Overzicht Montenegro rondreizen van Djoser

Rondreis Montenegro

Het beste van de Balkan in één land: Montenegro heeft de reiziger ontzettend veel te bieden. Van Venetiaanse steden aan de Adriatische kust, zoals het beeldschone Kotor dat aan een fjord ligt, tot de kale bergtoppen waar je bij herders verse schapenkaas kunt kopen. In Durmitor doet de natuur een gooi naar het spektakel van Yosemite.

Reviews Montenegro reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • Het was een geweldige, interessante en indrukwekkende reis. Veel afwisseling, leuke groep, super reisleidster. Kortom zeer goed.

  10,0

  Rondreis Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Montenegro & Kosovo, 15 dagen

 • Zéér veelzijdige reis door de 5 Balkanlanden. We hebben genoten van natuur, cultuur in de verschillende landen. De uitstekende reisleider Arno heeft daar mee toe bijgedragen, alsook de plaatselijke chauffeur.

  9,0

  Rondreis Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Montenegro & Kosovo, 15 dagen

 • Een mooie afwisselende reis. Meer inzicht gekregen in de complexiteit van de Balkan. Programma iets te vol en soms qua planning niet handig. (Aankomst Mostar) Dubrovnik eruit en reis langer maken. Zeer tevreden over Rosa, onze enthousiaste reisbegeleidster en Milan een goede betrokken chauffeur.

  8,0

  Rondreis Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Montenegro & Kosovo, 15 dagen

 • Van historische steden tot prachtige natuur, de rondreis door de Balkan is erg mooi. De geschiedenis, cultuur en de adembenemende landschappen maakten het onvergetelijk. Met dank aan de chauffeur Mika die ons overal veilig naar toe bracht en enthousiaste reisleider Niels, is het mooie reis geweest!

  8,0

  Rondreis Servië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Montenegro & Kosovo, 15 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Montenegro

Djoser biedt diverse rondreizen aan waarin een bezoek aan Montenegro wordt gebracht. Zo kun je een rondreis Montenegro combineren met Albanië en Noord-Griekenland of een reis maken door Montenegro en de Balkan. Tijdens een reis door Montenegro ontdek je het beste van de Balkan!

Goed verzorgde rondreizen
Tijdens uw rondreis Montenegro overnachten we in comfortabele, veelal centraal gelegen, hotels. De nette kamers beschikken over een eigen douche en toilet. De Montenegro groepsreis wordt begeleid door ervaren, Nederlandssprekende reisbegeleiders die je het echte Montenegro laten zien.

Waarom Djoser?
De groepsreis Montenegro is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Montenegro te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Montenegro rondreis laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.


Landinformatie Montenegro 

 • Hoofdstad: Podgorica
 • Andere bekende steden: Kotor, Budva, Cetinje
 • Inwoners: 610.000
 • Taal: Montenegrijns
 • Munteenheid: euro
 • Beste reistijd: mei tot en met oktober
 • Tijdsverschil: Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Montenegro.
 • Oppervlakte: 14.000 km²
 • Geografie: Montenegro is een land in de Balkan regio, en grenst aan de Adriatische zee. Het beschikt over een ruig berglandschap en heldere meren


Beste reistijd Montenegro

Montenegro kent een aangenaam mild, door de Adriatische zee beïnvloedt, mediterraan klimaat. Droge warme zomers en zachte winters. Hoe verder weg van de kust en met name in de bergen hoe lager de temperaturen. Hier heerst een typisch landklimaat. Mei tot en met oktober is de beste tijd voor een reis Montenegro.


Bezienswaardigheden Montenegro

Historische stadjes en monumenten, pittoreske havens en unieke natuurgebieden. Dat zijn de ingrediënten van een mooie rondreis door Montenegro. Alvast lekker in de stemming komen? Lees hier enkele bezienswaardigheden van een groepsreis Montenegro.


Skadarmeer

montenegro rondreisHet Skadarmeer is het grootste meer van de Balkan en van heel Europa. Vanwege haar belangrijke functie voor migrerende vogels heeft het de status van nationaal park. Tijdens het maken van een boottocht zie je hier, afhankelijk van het seizoen, veel vogels. Het park kent maar liefst 270 waargenomen soorten. Maar ook uit cultureel historisch oogpunt is het park interessant. Op enkele eilanden zijn overblijfselen van fortificaties en orthodoxe kloosters te zien. Een prachtige activiteit tijdens je Montenegro rondreis. 


Moraca klooster

Langs de Moraca rivier vind je het gelijknamige Moraca klooster, een van de oudste monumenten van Montenegro. Het klooster, wat dateert uit 1252, is nog steeds actief en is een van de belangrijkste Orthodoxe kloosters van Montenegro. In de kerken vind je indrukwekkende fresco’s en wanneer je de grote tuin binnenstapt is het even alsof je binnenkomt in de 13e eeuw. De monniken produceren hier hun eigen honing, waar je ook een potje van mee naar huis kan nemen.


Kotor

De pittoreske oude havenstad Kotor wordt omringd door bergen en is spectaculair gelegen aan een fjord. In het middeleeuwse stadje zwerf je door een wirwar van kleine straatjes van plein naar plein. Je vindt hier veel mooie kerken, gezellige terrasjes en leuke winkeltjes. Wie de klim maakt naar de Ivan toren aan de top van de heuvel wordt beloond met een spectaculair uitzicht over de stad en de beroemde baai. Een mooie bezienswaardigheid tijdens je Montenegro rondreis.

 

Durmitor

Tal van prachtige landschappen, reis Montenegro door en je komt ze tegen. Het Nationaal Park Durmitor is een van die echte natuuroases. Hoe hoger je de bergen van dit spectaculaire massief intrekt, hoe beter de blik op het imposante landschap is. Zo zie je hier tal van bergtoppen, unieke bergmeren, groene bossen, besneeuwde bergkammen en uitgestrekte weiden.

Ontdek het beste van de Balkan en ga mee op een Montenegro groepsreis!