Bekijk de Rondreis China, 24 dagen van Djoser

Rondreis China 24 dagen

Gevarieerde steden en hoogtepunten

Vanaf € 2.795,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

In China maak je zowel kennis met moderne als met landelijke steden. Zo bezoeken we bijvoorbeeld Chengdu, Xi'an en natuurlijk Beijing. We trekken in Xi’an een halve dag uit voor het wereldberoemde terracottaleger van de eerste keizer van China: Qin Shi Huangdi. Vanuit Beijing zijn er excursies naar de Grote Muur en het Zomerpaleis. De landelijke steden die we bezoeken zijn Lijiang, Dali en Yangshuo. Yangshuo is een perfecte uitvalsbasis om al wandelend, fietsend en op de boot het beroemde landschap te verkennen. Een onvergetelijke afsluiting van de rondreis vormt de wereldstad Hongkong.

Daarom Djoser

 • Tijdsbesparende binnenlands vlucht
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Verblijf in een authentiek courtyard in Pingyao
 • Inclusief excursies naar Grote Muur en het Terracottaleger
 • Bezoek aan Stenen Woud mogelijk
 • Verblijf in rustige Shuhe nabij Lijiang
 • Fietstocht in karstgebergte bij Yangshuo
 • Hogesnelheidstrein naar Guangzhou
 • Turbo Cat ferry naar Hongkong
 • Twee dagen Hongkong
 • Voordelig overnachten en parkeren bij Schiphol

Route en kaart

Routekaart Rondreis China, 24 dagen
 1. Amsterdam - Beijing
 2. aankomst Beijing
 3. Beijing
 4. Beijing, excursie Grote Muur en Zomerpaleis
 5. Beijing - nachttrein naar Pingyao
 6. Pingyao
 7. Pingyao - nachttrein naar Xi'an
 8. aankomst Xi'an
 9. Xi’an, excursie Terracottaleger
 10. Xi'an - hogesnelheidstrein naar Chengdu
 11. Chengdu
 12. Chengdu - vlucht naar Lijiang - Shuhe (nabij Lijiang)
 13. Shuhe (nabij Lijiang)
 14. Shuhe (nabij Lijiang) - Dali
 15. Dali
 16. Dali - Kunming
 17. Kunming - excursie Stenen Woud
 18. Kunming - hogesnelheidstrein Guilin - Yangshuo
 19. Yangshuo, fietstocht Karstgebergte
 20. Yangshuo
 21. Yangshuo - hogesnelheidstrein naar Guangzhou - boot naar Hongkong
 22. Hongkong
 23. Hongkong - Amsterdam
 24. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Ontdek de ‘hutongs’ van Beijing

Dag 1 Amsterdam - Beijing
Dag 2 aankomst Beijing
Dag 3 Beijing
Dag 4 Beijing, excursie naar de Grote Muur en Zomerpaleis
Dag 5 Beijing - nachttrein naar Pingyao

Beijing China paleis DjoserHet beginpunt van de reis is Beijing, de hoofdstad én het regeringscentrum van China. Het inwonersaantal van ruim 21 miljoen wordt nog dagelijks vergroot door een gestage stroom mensen vanuit het platteland. Beijing is een enorm grote stad en het is hier dan ook het gemakkelijkste om je per metro, bus of taxi te verplaatsen. De reizigers die van een uitdaging houden, kunnen ook de fiets pakken.

Het centrum van de stad bevindt zich rondom het, met 880 bij 500 meter grootste in zijn soort, Plein van de Hemelse Vrede. Rondom het plein bevinden zich de beroemde Verboden Stad, het mausoleum van Mao Zedong en de Grote Hal van het Volk (parlement).

De Verboden Stad is een uitgestrekt gebied van paleizen en musea waar de keizerlijke families uit de Ming- en Qing-dynastieën zich afsloten en het rijk bestuurden. Een mooi uitzicht op het complex heb je vanaf de Kolenheuvel. Eén van de mooiste parken van Beijing, het Beihai park, bevindt zich vlak achter de Verboden Stad. Hier kun je een bootje huren om samen met de recreërende inwoners van Beijing op het meer te roeien.

Ook de hutongs, de beroemde oude woonbuurten van Beijing, mag je eigenlijk niet missen. In het centrum worden enkele van deze buurtjes beschermd tegen de opkomende nieuwbouw. Van de ontelbare tempels die de stad vroeger sierden zijn er enkele zeer de moeite waard. De volledig van hout gemaakte Tempel van de Hemel, gelegen in een groot park in het zuidoosten van de stad, bestaat uit verschillende gebouwen en een groot altaar die in opperste symmetrie gebouwd zijn. In de ochtenduren kun je hier vele inwoners van Beijing bezig zien met hun tai chi oefeningen. In het noordoosten van de stad ligt de zogenaamde Lama-tempel waar tegenwoordig weer het Tibetaans boeddhisme wordt aangehangen.

Chinese muur DjoserVanuit Beijing wordt door Djoser het vervoer naar de Grote Muur georganiseerd. Daar heb je de tijd om over een gedeelte van dit grootste bouwwerk ter wereld te wandelen. Deze excursie is, afgezien van de toegangsprijs, in de prijs inbegrepen. We combineren de wandeling op de Grote Muur met een ontspannen bezoek aan het Zomerpaleis. ’s Avonds bestaat de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Chinese Opera of een acrobatenshow. Dé culinaire specialiteit van Beijing, Peking-eend, kun je natuurlijk in één van de speciale restaurants proeven.

We rijden per slaaptrein in 6-persoonscouchettes van Beijing naar Pingyao, één van de leukste authentieke plaatsjes van China.

Een unieke historische ontdekking: het Terracottaleger

Dag 6 aankomst Pingyao
Dag 7 Pingyao - nachttrein naar Xi’an
Dag 8 aankomst Xi’an
Dag 9 Xi’an, excursie Terracottaleger

De oude stad van Pingyao wordt volledig omsloten door een 6 km lange stadsmuur. Vanaf deze hoge vesting heb je uniek uitzicht op de oude tempels, binnentuinen en smalle straatjes onder je. Pingyao was tijdens de Ming-, en Qing-dynastie een bloeiende handelsplaats: hier ontstonden de eerste banken, waardoor Pingyao zich ontplooide tot een financieel hoofdkwartier. ’s Avonds zorgt het schijnsel van de vele traditionele rode lantaarns voor een buitengewone sfeer. In een nabijgelegen landhuis is de beroemde film ‘Raise the Red Lantern’ opgenomen. Vanuit Pingyao rijden we met de nachttrein verder naar Xi’an.

Terracota leger Xi'an China DjoserIn het verleden was Xi’an het oostelijke eindpunt van de Zijderoute en de eerste hoofdstad van een verenigd China. Sindsdien is het lang het culturele, economische en politieke centrum van het land gebleven. Dit heeft de stad een zeer kosmopolitisch karakter gegeven, maar ook een zeer aantrekkelijk doel gemaakt voor pogingen tot een staatsgreep. Op de gerestaureerde muur in het centrum van de stad kan je bij goed weer fietsen of wandelen.

Vlak achter de Drumtoren bevindt zich de oude islamitische wijk. In deze wijk kun je struinen langs de kunst- en antiekwinkeltjes en de vele kraampjes op de avondmarkt. Vanaf de Klokkentoren, waar vroeger elke morgen de klok werd geluid, heb je een mooi uitzicht over de stad. Buiten de muren kun je de Grote- en de Kleine Wilde Gans-pagode bezoeken. De Grote Wilde Gans-pagode is gebouwd om boeddhistische geschriften te herbergen die door de monnik Xuan Zang waren meegebracht tijdens zijn reizen naar India. Vandaag de dag is de tempel het symbool van Xi’an en tevens het logo van de stad.

We trekken in Xi’an een halve dag uit voor het wereldberoemde terracottaleger van de eerste keizer van China: Qin Shi Huangdi. Dit eeuwenoude leger bevindt zich op ongeveer dertig kilometer buiten de stad en werd pas in 1974 - per toeval - door boeren ontdekt. Deze excursie wordt door de reisbegeleiding per bus georganiseerd. Dit bezoek is, behalve de entreeprijs, bij de reissom inbegrepen

Tempels, theehuizen en reuzenpanda's 

Dag 10 Xi’an - hogesnelheidstrein naar Chengdu
Dag 11 Chengdu
Dag 12 Chengdu - vlucht naar Lijiang

Pandaberen Chengdu China DjoserWe nemen de hogesnelheidstrein van Xi’an naar de moderne hoofdstad van de provincie Sichuan: Chengdu. Alhoewel Chengdu al voor onze jaartelling beroemd was, vind je in de stad nog maar weinig oude gebouwen. Op de plaats waar vroeger het keizerlijk paleis stond staat nu een groot standbeeld van Mao, een van de weinig overgebleven beelden van de Grote Roerganger. Ook de oude stadsmuren die het centrum omringden zijn in de jaren zestig neergehaald.

Dit neemt niet weg dat Chengdu een bijzonder sfeervolle stad is: veel straten zijn omzoomd door bomen of ander groen en de bevolking kleedt zich hier opvallend elegant. In het centrum van de stad ligt het drukbezochte Volkspark waar families met kinderen zich vermaken. Aan stenen tafeltjes en in de priëlen wagen groepen oude vrouwen en mannen zich aan kaart- en dobbelspelletjes. De kinderen spelen in de grote speeltuin terwijl anderen genieten in het theehuis. Theehuizen hebben altijd een belangrijk onderdeel gevormd van de Chinese cultuur. Nadat ze als brandhaarden van verzet tijdens de Culturele Revolutie gesloten werden maken ze zo langzamerhand, vooral in Chengdu, hun comeback.

Deze provincie staat bekend om de zeer pittig gekruide keuken. 's Avonds kun je gezellig gaan eten in een hot pot restaurant. Bij deze Chinese fondue kook je vlees, vis en groenten in heerlijke bouillon.

De provincie Sichuan en voornamelijk de omgeving van Chengdu staat bekend als de enige regio waar de zeldzame reuzenpanda nog in het wild leeft. Je zult ze niet in het wild zien, maar wel bestaat de mogelijkheid om naar het onderzoekscentrum te gaan. Hier is men de laatste jaren met veel succes bezig met een fokprogramma. Bezoek het centrum vroeg in de ochtend omdat panda's voornamelijk dan actief zijn.

Struin door de nauwe, sfeervolle straatjes van Shuhe

Dag 13 Shuhe (Lijiang)
Dag 14 Shuhe (Lijiang) - Dali
Dag 15 Dali

Naxi China DjoserVanuit Chengdu vliegen we naar Lijiang, het toeristische centrum van de kleurrijke provincie Yunnan. In deze regio vind je het Naxi-volk, die bekend staat om zijn matriarchale traditie. Een enkeling van de traditioneel geklede Naxi's is nog bekend met het originele schrift Dongba dat tegenwoordig veel op T-shirts wordt gedrukt.

Lijiang is de laatste jaren erg druk door zijn populariteit bij Chinese toeristen. Wij verblijven in het nabij gelegen en rustige Shuhe. Shuhe, ‘dorp aan de voet van de berg’, heeft een prachtig historisch centrum met vele beekjes waar je kunt genieten van de authentieke sfeer. 

Vanuit Shuhe kun je de landelijke omgeving verkennen. Wie de natuur in wil voor een stevige wandeling kan een dagtocht maken naar het indrukwekkende Laojunshan nationaal park.

De korte bustocht van Lijiang naar Dali voert door het mooie berglandschap van de provincie Yunnan. De stad Dali is gelegen tussen de Cangshan-(Azuren)bergen en het Erhai-meer, en leent zich uitstekend voor een ontspannen dagje. Je kunt hier gemakkelijk een fiets huren en tussen de rijstvelden door naar het meer fietsen. Onderweg zie je hoe de lokale bevolking aan het werk is in de vele groentetuintjes. Al wandelend of met een kabelbaan kun je een authentiek Taoistisch klooster op 2500 meter hoogte bereiken. Deze plek geeft een prachtig uitzicht over Dali met het meer op de achtergrond. De stad wordt grotendeels bewoond door de Bai-bevolkingsgroep, die vrijwel dagelijks een markt houdt. Bovendien zijn in de oude houten huizen in het centrum talloze cafeetjes, restaurants en winkeltjes gevestigd.

Bizarre rotsformaties en bijzonder karstlandschap

Dag 16 Dali - Kunming
Dag 17 Kunming - Stenen woud - Kunming
Dag 18 Kunming - hogesnelheidstrein naar Guilin - Yangshuo
Dag 19 Yangshuo
Dag 20 Yangshuo

Van Dali rijden we per bus naar Kunming, de hoofdstad van de provincie Yunnan. Kunming wordt vanwege het milde klimaat ook wel de stad van de eeuwige lente genoemd. Bezoek het levendige Green Lake Park waar je goed mensen kunt kijken en ook de Yuantong tempel is een bezoekje waard. De volgende dag rijden we naar Shilin om een bezoek te brengen aan het Stenen Woud.

Stenen woud CHina DjoserHet Stenen Woud is één van China’s meest opmerkelijke natuurfenomenen met scherp omhoog torende rotsen en pieken, dat bijzonder populair is onder Chinese dagjesmensen. Dit gesteente is vanuit een ondiepe koraalzee omhoog gestuwd waarna de erosie er vat op kreeg. Door regenwater, dat langs de scheuren in het gesteente liep, ontstond het typische karstlandschap.

Vanaf Kunming nemen we de hogesnelheidstrein naar Guilin. Gedurende deze treinrit rijd je steeds meer het karstgebergte binnen. Bij aankomst in Guilin zal de bus ons Guilin naar Yangshuo brengen. Dit - voor Chinese begrippen - kleine stadje ligt midden in een landschap van mistige rijstvelden, rivieren en steile, volstrekt in afzondering oprijzende, pieken bekend van Chinese prenten. Kijk maar eens op een oud briefje van 20 renminbi!

Yangshuo is een perfecte uitvalsbasis om wandelend, fietsend en varend het beroemde landschap te verkennen. De reisbegeleiding organiseert een fietstocht onder begeleiding van een lokale gids. Zij of hij kent de weg en leidt u langs rijstvelden, de rivier en dorpjes. Andere populaire excursies zijn een bamboevlottocht over de Li-rivier of een bezoek aan de Maanheuvel, waar je vanaf de top een spectaculair uitzicht hebt over de omgeving.

Yangshuo Guilin karst fietsen China DjoserNa afloop van de fietstocht kun je, onder het genot van wijn, bier en snacks, op één van de vele terrasjes de rest van de avond op een plezierige wijze doorbrengen of je laatste souvenirs kopen in dit ontspannen plaatsje. Belangstellenden kunnen er een les kalligraferen volgen of met andere groepsleden gezellig een cursus Chinees koken.

Met de tram over Hong Kong Island

Dag 21 Yangshuo - hogesnelheidstrein Guangzhou - boot naar Hongkong
Dag 22 Hongkong
Dag 23 Hongkong - Amsterdam
Dag 24 Aankomst Amsterdam

Vanaf het in januari 2016 geopende treinstation in Yangshuo stappen we op de hogesnelheidstrein naar Guangzhou. Deze hogesnelheidstrein bereikt een maximale snelheid van 300 km/u en brengt je in minder dan drie uur naar de volgende bestemming.

De reis van Guangzhou naar Hongkong wordt met de 'Turbo Cat' veerdienst in ongeveer twee uur afgelegd. De binnenkomst in Hongkong over het water is heel speciaal. De stad hoort na een lange geschiedenis onder Brits bestuur vanaf juli 1997 weer bij China. De sfeer is hier dan ook heel anders. 

Hongkong skyline Victoria China DjoserOns hotel bevindt zich op het vasteland (Kowloon) waar de meeste inwoners van Hongkong wonen. Vanaf Kowloon kun je gedurende de hele dag de veerboot nemen naar Hongkong Island, het zakendistrict van Hongkong met de welbekende skyline. Met een gondel kun je naar Mt. Victoria dat een imposant uitzicht over de stad en haar omgeving biedt. Wil je ook nog enkele andere van de ruim tweehonderd eilandjes van Hongkong verkennen, dan kun je vanaf Hongkong Island makkelijk de boot nemen. Let wel even op de retourtijden van de boot om te voorkomen dat je op één van de eilandjes strandt! Op veel van de eilandjes, zoals op Lamma en Cheung Chau, is de sfeer heerlijk ontspannen en tref je behalve gezellige dorpjes ook mooie stranden en goede visrestaurants aan.

Omdat Hongkong erg groot is, zijn afstanden vaak moeilijk te voet af te leggen. Behalve taxi's en bussen doorkruisen dubbeldekker-trams Hongkong Island. Het ideale vervoer voor langere afstanden is de metro die goedkoop en zeer overzichtelijk is. Vanaf Hongkong vliegen we terug naar Amsterdam.
 

Op weg met Djoser

Onze reizen kennen geen strak van dag-tot-dag gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Trek je er echter liever zelf op uit, dan zal de reisbegeleid(st)er met alle plezier nog een aantal tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen. Hierdoor kan een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaan of aangepast worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Op alle China- en China/Tibet-reizen is Nederlandssprekende reisbegeleiding aanwezig, die je in principe tot de ochtend van het vertrek naar Hongkong terzijde staat. In Guangzhou geeft zij/hij informatie en instructie over de besteding van de laatste dagen in Hongkong. Het kan voorkomen dat de reisbegeleiding wel meegaat naar Hongkong, omdat ze door visa procedures uit China moeten.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
18 jul - 10 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
25 jul - 17 aug
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde
30 aug - 22 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
7 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde
06 sep - 29 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

i

Vluchten worden uitgevoerd door KM/Air France

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde
13 sep - 06 okt
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
11 apr - 04 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde
02 mei - 25 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
23 mei - 15 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
06 jun - 29 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.795,-

Inclusief

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Een binnenlandse vlucht
 • Vervoer op twee trajecten per trein in slaapcoupés
 • Vervoer op drie trajecten per hogesnelheidstrein
 • Vervoer per snelle ferry naar Hongkong
 • Hotelovernachtingen in middenklasse hotels
 • Excursie naar Grote Muur en Zomerpaleis met gids
 • Excursie naar Terracottaleger met gids
 • Excursie naar het Stenen Woud
 • Fietstocht karstgebergte Yangshuo

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Beijing en Hongkong bij te boeken. De prijs in Beijing is vanaf € 40,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 80,- per nacht. Je verblijft in een goed middenklasse hotel gunstig gelegen ten opzichte van het metronet.

In Hongkong verblijf je na afloop in een middenklasse hotel in de wijk Kowloon. De prijs is vanaf € 60,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 120,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.945,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. Heb je via Djoser een verzekering bij VAB afgesloten, neem dan contact met ons op.

Reviews China, 24 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • Ik dacht dat China een eenmalige reisbestemming zou zijn maar wat een prachtland en zeker voor herhaling vatbaar! Tuurlijk hangen er overal camera's en heb ik mijn paspoort vaak uit mijn tas moeten pakken maar dat geeft je ook wel weer een veilig gevoel. Twijfel je over China? Ik zeg zeker doen!

  9,0

 • China is een afwisselend land, iedere regio heeft zijn eigen gerechten, de omgeving ziet er anders uit, de mensen zijn er anders. Deze reis is ideaal om de grote verscheidenheid van China te leren kennen. De ideale route voor een eerste kennismaking.

  8,0

 • Als je heel benieuwd bent naar hoe het in China eruit ziet, is deze reis een aanrader! Hoe het is om in China te leven, daar kun je een vermoeden van krijgen. Mijn indruk is: wat is dit een modern, vooruitstrevend land. In veel dingen lopen ze voor! Maar: ik denk dat er veel hardwerkende armen zijn.

  9,0

 • Een prachtige reis van 6000 km door China. De hotels wisselden van kwaliteit maar waren goed genoeg. Reizen per bus, slaaptrein, hogesnelheidslijn, vliegtuig en per boot waren goed gepland. Er waren veel keuzes voor excursies. Een reis langs steden en door de natuur. Fijne begeleider. Heb genoten!

  10,0

Praktische informatie

Accommodatie

In China overnachten we in goede middenklassehotels. Uiteraard hebben de kamers een eigen douche en toilet. In elke kamer staat een grote thermoskan met heet water of een waterkoker klaar, zodat je daar een lekker vers kopje thee of koffie kunt zetten (neem zelf koffie en thee mee). In verschillende Chinese steden kun je in de hotels geld wisselen en de meeste hotels bieden mogelijkheden om je kleding te laten wassen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Beijing Star Moon Hotel
Pingyao Pingyao hotel
Xi'an HNA Hotel Downtown
Chengdu Ibis Styles Chengdu American Centre
Shuhe Phoenix Relaxation Hotel
Dali Cang Er Hotel
Kunming Long Teng Grand Hotel
Yangshuo Yangshuo West Street Vista Hotel
Hong Kong Henessy Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

 • In China verblijven we veelal in grotere zakenhotels.

 • Hotels zijn meestal centraal gelegen of goed bereikbaar met het OV.

 • Alle kamers hebben en suite douche en toilet.

 • Desgewenst kunt u een voorkeur voor twin-kamers doorgeven.

 • In Pingyao verblijven we in stijlvolle, kleinschaligere hotels midden in de stad.

 • Een enkel hotel beschikt over een zwembad.

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam- Frankfurt

  Vertrek

  11:35 - 12:45

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Beijing

  Vertrek

  15:25 - 08:30*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Hong Kong - Amsterdam

  Vertrek

  23:25 - 07:10*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  09:25 - 10:35

* aankomst volgende dag


Tijdverschil: het is in China in de zomermaanden 6 uur later.

De vluchten worden verzorg door Lufthansa of haar partner Eurowings. Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed! Eurowings is de prijs-kwaliteitsverhouding luchtvaartmaatschappij van het Lufthansa-concern en is gespecialiseerd in voordelige rechtstreekse vluchten binnen en buiten Europa.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.945,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelovernachting Schiphol

Djoser biedt Belgische reizigers aan om voor een aantrekkelijk tarief in het Ibis Hotel vlak bij de luchthaven Schiphol te overnachten. Vooral bij vluchten die vroeg vertrekken of ’s avonds laat aankomen is dit handig. Je vertrekt uitgerust of geniet nog na van een extra nachtje vakantie. Bovendien parkeer je je wagen gratis. Lees hier meer.

Vervoer

Gedurende de reizen maken we gebruik van de meest uiteenlopende vervoermiddelen. Een grote afstand voeren we uit middels een binnenlandse vlucht. De toestellen zijn van westerse makelij.

Op twee trajecten reizen we met de slaaptrein, een typische Chinese manier van reizen. Chinese slaaptreinen zijn opgedeeld in verschillende compartimenten. Tijdens deze treinreizen maken we gebruik van 6-persoons couchettes. Dit houdt in dat je in een open coupé met zes personen slaapt. In deze couchettes zijn lakens, dekens en kussens aanwezig, maar een lakenzak kan handig zijn. Daarnaast vind je er een thermoskan met warm water, dus neem je eigen (reis)mok mee, dan kun je thee of koffie maken!

Let op dat je bagage niet te groot is vanwege de beperkte opslagruimte in de treinen. In de stations loop je zelf met je bagage, dus een rugzak of zachte tas/ koffer met wieltjes is handig.

Op drie trajecten reizen we met de hogesnelheidstrein. In Xi'An pakken we deze trein naar Chengdu. Van Kunming reizen we per hogesnelheidstrein naar Guilin. En we reizen ook per hogesnelheidstrein van Yangshuo naar Guangzhou.

Vanuit Guangzhou gaan we met de boot, de 'Turbo Cat', naar Hong Kong waar onze eigen bus ons staat op te wachten om je naar het hotel te brengen. De binnenkomst in Hong Kong per boot is spectaculair.

Voor alle overige trajecten maken we gebruik van onze eigen bus. Op die manier kunnen we stoppen waar we maar willen, bijvoorbeeld voor een mooie fotostop, een leuke bezienswaardigheid of voor een heerlijke Chinese maaltijd onderweg. Doordat we de langste afstanden afleggen per vliegtuig of trein zijn het aantal lange reisdagen per bus beperkt. Ook worden de wegen in China steeds beter, op verschillende trajecten zijn tolwegen.

Al staan Nederlanders bekend om het vele fietsen, dit is niet te vergelijken met de duizenden fietsende Chinezen die je onderweg op het platteland, maar ook overal in de steden tegenkomt. Voor een verkenning van de omgeving in de dorpen is de fiets dan ook het vervoermiddel bij uitstek. Daarnaast zijn er taxi's, minibusjes en riksja's die je voor weinig geld overal heen kunnen brengen.

 • Lufthansa Airbus A319

  Comfortabele vluchten met Lufthansa.

 • Dompel je onder in de lokale cultuur op de stations.

 • In de nachttrein reizen we in een couchette-6 rijtuig.

 • Transfers per comfortabele bus.

 • Per hogesnelheidstreinen door een groot deel van China.

 • Per "Turbo Cat" boot naar Hong Kong.

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Een binnenlandse vlucht
 • Vervoer op twee trajecten per trein in slaapcoupés
 • Vervoer op drie trajecten per hogesnelheidstrein
 • Vervoer per snelle ferry naar Hongkong
 • Hotelovernachtingen in middenklasse hotels
 • Excursie naar Grote Muur en Zomerpaleis met gids
 • Excursie naar Terracottaleger met gids
 • Excursie naar het Stenen Woud
 • Fietstocht karstgebergte Yangshuo

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of doet graag mee in een lokaal park met Tai Chi. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route’ naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is de toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is de entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door China zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Beijing: vroeg in de ochtend vertrek je met de bus onder leiding van een lokale gids naar de Grote Muur. Na het bezoek rijd je terug richting de stad om het Zomerpaleis te bezoeken. Tussen deze highlights krijg je de gelegenheid om te lunchen.
 • Xi’an: na aankomst met de trein in Xi’an ga je vandaag het beroemde Terracottaleger bezoeken dat op ongeveer een uur rijden buiten Xi’an ligt. De excursie wordt begeleid door een lokale gids.
 • Shilin: vanuit Kunming rijden we naar Shilin, waar zich het Stenen Woud bevindt. Dit nationale park met prachtige rotsformaties staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • Yangshuo: in de omgeving van Yangshuo gaan we fietsen langs de rijstvelden en de Li-rivier met op de achtergrond het Karstgebergte. De fietstocht is tegen een meerprijs uit te breiden met een bamboevlottocht.

  Lees meer over de bezienswaardigheden in Beijing.


Daarnaast zijn er diverse optionele bezienswaardigheden te bezoeken, zoals:

 • Beijing: In Beijing is er eigenlijk genoeg te zien voor een verblijf van enkele weken. Naast de muur en het zomerpaleis is een bezoek aan de Verboden Stad zeer aan te raden. De bouw van het 720 000 vierkante meter grote paleizencomplex heeft tien jaar geduurd en onder andere de Ming- en Qin-keizers hebben hier hun onuitwisbare stempel gedrukt op China.  
 • Pingyao: Loop op eigen gelegenheid door de pittoreske straatjes en steegjes van het China uit je verbeelding. Een bezoek aan de traditionele "Wang Courtyards" en de boeddhistische "Shuanglin Tempel" zijn absoluut de moeite waard. In de "Courtyards" waan je je in lang vervlogen tijden en in de tempel maak je kennis met de duizendarmige Boshisattva Guanyin (de Chinese versie van Avalokitesvara).
 • Xi’an: Ondanks dat de stad met name bekend staat om het wereldberoemde terracottaleger, valt hier veel meer te zien en te beleven. Een bezoek aan Moslimwijk is erg interessant. Naast een prachtige moskee zijn hier veel leuke kleine straatjes te vinden en is het eten er om de vingers bij af te likken.
 • Chengdu: De "Research Base of Panda Breeding" is de beste plek ter wereld om panda's te bekijken. Naast volwassen panda's zijn er vaak ook jonge dieren te bewonderen. Ook de nieuwsgierige rode panda is hier te zien. Iets buiten Chengdu ligt Leshan, hier is het grootste zittende Boeddhabeeld ter wereld te vinden. Een excursie hier naartoe kost wat tijd, maar is absoluut de moeite waard! Het beeld is ruim 1200 jaar oud en meer dan 70 meter hoog; een spectaculair gezicht. 
 • Hongkong: Tijdens een excursie van een halve dag, kun je diverse bezienswaardigheden in de stad bezoeken, zoals Aberdeen en Stanley Market en kun je het prachtige uitzicht over de stad bewonderen vanaf Victoria Peak.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Internationale reispas die nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Hongkong.
 • Visum voor China, kosten rond de € 125,-. Je kunt de visumaanvraag zelf regelen bij het Chinese Visa Application Service Center (CVASC). Je kunt dit ook laten verzorgen door een visumbureau, zoals de VisumCentrale. Naast de visumkosten betaal je dan ook bemiddelingskosten en BTW. Meer informatie over het visum vind je op je Mijn Djoser-pagina.

Geldzaken

In China wordt er betaald met de renminbi, in de volksmond de yuan. Alhoewel Hongkong al weer enige tijd bij China hoort, kent het nog een eigen munteenheid, de Hongkong dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Geld afhalen: mogelijk in alle steden
Contant: euro’s
Creditcard: bruikbaar in vrijwel alle steden

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 375,- per persoon per week. Houd er rekening mee dat het prijsniveau in de grote steden hoger ligt dan op het platteland van China.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt ongeveer € 40,- (bij een groep van 20 personen).

Maaltijden

Maaltijden zijn tijdens de reis niet inbegrepen. Je kunt dus zelf bepalen waar, hoe of wat je wilt eten. De reisbegeleiding kan tips en adviezen over restaurants en de verschillende gerechten geven. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar bent ook vrij om zelf ergens een nieuw restaurantje te ontdekken.

Voor de culinaire liefhebber is een reis door China en haar keuken één groot avontuur. Elke regio heeft zo zijn eigen specialiteiten die vooral tot uitdrukking komen in de bereidingswijze en het gebruik van kruiden. In Beijing eet men bijvoorbeeld de beroemde Pekingeend. De keuken van de provincie Sichuan is befaamd vanwege maaltijden met soms zeer scherpe kruiden en specerijen, zoals Kung Pao. 

Een geliefde lunch, ook bij de gemiddelde westerling, is de noedelsoep, een rijk gevulde mie-soep met verschillende groenten en/of vlees. 's Avonds kun je kiezen uit een zeer uitgebreid aanbod van allerlei gerechten die tegelijk op tafel komen. Iedereen aan tafel eet (met stokjes) uit deze schalen. Een andere gezellige manier van eten is een soort Chinese fondue, genaamd hotpot, waarbij je zelf groenten, vlees en vis in een potje met kokende bouillon aan tafel kunt koken.

Hoewel de Chinezen overheerlijke lunches, snacks en diners bereiden zijn veel buitenlandse bezoekers niet erg enthousiast over de Chinese ontbijtgewoontes van rijst, varkensvlees, gebakken pinda's en zure groenten vergezeld van een glas (lauw) bier. In verschillende hotels waar wij verblijven wordt ook een westers ontbijt geserveerd. Soms zijn er lichtere varianten van een Chinees ontbijt verkrijgbaar. In gelegenheden buiten de hotels of gewoon op straat staan vaak ook pannenkoeken of yoghurt op het menu.

Groene thee is de volksdrank in China, op veel plaatsen krijg je deze automatisch geserveerd. Daarnaast zijn mineraalwater, frisdrank en bier ook vrijwel overal verkrijgbaar. Ook koffie is op steeds meer plaatsen verkrijgbaar.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A.


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Beijing en Hongkong bij te boeken. De prijs in Beijing is vanaf € 40,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 80,- per nacht. Je verblijft in een goed middenklasse hotel gunstig gelegen ten opzichte van het metronet.

In Hongkong verblijf je na afloop in een middenklasse hotel in de wijk Kowloon. De prijs is vanaf € 60,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 120,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

China is een van de grootste landen ter wereld en heeft dan ook zeer uiteenlopende geografische en klimatologische kenmerken. Vanwege de uitgestrektheid van het land kun je tijdens het reizen door China zeer wisselende weersomstandigheden tegenkomen.

De zomers zijn in een groot deel van China warm, met gemiddelde temperaturen boven 30°C, met uitzondering van de hooggelegen gebieden in de provincie Yunnan (Lijiang en Dali). Daar kunnen de temperaturen 's avonds zakken tot rond de 10°C. In het voor- en najaar kan het in Beijing en Xian, zeker in de avonduren, vrij koud zijn.

Houd in China het hele jaar door rekening met wat regen want met name in het tropische zuiden valt vrij regelmatig een bui. Regen valt vaak aan het einde van de dag en ’s nachts. De regenbuien zijn meestal kort en hevig en het wolkendek is in deze periode vaak dicht.

Om een goede indruk van China te krijgen en de verschillende landschappen en culturen te bekijken leggen we grote afstanden af. Onderweg is er echter zoveel te zien dat je je tijdens de soms lange reisdagen geen moment hoeft te vervelen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.  

In Beijing, Xi’an en Yangshuo is er tijdens de Djoser excursies een lokale gids. Hij/zij vertelt uitgebreid over de regio, lokale gebruiken, religieuze invloeden en culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Hoe reizen we naar en in China?

We vliegen met Lufthansa naar Beijing en terug vanaf Hongkong. Om onze tijd in het immense China zo efficiënt mogelijk te gebruiken, overbruggen we twee trajecten (Beijing – Pingyao en Pingyao – Xi’an) per nachttrein waar we plaatsen hebben gereserveerd in 6-persoonscouchettes. Voor de lange afstand van Xi’an naar Chengdu en Kuming naar Guilin maken we gebruik van de hogesnelheidstrein en van Chengdu naar Lijiang maken we gebruik van een binnenlandse vlucht. Voor alle overige trajecten maken we gebruik van onze eigen bus. Op die manier kunnen we stoppen waar we maar willen, bijvoorbeeld voor een mooie fotostop, een leuke bezienswaardigheid of voor een heerlijke Chinese maaltijd onderweg.

Hoe is de kwaliteit van de hotels?

Djoser maakt in China gebruik van goede middenklasse hotels. De kamers, met eigen douche en toilet, zijn over het algemeen netjes en hebben waar nodig airconditioning. De bedden in de hotels in China zijn vaak iets harder dan wij gewend zijn. Je vindt er ook vaak een waterkoker of thermoskan met gekookt water voor een kopje koffie, thee of soep.

Heb ik een visum nodig voor deze reis?

Voor China is inderdaad een visum nodig, dat voor vertrek geregeld dient te worden. 8 weken voor vertrek van de reis ontvangen reizigers een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag. Vraag het visum dan ook niet eerder dan 8 weken voor vertrek aan. Een visum voor China is aan te vragen via de website van het Chinese Visa Application Service Center.

Kan ik panda's in het wild zien?

Op dit moment leven er nog geen 2000 reuzepanda’s in het wild en het grootste gedeelte daarvan leeft in de omgeving van Chengdu. Een panda in het wild kunt u helaas niet zien, maar als u het research base of giant panda breeding bezoekt, is het wel mogelijk om de panda’s te zien. Dit centrum is in 1987 opgericht om het uitsterven van de reuzepanda tegen te gaan. Mocht u dit centrum willen bezoeken, dan vertrekt u al vroeg naar om het voeden van de panda’s te zien, omdat dan de beren in hun meest actieve hoedanigheid zijn.

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Er is Nederlandssprekende reisbegeleiding aanwezig, die je in principe tot de ochtend van het vertrek naar Hongkong terzijde staat. In Guangzhou geeft hij/zij informatie en instructie over de besteding van de laatste dagen in Hongkong. Het kan voorkomen dat de reisbegeleiding wel meegaat naar Hongkong omdat ze door visa procedures uit China moeten.

Daarnaast begeleidt een lokale, Engelssprekende gids de groep tijdens de Djoser excursies naar de Grote Muur, het Zomerpaleis, het terracottaleger en de fietstocht in Yangshuo.

Kan ik pinnen in China?

In vrijwel alle plaatsen die je op onze reizen in China aandoet zijn geldautomaten. Het is echter niet zo dat ze op elke hoek van de straat staan. Neem naast je pinpas eventueel een creditcard en wat contanten (in Euro's) mee voor noodgevallen. Euro’s zijn makkelijk inwisselbaar in China.

Hoe reizen we per trein?

Tijdens een treinreis maken we gebruik van 6-persoons couchettes. De slaaprijtuigen zijn ingedeeld in open compartimenten met zes bedden (twee maal drie bedden boven elkaar). Lakens en eventueel dekens zijn aanwezig, maar een eigen lakenzak kan handig zijn. Over twee trajecten maken we gebruik van de hogesnelheidstrein. Hier maken we gebruik van comfortabele stoelen. Heet water voor thee, koffie of instant noedelsoep is altijd beschikbaar.

Kan ik in de trein een bed in een 4-persoonscouchette boeken?

In de 4-persoonscouchette bevinden de bedden zich in gesloten compartimenten. Djoser kiest voor de open klasse, omdat je dan met je groep tussen de Chinezen reist, die op weg zijn naar verre familie of een nieuwe baan. Zo kom je makkelijk in contact met de lokale bevolking. Het is bij ons niet mogelijk om het vervoer per nachttrein op te waarderen naar een andere klasse.
 

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in China?

De netspanning is net als in Nederland 220 volt. Stopcontacten kom je in verschillende soorten tegen, meestal Europese en Amerikaanse soort. Neem daarvoor een wereldstekker mee.

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

In China kun je overal gemakkelijk telefoneren (vast en mobiel) en internetten. De internetverbinding is echter niet op alle plekken even snel. In China zijn vele apps, zoals Facebook, apps van Google en ook WhatsApp helaas niet toegankelijk.

Welke luchtvaartmaatschappij voert de binnenlandse vluchten uit?

Chinese maatschappijen verzorgen de binnenlandse vluchten. Zij gebruiken voornamelijk vliegtuigen van westerse makelij, zoals Boeings en Airbussen. Vanwege de enorm groeiende populariteit van de vliegreizen in China, zijn de toestellen meestal recentelijk geproduceerd.

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Het is belangrijk dat je bagage niet te groot is, vanwege de beperkte opslagruimte in de treinen en bussen. Harde koffers raden wij om deze reden af. Op de stations loop je zelf met je bagage, dus een rugzak of zachte tas/ zachte koffer met wieltjes is het meest geschikt.

Is het mogelijk om vegetarisch te eten?

Voor de culinaire liefhebber is een reis door China en haar keuken één groot avontuur. Elke regio heeft zo zijn eigen specialiteiten, vooral tot uitdrukking komend in de bereidingswijze en het gebruik van kruiden. Er zijn in de Chinese keuken ook zeker veel groenten gerechten te bestellen, en gerechten met bijv tofu. Uw reisbegeleider kan u helpen met het bestellen.

Hoe groot zijn de groepen?

De groepen bestaan gemiddeld uit zo'n 16 personen. De groepen bestaan maximaal uit 20 personen.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog China

Bekijk alle reisblogs over China