Bekijk de China, 23 dagen van Djoser

China 23 dagen

Reis langs alles wat dit bijzondere land te bieden heeft

Vanaf € 3.095,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Tijdens deze complete 23-daagse rondreis door China ontdekken we de veelzijdigheid van dit bijzondere land. Een combinatie van indrukwekkende steden, oude culturen en prachtige natuur. Loop met de kinderen over de Grote Muur bij Beijing, bewonder het Terracottaleger bij Xi'an en zie de reuzenpanda’s in de buurt van Chengdu. Het stadje Pingyao doet oude tijden herleven. De omgeving van Yangshuo leent zich voor een mooie fietstocht. De metropool Hongkong is een overweldigende afsluiter.

Daarom Djoser

 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engels sprekende gidsen (behalve in Lijang, Dali, Kunming) 
 • Een tijdsbesparende binnenlandse vlucht
 • Drie trajecten met de hogesnelheidstrein
 • Boottocht naar Hongkong
 • Twee dagen in de metropool Hongkong
 • Excursie naar Grote Muur en Zomerpaleis
 • Stadswandeling door Pingyao
 • Excursie naar Terracottaleger in Xi'an
 • Excursie naar het pandacentrum in Chengdu
 • Bezoek aan het stenen woud
 • Bezoek aan de beroemde Longji rijstterrassen in Ping'An
 • Vlottentocht over de Li-rivier
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart China, 23 dagen
 1. Amsterdam - Beijing
 2. aankomst Beijing
 3. Beijing, excursie Grote Muur en Zomerpaleis
 4. Beijing - nachttrein naar Pingyao
 5. Pingyao, stadswandeling
 6. Pingyao - nachttrein naar Xi'an
 7. Xi'an
 8. Xi'an, excursie Terracotta Leger
 9. Xi'an - hogesnelheidstrein naar Chengdu
 10. Chengdu, excursie pandacentrum
 11. Chengdu - vlucht naar Lijiang
 12. Lijiang
 13. Lijiang - Dali
 14. Dali
 15. Dali - Kunming, stenen woud
 16. Kunming - hogesnelheidstrein naar Guilin - Ping'An
 17. Ping'an - Yangshuo
 18. Yangshuo, vlottentocht over Li-rivier
 19. Yangshuo
 20. Yangshuo - hogesnelheidstrein naar Guangzhou - boot naar Hongkong
 21. Hongkong
 22. Hongkong - Amsterdam
 23. Aankomst - Amsterdam

Reisbeschrijving

Op reis door dit immens grote land, zie je een bijzonder contrast tussen eeuwenoude cultuur en het moderne leven. Van de Grote Muur tot een acrobatenshow, van reuzenpanda’s tot rijstterrassen, van miljoenensteden tot Pekingeend. China is overweldigend.

Beijing: Zomerpaleis en de Chinese muur

Dag 1 Amsterdam - Beijing 
Dag 2 aankomst Beijing
Dag 3 Beijing, excursie naar de Grote Muur en Zomerpaleis
Dag 4 Beijing - nachttrein naar Pingyao

We vliegen vanuit Amsterdam naar Beijing, de enorm grote hoofdstad van China. Daarom is het hier dan ook het gemakkelijkste om je per metro of taxi of te verplaatsen. Om van de ene bezienswaardigheid naar de andere te komen, ben je met de taxi al snel een half uur onderweg! Net als Nederland is China ook een land vol fietsen: de 21 en een half miljoen inwoners van Beijing hebben samen meer dan 10 miljoen fietsen! Vandaar ook dat de fiets een goed vervoersmiddel is om de leuke kleine volkswijkjes te ontdekken.

Chinese Muur Groepsreis Junior Na een vrije middag in Beijing, om even bij te komen van je vlucht, staat op dag 3 een excursie naar de Chinese Muur en het Zomerpaleis op het programma. De periode dat het land zich afsloot voor de ‘barbaren’, komt tot leven tijdens een wandeling over de Grote Muur, die zich uitstrekt over duizenden kilometers. Deze excursie is, afgezien van de toegangsprijs, in de prijs inbegrepen. We combineren de wandeling op de Chinese Muur met een ontspannen bezoek aan het Zomerpaleis, dat even ten noorden van Beijing ligt aan de overs van een meer. Hier kun je ronddwalen door tempels en parken. De oevers zijn begroeid met treurwilgen en het water staat vol met felroze lotusbloemen. Als er tijd is rijden we langs het Olympisch Stadion: 'het vogelnest'.

Verboden stad Beijing ChinaDe volgende dag ben je vrij om de rest van Beijing te ontdekken. Uiteraard geeft de reisbegeleid(st)er je uitgebreide tips en boekt excursies voor je. Ook als je Chinees nog niet zo goed is, kun je dus makkelijk op pad. In het hart van de stad ligt het plein van de Hemelse Vrede, dat altijd toeristen en Chinese dagjesmensen trekt. Bij het plein bevinden zich de beroemde Verboden Stad, het mausoleum van Mao en de Grote Hal van het Volk. In de Verboden Stad zetelden eeuwenlang de keizers; meer dan 500 jaar lang was deze 'stad-in-de-stad' verboden voor gewone mensen. Gelukkig is die tijd voorbij en kun je je nu vergapen aan al het moois. Je loopt van binnenplaats naar binnenplaats en onderweg kom je de prachtigste paleizen tegen. Ieder gebouw had een eigen doel en daar wordt je uitgebreid over geïnformeerd. Eén van de mooiste parken van Beijing, het Beihai-park, bevindt zich vlak achter de Verboden Stad. Hier kun je een bootje huren om samen met de recreërende inwoners van Beijing op het meer te roeien.

De hutongs zijn de traditionele oude woonbuurten van Beijing waar vaak drie generaties van een familie bij elkaar wonen. Grootouders verzorgen hier overdag meestal de kleinste kinderen. In het centrum worden enkele van deze buurtjes beschermd tegen de opkomende nieuwbouw. Huur een riksja en laat je rondrijden langs meren en door de hutongs. Als je het echte Chinese stadsleven wilt ontdekken, dan is dit zeker een aanrader.

Gymnastiek Tai Chi ChinaVan de ontelbare tempels die de stad vroeger sierden, zijn er enkele zeer de moeite waard. De volledig van hout gemaakte tempel van de Hemel is in opperste symmetrie gebouwd. Sta eens vroeg op om hier samen met de lokale bevolking in het park ochtendgymnastiek te doen, jong en oud zal versteld staan van de lenigheid van vele oudere Chinezen. Ook een bezoek aan de nog steeds actieve Lama tempel is de moeite waard. Achter in het tempelcomplex vind je een houten Boeddhabeeld van maar liefst 26 meter hoog en gebeeldhouwd uit één stuk wit sandelhout.

’s Avonds bestaat de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Chinese Opera of een spectaculaire acrobatenshow. Wil je eens genieten van de échte Chinese keuken (dus geen babi pangang of foe yong hai), ga dan naar een restaurant waar ze authentieke Pekingeend serveren.

Waan je in het oude China: Pingyao

Dag 5 Pingyao, stadswandeling
Dag 6 Pingyao - Xi’an

Met een comfortabele slaaptrein gaan we op weg naar Pingyao. Vergeet vooral niet om een paar foto’s van thuis mee te nemen, want je Chinese reisgenoten zijn heel benieuwd naar je huis, je vriendjes, huisdieren, school en je klas. Misschien leren ze je wel tellen in het Chinees. We maken gebruik van hardsleeper coupés, waar je met zes mensen in een open coupé slaapt. De bedden zijn lang genoeg voor Westerse mensen en zijn bij vertrek voorzien van een schoon stapeltje bedlinnen.

Pingyao ChinaPingyao is één van de best bewaarde stadjes uit de Ming-periode en wordt omgeven door een authentieke stadsmuur. Je dwaalt hier door een wirwar van straatjes die ’s avonds sfeervol worden verlicht door alle rode lampionnen die er hangen. Pingyao was in de 19e eeuw een van de financiële handelscentra van China, de prachtige, monumentale koopmanshuizen die uit die tijd resteren zijn hier uitermate goed bewaard gebleven. Je waant je in het oude China door de imposante en stoffige stadsmuren met nog dienstdoende stadspoorten. We maken een stadswandeling door de nauwe straatjes van de oude stad, geniet van de sfeer van de traditionele huizen. Rust eens lekker uit in een van de restaurantjes die er gevestigd zijn.

Het rustige Shuanglin klooster met haar talloze beelden van klei uit de Song- en Yuan-dynastie kun je met een taxi bereiken. Of ga naar het huis van de familie Wang of de familie Qiao met hun fraaie poorten, binnenplaatsen en omringende muur. Beide zijn veelvuldig voorkomende gebouwen in Chinese films, zoals bijvoorbeeld de beroemde film ‘Raise the Red Lantern’. In de namiddag rijden we naar de grote stad Taiyuan, waar we de nachttrein naar Xi’an nemen om daar de volgende morgen te arriveren.

Startpunt van de Zijderoute: Xi’an

Dag 7 Xi’an, excursie naar het Terracotta Leger
Dag 8 Xi’an
Dag 9 Xi'An - hogesnelheidstrein naar Chengdu

Fietsen Stadsmuur Xi'an China In het verleden was Xi'an het startpunt van de Zijderoute, wat de stad een zeer werelds karakter heeft gegeven. Door de Zijderoute kwam China in contact met Centraal Aziatische landen en zelfs met Turkije. In het centrum van de stad, vlak achter de Drumtoren, bevindt zich nog altijd een oude islamitische wijk en een uitgestrekt moskeeëncomplex met bijgebouwen en tuinen. In deze wijk kun je bijzonder gezellig wandelen en eten. Proef hier de overheerlijke dumplings, naanbrood en noodlesoep, allen gerechten uit de moslimkeuken van Xi’an die het proberen waard zijn!

Het oude centrum van Xi'an is omringd door een dikke muur die grotendeels gerestaureerd is en waar je overheen kunt lopen en fietsen. Een mooi uitzicht over het centrum van de stad heb je vanuit de oude Klokkentoren, waar vroeger elke morgen de klok geluid werd. Buiten de muren kun je de Grote en de Kleine Wilde Gans Pagode bezoeken.

Terracotta Leger Xi'an China Groepsreis JuniorXi'an is vooral beroemd geworden door het Terracotta Leger van duizenden uit klei gebakken levensgrote soldaten, dat we bezoeken tijdens een excursie van een halve dag. Vooral de jongens onder de jonge reizigers zouden zo’n legertje soldaten wel thuis willen hebben. Het meer dan 2200 jaar oude leger bevindt zich ongeveer dertig kilometer buiten de stad en werd pas in 1974 door boeren ontdekt.

Zeldzame reuzenpanda's in Chengdu

Dag 10 Chengdu, excursie pandacentrum
Dag 11 Chengdu - vlucht naar Lijiang

Per hogesnelheidstrein reizen we van Xi’an naar de hoofdstad van de provincie Sichuan: Chengdu. Hoewel de stad al voor onze jaartelling beroemd was, vind je er nu nog maar weinig oude gebouwen. Op de plaats waar vroeger het keizerlijke paleis stond, staat nu een groot standbeeld van Mao. Ook de oude stadsmuren die het centrum omringden zijn in de jaren zestig neergehaald. Dit neemt niet weg dat Chengdu een bijzonder sfeervolle stad is, vele straten zijn omzoomd door bomen en ander groen en de bevolking kleedt zich hier opvallend elegant. In het centrum van de stad ligt het drukbezochte Volkspark, waar de Chinese families met kinderen zich vermaken. Aan stenen tafeltjes en in de priëlen wagen groepen oude vrouwen en mannen zich aan kaart- en dobbelspelletjes. De kinderen spelen in de grote speeltuin en de mondaine jeugd voert gesprekken in het theehuis. Theehuizen hebben altijd een belangrijk onderdeel gevormd van de Chinese cultuur. Nadat ze, als brandhaarden van verzet, tijdens de Culturele Revolutie gesloten werden, maken ze zo langzamerhand in Chengdu hun comeback. Met een kopje groene thee kun je genieten van de rust van het park.

Reuzenpanda Chengdu China Groepsreis JuniorMaar bovenal is de provincie Sichuan, en voornamelijk de omgeving van Chengdu, bekend als de enige regio in de wereld waar de zeldzame reuzenpanda nog in het wild leeft. Je zult ze niet in het wild tegenkomen, maar wel in het onderzoekscentrum. Hier leven de panda’s in een relatief natuurlijke omgeving. De laatste jaren is men met veel succes bezig met een fokprogramma en worden er regelmatig babypanda’s geboren. Een excursie vroeg in de ochtend naar dit onderzoekscentrum is inbegrepen in de reissom (entree niet). We maken er ook kennis met het kleinere en minder bekende neefje van de reuzenpanda, de rode panda.

Authentiek China en wandelen door rijstvelden

Dag 12 Lijiang
Dag 13 Lijiang - Dali
Dag 14 Dali
Dag 15 Dali - Kunming, stenen woud

Lijiang Oude Stad China Groepsreis JuniorWe vliegen naar Lijiang, in de landschappelijk gevarieerde provincie Yunnan, de thuisprovincie van veel etnische minderheden. In Lijiang is de Naxi-minderheid, die bekend staat om zijn matriarchale traditie waarin vrouwen het voor het zeggen hebben, sterk vertegenwoordigd. De meeste Naxi's wonen in het oude centrum, dat zich kenmerkt door grachtjes met treurwilgen, met kinderkopjes aangelegde steegjes en diep rood beschilderde houten huizen. De Naxi's gaan nog traditioneel gekleed, waarbij vooral de kleding van de vrouwen opvallend is. Het oude centrum met zijn met bomen beplante plein is de belangrijkste attracties van Lijiang. Bezoek ’s ochtends vroeg ook zeker de markt, waar de lokale Naxi bevolking zijn boodschappen doet. Voor dit door Unesco beschermde stadsdeel dient ter plaatse een entree betaalt te worden.

Lijiang ChinaIn het moderne deel van Lijiang ligt een drukbezocht park met in het midden een typisch Chinese vijver met pagodes en bruggetjes. Dit zorgt, samen met de besneeuwde 'Jade Draak'-berg op de achtergrond, voor prachtige plaatjes. In Lijiang zetelt het beroemde orkest van Xuan Ke, dat, mits het niet op tournee is, regelmatig voorstellingen van authentieke Chinese muziek geeft. In de omgeving van Lijiang, waar enkele authentieke dorpjes liggen, zoals bijvoorbeeld Baisha, kun je een fietstocht maken. Je fietst over het platteland en komt op plaatsen waar nog weinig toeristen voorbij komen.

De bustocht van Lijiang naar Dali voert door een schitterend berglandschap. Het dorpje Dali is gelegen tussen de Cangshan bergen en het Erhai meer en leent zich uitstekend voor een ontspannen of een actieve dag. In Dali kun je bijvoorbeeld een fiets huren en op zoek gaan naar de verschillende tempels en pagodes in de omgeving, maar ook leent de omgeving zich prima voor een wandeling door boerendorpjes, rijstvelden en akkers met allerlei soorten groente.

Lokale Vrouw Dali China Groepsreis JuniorIn Dali zelf valt ook veel te genieten, zoals bijvoorbeeld de tempel van de drie pagodes of maak een tochtje met de kabelbaan naar het Cangshan gebergte voor een mooi uitzicht over de vallei van Dali en het Erhai meer. Het stadje wordt grotendeels bewoond door de Bai-minderheid, die vrijwel dagelijks een markt houdt. Bovendien zijn in de oude houten huizen in het centrum talloze cafeetjes, restaurants en winkeltjes gevestigd.

Vanaf Dali reizen we naar Kunming, de hoofdstad van de provincie Yunnan, waar we één nacht verblijven. Je kunt ervoor kiezen om door te rijden naar het stenen woud. Dit is een indrukwekkend bos van stenenpilaren. Je ziet er allerlei gedaantes in; een olifant, een moeder met een kind of een neushoorn. Wat ontdek jij in de stenenfiguren?

Drijvend over de Li-rivier

Dag 16 Kunming - trein naar Guilin - bus naar Ping'An
Dag 17 Ping'An - Yangshuo
Dag 18 Yangshuo, vlottentocht
Dag 19 Yangshuo

Ping'An rijstvelden ChinaVanaf Kunming reizen we per hogesnelheidstrein naar Guilin, waarna de bus ons verder naar Ping'An brengt. Hier liggen de hoogst gelegen rijstterrassen van Longji. Het wijds uitzicht over de kunstig aangelegde terrassen, waar tweemaal per jaar geoogst wordt, is adembenemend.  Vanwege de hooggelegen terrassen is het niet mogelijk om met de bus voor het hotel te komen en wordt het laatste stuk te voet via trappen afgelegd (ongeveer 15-20 min lopen). De benodigdheden voor deze overnachting neem je mee in een kleine tas. Het is mogelijk om tegen betaling een drager in te huren voor je grote bagage.

Mooi Landschap Yangshuo China Groepsreis JuniorVanuit Ping'An reizen we verder naar Yangshuo door het mooiste landschap ter wereld. De Chinezen hebben namelijk een gezegde: “Het landschap rond Guilin is het mooiste landschap ter wereld. Het mooiste landschap van Guilin ligt in Yangshuo". Yangshuo ligt namelijk midden in een landschap van mistige rijstvelden, rivieren en steile, volstrekt in afzondering oprijzende pieken, heel bekend van Chinese prenten. Door dit karstgebergte stroomt rustig de Li-rivier, waarin kinderen zwemmen, waterbuffels liggen te herkauwen en mensen de was doen. Het platteland rond deze bizarre bergen is vlak en daarom prima geschikt voor een fietstocht over het platteland.

Ondanks de groeiende hoeveelheid souvenirwinkeltjes en toeristencafeetjes ademt Yangshuo nog steeds een heel landelijke sfeer uit. In de omgeving van Yangshuo ligt de Maanheuvel met vlak onder de top een groot gat in de vorm van een halve maan. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over de prachtige omgeving. Ook is het leuk om gewoon willekeurige weggetjes in te rijden en maar te zien waar je uitkomt. De bevolking op het platteland hier leeft voornamelijk van de landbouw, waarbij de waterbuffel een onmisbaar hulpmiddel is.

Vlot Family Yangshuo Li-rivier ChinaEen boottocht over de Li-rivier mag zeker niet ontbreken als je in Yangshuo bent. We stappen op een vlot en varen mee op de stroom van de rivier. Op de oevers zie je het dagelijkse plattelandsleven aan je voorbij gaan. Tijdens de vlottentocht geniet je van het prachtige uitzicht en ligt een leuk watergevecht altijd op de loer. Na afloop kun je, onder het genot van een glaasje fris, bier, wijn en snacks op één van de vele terrasjes in Yangshuo de rest van de middag op een plezierige wijze doorbrengen.

Vergeet niet je laatste souvenirs voor opa, oma, neefjes, nichtjes en al je vriendjes en vriendinnetjes te kopen in dit ontspannen plaatsje. Maar misschien volg je eerst liever een cursus Chinees koken of wil je leren hoe je je eigen naam in het Chinees schrijft?

Stad met de meeste wolkenkrabbers: Hongkong

Dag 20 Yangshuo - hogesnelheidstrein naar Guangzhou - boot naar Hongkong
Dag 21 Hongkong
Dag 22 Hongkong - Amsterdam
Dag 23 aankomst Amsterdam

Hongkong China Groepsreis JuniorVanaf Yangshuo reizen we met de hogesnelheidstrein in een kleine 2 uur naar Guangzhou. Daarvandaan gaan we met de 'Turbo Cat' veerdienst naar Hong Kong waar we aan het einde van de middag aankomen. De stad hoort na een lange geschiedenis onder Brits bestuur vanaf juli 1997 weer bij China. De sfeer is hier dan ook heel anders dan wat je tot nu toe gewend bent in de rest van China. Niet alleen is de stad bijzonder groot en modern, maar je ziet ook overal in het pak gestoken zakenlui lopen. Ons hotel is gelegen in het noorden van de wijk Kowloon. Met de metro of de bus kun je gemakkelijk de verschillende bezienswaardigheden bezoeken. 

Pak op Hongkong Island de kabelbaan naar Victoria Peak, waar vandaan je een imposant uitzicht over de stad met al haar wolkenkrabbers hebt. Wil je ook nog enkele andere van de ruim tweehonderd eilandjes van Hongkong verkennen, dan kun je vanaf Hongkong Island makkelijk de boot nemen. Let wel even op de retourtijden van de boot, om te voorkomen dat je op één van de eilandjes strandt! Op veel van de eilandjes, zoals op Lamma en Cheung Chau, is de sfeer heerlijk ontspannen en tref je behalve gezellige dorpjes ook mooie stranden en goede visrestaurants aan.

Hongkong skyline nacht ChinaOns hotel is gelegen in het noorden van de wijk Kowloon. Met de metro of de bus kun je gemakkelijk de verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Omdat Hongkong erg groot is, zijn afstanden vaak moeilijk te voet af te leggen. Behalve taxi's en bussen doorkruisen dubbeldeks-trammetjes Hongkong Island. Het ideale vervoer voor langere afstanden is de metro, die goedkoop en zeer overzichtelijk is. Vanaf Hongkong vliegen we weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser
Onze reizen kennen geen strak van dag-tot-dag gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Trek je er echter liever zelf op uit, dan zal de reisbegeleid(st)er met alle plezier nog een aantal tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen. Hierdoor kan een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaan of aangepast worden. Gemiddeld bestaan de Family-groepen uit 16 personen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 26 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
20 jul - 11 aug
i

U vliegt met Lufthansa

10+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

€ 2.995,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
21 jul - 12 aug
Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

€ 3.195,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
27 jul - 18 aug
i

U vliegt met Lufthansa

16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

€ 3.095,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
28 jul - 19 aug
Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

€ 3.095,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
04 aug - 26 aug
Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

€ 2.895,- (kind t/m 11 jr)

Inclusief

 • Comfortabele vlucht met Lufthansa of KLM 
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Chengdu - Lijiang
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Vervoer per eigen bus met airconditioning
 • Nachttrein Beijing - Pingyao
 • Nachttrein Pingyao - Xi'an
 • Hogesnelheidstrein Xi'An - Chengdu
 • Hogesnelheidstrein Kunming - Guilin
 • Hogesnelheidstrein Yangshuo - Guangzhou
 • Overtocht naar Hongkong
 • Overnachtingen in middenklasse hotels met eigen douche/toilet
 • Excursie naar Grote Muur en Zomerpaleis
 • Stadswandeling Pingyao
 • Excursie naar Terracotta Leger
 • Excursie naar pandacentrum
 • Bezoek stenen woud bij Kunming
 • Vlottentocht over Li-rivier

Exclusief

Maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.045,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.145,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelverlenging

Het is op deze reis mogelijk om te verlengen en/of te vervroegen. Hiervoor worden standaard wijzigingskosten in rekening gebracht met een eventuele toeslag voor de tickets. 

Je kunt ervoor kiezen om de accommodatie voor de vervroeging of verlenging bij Djoser te boeken. Het voordeel hiervan is dat je in dezelfde accommodatie verblijft als waar je de groepsreis begint of eindigt én dat de verlenging onderdeel uit maakt van de afgesloten reisovereenkomst met Djoser. 

De prijzen voor vervroeging in Beijing zijn vanaf € 42,- per persoon per nacht en voor verlenging is Hong Kong is de prijs vanaf € 71,- per persoon per nacht.

Houd er rekening mee dat wanneer je afwijkende vluchten hebt ten opzichte van de groep, de transfers van en naar de luchthaven niet zijn inbegrepen. 

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.

Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews China, 23 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • Ongelofelijk dat je in 23 dagen zo gigantisch veel kunt zien en beleven! Je valt van de ene bewondering in de andere. China prikkelt al je zintuigen, een geweldige ervaring die ons voor altijd bij zal blijven. China, onze gezellige Djosergroep en onze geweldige reisleider Roeland bedankt!!!

  10

 • Een reis die je een nieuwe kijk geeft op China. China is eerder westers dan oosters te noemen. De reis is erg intensief en zeker niet geschikt voor rustzoekers. Het eten en de inwoners zijn fantastisch.

  7

Oorschoonmaker 

In China kun je je oren laten schoonmaken door een professionele oorschoonmaker

Praktische informatie

Accommodatie

In China overnachten we in middenklasse hotels. Uiteraard hebben de kamers een eigen douche en toilet. In bijna elke kamer is een waterkoker aanwezig, zodat je daar een lekker vers kopje thee of koffie kunt zetten. Een leuk detail: in de meeste kamers zijn Chinese slofjes aanwezig.

In Pingyao verblijven we in een karakteristiek hotel dat midden in het oude centrum van de stad ligt. Dit sfeervolle houten complex is versierd met de typische rode lantarentjes en beschikt over een gezellige binnenplaats. De kamers zijn stijlvol ingericht in de typerende stijl van Pingyao. Het is echt een meerwaarde om hier te verblijven!

In Chengdu verblijven we in een goed hotel even buiten het centrum van de stad. Via een leuke wandeling loop je door de stad naar het centrum. De Wahou Tempel en de leuke winkelstraatjes zijn niet ver van het hotel. In de kleurrijke Tibetaanse wijk lopen de monniken over straat en kun je verschillende tempels bezoeken.

Ook in Lijiang en Dali slapen we in een hotel aan de rand van het oude centrum, waar je makkelijk naartoe loopt.

In Ping'An verblijven we in een eenvoudig, maar goed hotel met een adembenemend uitzicht over de rijstterrassen. Vanwege de hooggelegen terrassen is het niet mogelijk om met de bus voor het hotel te komen en wordt het laatste stuk te voet via trappen afgelegd (ongeveer 15-20 min lopen).

In Yangshuo verblijven we in een hotel midden in het centrum van het dorp. We zitten niet direct aan de drukke hoofdstraat van Yangshuo, maar in een rustiger zijstraatje er van. Vanuit je hotelkamers heb je uitzicht op de karstheuvels die in het centrum staan!

We sluiten de reis af in Hongkong. Met de metro of een taxi ben je zo in de stad. De ideale plek dus om je indrukwekkende reis af te sluiten.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Beijing Starmoon Hotel
Pingyao Pingyao Hotel
Xi'an Northwest Civil Aviation Hotel
Chengdu lbis Styles Chengdu American Center Hotel
Lijiang Yunnan Avaition sightseeing Hotel Lijiang
Dali Dali Regent Hotel
Kunming Long Teng Grand Hotel
Ping'An Liqing Hotel
Yangshuo Yangshuo West Street Vista Hotel
Hongkong Hennessy Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Reis je met een familie van 3 personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. De meeste accommodaties in China hebben namelijk geen triple kamers, waardoor er vaak een 'snoozer' bijzetbedje of alleen een matras op de kamer geplaatst wordt. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

 • Starmoon Hotel Beijing China
 • Starmoon Hotel kamer Beijing China
 • dejuyuan pingyao family djoser

  In Pingyao verblijf je in het karakteristieke centrum.

 • dejuyuan pingyao hotel djoser family
 • ibis chengdu west family djoser

  De meeste hotels hebben een centrale ligging.

 • chengdu ibis west family djoser
 • kunming hotel family djoser
 • kunming hotel family djoser
 • Liqing hotel Ping'an family djoser
 • ping'an family djoser

  Vanuit het hotel in Ping'an heb je een prachtig uitzicht over het omringende karstgebergte.

 • panda hotel hongkong family djoser

  De comfortabele kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet.

 • China hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Family
 • panda hotel hongkong family djoser

  Ons hotel in Hongkong heeft een fijn zwembad.

 • China hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser family

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - München

  Vertrek

  08:50 - 10:15

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  München - Beijing

  Vertrek

  19:15 - 10:35*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Hongkong - Frankfurt

  Vertrek

  23:25 - 05:15*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  08:10 - 09:20

* aankomst volgende dag


Tijdverschil: het is in China in de zomermaanden 6 uur later dan in Nederland en België.

De vluchten worden verzorg door Lufthansa of haar partner Eurowings. Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed! Eurowings is de prijs-kwaliteitsverhouding luchtvaartmaatschappij van het Lufthansa-concern en is gespecialiseerd in voordelige rechtstreekse vluchten binnen en buiten Europa.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.045,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.145,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

China is een gigantisch groot land. Om een goede indruk van het land te krijgen leggen we grote afstanden af. Het vervoer wordt zo efficiënt mogelijk ingezet, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een binnenlandse vlucht, een nachttrein of een hogesnelheidstrein zodat er nog volop tijd is om de mooiste plekjes van China te ontdekken.

De grootste afstand van Chengdu naar Lijiang voeren we uit met een binnenlandse vlucht. De vlucht duurt hooguit twee uur. 

De trajecten van Beijing naar Pingyao en van Pingyao naar Xi'an doen we met de nachttrein. We verblijven in  zogenaamde 'hardsleepers'. Dit heeft niets te maken met de matrassen, maar met het aantal slaapplaatsen in een compartiment. je slaapt in een open coupé met twee keer drie bedden boven elkaar. Als groep boeken we dus enkele compartimenten naast elkaar, maar het wil wel eens zijn dat er ook Chinezen in de coupé slapen. Hier zijn schone lakens, dekens en kussens aanwezig. In de trein vind je ook een thermoskan met kokend water, dus neem wel je eigen mok mee voor een kopje thee of soep!

De stukken tussen Xi'An en Chengdu, en Yangshuo en Guangzhou reizen we met een supersnelle trein. De treinreis duurt hooguit drie uur.

Om een goede indruk van China te krijgen en de verschillende landschappen en culturen te bekijken worden de overige trajecten met een bus afgelegd. Onderweg is er genoeg te zien zodat je je ook tijdens de reisdagen geen moment hoeft te vervelen. Bovendien maken we regelmatig een stop onderweg om bijvoorbeeld een leuke plaats te bezoeken of wat mooie foto's te maken.

Nederland staat bekend om het vele fietsen, maar dit is niet vergelijkbaar met de duizenden fietsende Chinezen die je onderweg op het platteland en in de steden tegenkomt. Voor een verkenning van de omgeving is de fiets dan ook hèt vervoermiddel bij uitstek. Daarnaast zijn er taxi's, minibusjes en riksja's die je voor weinig geld overal heen kunnen brengen. In de steden Beijing, Guangzhou en Hongkong is verder een uitgebreid metronet. 

 • Lufthansa vliegtuig
 • China nachttrein vervoersmiddel rondreis Djoser Family

  Met de nachttrein leggen we een aantal trajecten af.

 • nachttrein china hardsleeper djoser family

  In de nachttrein slapen we in 6-persoons compartimenten.

 • China bus vervoersmiddel rondreis Djoser family
 • China bus vervoersmiddel rondreis Djoser Family

  Met de bus leggen we een aantal kortere trajecten af.

 • China hogesnelheidstrein vervoersmiddel rondreis Djoser Family

  De hogesnelheidstrein brengt ons in hoog tempo naar de plaats van bestemming.

 • China trein vervoersmiddel rondreis Djoser Family
 • China ferry vervoersmiddel Djoser

  Per 'Turbo Cat' varen we in snel tempo naar HongkKong.

Bij de reis inbegrepen

 • Comfortabele vlucht met Lufthansa of KLM 
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Chengdu - Lijiang
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale Engelssprekende gids
 • Vervoer per eigen bus met airconditioning
 • Nachttrein Beijing - Pingyao
 • Nachttrein Pingyao - Xi'an
 • Hogesnelheidstrein Xi'An - Chengdu
 • Hogesnelheidstrein Kunming - Guilin
 • Hogesnelheidstrein Yangshuo - Guangzhou
 • Overtocht naar Hongkong
 • Overnachtingen in middenklasse hotels met eigen douche/toilet
 • Excursie naar Grote Muur en Zomerpaleis
 • Stadswandeling Pingyao
 • Excursie naar Terracotta Leger
 • Excursie naar pandacentrum
 • Bezoek stenen woud bij Kunming
 • Vlottentocht over Li-rivier

Excursies

Lijiang ChinaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil graag urenlang rondstruinen in de Verboden Stad, terwijl een ander liever het 'Vogelnest' bezoekt of een mooie wandeling maakt in de omgeving van Lijiang. Sommige reizigers vinden het leuk om naar een acrobatenshow of een theeceremonie te gaan, maar ook een kookworkshop of een cursus kaligrafie behoren tot de mogelijkheden. Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken. Entreegelden zijn dan ook niet inclusief.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen, maar het entreegeld is ook bij inbegrepen excursies exclusief.

Tijdens deze reis door China zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Vroeg in de ochtend vertrek je vanuit Beijing met de bus, onder leiding van een lokale gids, naar de Chinese Muur.
 • Na het bezoek aan de Chinese Muur rijd je terug richting de stad om het Zomerpaleis te bezoeken.
 • Je maakt een stadswandeling door de smalle straatjes van Pingyao.
 • Na aankomst met de trein in Xi’an ga je vandaag het beroemde Terracotta Leger bezoeken, dat op ongeveer een uur rijden buiten Xi’an ligt. De excursie wordt begeleid door een lokale gids.
 • In Chengdu breng je een bezoek aan de panda’s. 
 • Bezoek aan het Stenenwoud, een prachtig landschap van rotsformaties.
 • In de omgeving van Yangshuo maak je een vlottentocht over de Li-rivier. Zo kun je optimaal genieten van het prachtige karstlandschap.


Daarnaast zijn er ter plaatse ook nog excursies te regelen, of je trekt er zelf op uit. Zo kun je in Beijing een voorstelling bijwonen van acrobaten of de opera, in de omgeving van Dali een bezoek brengen aan éénn van de kleurrijke markten of in Yangshuo een kookworkshop volgen. Ook lessen in tai chi of kungfu behoren tot de mogelijkheden.

Reisdocumenten

 • Het e-ticket ontvang je uiterlijk 1 week voor vertrek.
 • Internationale reispas die nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Hongkong.
 • Visum voor China, kosten rond de € 125,-. Je kunt de visumaanvraag zelf regelen bij het Chinese Visa Application Service Center (CVASC). Je kunt dit ook laten verzorgen door een visumbureau, zoals de VisumCentrale. Naast de visumkosten betaal je dan ook bemiddelingskosten en BTW. Meer informatie over het visum vind je op je Mijn Djoser-pagina.
 • Voor het verkrijgen van het Chinese visum is het, voor reizigers tussen de 14 en 70 jaar oud, verplicht langs te gaan bij het Chinese Visa Application Service Center in Brussel voor vingerafdrukken.

Geldzaken

In China wordt er betaald met de Rénminbi (yuan) en in Hongkong wordt er met de Hongkong Dollar betaald. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: mogelijk in vrijwel alle steden
Contant: Yuan, Hongkong dollar, euro
Creditcard: bruikbaar in vrijwel alle steden

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 400,- per persoon per week. Houd er rekening mee dat het prijsniveau in de grote steden hoger ligt dan op het platteland van China. Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

Maaltijden zijn tijdens de reis niet inclusief in de reissom. Je kunt dus zelf bepalen waar, hoe of wat je wilt eten. De reisbegeleiding kan tips en adviezen over restaurants en de verschillende gerechten geven. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar bent ook vrij om zelf ergens een nieuw restaurantje te ontdekken.

China etenVoor de culinaire liefhebber is een reis door China en haar keuken één groot avontuur. Elke regio heeft zo zijn eigen specialiteiten, vooral tot uitdrukking komend in de bereidingswijze en het gebruik van kruiden. In Beijing eet men de beroemde Peking-eend met pannenkoekjes, lenteui en komkommer. Als je van echt pittig eten houdt, dan moet je in Chengdu een hotpot proberen. Gelukkig is er ook een milde vorm van Chinese fondue. De Cantonezen zijn erom berucht dat zij werkelijk alle mogelijke diersoorten in hun gerechten verwerken, zoals honden, katten en insecten. Hier vind je ook veel visgerechten en komt de zoetzure saus vandaan. De ontwikkelingen in China hebben er ook voor gezorgd dat restaurants van verschillende westerse ketens in de meeste grote steden aanwezig zijn. Starbucks en Macdonalds kom je dus ook steeds vaker tegen.

Een geliefde lunch, ook bij de gemiddelde westerling, is de noodlesoep, een rijk gevulde mie-soep met verschillende groenten en/of vlees. 's Avonds kun je kiezen uit een zeer uitgebreid aanbod van allerlei gerechten, die tegelijk op tafel komen. Iedereen aan tafel eet (met stokjes) uit deze schalen. Een andere gezellige manier van eten is een soort Chinese fondue (Beijing hotpot), waarbij je zelf groenten, vlees en vis in een potje met kokende bouillon aan tafel kunt koken.

Hoewel de Chinezen overheerlijke lunches, snacks en diners bereiden, zijn veel buitenlandse bezoekers niet erg enthousiast over de Chinese ontbijtgewoontes van rijst, varkensvlees, gebakken pinda's en zure groenten, vaak vergezeld van een glas soyamelk of thee. In verschillende hotels waar je met Djoser verblijft, wordt ook een westers ontbijt geserveerd of zijn er lichtere varianten van een Chinees ontbijt verkrijgbaar. In gelegenheden buiten de hotels, of gewoon op straat, staan vaak ook pannenkoeken of yoghurt op het menu. In Pingyao, Lijiang, Dali en Yanghsuo komen veel backpackers, waardoor er in de meeste restaurants in de hoofdstraat een prima westers ontbijt geserveerd wordt. Geroosterd brood met boter en jam, een eitje en een glas verse jus is hier overal verkrijgbaar.

Groene thee is de volksdrank in China, op veel plaatsen krijg je deze automatisch geserveerd. Daarnaast zijn mineraalwater, frisdrank en bier ook vrijwel overal verkrijgbaar. Alhoewel koffie op enkele plaatsen verkrijgbaar is, is het raadzaam voor de koffieliefhebbers om oploskoffie mee te nemen.

Het kan heel praktisch zijn om een paar basiswoorden te leren of een klein woordenboekje mee te nemen, zodat je precies datgene uit de vele mogelijkheden kunt kiezen waar je trek in hebt.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

• vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
• maatregelen tegen malaria
 

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal voor noodgevallen. Bedenk ook dat kinderen extra gevoelig zijn voor de zon, dus zorg voor voldoende bescherming: zonnebrandmiddel, minimaal een kledingstuk met (lange) mouwen, hoofddeksel en zonnebril.  

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Het is op deze reis mogelijk om te verlengen en/of te vervroegen. Hiervoor worden standaard wijzigingskosten in rekening gebracht met een eventuele toeslag voor de tickets. 

Je kunt ervoor kiezen om de accommodatie voor de vervroeging of verlenging bij Djoser te boeken. Het voordeel hiervan is dat je in dezelfde accommodatie verblijft als waar je de groepsreis begint of eindigt én dat de verlenging onderdeel uit maakt van de afgesloten reisovereenkomst met Djoser. 

De prijzen voor vervroeging in Beijing zijn vanaf € 42,- per persoon per nacht en voor verlenging is Hong Kong is de prijs vanaf € 71,- per persoon per nacht.

Houd er rekening mee dat wanneer je afwijkende vluchten hebt ten opzichte van de groep, de transfers van en naar de luchthaven niet zijn inbegrepen. 

Klimaat en geografie

China is één van de grootste landen ter wereld en heeft dan ook zeer uiteenlopende geografische en klimatologische kenmerken. Vanwege de uitgestrektheid van het land kun je tijdens het reizen door China zeer wisselende weersomstandigheden tegenkomen. De zomers zijn in een groot deel van China warm, met gemiddelde temperaturen boven 30°C, met uitzondering van de hooggelegen gebieden in de provincie Yunnan (Lijiang en Dali). Daar kunnen de temperaturen ’s zomers zakken tot rond de 10°C.

Houd het hele jaar door rekening met wat regen, want met name in het zuiden valt vrij regelmatig een bui. Regen valt vaak aan het einde van de dag en ’s nachts. De regenbuien zijn meestal kort en hevig en het wolkendek is in deze periode vaak dicht. 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

In de grote steden en voor de excursies zal er een lokale professionele Engelssprekende gids meereizen. Hij of zij kan je alles vertellen over de omgeving, stad of excursie. De gidsen reizen niet de gehele reis mee, maar sluiten bij de groep aan. Zo maken we tijdens het verblijf in Beijing gebruik van een lokale gids, hij of zij kan je alles laten zien van deze miljoenenstad, kan je alles vertellen over de geschiedenis van de stad en weet waar de beste restaurants te vinden zijn. Tijdens de excursies gaat er ook een lokale Engelstalige gids mee. Deze gidsen vertellen vol enthousiasme over de attractie en weten alle antwoorden op je vragen. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de stad en/of omgeving groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee reist.

Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser Family naar China?

De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnnen. De reis naar China is perfect voor kinderen. China is een interessant land als het gaat om cultuur en natuur en tijdens deze reis bezoeken we alle hoogtepunten. Tevens wordt de reis begeleid door een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider. Die weet als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kan haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.

Wat is de zwaarte van deze Family reis?

China is een ontzettend groot land en om zoveel mogelijk te zien leggen we grote afstanden af. Voor de kleine afstanden naar de hotels en de excursies zal gebruikt gemaakt worden van de bus. Voor de overige lange trajecten maken we gebruik van binnenlandse vluchten, de nachttrein of hogesnelheidstrein. Door het vele rondreizen is dit een redelijk intensieve reis.

Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

Door de grote van het land heeft China een erg uiteenlopend klimaat. De zomers zijn in een groot deel van China warm, met temperaturen van boven de 30°C. Het hele jaar door kan er wel wat regen vallen. Dit is meestal aan het einde van de dag of 's avonds en dit zijn dan korte en hevige buien.

Hebben we een visum nodig?

Voor China is inderdaad een visum nodig, dat voor vertrek geregeld dient te worden. 6 weken voor vertrek van de reis ontvangen reizigers een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag. Vraag het visum dan ook niet eerder dan 6 weken voor vertrek aan.

- Een visum voor China is gemakkelijk aan te vragen via de website van het Chinese Visa Application Service Center. Voor het verkrijgen van het Chinese visum is het, voor reizigers tussen de 14 en 70 jaar oud, verplicht om vingerafdrukken af te geven bij het consulaat in Den Haag.

Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met je gezin op één kamer.. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

Hebben de hotels een zwembad?

Tijdens deze reis wordt er gebruik gemaakt van karakteristieke Chinese hotels die over het algemeen in of vlakbij het centrum liggen. Zwembaden zijn niet standaard bij hotels in China en komen vaker voor in het hogere segment. Desondanks bieden de geselecteerde hotels een uitgebreid scala aan andere faciliteiten en diensten om het verblijf van onze gasten zo comfortabel mogelijk te maken.

Is er Wifi aanwezig op deze reis?

De meeste hotels tijdens deze reis beschikken, soms tegen betaling, over Wifi. Het kan ook voorkomen dat de Wifi alleen in de lobby aanwezig is.

Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar we raden aan om vooral luchtige katoenen kleding mee te nemen. In hoger gelegen gebieden is het gedurende het gehele jaar frisser, een trui en lange broek zijn derhalve onmisbaar. Het is aan te raden om uw kleding enigzins aan te passen aan de plaatselijke cultuur. Draag bij voorkeur broeken die niet korter zijn dan kniehoogte en shirts met (korte) mouwen. Dit geldt zowel voor mannen als vrouwen.

We hebben geboekt! En nu?

Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor je eigen Mijn Djoser. In je Mijn Djoser kan je die persoonsgegevens (tot zes weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

Als je naar China reist is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. In China zijn bijvoorbeeld vele apps, zoals Facebook, apps van Google en ook WhatsApp helaas niet toegankelijk. Mocht je hier tijdens de reis wel gebruik van willen maken, dan kan je een gratis VPN-app downloaden in de app-store. Met een VPN (virtual private network) verbinding kan je namelijk wel gebruik maken van alle apps. Het maakt niet uit welke VPN-app je download, de werking van de apps is over het algemeen hetzelfde. Deze app kan je in China zelf niet meer downloaden, deze dient voordat je op reis gaat geïnstalleerd te worden op je telefoon.

Daarnaast kunnen de controles op de treinstations in China heel streng zijn. Het kan zijn dat (zak)messen, brandbare vloeistoffen, (deo)spuitbussen en batterijen worden ingenomen.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video