Transsiberië Express

Transsiberië Express

Deze spoorlijn is de langste ter wereld en voert je over bijna 9.000 kilometer dwars door Rusland, van Moskou, via Irkoetsk en Mongolië naar de Chinese hoofdstad Beijing, waar je de prachtige Chinese muur kunt bezichtigen. De Transsiberische Express brengt je langs uiteenlopende landschappen, eeuwenoude bezienswaardigheden en interessante culturen.

Lees meer

Meer over Transsiberië Express

Hoogtepunten van de Transsiberië Express

Ontdek alle hoogtepunten van de Transsiberië Express

De 23-daagse rondreis met de Transsiberië Express is een unieke en bijzondere ervaring. De Transsiberië Express, ’s werelds langste spoorlijn, voert je over bijna 9.000 kilometer van Moskou, dwars door Rusland via Irkoetsk en Mongolië, naar de Chinese hoofdstad Beijing. Wat is mooier dan reizen over een deel van deze illustere lijn? Een avontuurlijke reis langs eeuwenoude bezienswaardigheden, uiteenlopende landschappen en interessante culturen. De Grote Muur ontbreekt uiteraard niet. Boek jouw Transsiberië Express bij Djoser. Het is ook mogelijk om met de Transsiberië Express naar Japan te reizen. Je reist dan van Moskou met de trein naar Vladivostok om daar de ferry, via Zuid-Korea, naar Japan te pakken.


Goed verzorgde rondreis
Met de Transsiberië Express rondreis overnachten we in diverse accommodaties.
Van middenklasse hotels tot aan nomadententen. De hotelkamers zijn voorzien van eigen sanitair. In Rusland kennen ze grote complexen type hotels die gebouwd zijn in de jaren ’70 en ’80. We overnachten ook tijdens de treinreis. Hier slaap je in een 4-persoons coupes. Naast de trein zullen we ons vervoeren per metro, tram of taxi in Beijing en Moskou. In Mongolië reizen we met kleine busjes. In Japan reizen we voornamelijk met de trein en slapen we in goede middenklasse hotels.

Waarom Djoser
De Transsiberië Express rondreizen zijn erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Rusland, Beijing en Japan te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Je bepaalt zelf tijdens de rondreis welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Terug naar boven

Landinformatie Transsiberië Express

LandinformatieTranssiberië Express

  • Hoofdsteden: Moskou, Ulaanbaatar en Beijing
  • Andere bekende steden: Jekaterinburg en Irkoetsk
  • Inwoners: Rusland: 143 miljoen, Mongolië: 3 miljoen, China: 1,3 miljard
  • Taal: Russisch, Mongools en Chinees
  • Munteenheid: Russische roebel, Mongoolse ringgit en Chinese yuan
  • Beste reistijd: juli tot en met september
  • Tijdsverschil: in beginpunt Moskou is het 1 uur later dan in Nederland, en in eindpunt Beijing is het 6 uur later.
  • Geografie: De Transsiberië Express is in 1916 in gebruik genomen, en is tot op de dag van vandaag de langste spoorlijn ter wereld. De hoofdlijn is bijna 9300 kilometer lang, en er zijn verschillende zijtakken. De spoorlijn loopt door heel Rusland heen, van het westen van het land naar het oosten, en vanaf daar loopt er een vertakking door Mongolië heen richting China.
     

Terug naar boven

Beste reistijd Transsiberië Express

Beste reistijd Transsiberië Express

Rusland kent een landklimaat waarin je te maken hebt met warme zomers en erg koude winters. Zomers kun je genieten van lange dagen met veel daglicht. In het voor- en najaar is het verstandig om wat warme kleding mee te nemen omdat de nachten dan koel kunnen zijn. Overdag ligt de temperatuur tussen de 10 en 20 graden. In China bestaat de kans op een bui in juli en augustus. Japan heeft seizoenen vergelijkbaar met Nederland, waarbij de temperatuur meestal iets hoger ligt.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Transsiberië Expres

Bezienswaardigheden Transsiberië Expres

De Transsiberië Expres is de meest avontuurlijke treinreis die je ooit zult meemaken. De treinreis gaat dwars door de ruige natuur gebieden van Rusland, China en Mongolië. Naast dat je de prachtige natuur die je kunt bewonderen, kun je ook steden als Moskou en Beijng ontdekken. Je krijgt zelf de kans om van dichtbij mee te maken hoe in Mongolië er nog Nomaden leven volgens de traditionele wijze.

>Reizen Transsiberië Express

Moskou
Rode plein Moskou 2Moskou is de hoofdstad van het voormalige Sovjetrijk. Dit is in de oudste delen van de stad nog goed terug te vinden. Vooral in het Kremlin liggen nog veel kerken en paleizen die uit die tijd komen. Moskou heeft een wat grijze reputatie omdat het in de tijd van de Sovjet een grauw stad was. De afgelopen jaren wordt er hard gewerkt om deze reputatie te veranderen. Gebouwen worden gerestaureerd, er komen steeds meer sfeervolle restaurants en gezellige cafés. Wanneer je in Moskou bent moet je zeker een bezoekje brengen aan het Rode Plein, Krasnaja Plotjtsjad. Dit was het belangrijkste plein in de voormalige Sovjet-Unie. Voor de museumliefhebber is het Poesjkin-museum erg interessant, dit gaat over de 19e-eeuwse impressionisten. Voor de ontspanning is het Gorki-park erg populair. Het is een soort pretpark met grote fonteinen, een draaimolen en een reuzenrad.

Gandan Khidd
In de hoofdstad van Mongolië: Ulaanbaatar, kun je het indrukwekkende Gandanklooster vinden. Dit is het grootste boeddhistische klooster van het land. Het klooster is nog steeds bewoond door een paar honderd monniken. Lang niet zo druk meer als vroeger, toen woonden hier zo’n 100.000 monniken. Door een communistische aanval is het klooster helemaal tegen de vlakte gegooid, maar na een wederopbouw is het er veilig en beschermd de Mongoolse overheid het klooster. Begin van de middag vind er meestal een boeddhistische ceremonie plaats wat erg interessant is om bij te wonen.

Uitgestrekte vlaktes in Mongolië
Gobi woestijn MongolieQua bezienswaardigheden is er, op enkele zeer indrukwekkende tempels na, niet veel te bezoeken. Maar dat wil niet zeggen dat er verder niets te zien is in het land. Mongolië is rijk is aan de meest prachtige landschappen en uitzichten. De natuur van Mongolië is adembenemend mooi. Denk aan de Orkhonvallei en Gobiwoestijn. Er is nog geen goede infrastructuur, maar een beetje avonturier trekt zich daar niets van aan. De ruwe uitgestrekte vlaktes geven je een gevoel van oneindig veel vrijheid.

Beijing
AAABeijing0212Beijing is de indrukwekkende hoofdstad van China. De stad heeft veel historie en je kunt je dan ook onmogelijk vervelen tijdens een bezoek aan Beijing. De stad is gebouwd rondom de verboden stad. De verboden stad is het centrale punt voor de stad en enorm populair onder de toeristen, zowel buitenlandse maar ook binnenlandse. Ook erg speciaal om mee te maken is het hijsen van de vlag bij zonsopkomst op het plein van de Hemelse Vrese/Tian’anmen. De stad telt ontzettend veel tempels, een paar die zeker de moeite waar zijn, zijn de Tempel van de Hemel, de Lam a Tempel en de Confuciustempel.

>Reizen Transsiberië Express

 

Terug naar boven

Klantwaardering

9,2

Zojuist terug van een onvergetelijke reis van Moskou naar Vl...
Zojuist terug van een onvergetelijke reis van Moskou naar Vladivostok met de Trans Siberië Express en aansluitend nog een prachtige reis door Japan. Dit was van al onze lange (groeps)reizen, ook bij andere reisorganisaties, wel de meest indrukwekkende. Ria & Rob.

Rob T. - 9,0
Terug naar boven
Chat met Djoser