Wandel en Fiets niveau's

Onze gradaties geven een indicatie wat je tijdens een reis kunt verwachten. Uiteindelijk bepaald je eigen conditie en ervaring het daadwerkelijke wandel- of fietsniveau.

Wandelreizen:

= licht, voor iedereen

Eenvoudige wandelingen over goed begaanbare paden. Tijdens deze reizen gaat het vooral om het genieten van de omgeving. Wandelingen zijn niet langer dan 4 à 5 uur en er is weinig hoogteverschil.

 = beginner, basisconditie

Geschikt voor iedereen met een normale wandelconditie. Wandelingen door vlak of licht glooiend terrein en over doorgaans goed begaanbare wegen of paden. Een enkele korte klim is niet uitgesloten.

= gemiddeld, goede conditie

Voor mensen die regelmatig wandelen. De wandeltochten worden afgewisseld met enkele pittige klimmen. Heuvelachtig tot bergachtig terrein. Langere wandelingen over zowel brede als smalle paden (kabels aanwezig bij steile afgronden). Een goede conditie en een sportieve instelling zijn vereist.

= gevorderd, pittig

Zware wandelingen met klimmen en soms ook klauteren over stenen. Er zijn niet altijd duidelijke wandelpaden. Alleen geschikt voor deelnemers met een goede wandelconditie. Ervaring in bergachtig gebied is een pré. 

  = uitdagend, zeer goede conditie

Zware tochten, vaak in de bergen of anderszins uitdagend en ruig terrein. Alleen geschikt voor deelnemers met een uitstekende conditie. De afstanden kunnen lang zijn en/of grote hoogteverschillen hebben. Je moet een goede gezondheid hebben en het niet erg vinden om soms te moeten afzien. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees.


Fietsreizen:

= licht, voor iedereen

Eenvoudige fietstochten over vlakke wegen. Tijdens deze reizen gaat het vooral om het genieten. Tijdens deze fietstochten is er weinig hoogteverschil.

 =  beginner, basisconditie

Geschikt voor iedereen met een normale conditie. Fietstochten door vlak of licht glooiend terrein en over doorgaans goed begaanbare wegen of paden (niet altijd verhard). Een enkele korte klim is niet uitgesloten.

= gemiddeld, goede conditie

Voor mensen die regelmatig fietsen. De fietstochten bevatten enkele pittige klimmen. Heuvelachtig tot bergachtig terrein. Langere tochten over soms onverharde wegen. Een goede conditie en een sportieve instelling zijn vereist.  

= gevorderd, pittig

Zware fietstochten met steile klimmen en afdalingen. De wegen zijn niet altijd verhard. Alleen geschikt voor deelnemers met een zeer goede conditie. Ervaring met mountainbiken is een pré. Goed kunnen schakelen bij klimmen en dalen is een vereiste voor fietsplezier.

= uitdagend, zeer goede conditie

Zware tochten, vaak in de bergen of anderszins uitdagend en ruig terrein. Alleen geschikt voor deelnemers met een uitstekende conditie. De afstanden kunnen lang zijn en/of grote hoogteverschillen hebben. Je moet een goede gezondheid hebben en het niet erg vinden om soms te moeten afzien. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. Ervaring met mountainbiken is een vereiste. Je moet goed kunnen schakelen bij de uitdagende stijgingen en afdalingen.