Bekijk de Wandelvakantie Turkije, 8 dagen van Djoser

Wandelvakantie Turkije 8 dagen

Vanaf € 1.495,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

De wandelreis begint en eindigt in het kustplaatsje Fethiye. In het binnenland wandelen we door het Taurusgebergte, een prachtig natuurgebied met schilderachtige groen bedekte heuvels. Tijdens de 8-daagse wandelreis ontdekken we het lokale leven in ongerepte bergdorpjes en overnachten we in traditionele berghuizen.

Daarom Djoser

 • Unieke wandelreis rond uitlopers van het Taurusgebergte
 • Uitgebreide kennismaking lokale bevolking
 • Deskundige lokale Nederlands of Engelssprekende reisbegeleiding
 • Enkele overnachtingen in traditionele lokale guesthouses o.b.v. volpension
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Wandelvakantie Turkije, 8 dagen
 1. Amsterdam - Dalaman - Fethiye
 2. Fethiye - Kayaköy - Ölüdeniz - Ovacik
 3. Ovacik - Kozağacı - Kirme - Faralya
 4. Faralya - Kabak - Alınca
 5. Alınca - Sidyma - Gey
 6. Gey - Bel - Gavurağılı - Patara beach - Patara
 7. Patara - Tlos - Saklikent - Fethiye
 8. Fethiye - Dalaman - Amsterdam

Reisbeschrijving

Tijdens Djoser wandelreizen maak je dagwandelingen vanuit een verblijfplaats of een meerdaagse trekking. Er is geen sprake van een strak gepland reisschema. Op rustdagen kun je extra wandelingen maken of andere dingen gaan ondernemen. De reisbegeleider kan je hierover altijd tips en suggesties geven. Je bent natuurlijk niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden kunnen zich onverwachte situaties voordoen. Hierdoor kan het voorkomen dat een bepaalde wandeling of activiteit niet door kan gaan of aangepast dient te worden. We reizen in groepen van gemiddeld 12 en maximaal 16 personen.

Onze wandelreizen worden ingedeeld in categorieën van één tot vijf schoentjes, waarbij één schoentje eenvoudig is en vijf zwaar, voor de ervaren wandelaar. Drie schoentjes is voor iedereen met een goede conditie, die regelmatig wandelt, goed te doen. Deze reis krijgt drie schoentjes. Meer informatie over de wandelduur per dag vind je hieronder in de dag-tot-dagbeschrijving en een toelichting over de zwaarte lees je in de praktische informatie. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarte.


Eeuwenoude ruïnes en authentieke dorpen op de ‘Lycian Way'

Dag 1 Amsterdam - Dalaman - Fethiye
Dag 2 Fethiye - Kayaköy - Ölüdeniz - Ovacik

Na aankomst in Dalaman rijden we naar Fethiye, waar we overnachten. Vanaf hier beginnen we aan onze tocht door het Taurusgebergte. 

We verlaten Fethiye in de ochtend voor een wandeling richting Kayaköy, oorspronkelijk genaamd "Karmilassos", dit betekent rotsdorp. Dit is een verlate oud Grieks dorp dat aan het begin van de 20e eeuw werd opgegeven. Dit gebeurde in overeenstemming met het Verdrag van Lausanne, dat voorzag in een uitwisseling van de bevolking tussen de twee landen. Twee bewonderenswaardige kerken staan tussen de ruines van stenen huizen. Tussen de ruïnes van de duizenden huizen krijg je het gevoel dat je in een spookstad rondloopt. Na het bezoek gaan we verder met een wandeling over een bospad langs pijnbomen dat ons in naar Ölüdeniz zal brengen. Eerst gaan we weer een stukje omhoog tot aan de top van deze bergkam, vanaf daar hebben we een schitterend uitzicht op de eindbestemming ver beneden ons, de blauwe lagune van Ölüdeniz. Voor wie nog even wil afkoelen is er tijd voor een verfrissende duik in het helderblauwe water. Vanaf hier rijden we naar Ovacık waar we zullen overnachten.

 • Wandelduur: ± 5 uur.
 • Hoogteverschil: ± 195m stijgen en 335m dalen


Adembenemende vergezichten over de mediterrane kust

Dag 3 Ovacιk - Kozağacı - Kirme - Faralya

De bus brengt ons naar het startpunt van de 'Lycian Way', ook wel Lycische weg genoemd, even buiten Ovacik. We wandelen door naaldboombossen met tussendoor schitterende uitzichten op de bekendste lagune van Turkije, de 'blue lagoon' en het schitterende strand van Ölüdeniz. Deze route voert ons over de bergkam door een prachtige groene omgeving, onderweg passeren we kuddes geiten met hun herder en hebben we  fraaie vergezichten op de vele eilanden voor de kust. We pauzeren voor een picnic lunch in Kozağacı, gelegen aan de voet van Babadağ’s berg. Een mooie plek om even uit te rusten en te genieten van de omgeving en het schitterende uitzicht. Na de lunch stoppen we nog bij de 'stone house village', Kirme. Na een korte stop gaan we door naar Faralya, een dorp net boven de bijzonder 'butterfly valley', beroemd vanwege de vele bijzondere vlinders. Hier overnachten we in een pension.

 • Wandelduur: ± 6 uur.
 • Hoogteverschil: ± 555m stijgen en 570m dalen


Authentiek Turkije

Dag 4 Faralya - Kabak - Alinca

Een zeer bevredigend stuk van de Lycian Way is toch wel de tocht van Kabak naar Gey. Op deze dag lopen we het gedeelte tot aan Alinca. We verlaten Faralya, dat betekent staat om de bijenteelt en gaan op weg naar het schilderachtige  kustplaatsje Kabak. Hier lijkt de tijd te hebben stil gestaan en is het een oase van rust. Het wandelpad ligt bezaaid met losse stenen, wat de wandeltocht enigzins uitdagend maakt. We lopen langs kliffen en afgronden en je kunt genieten van de mooiste uitzichten en authentieke dorpjes. Je komt ogen te kort tijdens deze bijzondere wandeltocht. Onderweg lunchen in een lokaal restaurantje voor we verder lopen naar Alinca. Dit dorp ligt op een steile klif met uitzicht over de kust richting Yedi Burun, 7 neuzen, dit zijn de 7 bergtoppen die je ziet in de verte. Tijdens wandelen passeren we olijfgaarden en dennenbossen en komen we langs Delikkaya (de rots met een gat). Alinca is onze einbestemming voor vandaag, hier overnachten we in een lokaal guesthouse en eten authentiek Turks.

 • Wandelduur: ± 6 uur.
 • Hoogteverschil: ± 1100m stijgen en 800m dalen


Ruïnes van Sidyma

Dag 5 Alinca - Sidyma - Gey

Na het ontbijt beginnen we weer aan een mooie dag vol prachtige natuur en historie. We gaan een stukje van de Lysische weg af, via een zijpad richting de ruïnes van Sidyma. Sidyma is een archeologische vindplaats met tientallen, sierlijke graven van wel 2.000 jaar oud. Er staan zowel sarcofagen als graven op een voetstuk en sommige bouwstijlen tref je alleen hier aan. Hier en daar vind je ook overblijfselen van bijvoorbeeld een tempel, bad, stoa of een kerk. We verkennen de omgeving met een gids die ons er alles over vertelt. Vergeet ook niet om af en toe omhoog te kijken, want er kunnen adelaars boven je hoofd rondcirkelen. Op onze weg naar het dorp Gey lopen we langs Johannesbroodbomen, grote oude waterputten en een schaarse tabaksgewassen. Bij aankomst worden we warm verwelkomt bij ons lokale pension, die bekend staan om hun gastvrijheid.

 • Wandelduur: ± 5 uur.
 • Hoogteverschil: ± 350m stijgen en 460m dalen


Dag 6 Gey - Gavurağılı - Patara beach - Patara

Tijd om afscheid te nemen van de bergen. De bus brengt ons naar Bel, een ander klein dorp. Vanaf hier dalen we via bossen met jeneverbesbomen en velden met wilde bloemen af naar het prachtige dorp Gavurağılı. We lunchen op een mooie plek en vervolgen onze weg naar het strand van Patara. Hier leven veel zilverreigers, meeuwen en ooievaars. Met wat geluk spotten we ook de zeer zeldzame Smyrna ijsvogel. Patara staat bekend om het lange zandstrand en is volgens de overlevering de geboorteplaats van Sinterklaas. In een ver verleden was het de belangrijkste stad van Lycië. Tegenwoordig is het een interessante archeologische vindplaats, die zeker een bezoekje waard is. We hebben hier vrije tijd om de archeologische vindplaats te ontdekken of om te genieten op het strand, voordat we naar ons hotel in Patara gaan.

 • Wandelduur: ± 5 uur.
 • Hoogteverschil: ± 530m stijgen en 1.030m dalen


Saklikent Nationaal Park


Dag 7 Patara - Tlos - Saklikent - Fethiye

De bus brengt ons naar Tlos, één van de oudste steden van Lycië. Deze antieke stad is duizenden jaren bewoond en werd ontdekt in 1838. De stad is bewoond door Lyciërs, Romeinen, Byzantijnen en Ottomanen. De resten hiervan vind je terug in de ruïnes. Van Tlos lopen we door naar het Saklikent Nationaal Park, een verborgen kloof van vierhonderd meter diep en achttien kilometer lang. Saklikent betekent verborgen stad in het Turks. Het heeft indrukwekkende rotsformaties, watervallen, beekjes en kliffen. Je kunt hier heerlijk wandelen en het biedt bij elke bocht een ongeloofelijk landschap. Je kunt de kloof verkennen of pootjebaden in het snelstromende koude bronwater om af te koelen. We lunchen bij een lokaal restaurant en gaan daarna terug met de bus naar Fethiye voor onze laatste overnachting.

 • Wandelduur: ± 4 uur.


Dag 8 Fethiye - Dalaman - Amsterdam

We nemen afscheid van het mooie Turkije en The Lycian Way en vliegen terug naar Amsterdam.


Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
21 sep - 28 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.495,-

Start - einde
12 okt - 19 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.545,-

Start - einde
02 nov - 09 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.545,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
03 mei - 10 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.545,-

Start - einde
17 mei - 24 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.545,-

Start - einde
31 mei - 07 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.495,-

Inclusief

 • Vlucht met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Alle maaltijden op dag 4, 5 en 6 (ontbijt, lunch, diner)
 • Wandelingen volgens programma langs the "Lycian Way"
 • Een Engelssprekende lokale reisbegeleider
 • Ontdek het Authentieke Turkije
 • Saklikent Nationaal Park
 • Eeuwenoude ruïnes en graftomben

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.195,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 255,-.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om een vervroeging of verlenging mét accommodatie bij te boeken in Fethiye. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt vanaf € 78,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 144,- per nacht. 


De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit een zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 12 deelnemers, het maximum is 16.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 6.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Wandelvakantie Turkije, 8 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Deze reis brengt je op prachtige plekken langs het westelijk deel van The Lycean Way. Mooie natuur, vergezichten op zee, kleine dorpjes en antieke steden. De overnachtingen in lokale pensionnetjes, de gastvrije mensen én het lekker Turkse eten maken deze - soms pittige - wandelreis tot een aanrader!

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

In Fethiye overnachten we in een comfortabel, middenklasse familiehotel met eigen douche en toilet op de kamer. Tijdens de wandelingen in het binnenland slapen we in lokale pensions of guesthouses, de maaltijden zijn dan inbegrepen en zijn echt authentiek Turks.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Fethiye Çalış Letoon Hotel
Ovacik Yunus Hotel
Faralya Montenegro Hotel
Alinca Bayram's Place
Patara Flower Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 255,-.

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  11:30 - 15:50

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Dalaman

  Vertrek

  17:45 - 19:05

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Dalaman - Istanbul

  Vertrek

  16:00 - 17:30

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  19:20 - 21:50

Tijdsverschil: in Turkije is het één uur later dan in Nederland.

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.195,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Tijdens de reis zullen we gebruik maken van een eigen bus met airconditioning. Hier worden de transfers van en naar het vliegveld mee gereden, en de ritten tijdens de wandeldagen.

 • Vliegtuig Turkish Airlines
 • Bus Turkije

Bij de reis inbegrepen

 • Vlucht met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Alle maaltijden op dag 4, 5 en 6 (ontbijt, lunch, diner)
 • Wandelingen volgens programma langs the "Lycian Way"
 • Een Engelssprekende lokale reisbegeleider
 • Ontdek het Authentieke Turkije
 • Saklikent Nationaal Park
 • Eeuwenoude ruïnes en graftomben

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken, naast de wandeltochten die tijdens de reis gemaakt worden. De een bekijkt graag nog een museum, terwijl de ander liever een markt bezoekt. Vanuit onze accommodaties kun je zelf eenvoudig te voet of met lokaal vervoer de mogelijkheden aan je voorkeur aanpassen.

Sommige bezienswaardigheden mag je echt niet missen of liggen op de route. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Hiervoor geldt dat eventuele entreegelden exclusief zijn.

Tijdens de wandelreis in Turkije zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Wandeltochten op dag 2 tot en met 7 met lokale Engelsssprekende reisbegeleiding
 • Siklikent Nationaal Park
 • Bezoek aan de ruïnes en graftombes


Ter plaatse zijn ook andere excursies mogelijk. De reisbegeleider kan je hierover adviseren en regelt eventueel een excursie voor de groep. 

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort of Europese identiteitskaart: deze dient na vertrek uit Turkije nog minimaal zes maanden geldig te zijn na je geplande vertrek uit Turkije. Bij een identiteitskaart krijg je een briefje met daarop een stempel (visum) vergeet dit niet bij je te hebben tijdens de terugreis. Let op: voor reizen naar Turkije worden er geen nood reisdocumenten meer geaccepteerd, zorg er voor dat alles in orde is.

Geldzaken

In Turkije wordt er betaald met de Turkse Lira. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: overal zijn bankautomaten.
Contant: Turkse Lira en euro’s.
Creditcards: worden bijna overal geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week.

Houd rekening met toegangsprijzen van bezienswaardigheden, gemiddeld € 10,- per entree.

Het is in Turkije gebruikelijk om voor verleende diensten een fooi te geven. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen wordt er aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit fooien aan de buschauffeur, hotelpersoneel e.a. worden betaald.

Maaltijden

In de reissom is altijd het ontbijt inbegrepen. Ook de lunch en het diner op dag 4,5 en 6 zijn inbegrepen tijdens het verblijf. We zijn te gast bij de lokale bevolking thuis en zij verzorgen heerlijke maaltijden. Dit biedt je de mogelijkheid om veel van het lokale leven en eten te proeven. De lunch zal vaak een picknick lunch zijn tijdens de wandelingen. De overige maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Bijvoorbeeld tijdens het verblijf in Fethiye, Ovacik en Faralya bepaal je voor de overige maaltijden zelf waar en wanneer en met wie je gaat eten. De reisbegeleiding kan je uiteraard de nodige tips verstrekken.

Turkije heeft een zeer uitgebreide keuken. Dit komt door de vele invloeden van de Grieken, Arabieren, Perzen, Romeinen en Kaukasiers die jarenlang delen van Turkije hebben bezet. Iedereen bracht zijn eigen recepten en eetgewoonten mee uit eigen land, tot op de dag van vandaag worden deze gerechten nog steeds bereid door de Turken. Daarnaast is de Turkse keuken ook heel erg gevarieerd, dit komt weer doordat gerechten van generatie op generatie worden doorgegeven, met elke keer weer een andere twist! Uiteraard kennen wij allemaal de typische Turkse gerechten, zoals de Turkse Pizza, maar Turkije heeft nog veel meer te bieden.

In de doorsnee restaurants, ‘lokantas’ en ‘kebab salonu’s’, kun je gerechten krijgen als gevulde groenten, stoofschotels en gegrild vlees, rijst, pasta of Turkse pizza. Kenmerkend voor de Turkse maaltijden is het veelvuldig gebruik van verse groenten als tomaat en komkommer, vers fruit, lichte olijfolie en knoflook. Naast de typisch Turkse restaurants zijn het theehuis en de ‘pastane’ (banketbakker) uitermate populair. In de kustplaatsen vind je talloze visrestaurants. Mineraalwater in flessen is overal te krijgen, evenals de nationale volksdrank thee.

Gezondheid

Voor Turkije worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Hoewel de hygiënische omstandigheden in Turkije redelijk zijn, is het handig om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

Houd er rekening mee dat reizen en wandelen vermoeiend kan zijn. Het is verstandig in een goede conditie en uitgerust op reis te gaan. Zorg er tijdens de reis voor dat je goed eet, veel drinkt en steeds voldoende rust neemt.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Het is mogelijk om een vervroeging of verlenging mét accommodatie bij te boeken in Fethiye. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt vanaf € 78,- per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 144,- per nacht. 


De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het klimaat in het zuiden van Turkije kenmerkt zich door droge en warme zomers en een zacht en aangenaam voor- en najaar. Het is ’s zomers warmer dan in het voor- en najaar, maar vanwege de relatief lage vochtigheidsgraad is de warmte goed te verdragen. Het is in het Taurusgebergte iets koeler, gezien de hoogte en de bergwinden. In het voor- en najaar kan het 's avonds erg fris worden.

Zwaarte van de reis

 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis
 • Zwaarte wandelreis

We hebben de reizen gerangschikt naar zwaarte. Hierbij is rekening gehouden met de duur van de tochten, de niveauverschillen, de hoogten waarop we wandelen en de verhouding van rust- en wandeldagen. Dit blijft natuurlijk een inschatting. Bovendien zal je persoonlijke beleving mede afhankelijk zijn van factoren als weersomstandigheden en je fysieke gesteldheid.

Tijdens deze wandelreis kom je op een maximale hoogte van circa 1200 meter. Je loopt ca. 5 tot 6 uur op een dag en behalve enkele korte steile klimmen, is het in dit gebied het grootste deel van de dag ontspannen wandelen.

Laagste punt wandeltocht: 315 meter
Hoogste punt wandeltocht: 1256 meter
Maximaal stijgen: 570 meter
Maximaal dalen: 380 meter
Totaal aantal km wandelen: km
Gemiddelde wandelduur: 5 uur

Voor meer informatie over de wandelduur en hoogteverschillen verwijzen we je graag naar de dag-tot-dagbeschrijving van deze route. De zwaarte van de reis wordt uitgebreid uitgelegd op de pagina wandel en fiets zwaarte.

Ga goed voorbereid op reis!
Zorg ervoor dat je goed voorbereid op reis gaat. Houd of breng de maanden voorafgaand aan je reis je conditie op peil en probeer uitgerust aan je wandelreis te beginnen. Zo heb je meer plezier van je vakantie. Een goede uitrusting is ook van belang. Zorg altijd voor goed ingelopen schoenen en neem de juiste kleding mee. Niets is zo vervelend als gebrekkig materiaal.

Reisbegeleiding en gidsen

De groep wordt begeleid door een Engelssprekende begeleider die je bij aankomst in Dalaman opwacht. De reisbegeleider verschaft zoveel mogelijk praktische informatie over de wandeling, de route en de andersoortige activiteiten tijdens rustdagen. Daarnaast vertelt de begeleider iets over het dagelijkse leven en de verschillende gewoontes van het land. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij de reisbegeleiding terecht. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken

Veelgestelde vragen

Hoe zwaar is deze reis?

De wandelreis Turkije bestaat uit wandelingen in heuvelachtig en bergachtig gebied. Je stijgt maximaal 570 meter en maakt afdalingen met een maximum van 380 meter. De wandelingen voeren meestal over stenige bergpaden en soms deels over onverharde wegen. De wandelduur per dag is 5 a 6 uur per dag. De wandelingen zijn voor iedereen met een normale tot goede conditie goed te doen en je kunt er op een aantal dagen voor kiezen of je wel of niet met een wandeling meegaat. Voor exacte informatie over de lengte, wandelduur en stijging/daling, zie de dag-tot-dag-beschrijving op deze website.

Welke wandelschoenen kan ik het beste dragen tijdens deze reis?

We adviseren stevige en goed ingelopen wandelschoenen met voldoende profiel. Zo heb je voldoende steun en goede grip en door het gebruik van ingelopen schoenen voorkom je blaren tijdens de reis.

Bij een buitensportzaak kun je vragen naar wandelschoen ‘categorie A/B of B’.

Moet ik mijn eigen bagage dragen tijdens de wandelingen?

Je draagt tijdens de wandelingen alleen je eigen dag(rug)zak met water, telefoon, lunchpakket, regenkleding etc. De grote bagage wordt tijdens de wandeltocht iedere dag vervoerd.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. We verzoeken je om maximaal 12 tot 15 kg mee te nemen.

Hebben we vrije tijd om er zelf op uit te trekken?

Djoser hanteert het ‘vrijheid blijheid’ principe, dit betekend dat er is voldoende tijd vrijgemaakt om er zelf op uit te trekken of gewoon wat rust te nemen. Ook is het mogelijk extra facultatieve wandeltochten en excursies te maken. Op dag 2 t/m 7 staan er wandelingen gepland. 

Hoe zijn de overnachtingen tijdens deze wandelreis in Turkije?

We overnachten in middenklasse hotels in kamers voorzien van eigen douche en toilet. Sommige hotels hebben een typisch authentiek Turkse uitstraling, het zijn lokale pensions in de bergen, andere accommodaties zijn wat moderner. In de Fethiye ligt het hotel op loopafstand van het centrum of andere voorzieningen.

Is er wifi aanwezig in de hotels?

In de meeste hotels kun je van wifi gebruik maken. Ook is het vaak mogelijk bij restaurantjes en cafés wifi te ontvangen.

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een éénpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Deze meerprijs is te vinden onder het tabblad VERTREKDATA/PRIJS.

Welke maaltijden zijn inclusief?

In elk hotel is het ontbijt inbegrepen. Daarnaast zijn op de dagen 4, 5, en 6 ook de lunch en het diner inbegrepen. Verder kun je zelf bepalen waar je wilt lunchen en 's avonds gaat eten. 

Hoe is de begeleiding geregeld tijdens deze reis?

Deze reis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende reisbegeleidere die je bij aankomst in Fethiye opwacht en de groep gedurende de gehele reis assisteert. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. De reisbegeleiders zijn enthousiaste wandelaars en doen er alles aan om van je wandelreis een succes te maken.

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen tijdens deze wandelreis bestaan uit gemiddeld 12 personen. De maximale groepsgrootte is 16 personen. Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Hoe kan ik betalen in Turkije?

De gemakkelijkste manier om de Turkse Lira te krijgen is via de geldautomaat. In alle grote plaatsen zijn automaten, waar je met een pinpas of creditcard geld kan opnemen. Neem voor de zekerheid ook contante euro’s mee, want de automaten zijn niet altijd in werking. Daarnaast worden creditcards op enkele plaatsen geaccepteerd.

Gelden er in Turkije speciale kledingvoorschriften?

Turkije is uiteraard een islamitisch land en zeker op het platteland wordt gepaste kleidng op prijs gesteld. Dit betekent voor zowel mannen als vrouwen: kleding die de schouders , bovenarmen en knieën bedekt.

Foto's en video