Overzicht Japan rondreizen van Djoser

Rondreis Japan

Op rondreis door Japan bezoeken we de bekende steden Tokyo, Hiroshima, Osaka, Kyoto en Nagasaki. Je zult heel duidelijk geconfronteerd worden met het contrast tussen de moderne Japanse samenleving en de eeuwenoude tradities. Laat je overweldigen door de prachtige natuur zoals bij de vulkanan Fuji en Aso. Je reist vooral door het groene vulkanische landschap in treinen en Shinkansen. We overnachten in hotels en in een typisch Japanse ‘shukubo’.

Reviews Japan reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Japan, een prachtig land!! Schoon, super vriendelijke mensen, prachtige natuur/tempels en strak geregeld OV. Je loopt (ongemerkt) heel veel! Voor reisbegeleider Remco was Japan ook nieuw; hij was heel enthousiast en zocht alles uit. Dankzij hem en de leuke groep was dit een geweldig (mooie) reis!!

  9,0

  Rondreis Japan, 22 dagen

 • Wat een topreis! Veel gezien, interessante cultuur, vriendelijke mensen en een fascinerende samenleving. Gemiddeld 17 km per dag gelopen maar dan zie je ook wat. We hadden gelegenheid om ons eigen plan te trekken of gebruik te maken van het aanbod om mee te gaan met onze fijne reisbegeleider (Remco)

  9,0

  Rondreis Japan, 22 dagen

 • Een prachtige rondreis door Japan met heel goede begeleiding. Verblijf in prima hotels. Wij zijn zeer tevreden en kijken terug op 3 heerlijke weken in Japan. Piet en Wim

  10,0

  Rondreis Japan, 22 dagen

 • Djoser heeft onze huwelijksreis onvergetelijk gemaakt en soepel laten verlopen. Alle transporten en hotels waren netjes geregeld en onze reisleidster Mirande was super. Je had de mogelijkheid zelf op pad te kunnen gaan of aan te sluiten bij Mirande. Voor herhaling vatbaar!

  9,0

  Rondreis Japan, 22 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Japan

De rondreizen door Japan van Djoser maken het mogelijk om de highlights van Japan in een comfortabel tempo te ontdekken. Je bezoekt op al onze reizen de indrukwekkende hoofdstad Tokyo, dat ligt op het grootste eiland van Japan ‘Honshu’. Hier kom je in aanraking met de bijzondere Japanse sfeer. Er is een sterke dynamiek tussen westerse invloeden en de Aziatische cultuur. Dit maakt Tokyo een zeer interessante stad.

Ten westen van Tokyo is het bergachtig, hier liggen de Japanse Alpen en het historische Takayama. Kyoto ligt ten zuiden van Tokyo, deze stad vol tempels wordt gezien als een van de mooiste steden in Japan. Osaka is een enerverende stad, vol winkels en restaurants. De Japan rondreis 2 weken bezoekt ook nog het mooie Shirakawago. De Japan rondreis 3 weken gaat verder naar Hiroshima, een blijvende herinnering aan de tweede wereldoorlog. Via de enorme vulkaan ‘Aso’ zakt de reis af naar het zuiden. Op het eiland ‘Kyushu’ bezoek je gezellige arbeidersstad Nagasaki. Ben je op zoek naar natuur, dan is de Japan reis met Hokkaido de ideale combinatie van cultuur en indrukwekkende natuurgebieden. Voor gezinnen met kinderen zijn er speciale Family-reizen.

We reizen Japan efficiënt door met een combinatie van treinen, waaronder de Shinkansen en enkele bustrajecten. Zo haal je alles uit je Japan reis. 

Landinformatie Japan

 • Hoofdstad: Tokyo
 • Andere bekende steden in Japan: Kyoto, Osaka, Hiroshima en Nagasaki
 • Inwoners: 125 miljoen
 • Taal: Japans
 • Munteenheid: Yen
 • Beste reistijd: voor- en najaar
 • Tijdsverschil: In Japan kennen ze geen zomertijd. In onze zomertijd is het daardoor altijd 7 uur later en in onze wintertijd altijd 8 uur later.
 • Oppervlakte: 377.975 km2
 • Geografie: Japan bestaat uit 6.852 eilanden waarvan en ongeveer 260 bewoond zijn. De bekendste eilanden zijn (van noord naar zuid) Sapporo, Honshu, Shikoku, Kyushu en de eilanden van Okinawa. De totale lengte van Japan is 3.008km. De meeste eilanden worden gekenmerkt door bergketens, vulkanen, meren en bossen.


Wat is de beste reistijd voor Japan?

De beste reistijd voor een reis door Japan zijn het voor- en het najaar, de maanden maart en april en oktober en november. Lees er hier meer over.

De mooiste bezienswaardigheden in Japan

Japan is een van de meest bijzondere bestemmingen ter wereld, dat zal je van veel mensen horen die er geweest zijn. Het is een uniek land met unieke bewoners die hun eigen kijk hebben op het leven, sociale interactie en schoonheid. Een land vol bezienswaardigheden en kleine verwonderingen die je hele leven bij je zullen blijven. Bezoek vele hoogtepunten tijdens je Japan reis met Djoser.

Metropool Tokyo

Shibuya crossing Tokyo Japan DjoserOm te zeggen dat Tokyo hét hoogtepunt is van Japan is wellicht nog een understatement. Deze enorme stad (in de agglomeratie wonen meer dan 35 miljoen mensen) bestaat uit meerdere steden met elk een heel eigen karakter. Zo vind je bijvoorbeeld in Harajuku de hipste boetiekjes, in Shibuya de allerlaatste modetrends en in Akihabara de laatste (en oudste!) elektronische snufjes, games en mangacafés.

Naast de vele leuke winkels vind je in Tokyo een grote hoeveelheid mooie parken en tuinen, musea en indrukwekkende tempels. Uiteraard kan een bezoek aan de vismarkt Tsukiji niet ontbreken, tonijn wordt hier gesneden met messen van meer dan een meter lang en alles wat er in de zee zwemt of kruipt is te vinden in een van de honderden stalletjes. Tokyo is een indrukwekkend en onmisbaar onderdeel van een reis door Japan.

Tempelstad Kyoto

Gouden Tempel Kinkaku-ji Kyoto Japan DjoserNaast Tokyo is Kyoto een van de absolute hoogtepunten van Japan en we bezoeken de stad dan ook op elke Japan rondreis. Kyoto is een stuk kleiner dan Tokyo en bij een eerste aankomst op het station zie je aan de stad niet meteen waar alle lofzangen over gaan. Hoewel het station zelf een architectonisch hoogstandje is vallen voornamelijk de lage rijen aan moderne gebouwen op. Kijk je even wat verder dan ontdek je ineens de immense charme van de stad.

In het centrum vind je chique winkels en chique shoppers en gezellige straatjes met restaurants. Het Kyoto waar iedereen voor komt vind je echter aan de randen van de stad. Vooral in het oosten en noorden van de stad vind je aan de voet van de bergen prachtige tempels, eeuwen oude wandelpaden en bamboebossen. Je kunt in Kyoto ook goed fietsen.

De Japanse keuken

Sushi Japan DjoserHet Japanse eten is vaak het eerste element van de Japanse cultuur waardoor mensen met dit fascinerende land in aanraking mee komen. Meestal bestaat de eerste Japanse hap uit sushi, maar ook udon noodles zijn vaak al wel bekend. De Japanse keuken wordt gezien als een van de beste ter wereld en is uitgeroepen tot werelderfgoed. De enorme diversiteit aan gerechten en het gebruik van bijzondere ingrediënten maken het eten uniek. Het eten is dan ook een echt hoogtepunt tijdens een groepsreis Japan.

Van sushi en sashimi tot Kobe beef en van eeuwenoude recepten en stalletjes op straat tot moderne hoogstandjes in chique restaurants, in Japan vind je het allemaal. Japan is bij uitstek een culinair land, hier ligt dan ook niet voor niks de stad met de meeste Michelin sterren ter wereld: Tokyo!

Openbaar vervoer Japan

Japan trein DjoserHet openbaar vervoer in Japan staat bekend om haar punctualiteit. Treinen en metro’s vertrekken vrijwel altijd stipt op tijd en komen ook weer stipt op tijd aan. Daarnaast valt op hoe schoon de stations en vervoermiddelen zijn, je zal, net als vrijwel overal in Japan, geen zwerfvuil of kauwgom op de grond vinden. In de treinen en metro’s heerst rust. Een unieke ervaring tijdens je Japan rondreis.

Bellen is meestal verboden en zeker ’s ochtends zie je scholieren en zakenlui slapen tijdens de vaak lange rit naar school of werk. Zakenmannen lezen staand de laatste manga's. Spoorpersoneel dat je in een volle trein duwt en schoonmakers met witte handschoenen die de door hun schoongemaakte trein uitzwaaien maken een al unieke ervaring nog bijzonderder. We reizen Japan comfortabel en snel door en onderweg geniet je van het uitzicht op het mooie landschap buiten de steden.

Tempels Japan

Zilveren tempel Ginkaku-ji Kyoto Japan DjoserDat Japan veel tempels heeft is wel bekend. Alleen al in Kyoto zijn er 1.600 Boeddhistische en 400 Shintoïstische tempels. Tempels kunnen midden in de stad staan in grote parken zoals de Meiji tempel in Tokyo of diep in de bossen zoals de tempels op de berg Koyasan. Soms vindt je bij een tempel een Zen-tuin, opgebouwd uit niets anders dan grind en steen. Een plek van meditatie en zelfreflectie. Het bekendste voorbeeld hiervan is de Ryōan tempel in Kyoto.

Voor elke smaak is er wel een tempel, van de populaire ‘Gouden’ tempel Kinkaku en de enorme Todai tempel in Nara tot een klein tempeltje ingebouwd tussen kantoorgebouwen in een drukke straat.

Japanse parken en tuinen

Shinjuku tuin Tokyo Japan DjoserVeel parken en tuinen in Japan liggen als groene oases in de drukke steden en zijn fijne plekken om de hectiek van de stad even achter je te laten. De stadse geluiden verstillen en het uitzicht veranderd van mensen en gebouwen in waterpartijen, bloemen en mooie vergezichten. Parken zijn vaak onderdeel van een tempelcomplex, maar kunnen ook als los park opgezet zijn.

Zen tuin Kyoto Japan DjoserTuinen horen vaak oorspronkelijk bij het huis van een rijke koopman of iemand van adel. De Japanse tuinen en parken zijn wereldberoemd en met recht. Je vindt in Japan de mooiste voorbeelden van bijvoorbeeld Zen-tuinen, ‘shakkei’ (geleend landschap) tuinen en uitgestrekte parken vol botanische wondertjes. Sommige tuinen en parken worden drukbezocht, maar vele hebben maar weinig bezoekers. Op deze rustige plekken kun je ongestoord genieten van een meegebrachte lunch, zoals een zogenaamde bento box. Een trommeltje met daarin onder andere reis en vaak vis en groente. Dit is zeer gebruikelijk in Japan en vaak zie je dan ook kantoormedewerkers even tot rust in een park komen tijdens de lunchpauzes. Ga zelf tijdens je groepsreis Japan zeker ook eens in een park op een bankje zitten om te genieten van het uitzicht en de rust.

De kersenbloesem (sakura)

Kersenbloesem bomen park Nara Japan DjoserDe kersenbloesem is één van de Japanse hoogtepunten die iedereen kent. Van half maart tot eind april trekt de bloesem van zuid naar noord over de vier grootste eilanden van Japan: Shikoku, Kyushu, Honshu en Hokkaido. De start van de bloesem wordt door vele facetten bepaald, onder andere door de gemiddelde wintertemperatuur, het weer (temperatuur, veel wind en regen of niet) en de hoogte van de locatie. In Tokyo en Kyoto ligt het hoogtepunt van de bloesem gemiddeld genomen rond eind maart. Lees hier meer over de kersenbloesem.

Een Japan reis is een aaneenschakeling van unieke belevenissen en genot voor alle zintuigen.

Reisblog Japan

Bekijk alle reisblogs over Japan

/