Overzicht Chili rondreizen van Djoser

Rondreis Chili

Chili kent een uniek landschap dat zich uitstrekt over meer dan 4.200 km van noord naar zuid. Het land kent een grote variatie in landschap. Op onze rondreis door Chili reizen we door de droge, hete woestijn in het noorden tot in het koude, bergachtige Patagonië in het zuiden.

Reviews Chili reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Het was voor ons een fabelachtige, onvergetelijke reis! Het Djoser reisprogramma incl. de aangereikte excursiemogelijkheden zat uitstekend in elkaar. De groep was prettig, het weer bijzonder mooi en de reisleidster (Maria) werkelijk uitstekend! Goede toelichtingen; anticiperen; organiseren; humor! :-)

  10,0

  Rondreis Argentinië, Chili & Iguaçu, 26 dagen

 • Een reis met een prima opbouw van mooi naar mooier, naar groots, naar indrukwekkend enz. Prima reisbegeleider!!! Enige minpuntje: Air Europa. We hebben dit maar als een luxeprobleem beschouwd.

  9,0

  Rondreis Argentinië, Chili & Iguaçu, 26 dagen

 • Prachtige reis die zeker de moeite waard is. Reisleidster Marianne heeft ons heel goed begeleid. Als je deze reis maakt doe dan zeker de watervallen in Brazilië erbij. Dat is een prachtige afsluiting van deze reis

  9,0

  Rondreis Argentinië, Chili & Iguaçu, 26 dagen

 • Mooie indrukwekkende reis langs de mooiste plekken in Argentinië. Sommige hotels zijn beetje matig. Vliegen met Air Europa is echt niet chill, als je deze reis wil boeken, kies dan het landarrangement en boek de vlucht bij KLM oid rechtstreeks van Amsterdam naar Buenos Aires!

  8,0

  Rondreis Argentinië, Chili & Iguaçu, 26 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Chili

Een combinatiereis behoort ook tot de mogelijkheden. Zo kun je een 23-daagse rondreis Chili & Argentinië boeken (ook mogelijk i.c.m. de Iguaçu watervallen) of een 23-daagse rondreis door Bolivia, Chili & Paaseiland en je kunt van Santiago naar Rio de Janeiro in 27 dagen. Met deze rondreizen kom je langs allerlei hoogtepunten.

Goed verzorgde rondreizen
Tijdens je Chili rondreis overnacht je in comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels inclusief ontbijt. Onderweg maken we gebruik van eigen bussen. Er is Nederlandse reisbegeleiding aanwezig en ook worden lokale gidsen ingezet om je het echte Chili te laten zien.

Waarom Djoser?
De groepsreis naar Chili is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Chili te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Chili rondreis laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden in Chili je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Landinformatie Chili

 • Hoofdstad: Santiago
 • Andere bekende steden in Chili: La Serena, Antofagasta en Iquique
 • Inwoners: 17,5 miljoen
 • Taal: Spaans
 • Munteenheid: Chileense peso
 • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Chili 4 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze zomertijd is het er 5 uur vroeger dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 756.000 km2
 • Geografie: Chili is het meest langgerekte land ter wereld. Het is bijna 4300 kilometer lang: ongeveer de afstand van Nederland naar de Noordpool. Op zijn breedste punt is het echter slechts zo’n 350 kilometer breed. Door zijn enorme lengte heeft het land een enorme diversiteit aan landschappen en klimaten.

Beste reistijd Chili

In Chili is het zomer tijdens onze wintermaanden, namelijk van december tot en met februari. Dit is voor zonaanbidders dan ook de beste periode voor een Chili reis. De herfst valt van maart t/m mei en de winter in juni t/m augustus en de lente van september t/m november. Precies het tegenovergestelde als bij ons. In de wintermaanden van Chili kan er veel regen vallen.

Bezienswaardigheden in Chili

Het meest langgerekte land ter wereld is landschappelijk gezien ook het meest diverse land ter wereld. In het noorden vind je één van de droogste woestijnen ter wereld, de Atacama, met geisers en vulkanen. In het midden heb je een landschap dat erg lijkt op Duitsland, groene valleien en veel loofbossen. In het zuiden van Chili (Patagonië) is het alsof je in Scandinavië rond rijdt met de sneeuwvlaktes, gletsjers en immense fjorden. De hoofdstad Santiago ligt strategisch in het midden. Het is in verhouding een rijk land en doet qua levensstandaard niet onder voor Europese landen.


San Pedro de Atacama

Omgeving San Pedro de Atacama ChiliHet noorden van Chili is een buitenaards gebied. Je vindt hier veel droogte, enorme vulkanen van meer dan 5000 meter hoog en meren in de meest bijzondere kleuren op meer dan 4000 meter hoogte. Ook liggen hier gigantische geisers, zoutvlaktes die ontstaan zijn door het opdrogen van een binnenzee en valleien, zoals de Maanvallei en de Marsvallei, met de meest bijzondere kleuren en vormen. Het dorp San Pedro de Atacama ligt midden tussen deze natuurwonderen in. Het is een gezellig, kleinschalig woestijnstadje met veel restaurantjes en winkeltjes.

Viña del Mar en Valparaíso
Kablebaan Valparaiso ChiliAls de inwoners van Santiago naar de kust gaan, gaan ze meestal naar Viña del Mar. Dit is een typische badplaats in Europese stijl. Je vindt hier alles van grote winkelcentra en strandtenten tot luxe villa’s en een gezellig centrum. Naast Viña del Mar ligt Valparaíso, een historische stad die op én tegen een berg ligt. UNESCO heeft niet voor niets deze stad uitgeroepen tot werelderfgoed. Het oude centrum ligt op de berg waar je met de 19de eeuwse kabelbaantjes naar toe kunt. Boven zie je een wirwar van straatje vol met houten huizen die in allerlei vrolijke kleuren zijn geschilderd. Ideaal om doorheen te dwalen en een terrasje te pakken om van het geweldige uitzicht over zee te genieten. Het is een stadje waar veel artistieke mensen wonen en dat zie je aan de woningen af. Beneden zijn ook enkele historische panden te vinden, zoals het gemeentehuis.


Santiago de Chile

Panorrama Santiago de ChileDe hoofdstad van Chili is een echte metropool, veel wolkenkrabbers die prachtig gelegen zijn tegen de achtergrond van de duizelingwekkende Andes. Een mooi uitzicht heb je vanaf de groene heuvel die in het midden van de stad ligt, de Cerro San Cristóbal. De stad heeft alle dingen die je van een hoofdstad kunt verwachten; gezellige winkelstraten en pleinen, een prachtige oude kathedraal en natuurlijk het regeringspaleis waar de moordaanslag is gepleegd in 1973 op de toenmalige president Allende.

Torres del Paine

Torres del Paine ChiliHet beroemdste nationale park van Chili is Torres del Paine. Midden in het absurde Patagonische landschap vol met sneeuw, ijs en steile kliffen en gletsjers ligt het nationaal park. Bijna verticaal rijzen de 2000 meter hoge granieten pilaren boven de Patagonische steppe uit, ook wel de naalden van Cleopatra genoemd. Het in 1959 opgerichte nationale park wordt volgens kenners de mooiste van Zuid-Amerika genoemd. Hier vind je azuurblauwe meren, meanderende paadjes die door dichte bossen lopen, over wilde rivieren en enorme blauwe gletsjers.

Paaseiland

Beelden Paaseiland ChiliHet mysterieuze Paaseiland, wat op tweede Paasdag is ontdekt, ligt maar liefst 3700 kilometer van de Chileense kust af. Het is een bergachtig eiland in het midden van de Stille Oceaan, vol met vulkanen, groene heuvels, bossen en witte stranden. Maar het is natuurlijk het bekendst vanwege de mysterieuze Moai-beelden, de uit vulkanisch gesteente uitgehakte koppen van soms wel 20 meter hoog. Er zijn meer dan 600 van deze beelden te vinden, afgemaakte en onafgemaakte, wat verwijst naar een abrupt einde van de oude beschaving op dit eiland. Je vindt ze over het hele eiland. In het binnenland ligt een groot kratermeer vol met riet. Verder liggen over het eiland verspreid traditionele dorpjes. Een unieke stop tijdens je Chili reis!

/