• Overzicht Kroatië actieve reizen van Djoser

Wandelvakantie Kroatië

Er is geen betere manier om het natuurschoon van Kroatië te ontdekken dan te voet. Al wandelend ontdek je de mooie natuur van de nationale parken en de vele watervallen. We lopen door diepe kloven met aan de top spectaculaire uitzichten. We zakken steeds verder langs de kust af naar beneden met als doel een van de meest zuidelijke steden van Kroatië: Dubrovnik.

Meer over Wandelreis: Kroatië

Natuurschoon op wandelvakantie in Kroatië
Op de wandelreis in Kroatië krijg je alle tijd om je te verbazen over al het natuurschoon. De watervallen van Kirka zijn wellicht nog spraakmakender dan de meren van Plitvice. We lopen door nationaal parken, langs ruige kusten en heldere wateren, door diepe kloven en over karst gebergten met spectaculaire vergezichten. In Kroatië kun je prachtig wandelen.

9 Dagen wandelen door Kroatië
Tijdens de wandelvakantie in Kroatië verblijven we vijf dagen achtereen in het pittoreske vissersdorpje Vinjerac aan de kust. Vanuit hier maken we dagtochten naar verschillende eilanden en nationale parken, zoals Pag en Paklenica. Vervolgens rijden we langs de prachtige kustweg van Split naar het historische Dubrovnic waar we de laatste dagen zullen zijn.

Een goed wandelklimaat in Kroatië
Langs de kust van Kroatië heerst een mediterraan klimaat, de zomers zijn warm en de winters mild. De binnenlanden van Kroatië kennen een landklimaat. Dat betekent droge, hete zomers en koude, natte winters. De temperatuur in de bergen is zomers aangenaam fris en komt in de winter niet boven het vriespunt.

Voor wie is de wandelreis naar Kroatië geschikt
De wandeltochten zijn voor iedereen met een beetje wandelervaring en/of een goede conditie goed te doen. De zwaarste wandeltocht is op dag 3 in het Paklenica nationaal park. Op deze dag wandelen we 6 à 7 uur met het grootste hoogteverschil van 800 meter. De hoogteverschillen per wandeltocht door Kroatië worden per dag aangegeven. Het is uiteraard altijd mogelijk om een wandeltocht over te slaan.

Wandelen in Kroatië, ga goed voorbereid op reis
Zorg ervoor dat je goed voorbereid begint aan je wandelreis in Kroatië. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je vakantie je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je wandelvakantie in Kroatië.

Boek je wandelvakantie naar Kroatië eenvoudig online
Een wandelreis is een bijzondere mogelijkheid om Kroatië op een actieve manier te ontdekken. Kies je favoriete wandelreis en regel alles eenvoudig online.
 

Bekijk ook...

ANVR