Bekijk de Wandelreis Kaapverdische eilanden, 13 dagen van Djoser

Wandelreis Kaapverdische eilanden 13 dagen

Wandelen in Afrikaanse sferen op 4 eilanden

Vanaf € 2.395,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Net voor de westkust van Afrika liggen de Kaapverdische Eilanden. Het bezoek aan vier van deze eilanden laat een indrukwekkende diversiteit aan natuur zien. Vanaf de bergtoppen geniet je van schitterende uitzichten over vulkaanlandschappen, vele groene plantages en een diepblauwe Atlantische Oceaan. De zon die bijna iedere dag schijnt in combinatie met een strak blauwe hemel en aangenaam briesje, uitnodigen uit tot heerlijke wandelingen.

Daarom Djoser

 • Bezoek van 4 diverse eilanden in één reis
 • Inclusief 3 binnenlandse vluchten
 • Inclusief 2 ferry overtochten
 • Vervoer met eigen bus
 • Alle ontbijten inbegrepen
 • Verblijf in lokale pensions en kamers met eigen badkamer
 • Lokale Engels sprekende gids
 • Nederlandse reisbegeleider
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Wandelreis Kaapverdische eilanden, 13 dagen
 1. Amsterdam - Praia - Cidade Velha (Santiago)
 2. Cidade Velha, Praia - wandeling Calabaceira - Cidade Velha (Santiago)
 3. Cidade Velha, wandeling Serra Malagueta nationaal park (Santiago)
 4. Cidade Velha - Praia - vlucht naar Sao Filipe - Mosteiros (Fogo)
 5. Mosteiros - wandeling Monte Velha nationaal park - Cha das Caldeiras (Fogo)
 6. Cha das Caldeiras - wandeling Pico Grande - Sao Filipe (Fogo)
 7. São Filipe - vlucht naar Mindelo (São Vicente)
 8. São Vicente - ferry naar Santo Antão - wandeling Espongeiros - Caibros (Santo Antão)
 9. Caibros - wandeling Ribeira Grande - Chã d’Ingreja (Santo Antão)
 10. Chã d’Ingreja - wandeling Fontainhas - Ponta do Sol (Santo Antão)
 11. Ponta do Sol - wandeling Paul Valley - Santo Antão - ferry naar Mindelo (São Vicente)
 12. Mindelo (São Vicente)- vlucht naar Praia (Santiago)
 13. Santiago - Amsterdam

Reisbeschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 16 personen.

Onze wandelreizen worden ingedeeld in categorieën van één tot vijf schoentjes, waarbij één schoentje eenvoudig is en vijf zwaar, voor de ervaren wandelaar. Vier schoentjes vereist een goede wandelconditie, er zitten uitdagende wandelingen tussen in bergachtig gebied. Deze reis krijgt vier schoentjes. Meer informatie over de wandelduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarte.


Start van de reis: eiland Santiago

Dag 1 Amsterdam - Praia (Santiago) - Cidade Velha
We starten de reis op het eiland Santiago. Even ten westen van Praia bevindt zich de oude hoofdstad 'Cidade Velha' welke tevens de oudste nederzetting op Kaapverdië is. Na een welkom op de luchthaven worden we naar ons hotel gebracht in Cidade Velha waar we tijdens ons verblijf op Santiago overnachten. Het hotel ligt aan zee en op een ideale plek om even bij te komen van de reis.

Dag 2 Cidade Velha, Praia - wandeling Calabaceira - Cidade Velha
wandelreis Kaapverdie Parai Djoser Van Santiago wordt gezegd dat het veel op het vasteland van Afrika lijkt door het bergachtige landschap en groene valleien. In het oosten vind je tal van bananenplantages. Het eiland is van vulkanische oorsprong en de hoogste berg is de Pico da Antónia (1.394 m). Het bergachtige midden van het eiland is relatief neerslagrijk en daardoor het meest vruchtbare gebied van de archipel.

De hoofdstad Praia ligt op een plateau, dat een weids uitzicht biedt over een schitterende baai. Nadat we zijn bijgekomen van de reis worden we later in de ochtend opgehaald door onze gids en krijgen we allereerst een rondleiding door de hoofdstad. We gaan langs de mooiste plekjes, bezoeken monumentale gebouwen en leren alles over de geschiedenis van deze stad. 

Cidade Velha KaapverdiëIn de middag worden we naar Calabaceira gebracht waar we onze eerste wandeling starten. Deze brengt ons middels een steile afdaling vanaf de droge vlakte de groene vallei van Ribeira Grande binnen en uiteindelijk terug naar de UNESCO Werelderfgoed plek, Cidade Velha. In het verleden was dit het centrum van de slavenhandel, tegenwoordig draait hier alles om het verbouwen van suikerriet, kokospalmen en andere groente- en fruitsoorten. Aan het einde van de wandeling kunnen we wat van de lokale rum proeven, de zogeheten en traditioneel gedistilleerde ‘grogue’.

 • Wandelduur: 3 uur
 • Hoogteverschil: maximaal 120 meter


Dag 3 Cidade Velha, wandeling Serra da Malagueta nationaal park

De volgende dag begeven we ons na het ontbijt naar het noordelijke gedeelte van het eiland. Hier ligt het Serra da Malagueta nationaal park welke op 1.064 meter hoogte de op één na hoogste top van het eiland heeft. Het bergachtige park omvat de grensgebieden van de noordelijke gemeentes Tarrafal, Sao Miguel en Santa Catarina.

De wandeling die we vandaag maken is een uitdagende tocht, maar we krijgen gegarandeerd een goede indruk van het echte Santiago. De wandeling die ongeveer 5 tot 6 uur duurt biedt ons adembenemende uitzichten op de wilde bergen van Santiago. Tijdens de verschillende steile afdalingen die we maken komen we regelmatig lokale inwoners tegen die open staan voor een praatje.

 • (Aangepaste route ivm onbegaanbaar wandelpad)
 • Wandelduur: 5/6 uur
 • Hoogteverschil: maximaal 220 meter stijgen en 900 meter dalen (uitdagende wandeling)


De oprijzende vulkaan van eiland Fogo

Dag 4 Cidade Velha - Praia - vlucht naar Sao Filipe - Mosteiros (Fogo)
wandelreis Kaapverdie Praia naar Sao Filipe Djoser Afhankelijk van het vluchtschema vertrekken we in de ochtend of middag naar het vliegveld voor een korte vlucht naar het naastgelegen eiland Fogo (het programma wordt hierop aangepast). Fogo bestaat uit een grote uit de oceaan oprijzende steile vulkaan, een indrukwekkend gezicht. Na een enorme uitbarsting besloten de bewoners het eiland Fogo te noemen, dat ‘vuur’ betekent.

In de hoofdstad São Filipe wandel je in de hellende straatjes langs de oude koloniale huisjes en kerken en bezoek je de plaatselijke fruitmarkt. Na aankomst kun je op eigen gelegenheid ontdekken hoe de bewoners van het kleine stadje de vulkanische omgeving benutten. Daarna maken we eerst een stop in Salinas en worden we naar Mosteiros gebracht waar we onze intrek nemen in een familiepension voor die nacht.

Dag 5 Mosteiros - wandeling Monte Velha nationaal park - Cha das Caldeiras
Op Fogo gebruiken we diverse plekken als uitvalsbasis om onze wandelingen te maken en allereerst verkennen we het noorden van het eiland. We starten de wandeling in het dorpje Pai Antonio en we maken een flinke klim door het natuurpark Monte Velha naar Cha das Caldeiras.

Cha de Caldeira KaapverdiëTijdens de klim genieten we van de eucalyptus-en citrusboomgaarden onderweg en ook koffieplantages en bananenbomen bevestigen de vruchtbaarheid van dit enorm divers gecultiveerde landschap. Het is ontzettend groen en vruchtbaar dankzij de constante passaatwind die voor de vochtigheid zorgt. Aan het einde van de wandeling hebben we een prachtig uitzicht over het vulkanisch landschap van de Caldeira. Ons pension voor die nacht ligt in het vruchtbare gebied naast de krater van de actieve vulkaan Pico do Fogo.

 • Wandelduur: 4/5 uur
 • Hoogteverschil: maximaal 1.300 meter stijgen (vier schoentjes wandeling)


De beklimming van Pico de Fogo

Dag 6 Cha das Caldeiras - wandeling Pico Grande - São Filipe
Wandelaars Pico de Fogo KaapverdiëWe gaan vandaag vroeg uit de veren voor de beklimming van de Pico de Fogo. Een flinke klim van ongeveer 4 uur brengt ons naar de top op 2.829 meter. Zijn naam heeft Fogo te danken aan deze vulkaan. Fogo betekent immers 'vuur'. Onderweg kom je kleine fumaroles en zien we steile en diepe asvelden met mooie uitzichten.

Je inspanning wordt aan het einde van de wandeling beloond met een schitterend uitzicht over de krater en het eiland en je zult deze tocht niet snel vergeten. De afdaling van ruim twee uur gaat door diepe lagen as en brengt ons uiteindelijk weer bij het eindpunt. Na de tocht kunnen we een lokale lunch nuttigen voordat we teruggaan naar Sao Filipe waar we overnachten.

 • Wandelduur: 6 uur
 • Hoogteverschil: maximaal 1.200 meter stijgen en dalen (vier schoentjes wandeling)


Op naar eiland São Vicente

Dag 7 São Filipe - vlucht naar Mindelo (São Vicente)
wanderlreis kaapverdie sao vincente Djoser We verlaten Fogo en vliegen naar het eiland São Vicente waar we overnachten in de culturele hoofdstad van Kaapverdië, Mindelo. Het is een levendige stad met veel kroegjes en restaurants en je ziet er veel Engelse architectuur uit het koloniale verleden. Naast de haven vind je de Mercado de Peixe, de vismarkt.

De historische band met Portugal zie je terug in de markante Torre de Bélem, een replica van de toren uit Lissabon. Zeelui een zeezeilers uit alle windstreken die op zoek waren naar vertier hebben Mindelo gemaakt tot de geboorteplek van bekende zangers, zoals Baũ en typische muziekstijlen als Morna en Coladeira. Er zijn dan ook verschillende plekken waar je ’s avonds kunt dineren in restaurants met ‘live’ muziek.


Santo Antão: ruige natuur en vele plantages

Dag 8 São Vicente - ferry naar Santo Antão - wandeling Espongeiros - Caibros (Santo Antão)
Berg uitzicht Santo Antão KaapverdiëTussen Sao Vicente en Santo Antão verplaatsen we ons per ferry en soms worden we vergezeld van dolfijnen. In de ochtend komen we aan op ongetwijfeld het mooiste eiland van de archipel. Het heeft een ruig bergachtig landschap met diepe ravijnen en begroeide valleien waar veel koffie, sinaasappel, papaja en suikerriet wordt verbouwd. We hebben hier maar liefst vier dagen de tijd om al wandelend de mooiste plekken te ontdekken.

Bij aankomst op Santo Antão worden we naar het plaatsje Matinho gebracht, in het centrum van het eiland. vanuit daar maken we een flinke afdalende wandeling naar de eerste verblijfplaats in Caibros. We starten in de dicht begroeide hooglanden, waarna de omgeving verandert in een kaal berglandschap en waarbij we uiteindelijk weer in een vruchtbare vallei uitkomen. Er zitten spannende stukken in langs steile en diepe afgronden, maar het pad is breed en wordt afgebakend door muurtjes.

 • Wandelduur: 3/4 uur
 • Hoogteverschil: maximaal 100 meter stijgen en 1.300 meter dalen


Dag 9 Caibros - wandeling Ribeira Grande - Chã de Ingreja

Een andere wandeling brengt ons meer in contact met de flora en het lokale leven bij de rivier op Santo Antão. 
Wandelreis kaapverdie Caibros Djoser Na het ontbijt starten we de wandeling door de vruchtbare Ribeira Grande vallei. We klimmen 560 meter over een aangelegd keien pad met muurtjes. Bovenaan is er een schitterend uitzicht en dalen we af in de Mocho vallei, door de Horta de Garça naar Chã d’Ingreja. Afhankelijk van het seizoen tref je een wild stromende rivier aan of een gemoedelijk stroompje. 

Aan de oevers van de rivier groeit de vegetatie rijkelijk en je vindt er allerlei verschillende soorten planten. Het plaatsje Chã d’Ingreja, ons eindpunt van vandaag en tevens verblijfplaats, is pittoresk plaatsje omgeven door bergen en ligt recht tegenover de Atlantische Oceaan. 

 • Wandelduur: 5 uur
 • Hoogteverschil: maximaal 650 meter stijgen en 900 meter dalen
 


Dag 10 Chã de Ingreja - wandeling Fontainhas - Ponta do Sol

Fontainhas KaapverdiëAan de noordkust maken we één van de meest populaire wandelingen van het eiland. We starten de wandeling vroeg in de ochtend zodat we het grootste gedeelte in de schaduw kunnen lopen. De tocht gaat eerst langs Fontainhas, een pastelkleurig dorpje dat tegen de bergwand is opgebouwd. Onderweg bezoeken we Cruzinha, dit vissersdorp staat bekend om haar vele smakelijke visgerechten.

We vervolgen onze weg via de kust, waar we langs veel andere kleine dorpjes komen. Deze wandeling gaat ongetwijfeld een van je hoogtepunten zijn met spectaculaire uitzichten op de bergen rechts en de oceaan links. We overnachten in het vissersdorpje Ponta do Sol waar we in de avond gezellig kunnen dineren met live muziek op de achtergrond.

 • Wandelduur: 5/6 uur
 • Hoogteverschil: maximaal 700 meter stijgen en dalen


Wandelparadijs Paul Valley

Dag 11 Ponta do Sol - wandeling Paul Valley - Santo Antão - ferry naar Mindelo (São Vicente)
Op onze allerlaatste wandeldag besluiten we deze bijzondere reis met een laatste wandeling door de allergroenste vallei van Kaapverdië, de Paul Valley. De vallei wordt omringd door torenhoge, steile rotsen en een baai van kokospalmen. We lopen over oude ezelspaden door een prachtige tropische vegetatie met suikerriet, mango- en dragonbomen. Tot slot bezoeken we een ‘grogue’ distileerderij.

Na deze mooie wandeling nemen we langzaam afscheid van dit wandelparadijs. In de middag worden we teruggebracht naar Porto Novo vanwaar de ferry ons weer terugbrengt naar het gezellig Mindelo. Hier verblijven in hetzelfde hotel als voorheen.

 • Wandelduur: 2/3 uur
 • Hoogteverschil: maximaal 300 meter stijgen en 300 meter dalen


Dag 12 Mindelo (São Vicente) - vlucht naar Praia (Santiago) 
Met een binnenlandse vlucht gaan we terug naar Praia. Hier kunnen we heerlijk bijkomen van deze intensieve en wandelreis en alle indrukken. We kunnen deze dag nog gebruik maken van ons 'dag' hotel om ons op te frissen. Aan het einde van de avond zullen we dan richting het vliegveld gaan voor onze vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 13 Praia (Santiago) - Amsterdam
De internationale vlucht vertrekt naar Amsterdam.


Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
19 okt - 31 okt
Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
16 nov - 28 nov
Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
04 jan - 16 jan
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.495,-

Start - einde
18 jan - 30 jan
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
15 feb - 27 feb
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.595,-

Start - einde
18 okt - 30 okt
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.395,-

Start - einde
15 nov - 27 nov
Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Inclusief

 • Vliegreis met Tap Air
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Drie binnenlandse vluchten
 • Ferry overtochten
 • Vervoer van en naar de luchthavens
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltochten
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen
 • Bij de overnachting in Mamiwata lodge is het diner inbegrepen (geldt voor enkele vertrekdata) 
 • Excursies volgens programma
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Wandeltochten volgens programma inclusief begeleiding
 • Wandeling naar UNESCO werelderfgoed plek, Cidade Velha
 • Bezoek aan Serra da Malagueta nationaal park
 • Bezoek aan hoofdstad São Filipe (Fogo)
 • Beklimming van de Pico de Fogo
 • Wandeltocht door de Paul Valley

Exclusief

Overige maaltijden, luchthavenveiligheidsbelasting (TSA), entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.895,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 275,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is op het eiland Santiago bij te boeken. De prijs is vanaf € 70,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 94,- per nacht. De verlenging is in hotel Oasis Praiamar.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is meestal 16.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Kaapverdische eilanden, 13 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Een heel geschikte reis voor de geoefende wandelaar die in staat is wandelingen van 5 tot 6 uur te maken met flinke stijgingen en dalingen op vaak ruige ondergrond met weinig schaduw. Veel transfers waardoor zeer afwisselend maar ook vermoeiend. Vaak gezamenlijke lunch en diner door locatie.

  9,0

 • Mooie reis met prachtige uitzichten gedurende de uitdagende wandelingen. Pittige klim naar de top van Pico de Fogo en rennend de vulkaan af, erg mooie ervaring. Lekker eten met diverse vis gerechten en vers fruit. Minpuntje 2 geannuleerde vluchten naar de gedurende de reis.Volop genoten! Lekker zon!

  9,0

 • Een prachtige reis, vooral door de 3 heel veel schillende eilanden, die we bezochten. Het 4e eiland, wordt alleen maar overnacht. Wel een reis met heel veel binnenlandse vluchten, met vertraging en zelfs het cancelen van de vlucht. Wat overigens goed werd opgelost door de reisleider Sietze.

  8,0

 • Deze wandelreis dé manier om Kaapverdië en de Kaapverdianen te ontdekken. Klimmen naar de top van de Pico de Fogo, wandelen door de lavavelden, slenteren door kleurijke plaatsjes en als kers op de taart San Antao met zijn prachtige natuur. De wandelingen zijn pittig maar onvergetelijk. Aaanrader!

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in centraal gelegen middenklasse hotels, waarbij de kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. In uitzonderingsgevallen kan het voorkomen dat er gebruik gemaakt wordt van kamers met gedeeld sanitair, afhankelijk van beschikbaarheid. De hotels liggen meestal op loopafstand van een stadje of bezienswaardigheid. Enkele hotels zijn voorzien van een zwembad voor een verfrissende duik!

Op enkele vertrekdata verblijven in Mamiwata Ecolodge, hier is het diner inbegrepen bij de reissom.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Cidade Velha Hotel Vulcao
Sao Filipe Hotel Santos Pina
Mindelo Hotel Residencial Mindelo
Santo Antao Hotel Tiduca

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 275,-.

 • Hotel Vulcao Buitenaanzicht Cidade Velha Wandel Kaapverische Eilanden
 • Hotel Vulcao Buitenaanzicht Cidade Velha kamer Wandel Kaapverische Eilanden

  We overnachten in comfortabele hotels

 • Hotel Vulcao Buitenaanzicht Cidade Velha stoel Wandel Kaapverische Eilanden
 • Hotel Avenida Double Room2 Mindelo Sao Vicente Wandel Kaapverdische eilanden
 • Hotel Avenida twin Mindelo Sao Vicente Wandel Kaapverdische eilanden

  Je kunt kiezen voor een tweepersoonsbed of twee losse bedden

 • Hotel Avenida zitje Mindelo Sao Vicente Wandel Kaapverdische eilanden
 • Kasa D'Igreja Ecolodge entree Cha da Igreja Kaapverdie
 • Kasa D'Igreja Ecolodge kamer Cha da Igreja Kaapverdie
 • Kasa D'Igreja Ecolodge tuin uitzicht Cha da Igreja Kaapverdie

  Het hotel in Chã de Igreja is prachtig gelegen

 • Kasa D'Igreja Ecolodge tuin Cha da Igreja Kaapverdie

Vliegreis

Tap Air Portugal

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Amsterdam - Lissabon

  Vertrek

  13:40 - 15:40

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Lissabon - Praia

  Vertrek

  20:45 - 00:05

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Praia - Lissabon

  Vertrek

  01:05 - 06:15

 • Vlucht met

  TAP Air Portugal

  Traject

  Lissabon - Amsterdam

  Vertrek

  08:50 - 12:50


Tijdsverschil: tijdens onze zomer is het in de Kaapverdische Eilanden 3 uur vroeger en in de winter is het 2 uur vroeger dan in Nederland.

TAP Portugal is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal en heeft haar basis in Lissabon. De vloot is modern en innovatief, met onder andere de nieuwe Airbus A330 Neo. Afhankelijk van de vluchtduur ontvang je een voortreffelijke snack of warme maaltijd met een drankje naar keuze. Het cabinepersoneel zorgt ervoor dat je je volkomen thuis voelt aan boord. In andere woorden: je vakantie begint goed met TAP.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.895,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Tijdens de reis maken we gebruik van diverse vervoersmiddelen. Op de eilanden verplaatsen we ons met twee minibusjes. Van São Vincente naar Santo Antão en weer terug varen we over met een ferry.

In de reis zijn vier binnenlandse vluchten opgenomen. Deze worden uitgevoerd door Bestfly. Houd er rekening mee dat sommige binnenlandse vluchten tussen de eilanden niet rechtstreeks zijn, maar met een tussenstop op een ander eiland.
Er geldt een maximum van 20kg bagage op deze binnenlandse vluchten.

 • Tap Portugal luchtvaartmaatschappij Kaapverdie Djoser
 • Bus Zijkant Kaapverdie
 • Bus Binnenkant Kaapverdie
 • Kaapverdie wandelreis boot verdoersmiddel Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Tap Air
 • Ruimbagage
 • Alle vluchttoeslagen
 • Drie binnenlandse vluchten
 • Ferry overtochten
 • Vervoer van en naar de luchthavens
 • Vervoer van en naar begin- en eindpunt wandeltochten
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt inbegrepen
 • Bij de overnachting in Mamiwata lodge is het diner inbegrepen (geldt voor enkele vertrekdata) 
 • Excursies volgens programma
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Wandeltochten volgens programma inclusief begeleiding
 • Wandeling naar UNESCO werelderfgoed plek, Cidade Velha
 • Bezoek aan Serra da Malagueta nationaal park
 • Bezoek aan hoofdstad São Filipe (Fogo)
 • Beklimming van de Pico de Fogo
 • Wandeltocht door de Paul Valley

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een loopt graag door de smalle straatjes van Praia, terwijl de ander liever de vismarkt Mercado de Peixe bezoekt of nog een boottochtje maakt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis op de Kaapverdische eilanden zijn de volgende excursies in het reisprogramma opgenomen (exclusief entreegelden):

 • Wandeling naar UNESCO werelderfgoed plek, Cidade Velha
 • Bezoek aan Serra da Malagueta nationaal park
 • Beklimming van de Pico de Fogo
 • Bezoek aan de hoofdstad São Filipe 
 • Wandeling over de lokale Markt de Sucupira  


De reisbegeleider kan je ter plaatse verder informeren over eventuele andere  excursie mogelijkheden.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die bij vertrek uit Praia nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Voor reizigers met de Nederlandse en Belgische nationaliteit is er, voor een verblijf van maximaal 30 dagen, geen visumplicht voor Kaapverdië.
 • Bij aankomst in Kaapverdië dien je contant een luchthavenveiligheidsbelasting (TSA) van €.31,-  of CVE.3400 te voldoen. Om lang wachten te voorkomen kan dit tot uiterlijk 5 dagen voor vertrek via deze website worden voldaan. Bij aankomst in Praia dien je het bewijs van deze registratie/betaling te overleggen.
   

Geldzaken

De Kaapverdische Escudo is de nationale munteenheid. Kijk voor de actuele koers op oanda.com

Geld afhalen: in de meeste stadjes zijn bankautomaten aanwezig.
Contant: euro’s, kunnen gewisseld worden bij banken en op het vliegveld van Santiago.
Creditcards: slechts enkele hotels accepteren creditcards.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,-  per persoon per week. Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten.

Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, evt. gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

 

Maaltijden

In de reissom is het ontbijt inbegrepen. Je kunt zelf bepalen waar je wilt lunchen en 's avonds gaat eten. De lokale keuken is een mengeling van Portugese en Afrikaanse gerechten. Basis zijn groenten vermengd met vis of vlees: varkensvlees, kip en tonijn. Het eten is vaak bereid uit dagverse producten, zoals verschillende soorten vis. Vooral de schelpdieren zijn van de beste kwaliteit.

Over het algemeen is de Kaapverdische keuken Portugees georiënteerd. Probeer bijvoorbeeld eens de `Pastel com diabo dentro` (taart met duivel erin), dit is een pannenkoek van aardappel en maïsbloem waarin verse tonijn, tomaat en uien zijn gerold. Dit geheel wordt gefrituurd en heet geserveerd. Caldo de peixe is een zeer populaire visstoofpot. Het lokale bier is de Ceris. Probeer ook eens de lokale likeur Grogue met als basis rietsuiker. Naast restaurants met de gewone Europese gerechten zijn er ook enkele internationale restaurants.
 

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties aangeraden tegen:

 • DTP
 • Hepatitis A
 • Malariatabletten


Informeer in elk geval bij je huisarts, de plaatselijke GGD of Meditel, die op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Houd er rekening mee dat reizen en wandelen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is op het eiland Santiago bij te boeken. De prijs is vanaf € 70,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 94,- per nacht. De verlenging is in hotel Oasis Praiamar.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De Kaapverdische Eilanden zijn gelegen in de Atlantische Oceaan, voor de kust van West-Afrika. Het bestaat uit 9 bewoonde eilanden en een aantal onbewoonde eilanden. De hoofdstad is Praia, gelegen op het eiland Santiago. In totaal tellen de Kaapverdische Eilanden ongeveer 470.000 inwoners.

Op Kaapverdië heerst een tropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 25 graden Celcius. In de zomermaanden ligt de temperatuur rond de 30 graden Celcius. Het is het koelste land van Afrika met voor ons Europeanen een zeer aangenaam klimaat. Er is over het algemeen weinig regenval. Het is handig om voor in de avond een warme trui mee te nemen.
 

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Laagste punt wandeltocht:  0 meter
Hoogste punt wandeltocht:  2829 meter
Maximaal stijgen: 1100 meter
Maximaal dalen:  1100 meter
Gemiddelde wandelduur: 4/5 uur


Op de Kaapverdische Eilanden hoppen we tussen vier eilanden waar we verschillende wandelingen maken. Over het algemeen variëren de wandelingen qua duur van 3 tot 6 uur. Hou er rekening mee dat hoogteverschillen voorkomen van zo’n 100 tot 1100 meter en dat je wandelt over verschillende terreinen en ondergronden. Hierdoor kunnen de wandelingen uitdagend zijn! Gezien de gemiddelde zwaarte van de wandelingen en de warmte (luchtvochtigheid) krijgt deze wandelreis 4 'schoentjes'. Er zitten 3 uitdagende wandelingen in bergachtig gebied in deze reis. Je klimt van ca. 1700 meter naar 2829 meter, een hoogteverschil van meer dan 1100 meter. Voor de één is de klim omhoog het zwaarst, voor de ander de afdaling. Het is echter mogelijk deze wandeling over te slaan of te vervangen voor een makelijkere route waarbij u niet de top bereikt. Uiteraard kun je altijd besluiten om eens een wandeling over te slaan en op je eigen wijze je programma in te vullen. De reisbegeleider en lokale gidsen voorzien je met plezier van tips.  

Voor exacte informatie over lengte, wandelduur en hoogteverschillen per dag verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving op deze website.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij begeleiden de wandeltochten, zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie voor wandelen, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

De lokale gids vertelt uitgebreid over het land, de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven.

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar zijn de wandelingen?


Op de Kaapverdische Eilanden hoppen we tussen vier eilanden waar we verschillende wandelingen maken. Over het algemeen zijn de wandelingen met een duur variërend van drie tot zes uur voor iedereen met een goede conditie goed te doen. Hou er rekening mee dat hoogteverschillen voorkomen van zo’n 100 tot 1300 meter. De wandelpaden zijn goed begaanbaar. De beklimming van Pico de Fogo op dag 6 gaat naar het hoogste punt van deze wandelreis. Je klimt van ca. 1700 meter naar 2829 meter, een hoogteverschil van meer dan 1100 meter. Voor de een is de klim omhoog het zwaarst, voor de ander de afdaling

Voor exacte informatie over lengte, wandelduur en hoogteverschillen per dag verwijzen we je naar de dag-tot-dag beschrijving op deze website.Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandeltochten?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dag rugzak met water, fototoestel, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage wordt met de minibusjes vervoerd.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen en wat is het maximale aantal kg?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. Voor de binnenlandse vluchten mag de bagage niet meer dan 20 kg wegen.

Leggen we alle afstanden wandelend af?

Niet alle afstanden leggen we wandelend af. Tijdens de reis maken we gebruik van diverse vervoersmiddelen. Op de eilanden verplaatsen we ons op de smalle wegen met twee minibusjes. Van São Vicente naar Santo Antão en weer terug varen we over met een ferry. Ook maken we gebruik van binnenlandse vluchten, soms met overstap.

Welke wandelschoenen kan ik het beste dragen tijdens deze reis?

We adviseren stevige en goed ingelopen wandelschoenen met voldoende profiel. Zo heb je voldoende steun en goede grip en door het gebruik van ingelopen schoenen voorkom je blaren tijdens de reis.

Bij een buitensportzaak kun je vragen naar wandelschoen ‘categorie A/B of B’.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekent dat er voldoende tijd is vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Ook is het mogelijk extra facultatieve wandeltochten en excursies te maken. Vanaf dag 2 t/m dag 11 staat er elke dag een wandeling op het programma, met uitzondering van dag 4 en 7. Op deze dagen wordt er van eiland naar eiland gereisd en kun je de overige tijd gebruiken om uit te rusten of op eigen gelegenheid de omgeving te verkennen.

Hoe zijn de overnachtingen tijdens deze wandelreis?

Er wordt overnacht in middenklasse hotels, waar de kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. De hotels liggen meestal op loopafstand van een stadje of van bezienswaardigheden.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken, dan wel tegen betaling. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Hoe wordt de wandelreis begeleid?

Deze reis wordt begeleid door een Nederlandssprekende reisbegeleid(st)er die je bij aankomst in Praia opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken. De lokale gids vertelt uitgebreid over het land, de geschiedenis, de religieuze invloeden of de culturele achtergronden, maar natuurlijk ook over de lokale gebruiken en de alledaagse zaken in het leven.

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen tijdens deze wandelreis bestaan uit gemiddeld 12 personen. De maximale groepsgrootte is 16 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizenden als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Kan ik deze reis vervroegen of verlengen?

Je kunt via Djoser de heen- of terugvlucht wijzigen, dit is op aanvraag. Wijzigingskosten bedragen € 50,- exclusief eventuele kosten die de luchtvaartmaatschappij in rekening brengt.

Ook kunnen wij een stopover in Lissabon aanbieden. De extra kosten die de luchtvaartmaatschappij voor de stopover in Lissabon in rekening brengt bedragen € 70,-. (naast de wijzigingskosten van €.50,-)

Voor de vervroeging of verlenging kan de accommodatie in Mindelo worden bijgeboekt. De prijs hiervoor kun je vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

De prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze kan ter plaatse geregeld worden.

Hoe kan ik betalen op de Kaapverdische eilanden?

Op de Kaapverdische eilanden is de nationale munteenheid de Kaapverdische Escudo. Je kunt in de meeste stadjes op de Kaapverdische eilanden pinnen. Ook kun je Euro's inwisselen bij banken en op het vliegveld in Santiago. Creditcards worden soms geaccepteerd bij hotels.

Heb ik een visum nodig voor de Kaapverdische Eilanden?

Nee, voor Kaapverdië heb je geen visum nodig. 

Bij aankomst op de luchthaven van Praia dient u wel contant een luchthavenbelasting (TSA) van € 31,- of CVE 3400 te voldoen (per 2021). Om lang wachten te voorkomen kan dit tot een week voor vertrek door een registratie via deze website (EASE) worden voldaan (mocht de website niet werken dan kunt u het nog ter plekke regelen). Bij aankomst in Praia dient u het bewijs van deze registratie/betaling te laten zien.

Heb ik inentingen of malaria tabletten nodig?

Voor deze reis wordt een vaccinatie tegen DTP en Hepatitis A aangeraden.  Daarnaast is het mogelijk ook nodig om malaria tabletten te slikken. Raadpleeg voor actuele informatie de plaatselijke GGD of uw huisarts.

Foto's en video