Overzicht Jordanië rondreizen van Djoser

Rondreis Jordanië

Jordanië dankt zijn status als fascinerende reisbestemming aan het feit dat het land altijd al een zeer belangrijk gebied was met een strategische ligging bij de Middellandse Zee en op de oude zijderoute. Er zijn dan ook genoeg prachtige plaatsen die zeker een bezoekje waard zijn: Petra, Amman, Wadi Rum en Aqaba. Tijdens de rondreizen door Jordanië maak je kennis met een zeer rijke en interessante cultuur.

Reviews Jordanië reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Prachtig land veel oudheden lekker eten en een plaatselijke begeleider Hamnam spreekt perfect Nederlands. Begint de dag met een glimlach en een gezegde en regelt alles perfect, klasse

  9,0

  Rondreis Jordanië, 12 dagen

 • Een prachtige reis met een goede mix van cultuur en natuur, een vriendelijke bevolking en een top lokale reisbegeleider.

  9,0

  Rondreis Jordanië, 12 dagen

 • De reis was zeer goed, vooral hoogtepunten Petra, dode zee, wadi rum en mount nebo, en de uitstekende gids: zijn kennis van zaken en het Nederlands was een plus. Mits enige verbetering kan de reis een 9 scoren: salt vervangen, ook shobak, zolang de ondergrondse niet te bezoeken. Brood was altijd hard

  8,0

  Rondreis Jordanië, 12 dagen

 • In 1 woord Prachtig! Kan er niets anders van maken. Kippenvel momenten in Petra en Wadi Rum. Ik kan aanraden om na deze reis nog een paar dagen vrij te nemen, want de indrukken blijven nog even in je hoofd

  9,0

  Rondreis Jordanië, 12 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Jordanië

Tijdens een rondreis door Jordanië bezoek je o.a. Amman, Wadi Rum, Petra en Aqaba. Door de strategische ligging, bij de Middellandse Zee en op de oude zijderoute is Jordanië altijd een belangrijk gebied geweest en daardoor een bijzonder fascinerende reisbestemming. Tijdens onze rondreizen maak je kennis met de rijke cultuur van Jordanië.

Je kunt bij Djoser kiezen uit een 8- en 12-daagse Jordanië reis. Daarnaast is het ook mogelijk om een 15-daagse combinatiereis te boeken naar Israël & Jordanië. Als je van wandelen houdt kun je ook een wandelreis door Jordanië boeken. Op vakantie met het hele gezin? Boek dan je Jordanië rondreis met Djoser Family, deze reis is geschikt voor jong en oud.

Goed verzorgde rondreizen
Tijdens je Jordanië rondreis overnachten we in comfortabele hotels met eigen sanitair. De kamers zijn voorzien van airconditioning. De accommodaties liggen op loopafstand van de bezienswaardigheden. Daarnaast zullen we een nacht overnachten in een bedoeïenenkampement in de woestijn. Een unieke ervaring!

Er reist een ervaren lokale Nederlandssprekende reisbegeleider met ons mee tijdens de reizen Jordanië. De gids zal je veel vertellen over de achtergrond en cultuur van Jordanië. We reizen Jordanië door met onze eigen bus met airconditioning.

Waarom Djoser
De rondreizen naar Jordanië zijn erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Jordanië te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Jordanië rondreis laat je zowel de fascinerende cultuur, als de bijzondere natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden in Jordanië je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Landinformatie Jordanië

 • Hoofdstad: Amman
 • Andere bekende steden: Petra, Aqaba en Wadi Rum
 • Inwoners: 11,15 miljoen
 • Taal: Arabisch
 • Munteenheid: Jordaanse dinar
 • Beste reistijd: maart tot en met mei, oktober en november
 • Tijdsverschil: Het is in Jordanië 1 uur later dan in Nederland. In de winter is het 2 uur later
 • Oppervlakte: 89.342 km²
 • Geografie: Jordanië is vernoemd naar de rivier de Jordaan, die de grens met Israël vormt. Door irrigatie is deze rivier echter bijna volledig opgedroogd. Een kleine strook rondom die rivier bestaat uit vruchtbare grond. Verder bestaat het grootste gedeelte van het land, 90 procent, uit woestijn.

Beste reistijd Jordanië

Reis Jordanië in en je bent direct in een andere wereld. Onze zomer valt gelijk met de zomer in Jordanië. Daar duurt de zomer ook van juni t/m september, maar de temperaturen zijn niet te vergelijken. Het kan in de zomer dan behoorlijk warm worden met een maximum tot ongeveer 40 graden. In de winter is het er koel, zeker 's avonds in de woestijn. Het klimaat varieert van een mediterraan klimaat tot aan een woestijnklimaat. Mocht je in de winterperiode een reis naar Jordanië willen maken, dan is het verstandig om warme kleding mee te nemen.

Bezienswaardigheden Jordanië

In 1946 is het land Jordanië formeel onafhankelijk verklaard en sindsdien heet Jordanië eigenlijk Transjordanië (‘Over de Jordaan’). Jordanië is verdeeld in drie landschappen: het heuvelland in het westen, de Jordaan-vallei en de woestijn in het oosten, dat zich tot ver in Syrië en Saoedi-Arabië uitstrekt. Het totale landoppervlakte van Jordanië bestaat voor 91% uit woestijn, maar ondanks dat zijn er tal van bijzondere bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen tijdens een Jordanië reis!

Hoofdstad Amman
Amman JordaniëIn de afwisselende architectuur en de gevarieerde bevolking wordt de even oude geschiedenis van Amman weerspiegeld. In de stad zijn tal van kerken en moskeeën vindbaar, en het is momenteel de woonplaats van een multiculturele bevolking. Zelfs midden in het moderne centrum van Amman vind je bewijzen van oude wortels, met onder andere Romeinse ruïnes, musea en monumenten. Door de goede ligging van de stad zijn de temperaturen gunstig, wat ideaal is om een bezoek te brengen aan historische bezienswaardigheden.

De collectie van schatten van de prehistorie tot de vijftiende eeuw zijn te bewonderen in het Jordan Archaeological Museum. Voorheen kon men hier ook een klein deel van de Dode-Zee-rollen aanschouwen, maar tegenwoordig vind je deze koperen rol in het Jordan Museum downtown. Beide musea mag je absoluut niet missen tijdens een bezoek aan Amman.

Wereldwonder Petra

Petra JordaniëPetra is de Romeinse naam voor de hoofdstad van de Nabateeërs. De verborgen gelegen stad, één van de wonderen uit de oudheid, is gedeeltelijk uit de rotsen gehakt en ligt in een kloof tussen de heuvels. Jarenlang was Petra het knooppunt van verschillende handelsroutes van onder andere wierook. Deze handelsroute heeft de stad schatrijk gemaakt, wat terug te zien is aan de gebouwen en grafmonumenten. De handelsroute door Petra werd later vervangen door de scheepvaart over de Rode Zee. Door deze verandering werd de stad verlaten. Dit wereldwonder is één van de mooiste verschijningen van Jordanië. Een must om te bezoeken tijdens een Jordanië rondreis.

Wadi Rum woestijn
Wadi Rum JordaniëWe reizen Jordanië door en komen op de meest bijzondere plekken. In het zuidwesten van Jordanië ligt een vallei met rotswanden van graniet en zandsteen, genaamd de Wadi Rum-woestijn. De woestijn is al vanaf de prehistorie door veel verschillende culturen bewoond geweest en dat is nog duidelijk terug te zien in onder andere de rotstekeningen van de eerste bewoners en de graffiti en tempel die de Nabateeërs achterlieten. Veel toeristen verblijven in kampen en verkennen het gebied te voet of per kameel. Eén keer per jaar vindt het ‘Distant Heat Festival’ plaats, wat de woestijn omtovert in een dansvallei, waarbij grote DJ’s als Armin van Buuren en Tiësto optreden. De Wadi Rum woestijn is een must om te zien op elke Jordanië reis!

Pittoreske Salt
Salt was eens de voormalige hoofdstad van Jordanië. In dit pittoreske stadje kun je heerlijk dwalen door de nauwe straatjes van de oude stad. Door de instroom van nieuwkomers groeide de stad in korte tijd uit van een slapend landbouwcentrum tot een grote stad met vele monumentale gebouwen. Deze gebouwen zijn gebouwd in de Nablusi-stijl uit honingkleurige stenen van de lokale markt. In Salt is het mogelijk om een school voor handwerktechnieken te bezoeken, waar traditionele vaardigeden worden geleerd.

Aqaba
Snorkelen in Aqaba JordanieAqaba is de enige havenstad van Jordanië waaruit veel verschillende soorten zeeschelpen en fosfaten worden geëxporteerd. Daarnaast is Aqaba een favoriete en bekende plaats voor mensen die graag duiken. De Jordaanse overheid wil van de stad een toeristische trekpleister maken. Om dit doel te bereiken is het officieel een belastingvrije zone: er wordt geen accijns of BTW geheven op de producten. Een bezienswaardigheid die elke toerist niet kan laten liggen. 

Aqaba is omringd met prachtige landschappen en woestijn, wat absoluut de moeite waard is om te bezoeken. Een combinatie door de canyons en een bezoek aan de oase, levert onvergetelijke herinneringen op.

Reis Jordanië door voor gastvrijheid, een bijzondere cultuur en geschiedenis en indrukwekkende landschappen.

Reisblog Jordanië

Bekijk alle reisblogs over Jordanië