bali. In de eilandengroep groeit circa 140 miljoen hectare regenwoud. Het land is overwegend bergachtig met ongeveer 400 vulkanen, waarvan er 100 actief zijn.

Terug naar boven

Beste reistijd Indonesië

Beste reistijd Indonesië

Indonesië heeft een tropisch klimaat. De temperatuur is het gehele jaar vrij constant en ligt rond 30°C. Het klimaat op Java verschilt echter van regio tot regio. Zo is Oost-Java droger dan West-Java. Op Bali is de temperatuur het hele jaar door zeer gelijkmatig tussen 28° en 30°C. De droge periode begint rond april en eindigt rond november. De regentijd valt in de tussenliggende maanden. Per jaar kan de aanvang en lengte van de droge en natte periode enigszins verschillen. Bovendien trekt de moesson van Sumatra naar beneden de archipel over en op elk eiland begint de regentijd dus op een ander tijdstip. Ook de hoeveelheid regen varieert per streek. Het reizen in de regentijd hoeft niet nadelig te zijn. Een regenbui valt meestal 's middags, is vaak kort en hevig en kan de natuur een lekkere opfrisser geven. Na een bui klaart het vaak snel weer op.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Indonesië

Bezienswaardigheden in Indonesië

Indonesië bestaat uit meer dan 17.000 eilanden en is daarmee ’s werelds grootste eilandstaat. Met een populatie van 253 miljoen inwoners is het land qua inwonersaantal het drie na grootste land ter wereld. Tevens is Indonesië het land met de grootste diversiteit aan godsdiensten. Toch heeft Indonesië een eigen kenmerkend stukje cultuur gecreëerd, waarin de Nederlandse architectuur mee ingenomen is. Er zijn tal van verschillende bezienswaardigheden, verdeeld over heel Indonesië, die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken.

Indonesische keuken
Door het immens grote land is er grote diversiteit te vinden in de Indonesische keuken. Veel eilanden hebben hun eigen gerechten, die met specifieke kruiden worden bereid. Kruiden zijn de specifieke eigenschappen in elk gerecht van de Indonesiërs. In het algemeen heeft de Indonesische keuken onder invloed gestaan van Chinese, Arabische, Indiase en ook de Nederlandse keuken. Uit Indonesië kwam onder meer saté, babi pangang, kroepoek, nasi en bami in de Nederlandse keuken terecht.

Miljoenenstad Jakarta

De meeste toeristen die door Indonesië reizen komen vroeg of laat in Jakarta terecht. Jakarta heette oorspronkelijk Sunda Kelapa, maar na de verovering in 1613 heeft het hoogste bestuur van de VOC anders besloten: de stad heette vanaf dat moment Batavia. Dit bleef tot 1942, het jaar dat Nederlands-Indië bezet werd door de Japanse troepen. Batavia werd toen hernoemd tot Djakarta.
Een echte aanrader is de wijk Kota, waar de invloed van de Nederlanders goed zichtbaar te zien is. Zo vind je hier tal van musea die gericht zijn op het verleden en zie je de Nederlandse architectuur duidelijk terug. Lepangan Merdeka is het centrale plein van Jakarta. Op dit plein staat het nationaal monument, een 132 meter hoge toren die Soekarno heeft laten bouwen. Jakarta biedt zoveel mogelijkheden en is een onmisbare bezienswaardigheid die niet vergeten mag worden tijdens een reis naar Indonesië

Yogayakarta: de culturele hoofdstad van Java
Jakarta is weliswaar de hoofdstad van Indonesië, maar Yogyakarta is dé culturele hoofdstad van Indonesië. Een bezoek aan Yogyakarta en omgeving wordt door veel reizigers gezien als een van de culturele hoogtepunten van een reis door Java.  Je kunt hier een bezoek brengen aan de kraton met het paleis van de sultan, de vogeltjesmarkt en de talloze batikateliertjes. Yogyakarta is ook de uitvalsbasis voor het bezoeken van het beroemde boeddhistische tempelcomplex Borubudur en de hindoeïstische Prambanan tempels. ’s Avonds kun je genieten van één van de vele traditionele muziek- en dansvoorstellingen zoals het prachtige Ramayanaballet.

Lovina Beach

Lovina Beach is een wereldberoemde plek om dolfijnen in het wild te spotten. De dolfijnen komen hier elke dag om in het warme ondiepe water te spelen. Tegenwoordig zijn er zoveel mensen die naar deze dieren komen kijken, dat er aangeraden wordt om dolfijnentochten te boeken. De dolfijnentochten zijn op meerdere plekken te boeken, bijvoorbeeld bij Turtle Island, net ten zuiden van Sanur. Ook hier komen regelmatig de dolfijnen.

Senggigi
De regio Senggigi is de belangrijkste toeristische bestemming op het eiland Lombok. Het gebied rondom de stad Senggigi staat bekend om zijn mooie stranden op het westen. Senggigi ligt op een prachtige locatie langs vele baaien en witte stranden, wat mooi afsteekt tegen de jungle en palmbomen op de achtergrond. In de late middag zakt de bloedrode zon weg in de zee. Een mooie beleving om mee te maken.

Veelzijdig Sumatra
Sumatra is het op één na grootste eiland van Indonesië en kent vele diversiteit. Sumatra bestaat uit een immens groot stuk natuur met grote meren, ongerept oerwoud, hete bronnen en is het tehuis van de neushoorn, olifant, tijger en de orang-oetang. Op verschillende delen van het eiland zijn de rubber-, thee-, tabak-, palmolie en houtplantages te vinden. Vele lokale bewoners bieden je de kans om de kleinste details van de plantages te ontdekken.
Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Sumatra is het reusachtige Toba-meer. Het Toba-meer is ontstaan als caldera van een vulkaanuitbarsting zo’n 70.000 jaar geleden. Vlakbij het meer zijn er tal van accommodaties en ontspanningsmogelijkheden: je kunt zwemmen in het warme water, kanoën, waterskiën, zeilen of lekker relaxen aan de oeverkant terwijl je geniet van de exotische flora en fauna om je heen.

Terug naar boven

Klantwaardering

8,5

Onvergetelijke reis, veel gezien en geleerd van de eilanden...
Onvergetelijke reis, veel gezien en geleerd van de eilanden en de culturen Sumatra, Java en Bali. Prachtige natuur, alles goed georganiseerd! Wel hele lange reisdagen en veel verblijf in grote steden en grote hotels. Had van mij wat meer rustiekere hotels in kleinere plaatsen mogen zijn.

A.S. - 8,0
Terug naar boven
Chat met Djoser