Wandelreis Algarve - Portugal, 8 dagen

Wandelen langs kliffen en baaien

De wandelreis in het zuiden van Portugal combineert wandelingen over kliffen en langs intieme stranden met een wandeltocht in het ruige binnenland door vredige dorpen van het berggebied ‘Serra de Monchique’. We overnachten de gehele week in een comfortabel hotel in Lagos aan het goudgele zandstrand van de Costa Doiro.

Bewaar als favoriet
Stuur door
Van:
Aan:


Reisschema

 • 19-11-2021Amsterdam - Faro - Lagos
 • 20-11-2021Lagos, wandeling naar Praia da Luz
 • 21-11-2021Lagos, wandeling van Senhora da Rocha naar Carvoeiro
 • 22-11-2021Lagos, wandeling van Raposeira naar Sagres
 • 23-11-2021Lagos
 • 24-11-2021Lagos, wandeling door Serra de Monchique
 • 25-11-2021Lagos, wandeling van Praia do Amado naar Carrapateira
 • 26-11-2021Lagos - Faro - Amsterdam
Routekaart Wandelreis Algarve - Portugal, 8 dagen

Route op datum:

Beschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 18 personen.

Onze wandelreizen worden ingedeeld in categorieën van een tot drie schoentjes, waarbij een fietsje eenvoudig is en drie pittig. Twee schoentjes is voor iedereen met een normale conditie goed te doen. Deze reis krijgt één schoentje. Meer informatie over de wandelduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie.


Bruisende kustplaats Lagos

Dag 1 Amsterdam - Faro - Lagos
Djoser Portugal Algarve LagosWe vliegen vanaf Amsterdam naar Faro. Van hieruit reizen we meteen door met onze bus naar ons hotel in Lagos. Hier zullen we de rest van de vakantie verblijven. Dit comfortabele en rustig gelegen hotel is een perfecte uitvalsbasis voor onze wandeltochten. Lagos is een bruisende stad aan één van de grootste baaien van de Algarve. Het hotel* ligt dichtbij het strand Praia de Dona Ana, zodat we na een dag vol wandelingen een duik in zee kunnen nemen. Lagos is een vissersplaats die vooral groot is geworden door de ontdekkingsreizen. Hier werd ook de eerste slavenmarkt van Europa gehouden, waarbij de slaven die de ontdekkingsreizigers meebrachten van hun reizen verkocht werden. Een gedenkplaat markeert nu de plek waar de markt gehouden werd. Aan de andere kant van de stad is er nu een moderne jachthaven te vinden. De binnenstad van Lagos heeft een ontspannen atmosfeer met vele historische gebouwen en 800 jaar oude stadsmuren. De gezellige terrasjes, restaurantjes en winkels en vriendelijke bevolking maken het geheel compleet.


Wandelen langs bizarre rotsformaties

Dag 2 Lagos, wandeling naar Praia da Luz
Algarve Lagos DjoserVandaag wordt de eerste wandeling gemaakt door de Algarve, met als eindpunt Praia da Luz. De wandeling wordt gekenmerkt door bizarre rotsformaties, ook wel de vreemdste van Europa genoemd. De rotsformaties zijn gevormd door de kracht van de zee en de wind die tegen de kalkstenen rotsen beuken. Tijdens de wandeling komen we langs Ponta da Piedade, waar we figuren in rotsen kunnen aanschouwen. Als je goed kijkt kun je een kameel, een olifant, en een kussend stel ontdekken in de rotsen. De wandeling gaat verder langs het verste strand van Lagos, Porto de Mós, waar vanuit we naar het hoogste punt van deze zuidkust gaan. Hier heb je de mooiste uitzichten over de kustlijn. Onze wandeling van vandaag eindigt in Praia da Luz, een klein typisch vissersdorpje.

 • Afstand: 9 kilometer
 • Wandelduur: ca. 4 uur


Langs imposante kliffen met prachtige uitzichten

Dag 3 Lagos, wandeling van Senhora da Rocha naar Carvoeiro
De bus brengt ons voor de wandeling van vandaag naar het 16e eeuwse kapelletje Senhora da Rocha op een uitstekende rots. Het voetpad loopt langs de klifrand naar het westen. We dalen na een kleine twee kilometer af in een kloof en lopen ook weer omhoog richting het schilderachtige dorpje Benagil en het mooie strandje. We vervolgen het kustpad en passeren verschillende afgelegen baaitjes en gouden stranden tot aan het vissersplaatsje Carvoeiro. 
We nemen hier de tijd om het dorpje te bekijken of te genieten van een drankje op een terras voordat we terugrijden naar Lagos.

 • Afstand: 12 kilometer
 • Wandelduur: ca. 5 uur
   

Dag 4 Lagos, wandeling van Raposeira naar Sagres
Djoser Portugal Algarve Cabo de Sao VicenteDe wandeling die we vandaag maken start vanuit het dorpje Raposeira en eindigt in Sagres. We wandelen door een mooie vallei tot aan het strand bij Barranco. We zetten onze wandelroute voort over kliffen en genieten van het prachtige uitzicht over de kustlijn en de frisse zeelucht. Na een bezoek aan de pittoreske haven van Sagres rijden we naar het meest zuidwestelijke punt van Europa, Cabo de Sao Vicente. Cabo de Sao Vicente is een belangrijk oriëntatiepunt voor schepen en men zegt dat de huidige vuurtoren de beste van Europa is.

 • Afstand: 12 kilometer
 • Wandelduur: ca. 4,5 uur


Dag 5 Lagos

Vandaag bepaal je zelf je programma. Je kunt nog een extra wandeling in de omgeving maken, of heerlijk relaxen en genieten van het zwembad bij het hotel, van de zee en het strand. Ook kun je een facultatieve excursie maken op zoek naar dolfijnen of een boottochtje langs de diverse bijzondere rotsformaties en grotten langs de kust.


Wandelen in de 'Tuin van de Algarve'

Dag 6 Lagos, wandeling door Serra de Monchique
Portugal Djoser Algarve Serra de MonchiqueWe beginnen na het ontbijt met een van de hoogtepunten van de reis, een wandeling door Serra de Monchique. Dit is een van de mooiste en rustigste gebieden in de Algarve, waar de natuur op zijn best is. De wandeling start op het hoogste punt in Serra de Monchique, Foia (905 meter), in het kleine dorpje Casais. Vandaag zullen we veel verschillende vegetatie zien, van typische Mediterraanse planten en bomensoorten, tot Atlantische vegetatie. De wandeling gaat langs eucalyptusbomen, naaldbomen, mimosa’s en kurkbomen. Vanwege de rijke flora en fauna wordt het gebied ook wel 'de tuin van de Algarve' genoemd.

 • Afstand: 6 kilometer
 • Wandelduur: ca. 3 uur


Kijk je ogen uit op de Costa Vicentina

Dag 7 Lagos, wandeling van Praia do Amado naar Carrapateira
Algarve kust Djoser PortugalDeze wandeling gaat naar een minder bekend deel van de Algarve, het prachtige ruige westelijke deel. Hier kun je je ogen uitkijken bij de enorme kliffen van de Atlantische Oceaan, waar de zee woest tegen aan slaat. Deze Costa Vicentina is beschermd natuurgebied, met 80 kilometer aan flora en fauna. Hier vind je een grote variëteit aan planten en kruiden, en veel verschillende diersoorten. De wandeling begint bij een van de mooiste en meest schilderachtige strandjes van de Costa Vicentina, Praia do Amado. Hiervandaan lopen we over de steile kliffen met prachtige uitzichten op intieme strandjes en baaien. Na een wandeling van ongeveer 7 kilometer arriveren we bij een van de beroemde surfstranden van dit gebied, waardoor het nabijgelegen dorpje Carrapateira bekend is geworden. Via een route door het binnenland lopen we terug naar dit bekend surferplaatsje met hoge achterliggende zandduinen.

 • Afstand: 9 kilometer
 • Wandelduur: ca. 4 uur


Dag 8 Lagos - Faro - Amsterdam
We wandelreis zit er helaas weer op. We rijden terug naar Faro, waar we het vliegtuig naar Amsterdam zullen nemen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata/prijs

Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde 05 nov - 13 nov
Beschikbaarheid
vol
Prijs € 1.295,-
Start - einde 19 nov - 27 nov
Beschikbaarheid
vol
Prijs € 1.345,-

Vertrekdata 2022

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
15 apr - 23 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.245,-
Start - einde
13 mei - 21 mei G
Vertrek gegarandeerd i
Beschikbaarheid
nog plaatsen beschikbaar
Prijs € 1.345,-
Start - einde
16 sep - 24 sep V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.495,-
Start - einde
07 okt - 15 okt V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-

Vertrekdata 2023

Start - einde
Beschikbaarheid
Prijs
Start - einde
14 apr - 22 apr V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.195,-
Start - einde
12 mei - 20 mei V
Vertrek informatie i
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs € 1.295,-

Inclusief

 • Vliegreis met Transavia
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Transfer naar de luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltochten
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Wandeltochten inclusief begeleiding
 • Wandeling langs Ponta da Piedade naar Praia da Luz
 • Bezoek aan het vissersplaatsje Carvoeiro
 • Wandeling naar de pittoreske haven van Sagres
 • Bezoek aan Cabo de Sao Vincente
 • Wandeling door de bergketen Serra Monchique
 • Wandeling door het ruige westelijke deel van de Algarve

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf vanaf €1.045,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 275,-.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlening mét accommodatie is in Lagos bij te boeken. Je verblijft hier in een centraal gelegen middenklasse hotel.

De beschikbaarheid en de prijzen van de verlenging zijn op aanvraag en exclusief wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 16.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 7.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in zeer comfortabel viersterrenhotel in Lagos. Alle kamers van het hotel beschikken over een badkamer en over een balkon of terras. Daarnaast zijn de kamers voorzien van airconditioning, televisie en wifi. Normaal gesproken verblijven we in het rustig gelegen Costa D'Oiro Ambiance Village. In een enkel geval wordt gebruik gemaakt van het centraal gelegen Hotel Lagos Avenida.

4**** Hotel Costa D'Oiro Ambiance Village:

Het complex bestaat uit meerdere gebouwen. Ieder gebouw is voorzien van een zwembad. Een van deze zwembaden is overdekt. Daarnaast biedt het hotel erkende therapieën, zoals professionele massages. Het hotel heeft een restaurant met terras en een bar. Kortom: een heerlijke verblijfplaats om uit te rusten tussen de wandelingen door.

4**** Hotel Lagos Avenida:

Dit hotel is centraal gelegen in het hart van Lagos en vormt hierbij een ideale uitvalsbasis om het stadje te verkennen en 's avonds even over de boulevard te flaneren of een terrasje te pakken. Het hotel heeft een zwembad en alle kamers van het hotel beschikken over een badkamer, en over een balkon of terras.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor 

Lagos Costa D'Oiro Ambiance Village
Lagos Hotel Lagos Avenida

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 275,-.

We verblijven de gehele reis in dezelfde accommodatie

Op het terras kun je heerlijk uitrusten na een lange wandeling

Het ontbijtbuffet is erg uitgebreid

Naast meerdere buitenzwembaden is er ook een binnenzwembad

De bar is zeer geschikt voor een drankje

We verblijven de gehele reis in dezelfde accommodatie

Op het terras kun je heerlijk uitrusten na een lange wandeling

Het ontbijtbuffet is erg uitgebreid

Naast meerdere buitenzwembaden is er ook een binnenzwembad

De bar is zeer geschikt voor een drankje

We verblijven de gehele reis in dezelfde accommodatie

Op het terras kun je heerlijk uitrusten na een lange wandeling

Het ontbijtbuffet is erg uitgebreid

Naast meerdere buitenzwembaden is er ook een binnenzwembad

De bar is zeer geschikt voor een drankje

We verblijven de gehele reis in dezelfde accommodatie

Op het terras kun je heerlijk uitrusten na een lange wandeling

Het ontbijtbuffet is erg uitgebreid

Naast meerdere buitenzwembaden is er ook een binnenzwembad

De bar is zeer geschikt voor een drankje

Vliegreis

Transavia

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Amsterdam - Faro

  Vertrek

  05:30

  Aankomst

  07:35

 • Vlucht met

  Transavia

  Traject

  Faro - Amsterdam

  Vertrek

  20:25

  Aankomst

  00:25*

* aankomst volgende dag


Tijdverschil: in Portugal is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Transavia is opgericht in 1965 en al meer dan 55 jaar een dochteronderneming van KLM. De vloot bestaat voornamelijk uit de nieuwste en efficiëntste vliegtuigen van Boeing. De vluchten zijn zonder overstap. Aan boord is een grote selectie van dranken en snacks beschikbaar, die je gemakkelijk kunt betalen met je creditcard of bankpas. Bij Djoser is standaard 15 kilo ruimbagage en 10 kilo handbagage inclusief.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten bedraagt vanaf vanaf €1.045,-.

Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

Vervoer

Voor de transfer van en naar het vliegveld in Faro wordt er gebruik gemaakt van een eigen bus. Tussen de verschillende wandelingen maken we gebruik van minibussen of gewone bussen, afhankelijk van de groepsgrootte, om ons naar de plek van vertrek en weer naar het hotel te brengen.

We vliegen rechtsreeks naar en van Faro

We reizen met een comfortabele bus

We vliegen rechtsreeks naar en van Faro

We reizen met een comfortabele bus

We vliegen rechtsreeks naar en van Faro

We reizen met een comfortabele bus

We vliegen rechtsreeks naar en van Faro

We reizen met een comfortabele bus

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Transavia
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Transfer naar de luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltochten
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Wandeltochten inclusief begeleiding
 • Wandeling langs Ponta da Piedade naar Praia da Luz
 • Bezoek aan het vissersplaatsje Carvoeiro
 • Wandeling naar de pittoreske haven van Sagres
 • Bezoek aan Cabo de Sao Vincente
 • Wandeling door de bergketen Serra Monchique
 • Wandeling door het ruige westelijke deel van de Algarve

Excursies

Faro stad Algarve PortugalBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een maakt graag nog een stadswandeling door Lagos en de ander gaat liever mee op een bootexcursie op zoek naar dolfijnen. Of je bezoekt een van de vele mooie strandjes/baaitjes. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet  of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis in Portugal zijn de volgende excursies en wandelingen in het reisprogramma inbegrepen:

 • Wandeling langs Ponta da Piedade naar Praia da Luz
 • Bezoek aan vissersplaatsje Carvoeiro 
 • Wandeling naar de pittoreske haven van Sagres
 • Bezoek aan de vuurtoren van Cabo Sao Vicente
 • Wandeling door de bergketen Serra Monchique
 • Wandeling door het ruige westelijke deel van de Algarve


Tijdens de wandelreis in Portugal zijn de volgende excursies optioneel: 

 • Een boottocht waarbij je op zoek gaat naar dolfijnen
 • Een boottocht langs de diverse bijzondere rotsformaties en grotten langs de kust
 • Kayakken naar de grotten

Reisdocumenten

 • Geldige identiteitskaart.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.


 

Geldzaken

In Portugal wordt er betaald met de Euro.

Je kunt geld afhalen in de grote steden, zoals in Lagos waar het hotel staat. Verder kun je op veel plaatsen met creditcards betalen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds zelf fooien moet betalen voor hotelpersoneel, chauffeurs en bij gebruik van andere diensten, wordt aan het begin van de reis een gemeenschappelijke fooienpot ingesteld. Daarnaast staat het je vrij om als blijk van waardering een fooi aan de reisbegeleider te geven.

 

Maaltijden

Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen, de overige maaltijden niet. Het hotel heeft een restaurant waar je 's avonds kunt dineren, maar uiteraard is het ook mogelijk om bij een restaurant buiten de deur te eten. Er zijn voldoende mogelijkheden in Lagos.

Sardientjes Algarve PortugalIn de Algarve wordt veel vis gegeten. Een bekend gerecht uit de regio is Bacalhau. Dit is een gedroogde en gezouten kabeljauw die op verschillende manieren bereid kan worden. Verdere specialiteiten zijn soep met zeevruchten, gedroogde inktvis geroosterd op de grill en gegrilde sardines. 

Een ander bekend gerecht in de Algarve is Cataplana met als ingrediënten steenmosselen, chouriço, gerookte ham, paprika, uien en varkensvlees. Voor diegenen die niet van vis houden is een ander gerecht uit de Algarve aan te raden: ‘Frango Assado com Piri-piri’ (kip piri piri).

Tijdens de wandelingen wordt er gebruik gemaakt van lunchpakketten, of zal er onderweg gestopt worden in een restaurant langs de route.

Gezondheid

Voor deze reis gelden geen specifieke gezondheid risico’s en de medische voorzieningen zijn goed. In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.


Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlening mét accommodatie is in Lagos bij te boeken. Je verblijft hier in een centraal gelegen middenklasse hotel.

De beschikbaarheid en de prijzen van de verlenging zijn op aanvraag en exclusief wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie


 

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Laagste punt wandeltocht: 17 meter
Hoogste punt wandeltocht: 902 meter
Totaal aantal km wandelen: 48 kilometer

Gemiddelde wandelduur: 4 uur

De wandelreis Portugal bestaat uit wandelingen vanuit één accommodatie langs de kust en in heuvelachtig gebied bij Serra de Monchique. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat. De wandelingen zijn 3 tot maximaal 5 uur lopen. Voor meer informatie over de afstand, wandelduur en hoogteverschillen verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving van deze route.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

De duur van de wandelingen varieert van 3 tot 5 uur per dag. We lopen afstanden van 6 tot 12 kilometer per dag. Vanuit de vaste accommodatie in Lagos maken we dagtochten, met wandelingen langs de kust en in heuvelachtig gebied bij Serra de Monchique. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen en je kunt er iedere dag zelf voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat.

Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandelingen?

Je draagt tijdens het wandelen alleen je eigen dagrugzak. De overige bagage blijft achter in het hotel waar we overnachten.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Vanuit het vliegveld in Faro worden we opgehaald met onze eigen, comfortabele bus. Deze brengt ons naar onze vaste accommodatie in Lagos van waaruit we dagtochten maken. Ter plaatse maken we ook gebruik van verschillende soorten vervoer, soms maken we wandeltochten vanuit de accommodatie. Andere keren maken we gebruik van minibussen of gewone bussen, afhankelijk van de groepsgrootte. 

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Ook is het mogelijk extra facultatieve wandeltochten en excursies te maken. Op de meeste dagen staan er wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies. Op dag 5 staat er geen wandeling op het programma, maar kan je zelf Lagos ontdekken of een optionele excursie doen.

Is er wifi aanwezig in het hotel?

In het hotel kun je van wifi gebruik maken. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Hoe is de begeleiding tijdens de reis?

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleider die je bij aankomst in Faro opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De wandelreizen bestaan gemiddeld uit 12 personen. De maximale groepsgrootte is 16 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt. Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in Lagos worden bijgeboekt.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Wat voor weersomstandigheden kunnen we verwachten?

Het hete mediterrane klimaat wordt afgezwakt door de aanwezigheid van de Atlantische Oceaan. Het verkoelende zeebriesje zorgt ervoor dat de temperaturen wat aangenamer en milder aanvoelen. De meeste regen valt hier in de winterperiode van november tot eind maart. De gemiddelde temperatuur in de zomer aan de kust ligt rond de 30 graden. In het voorjaar en het najaar liggen de temperaturen tussen de 20 en 24 graden. 

Bekijk alle veelgestelde vragen

Prijs vanaf € 1.195,-

9 dagen v.a. € 1.195,-

Tel: 09 223 00 69

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht met Transavia
 • Verblijf in zeer comfortabel hotel
 • Kamer met eigen balkon of terras
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Wandelingen vanuit één hotel
 • Ongerepte kustlijn en natuur
 • Wandelen langs bizarre rotsformaties
 • Bezoek aan Cabo de Sao Vicente

i Dit cijfer is een gemiddelde waardering van onze reizigers. Klantwaardering: 8,9

Voor de wandel liefhebbers in het late najaar zeker aan te b...
Voor de wandel liefhebbers in het late najaar zeker aan te bevelen. In oktober was het flink warm (26 graden) dus november zou ook een mooie periode moeten zijn. We liepen langs de mooie zuidkust met fraaie rotsformaties met 'sinkholes' en grotten. Wandelen met stok(ken) is aanbevolen. Mooi hotel!

Naam: Henri V.
Cijfer: 9
Hotel boven verwachting. Hele mooie en leuke reis, mede dank...
Hotel boven verwachting. Hele mooie en leuke reis, mede dankzij reisleidster Brigitte die enorm snel kan 'schakelen' om het iedereen naar de zin te maken. Communicatie met kantoor kan beter!

Naam: Eveline W.
Cijfer: 9

Bekijk ook...

ANVR

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • 9,0

  Henri V.

  Voor de wandel liefhebbers in het late najaar zeker aan te bevelen. In oktober was het flink warm (26 graden) dus november zou ook een mooie periode moeten zijn. We liepen langs de mooie zuidkust met fraaie rotsformaties met 'sinkholes' en grotten. Wandelen met stok(ken) is aanbevolen. Mooi hotel!

 • 9,0

  Eveline W.

  Hotel boven verwachting. Hele mooie en leuke reis, mede dankzij reisleidster Brigitte die enorm snel kan 'schakelen' om het iedereen naar de zin te maken. Communicatie met kantoor kan beter!

 • 8,0

  Andre F.

  Mooie reis, zeer goed hotel

 • 8,0

  Ingrid

  Mooie wandelingen, in een prachtig deel van Portugal, niet twijfelen, gewoon boeken.

 • 9,0

  Rob Z.

  De wandelingen waren best pittig maar erg mooi met vaak prachtige uitzicht. De vrije dag was meer dan welkom om even wat anders te doen en heerlijk te relaxen. De groep bestond uit 11 personen, en het was heel gezellig met elkaar. De reisleider was echt een top figuur.

 • 8,0

  Nel T.

  Prachtige omgeving , mooie wandelingen. Super reisleiding en fantastisch hotel

 • 9,0

  FA

  Een prachtige reis voor de beginnende en ervaren wandelaar. De natuur in Algarve is betoverend en hierdoor kan je genieten van de wandeling. Onderweg kom je verschillende soorten bloemen en planten tegen. Foto's zijn altijd geslaagd. Het hotel is zeer comfortabel met een uitgebreid ontbijt.

 • 9,0

  Danielle D.

  Mijn eerste groepsvakantie en er zullen er zeker nog vele volgen. Wat heerlijk om zowel je eigen gang te kunnen gaan en aansluiting te zoeken bij de groep als je daar behoefte aan hebt. De reisleidster was ook een topper, heerlijk als alle belangrijke zaken gewoon geregeld worden!

 • 8,0

  Alois J.

  Hele mooie wandelvakantie mogen beleven in de Algarve / Portugal. Spectaculaire klimtoeren en afdalingen over de kliffen langs de kust meegemaakt. Geweldige uitzichten beleefd en van de hele groep genoten. De gids was ook geweldig en zorgde elke avond dat er weer een ander leuk restaurant.

 • 9,0

  Myriam H.

  Wat een schitterende ruige kust en rotsformaties hebben we gezien! We wandelden soms over een stukje zandstrand , dan weer over goede paden...en af en toe een klein klimmetje! Het hotel was bijzonder prettig, leuke laagbouw met lichte frisse kamers. En onze reisleider....een brok enthousiasme!

 • 10,0

  Sargool K.

  Goede organisatie, top kwaliteit accommodatie. Uitstekend, zorgzaam en betrokken reisbegeleider met heel veel kennis over landen en uitgebreid geschiedenis.

 • 10,0

  Katrien G.

  Prachtige wandelingen, ontspannend, fijne groep, fantastische gids. Was zeer aangenaam verrast door de prachtige natuur in Portugal. Vriendelijke, rustige mensen, prima hotel. Voldoende vrije tijd en privacy. Super!

 • 9,0

  Inge L.

  Lopen zeggen Nederlanders, stappen zeggen Vlamingen ... wandelen in een gemengde groep dat is voor iedereen leuk, zeker met een schitterend hotel als uitvalsbasis en een begeleider die de groep in de watten legt.

 • 9,0

  Kitty S.

  Perfecte verhouding inspanning en ontspanning. Top hotel. Ontspannen reisbegeleidster Mariken. Begeleidt op relaxte en duidelijke wijze de reis/ wandelingen. Tipt leuke-gezellige restaurantjes. Mooie uitzichten over de brute kliffen van de Algarve. Alle tijd maken van foto's en snack(rust)pauze

 • 8,0

  Klaas H.

  Prima reis door een prachtig deel van Portugal. Goede mix tussen wandelen en ontspanning, goed hotel, prima reisbegeleiding.

 • 9,0

  Oi Wah T.

  Reis was heel goed bevallen. Erg geboft met de reisleidster Mariken, die zich compleet uitslooft voor de groep vind ik. Vele gezellige diners met de groep ook, terwijl ik toch ook m'n eigen dingen kon ondernemen. Hotel vond ik ook reuze met hele vriendelijke bemanning en goed ontbijt buffet.

 • 9,0

  Martine K.

  Mooie wandelingen over kliffen, langs stranden en over bospaden. Heerlijk hotel en een mooie stad. En dat in combinatie met de zon, heerlijk genieten!

 • 9,0

  Rob Z.

  Erg mooie, kleurrijke en rotsachtige, kustwandelingen vanuit een zeer comfortabel hotel.

 • 10,0

  Fred de B.

  dit is de beste maand, eind april, om naar Algarve te reizen om dat alle planten in bloei staan en mooie vergezichten over de rots kliffen en baaien.

 • 10,0

  Fred B.

  Een zeer geslaagde reis. De wandeling is niet zwaar en mooie uitzicht over de rots kliffen. En een leuke reisleider.

 • 8,0

  Marianka B.

  Prima reis wij hebben genoten ook de alternatieve appartementen voldeden volledig aan onze verwachting. Reisleider Machella heeft alles in huis om haar klanten tevreden te stellen. Leuke spontane meid die denkt in oplossingen.

Bekijk alle reviews
Review plaatsen