Overzicht Turkije rondreizen van Djoser

Rondreis Turkije

Turkije is dankzij de ligging op de grens van Europa en Azië, een land vol afwisseling. Verlaten ruïnes en levendige steden liggen er midden in de prachtige natuur. Met Djoser heb je de keuze uit reizen naar verschillende delen van het land. Tijdens de reis door West-Turkije kun je kennis maken met Pumakkale, Efese, Selcuk, Canakkale en Istanbul. Tijdens de rondreis door Oost-Turkije kun je dan weer andere bezienswaardigheden bezoeken, zoals de berg Ararat, het bijzondere Cappadocië en Diyarbakir.

Reviews Turkije reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Een fantastische reis mede door onze gids Güven! Iedere dag was weer verrassend. Veel bouwwerken uit de oudheid, tot varen en zwemmen in de azuurblauwe zee. Cappadocië vanuit de luchtballon was echt het hoogtepunt!

  9,0

  Rondreis Turkije, 16 dagen

 • Güven, onze gids, heeft ons een onvergetelijke reis bezorgd. Hij was de perfecte gids en ambassadeur van zijn fascinerende land Turkije.

  10,0

  Rondreis Turkije, 16 dagen

 • Mooie afwisselende reis met veel cultuur, begeleidt door Güven. Hij gaf veel kundige (achtergrond) informatie en heeft ons nog extra plekjes laten zien waarvan hij vond dat ze de moeite waard waren. Ook hadden wij een fijne chauffeur, die een probleempje met de bus rustig en kundig oploste.

  8,0

  Rondreis Turkije, 16 dagen

 • Ik heb een fijne rondreis gemaakt. Het was jammer dat de reisleider ons niet kon verwelkomen op de luchthaven. De volgende ochtend hebben wij kennis gemaakt met onze enthousiaste reisleider. Hij wist veel te vertellen over alle bezienswaardigheden. Fijne rustige chauffeur en een hele gezellige groep

  9,0

  Rondreis Turkije, 16 dagen

Boek en reis met zekerheid

 • ANVR- en SGR garantie
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Ontdek alle hoogtepunten van Turkije

Geniet van het indrukwekkende Turkije
Tijdens de reis naar Turkije vlieg je meestal op Istanbul. Deze stad bied je meteen de kans de typisch Turkse cultuur te proeven. De beroemde 6e-eeuwse Aya Sofia en de ruim duizend jaar later gebouwde Sultanahmet-moskee zijn bezienswaardigheden die je tijdens je verblijf in Istanbul gezien moet hebben. In Ankara kun je de bijzondere Romeinse en Byzantijnse resten bezoeken.

Een Turkije rondreis biedt je een goede afwisseling tussen de moderne steden, de prachtige natuur en de intrigerende opgravingen en overblijfselen van de Romeinse en Byzantijnse tijd. Ook biedt de Turkije rondreis uitgebreid de mogelijkheid de tradities en gebruiken van de inwoners uit te proberen. Zo kun je de heerlijke Turkse thee proeven en samen met de bewoners van Diyakbakir waterpijp roken in de gezellige wijk buiten de stadsmuren.

Op de reis door Turkije maken we gebruik van een eigen bus met Turkse chauffeur. Dit geeft ons de mogelijkheid te stoppen wanneer we willen om even de benen te streken, wat te eten of een foto te maken. Door de flexibiliteit van de reis door Turkije is de reis ook erg goed te doen als je met kinderen reist!

Ontspannen op reis
Tijdens de groepsreis door Turkije overnachten we in goede middenklasse hotels met een gezellige sfeer. De kamers hebben een eigen douche en toilet. De meeste hotels liggen centraal, waardoor veel bezienswaardigheden op loopafstand zijn.

De unieke groepsreizen van Djoser
Onze reizen door Turkije zijn erop gericht je optimaal te laten genieten van alle highlights die het land te bieden heeft. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen dat er goede faciliteiten aanwezig zijn onderweg. De rondreizen door Turkije zijn veelzijdig en laten je het echte Turkije van dichtbij zien!

Landinformatie Turkije

 • Hoofdstad: Ankara
 • Andere bekende steden: Istanbul, Antalya en Konya
 • Inwoners: 75 miljoen
 • Taal: Turks
 • Munteenheid: Turkse lira
 • Beste reistijd: mei, juni, september en oktober
 • Tijdsverschil: In Turkije is het 1 uur later dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 785.000 km²
 • Geografie: Turkije is een land dat op twee continenten ligt: een klein deel ligt in Europa en de rest in Azië. Onder Turkije liggen de grenzen van een aantal tektonische platen. Doordat die langs elkaar heen schuiven, komen lichte aardbevingen regelmatig voor. Het heeft er ook voor gezorgd dat een groot deel van Turkije zeer bergachtig is. De hoogste berg, Ararat, ligt in het oosten en is 5165 meter hoog.


Beste reistijd Turkije

Tijdens de reis in Turkije krijg je te maken met een mild landklimaat. De zomers zijn over het algemeen warm en droog en het voorjaar, najaar en de winter zijn zacht. Het kwik kan s’ zomers hoog oplopen, maar omdat de luchtvochtigheidsgraad relatief laag is, is de warmte goed te verdragen. Een Turkije reis is dus het hele jaar door goed te doen.

Bezienswaardigheden Turkije

Turkije, de brug tussen Europa en Azië heeft enorm veel te bieden. Van bruisende steden tot prachtige natuurspektakels en een eeuwenoude geschiedenis. Vele volkeren hebben hier de meest onwaarschijnlijke dingen achter gelaten zoals Cappadocië en Diyarbakir. Maar ook tegenwoordig is het een bruisend land vol met gezellige markten, een boeiend straatleven en een land dat vasthoudt aan zijn tradities maar ook met beide benen in de 21ste eeuw staat.

Istanbul

Blauwe Moskee Istanbul Turkije DjoserIstanbul, een letterlijke en figuurlijke brugstad die twee werelden met elkaar verbind aan beide zijde van de Bosporus. Een ongekend rijke stad aan cultuur, historie en levendigheid, de stad is een grote bezienswaardigheid. Aan de Europese kant van de Bosporus ligt de historische wijk Sultanahmet, waar die typische combinatiesfeer is te proeven tussen Europa en Azië . Hier vindt je onder andere het Hippodroom van Byzantium, de Blauwe Moskee en de wereldberoemde Aya Sofia. In de Grote Bazaar, de enorme overdekte markt met wel vierduizend winkeltjes, proef je de echte Aziatische sfeer door de vele geuren en kleuren die je overdonderen. Het Topkapipaleis met de haremvertrekken van de Sultan is ook absoluut een bezoek waard net als het moderne bruisende Taksim plein. De overkant van het water voelt weer direct anders aan, hier komen minder toeristen en de sfeer is veel minder hectisch en dat alles maakt deze stad tot een zeer bijzondere bestemming.

Troje

Paard van Troje Troje Turkije DjoserWie kent niet het beroemde verhaal van het paard van Troje wat de perfecte valstrik bleek te zijn. De Trojaanse oorlog is de bekendste strijd uit de oudheid. Het was een dankbaar onderwerp voor diverse dichters en kunstenaars uit de Grieks Romeinse oudheid. De plaats roept een beeld op van heldendom en moed door de verhalen en de films die gemaakt zijn over Troje. Het wordt wel de bakermat van de westerse literatuur genoemd vanwege de Ilias en de Odyssee van Homerus. Deze stad heeft echt bestaan en is een bezoek meer dan waard. Echter, door de tijd en de vele desastreuze graafwerkzaamheden is er veel verloren gegaan maar, er zijn nog veel mooie dingen te zien, ontdek deze stad van dichtbij, bij de ingang staat het grootte houten paard dat na is gebouwd.

Pamukkale

Zoutbaden Pamukale Turkije DjoserDe beroemde zoutbaden van Pamukkale spreken iedereen tot de verbeelding. De naam betekent letterlijk kasteel van katoen door de witte terrassen. Onder de terrassen ligt de oude stad Hierapolis, wat ook Unesco werelderfgoed is. Pamukkale bestaat uit  warme bronnen die rijk zijn aan kalk dankzij een eeuwenlang proces  is het water over de rand van het plateau gestroomd over de oude stad heen. De kalkzouten sloegen neer waardoor er een bizar netwerk van schitterende rotsformaties en terrassen is ontstaan. Het gebied was ook rijk aan marmer, wat zelf gebruikt zou zijn in de Hagia Sophia in Istanboel.

Cappadocië

Cappadocië Turkije DjoserCappadocië is een bijzonder gebied met een landschap van tufgesteente. Dit gesteente is ontstaan in een unieke landschap door de invloed van wind, regen en rivieren. Het gebied staat op de werelderfgoed lijst en is deel van een nationaal park en wordt wel een van de grootste natuurwonderen van de wereld genoemd. Het tufgesteente heeft pilaren, kegels, aardpiramiden of de zogenaamde feeënschoorstenen gevormd. In de grotere rotsblokken van het zachte gesteente werden vroeger woningen en kerken gebouwd. Zoals in het Goreme dal waar grotkerken zijn te vinden met prachtige fresco’s.

Onontdekt Oost Turkije

Vanmeer Turkije (internet)Beeldbepalend in het oosten van Turkije is het Vanmeer of de Van Golu,  met een oppervlakte van 3755 vierkante kilometer is dit het grootste meer van Turkije. Het Van-meer wordt een sodameer genoemd, een sodameer ontstaat op natuurlijke wijze op een vulkanische bodem. Soda of natriumcarbonaat wordt gebruikt in de glasindustrie om de helderheid van het glas te verbeteren. Het wordt ook gebruikt bij de productie van bleekmiddel en waspoeder. Vissers in het Van-meer zijn al jaren gewend om hun witte kleding in het water te wassen. Een opmerkelijk verschijnsel in het Vanmeer zijn de zwemmende katten. Deze pluizige witte katten met meestal een blauw en een groen oog zwemmen graag in het water. Het kattenras wordt de Turkse Van of de Turkse kat genoemd.  Het meer heeft meerdere eilanden waarvan Akdamar het bekendste is door de Akdamar kerk of kathedraal (Akdamar Kilisesi) wat het symbool is van het eiland, deze Kerk van het Heilige Kruis is een mooi voorbeeld van Armeense architectuur en gebouwd in het jaar 915. Vanaf het meer kan je de hoogste berg van Turkije zien liggen, de Ararat, wat een slapende vulkaan is van maar liefst 5137meter hoog. Deze berg is beroemd omdat hier op de top volgens de Bijbel en de Thora de ark van Noach zou zijn gestrand tijdens de zondvloed.


Trabzon

Aya Sofia Trabzon Turkije (internet)Trabzon heeft een schitterende ligging aan de Zwarte Zee. De naam van de stad is afgeleid van het oud-Griekse woord voor “tafel” en is een verwijzing naar de heuvel waarop de stad oorspronkelijk werd gebouwd. Trabzon heeft nu ruim 1,2 miljoen inwoners waar verschillende dialecten worden gesproken en in de omliggende bergdorpen wordt nog steeds gefloten Turks als taal gebruikt. De stad is oorspronkelijk opgericht door Griekse kolonisten, vanaf 1204 tot 1406 werd het de hoofdstad van het Keizerrijk Trebizonde. Trabzon heeft prachtige bezienswaardigheden zoals de Hagia Sophia, wat zowel een Grieks-orthodoxe kerk als een Byzantijns monument is. Dit laatste door de mooie Byzantijnse architectuur, de vloermozaïeken en de circa 55 fresco’s. Grote delen van de stadsmuren zijn nog intact en het fort en de muren zijn de oudste bouwwerken van de stad. Naast de prachtige geschiedenis heeft de stad ook gezellige pleinen zoals het levendige Maydan plein, wat vol ligt met gezellige theehuizen en terrassen. In het verlengde van Maydan ligt de Bazaar van Trabzon. De Bazaar wijk is een leuk gebied met oude smalle straatjes om te winkelen en de lokale producten en ambachten te zien.

Ruïnestad Ani

Ruinestad Ani Turkije (internet)Naar het noordoosten ligt de ruïnestad Ani, stad van 1001 kerken, het was een van de meest indrukwekkende nederzettingen in de middeleeuwen. Ani was een dichtbevolkte stad met op het hoogtepunt meer dan 150.000 inwoners en kende een hoge welvaart als het centrum van culturele, religieuze en economische activiteit. Ani was een belangrijke halteplaats voor de karavaanreizigers van de Zijderoute. Na verschillende belegeringen werd de stad in de 16de en 17de eeuw verlaten en is het nu een zeer interessante spookstad geworden.

Reisblog Turkije

Bekijk alle reisblogs over Turkije