Rondreis Oeganda

Als je op zoek bent naar een prachtig nationaal park dat nog niet druk bezocht wordt, zit je goed in Oeganda. Je kunt hier krokodillen, grote kuddes nijlpaarden, buffels, leeuwen, olifanten en een grote verscheidenheid aan bijzondere vogels tegen komen.

In het grensgebied kun je op speurtocht gaan naar chimpansees of zeldzame berggorilla’s en tijdens de reis maak je zeker ook kennis met de hartelijke Oegandese bevolking en de beste natuurparken.

Lees meer

Meer over Oeganda

Alle hoogtepunten van Oeganda

Bekijk alle hoogtepunten van Oeganda

Beste reistijd Oeganda?
Oeganda heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat. De temperatuur ligt gemiddeld rond 25°. In hoger gelegen gebieden is het wel frisser. Met name ’s nachts kan het hier flink afkoelen. Van april t/m mei en van oktober t/m november is het regentijd. Meestal regent het s' nachts of valt er overdag gedurende korte tijd een fikse bui en is het daarna weer droog. In deze tijd is de natuur op zijn mooist, maar de wegen en nationale parken zijn moeilijker toegankelijk.

Goed verzorgde rondreizen

Bij aankomst en op de dag van vertrek overnacht je nabij Kampala in een hotel. Alle andere overnachtingen zijn in ruime degelijke tweepersoons tentjes, die voorzien zijn van muskietengaas. Je zet zelf je tent op. Als dit je eerste ervaring is met kamperen, geen enkele probleem. De tenten zijn eenvoudig en snel op te zetten. Onze crew zal de eerste dag dit demonstreren. Door te kamperen sta je dicht bij de natuur en leer je de Afrikaanse 'bush' het beste kennen. In slaap vallen met het gebrul van een leeuw op de achtergrond is een unieke ervaring!
We overnachten op officiële kampeerterreinen. De sanitaire voorzieningen zijn eenvoudig, maar er zijn altijd toiletten en mogelijkheden om je te douchen. De meeste kampeerterreinen hebben een receptie voor het opladen van accu’s en een levendige bar voor een drankje in de avond.

Waarom Djoser?
De rondreis door Oeganda is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Oeganda te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een rondreis door Oeganda laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Terug naar boven

Landinformatie Oeganda

Landinformatie Oeganda

 • Hoofdstad: Kampala
 • Andere bekende locaties: Entebbe, Victoriameer en Queen Elisabeth Nationaal Park
 • Inwoners: 38 miljoen
 • Taal: Swahili en Engels
 • Munteenheid: Oegandese shilling
 • Beste reistijd: december tot en met februari en juni tot en met augustus
 • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Oeganda 2 uur later dan in Nederland, en tijdens onze zomertijd is het er 1 uur later.
 • Oppervlakte: 240.000 km²
 • Geografie: Het zuidwesten van het  tropische Afrikaanse land Oeganda wordt volledig ingenomen door het Victoriameer. Dit meer is het grootste meer van Afrika. Dit meer heeft een oppervlakte van bijna 70.000 km² en is tot 84 meter diep.
   

Terug naar boven

Beste reistijd Oeganda

Beste reistijd Oeganda

Oeganda heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat. De temperatuur ligt gemiddeld rond 25°. In hoger gelegen gebieden is het wel frisser. Met name ’s nachts kan het hier flink afkoelen. Van april t/m mei en van oktober t/m november is het regentijd. Meestal regent het 's nachts of valt er overdag gedurende korte tijd een fikse bui en is het daarna weer droog. In deze tijd is de natuur op zijn mooist, maar de wegen en nationale parken zijn moeilijker toegankelijk.

Terug naar boven

Klantwaardering

7,5

Wanneer de zoektocht naar apen het hoofddoel is van je reis,...
Wanneer de zoektocht naar apen het hoofddoel is van je reis, is deze reis een absolute aanrader! Als safarireis bestaan er betere landen. De lange reisdagen werden helemaal goedgemaakt door de geweldige groep!

Bo V. - 7,0
Terug naar boven
Chat met Djoser