Djoser, met oog voor de wereld

Djoser, met oog voor de wereld

Reisorganisatie Djoser

Reisorganisatie Djoser

Ruim 35 jaar geleden begon Djoser met het organiseren van reizen. Eerst naar Egypte, dat trouwens nog steeds één van onze favoriete landen én onze specialiteit is. Niet voor niets zijn we vernoemd naar een farao, die trouwens als eerste een piramide liet bouwen. We zijn trots op die link, want in 1985 begon Djoser met een uniek concept: de andere manier van reizen, waarbij alle voordelen van een groepsreis worden gecombineerd met veel individuele vrijheid. Vandaar ons motto: ‘vrijheid blijheid’. We organiseren nu meer dan tweehonderd verschillende reizen naar zo’n honderd landen. Nog altijd voor die reizigers van het eerste uur en ook voor hun kinderen.

Het Djoser team

Djoser piramide groep EgypteIn die jaren is Djoser natuurlijk gegroeid als organisatie. Inmiddels werken we met een enthousiast team van reisspecialisten keihard om jouw reis de ervaring van je leven te maken. We zijn te vinden in een monumentaal kantoor, midden in de binnenstad van Leiden. In Vlaanderen zijn we vertegenwoordigd met een kantoor in de binnenstad van Gent.

Je leest hieronder meer over (het reizen met) Djoser. Heb je na het lezen nog vragen dan horen we dit natuurlijk graag! Je vindt onze contactgegevens onderaan deze pagina.

Reizen met oog voor duurzaamheid

Behalve het uitstippelen van de mooiste routes, zetten we ons bij Djoser ook in voor duurzame reizen, waarbij we rekening houden met mensen, milieu, natuur en cultuur. Het keurmerk ‘Travelife’ is het resultaat van onze inzet. Zo zorgen we ervoor dat we niet alleen nu kunnen genieten van al het moois in de wereld, maar ook dat de komende generaties kunnen blijven reizen.

Unicef en DjoserDjoser werkt al ruim 25 jaar samen met UNICEF, we geloven namelijk dat kinderen de sleutel zijn voor een betere toekomst. Bovendien zijn juist kinderen de eersten die je aanspreken in een vreemd land. Ook daarom willen we juist hen steunen, dat doen we samen met onze reizigers: bij het boeken van een reis bij Djoser kun je er voor kiezen om een klein bedrag te doneren aan het goede doel. Djoser verdubbelt deze bijdrage, zodat we elk jaar een mooi project van UNICEF kunnen steunen – klik hier voor een overzicht.

De andere manier van reizen

De andere manier van reizen

Serengeti KeniaMet onze lange ervaring hebben we in ruim honderd landen de mooiste routes samengesteld, waardoor je met onze reizen gegarandeerd het beste van een land ziet. Met onze ‘andere manier van reizen’ combineer je alle gemakken van een groepsreis, zoals goed georganiseerd vervoer en verblijf, met de vrijheid van een individuele reis. Neem bijvoorbeeld excursies; bij Djoser ben je altijd vrij om wel of niet mee te doen. De entreegelden voor excursies zijn dus niet inbegrepen. En als een bepaalde excursie te belangrijk is om te missen, of we er langs komen onderweg naar onze volgende bestemming, dan is het natuurlijk wel inbegrepen in ons reisprogramma, je hoeft dan dus geen extra moeite te doen.

Entreegeld is ook in zulke gevallen niet inbegrepen. Als je liever want anders doet is dat dus nooit een probleem. Je bent nooit verplicht om met de groep mee te gaan, als je liever je eigen plan trekt dan is mogelijk.

Ook bij de maaltijden op reis heb je alle vrijheid. In landen waar dat handig is, is het ontbijt inbegrepen bij de overnachtingen, zo geniet je elke ochtend van een comfortabele start. 's Middags en ’s avonds kies je zelf waar je gaat eten. De één gaat immers liever eten in een lokaal restaurantje, terwijl de ander liever kiest voor een westers restaurant, al dan niet met andere reisgenoten. Bij Djoser ben je vrij om je eigen manier de keuken van een ander land te ontdekken.

Wie gaan er mee?

Djoser groep loopt in de Cocora Vallei ColombiaDjoser reizen zijn geschikt voor iedereen die houdt van een actieve manier van reizen. We verwachten daarom een flexibele instelling en een gezonde dosis aanpassingsvermogen. In veel van de landen waar wij reizen is niet altijd alles vooraf te voorzien. Maar juist die onverwachte momenten maken een reis onvergetelijk en het is juist vaak dan dat je een ander land echt beleeft.

Onze groepen hebben meestal minimaal 8 en maximaal 20 deelnemers, op sommige reizen 22. Je reist dus in ieder geval met een kleine groep. Het grootste deel van onze deelnemers komt uit de leeftijdsgroep 35-55 jaar, maar ben je jonger of wat ouder dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. De minimumleeftijd voor een alleenreizende is 18 jaar.

Omdat we in kleine groepen reizen heb je snel contact met je medereizigers. Je hebt dan ook altijd de keuze; met de groep er op uit, alleen of samen met een paar anderen uit de groep. Al naar gelang je interesses en je eigen ideeën over het invullen van de dag.

Speciaal voor gezinnen met kinderen organiseren we familie reizen, geschikt voor gezinnen met kinderen van 6 tot en met 20 jaar. Kijk op djoserfamily.nl voor meer informatie.


Alleen op reis

Groep BhutanOok als je alleen reist ben je bij Djoser aan het juiste adres. Je kunt bijvoorbeeld een kamer op indeling boeken. Je wordt dan, in goed overleg, in dezelfde kamer ingedeeld als een reiziger van hetzelfde geslacht. Je hoeft dan geen eenpersoonskamertoeslag te betalen. En komt het zo uit dat je de enige deelnemer bent van jouw geslacht die op indeling heeft geboekt, dan krijg je een eenpersoonskamer, zonder extra toeslag. Als er een oneven aantal kamers op indeling is geboekt in de groep, dan wordt de eenpersoonskamer gerouleerd.

Heb je liever meer privacy, dan kun voor een eenpersoonskamer kiezen. Je betaalt hier wat extra voor. Je vindt de toeslagen bij de reizen. Op veel kampeerreizen kunnen we ook een aparte tent regelen, alhoewel dit van te voren niet te garanderen is, kun je het wel bij ons aanvragen tijdens het boeken.

Wie wil, kan al voor vertrek via 'Mijn Djoser' in contact komen met medereizigers. Heb je een reis uitgezocht, maar ben je benieuwd hoeveel alleenreizenden er zijn? Dan kun je ons natuurlijk altijd bellen, of bij de vertrekdatum op de website kijken onder het kopje ‘Deelnemers’, daar zie je hoe de reisgroep is samengesteld. Als je een reis wil zoekt waar al andere alleenreizenden op hebben geboekt, dan kun je daarop filteren in ons reisoverzicht.

Nederlandse reisbegeleiding

Reisbegeleider en gidsDjoser is trots op zijn team van reisbegeleiders. En terecht, gemiddeld worden zij door onze reizigers met een 8,6 gewaardeerd! Wie al eerder met ons heeft gereisd weet dat de reisbegeleiders met hun ervaring en deskundigheid veel toevoegen aan de reis. Onze reisbegeleiders zijn Nederlandstalig en worden opgeleid door Djoser. Natuurlijk hebben ze een grote passie voor reizen, en vaak ook voor een bepaald continent. Een heel enkele keer gaat er een Engelstalige reisbegeleider mee, dit staat dan duidelijk vermeld bij de omschrijving van de reis op de website.

Veel van onze reisbegeleiders werken al jaren voor Djoser en kennen dus heel wat reizen op hun duimpje. Ze weten waar je goed kunt wandelen, wat de beste restaurantjes zijn of hoe je ergens moet komen. Kortom, onze reisbegeleiders staan je graag met raad en daad te hulp! Ondertussen regelen ze op de achtergrond dat je reis soepel verloopt, én staan ze paraat bij onverwachte gebeurtenissen. Alhoewel ze dus veel weten van een bestemming, zijn ze geen gidsen die je aan de hand meenemen langs de bezienswaardigheden. Maar dat betekent natuurlijk niet dat zij hun kennis en liefde voor een land niet me je delen!

Onderweg met Djoser

Onderweg met Djoser

KLM vliegtuigBij Djoser weet je zeker dat je vluchten goed geregeld zijn, want we werken samen met gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen. Dit zijn voornamelijk KLM, Lufthansa, United Airlines, Singapore Airlines en Emirates: allemaal maatschappijen die een uitstekende reputatie hebben als het gaat om betrouwbaarheid, veiligheid en service. Wel zo fijn, want je vakantie begint in het vliegtuig. Het is bij bijna alle reizen mogelijk de datum van je heen- en/of terugvlucht te wijzigen. Vaak kun je er dan ook voor kiezen om extra nachten te reserveren in het eerste of laatste Djoser hotel. Zo kun je gemakkelijk een individuele verlenging aan je reis koppelen!

Je vindt de actuele vluchttijden bij de reizen onder het kopje 'Praktische informatie - Vliegreis'. Kies daar de datum van de reis waar je interesse in hebt en je ziet het vluchtschema voor die datum.

De Djoser bus

Bus MexicoOp reis met Djoser geniet je van goed geregeld vervoer. We reizen met onze eigen bus, meestal voorzien van airconditioning, van plaats naar plaats. Met de bus kunnen we gaan en staan waar we willen, en ook stoppen als het uit komt. Bijvoorbeeld om even de benen te strekken, maar ook om een leuk marktje van dichtbij te verkennen of een rondje te lopen door een mooi dorp. Een land ervaar je tenslotte niet alleen door de ramen van een bus. Langere afstanden leggen we, als het beter uit komt, soms ook af per (nacht)trein of boot.

Vervoer ter plaatse

Op bestemming kiezen we vaak voor lokaal vervoer, bijvoorbeeld de metro in Rusland, een riksja in India, een tuk-tuk in Thailand of een caleche in Egypte. Door deel uit te maken van het leven op straat ontdek je een land op een unieke manier. Onze reisbegeleiders helpen je graag op weg.

De safaritruck

Safaritruck in Namibie

Op safari door Afrika heb je natuurlijk een speciale bus nodig: de safaritruck. Dit zijn grote, degelijke trucks die prima overweg kunnen met de vaak onverharde wegen. Binnenin zijn de stoelen extra hoog gemonteerd en zijn er grotere ramen geïnstalleerd, zodat je tijdens de rit altijd een goed uitzicht hebt en tijdens safari's de dieren goed kunt zien.

Bij een kampeerreis verandert de safaritruck in een klein dorp op wielen; alles wat we op reis nodig hebben, gaat mee in het ruim. Van koepeltentjes tot slaapmatjes, kookgerei, eettafels en stoelen: alles heeft zijn vaste plek. Dat is wel zo makkelijk bij het opzetten van het kamp. Maar ook onderweg heeft het voordelen: we kunnen namelijk overal picknicken, vaak midden in de natuur.

Binnenlandse vluchten en nachttrein

Als de afstanden tijdens een reis erg lang zijn, leggen we ze soms per vliegtuig af. Zo vliegen we comfortabel van Hué naar Hanoi, en van de Victoriawatervallen naar Johannesburg: dat bespaart je twee volle dagen in de bus of safaritruck. Ook in Maleisië en grote landen zoals Argentinië, Brazilië en Australië maak je met Djoser gebruik van een tijdbesparende binnenlandse vlucht.

Ook de nachttrein kan een uitkomst zijn om grote afstanden te overbruggen, én is een hele leuke manier om tussen de mensen te zijn. Uiteraard gebruiken we de nachttrein op de Transsiberië Express, maar ook op sommige reizen in China en Vietnam.

Spectaculair vervoer

Trein naar Machu Picchu in Peru

Sommige vervoersmiddelen zijn zo speciaal, dat ze echt iets toevoegen aan de reis. Wat te denken van een zeilboot, waarmee we in Egypte over de Nijl varen? Of de spectaculaire ‘Hemeltrein’ in China, die onderweg naar Lhasa meer dan 5.000m boven zeeniveau hobbelt? Hier een paar van onze favorieten:

  • Treinreis naar Machu Picchu in Peru
  • Sledehondentocht in Fins Lapland
  • Per vlot de Dunajecrivier afzakken in Polen
  • Per korjaal tot diep in de binnenlanden van Suriname
  • Met de Shinkansen door Japan reizen

Waar slaap je?

Waar slaap je?

Kamer hotelDjoser kiest zijn accommodaties zorgvuldig uit. Met hun gunstige ligging, leuke sfeer of extra voorzieningen, zoals een zwembad, voegen ze iets extra’s toe aan de reis. Bij het overgrote deel van onze reizen overnacht je in centraal gelegen middenklasse hotels, je loopt zo de gezellige binnenstad in. De hotelkamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet en waar nodig airconditioning of ventilator. Ook WiFi is tegenwoordig bijna altijd aanwezig, en als er geen bereik in de kamer is, dan wel in de lobby. Je leest meer over de de gebruikte accommodatie bij de reizen.

Bijzondere overnachtingen

Op vrijwel al onze reizen heb je naast het verblijf de hotels hotel één of meerdere bijzondere overnachtingen. Een goed voorbeeld tref je in India. Daar overnachten we soms in oude paleizen, die nu zijn omgebouwd in sfeervolle verblijven, helemaal in de lokale stijl maar van alle westerse gemakken voorzien. Of neem onze lodges in Afrika, die vaak op een prachtige plek liggen. In Botswana komt het vaak voor dat je olifanten kunt spotten vanaf het terras van je bungalow!

Ook slapen bij de bewoners van het eiland Amantani in Peru, in een shukubu (tempelovernachting) in Japan, een ecolodge in Ecuador, onder de grond in Cooper Pedy in Australië of op een boot in de Halong Bay in Vietnam is heel bijzonder. Je komt zo nóg dichter bij de mensen of de natuur.

Ecolodge EcuadorShojoshin-in kamer Koyasan JapanBotswana olifantTent camping IJsland

Wegdromen op kampeerreizen

Op sommige plekken is er geen betere manier om de ongereptheid en uitgestrektheid van de omgeving te ervaren dan met alleen een tentdoek tussen jezelf en de wijde wereld. Je beleeft de natuur intenser als je ’s nachts de dieren rond je tent hoort snuffelen of de sterren ziet, liggend in je slaapzak in de tent. Dit kan op onze kampeerreizen, bijvoorbeeld naar Afrika, maar ook in Canada, IJsland en Alaska.

Meer weten

Meer weten

InfodagAlhoewel onze website natuurlijk boordevol informatie staat, is het soms ook fijn om persoonlijk een vraag te stellen aan één van onze reisspecialisten. Die staan je natuurlijk graag te woord.

Je kunt ons tijdens kantooruren altijd bellen op 071-5126400, of stuur een mail naar info@djoser.nl
Onze Belgische reizigers kunnen bellen naar 092230069 of mailen naar info@djoser.be.

Je kunt trouwens ook chatten! Bijvoorbeeld via onze website, rechtsonder in het scherm, of via WhatsApp, ons nummer daarvoor is 06-82071250 (dit kun je niet bellen).

Online presentaties

Kom alles te weten over onze reizen met een online presentatie! Heb je een vraag? Dan kun je deze gelijk stellen op de chat. Zo heb je gegarandeerd een avond vol reisinspiratie. Schrijf je hier in.

Informatiedagen

Zodra het weer mogelijk is organiseren wij informatiedagen op diverse plekken in het land. Hier kun je fotoboeken en videopresentaties bekijken en je vragen stellen aan onze reisspecialisten en reisbegeleiders. Ook organiseren wij meerdere keren per jaar een Open Huis in Leiden. Je kunt dan terecht met al je vragen onder het genot van een hapje en een drankje.

Het kantoor

Djoser KantoorOns kantoor, in het hart van het historische centrum van Leiden, is gevestigd in ‘Het Gulden Vlies’ aan de Breestraat 125. Je bent normaal gesproken van harte welkom, maar momenteel is het kantoor helaas gesloten voor bezoek. We hopen je snel weer te kunnen ontmoeten.

Reizen en boeken in coronatijd

We zijn ervan overtuigd dat we ook in coronatijd veilig en verantwoord op reis kunnen. Daarbij volgen we natuurlijk de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. Djoser houdt zich ook altijd aan de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat betekent dat wij bij een reisbeperking (code oranje/rood) de reis annuleren en wij de betaalde reissom restitueren.

Op dit moment boek je bij Djoser met extra veel zekerheden. Zo kun je tot drie maanden van te voren je reis kosteloos omboeken! Lees hier meer over boeken met de Djoser zekerheid.