Overzicht Zanzibar rondreizen van Djoser

Rondreis Zanzibar

Zanzibar is de ideale plek om prachtig te snorkelen en duiken of om heerlijk te ontspannen op het strand. Dit tropische eiland heeft echter meer te bieden dan enkel prachtige witte zandstranden en groene heuvels. Je vindt er ook kruidenplantages en kleine dorpjes in de heuvels. Je kunt Zanzibar bezoeken tijdens diverse rondreizen naar Kenia & Tanzania.

Reviews Zanzibar reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,7

 • Een heel bijzondere en onvergetelijke reis. Soms vermoeiend door lange dagen in de truck. De big 5 gezien en nog veel meer natuurschoon. Spannend in de koepeltent waar ‘s nachts leeuwen en hyena’s rondliepen. Compleet veilig gevoeld tussen de vriendelijke Tanzanianen.

  9,0

  Rondreis Tanzania & Zanzibar, 15 dagen lodge/kampeerreis

 • Samen met mijn man deze geweldige groepsreis gemaakt. Het wild dat we gezien hebben in Tanzania was overweldigend. De overnachtingen zijn basic maar prima. Zeker in de tent beleef je het echte Afrika nog meer! Zeker een aanrader.

  9,0

  Rondreis Tanzania & Zanzibar, 15 dagen lodge/kampeerreis

 • Een avontuurlijke en intensieve reis met een goede afwisseling in safari's, landschappen en ontspanning in Zanzibar. De reisdagen zijn best pittig maar je ziet veel van het land. Onze kok Caroline bereidde voor ons de heerlijkste maaltijden. De gids Frederik kon ons veel vertellen over Tanzania.

  8,0

  Rondreis Tanzania & Zanzibar, 15 dagen lodge/kampeerreis

 • Een mooie, maar zeer intensieve reis. Door de vluchttijden en het vele reizen in twee weken tijd. Tenten tijdens kamperen zijn zeer ruim en netjes. Accomodaties zijn wat eenvoudig. Veel dieren gezien en fijne begeleiding vanuit de gids, chauffeur en kok gehad.

  7,0

  Rondreis Tanzania & Zanzibar, 15 dagen lodge/kampeerreis

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Zanzibar

Het tropische eiland Zanzibar heeft prachtige witte zandstranden en groene heuvels. Je kunt hier heerlijk ontspannen op het strand of prachtig snorkelen en duiken. In de heuvels vind je kruidenplantages en kleine dorpjes. We bezoeken Zanzibar op diverse rondreizen naar Kenia & Tanzania.

Landinformatie Zanzibar

 • Hoofdplaats: Zanzibar
 • Inwoners: 900.000
 • Taal: Swahili en Engels
 • Munteenheid: Tanzaniaanse shilling
 • Beste reistijd: juni tot en met september
 • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het op Zanzibar 2 uur later dan in Nederland, en tijdens onze zomertijd is het op Zanzibar 1 uur later.
 • Oppervlakte: 1554 km²
 • Geografie: Zanzibar is een eiland in de Indische oceaan, en is onderdeel van Tanzania. Het eiland is een beroemde plaats om te duiken: de koraalriffen rondom de noord- en oostkust van Zanzibar zijn zeer indrukwekkend. Eigenlijk een must tijdens je Zanzibar reis.
 • Verder worden op Zanzibar veel kruiden en specerijen verbouwd: het was bijvoorbeeld lange tijd de grootste producent van kruidnagels.
   

Beste reistijd Zanzibar

Door de geografische verscheidenheid in Tanzania zijn er ook vrij grote klimatologische verschillen. In Arusha, bedraagt de gemiddelde jaartemperatuur 19°C. In Zanzibar, aan de kust, is dit 27°C. In het algemeen komt de temperatuur overdag niet onder de 24°C, terwijl het op sommige plaatsen ’s nachts, kan afkoelen tot ongeveer 10°C.

Bezienswaardigheden Tanzania

Op safari gaan is iets wat iedereen wel een keer wil doen. Er is een aantal landen waar dit kan en Tanzania is er een bij uitstek. Met de parken Serengeti en Ngorongorokrater heeft Tanzania iets wonderbaarlijks in huis. Enorme migraties van wilde dieren op zoek naar water waarbij ze honderden kilometers overbruggen. De ‘Big five’ lopen er ook zeker tussen; de olifant, de neushoorn, de leeuw, de buffel en het luipaard. Maar Tanzania heeft meer te bieden dan de ongekende steppes vol met groot wild: grote steden zoals Dar Es Salaam vormen een wereld op zich en het eiland Zanzibar met de parelwitte stranden en de Arabische cultuur maakt de variatie compleet.

Serengeti

Zanzibar reisHet beroemdste en grootste wildpark is Serengeti wat Tanzania deelt met Kenia. Het is de migratie die Serengeti het beroemdst heeft gemaakt. Meer dan een miljoen Gnoes en meer dan 200.000 Zebra’s die van de noordelijke heuvels  naar de zuidelijke steppen voor het korte regen seizoen dat elke oktober en november plaats vind. Vervolgens gaan de kuddes weer naar het westen en noorden in april, mei en juni voor het grote regenseizoen.  Hun instinkt is zo groot om deze verplaatsing van 1000 km elk jaar te maken dat niks ze tegen kan houden, geen droogte, kloven of krokodillen. In dit park heb je gegarandeerd goed zicht op zebra’s, gnoes, giraffen en regelmatig zien we leeuwen, olifanten, impala’s, gazellen en ander wild tussen de open grasvlakten, rotspartijen, savanne en beboste gebieden. De overnachtingen in het park zijn ook onvergetelijk.

Ngorogoro krater

Ngorongoro krater Tanzania DjoserHet populairste park van Tanzania is de Ngorogoro krater, ’s werelds grootste krater met een doorsnee van maar liefst 20 km. Door de kraterwand is het gebied afgeschermd van de hoogvlaktes eromheen en trekken er maar een zeer beperkt aantal dieren, zoals de gnoe,  in en uit de krater, de meeste blijven er het gehele jaar in. De leeuwenpopulatie vertoont daardoor bijvoorbeeld een sterke inteelt. In de krater leven permanent naar schatting 25.000 grotere zoogdieren en op het hoogtepunt 500.000. Daarmee is dit één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld. Al het grote wild komt in de krater voor behalve de giraffe.

Tarnagire nationaal park

Leeuwin Tarangire nationaal park Tanzania DjoserTarangire nationaal park is een park met een bijzonder karakter in het noordwesten van Tanzania. De Tarangire rivier, een zandrivier waarnaar het park is vernoemd, heeft een grote aantrekkingskracht op grote groepen olifanten en diverse antilopesoorten op hun constante zoektocht naar water. Het verse verkoelende water van de Tarangire rivier dat zich een weg baant door het park, zorgt voor een grote diversiteit aan wilde dieren. Tarangire nationaal park is ongeveer 2600 vierkante kilometer groot en bestaat uit droge vegetatiezones, diepe kloven en een moeraszone waar talloze vogelsoorten voorkomen. Het landschap wordt voornamelijk gedomineerd door de grote majestueuze Baobabbomen welke honderden jaren oud zijn, de steppes met verdwaalde acaciabomen met grote paraplu gevormde takken en langs de rivier palmbomen, vijgenbomen, tamarinden en de grote worstenbomen. De bomen worden beklommen door de python maar ook door leeuwen en luipaarden die heerlijk liggen te luieren op de brede takken.

Dar Es Salaam

Skyline Dar Es Salaam Tanzania DjoserDar es Salaam ligt in het oosten van Tanzania en heeft meer dan 4 miljoen inwoners. Het is daarmee ook de grootste stad van het land. Deze 'booming' stad was vroeger ook de hoofdstad. Letterlijk betekent de naam: 'huis van vrede'. Kariakoo in Dar es Salaam is de grootste overdekte markt in heel Afrika, het Kariakoo-marktgebouw is een voorbeeld van een gebouw waarin zowel traditionele Afrikaanse kenmerken als westerse invloeden te herkennen zijn. In het Village Museum in Dar es Salaam wordt de geschiedenis van de 18 inheemse stammen belicht. In het museum zijn ook 16 hutten nagebouwd waar voorstellingen worden gegeven over de traditionele levenswijze.

Stone Town en stranden

Kust met bootje Zanzibar tanzania DjoserZanzibar, het eiland is net zo exotisch als dat het klinkt. Dit 1554 vierkante meter grote eilandje ligt aan de oostkust van Afrika. Het historische centrum van Zanzibar, Stone Town, is zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een Zanzibar reis. Als je op Zanzibar bent, dan móet je gaan kijken bij de noordelijke stranden, mooie dorpen, het interessante slaven verleden en natuurlijk het zeewater, wat altijd prettig warm is. Tevens zijn hier prachtige locaties om te duiken. Kortom, er is genoeg te beleven tijdens een Zanzibar reis!

Reisblog Zanzibar

Bekijk alle reisblogs over Zanzibar