Bekijk de Turkije, 20 dagen van Djoser

Turkije 20 dagen

Vanaf € 1.995,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Turkije met Djoser Family is een avontuurlijke ontmoeting met het westen en het oosten in de zomervakantie. Slenter in het moderne Istanbul over de mysterieuze bazaar. Neem een frisse duik in zee op het strand van  Assos. Sta oog in oog met het bekende paard van Troje en ontdek de rijke geschiedenis in Bergama en Efese. De kalkterrassen bij Pammukale zullen jong en oude verbazen. Natuurlijk maak je ook een boottocht op de Middellandse Zee en slaap je aan dek onder de sterrenhemel.

Daarom Djoser

 • Afwisselende reis vol met cultuur, oudheid, strand en natuur
 • Twee volle dagen Istanbul met een bezoek aan de bazaar, het Topkapi Paleis, de blauwe moskee en de Hagia Sophia
 • Verblijf in Istanbul in de populaire wijk Sultanahmet
 • Heerlijk relaxen aan het strand
 • Volop Romeinse en Griekse oudheid
 • Bezoek aan de wereldberoemde kalkterrassen in Pamukkale
 • Tweedaagse boottocht met overnachting en inclusief maaltijden op de Middellandse Zee
 • Excursie naar de Saklikentkloof
 • Gunstig en goed gelegen hotels inclusief ontbijt
 • Afsluiting in een leuk hotel aan het meer van Koycegiz
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Turkije, 20 dagen
 1. Amsterdam - Istanbul
 2. Istanbul, excursie naar Sultanahmet incl. bezoek aan Aya Sofi
 3. Istanbul, bezoek aan de bazar
 4. Istanbul - Canakkale
 5. Canakkale - Troje - Assos
 6. Assos
 7. Assos - Bergama - Selcuk
 8. Selcuk
 9. Selcuk, excursion Efese
 10. Selcuk - Pamukkale
 11. Pamukkale, bezoek aan kalksteenterrassen
 12. Pamukkale - Kas
 13. Kas
 14. Kas, boottocht inclusief overnachting
 15. Kas - kloof van Saklikent - Fethiye
 16. Fethiye
 17. Fehiye - Dalyan
 18. Dalyan, boottocht
 19. Dalyan - Dalaman - vlucht naar Istanbul
 20. Istanbul - Amsterdam

Reisbeschrijving

Turkije ligt in twee werelddelen: Europa en Azië. In dit land vind je indrukwekkende landschappen, levendige steden met kleurrijke bazaars, verlaten ruïnes en mooie stranden. Uit alle belangrijke periodes zijn bouwwerken bewaard gebleven, zoals delen van de Griekse stad Efese en de Blauwe Moskee in Istanbul. Wist je dat het spannende verhaal van het paard van Troje zich hier heeft afgespeeld? Geniet van een heerlijke maaltijd op een van de vele terrasjes of laat je eens uitnodigen voor het nationale spelletje Tavla, backgammon.

Istanbul
Dag 1 Amsterdam - Istanbul
Dag 2 Istanbul, excursie Sultanahmet
Dag 3 Istanbul, bezoek bazaar


Istanbul Blauwe Moskee Groepsreis Turkije JuniorWe komen ’s middags aan in Istanbul en blijven hier drie nachten. Ons hotel ligt in het centrum van de stad, in de populaire wijk Sultanahmet, zodat de belangrijkste bezienswaardigheden makkelijk te bereiken zijn. Onze gids neemt je graag mee op een excursie langs de highlights: Op de kop van het schiereiland staat het Topkapi-paleis, eeuwenlang de sultansresidentie. Je kunt urenlang door de vertrekken en de tuinen dwalen waar vroeger de sultan leefde met zijn harem. Nu is het een museum waar de unieke, veelzijdige kunstcollecties van de sultans te bewonderen zijn. De beroemde 6de-eeuws Aya Sofia en de ruim duizend jaar later gebouwde Sultanahmet-moskee, ook wel de Blauwe Moskee genoemd, staan recht tegenover elkaar.

Bazaar Istanbul Turkije Groepsreis JuniorJe kunt veel tijd doorbrengen in de enorme, deels overdekte bazaar, bestaande uit een netwerk van gespecialiseerde winkelstraatjes waar je een uitstekende indruk kunt opdoen van de Turkse keuken en ambachten. De reisbegeleiding kan je hier al de fijne kneepjes van het afdingen bijbrengen. Ook kun je hier proeven van allerlei Turkse lekkernijen, zoals turks fruit of baklava.

In één van de vele oude hammams (badhuizen) die Istanbul rijk is, kan jong en oud zich heerlijk ontspannen. Vaste onderdelen van een bezoek aan de hammam zijn o.a. een was- en schrobbeurt, passend afgesloten door een Turkse massage.  's Avonds bieden bijvoorbeeld de luxe wijk Taksim, de gezellige wijk Kumkapi of het Gülhane-park prima uitgaansmogelijkheden. Als je je toekomst wil laten voorspellen, moet je bij een waarzegger zijn die koffiedik kan kijken.

Bosporus Istanbul Groepsreis Junior TurkijeTijdens een facultatieve boottocht over de Bosporus passeer je onder andere het Dolmabahçe-paleis, de indrukwekkende Europabrug, forten en een aantal authentieke, voor het vroegere Istanbul zo typerende houten huizen. Voor deze boottocht kun je gebruik maken van de openbare ferry of van de diensten van een lokale kapitein. Vanaf de nieuwe Galatabrug, waar rijen vissers proberen om een visje te vangen, vaar je in de richting van de monding van de Zwarte Zee. Onderweg stopt de boot op tal van plaatsen langs de Bosporus. Kinderen vinden het ook leuk om naar Minia Turk te gaan, het Madurodam van Turkije.

Çanakkale, Troje, Assos en Bergama
Dag 4 Istanbul - Çanakkale
Dag 5 Çanakkale - Troje – Assos
Dag 6 Assos
Dag 7 Assos - Bergama - Selçuk

Paard van Troje Groepsreis Turkije JuniorWe verlaten wereldstad Istanbul en reizen naar de stad Çanakkale, waar we overnachten. Slenterend langs de gezellige boulevard, kom je het paard van Troje tegen dat speciaal is gemaakt voor de gelijknamige film. Je kunt ook de replica van de beroemde mijnenlegger Nusrat bekijken, die tijdens de eerste wereldoorlog zorgde dat de geallieerden de zeestraat Dardanellen niet konden veroveren.

Op weg naar Assos stoppen we bij de opgravingen van het legendarische Troje, dat in 1873 door Heinrich Schliemann ontdekt werd. Het paard van Troje is beroemd vanwege het epos van Homeros over de Trojaanse oorlog, die plaatsvond in de 13e eeuw v.C. Verschillende malen werd de stad verwoest en weer opgebouwd. Er zijn slechts enkele herkenbare ruïnes, onder andere stukken van de dikke stadsmuur, van een poort en een offerplaats. Alvorens de opgravingen te gaan bekijken is het aan te bevelen het bijbehorende museumpje te bezoeken. De reconstructie van de stad laat je gedachten teruggaan in de tijd.

Assos Ruines Groepsreis Junior TurkijeIn het historische stadje Assos kun je heerlijk dwalen door de smalle steegjes, een visje eten in de haven of op de top van de heuvel, omgeven door olijfbomen, door ruïnes struinen. Hier staan de overblijfselen van de tempel van Athena uit 530 voor Christus, de oude stadmuren en een kerkhof uit de oudheid. De beroemde filosoof Aristoteles startte in Assos een academie, waarbij hij aan het hoofd stond van vooraanstaande wetenschappers.  Vanaf de heuvel heb je - zeker bij zonsondergang - een spectaculair uitzicht over de baai. Wie liever verkoeling zoekt bij de zee, kan terecht op het nabij gelegen strand. 

Na ons verblijf in Assos rijden we verder naar Bergama. In dit gezellige landelijke plaatsje liggen de resten van de Griekse stad Pergamon. Gedurende een korte periode in de 2e eeuw v.C. was deze stad het centrum voor kunst en wetenschap in Klein-Azië. De stad kende een enorme bouwactiviteit en was het voorbeeld van de monumentale stadsaanleg in die dagen. Veel paleizen, tempels, altaren en terrassen werden aangelegd. Nu vind je slechts de fundamenten van het beroemde altaar op de Akropolis. Ook is hier één van de grootste medische centra uit de antieke wereld, het Asklepion. De resten van o.a. de Griekse en Romeinse baden doen je denken aan een bezoek aan de hammam. We bezoeken de Akropolis van Bergama 's ochtends vroeg en rijden dan door naar Selçuk.

Selçuk, Pamukkale
Dag 8 Selçuk
Dag 9 Selçuk, excursie Efese
Dag 10 Selçuk - Pamukkale
Dag 11 Pamukkale, bezoek kalkterrassen


Selçuk is een charmant stadje met een typisch Turks sfeer. ’s Avonds kun je hier nog aanschuiven bij de oudere lokale bevolking die zich rond het plein verzameld heeft voor een spelletje tavla of schaak. We verblijven hier drie nachten zodat je voldoende tijd hebt voor allerlei tochtjes in de omgeving. 

Excursie Efese Turkije Groepsreis JuniorInbegrepen is een bezoek aan de ruïnes van het oude handelscentrum Efese, dat tot in de 3e eeuw haar bloeitijd had. Het verval van de stad werd veroorzaakt door de dichtslibbing van de haven en door de verwoestingen van de Goten. Efese was ook een belangrijk religieus centrum; van heinde en ver kwamen er mensen om de grote tempel van Artemis, één van de antieke zeven wereldwonderen, te bezoeken. De unieke uitgestrekte opgravingen geven een uitstekende indruk van het dagelijks leven in de oudheid. Pronkstukken tussen de tientallen monumenten, variërend van theater tot bordeel, zijn de tempel van Hadrianus, het theater en de Celsus-bibliotheek. In dit stadje kun je soms ook hele ooievaarsfamilies op hun nesten in het gezellige stadscentrum zien zitten. Het is ook leuk om met een dolmus, de Turkse openbare minibus, een middag naar het nabijgelegen strand te gaan.

Pamukkale kalkterrassen Turkije Groepsreis JuniorOp weg naar Pamukkale rijd je langs veel katoenvelden. Onderweg wordt een stop gemaakt bij Afrodisias waar de beroemde tempel van Afrodite, de Godein van de liefde, staat. Daarnaast is het stadion in deze plaats een bezoek meer dan waard. Vanuit Denizli zie je al in de verte de op de berghelling gevormde kalkterrassen van Pamukkale liggen. Pamukkale betekent letterlijk katoenkasteel en heeft wel iets weg van een bevroren waterval. De terrassen zijn gevuld met geneeskrachtig kalk- en koolzuurhoudend water. Met name de zonsop- en ondergangen in het decor van de kalkstenen terrassen laten een onuitwisbare indruk achter. Wie wil kan ook langs de ruïnes van het Romeinse Hierapolis wandelen.

Kas en Fethiye
Dag 12 Pamukkale – Kas
Dag 13 Kas
Dag 14 Kas boottocht met overnachting aan boord

Dag 15 Kas - Saklikentkloof - Fethiye
Dag 16 Fethiye

Turkije etenVanuit Pamukkale rijden we door het ruige Taurusgebergte naar de kust. De volgende bestemming is de kustplaats Kas. Kas wordt overschaduwd door een 500 meter hoge bergwand. Het is een klein plaatsje met leuke winkeltjes en heel veel gezellige en lekkere restaurantjes. Wat je zeker een keer moet proberen is "Testi kebap". Je krijgt dan een aardewerken stoofpotje voorgeschoteld die ze vakkundig voor je kapot slaan. Langs de kust bevinden zich allemaal kleine rotsstrandjes, waar je kunt snorkelen en krabbetjes kunt zoeken.Vanuit Kas zijn er ook tal van avontuurlijke activiteiten mogelijk, zoals duiken, mountain biken, canyoning en kajakken.

Iets meer naar het binnenland maak je kennis met het Turkse platteland waar je bij lokale boeren verschillende soorten fruit kunt proeven en thee kunt drinken.

Boottocht Kas Turkije Groepsreis JuniorOp dag 14 gaan we in de ochtend aan boord van een boot om ons een dag op het water te vermaken met snorkelen in mooie baaien en eventueel de ruïnes in de omgeving te verkennen. We lunchen aan boord. Meestal bestaat de lunch uit lekkere salade, gegrilde kip met rijst en natuurlijk vers fruit als toetje. 's Nachts slapen we op het dek onder de onmetelijke sterrenhemel.

Op weg naar Fethiye maken we een leuke excursie naar de Saklikent-kloof. Hier heeft een klein beekje een spectaculaire kloof in de bergen uitgeslepen. Je kunt op allerlei manieren het stroompje landinwaarts volgen, eerst lopend over houten plankieren, dan door het water wadend, door de modder ploegend of aan touwen slingerend. Ook kun je met een band de rivier afzakken en aan het einde van de tocht een modderbad nemen in een heilzaam bruin goedje. Fethiye, dat aan een schitterende baai is gelegen. Hoog boven deze kustplaats zie je 2500 jaar oude rotsgraven en sarcofagen van koningen van de Lyciërs. Met een dolmus kun je naar Ölüdeniz, uitstekend geschikt voor kinderen met zijn azuurblauwe heldere water en een langzaam aflopend wit zandstrand. Het nabijgelegen stadje Kayaköy is na de stichting van het moderne Turkije door zijn Griekse inwoners verlaten. Bij een wandeling waan je je in een 19e-eeuws Grieks dorpje met twee mooi beschilderde kerken.

Dalyan
Dag 17 Fethiye - Dalyan
Dag 18 Dalyan, boottocht
Dag 19 Dalyan - Dalaman - vlucht naar Istanbul 
Dag 20 Istanbul - Amsterdam

Meer van Koycegiz Turkije Groepsreis JuniorWe blijven een paar dagen in Dalyan, dat van oorsprong een kleine vissersplaats is, om bij te komen van de reis. Ons hotel met zwembad is gelegen aan de oever van de Dalyan rivier. Je kunt er heerlijk met een bootje op uit trekken om de ruïnes van Kaunos te ontdekken of om in de Sultaniye modder- en warmwaterbaden het reisstof van je lijf te weken. Gewoon lekker op het beroemde Iztuku ‘schildpaddenstrand’ bijkomen van de reis kan natuurlijk ook.
Een comfortabele binnenlandse vlucht brengt ons terug naar Istanbul om daar de laatste nacht te verblijven en de laatste souvenirs te kopen. 

Op reis met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen


Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
15 jul - 03 aug
Beschikbaarheid
4 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.095,-

€ 1.995,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
22 jul - 10 aug
10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
Nog 1 gezin nodig

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

€ 1.895,- (kind t/m 11 jr)

Inclusief

 • Vlucht met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding/gids
 • Lokale, Engelstalige gids
 • Vervoer per eigen bus met airconditioning
 • Overnachtingen in goed gelegen hotels met eigen douche/toilet
 • Inclusief ontbijt
 • Excursie door Sultanahmet in Istanbul
 • Bezoek aan de bazaar in Istanbul
 • Bezoek aan Troje
 • Stop onderweg in Bergama
 • Bezoek aan Selçuk  
 • Excursie naar Efese
 • Bezoek aan de kalkterrassen in Pamukkale
 • 2-Daagse Boottocht inclusief maaltijden
 • Excursie Saklikentkloof

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 40,- per factuur. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.545,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.

Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Afdingen

Afdingen is in Turkije doodnormaal; als je op 60 procent van de oorspronkelijke prijs uitkomt, heb je het goed gedaan.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels met een gezellige sfeer. De geboekte kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. De hotels liggen centraal en de meeste bezienswaardigheden bevinden zich op loopafstand. Een aantal hotels beschikt over een zwembad en in de kustplaatsen kun je ook lekker zwemmen in de zee. 

In Istanbul verblijven we in een centraal gelegen hotel, op loopafstand van enkele 'must-sees', zoals Topkapi Paleis, Aya Sofia en de Blauwe Moskee. Vanuit het hotel is het een klein stukje lopen naar de haven waar je vissers en marktlui aan het werk ziet en natuurlijk de boot kunt nemen naar het Aziatische gedeelte van de stad. 

In Selcuk bevindt het hotel zich centraal. Ook beschikt het hotel over een zwembad.

In ons hotel in Pamukkale kun je heerlijk ontspannen in de rustige binnenplaats en even afkoelen in zwembad.

We verblijven in Dalyan in een leuk hotel met zwembad, mooi gelegen aan de oever van de Dalyan rivier.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Istanbul Kafkas Hotel
Canakkale Bogaz Hotel
Assos/Kucukkuyu Cetinkaya Beach Hotel
Pamukkale Pamuksu Hotel
Fethiye Dedeoglu Hotel
Kas Ekici Hotel
Dalyan Hotel Caria Royal


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Reis je met een familie van 3 personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan reserveren we twee kamers, indien mogelijk aan elkaar grenzend.

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  11:40 - 16:05

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  17:00 - 19:35


Tijdsverschil: in Turkije is het één uur later dan in Nederland.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.545,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.645,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

In Turkije reizen we met een eigen bus met airconditioning zodat we overal kunnen stoppen waar we willen. De reisafstanden tussen de verschillende plaatsen zijn over het algemeen niet groot, waardoor je niet lang in de bus hoeft te zitten. De wegen in Turkije zijn in uitstekende staat. Meestal rijd je in vier tot zeven uur naar de volgende bestemming, maar als er onderweg veel te zien is, doen we er ook wel eens langer over! Om een lange busrit te voorkomen vliegen we vanuit Dalaman, vlakbij Dalyan, via Istanbul naar Amsterdam.

 • KLM vliegtuig
 • Bus buitenkant
 • Bus binnenkant

Bij de reis inbegrepen

 • Vlucht met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandssprekende reisbegeleiding/gids
 • Lokale, Engelstalige gids
 • Vervoer per eigen bus met airconditioning
 • Overnachtingen in goed gelegen hotels met eigen douche/toilet
 • Inclusief ontbijt
 • Excursie door Sultanahmet in Istanbul
 • Bezoek aan de bazaar in Istanbul
 • Bezoek aan Troje
 • Stop onderweg in Bergama
 • Bezoek aan Selçuk  
 • Excursie naar Efese
 • Bezoek aan de kalkterrassen in Pamukkale
 • 2-Daagse Boottocht inclusief maaltijden
 • Excursie Saklikentkloof

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag urenlang over de bazaar, terwijl een ander zich liever laat verwennen in een Turks badhuis, en weer een ander in een theetuin wil genieten van een kopje Turkse thee. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Turkije zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • In Istanbul maken we een excursie door de wijk Sultanahmet, waar de belangrijkste bezienswaardigheden van Istanbul te vinden zijn, zoals het Topkapi paleis, de Blauwe Moskee en de Aya Sofia. Tevens brengen we een bezoek aan de bazaar.
 • Op weg naar Assos brengen we een bezoek aan Troje, bekend uit de verhalen van de Griekse mythologie, toen de Grieken erin slaagden om Troje binnen te dringen door zich te verstoppen in een groot houten paard.
 • Onderweg naar Selcuk maken we een stop in Bergama, waar je door de ruïnes van het oude Pergamon kunt dwalen. 
 • Vanuit Selcuk brengen we een bezoek aan één van de grootste opgravingen uit de Griekse oudheid: Efese. Het was oorspronkelijk een groep inheemse nederzettingen, gelegen rondom het heiligdom van de grote oud-Griekse vruchtbaarheidsgodin.
 • Nog meer oudheidkundige geschiedenis en ruïnes komen we tegen tijdens een stop in Afrodisias.
 • In Pamukkale bezoeken we uiteraard het wereldberoemde natuurverschijnsel van kalkstenen bassins, die zijn gevormd door warme kalkstromen, waardoor het eruit ziet als een reusachtige witte versteende waterval.
 • In Kas maken we een boottocht over de Egeïsche Zee. Vanuit de boot spring je zo het water in, of je kunt met duikbril en snorkel een kijkje onder water nemen.
 • Onderweg naar Dalyan stoppen we bij de Saklikentloof, waar je een mooie wandeling kunt maken of in een rubberen band kunt dobberen op de rivier.


Ter plaatse zijn er nog tal van andere bezienswaardigheden te bezoeken en excursies mogelijk die eventueel door de reisbegeleider en de lokale gids – in samenspraak met de groep – te boeken zijn. Zo kunnen liefhebbers, die maar geen genoeg kunnen krijgen van oudheidkundige opgravingen de ruïnes in Fethiye bezoeken, maar je kunt ook zeekajakken en kanoën. Ook kan er een boottocht gemaakt worden in Dalyan, waar wij de omgeving verkennen; zo bezoeken we de ruïnes van Kaunos, en kun je lekker poedelen in de modder en warmwaterbronnen. 
 

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort of Europese identiteitskaart voor alle reizigers. Deze dient na vertrek uit Turkije nog minimaal zes maanden geldig te zijn.

Geldzaken

In Turkije wordt er betaald met de Turkse Lira. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: overal zijn geldautomaten aanwezig.
Contant: euro’s en Lira's.
Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Houd rekening met vrij hoge toegangsprijzen van bezienswaardigheden, gemiddeld € 10,- per entree.

Het is in Turkije gebruikelijk om voor verleende diensten een fooi te geven. Voor het gemak wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

Het ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Tijdens de 2-daagse boottocht op de Middellandse Zee bij Kas wordt er ook een heerlijke lunch en een verrukkelijk diner verzorgd. Voor de overige maaltijden ben je vrij om te kiezen waar, wat en met wie je eet. De reisbegeleiding kan je uiteraard de nodige tips verstrekken. Turkije heeft een ruime keuze aan restaurants, waar je voor een redelijk bedrag een grote keus aan allerlei schotels hebt. In de doorsnee restaurants, 'lokantas' en 'kebab salonu's' kun je gerechten krijgen als gevulde groenten, stoofschotels en gegrild vlees, rijst, pasta of Turkse pizza's.

Kenmerkend voor de Turkse maaltijden is het veelvuldig gebruik van verse groenten als tomaat en komkommer, vers fruit, lichte olijfolie en knoflook. Omdat Turkije een islamitisch land is vind je er geen varkensvlees; wel wordt er lams-, schapen- en geitenvlees gegeten. Naast de typisch Turkse restaurants zijn het theehuis en de 'pastane' (banketbakker) uitermate populair. In de kustplaatsen vind je talloze visrestaurantjes. Mineraalwater in flessen is overal te krijgen, evenals de nationale volksdrank thee.

Gezondheid

Voor Turkije worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

De hygiënische omstandigheden in Turkije zijn over het algemeen redelijk tot goed. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. Het is wel verstandig goed te letten op wat je eet. We adviseren om paracetamol en een middel tegen darmstoornissen mee te nemen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

Turkije kent verschillende zones wat betreft geografie en klimaat. De kust langs de Zee van Marmara (Istanbul tot Çanakkale) is heuvelachtig met afwisselend vlakkere gebieden. Het weer staat hier onder invloed van noordelijke stromingen. De bergachtige kusten van de Egeïsche en Middellandse Zee garanderen van de vroege lente tot de late herfst zonneschijn. Er heerst een landklimaat met droge en warme zomers. Het is 's zomers weliswaar warmer dan in het voor- en najaar, maar vanwege de relatief lage vochtigheidsgraad is de warmte goed te verdragen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste lokale Nederlandssprekende reisbegeleider/gids begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Omdat zij uit het land zelf komen weten zij je als geen ander alles te vertellen over de omgeving, stad en excursies. Zij weten ook dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Foto's en video