Overzicht Korea rondreizen van Djoser

Rondreis Zuid-Korea

Op een rondreis door Zuid-Korea ervaar je het moderne leven in de metropool Seoul. De eeuwenoude tradities en bijzondere natuurparken zoals het prachtige Seoraksan nationaal park laten een andere kant zien van dit bijzondere land. De DMZ (gedemilitariseerde zone) herinnert je er aan dat de bewogen geschiedenis van Korea nog helemaal niet zo ver achter ons ligt.

Lees meer

Meer over Korea

Daarom kies je voor Djoser
Tijdens de rondreis met Djoser door Zuid-Korea leer je het land echt kennen. Met deze reis gaan we door het hele land en bezoek je alle hoogtepunten; van de drukke indrukwekkende steden tot aan de mooist gekleurde bomen in de nationale parken. Op vakantie met Djoser houdt in dat je veel vrijheid hebt en de authenticiteit van het land beleefd.

Alles goed geregeld op de Zuid-Korea rondreizen
Onze groepsreis naar Zuid-Korea is ingericht op comfort. Dit begint op Schiphol wanneer je met KLM rechtstreeks naar Seoul vliegt. In Zuid-Korea is de infrastructuur zeer goed en door gebruik van onze bussen met airconditioning is het reizen een plezier! Daarnaast verblijf je in comfortabele hotels waarbij het ontbijt is inbegrepen. En onze Nederlandse reisbegeleider zorgt ervoor dat de reis goed verloopt.

Ontdek alle hoogtepunten van Zuid-Korea
Zuid-Korea is een zeer divers land. Waar je in de miljoenenstad Seoul je ogen uit kijkt naar alle hoge gebouwen en indrukwekkende reclameborden, bezoek je in Seoraksan het prachtige nationale park en heb je in Busan zelfs de gelegenheid aan het strand te liggen. Ook qua cultuur ben je in Zuid-Korea op de juiste plek. In bijna elke stad vind je wel een paleis of tempelcomplex die bestaan uit de meest gedetailleerde architectuur.

De Koreaanse keuken
Wat je tijdens de reis zeker niet mag missen zijn een aantal van de typisch Zuid-Koreaanse gerechten. Zo is de bimbimpbap aan te raden, dit is een heerlijk rijstgerecht met diverse groentes en ei. Maar de echte favoriet is toch wel de Korean BBQ. Hier krijg je met je gezelschap een tafel met een kleine BBQ in het midden. Je kan kiezen uit verschillende vleessoorten en daarbij krijg je, zoals bij alle Koreaanse maaltijden, een tafel vol met bijgerechten waarvan de kimchi toch echt niet mag ontbreken. Dit gerecht is met name bedoeld om de smaak weer te neutraliseren. Een beetje pittig is het wel maar het gaat ontzettend goed samen met de meeste Koreaanse gerechten.

Seoul
Onze groepsreis beginnen en eindigen we in de miljoenenstad Seoul. Ondanks dat er 10 miljoen inwoners zijn is deze stad erg gestructureerd. Wat het zo bijzonder maakt is de combinatie van modern en authentiek. Seoul heeft ontzettend veel te bieden; bezoek bijvoorbeeld het winkelgebied Myeongdong, waar je ’s avonds ook het lekkerste streetfood kunt vinden, ga souvenirtjes shoppen in de historische straat van Insadong, stap een traditioneel huis binnen bij een bezoek aan de Namsan Hanok Village of eet een lekker taartje in een van de vele cafés.

DMZ
Waarbij men Zuid-Korea hoort wordt er ook gedacht aan Noord-Korea. Het land kent een erg zware geschiedenis. Tijdens de laatste dagen in Seoul krijg je de kans om de DMZ,  de demilitarized zone, te bezoeken. Bij dit bezoek leer je veel over wat er in die periode is gebeurd. Je krijgt de gelegenheid om ondergronds te gaan, waar de geschiedenis wat meer tot leven komt. Vervolgens breng je een bezoek aan de grens. Op dit uitzichtpunt kun je de vlag van Noord-Korea zien wapperen en op sommige momenten hoor je zelfs de propaganda muziek. Het is een bezoek dat zeker de moeite waard is, als je meer wilt leren over de Zuid-Koreaanse geschiedenis.

Busan
Op de reis kom je ook langs de tweede stad van Zuid-Korea, Busan. Deze havenstad is groot maar oogt een stuk rustiger dan Seoul. Een hoogtepunt is ongetwijfeld de Jagalchi vismarkt. Je kunt hier je vis zelf uitzoeken en deze wordt vervolgens geserveerd. Verser kan het niet!

Reviews Korea reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,1

 • Voor mijn allereerste echte reis was dit zeker een mooi startpunt. Veel eten geprobeerd (en lekker gevonden), mijn kennis qua taal en geschiedenis van het land kunnen opdoen. En ook veel musea en tempels bezocht.

  10,0 (Rondreis Zuid-Korea, 15 dagen)

  10,0
 • Wij reizen al jaren met Djoser. Wij vinden het motto 'vrijheid blijheid' erg fijn. Hierdoor hebben mede op aanraden van de reisbegeleider in Seoul in veel verschillende en leuke restaurantjes gegeten. De reis was werkelijk geweldig!

  9,0 (Rondreis Zuid-Korea, 15 dagen)

  9,0
 • Wat een geweldige reis. Wij hebben een goede indruk van het land gekregen. Vooral de prachtige natuur heeft een een diepe indruk op mij achter gelaten.

  9,0 (Rondreis Zuid-Korea, 15 dagen)

  9,0
 • Wij hebben een prachtige reis gehad. Het vervoer met onze bus was erg prettig en comfortabel.

  8,5 (Rondreis Zuid-Korea, 15 dagen)

  8,5
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

9,1

Voor mijn allereerste echte reis was dit zeker een mooi star...
Voor mijn allereerste echte reis was dit zeker een mooi startpunt. Veel eten geprobeerd (en lekker gevonden), mijn kennis qua taal en geschiedenis van het land kunnen opdoen. En ook veel musea en tempels bezocht.

Gerardina B. - 10,0
Terug naar boven