Overzicht Wales rondreizen van Djoser

Rondreis Wales

Wales is het paradijs voor wandelaars. Tijdens een wandelreis ontdek je de veelzijdigheid van dit deel van Engeland. Je maakt wandeltochten in het noordelijke deel van Wales. Snowdonia nationaal park, Anglesey en schiereiland Lyn staan op het programma. Vanuit het Victoriaanse stadje Llandudno aan de kust waar we de gehele week overnachten, maak je mooie wandelingen.

Reviews Wales reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,4

 • De vliegreis met klm perfect. Mooie tijden ook dat je reisdagen niet verloren zijn. Een actieve en goedvoorbereide reisleidster maken deze reis tot een topweek. Lekker actief, maar nog voldoende energie overhouden in een gezellige badplaats.

  9,0

  Wandelreis Wales, 8 dagen

 • Een mooie wandelreis met bijzondere locaties. Niet zo ruig als het verre Noorden of tropen, maar desalniettemin onvergetelijk. De beklimming van Snowdon was een hoogtepunt, maar ook de wandelingen langs de kust barsten van sfeer en karakter. En een leuk dorpje waar je verblijft!

  9,0

  Wandelreis Wales, 8 dagen

 • Genoten van de gewelddadige natuur samen met goede enthousiaste gids en leuke wandelgroep

  9,0

  Wandelreis Wales, 8 dagen

 • Het is een afwisselende wandelreis met af en toe pittige klimmetjes over rotsachtig terrein. De reis was extra interessant door de reisleider Andre die het gebied zeer goed kende.

  8,0

  Wandelreis Wales, 8 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Wales

Wales leent zicht uitstekend om te ontdekken op een wandelreis of fietsreis. Te voet of op de pedalen ontdekken we het prachtige groene landschap en het vele erfgoed.

Goed verzorgde rondreizen
Tijdens de rondreis naar Wales overnachten we in een gezellig typisch Brits familiehotel. Het hotel is gehuisvest in een sfeervol historisch gebouw, waar je echt de klassiek Britse grandeur kunt proeven. Alle kamers zijn voorzien van douche, toilet, koffie- en theefaciliteiten en flatscreen TV. Het hotel is centraal gelegen en vlakbij het strand met uitzicht op de pier en de zee. De groepsreizen naar Wales worden begeleid door enthousiaste en ervaren, Nederlandse reisbegeleiders die je het echte Wales laten zien.

Waarom Djoser?
De groepsreizen naar Wales zijn erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Wales te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Wales rondreis laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken tijdens de rondreis Wales.


Landinformatie Wales

 • Hoofdstad: Cardiff
 • Andere bekende steden: Swansea en Newport
 • Inwoners: 3,2 miljoen
 • Taal: Welsh, Engels
 • Munteenheid: Britse Pond
 • Beste reistijd: mei tot en met september
 • Tijdsverschil: Het is in Wales 1 uur vroeger dan in Nederland
 • Oppervlakte: 21.000 km²
 • Geografie: Wales ligt in het westen van het eiland Groot-Brittannië en maakt als constituerend land uit van het Verenigd Koninkrijk. Het landschap van Wales is bergachtig, Wales ligt aan zee en bestaat deels uit enkele eilanden.


Beste reistijd Wales

Wales kent een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters, vrij koele zomers en neerslag gedurende het hele jaar, echter met de meeste neerslag in de wintermaanden. Aan deze regen heeft Wales de karakteristieke groene heuvels te danken, afgewisseld met ruige bruine en grijze hellingen. De beste reistijd is de zomer, qua temperatuur is het in Wales dan over het algemeen iets koeler dan in Nederland.


Bezienswaardigheden Wales

Wandelen of fietsen door prachtige groene landschappen, uitzichten op indrukwekkende kustlijnen en cultuur snuiven in oude kastelen en steden. Dat zijn de ingrediënten van een mooie rondreis Wales. Alvast lekker in de stemming komen? Lees hier enkele bezienswaardigheden van een reis Wales.


Snowdonia National Park

Het Snowdonia NP is een van de oudste nationale parken van Groot-Brittannië, waarvan het afwisselende landschap een paradijs is voor wandelaars. Je vindt er onder andere Mount Snowdon, de hoogste berg van Groot-Brittannië. De route die we hier volgen is avontuurlijk, soms verdwijnt het pad even of is het een stukje steil omhoog. Onze moeite wordt echter dubbel en dwars beloond, met prachtige uitzichten over meren en bergen.


Caernarfon Castle

De middeleeuwse vesting, Caernarfon Castle werd in 1285 gebouwd in opdracht van Koning Edward de 1e. Het kasteel staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en ziet er door de robuuste muren en de torens die boven de stad uitrijzen, indrukwekkend uit. Het kasteel is ook in de recentere geschiedenis relevant. De huidige Koning Charles werd hier in 1969 benoemd tot Prince of Wales.

 


Isle of Anglesey

Van de aantal eilanden langs de kust van Wales is het eiland Anglesey de grootste. We bereiken het eiland met een korte oversteek via de indrukwekkende Menai Bridge, waar we even later een mooi uitzicht over hebben. Aangekomen op Anglesey kunnen we prachtig wandelen door weides en over zee kliffen. We zien ruïnes, kerkjes en natuurlijk het strand.


Conwy

Vanaf Llandudno, waar we tijdens een Wales rondreis verblijven, maken we een wandeling naar Conwy. Na de mooie route, langs de kustlijn van Wales, is ook het middeleeuwse kustplaatsje zelf een groot plezier om te verkennen. Enkele bezienswaardigheden zijn: De oude stadsmuren, het kleinste huis van Groot-Brittannië en Conwy Castle, wat nooit belegerd is en daarom nog in zeer goede staat verkeert.

Prachtige natuur en fascinerende geschiedenis, twijfel niet langer en ga mee op een van de groepsreizen naar Wales!