Wandelvakantie Andorra

Dit kleine land wordt omringd door de machtige Pyreneeën en ligt op de grens van Frankrijk en Spanje. Het bergdorpje Soldeu is een week lang onze uitvalsbasis voor onze verschillende wandeltochten. We wandelen door de UNESCO beschermde gletsjervallei van Madriu-Perafita-Claror en de Sorteynvallei waar je meer dan 700 soorten bloemen en planten kan aantreffen.

Lees meer

Kies een rondreis:

Meer over Wandelreis: Andorra

Ontspannen wandelen in Andorra
Tijdens de wandelvakantie in Andorra verblijven we in het bergdorp Soldeu en vanuit daar maken dagwandelingen en doen we een meerdaagse trekking. We wandelen door donkere dennenbossen over ruige bergkammen naar hoog gelegen bergmeren. Onderweg stoppen we op prachtige panoramaspots voor een ontspannen picknick. We bezoeken ook de kleine, maar bruisende hoofdstad Andorra la Vella waar je voordelig luxe inkopen kunt doen.

Een goed wandelklimaat in Andorra
Andorra heeft een mediterraan bergklimaat met warme, droge zomers en koude winters met overvloedige sneeuwval. De temperaturen tussen de minder hoge en de hogere gebieden kunnen 4 tot 5 graden verschillen. De laagste temperatuur bedraagt gemiddeld -2°C en de hoogste ongeveer 24°C. Neerslag valt voornamelijk tussen oktober en mei, ‘s winters in de vorm van sneeuw en vooral aan het eind van de herfst in de vorm van regen. Wij reizen voornamelijk in de beste maanden, van mei tot en met september.

Voor wie is de wandelreis naar Andorra geschikt
De wandeltochten in Andorra zijn voor iedereen met een beetje wandelervaring en/of een goede conditie goed te doen. We wandelen tussen de 5 en 6 uur. De wandelingen gaan over goed begaanbare paden en kennen soms een pittige klim. We stijgen tijdens de meeste wandelingen ongeveer 500 meter.

Ga goed voorbereid op reis
Zorg ervoor dat je goed voorbereid begint aan je wandelreis in Andorra. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je vakantie je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je wandelvakantie in Andorra.

Boek je wandelvakantie naar Andorra eenvoudig online
Een wandelreis is een bijzondere mogelijkheid om Andorra op een actieve manier te ontdekken. Kies je favoriete wandelreis en regel alles eenvoudig online.
 

Klantwaardering: 8,8

Fietsreis was geannuleerd wegens te weinig inschrijvingen. A...
Fietsreis was geannuleerd wegens te weinig inschrijvingen. Absoluut geen spijt van deze reis als alternatief! Viel 100% mee, voor wandelaars een aanrader, prachtige natuur, pittige wandelingen, genoten!

Naam: Katrien
Cijfer: 9,0

Bekijk ook...

  • Djoser Wandel en Fiets Infodagen
  • Brochure aanvragen wandelsite
  • Aanmelden Nieuwsbrief (wandel)

ANVR