Overzicht Azië rondreizen van Djoser

Reisbegeleiders Azië

Maak kennis met enkele van onze enthousiaste reisbegeleiders en ontdek aan welk Aziatisch land zij hun hart hebben verpand... 


LiesbethLiesbeth
Bijna 30 jaar geleden maakte ik mijn eerste reis naar Azië. De bestemming was Sri Lanka. Na deze eerste ‘verre’ reis zouden er nog vele volgen naar Azië, maar ook naar Afrika, Zuid-Amerika en de Cariben. In Sri Lanka, kom ik steeds weer terug. Het is mijn tweede vaderland geworden. Een betrekkelijk klein eiland (qua oppervlakte Nederland en België samen), waar zo ongelooflijk veel te beleven valt. Een land waar boeddhisten, hindoes, moslims en katholieken vredig naast en met elkaar leven. Landschappen verschillen iedere dag, van uitgestrekte rijstvelden, tot prachtige bergen en heerlijke zandstranden. De Sri Lankanen zijn heel gastvrij en trots op hun land en laten dat graag zien. Daarnaast hou ik zelf van fotografie. De schitterende kleuren van het dagelijkse straatbeeld en alle wildlife tijdens de safari’s leent zich daar uitstekend voor!Deborah
Azië is een continent dat op alle fronten tot de verbeelding spreekt, met ieder land zijn eigen hoogtepunten op het gebied van kunst, cultuur en natuur. Het indrukwekkende India waar je niet uitgekeken raakt, landen als Japan en Zuid- Korea die blijven fascineren maar ook de pure natuur, stammen en steden van Zuidoost- Azië. Er is zoveel te zien en te beleven.

Al meer dan 15 jaar reis ik de wereld over voor het maken van tv programma’s, reportages en begeleiden van rondreizen. Het is heerlijk om de andere kant van de wereld je thuis te noemen en de lokale partners en bevolking als vrienden te zien. Niets leuker dan met een Djoser groep door een land te reizen, kennis en ervaringen te delen en nieuwe herinneringen te maken.


Juliette
Reizen is een constante in mijn leven. Ik vind het daarom fantastisch om een paar keer per jaar voor Djoser als reisbegeleidster op stap te mogen gaan. Het avontuur begint bij aankomst op de bestemming, dan leer je de mensen uit jouw groep kennen en hoor je de wensen en verwachtingen ten aanzien van hun droomreis. Ik wil er altijd voor zorgen dat iedereen een top reis heeft en met mooie herinneringen en ervaringen weer naar huis gaat. Een van mijn favoriete landen in Azië is Japan. Het is een land vol contrasten. Futuristische gebouwen, naast prachtige Boeddhistische en Shintoïstische tempels. Het ene moment zie je vrouwen in kimono en het volgende moment zie je kledingstijlen geïnspireerd op populaire manga of anime figuren. Japan oogt bijna Westers, maar is vooral uniek en een geweldige belevenis. 

AliceAlice
Mijn passie is reizen en daarom heb ik mijn werk ervan gemaakt. Onverwachte, spontane ontmoetingen met de lokale bevolking onderweg vind ik het leukst aan reizen. Ik heb al best veel van de wereld gezien maar mijn hart ligt in Azië. Azië heeft een ontzettend vriendelijke bevolking en daarnaast is het eten verrukkelijk! Dit continent heeft alle ingrediënten voor een fantastische reis. Het leuke aan reizen begeleiden is dat ik iedere reis weer met de groep nieuwe avonturen beleef. Ik vind het mooi om te zien hoe een land gaat leven voor iedereen. Het is ronduit fantastisch om daar een steentje aan bij te dragen. Mijn tip is dan ook; ga op reis met een open mind, dan kom je thuis met een koffer vol prachtige herinneringen! De wereld is te mooi om iets te missen. Reizen is een enorme verrijking.
Karien
Ik reis (backpack) al vele jaren, meestal alleen, en ik heb de meest leuke, ontroerende en indrukwekkende ontmoetingen. Niet alleen met de lokale bevolking maar ook met medereizigers. Reizen blijft leuk en het blijft me verwonderen... De lokale bevolking, de natuur en cultuur vormen een prachtige mix om van te genieten. Ik heb al veel van Azië en Zuid-Amerika gezien maar ik heb vooral genoten. 

Het leuke van de Djoserreizen is dat ik mijn ervaring én passie mag delen met anderen! Als ik thuis ben, geniet ik van het lezen van Scandinavische thrillers, wandelen en sporten. Mijn werk combineren met reizen is voor mij een unieke combinatie en ik hoop dit nog lang te doen.


René
Het was het eerste land buiten Europa waar ik naar toe ging en het is nog steeds mijn favoriete bestemming: Sri Lanka. Een land dat, ondanks de korte reisafstanden, een enorme diversiteit aan natuur en cultuur te bieden heeft. Daarnaast is het een land met nog veel authenticiteit en relatief weinig westerse verwatering.
Renée

Het fijne van reizen in Azië is de combinatie van natuur en cultuur. In Indonesië bijvoorbeeld, fiets je de ene dag door oogverblindende groene rijstvelden, beklim je een vulkaan of sta je in de jungle oog in oog met een orang oetan. De andere dag bezoek je de eeuwenoude Borobodur-tempel of de koloniale gebouwen in het oude Batavia. Meestal zijn er een aantal reizigers in de groep die een persoonlijke band met Indonesië hebben, dat maakt reizen in Indonesië extra bijzonder! 
Peter
Tijdens de aardbeving in 2015 was ik in Nepal. Met mijn groep stond ik aan de vooravond van een trekking door het Annapurna-massief. Helaas hebben zij niet de besneeuwde toppen kunnen zien, de kleurrijke bergvolkeren kunnen ontmoeten en de vrolijk zwaaiende kinderen en de enorme grootsheid van de bergen kunnen ervaren. Maar het land is weer open voor toeristen, de bergen zijn nog even mooi... en nu daar op reis gaan, betekent dat je de mensen helpt en dat je weer volop kunt genieten in voor mij het mooiste land van de wereld!


 

Anke
Japan is voor mij een grote favoriet. Het is er zeer schoon, er is in alles oog voor detail en er zijn veel restaurants in alle prijsklassen. Verder zijn de Japanners gedisciplineerd, beleefd en behulpzaam, en zijn er geheel eigen nieuwe subculturen ontstaan (zoals de Manga’s, Harajuku’s, de animatie). Ook hebben ze leuke en gekke gadgets, is het geloof (boeddhisme en shintoïsme) er erg belangrijk en nog steeds overal zichtbaar (zo zie je de kimono nog steeds). Het is heel westers maar tegelijkertijd ook heel authentiek.
Alain
Al 30 jaar reis ik voor mijn plezier in Zuidoost-Azië en de afgelopen 10 jaar begeleid ik ook groepen van Djoser naar Vietnam, Cambodja, Indonesië en Thailand. Waarom Azië?
Vanwege de glimlach, de gastvrijheid en de vriendelijkheid van de mensen. Vanwege het eten in de straat, de heerlijke smaken, de prachtige stranden, de interessante culturen, de mooie wilde natuur… en vanwege het plezier, jaar na jaar, om u die geweldige landen te laten ontdekken.Aafke
Ik heb al aardig wat van de wereld gezien maar India en Nepal zijn mijn favoriet. Nepal is een geweldig land met prachtige natuur en een geweldige historie die terug te vinden is in de vele tempels die het land rijk is.

Daarnaast is de bevolking ontzettend vriendelijk, altijd positief en vrolijk. In Nepal zijn ze de toeristen nog lang niet zat en dat is overal te merken. Je wordt warm onthaald en de mensen zijn vaak net zo nieuwsgierig naar ons als wij naar hen. India is zo’n land dat je geweldig of verschrikkelijk vind. Een middenweg is er niet. Het is druk, vies en er zijn overal mensen, maar er is ook veel te zien en te doen. Alles in India is fascinerend. Natuurlijk wil je de Taj Mahal bekijken maar ook een wandeling van je hotel naar de hoek van de straat is al een attractie op zich. Het is een super kleurrijk land waar ik geen genoeg van kan krijgen. Je valt van de ene verbazing in de andere. De cultuur staat zó ver af van de onze, dat het land erg de moeite waard is om te bezoeken.


Maaike
Ik reis het liefst door Azië vanwege de vriendelijke mensen, het lekkere eten en de verrassingen die iedere dag opduiken. Mijn tip: focus niet alleen op de toeristische highlights, want het dagelijks leven is ook heel interessant!  Bezoek bijvoorbeeld eens een park in China; Tai chi, kung fu, badminton, stijldansen, karaoke en schaken worden hier allemaal beoefend… erg gezellig! Of ga in Japan eens een keer alleen op pad. Mensen durven je dan veel eerder aan te spreken. En je zult merken dat er al snel Japanners naar je toe komen om Engels te oefenen. Mooie ervaringen! 
Ineke

Lang geleden begon ik met het maken van verre reizen. Af en toe ga ik als reisbegeleidster naar de Himalaya en India naast mijn werk als trainer/coach. Ik heb meerdere favoriete bestemmingen, maar wat altijd een prachtige ervaring blijft, zijn de bus- en treinreizen door Azië. Zo heb ik in India, Nepal, Sri Lanka, Thailand, Laos, Cambodja en Indonesië gereisd en het is altijd weer een prachtige ervaring door de combinatie van cultuur, schoonheid en ontmoetingen. En dan de ruimte en magie van Namibië of IJsland!

Kortom, samen met de groep op avontuur in de wereld maakt iedereen rijker!> Rondreizen Azië