Bekijk de Rondreis Turkije, 16 dagen van Djoser

Rondreis Turkije 16 dagen

Brug tussen Europa en Azië

Vanaf € 1.695,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Een complete rondreis door Turkije, die begint in Istanbul en eindigt in Ankara. Bezoek in Istanbul de gezellige bazaar, de Aya Sofia en de Blauwe Moskee. Over de Bosporus bezoek je het paard in Troje, opgravingen bij Efese en Bergama en de kalkterrassen bij Pammukale. Tijdens een boottocht ontdek je de grillige Turkse kust en de Middellandse Zee. In het afgelegen, sprookjesachtige Cappadocië vind je huizen en kerken uitgehouwen uit de rotsen. Hierna reis je naar het zoutmeer Tuz Gölü, het een na grootste meer van het land. Een bezoek aan Ankara, de hoofdstad van Turkije, mag natuurlijk niet ontbreken.

Daarom Djoser

 • Comfortabele hotels mét ontbijt
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding
 • Vele hoogtepunten van Turkije in een ontspannen reistempo
 • Excursie kalkstenen terassen Pamukkale
 • Bezoek aan Cappadocië
 • Verken het historische plaatsje Bergama
 • Bezoek aan Aphrodisias
 • Excursie naar Efese
 • Inbegrepen boottocht met lunch
 • Ontdek het legendarische Troje
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis Turkije, 16 dagen
 1. Amsterdam - Istanbul
 2. Istanbul
 3. Istanbul
 4. Istanbul - Çanakkale
 5. Çanakkale - Troje - Bergama
 6. Bergama - Selçuk
 7. Selçuk, excursie Efese
 8. Selçuk - Aphrodisias - Pamukkale
 9. Pamukkale - Fethiye
 10. Fethiye
 11. Fethiye - boottocht - Antalya
 12. Antalya - Aspendos - Beysehir - Konya
 13. Konya - Urgüp (Cappadocië)
 14. Urgüp (Cappadocië)
 15. Ürgüp (Cappadocië) - Tuz Gölü - Ankara
 16. Ankara - vlucht naar Istanbul - Amsterdam

Reisbeschrijving

Sprookjesachtig Istanbul

Dag 1 Amsterdam - Istanbul
Dag 2 Istanbul
Dag 3 Istanbul

De reis begint in het bruisende Istanbul, de enige stad ter wereld die in twee verschillende continenten ligt (Europa en Azië). Dat biedt een leuke mix tussen oost en west! Een boottocht over de Bosporus voert je langs de mooiste wijken van de stad waar je urenlang kunt dwalen tussen de theehuizen, moskeeën en antiekwinkeltjes.

Moskee Istanbul TurkijeOns hotel ligt midden in het sprookjesachtige, oude centrum van Istanbul. Het oudste deel van de stad is gebouwd op een klein schiereiland, rondom het Topkapi-paleis, wat eeuwenlang de sultansresidentie is geweest. Tegenwooridg is het een museum waar de unieke kunstcollecties van de sultans te bewonderen zijn. De beroemde 6e-eeuwse Aya Sofia en de ruim duizend jaar later gebouwde Sultanahmet-moskee staan tegenover elkaar, met daartussen een park waar veel Turken in de avond bij elkaar komen om gezellig thee te drinken.

Godsdienst heeft een grote invloed op het politieke en maatschappelijke leven. Vrijdag is de islamitische vrije dag en moskeeën en badhuizen worden dan druk bezocht. Maar ook de zondag geldt in Turkije ook als officiële rustdag. Het bezoeken van een moskee is met bedekte kleding geen probleem. Vrouwen behoren wel het hoofd te bedekken en schoenen moet men buiten laten staan.

Verder kun je veel tijd doorbrengen in de enorme, deels overdekte, Grand Bazaar, bestaande uit een netwerk van gespecialiseerde winkelstraatjes waar je een uitstekende indruk kunt opdoen van de Turkse keuken, huishoudens en ambachten. 's Avonds zijn bijvoorbeeld de luxe wijk Taksim, het gezellige Kumkapi of het Gülhane-park prima uitgaansmogelijkheden.

Bosporus turkijeTijdens een (opionele) boottocht over de Bosporus passeer je onder andere het Dolmabahçe-paleis, de indrukwekkende Europabrug, forten en een aantal authentieke, voor het antieke Istanbul zo typische houten huizen. Vanaf de Galatabrug vaar je in de richting van de monding van de Zwarte Zee. Onderweg stopt de boot op tal van plaatsen aan zowel de Europese als de Aziatische kant. Schuif na afloop aan in een visrestaurant onder de Galatabrug met een prachtig uitzicht over de Bosporus. 

Wie even wil ontsnappen aan de drukte van de stad, brengt een bezoekje aan een van de historische badhuizen, de Hammans, waar je kunt genieten van traditionele schoonheidsrituelen en stevige massage. Eén van de mooiste, oudste en bekendste Hamman in Istanbul is Çemberlitaş Hamamι, waar alleen het interieur al de moeite waard is om naar binnen te gaan!

Culinair Çanakkale & legendarische Troje

Dag 4 Istanbul - Çanakkale
Dag 5 Çanakkale - Troje - Bergama

We verlaten Istanbul via het Europese deel van de stad en reizen met een bus en ferry naar Çanakkale, een rustig havenplaatsje aan de smalle doorgang van de Dardanellen. Je hebt alle tijd om het vissersplaatsje te ontdekken, zoals de vele winkeltjes en restaurantjes, waar heerlijke streekgerechten geserveerd worden. Op culinair gebied is Çanakkale in heel Turkije bekend om zijn kazen, wijnen, olijven en vis. In de loop van de geschiedenis is Çanakkale door veel verschillende volkeren bewoond, en ze hebben allemaal hun sporen achtergelaten in de verschillende bouwstijlen. De straten zijn dan ook bol van bezienswaardigheden!

Paard Troje Turkije Op weg naar Bergama stoppen we bij de opgravingen van het legendarische Troje, dat in 1873 door Heinrich Schliemann werd ontdekt. Troje werd beroemd door het epos van Homeros over de Trojaanse oorlog, die plaatsvond in de 13e eeuw voor de jaartelling, waarbij de stad meerdere keren werd verwoest en heropgebouwd. Met verloop van tijd zijn er maar een paar herkenbare ruïnes overgebleven: dikke stukken van de stadsmuur, de overblijfselen van een poort en een offerplaats. Om een beter beeld te hebben van de opgravingen, maken we eerst een bezoek aan het bijbehorende museumpje. Zo heb je beter door waar je naar kijkt!

Bergama TurkijeBergama is één van de weinige steden ter wereld die rondom zijn antieke ruïnes is gebouwd, alsof ze nog onderdeel zijn van de stad. In de paar honderd jaar voor de jaartelling was dit hét centrum voor kunst wetenschap van het Midden-Oosten. In het kielzog daarvan onstond er een enorme bouwactiviteit. Veel van de paleizen, tempels, altaren en terrassen die je nu nog kunt zijn zijn toen gebouwd. Nu vind je slechts de fundamenten, bijvoorbeeld van het beroemde altaar op de Akropolis. Kijk trouwens goed naar de ruïnes van de oude baden: je ziet gelijk hoe de Turkse hammams aan hun typische bouwstijl komen.

Bezoek een antiek wereldwonder: de tempel van Artemis

Dag 6 Bergama - Selçuk
Dag 7 Selçuk, excursie Efese
Dag 8 Selçuk - Aphrodisias - Pamukkale

Selçuk TurkijeHet oude Selçuk is typisch Turks provincie stadje. Rondom het marktplein in het centrum staan tal van theehuizen waar met name de Turkse mannen de hele dag door thee drinken en roddelen. Je proeft hier precies de sfeer die je bij Turkije verwacht! Selçuk heeft een archeologisch museum en op de Ayasoluk-heuvel staat de 6e-eeuwse Johannes-basiliek. Verder is het stadje een uitstekende uitvalsbasis voor allerlei tochtjes in de omgeving. Strandliefhebbers komen aan hun trekken in de buurt van Kusadasi, de bekendste badplaats langs de westkust.

Efese turkijeEen excursie die je eigenlijk niet mag overslaan is een uitstapje naar het oude handelscentrum Efese, dat tot in de 3e eeuw zijn bloeitijd had. Uiteindelijk kwam de hoogbloei tot een einde toen de haven dichtslibde. Maar behalve een haven, was Efese was ook een belangrijk religieus centrum: van heinde en verre kwamen mensen voor de grote tempel van Artemis, één van de antieke zeven wereldwonderen. De uitgestrekte opgravingen geven een mooie indruk van het dagelijks leven in de oudheid. Pronkstukken tussen de tientallen monumenten, variërend van theater tot bordeel, zijn de tempel van Hadrianus, het theater en de Celsus-bibliotheek.

Mocht je nog niet zijn uitgekeken op de antieke ruïnes, kun je nog een extra bezoek brengen aan de Griekse steden Priëne en Milete, beide gelegen in een prachtige omgeving van door pijnbomen bedekte heuvels, olijfboomgaarden en kleine gehuchten.

Pamukkale terrassen TurkijeOnderweg van Selçuk naar Pamukkale rijden we door prachtige katoenvelden. Onderweg wordt een stop gemaakt bij Aphrodisias, met de beroemde tempel van Aphrodite. Vanuit Denizli zie je al in de verte de wonderlijke witte kalkstenen terrassen van Pamukkale. Letterlijk vertaald betekent Pamukkale ‘kasteel van katoen’ en eigenlijk is dat een hele logische naam. De trappen, watervallen en basins zijn van spierwit gesteente, en gevuld met een geneeskrachtig kalk- en koolzuurhoudend water. Met name de zonsop- en ondergangen zijn hier prachtig. Samen met de ruïnes van Hierapolis is Pamukkale opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. Wie wil kan ook langs de ruïnes van het Romeinse Hierapolis wandelen.

Het fotogenieke Fethiye en de Turkse zuidkust

Dag 9 Pamukkale - Fethiye
Dag 10 Fethiye
Dag 11 Fethiye -boottocht - Antalya

Fethiye TurkijeDwars door een grillig berglandschap rijden we naar de zuidkust van Turkije. In de fotogenieke havenplaats Fethiye is de typische Turkse sfeer goed bewaard gebleven. De kleine straatjes met vele bazaars, theehuizen en een prachtige boulevard maken dit tot een heerlijke stad. Neem vooral de tijd om door het sfeervolle en artistieke steegjes te dwalen, en om de overblijfselen van het oude Telmessos te bezoeken. Natuurlijk kun je je ook laten verwennen in een Turkse badhuis, of heerlijk uitrusten op het strand.

We varen de volgende dag langs de schitterende Turkse zuidkust, langs granieten kliffen en een helderblauwe zee. Hier en daar wordt de rotsige kustonderbroken door stille baaien waar je aan zonovergoten strandjes heerlijk kunt luieren, snorkelen of zwemmen. Op Kekova ontdekken we één van de mooiste dorpjes van de Turkse zuidkust.

Antalya TurkijeWe rijden na onze boottrip door naar Antalya, de bekende badplaats aan de Turkse Rivièra. Onderweg brengen we een bezoek aan Myra. In het centrum van het dorpje Myrabevindt zich een oeroud kerkje gewijd aan de heilige Nicolaas. Sint-Nicolaas, bij ons bekend van het strooien van snoepgoed en zie-ginds-komt-de-stoomboot!  Zeer bijzonder zijn vooral de Lycische rotsgraven ten oosten van het theater. Na deze tussenstops komen we aan in Antalya, één van de oudste steden van Turkije, met een prachtige Ottomaanse binnenstad.

Bekijk de uitgestrekte Anatolische steppen van Capadocië

Dag 12 Antalya - Beysehir - Konya
Dag 13 Konya - Ürgüp (Cappadocië)
Dag 14 Ürgüp (Cappadocië)

Taurusgebergte TurkijeOnze tocht door het schitterende Taurusgebergte gaat via de stad Beysehir naar Konya, de meest religieuze stad van Turkije. Deze voormalige hoofdstad van de Rum-Seldjoeken is vooral bekend geworden door de mystieke filosoof en aanhanger van het Perzisch soefisme, Celaleddin Rumi, vaak kortweg Rumi genoemd. Hij is de grondlegger van de Derwisj-orde die vooral door de extatische en wervelende derwisjen-dansen bekend is geworden. Het 16e-eeuwse Derwisjen-klooster Mevlana Tekke is nu een museum. Naast de sarcofagen van Rumi, familieleden en sjeiks van de orde herbergt het museum een mooie collectie islamitische kunst.

Door naar Cappadocië waar we voor het eerst kennis maken met de kale en uitgestrekte Anatolische steppen. Het voelt als een reis terug in de tijd, waarin kamelenkaravanen langs de kampementen van de nomadenstammen trokken.

Cappacedocië TurkijeTijdens ons verblijf in Cappadocië zijn we te gast in een hotel net buiten Ürgüp, vlakbij Göreme. Het is een ideale uitvalsbasis om deze bijzondere streek op je eigen manier te verkennen. Erosie van de vulkanische tuflaag vormde een bizar maanlandschap met valleien, kloven en grillige rotsformaties. De regio was eeuwenlang een toevluchtsoord voor vervolgde groeperingen, zoals de christenen. Meer dan 3000 rotskerken en een aantal ondergrondse steden zijn bewaard gebleven.

Met de bus, wandelend, fietsend of per brommer verkennen we deze boeiende streek. Hoogtepunten zijn de ondergrondse steden Derinkuyu en Kaymakli, de groene Ihlara-vallei, de Zelve-vallei en het pottenbakkersdorp Avanos. Maar ook een picknick in de natuur, het bekijken van een boerderijtje of een wijnfabriek zijn onvergetelijke ervaringen.

Extreem groot zoutmeer Tuz Gölü & Turkse hoofdstad Ankara

Dag 15 Urgüp (Cappadocië) - Tuz Gölü - Ankara
Dag 16 Ankara - vlucht naar Istanbul - Amsterdam

Zoutmeer Tuz TurkijeTuz Gölü is het op een na grootste meer van Turkije. In 2001 werd het zoutmeer uitgeroepen tot beschermde bijzondere regio. Na een stop vervolgen we onze weg naar het Ankara, de hoofdstad van Turkije. Het is de op een na grootste stad van Turkije. In de klassieke oudheid heette Ankara ‘Ancyra’ en later ‘Angora’ en tot op de dag van vandaag heeft de stad nog veel Romeinse en Byzantijnse resten. Voor een goed beeld van vooral de vroege culturen ga je naar het Museum van Anatolische beschavingen in het oudste deel van de stad. Alleen het gebouw waarin het museum gevestigd is, is een juweeltje te noemen. Het museum geeft een uitstekend overzicht van alle vroege culturen in Klein-Azië, vanaf de vroege steentijd tot de Grieks-Romeinse periode. Bezoek ook absoluut één van de vele moskeëen. De grootste én oudste moskee van de Turkse hoofdstad is gebouwd in de 13e eeuw: De Arslanhane Carnii-moskee.

Mausoleum Ataturk TurkijeVlakbij het museum ligt de oude citadel. In het centrum liggen het altijd drukke gezellige Geçlik Parký en Kocatepe Camii, de grootste moskee in het Midden-Oosten. Op een heuvel staat het imponerende mausoleum van Atatürk. De kleine oude stadskern binnen de muren van de vesting heeft nog altijd een typisch Oosterse uitstraling, waar ook veel kleine typische Turkse winkels zijn gevestigd. In het centrum liggen ook het altijd drukke, maar bovenal gezellige Geçlik Parki en de schitterende Kocatepe Camii, de grootste moskee in het Midden-Oosten.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
07 jun - 22 jun
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde
12 jul - 27 jul
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
7 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 100,- korting

1.695,-

Start - einde
26 jul - 10 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde
06 sep - 21 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
3 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde
13 sep - 28 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde
20 sep - 05 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
5 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
11 apr - 26 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.695,-

Start - einde
25 apr - 10 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.795,-

Start - einde
09 mei - 24 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde
16 mei - 31 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.695,-

Start - einde
06 jun - 21 jun
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.695,-

Inclusief

 • Rechtstreekse vlucht met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • 14 x ontbijt
 • Excursie naar Efese
 • Ontdek het legendarische Troje
 • Verken het historische plaatsje Bergama
 • Bezoek aan Aphrodisias
 • Excursie kalkstenen terassen Pamukkale
 • Wandeling nabij Cappadocië
 • Nederlands sprekende reisbegeleiding

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met een andere alleenreizende van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel in Ankara is bij te boeken. De prijs voor een kamer in Ankara na afloop van de reis is vanaf € 45,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht.

Vervroeging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel in Istanbul is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer op basis van logies v.a. € 75,- pp. per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 130,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews Turkije, 16 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,2

 • Een bezoek aan een land slaagt, wanneer: -je een 'klikkend gezelschap' hebt. -Een top reisbegeleidster (Sibel) treft die charisma, organisatie en ongelooflijke kennis van het land bezit. -de activiteiten afwisselend, de hotels netjes en het vervoer uitstekend zijn. Onze 15e trip met Djoser was zo.

  10,0

 • Een prachtige reis waar de vele facetten van Turkije aan bod komen: cultuur, natuur, gastronomie en uiteraard de bevolking zelf. Dit alles met topbegeleidster en -gidse Sibel.

  10,0

 • Zeer aangenaam verrast door het land en zijn geschiedenis. Wij hadden wel een fantastische gids die ongetwijfeld ervoor gezorgd heeft dat dit een topreis werd. Ook over de cultuur en het geloof konden we ook vragen stellen. Toen 1 van de gasten naar de kliniek moest heeft zij ook àlles geregeld

  10,0

 • Zeer goede reisbegeleider

  9,0

Praktische informatie

Accommodatie

We maken gebruik van zorgvuldig gekozen hotels. In de grote steden als Istanbul en Ankara liggen deze centraal, op loopafstand van verschillende bezienswaardigheden, restaurants en terrassen. Je hebt dus alle vrijheid om er makkelijk zelf op uit te trekken.

Op het platteland maken we gebruik van kleinschalige sfeervolle hotels. De meeste accommodaties hebben een zwembad, een (dak) terras en een aangename tuin. Kamers zijn voorzien van alle gemakken. En suite badkamers, airconditioning, telefoon, waterkoker etcetera. Het ontbijt is op alle plaatsen inbegrepen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Istanbul Centrum Hotel
Çanakkale Grand Anzac Hotel
Bergama Berksoy Hotel
Selcul Cenka Hotel
Pamukkale Halici Hotel
Fethiye Dedeoğlu Hotel
Konya Mevlana Palace
Cappadocia Tulpar Hotel
Ankara Dafne Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met een andere alleenreizende van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

 • In Selcuk overnachten we in een sfeervol boutique hotel

 • Je hotel in Urgup is op traditionele wijze in de rotsen gebouwd.

 • Sommige hotels hebben ook een moderne inrichting

 • Vele hotels beschikken ook over een zwembad, zo kan je heerlijk afkoelen

 • We focussen ook alijd op goede locaties zoals hier dichtbij de marine van Fethiye

 • In Istanbul verblijven we ook middenin de stad, zo kun je gemakkelijk de stad verkennen vanuit een centraal punt

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  11:30 - 15:55

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Ankara - Istanbul

  Vertrek

  16:05 - 17:20

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  19:10 - 21:45


Tijdsverschil: in Turkije is het een uur later.

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

We reizen door Turkije met een airconditioned bus. De bus staat gedurende de hele reis tot de beschikking van de groep zodat er altijd gestopt kan worden om te fotograferen, iets te eten of te drinken, of om ergens rond te kijken. De infrastructuur in Turkije is goed ontwikkeld.

 • Turkish Airlines luchtvaartmaatschappij Djoser

  We vliegen rechtstreeks met Turkish Airlines

 • Turkije Bus met Chauffeur

  We reizen met onze eigen comfortabele bus met airco

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht met Turkish Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen
 • 14 x ontbijt
 • Excursie naar Efese
 • Ontdek het legendarische Troje
 • Verken het historische plaatsje Bergama
 • Bezoek aan Aphrodisias
 • Excursie kalkstenen terassen Pamukkale
 • Wandeling nabij Cappadocië
 • Nederlands sprekende reisbegeleiding

Excursies

Wandeling TurkijeBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Turkije zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Echte liefhebbers van de oudheid, mogen Troje absoluut niet overslaan.
 • Excursie Efese, een oude Griekse/Romeinse havenstad en de grootste opgraving uit deze tijd.
 • Boottocht naar de verzonken stad Kekova inclusief heerlijke lunch.
 • Wandeling in de omgeving van Urgup waarbij we enkele grotwoningen bezoeken en kunnen genieten van het mooie landschap.


Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend eventueel entreegelden hoeft te betalen:

 • Afrodisias is samen met Efese één van de best bewaarde antieke steden van Turkije.
 • In het centrum van het dorpje Demre, ligt een oeroud kerkje gewijd aan de heilige Sint Nicolaas.
 • Bezoek aan de ruïnes van Myra.
 • Indrukwekkende reis door het schitterende Taurusgebergte en Beysehir.
 • Onderweg naar Ankara maken we een tussenstop bij het zoutmeer Tuz Gölü, tevens het op één na grootste meer van Turkije.

Reisdocumenten

 • Paspoort of Europese identiteitskaart: deze dient na vertrek uit Turkije nog minimaal zes maanden geldig te zijn. Bij een identiteitskaart krijg je een briefje met daarop een stempel (visum) vergeet dit niet bij je te hebben tijdens de terugreis.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 

Geldzaken

In Turkije wordt er betaald met de Turkse Lira. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

 
Geld afhalen: overal zijn geldautomaten. 
Contant: Turkse Lira en euro’s. 
Creditcards: worden bijna overal geaccepteerd.
 
Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.
 
Houd rekening met toegangsprijzen van bezienswaardigheden, gemiddeld € 10,- per entree.
 
Het is in Turkije gebruikelijk om voor verleende diensten een fooi te geven. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen wordt er aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit fooien aan de buschauffeur, hotelpersoneel e.a. worden betaald.
 
 

Maaltijden

Turkije samen etenAlle ontbijten zijn tijdens deze reis inbegrepen, maar voor de lunch en het diner ga je zelf op zoek naar iets lekkers. Zo blijft er voldoende ruimte over om op eigen gelegenheid de Turkse keuken te verkennen. Lekker eten vormt ten slotte een groot deel van een geslaagde vakantie. De reisbegeleiding informeert je over goede ‘Lokantas’ en ‘Kebab Salonu’s’ zodat je voor een redelijke prijs kennis kunt maken met de Turkse keuken.

Turkije heeft een zeer uitgebreide keuken. Dit komt door de vele invloeden van de Grieken, Arabieren, Perzen, Romeinen en Kaukasiers die jarenlang delen van Turkije hebben bezet. Iedereen bracht zijn eigen recepten en eetgewoonten mee uit eigen land, tot op de dag van vandaag worden deze gerechten nog steeds bereid door de Turken. Daarnaast is de Turkse keuken ook heel erg gevarieerd, dit komt weer doordat gerechten van generatie op generatie worden doorgegeven, met elke keer weer een andere twist! Uiteraard kennen wij allemaal de typische Turkse gerechten, zoals de Turkse Pizza, maar Turkije heeft nog veel meer te bieden.

Turkije jongen broodTurkije heeft een ruime keuze aan restaurants, waar je voor een redelijk bedrag een grote keus aan allerlei schotels hebt. In de doorsnee restaurants, 'Lokantas' en 'Kebab Salonu's' kun je gerechten krijgen als gevulde groenten, stoofschotels en gegrild vlees, rijst, pasta of Turkse pizza's. Kenmerkend voor de Turkse maaltijden is het veelvuldig gebruik van verse groenten als tomaat en komkommer, vers fruit, lichte olijfolie en knoflook. Het islamitische karakter van Turkije zie je in het eten terug door het ontbreken van varkensvlees. Wel krijg je vlees van lammeren, schapen en geiten.

Naast de typisch Turkse restaurants zijn het theehuis en de 'Pastane' (banketbakker) uitermate populair. In de kustplaatsen vind je talloze visrestaurantjes. Mineraalwater in flessen is overal te krijgen, evenals de nationale volksdrank thee (çay). Turkse thee is een zwarte thee die gezet wordt met behulp van een Samowar, hierbij wordt een grote hoeveelheid theebladeren gekookt in een kleine hoeveelheid water.

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.
 
Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Hoewel de hygiënische omstandigheden in Turkije redelijk zijn, is het handig om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel in Ankara is bij te boeken. De prijs voor een kamer in Ankara na afloop van de reis is vanaf € 45,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht.

Vervroeging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel in Istanbul is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer op basis van logies v.a. € 75,- pp. per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is v.a. € 130,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Turkije kent verschillende zones wat betreft geografie en klimaat. De kust langs de Zee van Marmara (Istanbul tot Çanakkale) is heuvelachtig met afwisselend vlakkere gebieden. De kusten van de Egeïsche en Middellandse Zee garanderen van de vroege lente tot de late herfst zonneschijn. Centraal-Anatolië bestaat uit een hoogplateau met bergketens.

Er heerst een landklimaat met droge en warme zomers en een zacht en aangenaam voor- en najaar. Het is 's zomers weliswaar warmer dan in het voor- en najaar, maar vanwege de relatief lage vochtigheidsgraad is de warmte goed te verdragen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlands sprekende reisbegeleider begeleidt de reis en vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden. De reisbegeleiding zorgt dat de reis soepel verloopt en is het aanspreekpunt voor vragen en wensen.

Veelgestelde vragen

Hoe reizen we door Turkije?

We reizen door Turkije met een eigen airconditioned bus met een Turkse chauffeur.  Aan de Turkse rivièra maken we een boottocht.

Welke accommodaties gebruikt Djoser in Turkije?

We overnachten in middenklasse hotels, die meestal op loopafstand van het centrum liggen. Alle kamers beschikken over airconditioning en eigen badkamer.

Is het ontbijt inbegrepen?

Het ontbijt is in de reissom inbegrepen en bestaat meestal uit stokbrood, boter, jam, ham en kaas en koffie of thee.

Zijn er lange busritten?

Turkije is een groot land en de totale afstand die we over de weg afleggen is dan ook relatief groot. Bovendien voeren sommige trajecten door bergachtig gebied. Het kan voorkomen dat we de hele dag onderweg zijn, maar uiteraard stoppen we tussendoor op hele mooie plekken om de benen te strekken.

Hoe groot zijn de groepen?

De Djoser groepen op deze reizen bestaan uit gemiddeld 16 personen. De maximale groepsgrootte is 20.

Gelden er in Turkije speciale kledingvoorschriften

Turkije is uiteraard een islamitisch land en zeker op het platteland wordt gepaste kleding op prijs gesteld. Dit betekent voor zowel mannen als vrouwen: kleding die de schouders, bovenarmen en knieën bedekt.

Hoe is de verhouding cultuur/natuur op deze reis?

De reizen door Turkije vormen een boeiende mengeling van cultuur en natuur. Je ziet veel Griekse tempels en Osmaanse overblijfselen, daarnaast rijden we door schitterende landschappen en bezoeken we bijvoorbeeld de kalkterrassen van Pamukkale. Het verblijf in het gebied rondom Göreme is een absoluut hoogtepunt, zowel voor natuur- als cultuurliefhebbers.

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Je kunt overal gemakkelijk telefoneren. De bereikbaarheid van mobiele telefonie is ook goed. Informeer voor vertrek even bij je provider. Internetcafés zijn op veel plaatsen aanwezig, hoewel de verbinding niet overal snel is.

Wat is het voltage in Turkije?

De netspanning is 220 volt, de stopcontacten zijn gelijk aan die in Nederland.

Hoe wordt de reis begeleid?

Een enthousiaste Nederlands sprekende reisbegeleider begeleidt de reis en vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden. De reisbegeleiding zorgt dat de reis soepel verloopt en is het aanspreekpunt voor vragen en wensen.
 

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Turkije

Bekijk alle reisblogs over Turkije