Overzicht Oman rondreizen van Djoser

Rondreis Oman

Wanneer je rondreist door Oman wordt je overal hartelijk ontvangen door de gastvrije bevolking met heerlijke dadels en koffie. Sultanfamilies heersen nog altijd over dit land, dat zich op het oostelijke puntje van het Arabisch Schiereiland bevindt. Je kunt hier onder andere Muscat, Nizwat en Al Sawadi ontdekken. Tijdens onze rondreizen bezoeken we Oman in combinatie met het emiraat Dubai. De absolute stilte in de woestijn, de kleine bergdorpjes, woeste bergen, nauwe kloven, groene oases, moderne kosmopolitische steden, eeuwenoude forten en heerlijke stranden zorgen in beide landen voor voldoende afwisseling.

Lees meer

Ontdek alle hoogtepunten van Oman

Goed verzorgde rondreis door Oman
Boek je de groepsreis naar Oman bij Djoser, dan overnacht je in comfortabele hotels. De kamers zijn voorzien van eigen sanitair en meestal is er airconditioning aanwezig. De hotels zijn centraal gelegen. Alle hotelovernachtingen zijn inclusief ontbijt. We reizen in een comfortabele bus die voorzien is van airco. In de woestijn reizen we met een terreinwagen. Doordat we met een eigen bus rijden, is het onderweg mogelijk om diverse foto stops te maken en bijvoorbeeld een marktje te bezoeken.

Waarom Djoser
De route van de Oman rondreis met Djoser bestaat uit korte reisafstanden en een goede infrastructuur. Er reist een ervaren Nederlandssprekende reisbegeleiding met ons mee, daarnaast zal er een lokale Engelssprekende gids ons van alles vertellen over Oman. Er is een aantal excursies bij de reis inbegrepen. Je bepaalt zelf welke excursies je tijdens de groepsreis in Oman de moeite waard vindt om te bezoeken. Wij stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg.

Landinformatie Oman

 • Hoofdstad: Muscat
 • Andere bekende locaties: Wahibawoestijn en Nizwa
 • Inwoners: 4,5 miljoen
 • Taal: Arabisch
 • Munteenheid: Omaanse rial
 • Beste reistijd: november tot en met maart
 • Tijdsverschil: Tijdens onze wintertijd is het in Oman 3 uur later dan in Nederland, en tijdens onze zomertijd is het er 2 uur later.
 • Oppervlakte: 310.000 km²
 • Geografie: Oman ligt in het zuidoosten van het Arabisch Schiereiland en grenst aan Jemen, Saudi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten. Een grote woestijnvlakte neemt het grootste deel van het land in beslag, maar in het noorden en zuidoosten liggen wat bergen, en in die regio’s liggen ook de meeste steden van het land.
   

Beste reistijd Oman

Gedurende het hele jaar is het warm weer in Oman. Oman kent een woestijnklimaat wat betekent dat het een zeer warme zomer heeft maar ook zachte winters. Het is er dan overdag tussen de 25-30 graden. Terwijl het zomers boven de 40 graden kan worden. Een voordeel is dat veel bezienswaardigheden, supermarkten, winkelcentra en restaurants voorzien zijn van airconditioning.

Bezienswaardigheden Oman

Oman staat bekend als een land met een lange historie en van zijn mooie ligging op het Arabische schiereiland. Er zijn berggebieden, rotsformaties en woestijngebieden. In Oman leven nog verschillende stammen volgens eeuwenoude tradities. De kust van Oman is ideaal voor duiken, snorkelen of om een boottocht te maken zo kan je naar dolfijnen en schildpadden kijken naast vele kleurrijke vissen en koraalriffen. Een andere trekpleister die je tegenkomt tijdens een Oman rondreis zijn de vele forten en natuurlijk Muscat. 

Muscat

De grote Moskee Muscat OmanDe hoofdstad van Oman bezit prachtige bezienswaardigheden, stranden, goede restaurants en geweldige winkels. Maar Muscat is nog niet zo bekend bij toeristen als bijvoorbeeld het nabij gelegen Dubai. Hierdoor is Muscat een stuk rustiger maar toch zeer indrukwekkend. Zo kun je je in Muscat vergapen aan vele moskeeën, forten uit de Portugese tijd zoals Al Jalali en Al Mirani, de lokale vismarkt, de lokale souk en natuurlijk de stadspoort de mooie Muscatgate. Moderne gebouwen vind je hier ook zoals de winkelcentra waar ze alles verkopen en de paleizen van de sultan.

Woestijn

Wadi Bani Khalid woestijnoase Oman DjoserRas al Hadd, wat aan de kust ligt midden in de woestijn is de ideale broedplaats voor de groene zeeschildpad en één van de belangrijkste nestelgebieden voor deze soort. Elk jaar komen er gemiddeld 30.000 schildpadden op het strand aan. Twee schildpadseizoenen zijn prachtig op deze stranden, het eierlegseizoen en een seizoen later het uitkomen, om de kleintjes te zien. De Wahibawoestijn is een prachtig plaatjesboek woestijn met goudgele zandduinen. Daarin ligt de Wadi Bani Khalid. Eén van de typerende eigenschappen van deze wadi zijn grotten zoals de ondergrondse kamer van het sultanaat. Verder heb je er nog de waterbronnen, deze zijn een lust voor het oog en niet te missen bij een reis door Oman!

Nizwa

Nizwa fort Oman DjoserDe Souk in Nizwa is één van de meest belangrijke in het land. Nizwa staat bovendien bekend om de  beste zilveren juwelen van het land. Op de Arabische markt is vrijwel alles te koop; van vlees, vis, groenten, fruit tot kruiden, goud- en zilverwerk. Bovendien zijn de mensen hier erg bedreven in het maken van Khanjar, kromme dolken, die kenmerkend zijn aan hun stijl en patronen. Heel bijzonder is Falaj Daris, dit is het grootste ondergrondse aquaduct van Oman en tevens de levensonderhouder van Nizwa. Dit aquaduct heeft een plaats op de UNESCO werelderfgoedlijst. Het fort in Nizwa werd eeuwen geleden gebouwd door Imam Sultan Bin Saif Al Ya'rubi, en is Oman's meest bezochte nationale monument.

Terug naar boven

Reviews Oman reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Oude culturen, robuuste forten, gezellige souls, heerlijke gerechten; de reis naar Oman, Dubai en Abu Dhabi was enorm afwisselend! Het programma is dusdanig Samengesteld dat je veel kunt doen en zien. De reisleider was top! Goed georganiseerd en helder in communicatie (o.a met tips via WhatsApp).

  10,0 (Rondreis Oman, Dubai en Abu Dhabi, 12 dagen)

  10,0
 • Wat een onverwacht bijzondere reis met verrassende afwisselingen in natuur, opvang in de locaties, maar bovenal de uitstekende reisbegeleiding door Laurens met zijn nimmer aflatende opmerkzaamheid, vriendelijkheid en doortastend in de aanbevolen suggesties voor complementaire uitstapjes. Met al zijn kennis van de cultuur en de mentaliteit en ‘t gedragspatroon van de bevolking, heeft dit in zeer belangrijke mate bijgedragen tot het welslagen van dit grootse avontuur! Met de complimenten, Teunis

  10,0 (Rondreis Oman, Dubai en Abu Dhabi, 12 dagen)

  10,0
 • Hele mooie reis! Oman is een erg mooi land met vriendelijke bevolking. Dank aan Laurens ook voor de goede begeleiding.

  9,0 (Rondreis Oman, Dubai en Abu Dhabi, 12 dagen)

  9,0
 • Leuke afwisselende reis. Mooi contrast tussen Oman en de Emiraten. Dank aan de goede reisbegeleiding.

  9,0 (Rondreis Oman, Dubai en Abu Dhabi, 12 dagen)

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

9,0

Oude culturen, robuuste forten, gezellige souls, heerlijke g...
Oude culturen, robuuste forten, gezellige souls, heerlijke gerechten; de reis naar Oman, Dubai en Abu Dhabi was enorm afwisselend! Het programma is dusdanig Samengesteld dat je veel kunt doen en zien. De reisleider was top! Goed georganiseerd en helder in communicatie (o.a met tips via WhatsApp).

Ingrid V. - 10,0
Terug naar boven