Overzicht Japan rondreizen van Djoser

Rondreis Japan

Op rondreis door Japan bezoeken we de bekende steden Tokyo, Hiroshima, Osaka, Kyoto en Nagasaki. Je zult heel duidelijk geconfronteerd worden met het contrast tussen de moderne Japanse samenleving en de eeuwenoude tradities. Laat je overweldigen door de prachtige natuur zoals bij de vulkanan Fuji en Aso. Je reist vooral door het groene vulkanische landschap in treinen en Shinkansen. We overnachten in hotels en in een typisch Japanse ‘shukubo’.

Lees meer

Alle Djoser rondreizen in Japan

Hoogtepunten Japan

Ontdek alle hoogtepunten van Japan

De rondreizen door Japan van Djoser maken het mogelijk om de highlights van Japan in een comfortabel tempo te ontdekken. Je bezoekt op al onze reizen de indrukwekkende hoofdstad Tokyo, dat ligt op het grootste eiland van Japan ‘Honshu’. Hier kom je in aanraking met de bijzondere Japanse sfeer. Er is een sterke dynamiek tussen westerse invloeden en de Aziatische cultuur. Dit maakt Tokyo een zeer interessante stad.

Ten westen van Tokyo is het bergachtig, hier liggen de Japanse Alpen en het historische Takayama. Kyoto ligt ten zuiden van Tokyo, deze stad vol tempels wordt gezien als een van de mooiste steden in Japan. Osaka is een enerverende stad, vol winkels en restaurants. De rondreis Japan 2 weken bezoekt ook nog het mooie Shirakawago. De rondreis Japan 3 weken gaat verder naar Hiroshima, een blijvende herinnering aan de tweede wereldoorlog. Via de enorme vulkaan ‘Aso’ zakt de reis af naar het zuiden. Op het eiland ‘Kyushu’ bezoek je gezellige arbeidersstad Nagasaki. Ben je op zoek naar natuur, dan is de Japanreis met Hokkaido de ideale combinatie van cultuur en indrukwekkende natuurgebieden. Voor gezinnen met kinderen zijn er speciale Family-reizen.

Wat is de beste reistijd voor Japan?

De beste reistijd voor Japan zijn het voor- en het najaar, de maanden maart en april en oktober en november. Lees er hier meer over.

De mooiste bezienswaardigheden in Japan

Japan is een van de meest bijzondere bestemmingen ter wereld, dat zal je van veel mensen horen die er geweest zijn. Het is een uniek land met unieke bewoners die hun eigen kijk hebben op het leven, sociale interactie en schoonheid. Een land vol bezienswaardigheden en kleine verwonderingen die je hele leven bij je zullen blijven.

Metropool Tokyo

Shibuya crossing Tokyo Japan DjoserOm te zeggen dat Tokyo hét hoogtepunt is van Japan is wellicht nog een understatement. Deze enorme stad (in de agglomeratie wonen meer dan 35 miljoen mensen) bestaat uit meerdere steden met elk een heel eigen karakter. Zo vind je bijvoorbeeld in Harajuku de hipste boetiekjes, in Shibuya de allerlaatste modetrends en in Akihabara de laatste (en oudste!) elektronische snufjes, games en mangacafés.

Naast de vele leuke winkels vind je in Tokyo een grote hoeveelheid mooie parken en tuinen, musea en indrukwekkende tempels. Uiteraard kan een bezoek aan de vismarkt Tsukiji niet ontbreken, tonijn wordt hier gesneden met messen van meer dan een meter lang en alles wat er in de zee zwemt of kruipt is te vinden in een van de honderden stalletjes.

Tempelstad Kyoto

Gouden Tempel Kinkaku-ji Kyoto Japan DjoserNaast Tokyo is Kyoto een van de absolute hoogtepunten van Japan. De stad is een stuk kleiner en bij een eerste aankomst op het station zie je aan de stad niet meteen waar alle lofzangen over gaan. Hoewel het station zelf een architectonisch hoogstandje is vallen voornamelijk de lage rijen van gebouwen op. Kijk je even wat verder dan ontdek je ineens de charme van de stad.

In het centrum vind je chique winkels en chique shoppers en gezellige straatjes met restaurants. Het Kyoto waar iedereen voor komt vind je echter aan de randen van de stad. Vooral in het oosten en noorden van de stad vind je aan de voet van de bergen prachtige tempels, eeuwen oude wandelpaden en bamboebossen. Je kunt in Kyoto ook goed fietsen.

De Japanse keuken

Sushi Japan DjoserHet Japanse eten is vaak het eerste element van de Japanse cultuur waardoor mensen met dit fascinerende land in aanraking mee komen. Meestal bestaat de eerste Japanse hap uit sushi, maar ook udon noodles zijn vaak al wel bekend. De Japanse keuken wordt gezien als een van de beste ter wereld en is uitgeroepen tot werelderfgoed. De enorme diversiteit aan gerechten en het gebruik van bijzondere ingrediënten maken het eten uniek.

Van sushi en sashimi tot Kobe beef en van eeuwenoude recepten en stalletjes op straat tot moderne hoogstandjes in chique restaurants, in Japan vind je het allemaal. Japan is bij uitstek een culinair land, hier ligt dan ook niet voor niks de stad met de meeste Michelin sterren ter wereld: Tokyo!

Openbaar vervoer Japan

Japan trein DjoserHet openbaar vervoer in Japan staat bekend om haar punctualiteit. Treinen en metro’s vertrekken vrijwel altijd stipt op tijd en komen ook weer stipt op tijd aan. Daarnaast valt op hoe schoon de stations en vervoermiddelen zijn, je zal, net als vrijwel overal in Japan, geen zwerfvuil of kauwgom op de grond vinden. In de treinen en metro’s heerst rust.

Bellen is meestal verboden en zeker ’s ochtends zie je scholieren en zakenlui slapen tijdens de vaak lange rit naar school of werk. Zakenmannen lezen staand de laatste manga's. Spoorpersoneel dat je in een volle trein duwt en schoonmakers met witte handschoenen die de door hun schoongemaakte trein uitzwaaien maken een al unieke ervaring nog bijzonderder.

Tempels Japan

Zilveren tempel Ginkaku-ji Kyoto Japan DjoserDat Japan veel tempels heeft is wel bekend. Alleen al in Kyoto zijn er 1.600 Boeddhistische en 400 Shintoïstische tempels. Tempels kunnen midden in de stad staan in grote parken zoals de Meiji tempel in Tokyo of diep in de bossen zoals de tempels op de berg Koyasan. Soms vindt je bij een tempel een Zen-tuin, opgebouwd uit niets anders dan grind en steen. Een plek van meditatie en zelfreflectie. Het bekendste voorbeeld hiervan is de Ryōan tempel in Kyoto.

Voor elke smaak is er wel een tempel, van de populaire ‘Gouden’ tempel Kinkaku en de enorme Todai tempel in Nara tot een klein tempeltje ingebouwd tussen kantoorgebouwen in een drukke straat.

Japanse parken en tuinen

Shinjuku tuin Tokyo Japan DjoserVeel parken en tuinen in Japan liggen als groene oases in de drukke steden en zijn fijne plekken om de hectiek van de stad even achter je te laten. De stadse geluiden verstillen en het uitzicht veranderd van mensen en gebouwen in waterpartijen, bloemen en mooie vergezichten. Parken zijn vaak onderdeel van een tempelcomplex, maar kunnen ook als los park opgezet zijn.

Zen tuin Kyoto Japan DjoserTuinen horen vaak oorspronkelijk bij het huis van een rijke koopman of iemand van adel. De Japanse tuinen en parken zijn wereldberoemd en met recht. Je vindt in Japan de mooiste voorbeelden van bijvoorbeeld Zen-tuinen, ‘shakkei’ (geleend landschap) tuinen en uitgestrekte parken vol botanische wondertjes. Sommige tuinen en parken worden drukbezocht, maar vele hebben maar weinig bezoekers. Op deze rustige plekken kun je ongestoord genieten van een meegebrachte lunch, zoals een zogenaamde bento box. Een trommeltje met daarin onder andere reis en vaak vis en groente.

De kersenbloesem (sakura)

Kersenbloesem bomen park Nara Japan DjoserDe kersenbloesem is één van de Japanse hoogtepunten die iedereen kent. Van half maart tot eind april trekt de bloesem van zuid naar noord over de vier grootste eilanden van Japan: Shikoku, Kyushu, Honshu en Hokkaido. De start van de bloesem wordt door vele facetten bepaald, onder andere door de gemiddelde wintertemperatuur, het weer (temperatuur, veel wind en regen of niet) en de hoogte van de locatie. In Tokyo en Kyoto ligt het hoogtepunt van de bloesem gemiddeld genomen rond eind maart. Lees hier meer over de kersenbloesem.

Terug naar boven

Reviews Japan reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Top!

  10,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  10,0
 • Echt een top vakantie met een toffe groep. De reisbegeleidster verdient al haar punten want ze kwam ook vaak met extraatjes waardoor we heerlijk verwend werden. Qua cultuur, eten, activiteiten en de mensen is dit echt een aanrader.

  10,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  10,0
 • De reis naar Japan leverde extra ervaringen op, zoals de typhoon Hagibis meemaken, de kroning van de keizer en het rugbytoernooi waar Japan goed meedeed. Helaas vervielen er ook zaken, maar de reisleiding hielp mee de reis zo goed mogelijk te laten verlopen. Het kimonodiner was zo'n extra aanrader.

  8,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  8,0
 • In het begin even zoeken hoe het concept werkte, maar hebben veel steun gehad van Marja. Verder prima geregeld...

  9,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  9,0
 • Een mooie reis, waar veel hoogtepunten van Japan kunnen worden bezocht. Alleen jammer dat op één dag 3 verschillende locaties moesten worden bezocht (veel reizen, weinig tijd). Dit zou beter ingepland kunnen worden. Geschikt voor reizigers met een goede conditie.

  8,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  8,0
 • Een prachtige reis door afwisselend Japan. Intensief en verrassend. Aankomst vliegveld Japan liep wat verkeerd. Lang moeten wachten na een vermoeiende lange reis. (waarom trouwens geen directe vlucht?). Tuin Okayama en Osaka eruit, meer tijd in Hiroshima Reisbegleiding top! Mooie reis.

  8,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  8,0
 • Wij hebben enorm genoten van deze goed georganiseerde en begeleide reis naar Japan! In 3 weken veel kilometers gelopen, gefietst, getreind en met de bus gereisd om de mooiste plekjes te ontdekken. Reizen door Japan is een feest!

  9,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  9,0
 • Van de drukte en hectiek in het moderne en altijd levende Tokyo tot aan de rust, cultuur en natuur in het bergachtige Koyasan, deze reis verveelt geen moment en blijft geven.

  9,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  9,0
 • Fantastische reis in een bijzonder land! De kersenbloesem en het fraaie weer maken het compleet. Door het veelvuldig gebruik van het openbaar vervoer reis je eenvoudig en ervaar je veel van de steden (je loopt veel). Veel hoogtepunten, waaronder een helikoptervlucht boven Mount Aso!

  10,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  10,0
 • De reis is indrukwekkend, een afwisseling van culturele hoogtepunten, culinaire verassingen en ervaringen van het alledaagse leven in Japan. De reisbegeleiding was uitstekend en de mogelijkheid om zowel alleen als met groepsleden samen iets te ondernemen biedt een aantrekkelijke vrijheid.

  9,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  9,0
 • Vertrokken als toeristen, thuisgekomen als reizigers. Dankzij onze reisbegeleidster Jennifer die vanaf de eerste dag ons liet zien dat je voor de metro van Tokio geen angst hoeft te hebben. Prima hotels, uitstekende begeleiding en het sublieme eten. wij gaan zeker terug maar dan wel privé

  9,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  9,0
 • De reis is prachtig, de begeleider (Harry) was gewoon geweldig!

  8,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  8,0
 • Het was een fantastische reis. Veel gezien en geleerd van Japan. Dit werd mede mogelijk doordat de reis altijd via openbaar vervoer verliep. Ook de prima reisbegeleider heeft zeer veel extra informatie verstrekt. Natuurlijk werkte mee dat het weer prima was. Hotels waren goed tot uitstekend!

  10,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  10,0
 • Geweldige reis met voortreffelijke begeleiding van Wim. Hotels en (trein)reizen waren prima verzorgd. Veel mogelijkheden voor eigen invulling. Een aanrader

  9,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  9,0
 • Geweldige reis geweest, de mensen daar heel vriendelijk en behulpzaam, mooi land ook, het vervoer per trein, metro en shinkansen was prima en onze reis begeleider Frans was geweldig. Ik geef deze reis een 10.

  10,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  10,0
 • Wat een prachtige reis. Dat gaat nog lang duren voor ik dit allemaal heb verwerkt. De over-de-top wereld van Tokyo, de serene rust in Koyasan, het prachtige oeroude Japan in Kyoto, de treurige monumenten ter nagedachtenis aan de slachtoffers in Hiroshima maar ook het prachtige Miyajima en Nagasaki!

  10,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  10,0
 • (haiku of josku): Japan meer dan waard. in staat om het leven daar. hart en ziel te zien. De JOS was ER

  9,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  9,0
 • We hebben deze reis gekozen als onze huwelijksreis... En deze zullen we nooit meer vergeten! Het was echt prachtig! Een schitterende manier om Japan te leren kennen. We zijn ons hart daar verloren... En ook nog eens een dikke merci aan de reisbegeleider Hans!

  10,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  10,0
 • Japan is een wereld op zich die meer dan de moeite waard is om te gaan ontdekken. Modern en mystiek, vriendelijk, vrolijk en levendig, en prachtig en praktisch. Het land en zijn inwoners overweldigen je wellicht in het begin, maar al snel wordt je verliefd op Japan en wil je hier niet meer weg.

  9,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  9,0
 • Japan, voor velen waarschijnlijk niet de vakantiebestemming waar je direct aan denkt, maar... denk er maar wel over na! Japan is een fantastisch land, vol tegenstellingen / contrasten, gedisciplineerd, georganiseerd, schoon, mooi, fantastische keuken(s), natuurschoon, cultuur, rust en hectiek..DOEN!

  10,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  10,0
 • Ik ben ontzettend tevreden over de communicatie vooraf, tijdens en na de reis. Speciale dank aan onze reisbegeleidster Natasja die de nodige rust heeft gegeven om ons optimaal te laten genieten. Op mijn blog whotheblogisellis.com heb ik een gedetailleerde review geschreven.

  10,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  10,0
 • Een mooie reis, wel vermoeiend: veel steden (wandelen) met ook wat afwisseling. We hebben een goede indruk van het land gekregen. Ook een goede reisbegeleiding: veel vrijheid indien je dat wenst, begeleiding indien je twijfelt (zeer goed). Het land is zeer veilig (weinig diefstal).

  9,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  9,0
 • Japan was een bijzonder fascinerende reis, het programma was prima van opbouw met bezoek aan vele hoogtepunten en volop vrijheid voor eigen initiatieven.

  8,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  8,0
 • Schitterende herfstkleuren. Schoon, veilig, paleizen en tempels, ultra moderne stations met talloze warenhuizen en restaurantjes. Geisha's, sake, onsen, sumoworstelaars, Boeddha beelden, Shinto heiligdommen, super verse sushi en allerlei voor ons totaal andere gerechten/smaken en gebruiken. Een geweldig land!

  9,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  9,0
 • Prachtige reis met als grootste verrassing de vriendelijkheid en het fijne gedrag van de Japanners zelf. Door het vele lopen toch vrij inspannend.

  8,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  8,0
 • Een geweldige reis, boordevol interessante contrasten die blijven boeien. Zeker de moeite om nog eens naartoe te gaan en dan hopelijk met mooi weer (daar kon niemand wat aan doen !).

  8,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  8,0
 • Met een schat aan ervaringen en belevenissen weer thuis van een rondreis door Japan. Mede dankzij de geweldige reisbegeleiding van Harry is het een onvergetelijke reis geworden.

  10,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  10,0
 • Geweldige reis, naar een zeer enerverend en boeiend Japan, onder begeleiding van een uitmuntende Djoser reisleider

  9,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  9,0
 • Met een fantastische reisbegeleider Harry reizen door een zeer fascinerend land.

  10,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  10,0
 • Terugkijkend hebben we een fantastische reis gehad. Goede voorzieningen, een leuke groep mensen en een ervaren, jonge enthousiaste en betrokken reisbegeleidster. Japanners zijn vriendelijke mensen, alles ziet er schoon uit en soms een beetje stresserig punctueel. Maar 's lands wijs, 's lands eer.

  10,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  10,0
 • We hebben een top vakantie gehad, om nooit meer te vergeten! Dit kwam o.a. door het land Japan en zijn bewoners en onze reisbegeleidster (Maaike), GEWELDIG!

  9,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  9,0
 • Een prachtige reis, en een heel fascinerend land: drukke steden, hoge en steile bergen, tempels en tempelcomplexen, heiligdommen, hele vriendelijke mensen, de contrasten tussen stad en "platteland", en het vaak gebruik maken van het OV maken dat je het Japanse leven van heel dichtbij meemaakt! Top!

  10,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  10,0
 • Ik kan de reis niet beter beschrijven dan Michel dat hiervoor heeft gedaan. Ik zou willen dat ik het zo goed kon beschrijven want zoals het door hem beschreven is, heb ik de reis ook ervaren.

  9,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  9,0
 • Dit is een reis die je zo opnieuw zou doen. Goedgelegen hotels...vervoer tiptop...een hele ervaring rijker.

  10,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  10,0
 • Mooie reis, veel te zien en te doen. Uitermate vriendelijke bevolking.

  8,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  8,0
 • Het is een reis met veel steden, veel reizen met het openbaar vervoer. Veel cultuur, iets minder natuur. Het is raadzaam om een partner/vriend en of vriendin mee te nemen, omdat de dagen redelijk zelfstandig ingevuld worden. Voor adviezen en vragen kun je je altijd richten tot een bekwame reisleider

  7,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  7,0
 • Japan is een fantastisch land om te bezoeken. Er zijn mooie tempels, tuinen en pagoda's te zien. Hiroshima en Nagasaki zijn indrukwekkend. Het eten is overal lekker of het nu Sushi, teriyaki, tempurah of ramen is. Het land is schoon, de mensen zijn vriendelijk en overal heb je verwarmde toiletbrillen.

  9,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  9,0
 • Een fantastische reis in een geweldig land! Ik heb genoten van sprookjesachtige bloesem, moderne en oude cultuur, uiterst vriendelijke Japanners en heerlijke eten. Dit is een prachtige reis met interessante hoogtepunten. En Sander is een uitstekende reisbegeleider. Een absolute aanrader!

  9,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  9,0
 • Deze prachtige reis geeft een goed inzicht in het traditionele en moderne Japan. Daarnaast voldoende mogelijkheid voor eigen inkleuring. Door het gebruik van openbaar vervoer (Shinkansen, trein, metro etc) krijg je een goede indruk van het echte leven in Japan. Uitstekende reisbegeleiding. Aanrader!

  8,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  8,0
 • Een mooie reis gehad. Veel te zien en te doen. Veel vrijheid, dus van te voren handig om wel wat in te lezen. Minder groepsgevoel, mede vanwege reisvormen en weinig echte groepsactiviteiten. Programma goed te doen. Zelf 2 dagen verlengd, aanrader. Prima hotels.

  8,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  8,0
 • supersnelle sinkansen, open toeristenboemeltje langs rivier, tempels, kabelbaantje naar hoog punt boven baai, duizenden automaten, bamboebos, hemelse tuinen, electrisch verwarmde wc brillen, kimono's, kastelen, ninja's en samoerais, optochten, lampionnen, zenpriesters, rituelen en robots.

  8,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  8,0
 • Wauw!! Wat een fantastische reis door het land van de reizende zon. Wat een schoonheid aan natuur, prachtige tempels, en vriendelijke bevolking. Mijn verwachtingen zijn echt overtroffen! Ook dankzij Ria die een fantastische bijdrage heeft geleverd aan deze reis die ik nooit meer zal vergeten!!

  10,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  10,0
 • Niets voor niets wordt Japan het land van de rijzende zon genoemd. Er heerst daar respect voor elkaar, ongeacht geloof, rang of afkomst. Tevens is het een schoon en daardoor mooi land om te vertoeven.

  8,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  8,0
 • Route, planning, hotels, vervoer zijn uitstekend. Reisbegeleiding excellent. Laurens is op alle onderdelen 1) technisch in de regie met openbaar vervoer, 2)energieke stroom aan nuttige informatie, en 3) in de vorming van de juiste groepsdynamiek een aanwinst voor onze reis geweest. DANK

  10,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  10,0
 • Perfecte reis. Reizen met openbaar vervoer was een leuke ervaring. Tijdsplanning geweldig. Geen tijd om je te vervelen. Hotels erg goed. En vooral ook een perfecte reisleider (Laurens).

  10,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  10,0
 • Een FANTASTISCHE reis. Het open programma, dat Djoser je voorschotelt, is naar ons idee een volmaakte kennismaking met het bijzondere land. Van spectaculaire steden tot verstilde tempels en tuinen. De reis heeft onze stoutste verwachtingen overtroffen.

  10,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  10,0
 • Heel fijne en leerzame reis! Met veel Cultuur. Eerste reis waar geen toerist bus in voor kwam buiten de eerste naar het Hotel. Alles werd afgewerkt met lijnbus, metro, tram, per spoor in alle varianten en natuurlijk de snelle trein: Shinkansen. Kritiek: Geen bijhorend ONTBIJT bij deze reis !!!

  9,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  9,0
 • Hele mooie reis in een prettig en prachtig land met een zeer afwisselend reisprogramma, waarbinnen ook nog eens veel vrijheid om naar eigen keuze dingen te gaan ondernemen. Het is daarbij handig om te reizen met niet al te grote koffers.

  10,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  10,0
 • Japan is een heel mooi land met ontzettend gastvrije bevolking. We hebben genoten van de goede hotels, het perfecte openbaar vervoer systeem, de heerlijke gerechten en bovenal was het overal erg schoon. Kortom, een zalige vakantie en een ervaring die we niet hadden willen missen. Dank aan reisbegeleider Patrick.

  9,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  9,0
 • Bijzondere reis door het 'Land van de Rijzende Zon', waarin alle facetten van de Japanse cultuur de revue passeren en je echt laten voelen hoe het leven daar is. Totaal anders dan andere Aziatische landen.

  8,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  8,0
 • Fantastische reis. Prachtige tempels en musea tegenover de supersnelle shinkansen. Hele beleefde mensen en het eten is fantastisch. Het kan wel heel warm zijn (juli-augustus) en het kan ook heel hard regenen maar dat moet je er niet van weerhouden om dit geweldige land te gaan zien.

  9,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  9,0
 • Een heel andere rondreis! Veel vervoer per trein. Diverse soorten treinen. Bijzondere ervaring. Ook prettig om je een keer geen rekening te hoeven houden met de hygiëne. Goede hotels. Fijne reisbegeleider. En dat is heel belangrijk! Goed bevallen om opnieuw kennis te maken met Japan!

  9,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  9,0
 • een fantastische reis met een geweldige Sander als reisleider. 22 dagen volop genoten. Ook onze medereizigers waren leuk.

  10,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  10,0
 • Prachtige en bijzonder indrukwekkende reis. Japan maakte de verwachtingen waar en bijna korte metten met de verwachtingen vooraf. Uitstekende reisbegeleiding door Harry Coeland. Zie verder: kleinerooie.waarbenjij.nu

  9,0 (Rondreis Japan, 22 dagen)

  9,0
 • Het was een heel mooie reis met een leuke groep en een uitstekende reisbegeleidster. We hebben veel gezien en gedaan en veel gelopen. Kleine suggestie: we hebben de berg Fuji toch wel gemist. Ik zou dat als een optionele excursie in het programma opnemen.

  9,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  9,0
 • Reis: 10. Hotels: 8. Reisbegeleiding Juliette 10+. Geweldige reis met toppie reisbegeleidster

  9,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  9,0
 • Een bijna complete reis, jammer dat er geen georganiseerde dagtrip vanuit Tokyo naar Nikko in het programma opgenomen is .

  8,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  8,0
 • Een heel mooie reis! Deze reis biedt leuke afwisseling tussen de drukke steden en de dorpjes in de bergen. Het slapen in een tempel was ook heel bijzonder. Het is wel een hele drukke reis met weinig rustmomenten. Het reizen met openbaar vervoer is leuk en gemakkelijk om te doen.

  8,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  8,0
 • Japan 15 dagen was een enorm mooie en leuke reis. Deze reis was voor mij persoonlijk nog leuker door de super gezellige groep en de vriendelijke, behulpzame en deskundige reisbegeleider. Wel jammer dat Djoser er voor koos om via Dubai te vliegen. Dat duurt 2x zo lang als een directe vlucht.

  8,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  8,0
 • De eerste reis met Djoser is voor ons een fantastische ervaring. De rondreis Japan in 15 dagen gaf een onderdompeling in het leven van Japan, de mensen, de cultuur, de gastvrijheid, de natuur, de begeleiding. Een aanrader voor iedereen. We kijken nu al uit naar een vervolg.

  10,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  10,0
 • Het was een geweldige ervaring en een fantastische reis. We hebben als groep erg veel geluk gehad: niet alleen was het een fijne groep, en een inspirerende reisbegeleider, maar ook is het noodweer met een grote boog om ons heen gewaaid en hebben we 'per toeval' bijzondere evenementen meegemaakt.

  10,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  10,0
 • Tijdens deze reis maak je kennis met alle aspecten van Japan. Door gebruik te maken van het openbaar vervoer zijn de reisafstanden kort en ervaar je de hectiek die de Japanners onder gaan. Er is een goede afwisseling van steden en prachtige natuur. Geniet van de diversiteit aan eettentjes.

  9,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  9,0
 • Een fantastische reis waaraan niks ontbrak! Zeer gevarieerd met als kers op de taart logeren in een Boeddhistisch klooster. Enthousiaste reisleider en gezellige groep. Fijn dat alles zo goed geregeld was! Tip voor de volgende reis is meer informatie over flora en fauna van Japan. Dank!

  8,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  8,0
 • Prachtige reis die ik op mijn sterfbed nog zal herinneren. Reisleider Emiel deed zijn best om een eigen programma te voorzien zowel overdag als ‘s avonds. Top, Emiel. Groep was ook mooi samengesteld. Topbestemming en goed georganiseerd door Djoser.

  9,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  9,0
 • Zeer mooie reis gehad! Beide uiterste punten van de samenleving gezien, zoals de drukke moderne steden als de afgelegen monniken tempels. Op vele manier rond getrokken met de groep maar alsnog genoeg tijd voor je eigen plan. Ook was het super fijn om Harry als reisbegeleider te hebben. Top vakantie!

  9,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  9,0
 • het was een fantastische reis. Onze reisleider Laurens wist erg veel van de Japanse cultuur en gebruiken en heeft ons geïnspireerd, Veel goede tips gekregen van hem en prachtige en verrassende locaties bezocht. Goede balans tussen organisatie en vrijheid om zelf dingen te doen

  10,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  10,0
 • Hele plezierige reis. Japan beviel ons erg goed, het land is veilig, schoon en goed georganiseerd en er valt heel veel te zien en te beleven. De Djoser reis bevat heel veel highlights en de reisleidster deed ontzettend haar best om iedereen een plezierige ervaring te geven. Aanbevolen!

  9,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  9,0
 • Mooie afwisseling tussen het fascinerende leven in de grote steden en de rust hoog in de bergen bij de monniken. Omdat we bijna overal konden fietsen kregen we een prachtige inkijk in het dagelijks leven in het land van Haruki Murakami en Marie Kondo. Met dank aan Margriet, onze vrolijke reisleider!

  9,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  9,0
 • Mooie reis! Goed georganiseerd, mooie route, enthousiaste reisleider. Was zeker het geld waard. Had wel een dagje langer in Kyoto willen verblijven.

  9,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  9,0
 • Foto's bij deze reis geven een impressie maar om het werkelijk te zien en te ervaren moet je deze reis gemaakt hebben, zeker met de zeer service gerichte reisbegeleiding die met ons meeging. Het was gewoonweg een topervaring en reis.

  9,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  9,0
 • Op pad geweest met een supergroep medereizigers. Een schitterende reis door een bijzonder land. Zo beleefd en behulpzaam. Mooie architectuur en cultuur. Zelfs de Mt. Fuji was te zien onderweg! Mijn Belgische fotovriend heeft daarvan het meest genoten. Het was TOP

  8,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  8,0
 • Geweldige reis door een andere cultuur met een super enthousiaste gids, altijd klaar om te helpen en steeds vrolijk. Heeft voor mij een andere wereld laten zien. Japan is orde, regel en discipline, behulpzame vriendelijke mensen die nog werken met overgave. Bijzonder lekker eten, kortom een succes

  9,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  9,0
 • Een prachtige reis, mooi land, zeer veilig gevoeld, heerlijk eten, vriendelijke mensen. Wil er zeker nog eens heen maar dan meer de natuur in, super reisbegeleiding

  9,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  9,0
 • Wat hebben we een prachtige reis gemaakt! Door de samenstelling van het programma (deels met de hele groep, deels zelfstandig), de prachtige kersenbloesem, de bijzondere excursies en ook zeker door de professionele en enthousiaste begeleiding van Ricardo is het een onvergetelijke reis geworden.

  10,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  10,0
 • Onze reisleider Ricardo was TOP en ook wij en de groep waren in TOP conditie tijdens deze vermoeiende maar o zo heerlijke en geurige reis in het kersenbloesem-Japan van de voorbije 2 weken!!!

  9,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  9,0
 • De reis wat zonder meer een succes: 20 deelnemers is een goede grootte voor een reisgroep; De bestemmingen waren goed gekozen; Het weer was goed; We hebben het geluk gehad midden in de kersenbloesems deze reis te maken en tot slot: Ricardo is een uitstekende reisbegeleider. Onze complimenten.

  8,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  8,0
 • Mooie reis, leuke reisgenoten en reisleidster. 15 Dagen is te kort dus wat mij betreft mag Matsumoto geschrapt worden en dag langer in Kyoto....of 17-daagse trip ervan maken. Japan smaakt naar meer en we vielen met onze neus in de boter qua weer en volledige kersenbloesem.

  8,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  8,0
 • Een goed in elkaar gezetten rondreis, met leuke excursies, genoeg vrije tijd. Een tien met een gouden griffen voor de begeleidster. Hield ons ten allen tijden op de hoogte en wist in elke plaats de leukste bezienswaardigheden en lekkerste eetgelegenheden. Ze was een gezellig en warmhartig persoon.

  10,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  10,0
 • Een zeer mooie reis door een bijzonder land: druk met mensen, maar niet chaotisch. Zo beleefd en behulpzaam en georganiseerd. Mooie architectuur en cultuur. Als ik deze reis opnieuw zou doen, zou ik het landenarrangement boeken met 1 dag extra in Tokyo en 1 dag extra in Osaka met dagtrip Hiroshima.

  8,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  8,0
 • Geweldige vakantie gehad in Japan. Alles vanuit Djoser was goed georganiseerd, prima hotels en leuke excursies. Fijn de vrijheid die Djoser bied in het reisschema. Onze reisbegeleider was lang terug 1 keer in Japan geweest dus voor hem was alles ook vrij nieuw, ondanks dat waren wij heel tevreden.

  8,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  8,0
 • Een mooie reis om een indruk te krijgen van een veelzijdig Japan. De drukte van de steden Tokyo, Kyoto en Osaka afgewisseld met de serene rust van bergdorpjes, de bossen en natuur van Japan. Vanwege de, grotendeels, vrije invulling van de reis komt een ieder aan zijn trekken. Culinair is Japan top.

  9,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  9,0
 • Goede reisleiding in leuke groep. Alles klikte. Reisbegeleidster Astrid was goed. Na 42 groepsreizen door de wereld is Japan een veilig en schoon land met vriendelijke bevolking. In 15 dagen veel gezien van Japan.

  10,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  10,0
 • Ben diep onder de indruk van dit wonderlijke en intens prachtige land. Dat je je spullen overal gewoon kan laten liggen, er wordt niet gestolen, geeft een veilig gevoel. Met Djoser reizen als alleenstaande vrouw, voel je vrij om te kiezen met de groep mee te gaan of je eigen weg te gaan. Gids 200%

  9,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  9,0
 • Fantastische reis. We hadden super veel geluk met het weer en hebben zelfs Mt. Fuji kunnen zien onderweg naar de Wasabi Boerderij! Het was fijn om veel ruimte te hebben voor eigen activiteiten en de groep was super gezellig! Enige punt: reisbegeleider moet bekend(er) zijn met Japanse taal & cultuur.

  9,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  9,0
 • Waanzinnige mooie reis! Heel veel gezien, ogen te kort! Een ware belevenis! Een hele aparte wereld! Een veilig en schoon land!

  10,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  10,0
 • PERFECT JAPAN. Een perfect overzicht op het oude Japan en het nieuwe Japan. Perfecte organisatie, gecombineerd met perfecte vrijheid. Dit is wat je krijgt in deze 15-daagse Djoser reis naar JAPAN!!! Gewoon PERFECT !!!

  10,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  10,0
 • Net terug van een fantastische 15-daagse reis naar Japan. Op pad geweest met een super groep medereizigers. Absoluut van iedere minuut genoten van de kersenbloesem in alle steden, het mooie weer, het heerlijke eten en alle tempels en spectaculaire gebouwen die we hebben bezocht. Een aanrader.

  9,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  9,0
 • Strak georganiseerde reis waarin je tegelijkertijd veel vrijheid hebt. Jezelf goed voorbereiden is daarom een must. Was mijn eerste groepsreis, maar je kunt het net zo individueel maken als je wilt. Japan is zeer toeristen-friendly, heerlijk om te bereizen.

  10,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  10,0
 • Fantastische reis.

  9,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  9,0
 • Zeer goede reisbegeleiding door Marcella

  8,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  8,0
 • Leuke reis, goede reisbegeleiding! Ik heb veel gezien van Japan en zelf de reis met een aantal leuke excursies aangevuld.

  8,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  8,0
 • We hebben erg genoten van Japan. Wat een mooi land. De hotels waren prima. Het reisschema was goed. En een pluim voor Margriet, onze reisleidster. Gezellige vrouw en bereidde ons goed voor met documentatie over onze bestemmingen.

  9,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  9,0
 • Alles prima verlopen, voor het mooie iets wat te veel tempels. Bezoek aan 3 belangrijke was voor mij voldoende geweest

  8,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  8,0
 • Mooie reis door het bijzondere land Japan. Goede afwisseling tussen grote steden en kleinere plaatsen. Heerlijk eten! Veel meer vrijheid dan ik gewend ben bij andere organisaties. De reis is bijna volledig met het OV, dat is goed te doen en je ziet meer van het dagelijks leven.

  8,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  8,0
 • Ik denk met onwijs veel plezier terug aan deze reis naar/door Japan; álles was interessant! De cultuur, mensen, eten.. Daarnaast heb ik een aantal bijzonder leuke en interessante mensen leren kennen, waarmee ik deze reis heb mogen maken. Wat mij betreft een absolute aanrader. Indrukwekkend.

  9,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  9,0
 • Mooie reis en alles goed geregeld. Enige nadeel dat je de tempels op een gegeven moment wel gezien hebt (maar je hebt vaak de keus om niet mee te gaan en zelf je richting te kiezen). Mooi land en de mensen zijn geweldig! Zeker een aanrader als je voor het eerst naar Japan gaat.

  8,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  8,0
 • Super Vakantie, Up Tempo, Japan rondreis krijgt een 9. Mede dankzij Maaike.

  9,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  9,0
 • Prima rondreis door Japan gemaakt. Prachtig land. Veel gezien. Ook veel vrijheid om zelf op stap te gaan. Een goede mix wat ons betreft. Harry was onze reisbegeleider. Hij is heerlijk relaxed met veel humor en wist veel te vertellen.

  9,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  9,0
 • Mooie reis!! Veel gezien van Japan onder de deskundige leiding van Rene. Met een hutkoffer vol ervaringen en indrukken weer naar huis.

  10,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  10,0
 • Een hele mooie reis. Erg afwisselend qua vervoer wat heel leuk is om mee te maken. Van metro en trein tot bus en kabelbaan. En wat is er veel te zien in Japan echt heel leuk en mooi. Een gek, mooi en interessant land. Goede reisbegeleidster die alles goed heeft geregeld. Echt genoten!

  8,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  8,0
 • Heel interessante reis

  9,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  9,0
 • Mooie indruk van Japan. Afwisseling in steden en natuur. Alle highlights gezien!

  9,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  9,0
 • Fantastische rondreis gehad in Japan, veel gezien en veel indrukken opgedaan

  10,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  10,0
 • Japan is een heerlijk land om naar toe te reizen. Alle uithoeken van de wereld gezien maar geen enkel land is te vergelijken met Japan. Hoe druk het ook in de grote steden is... je voelt je steeds relax in dit prachtige land. Deze reis kende enkel hoogtepunten.

  10,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  10,0
 • Prachtige reis om met Japan kennis te maken.

  8,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  8,0
 • De reis van 15 dgn rond Japan kan met één woord omschreven worden, FENOMENAAL !! ....prachtreis in al zijn pracht en praal ...zowel natuur als steden .....zeker een aanrader om te doen!!!

  10,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  10,0
 • Het was een geweldige reis. Een mooie kennismaking met een prachtig land vol tegenstellingen. Veel ruimte voor persoonlijke invulling en ontdekking. Het voornamelijk gebruik van lokaal openbaar vervoer was ook erg gaaf!

  10,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  10,0
 • Goede reis en hotels, had graag meer reisbegeleiding lokaal gewild, of in ieder geval iemand lokaal die als tourguide kon rondleiden en ins and outs kon vertellen.

  7,0 (Rondreis Japan, 15 dagen)

  7,0
 • Japan en Hokkaido, intrigerend, fascinerend, divers en verrassend...een aanrader !

  8,0 (Rondreis Japan met Hokkaido, 22 dagen)

  8,0
 • Wij blikken terug op een zeer mooie reiservaring en danken dit in de eerste plaats aan onze reisleidster Stephanie die ons met een enorme gedrevenheid heeft ingewijd in de Japanse cultuur,de Japanse keuken in al haar facetten en in de mooiste bezienswaardigheden van elke verblijfplaats.

  9,0 (Rondreis Japan met Hokkaido, 22 dagen)

  9,0
 • Een geweldige en veelzijdige reis! Het is een mooie route, waarbij je kennis maakt met een variëteit aan cultuur en natuur in dit bijzondere en leuke land. De hotels zijn steeds goed gelegen waardoor je makkelijk op pad kunt gaan te voet of met OV.

  9,0 (Rondreis Japan met Hokkaido, 22 dagen)

  9,0
 • Voor het eerst met een groepsreis mee, als alleenreizende. De vrijheid binnen deze afwisselende reis langs hoogtepunten, vond ik ontzettend fijn. De goede hotels liggen centraal, dus je kunt heel gemakkelijk zelf, of met wat medereizigers, op pad. Een prachtreis in een fascinerend land.

  9,0 (Rondreis Japan met Hokkaido, 22 dagen)

  9,0
 • Wat maakt Japan zo bijzonder voor ons? Zijn het de bergen, de watervallen, de wolkenkrabbers? Die heb je toch ook in de westerse wereld? Naar ons idee zijn het de Japanners met een fijnzinnige rituelen en gebruiken. Alleen je bent ziende blind in dit land met zijn geschakeerde geschiedenis. Dat heeft het land zo gemaakt zoals het nu is en vaak onbegrijpbaar naar ons over komt. Wij hebben getracht begrijpend te kijken, maar beseffen dat nog veel langs ons is heengegaan. Je moet in dit land leren kijken. We hebben deze reis als boeiend ervaren en kijken terug op een geslaagde reis. Naast dat het goed georganiseerd was, heeft ook onze reisleider door zijn enthousiasme en energie de reis tot een succes gemaakt. We zouden dit land graag nog eens bezoeken om nog beter te leren kijken.

  9,0 (Rondreis Japan met Hokkaido, 22 dagen)

  9,0
 • Een mooie reis in een boeiend land met prachtige bezienswaardigheden en aparte gebruiken, tradities en voor ons als westerlingen vreemde zaken als warme toiletbrillen en tramduwers. Wij zijn dan ook zeer tevreden.

  8,0 (Rondreis Japan met Hokkaido, 22 dagen)

  8,0
 • Mooie reis naar een fascinerend land!

  9,0 (Rondreis Japan met Hokkaido, 22 dagen)

  9,0
 • Net terug van de rondreis Japan Hokkaido. Wat een geweldig mooie en afwisselende reis door een intrigerend en schitterend land. Onze reisbegeleider Laurens heeft ons ook op een leuke wijze kennis laten maken met de cultuur en eigenheden.

  9,0 (Rondreis Japan met Hokkaido, 22 dagen)

  9,0
 • Voor mij de eerste grote en verre reis, het was onvergetelijk. Beoordelen is moeilijk als onervaren reiziger maar mijn indruk van de organisatie is prima. Goed geregeld, nergens onnodig lang wachten. Prettige en toegankelijke reisbegeleider.

  9,0 (Rondreis Japan met Hokkaido, 22 dagen)

  9,0
 • Een afgewogen mix van culturele geschiedenis, hedendaags leven en overweldigende natuur.

  9,0 (Rondreis Japan met Hokkaido, 22 dagen)

  9,0
 • Een korte, maar leuke reis naar Japan met genoeg tijd voor de drie steden die we bezocht hebben.

  9,0 (Rondreis Japan, 10 dagen)

  9,0
 • Geweldige reis naar een indrukwekkend land!

  9,0 (Rondreis Japan, 10 dagen)

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

9,0

Een korte, maar leuke reis naar Japan met genoeg tijd voor d...
Een korte, maar leuke reis naar Japan met genoeg tijd voor de drie steden die we bezocht hebben.

Piet H. - 9,0
Terug naar boven
/