Zijderoute

Zijderoute

De Zijderoute is een spectaculaire reis door prachtige onbekende gebieden. Je maakt kennis met Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan en Kirgizië. Je treedt in de voetsporen van Marco Polo, Dzjengis Khan en Alexander de Grote, maar ook het nalatenschap van Timoer Lenk kan je ontdekken langs een belangrijk deel van de oude Zijderoute. We bezoeken de rijke, legendarische karavaansteden Boeghara en Samarkand. Dit alles in een imposant en steeds wisselend decor van vriendelijke groene oases en ruige berglandschappen.

Lees meer

Alle Djoser rondreizen in Zijderoute

Hoogtepunten van de Zijderoute

Bekijk alle hoogtepunten van de Zijderoute

Goed verzorgde rondreizen
Tijdens de reis overnachten we in goede middenklasse hotels, waar kamers geboekt zijn met een badkamer. In de meeste steden maken we gebruik van centraal gelegen hotels, waardoor je makkelijk naar de bezienswaardigheden loopt. In de meer afgelegen gebieden verblijven we op bijzondere locaties, waarbij je in een aantal gevallen kunt genieten van een mooie fruittuin.
Een enkele keer overnachten we in authentieke Sovjet stijl. In Djeti Oghuz slapen we zoals echte Kirgiezen slapen, in een traditionele yurt. Je overnacht samen met een deel van de groep en deelt de sanitaire voorzieningen. Ook in Tamga is er gedeeld sanitair.

Waarom Djoser?

De rondreis langs de zijde route is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Centrale Azië te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een rondreis langs de zijderoute laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.
 

Terug naar boven

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Het was een fantastische reis. We hebben genoten. Vooral de afwisseling in cultuur, natuur sprak ons zeer aan. En een goede reisleider en een geweldige groep mede-reisgenoten.

  8,0 (Zijderoute, 22 dagen)

  8,0
 • Deze Zijderoutereis was voor mij een verkenning van een viertal landen waar hier bij ons weinig over bekend is. De eerste helft van de reis een bezoek aan een aantal prachtige steden, de tweede helft genoten van de natuur, en de mogelijkheid tot het maken van prachtige wandelingen. Topreis!!

  10,0 (Zijderoute, 22 dagen)

  10,0
 • Een hele mooie, afwisselende reis met culturele en natuurlijke hoogtepunten. Bizar Turkmenistan, sprookjesachtige steden in Oezbekistan en bergen, valleien en meren in Kirgizie en Kazachstan. Tevens een hele prettige en deskundige begeleiding van de reisleidster Elma!

  9,0 (Zijderoute, 22 dagen)

  9,0
 • Zeker aan te raden. Het beeld dat ik me gevormd had van de Zijderoute op basis van school, boeken etc. moet zeker in positieve zin bijgesteld worden. Mooie maar intensieve reis, veel diversiteit en vriendelijke mensen.

  8,0 (Zijderoute, 22 dagen)

  8,0
 • Reizen langs de zijderoute is een avontuur beleven. Je komt belangrijke historische figuren tegen zoals Djengiz Khan, Alexander de Grote, Timoer Lenk, Marco Polo, Willem van Rubroeck Oeleg Beg maar ook Nestorianen waarvan de medereizigers nog nooit hadden gehoord. Samen ontdekkend op de zijderoute!

  8,0 (Zijderoute, 22 dagen)

  8,0
 • De landschappen in centraal-Azië zijn werkelijk prachtig. Goede reisbegeleider die Frederik.

  8,0 (Zijderoute, 22 dagen)

  8,0
 • Als je alles al gezien en gedaan hebt, is de Zijderoutereis een reis met een perfecte combinatie van cultuur en mooie natuur en nog niet onder de voet gelopen door massatoerisme!

  8,0 (Zijderoute, 22 dagen)

  8,0
 • Dit stuk van de zijderoute lijkt te bestaan uit twee reizen, maar volgen elkaar mooi op. Het eerste gedeelte vooral cultuur in de vorm van prachtige steden, mensen, moskeeën. En daarna die prachtige natuur, bergen, canyons en meren. Met een beetje fantasie zie je de karavanen voorbij trekken.

  10,0 (Zijderoute, 22 dagen)

  10,0
 • Dit was een hele leuke en afwisselende reis. De eerste anderhalve week vooral cultuur en verwondering, de tweede anderhalve week vooral natuur en bewondering. Onze reisleider Frederik was heel goed en zorgzaam. Kortom we denken met veel plezier terug aan deze mooie reis langs de zijderoute.

  10,0 (Zijderoute, 22 dagen)

  10,0
 • Een avontuurlijke reis vol afwisseling: cultuur, mensen en natuur. Ontdekking van een wereld zo anders dan de onze. Lijkt op een combinatie van 2 uitersten: Iran en Mongolië!

  9,0 (Zijderoute, 22 dagen)

  9,0
 • Weer een reis zoals in de jaren 80-90, iets avontuurlijker, minder comfortabel maar wel interessant en zeker de moeite waard: mooie Khiva, Bukhara en Samarkand; prachtige uitzichten over de steppe en de bergen! En niet te vergeten: de uitstekende reisbegeleiding van Ricardo! Uitstekende reisbegeleider

  8,0 (Zijderoute, 22 dagen)

  8,0
 • Een overweldigende reis met een goede volgorde; eerst cultuur, daarna natuur. Ricardo is een voortreffelijke reisleider, hij heeft veel kennis van het gebied en de historie. Hij heeft alle formaliteiten perfect geregeld, is zeer plezierig in de omgang en blijft bescheiden, dringt zich niet op.

  10,0 (Zijderoute, 22 dagen)

  10,0
 • Deze reis was mooi, verrassend en spannend. 4 verschillende landen met uitdagende grensovergangen en 4 valuta. Met zowel hitte, kou en regen; kortom een prachtig mooi avontuur! De afwisseling van natuur en cultuur werkte heel goed. Onze reisleider Ricardo was heel goed en verdient alle lof!

  8,0 (Zijderoute, 22 dagen)

  8,0
 • De Zijderoute van juni 2018 was een prachtige en avontuurlijke reis. Een mooie balans tussen cultuur in Oezbekistan en indrukwekkende natuur in Kirgizië en Kazachstan. Ricardo zorgde met zijn professionaliteit en plezierig karakter voor een geweldige reis.

  9,0 (Zijderoute, 22 dagen)

  9,0
 • Zeer goede verhouding cultuur - natuur. Vrijheid van keuze activiteiten - maaltijden vind ik zeer interessant. Elektronische informatie beste wat ik ooit van een reisorganisatie zag. Uitstekend georganiseerde reisleider. Meer nadruk leggen op het feit dat de temperaturen eind september snel dalen.

  9,0 (Zijderoute, 22 dagen)

  9,0
 • Een bijzondere ervaring enerzijds om de prachtige blauwe tegelmozaieken van moskeeen, koranscholen en mausoleum te aanschouwen en anderzijds het leven in de Turkmeense hoofdstad met zijn pronkerige luxe en onvrijheid en het leven en de natuur in Kirgizië en Kazachstan.

  9,0 (Zijderoute, 22 dagen)

  9,0
 • Intensieve, maar mooie en boeiende reis. Heel veel te zien. Op te delen in 10 dagen cultuur en 10 dagen natuur. Met de bijbehorende temperatuurverschillen. Kortom; een aanrader voor de nieuwsgierige en niet-alledaagse reiziger! Geen vakantie, maar een reis!

  8,0 (Zijderoute, 22 dagen)

  8,0
 • Comfortabel vervoer en hotels; zeer goede reisbegeleider (Laurens); voor ieder iets van zijn gading: cultuur, architectuur, landschap, bevolking beleven. Wel een heel druk programma.

  9,0 (Zijderoute, 22 dagen)

  9,0
 • Mooie, intensieve reis met afwisselend cultuur en natuur. Lieve inwoners ondanks het overtal aan politie in deze landen. Het sporadisch verbod om te fotograferen "no photo" hinderen niet echt. Resistente darmen zijn een voordeel in deze regio.

  10,0 (Zijderoute, 22 dagen)

  10,0
 • Hele bijzondere reis door landen die maar bij weinig mensen bekend zijn. Zelfs de toeristische hoogtepunten heb je nog helemaal voor jezelf. De reis is verder een mooie mix van cultuur en natuur.

  8,0 (Zijderoute, 22 dagen)

  8,0
 • Deze bijzondere reis is een prachtige afwisseling van natuur, cultuur en historie, doordat ieder deel van de reis zo verschillend is lijkt blijft het afwisselend. Zowel de overweldigende natuur van Kirgizië als de rijke cultuur van (West)-China. Een aanrader voor wie een avontuurlijke reis zoekt!

  9,0 (Zijderoute, 27 dagen)

  9,0
 • Zeer interessante reis door Iran, Turkmenistan en Uzbekistan. Uitstekende reisbegeleiding. Hotels zouden wat mij betreft iets luxer mogen. De omschrijving goede middenklasse hotels is iets te rooskleurig. Desondanks een ervaring om nooit te vergeten!

  8,0 (Van Shiraz naar Tasjkent, 21 dagen)

  8,0
 • De binnenlandse vluchten waren een echte uitkomst. Zo hadden we meer tijd om Mary, Turkmenistan en Ashgabat, Oezbekistan te zien!

  9,0 (Van Shiraz naar Tasjkent, 21 dagen)

  9,0
 • Het was een indrukwekkende reis met veel culturele hoogtepunten. Een bijzondere combinatie van deze drie landen. Ik was erg te spreken over de reisleiding. Wist veel over de landen.

  8,5 (Van Shiraz naar Tasjkent, 21 dagen)

  8,5
 • Iran: gastvrij en aangenaam, lekker eten en mooie gebouwen. Turkmenistan: interessant, maar toerist-onvriendelijk. Oezbekistan: verrassend aangenaam. Onze gids Laurens verdient een groot compliment: ervaren en doet alles om ons veel te laten zien. Hij doet veel moeite en is onvermoeibaar.

  8,0 (Van Shiraz naar Tasjkent, 21 dagen)

  8,0
 • Weer een ervaring rijker, prachtig land, super vriendelijke bevolking, gevarieerd programma, mooie afwisseling tussen cultuur- natuur en het lokale leven, een aanrader nu het nog niet boomt van de toeristen, dus snel gaan!

  9,0 (Rondreis Oezbekistan, 15 dagen)

  9,0
 • Wil je verrast worden ga dan naar Oezbekistan! Wat een prachtige cultuur maar ook de overnachtingen in het guesthouse en het yurtkamp, samen met de treinreis mag je als avontuur niet missen. Erg warm in mei, dat wel maar dat mocht de pret niet drukken

  10,0 (Rondreis Oezbekistan, 15 dagen)

  10,0
 • Een fantastische reis. Hele mooie route met prachtige bezienswaardigheden. Genoeg afwisseling. Leuke ervaring om in een yurt in de woestijn te slapen. Zeer vriendelijke mensen in Oezbekistan. Nog weinig toerisme wat het extra leuk maakt. Fijn 3 nachten per stad zodat je in alle rust alles kunt zien.

  9,0 (Rondreis Oezbekistan, 15 dagen)

  9,0
 • Dit slaat alles! Veel unieke schitterende landen en plaatsen gezien maar de zijdesteden olympisch goud!

  9,0 (Rondreis Oezbekistan, 15 dagen)

  9,0
 • Een van de hoogtepunten: - In een land waar 1 kg vlees p.p de norm is per dag, vind ik het een hele prestatie dat ik mocht genieten van een vegetarische maaltijd in het yurtenkamp in de woestijn. - de gastvrijheid van de bevolking. - de tomeloze inzet van de reisBEGELEIDER "Wim".

  9,0 (Rondreis Oezbekistan, 15 dagen)

  9,0
 • De hoogtepunten waren (in de juiste volgorde): een reisgenote, Khiva, Buchara en Samarkand. Een ander pluspunt was de nachtelijke trein van Tashkent naar Khiva, iets wat Djoser alleen aanbiedt. De locals, het Registanplein uitgelicht, allemaal hoogtepunten.

  9,0 (Rondreis Oezbekistan, 15 dagen)

  9,0
 • Het is een erg speciale ervaring om met de hele groep in een Yurt te overnachten. Zeker een ervaring om niet te vergeten.

  9,0 (Rondreis Oezbekistan, 15 dagen)

  9,0
 • Grote complimenten naar de reisbegeleiding en de lokale gids. Samen vormden ze een top team. Mede dankzij hen heb ik genoten van de reis.

  9,0 (Rondreis Oezbekistan, 15 dagen)

  9,0
 • Geweldige reis, heb er erg van genoten. Prachtige land en de Oezbeken waren bijzonder aardig. Wel veel reizen met het busje. Verder alles prima

  9,0 (Rondreis Oezbekistan, 15 dagen)

  9,0
 • Een avontuurlijke reis in een uitgebreid gebied waarin de natuur ontwapenend mooi is, puur en schoon. De merenwandeling is een topper! Ik zou de reis wel verlengen omdat we in 13 dagen zeer grote afstanden moesten afleggen, te kort is. Slapen in een yurt lijkt me een leuke toevoeging aan de reis.

  8,0 (Rondreis Kazachstan, 14 dagen)

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Klantwaardering

8,8

Het was een fantastische reis. We hebben genoten. Vooral de...
Het was een fantastische reis. We hebben genoten. Vooral de afwisseling in cultuur, natuur sprak ons zeer aan. En een goede reisleider en een geweldige groep mede-reisgenoten.

Hans K. - 8,0
Terug naar boven