Overzicht IJsland rondreizen van Djoser

Rondreizen IJsland

Ijsland is een bestemming met ruime, spectaculaire en ruige landschappen. Tijdens de 14-daagse rondreis kun je dit prachtig land bezoeken tijdens de zomer. Hierbij bezoek je o.a. Reykjavik, de Blue Lagoon en Geysir.

Lees meer

Ontdek alle hoogtepunten van IJsland

Tijdens de rondreizen door IJsland bezoeken we alle bijzondere en indrukwekkende highlights van het land, zoals de beroemde vulkaan Hekla en de gigantische ijskap Vatnajökull.

Ook is er de mogelijkheid een aantal bijzondere boottochten te maken. Zo kun je op zoek gaan naar walvissen of de gigantische ijsschotsen in de Jökullsarlón gletsjerlagune van dichtbij bekijken. Naast de boottochten behoren indrukwekkende wandelingen ook tot de mogelijkheden.

Tijdens de 13-daagse hotelreis verblijven we in herbergen en guesthouses. Met de 15-daagse kampeerreis wisselen we de herbergen en guesthouses af met mooie kamperplaatsen midden in de natuur. 

Wil je graag wandelen dan is er de speciale wandelreis door IJsland en gezinnen met kinderen kunnen kiezen voor de familiereis.

Voor liefhebbers van besneeuwde landschappen en bevroren watervallen is er de 7-daagse winterreis.

Wat is de beste reistijd voor IJsland?

De beste reistijd voor IJsland zijn de zomer en de winter. Lees er hier meer over. 


Bezienswaardigheden IJsland

Bij IJsland denk je al snel aan een land met woeste natuur, prachtige gletsjers en adembenemende uitzichten over bevroren landschappen. Naast deze indrukwekkende natuur is ook de hoofdstad Reykjavik erg interessant om te bezoeken, maar overal zal je de indrukwekkende natuurverschijnselen terug vinden. 

Reykjavik
Reykjavik IJslandTen eerste is er natuurlijk Reykjavik: de bruisende hoofdstad van IJsland. Reykjavik is de meest westelijk hoofdstad van Europa. Cultuur en natuur mengen zich hier tot een perfecte combinatie. Neem bijvoorbeeld het Cultuurhuis. Dit wordt gezien als het mooiste gebouw van de stad. Binnen in het gebouw duik je in de geschiedenis van de stad en leer je alles over de nationale erfgoederen. Ook de Hallgrimskirkja kerk is de moeite waard. Omdat de kerk het hoogste gebouw is van de stad is het vanaf ver te zien. Het pijporgel met de 5275 pijpen is erg indrukwekkend en het uitzicht vanaf de kerk is fenomenaal.  Naast deze culturele bezienswaardigheden heeft de stad ook prachtige watervallen en kun je heerlijk ontspannen in warmwaterbronnen.

De Westmaneilanden
Papagaaiduikers Westmaneilanden IJsland DjoserDe Westmaneilanden liggen zo’n 11 km ten zuiden van de zuidwestkust van IJsland. De Westmaneilanden zijn een eilandgroep van 12 eilandjes waarvan er slechts één bewoond is. Het bewoonde en tevens ook grootste eiland van de eilandgroep is Heimaey. Het eiland heeft een oppervlakte van 13 km2. De vis wordt hier gevangen en verwerkt en voorziet een groot deel van IJsland van zijn vis. Zomers is Heimaey een paradijs voor papegaaiduikers. Er verblijven er dan zo’n 8 miljoen. De Westmaneilanden zijn wat lastig te bereiken, maar toch wordt het steeds populairder. Het is een stukje puur natuur en tijdens de tocht er naar toe is de kans aanwezig dat je Orka’s spot.

Hekla
Hekla IJsland DjoserDe bekendste vulkaan van IJsland is de Hekla. Deze vulkaan is bijna 7000 jaar oud en nog steeds actief. Wanneer het helder weer is kun je vanaf de weg de 1500 meter hoge vulkaan zien opdoemen. De vulkaan is meerdere keren uitgebarsten. Hierdoor is er rondom de vulkaan een onaards landschap ontstaan. In de middeleeuwen dacht men dat dit de toegangspoort was naar de hel.Vatnajökull
Vatnajökull gletsjer IJsland DjoserVatnajökull is een belangrijk overblijfsel van de laatste ijstijd en de grootste gletsjer van Europa. De gletsjer heeft een oppervlakte van 8100 km2 en de ijskap heeft een dikte van 1km. Een bezoek aan de gletsjer is zeker de moeite waard, het zal je doen verwonderen hoe ruig en mooi de natuur kan zijn. De gletsjer hoort bij het nationale park Skaftafell waar, naast deze indrukwekkende ijskap, meerdere sprookjesachtige bevroren stukjes natuur te vinden zijn. Diepe ravijnen, donkere bossen en heldere beekjes kronkelen door het nationale park.


Landinformatie IJsland

 • Hoofdstad: Reykjavik
 • Andere bekende plaatsen: Vik en Höfn
 • Inwoners: 350.000
 • Taal: IJslands
 • Munteenheid: IJslandse kroon
 • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het in IJsland 1 uur vroeger dan in Nederland, en tijdens onze zomertijd is het er 2 uur vroeger.
 • Geografie: IJsland heeft een zeer bijzonder landschap dat bijna volledig ontdaan is van bomen door de houtkap. Het is een vulkanisch gebied met warme bronnen én grote gletsjers. Het desolate, maar prachtige,  landschap wordt in vele films en series gebruik. 

Terug naar boven

Reviews IJsland reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Mijn 2e rondreis door IJsland ... adembenemend ... weer heel anders dan de vorige keer. Nieuwe plekken bezocht, andere overnachtingslocaties en natuurlijk een ander reisgezelschap. Ik heb alle minuten van de reis genoten!!!

  10,0 (Rondreis IJsland, 13 dagen)

  10,0
 • We zijn een prachtige ervaring rijker met onze reis door IJsland. Een goed gevuld programma, nog ter plaatse aangevuld doorreisleider Paul, die ons steeds enthousiast informeerde en alles prima organiseerde! Ook een gezellige groep, die er steeds het beste van maakte bij het delen van de kamers.

  9,0 (Rondreis IJsland, 13 dagen)

  9,0
 • IJsland is een land voor avonturiers die zich niet laten ontmoedigen door explosieve natuur, vier seizoenen op een dag en af en toe een nacht in een eenvoudig onderkomen. Het land beloont je met een (over)dosis aan onvergetelijke ervaringen.

  8,0 (Rondreis IJsland, 13 dagen)

  8,0
 • Zeer goede reisleider een 10, zeer behulpzame goede chauffeur, mooie reis, veel gezien, leuke en gezellige groep. Accommodaties soms erg eenvoudig, maar dat was bekend.

  9,0 (Rondreis IJsland, 13 dagen)

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

9,0

De kampeervakantie was een succes, grensverleggend en ik heb...
De kampeervakantie was een succes, grensverleggend en ik heb genoten van de bijzondere natuur in IJsland. Dit allemaal onderbegeleiding van een perfecte gids en chauffeur.

Wilma r. - 9,0
Terug naar boven