Zijderoute

Zijderoute

De Zijderoute is een spectaculaire reis door prachtige onbekende gebieden. Je maakt kennis met Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan en Kirgizië. Je treedt in de voetsporen van Marco Polo, Dzjengis Khan en Alexander de Grote, maar ook het nalatenschap van Timoer Lenk kan je ontdekken langs een belangrijk deel van de oude Zijderoute. We bezoeken de rijke, legendarische karavaansteden Boeghara en Samarkand. Dit alles in een imposant en steeds wisselend decor van vriendelijke groene oases en ruige berglandschappen.

Lees meer

Alle Djoser rondreizen in Zijderoute

Hoogtepunten van de Zijderoute

Bekijk alle hoogtepunten van de Zijderoute

Goed verzorgde rondreizen
Tijdens de reis overnachten we in goede middenklasse hotels, waar kamers geboekt zijn met een badkamer. In de meeste steden maken we gebruik van centraal gelegen hotels, waardoor je makkelijk naar de bezienswaardigheden loopt. In de meer afgelegen gebieden verblijven we op bijzondere locaties, waarbij je in een aantal gevallen kunt genieten van een mooie fruittuin.
Een enkele keer overnachten we in authentieke Sovjet stijl. In Djeti Oghuz slapen we zoals echte Kirgiezen slapen, in een traditionele yurt. Je overnacht samen met een deel van de groep en deelt de sanitaire voorzieningen. Ook in Tamga is er gedeeld sanitair.

Waarom Djoser?

De rondreis langs de zijde route is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Centrale Azië te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een rondreis langs de zijderoute laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.
 

Terug naar boven

Klantwaardering

8,7

Een avontuurlijke reis in een uitgebreid gebied waarin de na...
Een avontuurlijke reis in een uitgebreid gebied waarin de natuur ontwapenend mooi is, puur en schoon. De merenwandeling is een topper! Ik zou de reis wel verlengen omdat we in 13 dagen zeer grote afstanden moesten afleggen, te kort is. Slapen in een yurt lijkt me een leuke toevoeging aan de reis.

Willie K. - 8,0
Terug naar boven
Chat met Djoser