Bekijk de Wandelreis Noorwegen, 8 dagen van Djoser

Wandelreis Noorwegen 8 dagen

Wandelen langs de mooiste fjorden van Noorwegen

Vanaf € 2.295,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Vanuit het pittoreske Alesund reizen we met ferry’s en eigen touringcar door verschillende fjorden en over indrukwekkende bergen, waar je prachtige wandelingen kunt maken, bijvoorbeeld naar de schitterende Geirangerfjord. We verblijven in verschillende gunstig en prachtig gelegen accommodaties in het Fjordenlandschap van West-Noorwegen. Natuurlijk bezoeken we bekende hoogtepunten, zoals de Geirangerfjord en bekijken we het uitzicht vanuit Andalsnes. Maar tijdens de zes wandeldagen gaan we ook juist buiten de gebaande paden, zodat we kunnen genieten van indrukwekkende gletsjers, verscholen baaitjes en authentieke dorpjes en het echte Noorwegen leren kennen.

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Vervoer met ferry's en eigen touringcar
 • Verblijf in zeer comfortabele accommodaties met eigen badkamer
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Schitterend fjordenlandschap
 • Wandelingen vanuit meerdere dorpjes 
 • Buiten de gebaande paden naar de mooiste plekken
 • Ongerepte natuur
 • Bezichtiging gletsjers
 • Optionele kano-tocht door de Fjorden
 • Panaramaroutes zoals 'Eagles Road' en 'Trolstigen'
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Wandelreis Noorwegen, 8 dagen
 1. Amsterdam - Alesund - Fosnavag
 2. Fosnavag, wandeling Runde-eiland
 3. Fosnavag - ferry naar Leknes - wandeling van Leknes naar Urke - Nordfjordeid
 4. Nordfjordeid - ferry schiereiland, wandeling naar Veten
 5. Nordfjordeid - Kjendalgletsjer - Loen, vrije middag
 6. Loen - boottocht Zeven Gezusterswaterval - wandeling via Skagefla naar Geiranger - Valldall
 7. Valldal, wandeling naar Ytterli of Ruga
 8. Valldal - Trollstigen - uitzichtpunt Andelsnes - Alesund - Amsterdam

Reisbeschrijving

Runde eiland NoorwegenTijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of er in je eentje op uit gaan. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast moet worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 18 personen.

Onze wandelreizen worden ingedeeld in categorieën van één tot vijf schoentjes, waarbij een schoentje eenvoudig is en vijf zwaar, voor de ervaren wandelaar. Vier schoentjes vereist een goede wandelconditie, er zitten uitdagende wandelingen tussen in bergachtig gebied. Er moet ook over stenen geklauterd worden. Deze reis krijgt vier schoentjes. Meer informatie over de wandelduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijvingen een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarteOp sommige dagen lopen we over heuvels met zo nu en dan zicht op een diep dal of een vallei. De reis kan hierdoor minder geschikt zijn voor mensen met hoogtevrees. 

Er is geen betere manier om de overweldigend mooie fjorden van Noorwegen te ontdekken dan met spectaculaire wandelingen dwars door de natuur. Na aankomst in het schattige Alesund reizen we met ferry’s en onze eigen touringcar door verschillende fjorden en over indrukwekkende bergen, waar je onvergetelijke wandelingen kunt maken. Een van de hoogtepunten is de Geirangerfjord, dat op de UNESCO-lijst natuurwerelderfgoed staat.

Vissersdorpje Forsnavag

Dag 1 & 2 Amsterdam - Alesund - Forsnavag, wandeling Runde-eiland

Alesund NoorwegenEen directe vlucht brengt ons in een kleine twee uur naar Alesund, een klein stadje middenin het Noorse fjordenlandschap. Als het zicht goed is zie je tijdens de landing op het eiland Vigra overal water om het kleine stadje zien liggen. Als we een vroege vlucht hebben, maken we een korte tussenstop in Alesund. Na een kort verblijf in Alesund reizen we met onze eigen touringcar langs de kust naar het hotel in Forsnavag, een beeldschoon vissersdorpje ingeklemd tussen bergen en de zee. Vanuit Forsnavag gaan we naar Runde-eiland, waar papegaaiduikers in de kliffen nestelen. Deze eilandbewoner is met vooral 's avonds actief en daardoor overdag minder makkelijk te zien. Tijdens onze wandeling zien we wel veel Jan van Genten, die hun nest op de rosten van Runde hebben.

 • Lengte: ca. 7 km
 • Wandelduur: ± 4 uur
 • Hoogteverschil: ± 530 meter stijgen en ± 530 meter dalen
 • Zwaarte : 3 schoentjes


Overweldigende uitzichten op de fjorden

Dag 3 Forsnavag - Leknes, wandeling van Leknes naar Urke - Nordfjordeid

Wandelen fjord Leknesnakken NoorwegenWe verlaten Forsnavag en rijden via de kust de Sunnmøre Alpen in. Het landschap is hier weer heel anders. Vanuit Lekness maken we een wandeling naar Urke. Tijdens het eerste deel  hebben we een overweldigend uitzicht over het Norangsfjord met schitterende spitse toppen eromheen. We komen ook door een vallei, waar een rivier met smeltwater door het landschap slingert. Eenmaal aangekomen aan het fjord kunnen we genieten van een welverdiend drankje in een lokale bar of lekker picknicken. We sluiten de dag af in Nordfjordheid, waar ons hotel ligt. Dit plaatsje heeft cultuurliefhebbers een zeer interessant museum te bieden, het Sagastad. In dit iconische gebouw kun je in de buik van het grootste viking schip dat ooit gevonden is rondlopen! Ook kom je van alles te weten over de geschiedenis van de Vikingen. Je leert over de Sagen, mythen en de epische zeetochten die zij maakten. De hoofdstraat van het dorp heeft een authentieke uitstraling dankzij de vele wit geschilderde huizen. 

 • Lengte: ca. 8 km
 • Wandelduur: ± 2,5 uur
 • Hoogteverschil: ± 200 meter stijgen en ± 200 meter dalen
 • Zwaarte : 3 schoentjes

Het is mogelijk om deze dag een uitdagender alternatief te wandelen. 

 • Lengte: ca. 8 km
 • Wandelduur: ± 3 - 4 uur
 • Hoogteverschil: ± 400 meter stijgen en ± 400 meter dalen
 • Zwaarte : 4 schoentjes


Het ruige fjordenlandschap ontdekken

Dag  4 Nordfjordeid - ferry schiereiland, wandeling Veten 

Wandelen Hornelen NoorwegenDe volgende dag nemen we de tijd om de omgeving van Nordfjordeid te verkennen. We steken per ferry het fjord over. Vergeet je camera niet, want op het water kunnen je prachtige foto’s van de imposante bergen maken! Het kale berglandschap is de perfecte plek voor schapen. We maken een wandeling over één van de eilanden, Bremanger, waarbij we een goede indruk krijgen van het ruige landschap. Onze wandeling begint helemaal aan het eind van de weg bij het gehucht Grotle. Vanaf hier maken we een wandeling naar Veten. Een intensieve hike, maar het spectaculaire uitzicht vanaf de top maakt het meer dan de moeite waard. Aan het eind kunnen we uitrusten op een van de hagelwitte strandjes.  

 • Lengte: ca. 8 km
 • Wandelduur: ± 5 uur
 • Hoogteverschil: ± 520 meter stijgen en ± 520 meter dalen
 • Zwaarte: 4 schoentjes


Dag 5 Nordfjordeid - Kjenndalsgletsjer - Loen, vrije middag

Glenndalsgletsjer NoorwegenNa een korte busrit en een bezoek aan de Kjenndalsgletsjer kunnen we uitrusten van de eerste wandeldagen en nagenieten van alle prachtige indrukken. De snelstromende rivier de Loenva baant zich een weg door de kloof naar het gletsjermeer. Als je wilt kun je hier met de kabelbaan omhoog en vanaf een hoogte van 1011 meter genieten van het prachtige uitzicht over wit besneeuwde bergtoppen. Je kan er ook voor kiezen om te gaan wandelen. Wil je wat anders doen? Dan is een kajaktocht een leuke optie. 


Het mooiste fjord: de Geirangerfjord

Dag 6 Loen - Geiranger, boottocht en wandeling Skagefla, Zeven Gezusterswaterval - Eagle Road - Valldall

Geiranger fjord NoorwegenWe reizen en wandelen al dagen in een fjordenlandschap, maar de mooiste fjord moeten we nog ontdekken: de Geirangerfjord. Deze is zo ver landinwaarts gekruld, dat het moeilijk voor te stellen is dat het water in contact staat met de zee. Het helderblauwe water staat in schril contrast met de felgroene kliffen die de fjord omsluiten. We varen eerst met een sightseeing boot een stukje door het fjord. Onderweg kun je al genieten van het sprookjesachtige landschap en een schitterend uitzicht over de bergen. We varen langs de watervallen van de ‘Zeven Gezusters’, die over de kliffen heen de fjord in vallen. We leggen vervolgens aan bij een stijger waar je aan land kan worden gezet voor een prachtige wandeling naar Skakafla, een pittige en steile klim over de aangelegde trappen met hier en daar een railing en kabel ter ondersteuning. De wandeling eindigt bij bergboerderij Westerås. Hier heb je een prachtig uitzicht over het fjord en zie je hoe indrukwekkend het is. Het is een onvergetelijke wandeling die je niet mag missen. Vanaf hier begint de pittige wandeling naar Geiranger. 

Als je liever een eenvoudigere wandeling wilt maken, kan je direct met de boot terugvaren naar de haven. Na een korte pauze kun je dan de Fosserasa wandeling maken in de richting van spectaculaire watervallen. Je kan ook een rustige wandelingen langs het Fjord naar het gehucht Homlung. Vanuit Geiranger vervolgen we onze reis via de adembenemende panoramaroute Eagles Road om aan het eind van de dag aan te komen in Valldal.

Wandeling via Skakafla naar Geirganger (4 schoentjes)

 • Lengte: ca. 8 km
 • Wandelduur: ± 4 - 5 uur
 • Hoogteverschil: ± 550 meter stijgen en ± 550 meter dalen
 • Zwaarte: 4 schoentjes


Wandeling Fosserasa

 • Lengte: ca. 6 km
 • Wandelduur: ± 3 uur
 • Hoogteverschil: ± 300 meter stijgen en ± 300 meter dalen
 • Zwaarte: 3 schoentjes


Wandeling langs het fjord naar Homlung

 • Lengte: ca. 5 km
 • Wandelduur: ± 2 uur
 • Hoogteverschil: ± 50 meter stijgen en ± 50 meter dalen
 • Zwaarte: 2 schoentjes

Noorse dorpjes & lokale lekkernijen

Dag 7 Valldal, wandeling naar Rugga

Dorp Aulandsfjord Noorwegen

Vandaag bezoeken we alweer een fjord, het Tafjford. Hier staat een mooie wandeling op het programma naar Ytterli en eventueel door naar Rugga. We beginnen direct vanuit ons hotel met de wandeling. We wandelen door dennenbossen en langs velden met varens omhoog, om boven te genieten van een geweldig uitzicht over het fjord. In Valdal genieten we van de wilde natuur. Doe je het vandaag liever even wat rustiger aan? Dan kun je ook een mooie tocht maken richting Dovingen. 


Tijdens deze wandeling kom je langs een paar typische Noorse dorpjes, waar de tijd een beetje stil lijkt te staan. Bij veel van de boerderijen in het Valldal worden aardbeien gekweekt, die heerlijk zoet zijn gerijpt in het zonlicht van de lange zomerdagen. Probeer onderweg ook eens de lokale lekkernij: wafels met aardbeien! Om de out-door ervaring compleet te maken kun je vandaag opnieuw een kajaktocht maken door het fjord. Het is een geweldige ervaring om door het spiegelgladde water te glijden, terwijl de majestueuze bergen op je neerkijken.

Wandeling naar Ytterli

 • Lengte: ca. 9 km
 • Wandelduur: ± 5 uur
 • Hoogteverschil: ± 300 meter stijgen en ± 300 meter dalen
 • Zwaarte: 4 schoentjes

Wandeling naar Rugga (via Ytterli)

 • Lengte: ca. 14 km
 • Wandelduur retour: ± 7 - 8 uur
 • Hoogteverschil: ± 600 meter stijgen en ± 600 meter dalen
 • Zwaarte: 4 schoentjes


De indrukwekkende bergpas 'Trollstigen'

Dag 8, Valldal - Trollstigen - uitzichtpunt Andalsnes - Alesund - Amsterdam

Trollstigen weg NoorwegenDe volgende dag rijden we na het ontbijt terug naar Alesund. Maar voor we daar aankomen rijden we eerst het hele Valldal door, met aan het einde de indrukwekkende bergpas ‘Trollstigen’. Dit is een waanzinnige bergweg die met talloze steile haarspeldbochten de bergkam opklimt. Bovenaan zetten we de bus natuurlijk even stil om het landschap goed vast te leggen. Iets verderop ligt het uitzichtpunt boven Andalsnes. Hier zien we weer een prachtig panorama van groene berglandschappen, blauwe fjorden en met sneeuw bedekte bergpieken.

Als je meer tijd hebt, kun je een hotelverlenging aanvragen in het pittoreske Alesund. Naast haar unieke liggen is Alesund ook bijzonder vanwege de art nouveau-huizen, die niet alleen sierlijk maar ook heel kleurrijk zijn. We raden een wandeling langs de kade aan om nog een keer het mooie Noorwegen in je op te nemen, voordat je terugvliegt naar Nederland.  

KLM

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
22 jun - 29 jun
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
27 jul - 03 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde
17 aug - 24 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.345,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
21 jun - 28 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Transfer naar de luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltochten
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Dinerbuffet in Stryn
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Begeleiding tijdens de wandeltochten
 • Wandeling naar Kjenndalsgletsjer
 • Panaramaroutes 'Eagles Road'
 • Boottocht over het Geirangerfjord
 • Bezoek Runde-eiland "de volgelrots"
 • Wandeling naar uitzichtpunt op waterval 'De Zeven Gezusters'
 • Boot over het Hjørundfjord van Sæbø naar Leknes
 • Panoramaroad en de Eagles Road
 • Trollstigen uitzichtspunt

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.045,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 545,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je makkelijk aansluiting in onze kleine groepen, zo is onze ervaring. 

Je kunt per vertrekdatum zien hoeveel deelnemers er al geboekt hebben door op "deelnemers" te klikken: je ziet dan de leeftijden per categorie, het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers die hebben geboekt.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Noorwegen, 8 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,4

 • Prachtig, erg zwaar. Leuke groep. Top reisleider met wat weinig bemoediging voor de achterhoede. Goede hotels en eten. Top chauffeur.

  8,0

 • Het reizen met Djoser, deze wandelreis, zijn zo goed bevallen dat ik een jaar later opnieuw nu een reis heb geboekt bij Djoser! Nu samen met de kinderen. Ik kijk erg goed terug op deze wandelreis. Hij was pittig, maar een onwijs leuke ervaring. Gezellige groep en adembenemende landschappen!

  9,0

 • Ik ben zeer tevreden over de reisbegeleider Susan. Zij bood wandelingen aan voor niet geoefende en wel geoefende wandelaars. Dit maakt het wandelen voor iedereen een stuk leuker. De bus was erg ruim voor onze groep, maar er waren meerdere stoelen defect en het lekte ook rondom het dakraam.

  8,0

 • Een heerlijke wandelreis door een prachtig land! Geniet van de natuur en de rust. Ik was aangenaam verrast door de talloze (berm)bloemen waaronder de lupine. De wandelingen zijn (technisch) uitdagend, maar als je daar niet van houdt, is er altijd wel een alternatief.

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

De hotels waarin we tijdens de reis overnachten zijn comfortabele middenklasse hotels die gunstig gelegen zijn ten opzichte van de wandelingen of gekozen zijn vanwege de unieke locatie in het Noorse Fjordenlandschap. De kamers hebben allemaal een eigen badkamer. Hotel Thon Fosnavag bijvoorbeeld is gelegen aan een baaitje en heeft uitzicht over de prachtige fjorden. Op loopafstand vind je enkele restaurantjes en in het hotel is gratis WiFi beschikbaar. Het Nordfjord Hotel in Valldal is een speciaal gerenoveerd landhuis waar je geniet van een modern klassiek interieur. Achter het huis een heerlijk tuin. Geniet van de lange avonden in de Noorse zomer. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Fosnavag Thon Fosnavag
Nordfjordeid Eid Hotel
Loen Hotel Loenfjord
Valldal Valldal Fjord Lodge


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 545,-.

 • Thon hotel Fosnavag Noorwegen
 • Thon hotel kamer Fosnavag Noorwegen

  Alle comfortabele hotelkamers hebben een eigen badkamer

 • Thon hotel ontbijt Fosnavag Noorwegen
 • Thon hotel kamer single Fosnavag Noorwegen

  Je kunt ook kiezen voor een eenpersoonskamer

 • Nordfjord Hotell Nordfjordeid Noorwegen
 • Nordfjord Hotell bar Nordfjordeid Noorwegen

  Na het wandelen kun je een drankje doen in de gezellige bar

 • Nordfjord Hotell kamer 2 Nordfjordeid Noorwegen
 • Nordfjord Hotell terras Nordfjordeid Noorwegen
 • Hotel Loenfjord Loen Djoser buitenkant
 • Hotel Loenfjord reataurant Djoser
 • Hotel Loenfjord Kamer Loen Djoser
 • Valldal Fjordhotel Classic Noorwegen
 • Valldal Fjordhotel Classic kamer Noorwegen
 • Valldal Fjordhotel Classic uitzicht Noorwegen

  Het uitzicht vanuit de hotels is vaak spectaculair

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Alesund

  Vertrek

  14:20 - 16:20

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Alesund - Amsterdam

  Vertrek

  16:50 - 18:55

Er is geen tijdverschil tussen Noorwegen en Nederland/België.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.045,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

We maken gebruik van een eigen touringcar tijdens deze reis. De bus haalt ons op bij de luchthaven en brengt ons van accommodatie naar accommodatie, maar ook zetten we hem in om ons naar de startpunten van verschillende wandelingen te brengen. Op verschillende momenten maken we ook gebruik van ferry's om bijvoorbeeld een fjord over te steken: een mooie manier om het landschap goed in je op te nemen.

 • KLM brengt ons rechtstreeks naar de Noorse hoofdstad

 • Optionele kayaktocht met uitzicht op de waterval de Zeven Zusters vanaf het Geirangerfjord

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Transfer naar de luchthaven
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltochten
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Dinerbuffet in Stryn
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Begeleiding tijdens de wandeltochten
 • Wandeling naar Kjenndalsgletsjer
 • Panaramaroutes 'Eagles Road'
 • Boottocht over het Geirangerfjord
 • Bezoek Runde-eiland "de volgelrots"
 • Wandeling naar uitzichtpunt op waterval 'De Zeven Gezusters'
 • Boot over het Hjørundfjord van Sæbø naar Leknes
 • Panoramaroad en de Eagles Road
 • Trollstigen uitzichtspunt

Excursies

Man Skageflå NoorwegenBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een breidt een wandeling graag nog wat extra uit, terwijl een ander liever rustig aan doet en de tijd neemt om mooie foto's te maken. Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis in Noorwegen zijn de volgende excursies en wandelingen in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek eiland Runde om vogels te spotten
 • Bergwandeling Leknes naar Urke met uitzicht over de Fjorden
 • Bezoek aan Bremanger-Eiland: wandeling naar Veten 
 • Boottocht over het Hjørundfjord van Sæbø naar Leknes
 • Wandeling over de 'Tsunami-route' lang het Meer van Lodalen
 • Busrit over de Panoramaroad langs Nordjford van Eid naar Stryn
 • Bezoek aan de Kjenndalsgletsjer
 • Boottocht over de Geirangerfjord met uitzicht over de Watervallen van 'De Zeven Gezusters'
 • Wandeling door de bergen van Valldall naar Rugga
 • Bezoek Trolstigen uitzichtpunt


Tijdens de wandelreis in Noorwegen zijn de volgende excursies optioneel: 

 • Schitterende kajak-tocht door het fjord bij Valldal, dit kan alleen in een tweepersoonskano
 • Bezoek aan het Vikingmuseum Sagastad in Nordfjordheid 
 • Pittige wandeling van Skakahola via Skagefla naar Geiranger met zicht over het Fjord en vele watervallen
 • Optionele tocht met Skylift naar een hoogte van 1011 meter in Loen.


Reisdocumenten

 • Eticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een geldige identiteitskaart. 

Geldzaken

In Noorwegen wordt er betaald met de Noorse Kroon (NOK). Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: er zijn in de meeste grote plaatsen waar overnacht wordt bankautomaten aanwezig. Daarnaast kan in Scandinavië bijna overal worden afgerekend met je bankkaart, soms worden contanten niet geaccepteerd. 
Contant: euro’s kun je bij banken wisselen.
Creditcards: zijn op vele plaatsen te gebruiken.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het is niet erg gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Servicekosten worden doorgaans op de rekening gespecificeerd. Het wordt wel gewaardeerd wanneer de rekening wordt afgerond naar een heel bedrag.

Voor de zekerheid wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) fooien worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 20,- per persoon.

Maaltijden

Bij deze reis is het ontbijt inbegrepen. Het ontbijt bestaat meestal uit brood, yoghurt, een schotel met kaas en worst en een gebakken of gekookt ei. Soms is er vruchtensap en yoghurt, in ieder geval thee en koffie. Bij het hotel in Stryn is de dinerbuffet inbegrepen.

Verder kun je zelf de keuze maken voor lunch en diner. In de veelal kleine dorpen die we tijdens deze reis aandoen is de keuze aan restaurantjes beperkt vanwege de geïsoleerde ligging, maar de kwaliteit van het eten is goed.

Diner zalm NoorwegenDe Noren zijn gek op eten en de Noorse keuken bestaat van oudsher uit veel dierlijke producten, zoals vis, lam en ook eland - in de vorm van steak, hamburger of kebab - wordt er veel gegeten. Uiteraard staat er in dit land met een een extreem lange kustlijn (25.148 km!) veel veel vis, schaal- en schelpdieren op de menu-kaart. De Noorse zalm heeft wereldfaam! Tegenwoordig zijn naast deze dierlijke producten echter ook vegetarische en veganistische gerechten volop verkrijgbaar. 

Enkele typische Noorse specialiteiten zijn Rakfisk (gefermenteerde forel), Smalahove (schaapshoofd geservereerd met aardappelen en koolraap), Kjøttboller (de Noorse variant op de bekende Zweedse gehaktballetjes) en Lapskaus (een soort stamppot) geserveerd met flatbrød (knapperig, dun brood). Daarnaast zijn bij bakkerijen veel lekkere zoetigheden te vinden, zoals heerlijke kaneelbroodjes. 

Gezondheid

Voor deze reis gelden geen specifieke gezondheid risico’s en de medische voorzieningen zijn goed. In het algemeen raden wij altijd aan om een kleine reisapotheek mee te nemen op reis. Meer tips en informatie hierover ontvang je via Mijn Djoser, na boeking. Omdat er op reis altijd iets kan gebeuren en sommige kosten hoog kunnen oplopen, stellen wij het verplicht aan onze reizigers om een reisverzekering af te sluiten. De wandel- en fietsreizen van Djoser zijn geschikt voor iedereen met een normale goede conditie die goed ter been is en in het geval van fietsreizen met enige regelmaat fietst. Kijk voor het maken van een goede afweging of de reis voor jou passend is bij ‘Zwaarte van de reis’. Neem bij twijfel gerust contact op.

Klimaat en geografie

Het Noorse landschap is erg langgerekt, heeft een aanzienlijke kustlijn en kent veel hoogteverschillen, waardoor er in Noorwegen zowel een zeeklimaat als een landklimaat heerst. Tevens kent Noorwegen een poolklimaat. 

Over korte afstanden kunnen grote verschillen zijn in weertype en het kan voorkomen dat wanneer het aan de ene kant van de berg regent, er aan de andere kant een heerlijk zonnetjes schijnt. In de winter wordt het niet of nauwleijks licht in Noorwegen, terwijl de zomernachten oneindig lijken te duren. De gemiddelde maximumtemperatuur in Andelsnes schommelt in de maanden juni/juli/augustus tussen de 15 en 16 graden, maar op mooie dagen kan het ook gerust 25 graden worden. In de avond en en op hoogte kan het echter wel fris worden, dus neem kleding 'in laagjes' mee, zodat je altijd goed gekleed kunt gaan.

Het Noorse landschap bestaat uit bossen, bergen, meren, watervallen, adembenemende fjorden en een prachtige kustlijn. 

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid. Zo hier en dan zijn de wandelingen hoogtevrees gevoelig. Klik hier voor meer informatie over zwaarte indeling van de reizen.

Maximaal stijgen: 600 meter
Maximaal dalen: 600 meter
Totaal aantal kilometers wandelen: 30 km
Gemiddelde wandelduur per dag: 4 uur

De wandelreis Noorwegen bestaat uit wandelingen vanuit verschillende accommodaties in bergachtig gebied in westelijk Noorwegen. De wandelingen zijn gemiddeld 3 tot 5 uur lopen en houd rekening met regelmatig stijgen en dalen gezien het bergachtige karakter van het landschap. Niet alle paden zijn even duidelijk en er moet regelmatig over rotsen worden geklauterd. Gezien de gemiddelde zwaarte van de wandelingen krijgt deze wandelreis 4 schoentjes. Sommige dagen is het mogelijk een minder zwaar alternatief te wandelen. Je kunt dus zelf kiezen of je deelneemt aan de wandelingen. Voor meer informatie over de afstand, wandelduur en hoogteverschillen verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving van deze route.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar zijn de wandelingen?

De wandelreis Noorwegen bestaat uit wandelingen vanuit verschillende accommodaties in bergachtig gebied in westelijk Noorwegen. De wandelingen zijn gemiddeld 3 tot 5 uur lopen en houd rekening met regelmatig stijgen en dalen gezien het bergachtige karakter van het landschap. Niet alle paden zijn even duidelijk en er moet regelmatig over rotsen worden geklauterd. Gezien de gemiddelde zwaarte van de wandelingen krijgt deze wandelreis 4 schoentjes.

Tijdens de reis is het maximaal dalen en stijgen 600 meter op een dag. gemiddeld genomen klimmen we ca. 400 m. per dag.

Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandeltochten?

Nee, de bagage hoef je niet te dragen tijdens de wandelingen. Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dagrugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage blijft achter in het hotel of de bus. Wel dien je je bagage zelf van/naar de bus brengen. 

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Om van de verschillende accommodaties te verplaatsen maken we gebruik van onze eigen comfortabele bus. Deze bus reist met ons mee en zet ons op bepaalde punten af, waar wij onze wandelroute beginnen, en haalt ons vervolgens aan het eind van de tocht weer op (als we niet door wandelen naar onze accommodatie). Op meerdere dagen maken we ook gebruik van ferry's om fjorden over te steken. 

Welke wandelschoenen kan ik het beste dragen tijdens deze reis?

We adviseren stevige en goed ingelopen wandelschoenen met voldoende profiel. Zo heb je voldoende steun en goede grip en door het gebruik van ingelopen schoenen voorkom je blaren tijdens de reis.

Bij een buitensportzaak kun je vragen naar wandelschoen ‘categorie A/B of B’.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Op de meeste dagen staan er wandeltochten op het programma, daarnaast is er af en toe tijd om zelf de omgeving te ontdekken of deel te nemen aan facultatieve excursies, zoals bijvoorbeeld een kajak-tocht.

Is er WiFi aanwezig in de hotels?

In de hotels kun je van wifi gebruik maken. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er die je bij aankomst in Alesund opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De wandelreizen bestaan gemiddeld uit 12 personen. De maximale groepsgrootte is 18 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in Alesund worden bijgeboekt. Zie hiervoor de informatie 'hotelverlenging' onder 'praktische informatie'.

De prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan eenvoudig ter plaatse geregeld worden.

Hoe kan ik betalen in Noorwegen?

Je kunt met Noorse Kronen betalen in Noorwegen. In de meeste plaatsen kan met Nederlandse /Belgische betaalpassen lokale valuta worden ogpenomen. Ook worden creditcards op de meeste plekken als betaalmiddel geaccepteerd.

Foto's en video