Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika15 dagen

Rondreis beginnend of eindigend in Kaapstad of Pretoria. Deze rondreis geeft een goed overzicht wat Zuid-Afrika te bieden heeft, zoals het Robbeneiland en Tafelberg, de schitterende tuinroute, de (wijn)cultuur rondom Swellendam en Oudtshoorn. We bezoeken ook het meest zuidwestelijke punt van Afrika: kaap de Goede Hoop. We bekijken tevens de beroemde Cango-grotten. Deze grotten zijn fameus om hun mooie druipsteenformaties. Met een binnenlandse vlucht overbrug je de langste afstand, zodat je zowel van het mooie zuiden als het Krugerpark kunt genieten.

Van:
Aan:
Routekaart Rondreis Zuid-Afrika, 15 dagen

ZAK091217

 • 09-12-2017 Amsterdam - Johannesburg - Pretoria
 • 10-12-2017 Pretoria
 • 11-12-2017 Pretoria - Blyderiviercanyon - Kruger nationaal park
 • 12-12-2017 Kruger NP
 • 13-12-2017 Kruger NP, gamedriver per jeep
 • 14-12-2017 Kruger NP - Johannesburg - vlucht Port Elisabeth - Addo Elephant NP
 • 15-12-2017 Addo Elephant NP - Plettenberg Bay
 • 16-12-2017 Plettenberg Bay, Tsitsikamma nationaal park
 • 17-12-2017 Plettenberg Bay - Oudtshoorn
 • 18-12-2017 Oudtshoorn, Cangogrotten en struisvogelfarm
 • 19-12-2017 Oudtshoorn - Swellendam
 • 20-12-2017 Swellendam - De Hoop Nature Reserve - Kaapstad
 • 21-12-2017 Kaapstad, excursie Stellenbosch en Kaap de Goede Hoop
 • 22-12-2017 Kaapstad - Amsterdam
 • 23-12-2017 aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Onderstaand volgt eerst de beschrijving van de route van Kaapstad naar Pretoria, daarna volgt de omgekeerde route van Pretoria naar Kaapstad.

Van Kaapstad naar Pretoria

Kaapstad, Kaap de Goede Hoop

Dag 1 Amsterdam - Kaapstad
Dag 2 Kaapstad, excursie Kaap de Goede Hoop en Stellenbosch
Dag 3 Kaapstad

Zuid Afrika Kaapstad Waterfront DjoserDe beroemde Tafelberg bepaalt het gezicht van Kaapstad. Waar je ook staat in de stad, altijd zie je de imposante steile bergwanden oprijzen. Vaak ligt er een 'tafelkleed' over de berg; een dun deken van wolken of mistflarden. Een makkelijke en leuke manier om je naar boven te laten vervoeren is per kabelbaan. Boven op de Tafelberg zijn mooie wandelingen uitgezet en de echte wandelaar loopt in drie uur naar beneden. In de stad is veel te zien. De Grand Parade, het exercitieveld van de Hollanders in de 17e eeuw, leidt naar het oude fort. Het is ook de plaats waar ooit grote anti-apartheidsdemonstraties werden gehouden en Nelson Mandela na zijn vrijlating de menigte toesprak.

Met een taxi, wandelend of met het openbaar vervoer kun je de Compagnies-tuinen en Kasteel de Goede Hoop bezoeken, overblijfselen uit de Nederlandse tijd. Op Loop en Kloof Street vind je vele gezellige antiekwinkeltjes en op Green Market Square is er elke werkdag een gezellige markt.

De boot naar Robbeneiland, lange tijd de gevangenis van Nelson Mandela, vertrekt vanuit de oude haven: het Victoria en Alfred Waterfront. De kleurige Victoriaanse huizen aan het water zijn gerestaureerd en bieden nu plaats aan talloze restaurants, jazzcafés en andere uitgaansgelegenheden. Met name in het weekend heerst er hier een levendige sfeer.

De reisbegeleiding organiseert een excursie naar Kaap de Goede Hoop. Natuurlijk rijden we een gedeelte via de Chapman’s Peak Drive, een route die langs baaien en rotspartijen voert en niet voor niets als één van de mooiste op aarde te boek staat. Een enkele keer is deze weg gesloten en volgen we een alternatieve route. Onderweg doen we enkele schilderachtige plaatsjes aan, zoals Houtbaai en Simon's Town. Het laatste plaatsje staat bekend om de aanwezigheid van een kolonie pinguïns. Kaap de Goede Hoop zelf is een natuurreservaat met vele dieren en een begroeiing die typerend is voor deze streek, het zogenaamde 'fynbos'. Op het meest zuidwestelijke punt van Afrika zie je in het oosten de Indische Oceaan en westelijk de Atlantische. Neem je verrekijker mee! In de maanden augustus t/m oktober zie je hier walvissen voor de kust.

Zuid Afrika wijnboerderij DjoserDe excursie gaat verder naar het plaatsje Stellenbosch. Onderweg rijden we langs de vele akkers met wijnranken. De wijnboerderijen in deze streek ontvangen graag bezoekers. Ze laten je zien hoe de wijn geproduceerd wordt en uiteraard kun je de huiswijn ook proeven. In deze stad, in 1679 gesticht door Simon van der Stel van de V.O.C., herinneren de Braak, het V.O.C.-kruithuis en de vele witte Kaap-Hollandse huizen aan de Hollandse tijd; de plaats is als het ware een openluchtmuseum.

De Hoop Nature Reserve, Swellendam, Oudtshoorn

Dag 4 Kaapstad - Hermanus - Swellendam
Dag 5 Swellendam - Oudtshoorn
Dag 6 Oudtshoorn, Cangogrotten en struisvogelfarm 

Onderweg naar Swellendam brengen we eerst een bezoek aan het pittorekse dorpje Hermanus. Tijdens de maanden juni tot oktober is dit één van de betere plekken om walvissen te zien. Het vruchtbare landschap van de Kaapprovincie gaat vrij plotseling over in de Kleine Karoo-woestijn.

Zuid Afrika struisvogel Oudtshoorn DjoserVia schitterende bergpassen rijden we naar Oudtshoorn. Onderweg kun je duidelijk zien hoe bergen het klimaat beïnvloeden: de hoge bergruggen houden alle regenwolken tegen. Tussen de taaie struiken scharrelen duizenden struisvogels hun kostje bij elkaar. Onderweg zie je grote boerderijen waar de struisvogels gefokt worden die Oudtshoorn naam en faam gaven. De reisbegeleider neemt je mee naar zo'n farm waarbij we een complete uitleg krijgen en de dieren en hun leefomstandigheden van dichtbij bekijken. De liefhebbers kunnen hier ook de lokale wijn proeven en een echt struisvogelbuffet nuttigen.

We bekijken tevens de beroemde Cango-grotten. Deze grotten zijn fameus om hun mooie druipsteenformaties. Een gids leidt je door verrassend grote ruimtes met stalagmieten in alle vormen en maten.

Plettenberg Bay, Addo Elephant nationaal park

Dag 7 Oudtshoorn - Plettenberg Bay
Dag 8 Plettenberg Bay, Tsitsikamma nationaal park
Dag 9 Plettenberg Bay - Addo Elephant national park - Port Elizabeth

Vanuit Oudtshoorn volgen we een mooie weg door de bergen en rijden we in de richting van de kust. Plettenberg Bay is vanwege zijn bergen, witte stranden en helderblauwe zee ook bij Zuid-Afrikanen zelf een geliefd vakantieoord.

Zuid-Afrika Tsitsikamma nationaal park DjoserHiervandaan maken we een excursie naar het Tsitsikamma nationaal park. Dit nationale park beschermt de 100 km lange kustlijn tussen Plettenberg Bay en Humansdorp. Wandelaars kunnen een stuk van de beroemde 'Otter Trail' volgen die schitterende uitzichten biedt over de steile klippen en bossen. Ook is het mogelijk te wandelen naar de monding van de Stormrivier, die door een metalen hangbrug wordt overspannen. Het pad na de hangbrug gaat stijl omhoog via slingerpaadjes naar een uitzichtpunt, waar je een fantastisch uitzicht hebt op de Indische Oceaan.

Zuid Afrika Addo Elephant nationaal park DjoserIn de middag of vroeg in de ochtend is er de mogelijkheid om te ontspannen of om deel te nemen aan een facultatieve walvissentocht (juni-oktober), waar je met enig geluk een blik kunt werpen op de grootste zoogdieren ter wereld.

In het Addo Elephant nationaal park kun je naast de Afrikaanse olifant ook antilopensoorten en zebra's bekijken. Met onze eigen bus kunnen we een gamedrive maken op zoek naar het Afrikaanse wild. Houd verrekijker en fotocamera in de aanslag, want voor je het weet sta je oog in oog met de fameuze olifant. We overnachten vervolgens in Port Elizabeth

Kruger Park & Blyde Rivier Canyon

Dag 10 Port Elizabeth, vlucht Johannesburg - Greater Kruger national park
Dag 11 Greater Kruger national park
Dag 12 Greater Kruger national park, gamedrive per jeep - omgeving Kruger NP

Een binnenlandse vlucht brengt je vanuit Port Elizabeth naar Johannesburg. Vanaf hier gaan we op weg naar het wereldberoemde Kruger Park. Je krijgt vast de gelegenheid om wild te zien wanneer we langzaam naar onze accommodatie rijden. Het park is uniek door de omvang, opzet en grote verscheidenheid aan dieren die hier leven.

Zuid Afrika Krugerpark gamewalk DjoserIn het Manyeleti Game Reserve, onderdeel van het Greater Kruger Park, maken we een ochtendexcursie die is inbegrepen in de reissom. We maken deze ochtend een zgn. ‘gamedrive’ waarbij giraffen, zebra's, buffels, talloze impala's en vele kleurrijke vogels je pad kruisen en we proberen de plaatsen te vinden waar olifanten en leeuwen zich ophouden. Er zijn afgebakende observatieposten, waar je de jeep uit kunt stappen en rustig kunt blijven kijken. Opvallend is dat de dieren in het park nauwelijks schuw zijn; ze hebben de auto nooit als hun natuurlijke vijand leren kennen. Uitstappen is echter absoluut onmogelijk.

Ook 's avonds worden ritten door het park georganiseerd die een absolute aanrader zijn; tijdens deze tochten zie je namelijk dieren die zich overdag schuilhouden! Een andere mogelijkheid is het maken van een 'gamewalk'; een voettocht op zoek naar wild onder leiding van een 'ranger', een ervaren parkwachter. Aan de hand van sporen weet hij precies te vertellen welke dieren zich in de buurt ophouden.

De laatste nacht overnachten we nabij het Krugerpark.

Pretoria

Dag 13 omgeving Kruger nationaal park - Blyderivier Canyon - Pretoria
Dag 14 Pretoria - Amsterdam
Dag 15 aankomst in Amsterdam

Zuid Afrika Blyde River Canyon DjoserDe laatste bestemming van de reis is Pretoria. We doen er bijna een hele dag over om bij onze accommodatie te komen omdat we via de Panoramaroute rijden. Onderweg zijn hier zoveel prachtige plaatsen om even bij te stoppen. Door ‘Gods Window’ een blik werpen op Zuid-Afrika’s prachtige landschap is al net zo adembenemend als de uitzichten op de Blyderivier Canyon. In Pretoria kun je een kijkje nemen bij het beroemde Voortrekkermonument, waar de geschiedenis van de Afrikaner boer in zandsteen is uitgehouwen.

Een bezoek aan de Union Buildings, de Zuid-Afrikaanse regeringsgebouwen alsmede het huis van Paul Kruger zijn een bezoek waard.

Een bezoek aan Soweto, de township in het Zuid-Westen van Johannesburg is eveneens intrigerend. Het is volkomen veilig als je er met een gids naartoe gaat. De reisbegeleider informeert je graag over de mogelijkheden. 's Avonds vertrek je weer naar Nederland.


Van Pretoria naar Kaapstad

Pretoria

Dag 1 Amsterdam - Pretoria
Dag 2 Pretoria/Middelburg

Zuid Afrika leeuw DjoserOnze reis begint in Pretoria. In Pretoria kun je een kijkje nemen bij het beroemde Voortrekkermonument, waar de geschiedenis van de Afrikaner boer in zandsteen is uitgehouwen. Een bezoek aan de Union Buildings, de Zuid-Afrikaanse regeringsgebouwen alsmede het huis van Paul Kruger zijn een bezoek waard. Een bezoek aan Soweto, de township in het Zuid-Westen van Johannesburg is eveneens intrigerend. Het is volkomen veilig als je er met een gids naartoe gaat. De reisbegeleider informeert je graag over de mogelijkheden.

Blyde Rivier Canyon en Kruger Nationaal Park

Dag 3 Pretoria/Middelburg - Blyderiviercanyon - omgeving Kruger NP
Dag 4 omgeving Kruger nationaal park, gamedrive per jeep - Kruger NP
Dag 5 Kruger nationaal park

We doen er bijna een hele dag over om bij onze accommodatie te komen omdat we via de Panoramaroute rijden. Onderweg zijn hier zoveel prachtige plaatsen om even te stoppen. Door ‘Gods Window’ een blik werpen op Zuid-Afrika’s prachtige landschap is al net zo adembenemend als de uitzichten op de Blyderivier Canyon. Uiteindelijk bereiken we het Kruger Nationaal Park, wat uniek is door de omvang, opzet en grote verscheidenheid aan dieren die hier leven. We verblijven tijdens de reis in twee verschillende accommodaties zodat we een groter gebied bestrijken. We overnachten twee nachten in het Kruger Park en één nacht aan de rand van het park. De eerste nacht is deze aan de rand van het Krugerpark.

Zuid Afrika Krugerpark olifant DjoserIn het Manyeleti Game Reserve, onderdeel van het Greater Kruger Park, maken we een ochtendexcursie die is inbegrepen in de reissom. We maken deze ochtend een zgn. ‘gamedrive’ waarbij giraffen, zebra's, buffels, talloze impala's en vele kleurrijke vogels je pad kruisen en we proberen de plaatsen te vinden waar olifanten en leeuwen zich ophouden. Er zijn afgebakende observatieposten, waar je de jeep uit kunt stappen en rustig kunt blijven kijken. Opvallend is dat de dieren in het park nauwelijks schuw zijn; ze hebben de auto nooit als hun natuurlijke vijand leren kennen.

Uitstappen is echter absoluut onmogelijk. Ook 's avonds worden ritten door het park georganiseerd, die een absolute aanrader zijn; tijdens deze tochten zie je namelijk dieren die zich overdag schuilhouden! Een andere mogelijkheid is het maken van een 'gamewalk'; een voettocht op zoek naar wild onder leiding van een 'ranger', een ervaren parkwachter. Aan de hand van sporen weet hij precies te vertellen welke dieren zich in de buurt ophouden.

Addo Elephant Nationaal Park en Plettenberg Bay

Dag 6 Kruger NP - Johannesburg, vlucht Port Elizabeth
Dag 7 Port Elizabeth - Addo Elephant NP - Plettenberg Bay
Dag 8 Plettenberg Bay, Tsitsikamma nationaal park

We verlaten het Krugerpark en rijden terug naar Johannesburg. Een binnenlandse vlucht brengt je vanuit Johannesburg naar Port Elizabeth. Vanaf hier gaan we op weg naar het Addo Elephant Nationaal park. In het Addo Elephant nationaal park kun je naast de Afrikaanse olifant ook antilopensoorten en zebra's aantreffen. Met onze eigen bus kunnen we een gamedrive maken op zoek naar het Afrikaanse wild. Houd verrekijker en fotocamera in de aanslag, want voor je het weet sta je oog in oog met de fameuze olifant.

Zuid Afrika Plettenberg Bay kust DjoserPlettenberg Bay is vanwege zijn bergen, witte stranden en helderblauwe zee ook bij Zuid-Afrikanen zelf een geliefd vakantieoord. Hiervandaan maken we een excursie naar het Tsitsikamma nationaal park. Dit nationale park beschermt de 100 km lange kustlijn tussen Plettenberg Bay en Humansdorp. Hier kunnen wandelaars een stuk van de beroemde 'Otter Trail' volgen, die schitterende uitzichten biedt over de steile klippen en bossen. Ook is het mogelijk te wandelen naar de monding van de Stormrivier, die door een metalen hangbrug wordt overspannen. Het pad na de hangbrug gaat stijl omhoog via slingerpaadjes naar een uitzichtpunt, waar je een fantastisch gezicht hebt op de Indische Oceaan.

In de middag of vroeg in de ochtend is er de mogelijkheid om te ontspannen of om deel te nemen aan een facultatieve walvissentocht (juni-oktober), waar je met enig geluk een blik kunt werpen op de grootste zoogdieren ter wereld.

Oudtshoorn, Swellendam, De Hoop Nature Reserve

Dag 9 Plettenberg Bay - Oudtshoorn
Dag 10 Oudtshoorn, Cangogrotten en struisvogelfarm
Dag 11 Oudtshoorn - Swellendam
Dag 12 Swellendam - De Hoop Nature Reserve - Kaapstad

We verlaten Plettenberg Bay en via een mooie weg door de bergen rijden we het binnenland in.

Zuid Afrika Oudtshoorn struisvogel DjoserOnderweg naar Oudtshoorn zie je grote boerderijen waar de struisvogels gefokt worden die Oudtshoorn naam en faam gaven. De reisbegeleider neemt je mee naar zo'n farm waarbij we een complete uitleg krijgen en de dieren en hun leefomstandigheden van dichtbij kunnen bekijken. De liefhebbers kunnen hier ook de lokale wijn proeven en een echt struisvogelbuffet nuttigen.

We brengen tevens een bezoek aan de beroemde Cango-grotten . Deze grotten zijn fameus om hun mooie druipsteenformaties. Een gids leidt je door verrassend grote ruimtes met stalagmieten in alle vormen en maten.

Via schitterende bergpassen rijden we naar Swellendam. De kleine Karoo-woestijn gaat vrij plotseling over in het vruchtbare landschap van de Kaap-provincie. Na het bezoek aan Swellendam brengen we een bezoek aan het nog weinig bezochte De Hoop Nature Reserve voordat we ons einddoel Kaapstad bereiken. In De Hoop NR vinden we o.a. zebra’s en bontebokken. De wandelmogelijkheden zijn hier fantastisch en tijdens de maanden juni tot oktober is dit één van de betere plekken om walvissen te zien.

Kaapstad

Dag 13 Kaapstad, excursie Stellenbosch en Kaap de Goede Hoop
Dag 14 Kaapstad - Amsterdam
Dag 15 aankomst Amsterdam

De beroemde Tafelberg bepaalt het gezicht van Kaapstad. Waar je ook staat in de stad, altijd zie je de imposante steile bergwanden oprijzen. Vaak ligt er een 'tafelkleed' over de berg; een dun deken van wolken of mistflarden. Een makkelijke en leuke manier om je naar boven te laten vervoeren is per kabelbaan. Boven op de Tafelberg zijn mooie wandelingen uitgezet en de echte wandelaar loopt in drie uur naar beneden.

Zuid Afrika Kaapstad DjoserIn de stad zelf wemelt het van de historisch interessante plaatsen. De Grand Parade, het exercitieveld van de Hollanders in de 17e eeuw, leidt naar het oude fort. Het is ook de plaats waar ooit grote anti-apartheidsdemonstraties werden gehouden en Nelson Mandela na zijn vrijlating de menigte toesprak. Met een taxi, wandelend of met het openbaar vervoer kun je de Compagniestuinen en Kasteel de Goede Hoop bezoeken, overblijfselen uit de Nederlandse tijd. Op Loop en Kloof Street vind je vele gezellige antiekwinkeltjes en op Green Market Square is er elke werkdag een gezellige markt.

De boot naar Robbeneiland, lange tijd de gevangenis van Nelson Mandela, vertrekt vanuit de oude haven: het Victoria en Alfred Waterfront. De kleurige Victoriaanse huizen aan het water zijn gerestaureerd en bieden nu plaats aan talloze restaurants, jazzcafés en andere uitgaansgelegenheden. Met name in het weekend heerst er hier een levendige sfeer.

Zuid Afrika Kaapstad Camps Bay DjoserDe reisbegeleiding organiseert een excursie naar Kaap de Goede Hoop. Natuurlijk rijden we een gedeelte via de Chapman’s Peak Drive, een route die langs baaien en rotspartijen voert en niet voor niets als één van de mooiste op aarde te boek staat. Een enkele keer is deze weg afgesloten en volgen we een alternatieve route. Onderweg doen we enkele schilderachtige plaatsjes aan, zoals Houtbaai en Simon's Town. Het laatste plaatsje staat bekend om de aanwezigheid van een kolonie pinguïns. Kaap de Goede Hoop zelf is een natuurreservaat met vele dieren en een begroeiing die typerend is voor deze streek, het zogenaamde 'fynbos'.

Op het meest zuidwestelijke punt van Afrika zie je in het oosten de Indische Oceaan en westelijk de Atlantische. Neem je verrekijker mee! In de maanden augustus t/m oktober zie je hier meestal walvissen voor de kust.

De excursie gaat verder naar het plaatsje Stellenbosch. Onderweg rijden we langs de vele akkers met wijnranken. De wijnboerderijen in deze streek ontvangen graag bezoekers. Ze laten je zien hoe de wijn geproduceerd wordt en uiteraard kun je de huiswijn ook proeven. In deze stad, in 1679 gesticht door Simon van der Stel van de V.O.C., herinneren de Braak, het V.O.C.-kruithuis en de vele witte Kaap-Hollandse huizen aan de Hollandse tijd; de plaats is als het ware een openluchtmuseum. Na het bezoek aan Kaapstad, zullen we terugkeren naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
KLM

Vertrekdata 2018

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

29 sep - 13 okt
V
Vertrek gegarandeerd
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

8 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Korting

Incl. €100,- korting

Start - einde

06 okt - 20 okt
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

8 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

13 okt - 27 okt
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.245,-

Korting

Incl. €50,- korting

Start - einde

20 okt - 03 nov
V
Vertrek gegarandeerd
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

5 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

27 okt - 10 nov

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

03 nov - 17 nov
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

10 nov - 24 nov
V
Vertrek gegarandeerd
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

08 dec - 22 dec
V
Vertrek gegarandeerd i
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

23 dec - 06 jan

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

24 dec - 07 jan
V
Vertrek gegarandeerd
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

6 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

05 jan - 19 jan
V
Vertrek gegarandeerd i
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

16 feb - 02 mrt
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

02 mrt - 16 mrt
V
Vertrek gegarandeerd i
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

06 apr - 20 apr
V
Vertrek gegarandeerd i
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

20 apr - 04 mei
V
Vertrek gegarandeerd i
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

21 apr - 05 mei
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

15 jun - 29 jun
V
Vertrek gegarandeerd i
i
Deze reis start in Pretoria. De reis wordt uitgevoerd in omgekeerde volgorde

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Voorwaarden gegarandeerd vertrek

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrek gegarandeerd' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Port Elizabeth - Johannesburg
 • Nederlands/Afrikaanssprekende reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Hotel/chalet overnachtingen
 • Excursies Kaap de Goede Hoop via Chapmans peakdrive & Stellenbosch
 • Bezoek Tsitsikamma nationaal park
 • Bezoek Addo Elephant nationaal park
 • Excursie Cango-grotten en struisvogelfarm
 • Bezoek Panoramaroute en Blyde river canyon
 • 'Gamedrive' (wildspeurtocht) met open voertuig in Manyeleti Game Reserve, onderdeel van het Greater Kruger national park
 • Diensten service balie Djoser in vertrekhal Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, alle entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 20,-, bij 2 of meer personen € 30,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.345,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 245,-.

Houd er rekening mee dat je in de chalets wel de beschikking hebt over een eenpersoons slaapkamer maar dat je de sanitaire voorzieningen en zitkamer deelt met andere reizigers.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Kaapstad en Pretoria bij te boeken. In beide steden verblijf je voorafgaand aan je reis, en/of aan het einde, in een centraal gelegen accommodatie. De prijs voor Kaapstad is vanaf € 35,- en in Pretoria is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer in Kaapstad bedraagt € 55,- per nacht en in Pretoria € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €315,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

We maken in Zuid-Afrika gebruik van verschillende vormen van accommodatie. In de grote plaatsen slapen we in goede middenklasse hotels. Daarnaast overnachten een enkele keer in appartementen en chalets, 'rondavels' genoemd. Dit zijn losstaande of aan elkaar geschakelde huisjes, waarin je een eigen slaapkamer hebt, maar waar je de zitkamer en sanitaire voorzieningen deelt met reisgenoten uit de andere slaapkamer. Vaak is er een keukentje waar je koffie en thee kunt zetten of zelfs een complete maaltijd kunt bereiden. Regelmatig is er ook een patio met een zitje.

De chalets hebben meestal een eigen terras en een 'braai'. In het Kruger nationaal park slapen we op twee locaties o.a in een ruime tweepersoonstent, voorzien van normale bedden en sanitaire voorzieningen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor NL klein

Kaapstad Lady Hamilton Hotel
Swellendam Aanhuizen Guest House
Oudtshoorn Swartberg Country Manor
Plettenberg Bay Bayview Hotel 
Addo Elephant NP Zuurberg Mountain Inn
Kruger NP Pretoriuskop Restcamp
Kruger NP Shalati Adventure Lodge
Port Elizabeth Humewood Hotel
Middelburg Olifants River Lodge
Pretoria Court Classique Hotel 


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 245,-.

Houd er rekening mee dat je in de chalets wel de beschikking hebt over een eenpersoons slaapkamer maar dat je de sanitaire voorzieningen en zitkamer deelt met andere reizigers.

 • Accommodatie 1
 • Accommodatie 2
 • Accommodatie 3
 • Accommodatie 4
 • Accommodatie 5
 • Accommodatie 6
 • Accommodatie 7
 • Accommodatie 8
 • Accommodatie 9
 • Accommodatie 10
 • Accommodatie 11
 • Accommodatie 12
 • Accommodatie 13
 • Accommodatie 14
 • Accommodatie 15

Vliegreis

KLM

De vluchten worden uitgevoerd met KLM. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:

Bij start in Kaapstad:

Amsterdam - Kaapstad 10:05 - 21:35
   
Johannesburg - Amsterdam 23:15 - 10:20*

*aankomst volgende dag

Bij start in Johannesburg:

Amsterdam - Johannesburg 10:20 - 21:15
   
Kaapstad - Amsterdam 23:25 - 10:50*

*aankomst volgende dag

Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil met Zuid-Afrika maar in de wintertijd is het er één uur later.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.345,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Hotelovernachtiging Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

In Zuid-Afrika reizen we met een eigen bus zodat we overal kunnen stoppen waar we willen. De wegen zijn in uitstekende staat. Meestal rijd je in vier tot zeven uur naar de volgende plaats, maar als er onderweg veel te zien is, doen we er ook wel eens langer over. De uitzichten vanaf de bergpassen maken tijdens de langere reisdagen veel goed!

Een binnenlandse vlucht brengt ons van Port Elizabeth naar Johannesburg en v.v.

 • Vervoer 1
 • Vervoer 2
 • Vervoer 3
 • Vervoer 4
 • Vervoer 5

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Port Elizabeth - Johannesburg
 • Nederlands/Afrikaanssprekende reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele touringcar
 • Hotel/chalet overnachtingen
 • Excursies Kaap de Goede Hoop via Chapmans peakdrive & Stellenbosch
 • Bezoek Tsitsikamma nationaal park
 • Bezoek Addo Elephant nationaal park
 • Excursie Cango-grotten en struisvogelfarm
 • Bezoek Panoramaroute en Blyde river canyon
 • 'Gamedrive' (wildspeurtocht) met open voertuig in Manyeleti Game Reserve, onderdeel van het Greater Kruger national park
 • Diensten service balie Djoser in vertrekhal Schiphol

Excursies

Cape Town, South AfricaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil graag de Tafelberg op en de ander gaat liever eerst naar Robbeneiland en daarna naar de Tafelberg. De een wil graag een walvissentocht maken vanuit Plettenberg Bay en de ander wil daar gaan kayakken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Zuid-Afrika zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Een bezoek aan het Kaaps Schiereiland met Kaap de Goede Hoop als einddoel. Je bezoekt het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Onderweg stoppen we in Houtbaai en Simon's Town waar je bij Boulders beach een kolonie pinguins treft. We rijden via de Chapman's Peak Drive.
 • Een bezoek aan de Cango-grotten, bekend om de druipsteenformaties en een struisvogelboerderij waar je meer te weten komt over de struisvogels en de lokale wijn kunt proeven
 • Vanuit Plettenberg Bay rijden we naar het Tsitsikamma nationaal park. Hier kun je een korte of iets langere wandeltocht maken
 • In het Addo Elephant nationaal park kunnen we met onze eigen bus een gamedrive maken
 • Een gamedrive met jeeps aan de rand van het Krugerpark. Je speurt samen met de lokale gids naar het wild en wie weet kom je de big five tegen!
   

Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen:

 • Bezoek aan een wijnboerderij bij Stellenbosch
 • Route via George en Knysna
 • We rijden via de beroemde Panoramaroute van het Krugerpark naar Johannesburg. Er zijn vele stops onderweg mogelijk bij bekende uitkijkpunten als God's Window en Drie Rondavels


Ter plaatse zijn er veel andere excursies mogelijk.
Elephant Tanzania
In Kaapstad kun je Robbeneiland bezoeken en met een kabelbaan de Tafelberg op. In Plettenberg Bay kun je een walvissen of dolfijnentocht maken of je kunt zeekayakken. In het Addo Elephant nationaal park kun je een gamedrive maken met jeeps op zoek naar wild. In het Krugerpark kun je naast de gamedrive die is inbegrepen, extra gamedrives boeken. Bijvoorbeeld een gamedrive aan het einde van de dag/begin van de avond, waarbij je weer hele andere dieren kunt tegenkomen in het donker. 

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas dat nog minimaal een maand na vertrek uit Zuid-Afrika geldig is.
 • Voor kinderen onder de 18 jaar vanaf 1 juni 2015 een geboortecertificaat. Klik hier voor meer informatie.
 

Geldzaken

In Zuid-Afrika wordt er betaald met de Zuid-Afrikaanse rand. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

 
Geld afhalen: overal zijn bankautomaten.
Contant: euro’s.
Creditcards: veelvuldig te gebruiken. 
Reischeques: op veel plaatsen in te wisselen, maar is vaak tijdrovend.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt voor deze reis minimaal € 400,- per persoon per week. De toegang van de nationale parken is niet bij de reissom inbegrepen.
 
Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.
 
Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft geld af te halen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.
 

Maaltijden

De maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je zelf kunt bepalen waar en met wie je gaat eten. Bij enkele afgelegen overnachtingsplaatsen is er bij de accommodatie een restaurant. Dit is dan ook de enige mogelijkheid om te eten.

Veel gerechten in de Zuid-Afrikaanse keuken hebben hun oorsprong in India of Maleisië. Er staan echter ook veel typerend Afrikaanse specialiteiten op de menukaart: bobotie bijvoorbeeld, en miliepap en biltong. Bobotie is een verrukkelijk gehaktmengsel met gele rijst en kokos. Biltong wordt vooral als borrelhapje of snack tussendoor gegeten. Het is in reepjes of stukjes gedroogd vlees, dat van een grote variëteit aan dieren gemaakt wordt - van buffel tot struisvogel.

Een geliefde bezigheid van Zuid-Afrikanen is het houden van een 'braai', onze barbecue. Tijdens de overnachtingen in een chalet kun je je eigen 'braaivleis' bereiden: een barbecue ontbreekt namelijk nooit.

Fruit vind je in Zuid-Afrika in overvloed dankzij het milde klimaat. Vers fruit en vruchtensappen zijn dan ook overal te krijgen.

Het ontbijt is vaak een keuze uit eieren met spek of 'boerewors', broodjes met jam of kaas en de traditionele miliepap, gemaakt van maïsmeel.

Wat betreft alcohol zijn niet alleen de lokale biersoorten zeker aan te raden, ook Zuid-Afrikaanse wijnen zijn van bijzonder goede kwaliteit en zeer betaalbaar.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
 • malariatabletten. In de periode september tot en met mei is alleen het Kruger Park malariagebied.


Zuid-Afrika is op medisch gebied een modern land met uitstekende voorzieningen. Het kraanwater is overal drinkbaar en restaurants zijn goed en schoon. Het blijft echter aan te bevelen om water uit flessen te drinken. Het is wel verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Kaapstad en Pretoria bij te boeken. In beide steden verblijf je voorafgaand aan je reis, en/of aan het einde, in een centraal gelegen accommodatie. De prijs voor Kaapstad is vanaf € 35,- en in Pretoria is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer in Kaapstad bedraagt € 55,- per nacht en in Pretoria € 75,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Je kunt het hele jaar door goed rondreizen in Zuid-Afrika. Omdat het land op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegengesteld; juli is de koudste maand, januari de warmste. Het land kent een gematigd klimaat; de winters zijn mild, de zomers warm. In de berggebieden kan het wel flink afkoelen. In de wintermaanden van juni tot augustus kan het overdag in het noorden zo'n 20°C en zonnig zijn, terwijl het in hoger gelegen gebieden als Lesotho en de Drakensbergen met name 's nachts koud kan worden.

In het zuiden langs de kust is de weerssituatie grilliger. Het ene moment is het door een bries buitengewoon fris te noemen, de dag erna kan het aangenaam weer zijn. 's Nachts daalt de temperatuur echter niet noemenswaardig. Het voor- en najaar heeft aangename temperaturen, vergelijkbaar met onze zomer. De zomer zelf is lang en heerlijk warm, met strakblauwe lucht en temperaturen die meestal variëren tussen de 25°C en 35°C. Ook in de zomerperiode kan het wel vrij fris worden in plaatsen die meer landinwaarts en hoger liggen. Er is geen duidelijke regenperiode aan te wijzen; elk gebied kent zijn eigen nattere en drogere seizoenen.

Reisbegeleiding en gidsen

De groep wordt begeleid door een lokale Nederlands/Afrikaanssprekende reisbegeleider, in dienst van ons agentschap in Zuid-Afrika. Deze wacht de groep bij aankomst op de luchthaven in Kaapstad of Johannesburg op en gaat de gehele reis met de groep mee.

De reisbegeleiding verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de reis, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Omdat ze woonachtig zijn in Zuid-Afrika kunnen ze meer vertellen over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding terecht.
 

FAQ

Van welk vervoer maken wij gebruik in Zuid-Afrika?

We beschikken over eigen comfortabele bussen, zodat we onderweg altijd kunnen stoppen waar we willen. De bussen hebben airconditioning en de wegen in Zuid-Afrika zijn in uitstekende staat. Meestal rijden we in vier tot zeven uur naar de volgende plaats, maar als er onderweg veel te zien is, doen we er ook wel eens langer over.
 

Waar overnachten we in Zuid-Afrika?

Welke excursies zijn bij de reis inbegrepen?

Maakt het iets uit of de reis begint in Kaapstad of in Johannesburg?

Kan ik mijn kleren wassen tijdens de reis?

Hoeveel bagage mag ik meenemen?

Moet ik een klamboe meenemen?

Moet ik een handdoeken meenemen op reis?

Heb ik malariapillen nodig?

Welk betaalmiddel kan ik het beste meenemen?

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

Wat zijn de extra kosten voor facultatieve excursies?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Zuid-Afrika?

Welke regels mbt reisdocumenten gelden voor minderjarige kinderen?

Meer informatie over geboorteakte kinderen mee!

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Martijn & Joyce

  Wat een geweldige reis! We hebben het idee 6 weken weg te zijn geweest, zoveel gezien en gedaan. De zeer bekwame en gezellige lokale gids Elaine was fantastisch! Fijne hotels, ook een aantal mindere maar nooit ondermaats. Groep van 15 personen was fijn, 20 was wel wat druk geweest. Bedankt Djoser!

  8,0

  8,0
 • Freddy S.

  Geweldige reis, veel gezien en uitgebreide informatie door de gids Peter

  10,0

  10,0
 • Han B.

  Het is een hele mooie reis, bijzonder veel dieren gezien, ook groot verschil in arm en rijk. Erg veel gezien in (te)weinig tijd. Helaas een dag te weinig in Kaapstad, maar door 1 park over te slaan hadden we toch wat meer tijd in Kaapstad, waardoor we ' s avonds nog de tafelberg op konden .

  8,0

  8,0
 • Beatrijs K.

  Een prachtige reis. In 14 dagen heel veel gezien van het land; de grote wilde dieren, het landschap met wijdse uitzichten, de bloemen. Grote verschillen van stinkend rijk tot straat arm. We hadden, net als met onze Peru reis vorig jaar, goeie chauffeurs en een super gids.

  9,0

  9,0
 • Sil C.

  In 14 dagen een heel land zien - het kan dus blijkbaar. Van Kaapstad in het zuidwesten tot het Krugerpark aan de oostgrens, wat een variatie. Een bizar maar vooral landschappelijk prachtig land. En dan liefst 2 1/2 dag gamedrive! De reis is wel erg vol maar dat kan dan ook niet anders. Aanrader!

  9,0

  9,0
 • Johan P.

  Mooie reis, met een zeer betrokken reisleider en een hele gezellige groep.

  8,0

  8,0
 • Irma N.

  Het mooie Zuid-Afrika, een absolute aanrader. Voor mij was dit een Top vakantie!

  9,0

  9,0
 • Miranda K.

  Een hele fijne vakantie gehad

  8,0

  8,0
 • Vera F.

  De reis was goed opgezet en er zaten geweldige excursies in zoals Kruger NP, Blyde River Canyon, Cango caves en Cape of good hope.

  8,0

  8,0
 • Roland D.

  Rijk beeld van het land gekregen. Van de groene kust in Kaapstad tot droge vlaktes in Krugerpark. Sommige overnachtingen comfortabel, andere koud. Natuur, dier en cultuur tijdens een rondreis in wintertijd, onder prima begeleiding van Henning, is een beleving om te koesteren.

  9,0

  9,0
 • Dirk M.

  De 15-d reis door Z-Afrika met Djoser was een unieke & rijke ervaring, mede dankzij onze locale supergids Henning. Het land heeft een verscheiden (en gedeeld) verleden en een overweldigende natuur. Gelukkig klinken er ook positieve maatregelen op soc.-econ. terrein door, al gaan die helaas langzaam.

  8,0

  8,0
 • Irene M.

  Uitstekende reisleiding. Gevarieerd gezelschap van 29 jaar tot 79 jaar en het mixte uitmuntend! Al met al mooie, goeie reis en 'n bijzondere kennismaking met Zuid-Afrika,de bewoners ook met hen die in de townships leven en wonen en met hun kerkdiensten. De dieren en de natuur waren overweldigend!!

  8,0

  8,0
 • Peter V.

  Zeer veel indrukken opgedaan door de vele met elkaar verschillende bezienswaardigheden met als hoogtepunten, zonder de rest tekort te doen, natuurlijk het Krugerpark met z'n vele wild (de Big Five gespot!) en de Tafelberg met z'n prachtige vergezichten. Voor ons was de reis zeker geslaagd!

  9,0

  9,0
 • Linda H.

  Mooi land en een prachtige reis in afwisselende omgeving. De reis is wel intensief. Vol programma, waardoor je weinig individuele vrijheid hebt. Maar dan zien je wel de highlights van Zuid-afrika.. Aan te raden om na de vakantie nog wel een paar dagen vrij te hebben om bij te komen!

  7,0

  7,0
 • Floor H.

  Een reis vol prachtige en indrukwekkende flora en fauna in een land vol tegenstellingen!

  8,0

  8,0
 • Hans J.

  Een geweldige reis, Een reis om nooit meer te vergeten. Mooie natuur, vooral Krugerpark. Walvissen gezien, ondanks dat het walvisseizoen over was. Tafelberg was erg geweldig, met de kabelbaan naar boven en lopend naar beneden, wat een belevenis.

  10,0

  10,0
 • Deborah T.

  De reis met Djoser was een reis om nooit meer te vergeten. Met de reisleidster Mariana hadden we het meer dan getroffen. Tot in de puntjes word je ontzorgd en ik zou dan ook eenieder aanraden om dit prachtige, schone land met een heerlijke keuken en rijke historie / natuur te bezoeken.

  9,0

  9,0
 • Stephanie Van der Stuyft

  Een onvergetelijke reis in het paradijs dat Zuid-Afrika heet. Het land van de eeuwige lach en waar men echt nog geniet van het leven. Ik ben er helemaal door gebeten en zal zeker nog terug gaan. Echt een aanrader!

  10,0

  10,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Binnenlandse vlucht Port Elisabeth - Johannesburg
 • Combinatie van Tuinroute en Krugerpark
 • Gamedrive in open safarivoertuig in Kruger inclusief
 • Excursie naar Kaap de Goede Hoop inclusief
 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Lokale Nederlands/Afrikaans sprekende reisbegeleiding
 • Verlenging in Kaapstad of Pretoria mogelijk
 • Comfortabele eigen bus
 • Overnachtingen in goede hotels/chalets
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Klantwaardering

8,6

Wat een geweldige reis! We hebben het idee 6 weken weg te zi...
Wat een geweldige reis! We hebben het idee 6 weken weg te zijn geweest, zoveel gezien en gedaan. De zeer bekwame en gezellige lokale gids Elaine was fantastisch! Fijne hotels, ook een aantal mindere maar nooit ondermaats. Groep van 15 personen was fijn, 20 was wel wat druk geweest. Bedankt Djoser!

Martijn & Joyce - 8,0
Geweldige reis, veel gezien en uitgebreide informatie door d...
Geweldige reis, veel gezien en uitgebreide informatie door de gids Peter

Freddy S. - 10,0
Het is een hele mooie reis, bijzonder veel dieren gezien, oo...
Het is een hele mooie reis, bijzonder veel dieren gezien, ook groot verschil in arm en rijk. Erg veel gezien in (te)weinig tijd. Helaas een dag te weinig in Kaapstad, maar door 1 park over te slaan hadden we toch wat meer tijd in Kaapstad, waardoor we ' s avonds nog de tafelberg op konden .

Han B. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Zuid-Afrika

Het weer in Zuid-Afrika

19°C

Terug naar boven
Chat met Djoser