Overzicht Wandelreis: Portugal rondreizen van Djoser

Wandelvakantie Portugal

Tijdens een wandelvakantie in Portugal staan ontspanning en wandelen voorop. We maken prachtige wandelingen langs de mooiste routes en overnachten in een comfortabel viersterrenhotel waar je na een wandeling een verkoelende duik kunt nemen in een van de zwembaden. Ook is er voldoende tijd om er zelf op uit te trekken en al het moois te bezoeken wat Portugal te bieden heeft.

Reviews Portugal reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Fantastische reis gehad! Met een heel goede en fijne reisleidster (Kristel). Ze heeft een aanstekelijke energie en niets was haar te veel. Ze heeft erg veel voor de groep gedaan. De wandelingen vond ik 2 keer wat zwaarder dan in de beschrijving was aangegeven. Maar wat waren de wandelingen mooi!

  9,0

  Wandelreis Azoren - Portugal, 14 dagen

 • Zeer leuke reis met een enorm goede reisbegeleider. Accommodaties waren top, wandelingen goed te doen en het programma heel divers. Speciale complimenten aan Elise, de reisbegeleider. Zonder haar was het een stuk minder leuk geweest. Ze had steeds ideeën en alternatieven als het niet ging.

  9,0

  Wandelreis Azoren - Portugal, 14 dagen

 • Gevarieerde reis met mooie natuur en goede hotels. Betrokken reisbegeleidster die goede tips heeft gegeven en zeer behulpzaam was. Optionele excursie naar mooie grot was zeer de moeite waard en tijdens optionele boottocht in Horta paar walvissen en veel dolfijnen gezien.Een aanrader.

  9,0

  Wandelreis Azoren - Portugal, 14 dagen

 • Ik heb genoten van een fantastische wandelvakantie.Heerlijk gewandeld in een prachtige omgeving. Overnacht in goede accommodaties bij mooie locaties. De reis werd begeleid door een enthousiaste actieve reisbegeleider. Ook was de groep mensen die mee was enthousiast en gezellig. Een aanrader!

  8,0

  Wandelreis Azoren - Portugal, 14 dagen

De wandelreis in Portugal biedt een goede afwisseling tussen ontspanning en activiteit. De wandelingen tijdens deze wandelvakantie duren tussen de drie en vijf uur en gaan langs prachtige stranden, natuur en gezellige dorpjes. Zo zal je op dag twee de bizarre rotsformaties bij Ponta da Piedade bezoeken en op dag vier voert de wandeling je over de indrukwekkende kliffen bij Barranco met een prachtig uitzicht over de kustlijn.

Aan het eind van elke dag keren we weer terug naar het mooie vier-sterren hotel waar we gedurende de wandelreis zullen overnachten. Hier zijn genoeg mogelijkheden voor ontspanning: neem een duik in het zwembad of verwen jezelf met een professionele massage. Uiteraard is het ook mogelijk om vanuit het centraal gelegen hotel Lagos te ontdekken. Onze wandelvakantie is met recht een unieke manier om Portugal te verkennen!

Veelzijdige wandelreizen in Portugal
De wandelingen die we maken tijdens de wandelvakantie in Portugal volgen de mooiste routes langs indrukwekkende kliffen, bijzondere rotsformaties en gezellige dorpjes en zijn dus zeer veelzijdig.

Ook is het klimaat in de Algarve zeer aangenaam. Het zeer warme mediterrane klimaat wordt afgezwakt door de aanwezigheid van de Atlantische Oceaan. Dit zorgt voor aangename temperaturen en een heerlijk zeebriesje. ’s Zomers liggen de temperaturen rond de 30 graden, in het voor- en najaar tussen de 20 en 24 graden. Dit maakt dat de wandelreizen in Portugal bijna het hele jaar door goed te doen zijn.

Goed verzorgde wandelvakanties in Portugal
Met Djoser is je wandelreis in Portugal altijd goed geregeld. De reis is goed verzorgd, waardoor je zorgeloos kunt genieten van alle hoogtepunten die Portugal te bieden heeft. Je overnacht in een vier-sterren hotel waar je heerlijk kunt ontspannen na de prachtige wandelingen. De kamers zijn allemaal voorzien van eigen douche en toilet en sommige hebben een balkon of een terrasje. De wandelreis wordt begeleid door een enthousiaste, Nederlandstalige reisbegeleider die je op het vliegveld opwacht.

Is deze wandelvakantie iets voor mij?
Als je houdt van wandelen op een ontspannen manier, is deze wandelvakantie in Portugal absoluut iets voor jou. De wandelingen zijn niet al te lang en er is altijd tijd om even te stoppen. Wij hebben de mooiste routes al voor je uitgestippeld, waardoor jij onbezorgd kunt genieten van het prachtige Portugal. Boek nu je favoriete wandelvakantie eenvoudig online!Landinformatie Portugal

 • Hoofdstad: Lissabon
 • Inwoners: 11 miljoen
 •  Taal: Portugees
 • Munteenheid: Euro
 • Beste reistijd: voor- en najaar
 • Tijdsverschil: in Portugal is het een uur vroeger dan in Nederland
 • Oppervlakte: 92.212 km²
 • Geografie: Portugal grenst in het noorden en oosten aan Spanje en heeft een 832 km lange kustlijn aan de Atlantische Oceaan. De belangrijkste rivieren zijn de Taag (mondt uit in Lissabon) en de Douro (mondt uit in Porto). Het hoogste punt van het Portugese vaste land de Torre in de Serra da Estrela (1993 m). De op een na hoogste bergtop is de Foia, gelegen in het Monchique gebergte in de zuidelijk gelegen Algarve. Lissabon is de hoofdstad en veruit de grootste stad van het land met 500.000 inwoners. Het gehele stedelijk gebied telt bijna 3000.000 inwoners.
 • Verleden als koloniale wereldmacht: Portugal is gelegen in het Zuidwesten van Europa en heeft een 942 km kustlijn aan de Atlantische Oceaan. Portugal kent dan ook een rijke historie als zeevarende natie en was in de hoogtijdagen in de 15e en 16e eeuw een absolute wereldmacht op zee. Portugal had koloniën van Brazilië in Zuid-Amerika, Angola in Afrika tot Oost-Timor in Azië. Van deze wereldmacht rest in de 21e eeuw slechts de herinnering, maar deze herinneringen zijn wel overal zichtbaar. Zo kijkt de ‘Torre de Belem’ in Lissabon nog altijd trots uit over de Taag Lissabon alsof Lissabon nog steeds verdedigt moet worden tegen vijandige schepen. De Portugezen zelf leven nog sterk samen met het historisch erfgoed, nostalgische terugkijkend op hun rijke historie. ‘Saudade’ ofwel de ‘zoete weemoed’ naar iets dat niet meer is, is niet toevallig een typisch Portugees woord.


Wat is de beste reistijd voor Portugal

Portugal heeft een combinatie van het zeeklimaat mediterraan klimaat. Het koele water van de Atlantische Oceaan heeft een matigende werking op de temperatuur, waardoor het in de meeste delen van Portugal minder heet wordt dan in buurland Spanje. Het zuiden van Portugal – de Algarve – heeft een mediterraan klimaat: zachte winters en droge hete zomers. De beste reisperiode voor Portugal is het voor- en het najaar. De zon heeft in deze periode al voldoende kracht om tot aangename dagtemperaturen te komen (20-25 graden Celcius), ideaal voor actieve vakanties zoals wandelen of fietsen. ‘s nachts koelt het prettig af: fijn voor een goede nachtrust.

Mooiste bezienswaardigheden van Portugal

Het noorden van Portugal wordt gekenmerkt door een gematigd zeeklimaat met regelmatig neerslag, waardoor de natuur zeer groen is. Des te zuidelijker je komt, loopt de temperatuur op en wordt de neerslag minder. Dit vertaalt zich ook in de vegetatie: in de zuidelijk gelegen Algarve komen we typisch mediterrane vegetatie tegen zoals kurkeiken, dwergpalmen, olijf- en vijgenbomen. Het noordelijk gelegen Porto en het centraal gelegen Lissabon zijn beide belangrijke havensteden. Het landschap aan de kust wijkt sterk af van de bergen en hoogvlaktes. Hieronder worden verschillende bezienswaardige regio’s toegelicht.

Lissabon

Lissabon is de absolute parel van Portugal zowel wat betreft historie, culturele activiteiten alsook bijzondere architectuur. Deze stad is gebouwd op zeven heuvels en wordt door tweeën gedeeld door de prachtige rivier de Taag, welke in de Atlantische Oceaan uitmondt. Vanaf de oude burcht Castelo de São Jorge kun je de historische binnenstad overzien. Het prachtige Hiëronymietenklooster Mosteiro dos Jerónimos is gebouwd naar aanleiding van de succesvolle Indie-reis van de beroemde zeevaarder Vasco da Gama. Het in Manuelstijl opgetrokken klooster is samen met de nabijgelegen Torre de Belem absoluut een bezoek waard. Het grote plein Praça do Comércio herrinert aan de handelsnatie die Portugal was. Een bezoek aan Lissabon is niet comleet zonder een bezoek aan een fado-voorstelling in de historische wijk Alfama en een drankje in het bruisende Bairro Alto. Moderne architectuur valt te bewonderen op het terrein van de Wereldtentoonstelling van 1998, dat de toepasselijke naam "De Oceanen, een erfgoed voor de toekomst” droeg.

Sintra

Net buiten Lissabon ligt een surrealistische wereld van paleizen, kloosters en schitterende tuinen: Sintra. Dit oude buitenverblijf van de koningen is een bezoek meer dan waard, vanwege de prachtige ligging en de bijzondere architectuur: het Palácio da Pena ligt magnifiek bovenop een heuveltop. Ook het Castelo dos Mouros en het Paleis van Queluz zijn echte pareltjes.

Het binnenland

De regio ten zuiden van Lissabon bevat mooie stadjes zoals Alcácer do Sal, waar je veel barretjes en restaurantjes vindt. De ware aard Portugal leer je kennen wanneer je het binnenland in trekt de heuvels in en terechtkomt in pittoreske stadjes met zeer gastvrije Portugezen. Combria is een schitterende historische stad in het binnenland van Portugal. De eeuwenoude universiteit ‘Velha Universidade’ zorgt ervoor dat de stad bruist van het studentenleven. Voor een muzikale avond kan je terecht in een van de vele Fadohuizen. Évora is een schilderachtige stad gelegen in de Alentejo-streek en is beroemd vanwege de overblijfselen van de Romeinse overheersing in dit gebied. Een Romeins aquaduct en de Romeinse Diana-tempel getuigen nog van een bloeiende cultuur 2000 jaar geleden. Maar Évora is vooral een van de charmantste steden van Portugal: gelegen op een heuvel en omringd door een vestingmuur laat de stad een betoverende indruk achter wanneer het avondlicht op de witgekalkte huizen neerdaalt.

Algarve

In het diepe zuiden van Portugal ligt de prachtige Algarve. De naam verraadt de Moorse geschiedenis ' Al-Gharb'  dat 'het westen;'  betekent in het Arabisch. Dit refereert naar het westen van het Moorse koninkrijk Al-Andalus, dat tot 1492 een bloeiende cultuur kende op het Iberisch Schiereiland. De 200 km strand van de Algarve wordt veelal gevormd door mooie baaitjes, ingesloten door ruige rotspartijen. Dit maakt de kustlijn woest en ongerept: zeer geliefd door vogels én natuurliefhebbers. Faro is de hoofdstad van de Algarve en heeft een internationale luchthaven. Het westelijker gelegen vissersplaatsje Lagos heeft een schitterend strand en vormt een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van het natuurgebied aan de kust van de Algarve. Vanuit het natuurgebied de Monchique zijn mooie wandelingen te maken. Vanaf de top Fóia valt op heldere dagen te genieten van schitterende uitzichten op het achterland van de Algarve. Dit achterland kenmerkt zich door pittoreske dorpjes verscholen tussen groene heuvels. Het leven lijkt hier al eeuwenlang stil te staan.

Gastronomie

De keuken van Portugal kenmerkt zich door het gebruik van vele verse ingrediënten en een mix van typische mediterrane producten zoals olijfolie en tomaten, gecombineerd met verrassende ingrediënten uit de voormalige koloniën zoals kruidnagel en pepertjes. De ligging aan de Atlantische Oceaan zorgt daarnaast voor een grote variatie aan vis op de menukaart, waarbij ‘Bacalhau’ (gezouten kabeljauw) als nationaal gerecht geldt.

In het noorden van Portugal ' Trás-os-Montes'  komen veel stevige gerechten met varkensvlees, noten en gedroogde bonen. Ook wordt hier veel zoetwatervis uit de rivieren gegeten. In het midden van Portugal is de keuken zeer gevarieerd: speciale gerechten zijn de stoofpotten met paling uit Aveiro en het speenvarken uit de omgeving van Coimbra. In het binnenland staat veelal geit- en lamsvlees op het menu. In de Algarve worden veel vis en schaaldieren gegeten. In de kustplaatsen zoals Lagos en Faro is het zeker de moeite waard om eens naar de vismarkt of afslag te gaan en je te vergapen aan de vers binnengebrachte vangst.

Overal in Portugal vind je zogenaamde ‘pastelerias' (banketbakkerijen). Bij een kopje koffie in een koffiehuis of tijdens de lunch worden veel ‘bolos’, een soort gebakje, gegeten. De meeste gebakjes zijn zoet en gemaakt op basis van eigeel. Het meest beroemd zijn de ‘Pastéis de Belèm’, romige taartjes bestrooid met poedersuiker, die in heel Portugal verkrijgbaar zijn.

Enkele typische gerechten uit de Portugese keuken zijn: 

 • Bacalhau à Brás, een schotel van gezouten kabeljauw, aardappels, roerei en ui;
 • Sopa alentejana, een broodsoep met knoflook, koriander, olijfolie en een gepocheerd ei;
 • Chouriço: gekuide worst;
 • Presunto: gerookte ham;
 • Sardinhas assadas: op houtskool gegrilde sardines;
 • Cabrito assado: geroosterd bokje, gemarineerd met kruiden.


Boek en reis met zekerheid

 • Ruim 35 jaar ervaring
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie